XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

grönsaker med hög litiumhalt

Hur man koka grönsaker med en varmluftsugn

Alla ugnar laga mat med både konvektion och strålningsvärme, men vad som gör en varmluftsugn annorlunda är att det kockar genom att cirkulera uppvärmd luft med en fläkt. Konvektionsugnar kan användas för bakning eller stekning; rostning grönsaker i en varmluftsugn ger skarpa, jämnt brynt grönsaker. De flesta recepten är för vanliga ugnar inte annat anges, men de kan justeras för en varmluftsugn, som kockar snabbare än en konventionell ugn. Att justera ett recept för matlagning i en varmluftsugn, minska värmen med 25 grader Fahrenheit, eller förkorta tillagningstiden med 25 procent, eller båda.

Steg 1

Välj grönsaker som rekommenderas för matlagning i en varmluftsugn, såsom squash, paprika, lök, potatis, svamp, blomkål och morötter.

Steg 2

Sätt ugnen på 400-450 F.

steg 3

Hacka eller skär grönsaker i lagom stora bitar, typiskt 3/4 till 1-tums bitar.

steg 4

Placera hackade grönsaker i en skål. Tillsätt olivolja och örter eller kryddor och blanda väl med en matlagning sked.

steg 5

Placera de belagda grönsaker i ett enda lager på en plåt.

steg 6

Placera plåten i ugnen; koka grönsaker i 10 minuter, sedan rör om och koka i ytterligare 10 minuter.

steg 7

Ta bort bakplåten och grönsaker från varmluftsugn. Placera grönsaker på en serveringsfat och servera.

varningar

 • Stänga av fläkten innan du lägger grönsakerna i ugnen och när du tar ut dem ur ugnen när de är färdiga matlagning.
 • Förvara inte plast utrustning eller redskap i ugnen eftersom de kan smälta eller fatta eld.
 • Täck inte ugnens rack med aluminiumfolie eftersom det kan hindra luftcirkulationen.

tips

 • Använd en grund plåt så att luften kan cirkulera runt grönsakerna för att säkerställa jämn matlagning.
 • Grundligt belägga grönsaker med olivolja för att hålla grönsaker fuktig, så att de inte torkar ut under kokningen.

Saker du behöver

 • Grönsaker
 • Varmluftsugn
 • Kniv
 • Bunke
 • matlagning sked
 • Olivolja
 • Örter och kryddor
 • Bakplåt
 • serveringsfat
Hur Juice råa grönsaker med frukt

Hundra procent frukt och grönsaksjuice kan hjälpa dig att nå dina dagliga rekommenderade summor för produkter samt att ge nyttiga näringsämnen. Blandning frukt in med grönsaker bidrar till att skapa en söt smak som neutraliserar starka eller bittra smaker. Rekommenderar dock MayoClinic.com balansera saft med att äta hela frukter och grönsaker, eftersom juice tar bort mycket av den fiber som producerar innehåller. Fiber är ett viktigt näringsämne, eftersom det hjälper till att hålla din matsmältning regelbundet och håller kolesterol i schack. Så att enbart förlita sig på juice kan skapa en diet brist.

Steg 1

Tvätta frukt och grönsaker du kommer att använda. Detta kommer att bidra till att förhindra en livsmedelsburna sjukdomar. Vissa lösningar finns speciellt för tvätt producerar, men vanlig tvål och varmt vatten kommer att göra susen också.

Steg 2

Skala och skär grönsakerna. Eftersom du juice råa grönsaker, kan du behöva skära dem i mindre bitar, särskilt crunchier sådana såsom morötter. Vissa juicers kan ta hela dem - följa tillverkarens anvisningar. Skala alla grönsaker med hud som inte kan ätas; du kanske också vill att skala bananer, meloner, avokado och äpplen. Hacka grönsaker som gröna bladgrönsaker, selleri och tomater.

steg 3

Sätt dina frukter och grönsaker i juicer eller mixer och följa produktens anvisningar om vilka knappar att trycka och vilken hastighet som ska användas. Juice de mjukare först. När du juice de crunchier frukt och grönsaker, kommer de att hjälpa driva mjukare genom bladen. Om du använder en mixer, kommer du antagligen behöva anstränga saften när den är klar att ta bort alla bitar av frukt och grönsaker.

steg 4

Prova olika blandningar av frukt och grönsaker. Som du experimentera med juice, hittar du många kombinationer du tycker om. Några som par väl inkludera äpplen med morötter och gröna bladgrönsaker med kiwi. Prova något du vill smaka, och du kommer att skapa flera go-to recept som du kan använda för att göra en hälsosam juice drink.

steg 5

Rengör juicepress eller mixer omedelbart efter användning. Detta hjälper till att förhindra bakterietillväxt som kan göra dig sjuk nästa gång du gör saft. Använd varmt vatten och diskmedel, eller köra bitarna genom diskmaskinen om de säkert gå igenom cykeln.

Saker du behöver

 • Juicepress eller mixer
 • Kniv
 • Skärbräda
 • Skalare
 • Varmt vatten och tvål
Förteckning över frukter och grönsaker med C-vitamin

Översikt

Många människor inte får tillräckligt med C-vitamin, ett viktigt näringsämne, råder American Academy of Family Physicians. Din kropp behöver vitamin C för att producera kollagen, en nyckelkomponent i bindväv, liksom L-karnitin, en aminosyra som hjälper metabolisera fett, och vissa signalsubstanser, som bär meddelanden mellan nervceller och muskler. C-vitamin är också en antioxidant som hjälper till att avvärja cell och vävnadsskador i kroppen. Trots vitamin C: s näringsmässiga fördelar, National Institutes of Health varnar att det inte finns någon avgörande bevis för att konsumera det förhindrar eller botar specifika sjukdomar - inklusive cancer, hjärtsjukdomar eller en vanlig förkylning. Det bästa sättet att absorbera C-vitamin är genom hälsosamma livsmedel.

Citrus

Förteckning över frukter och grönsaker med C-vitamin

Citrusfrukter är väl känd som en källa till vitamin C. traditionella berättelser om 18-talets sjömän som lidit och även dött av en numera sällsynt sjukdom som kallas skörbjugg på långa resor berättar hur sjömännen fick hjälp genom att tillsammans citrusfrukter och juice. Större citrus källor till vitamin C, med portion och milligram per portion, inkluderar: 3/4 kopp apelsinjuice, 93 milligram; ett medium apelsin, 70 milligram; 3/4 kopp grapefruktjuice, 70 milligram; halv ett medium grapefrukt, 39 milligram; och en mandarin, 22 milligram.

andra frukter

Förteckning över frukter och grönsaker med C-vitamin

Rekommenderade dagliga mängder av vitamin C att variera beroende på ålder, kön och andra faktorer. Till exempel, en 8-årig behöver 25 milligram, medan en vuxen man och kvinna behöver 90 milligram och 75 milligram, respektive. Gravida kvinnor behöver 80 till 85 milligram per dag, och rökare behöver 35 milligram mer per dag än icke-rökare. Andra frukter som är bra källor till vitamin C, med portion och milligram per portion, inkluderar: ett medium kiwi, 71 milligram; 1/4 kopp persikor, 59 milligram; 1/2 kopp jordgubbar, 49 milligram; en fjärdedel av ett medium papaya, 47 milligram; 1/2 kopp cantaloupemelon, 29 milligram; 1/2 kopp hallon, 21 milligram; halv ett medium groblad, 16 milligram; och 1/2 kopp honungsmelon, 15 milligram.

Grönsaker

Förteckning över frukter och grönsaker med C-vitamin

Om du älskar frukt och grönsaker med C-vitamin, behöver du inte oroa dig för att konsumera för mycket av det: The National Institutes of Health säger höga halter av C-vitamin inte orsaka allvarliga skadliga effekter. Vissa grönsaker som är bra källor till vitamin C är: 1/2 kopp röd paprika, 95 milligram; 1/2 kopp kokt broccoli, 51 milligram; 1/2 kopp brysselkål, 48 milligram; 1/2 kopp rå broccoli, 39 milligram; 3/4 kopp tomatjuice, 33 milligram; 1/4 kopp rå grön paprika, 30 milligram; 1/2 kopp kokt kål, 29 milligram; en bakad sötpotatis, 29 milligram; 1/2 kopp rå blomkål, 23 milligram; 1/2 kopp collards, 22 milligram; och 1/2 kopp rovor, 20 milligram.

Grönsaker med högt glutamin innehåll

Glutamin är den vanligast förekommande av de aminosyror som tjänar som byggstenar för protein i kroppen. Det spelar en viktig roll i ett antal biokemiska processer. Livsmedel med höga halter av protein, såsom kött och mejeriprodukter, innehåller den högsta glutamin innehåll, men det finns också flera bra vegetabiliska källor. Korrekt beredning av dessa glutaminrika grönsaker kan bidra till god hälsa genom att öka glutamin bioavailabity.

Fördelar med Glutamin

Glutamin bidrar till att upprätthålla hälsan i matsmältningssystemet. Det är en kritisk faktor i hjärt funktion och att hålla cirkulationssystemet i god hälsa. Glutamin stöder också korrekt neurologisk funktion, och det är förenat med förbättringar i humör, koncentration och minne. Glutamin hjälper till att bygga upp och underhålla muskelmassa, och det kan användas som en källa för ytterligare energi när blodsockret är lågt. Detta gör det värdefullt att idrottsmän och kroppsbyggare.

glutamin Utarmning

I de flesta friska människor, är glutamat tillverkas av kroppen i tillräckliga mängder, och det är inte nödvändigt i kosten. När det finns allvarlig sjukdom, skada eller andra tillstånd som leder till utarmning av lagrade glutamin, finns det emellertid ett behov för diettillskott. Indikationer för att införa mer grönsaker med hög glutamin innehåll i dieten inkluderar hyperacidity, gastrit, som har en immuntillstånd, tunga atletisk träning, höga stressnivåer, sår och nyligen genomgången operation.

Glutaminrika Grönsaker

Grönsaker med högt glutamin innehåll

Baljväxter som bönor, ärter och linser är hög halt av protein och ger en rik källa av glutamin är hög proteinhalt och kära. Andra glutaminrika grönsaker innehåller spenat, persilja, kål och rödbetor. Höga matlagning värmer kan bryta ner glutamin, så det är bäst om dessa grönsaker konsumeras rå för att maximera deras glutamin innehåll och öka biotillgängligheten. Använda råa grönsaker på ett konsekvent sätt i kosten kräver lite extra eftertanke och förberedelser, men det väl återbetalar ansträngningen.

Förberedelser och Serving

Grönsaker med högt glutamin innehåll

Juice är ett bra sätt att få glutamin från grönsaker. De koncentrerade safter av obehandlad spenat, persilja, kål, eller rödbetor kan tas som en 1 till 2-oz. skott. En mer tilltalande dryck kan göras genom att späda dessa juicer med rent vatten eller med äpple, morot eller selleri juice. Obehandlad spenat och persilja eller strimlad råa rödbetor och kål kan användas som glutaminrika tillägg till sallader eller sidorätter. Jästa grönsaker rätter surkål eller kimchee leverans glutamin i en mycket absorberbara formen.

Frukt & amp; Grönsaker med vitamin A & amp; C-vitamin

De flesta amerikaner inte får tillräckliga mängder av vitamin A och C i sin kost, enligt FDA, det kan bero på att de inte äter tillräckligt med frukt och grönsaker. Vitamin A och C är viktiga näringsämnen kroppen behöver för god hälsa. Att känna de bästa källorna för dessa näringsämnen frukt- och grönsaks kan hjälpa dig att se hur lätt du kan möta dina behov.

vitamin A

Vitamin A är ett fettlösligt vitamin som krävs för ögat, immun och reproduktiv hälsa, liksom tillväxten av ben och tänder. Betakaroten är den främsta formen av vitamin A som finns i frukt och grönsaker. Genom matsmältning och ämnesomsättning, omvandlar din kropp betakaroten i retinol, den aktiva formen av vitamin A. Men betakaroten fungerar också som en antioxidant i kroppen, skyddar cellerna från oxidation av fria radikaler. Denna typ av skydd kan bidra till att förhindra vissa typer av cancer och hjärtsjukdomar. Vuxna män behöver 3000 IE vitamin A per dag och kvinnor behöver 2310 IE per dag.

Frukt och grönsaker källor till vitamin A

De mest konsumerade frukter och grönsaker med vitamin A i den amerikanska dieten innehåller morötter, cantaloupemelon, sötpotatis och spenat, enligt Office of Kosttillskott. En halv kopp servering av kokt morötter innehåller 13.418 IE vitamin A, möte nästan fem gånger din dagliga behov. En halv kopp servering av kokt spenat innehåller 11.458 IE vitamin A, en kopp cantaloupemelon innehåller 5411 IE och en kopp bakad sötpotatis med huden innehåller 38.436 IE. En halv kopp servering av kokt grönkål och en kopp grönsakssoppa möter också mer än 100 procent av ditt dagliga vitamin A behov.

C-vitamin

C-vitamin är ett vattenlösligt vitamin. Tillräckligt intag av C-vitamin stöder syntesen av kollagen, det protein som ger struktur och ungdomlighet på huden. C-vitamin är också nödvändigt för normal tillväxt och utveckling, immunförsvar och sårläkning. Liksom betakaroten, C-vitamin är också en viktig antioxidant som skyddar cellerna från fria radikaler. Vuxna män behöver 90 mg C-vitamin per dag och vuxna kvinnor behöver 75 mg.

Frukt och grönsaker källor till vitamin C

De flesta av C-vitamin i den amerikanska kosten kommer från citrusfrukter, tomater och tomater och potatis, enligt Office of Kosttillskott. Medan ett medium apelsin, med 70 mg C-vitamin, är en bra källa till vitamin C, en halv kopp servering av röd paprika med 95 mg C-vitamin, gör det mycket enkelt för dig att träffa 100 procent av dina dagliga behov . Kiwifrukt är också hög i C-vitamin med 71 mg i ett medium bit frukt. Cantaloupemelon är en annan bra källa till vitamin C med 58 mg i 1-kopp servering. Som jämförelse innehåller ett medium bakad potatis 20 mg C-vitamin, och en medel rå tomat, 16 mg. Andra källor till vitamin C frukt- och grönsaks inkluderar spenat, grön paprika, broccoli, jordgubbar och grapefrukt.

Grönsaker Med största källan till coenzym Q10

Coenzym Q10, eller Q10, är ​​en förening som finns i dina celler. Koenzymer hjälp enzymer göra sitt jobb; enzymer är proteiner som påskyndar den hastighet med vilken kemiska reaktioner sker i celler. Q10 ökar ditt immunförsvar och är en antioxidant som rensas fria radikaler, som kan orsaka cellskador och hälsoproblem, enligt University of Maryland Medical Center. Din kropp producerar naturligt skadliga fria radikaler, och miljögifter öka deras antal. Coenzym Q10-rika grönsaker neutraliserar fria radikaler och hjälpa kroppen att upprätthålla tillväxten av friska celler.

Q10 i Spenat

Den rikaste vegetabilisk källa av coenzym Q10 är spenat. Hur spenat och andra grönsaker är beredda kommer att påverka hur användbar matens coenzym Q10 kommer att vara till ditt system. För Q10 att vara mest fördelaktigt, bör grönsaker vara frisk, rå och obearbetad. Coenzym Q10 finns i de flesta kroppsvävnader. De högsta halterna finns i hjärta, lever, njurar och bukspottkörtel. De lägsta belopp i lungorna. Linus Pauling Institute förklarar att mängden av coenzym Q10 finns i kroppen minskar när du blir äldre. Därför ökar din konsumtion av livsmedel som innehåller Q10 när du blir äldre är viktigt.

Broccoli Q10 Innehåll

Den coenzym Q10 i broccoli och broccoligroddar kan hjälpa behandla och förebygga hjärtsjukdomar på grund av de antioxiderande egenskaper. Det ökar också energiproduktionen i cellerna och förhindrar bildningen av blodproppar. Broccoli och broccoli groddar innehåller ämnen som kan vara effektiva i kampen mot de bakterier som orsakar magsår. För coenzym Q10 att förbli livskraftig, skall livsmedel som odlas och produceras i en förorenad miljö. Grönsaker bör inte frysas eller burk, eller fördelarna kan gå förlorade. Enligt Linus Pauling Institute, är cirka 14 till 32 procent av Q10 förlorad när grönsaker är stekt, men kokningsprocessen inte påverkar Q10 nivåer av grönsaker.

Blomkål och Q10 Innehåll

Grönsaker som blomkål, när äts råa eller kokta, behålla och öka kroppens naturliga förråd av Q10. Rå blomkål serveras med hummus dip är en grönsak mellanmål som har ett högt innehåll av coenzym Q10. I en artikel juli 2009 med titeln "Kosttillskott eller Real Food: vilket som fungerar bäst för att bekämpa effekterna av åldrande" författaren Sean Brenner förklarar att UCLA professor och forskare, Sally Frautschy rekommenderar frukt och grönsaker som de mest sannolika källor till anti-aging näring. Vid 2009 UCLA Forskning på Aging, professorerna Frautschy och Zhaoping Li överens om att äta en mängd olika grönsaker och frukter är det mest hälsosamma sättet att säkerställa din kropp upprätthåller rätt nivå av coenzym Q10 och andra viktiga näringsämnen.

baljväxter Källor

Baljväxter, som är olika, mångsidiga och näringsrik, tillhör en klass av grönsaker som innehåller bönor, ärtor, vissa nötter och linser. Baljväxter, såsom jordnötter och sojabönor, och livsmedel som tofu är bra vegetabiliska källor till coenzym Q10. Coenzym Q10 brister har inte rapporterats i den allmänna befolkningen, och detta har lett forskare och dietister för att anta att mänskliga biosyntesen och en varierad kost, inklusive baljväxter och andra grönsaker, kan ge tillräckligt coenzym Q10 för en frisk person.

Så ta det

Eftersom coenzym Q10 verkar ha egenskaper som hjälper till att bekämpa ett brett spektrum av hygienkrav från migrän till cancer, folk ibland vänder sig till kosttillskott som tillägg till eller i stället för rekommenderade grönsaker och andra Q10-rika livsmedel. University of Maryland Medical Center förklarar att coenzym Q10 är fettlösligt så det måste ätas med en fet måltid eller det kan inte absorberas effektivt. Tyvärr är de flesta coenzym Q10 tillskott som säljs i oformulerad eller pulverform och kommer sannolikt inte att ge några hälsofördelar. Därför är livsmedel är friskare källor coenzym Q10. Om du väljer att ta eventuella tillägg eller vitaminer, först rådgöra med din läkare eller en utbildad dietist.

Frukt & amp; Grönsaker med lågt kolhydratinnehåll Counts

Mängden kolhydrater i frukt och grönsaker varierar från nästan ingen massor. Eftersom frukter innehåller en hög andel av enkla sockerarter, lågkolhydratkost begränsar ofta frukt till de med lägre kolhydrater nivåer, som bär och meloner. Grönsaker som sallad innehåller några kolhydrater.

Fungera

Fibern i låga kolhydrater frukter och grönsaker främjar matsmältningen och samtidigt minska hunger. Lågt kolhydratinnehåll grönsaker som sallad, spenat, jicama, ruccola, selleri och kål tillsätta vitaminer och fibrer till måltider. Lågt kolhydrat frukt, inklusive jordgubbar och blåbär, ge fytokemikalier som främjar hälsan. Alla kolhydrater ger energi. Enligt Janice Hermann, PhD, RD / LD, en näringslära specialist för Oklahoma State University i hennes papper "Kolhydrater i kosten," glukos som härrör från kolhydrater stöder de flesta av hjärnan energi och ungefär hälften av den energi som används av musklerna.

typer

Lågt kolhydratinnehåll frukter innehåller några monosackarid kolhydrater i form av fruktos, glukos och sackaros. De typer av frukt med den lägsta totala kolhydrater inkluderar Casaba melon, citroner, avokado och lime var med mindre än fem totalt socker per 100g. Med endast tre procent av sina kalorier kommer från kolhydrater, andra låg kolhydrat frukter innehåller cantaloupemelon, rabarber, jordgubbar och tomater. Sparris, böngroddar, broccoli, blomkål, mangold, gurka, rädisor och sallad har låga carb räknar.

Betydelse

Äta låga carb frukter och grönsaker främjar viktminskning när en del av en övergripande diet plan. Varje gram kolhydrater har 4 kalorier. Välja lågt kolhydratinnehåll frukt och grönsaker minskar avsevärt kaloriintag eftersom de flesta av de kalorier i frukt och grönsaker kommer från kolhydrater. Till exempel, ½ kopp majs --- anses vara en hög kolhydrat grönsaker --- har över 60 kalorier, medan en ½ kopp kål --- en låg kolhydrat grönsaker --- har endast 9 kalorier. Välja lågt kolhydratinnehåll frukt och grönsaker minskar också påverkan på kroppens blodsockernivåer enligt dietgurun Dr Atkins och MayoClinic.com.

Identifiering

Du kan inte säga lågt kolhydratinnehåll frukt och grönsaker från deras utseende. För att identifiera de kolhydratvärden i ett livsmedel, måste du kontrollera en databas eller lista med värden och tillhörande portionsstorlekar (se Resurser). För konserverad eller förpackade frukter och grönsaker, läsa etiketten för kolhydratinnehåll.

Funktioner

Diet experter inklusive Dr. Atkins och Dr Agatston av South Beach Diet rapport att äta lågt kolhydratinnehåll frukt och grönsaker minskar risken från diabetes och hjärtsjukdomar. Menyer med lågt kolhydratinnehåll frukt och grönsaker har olika smaker och texturer samtidigt som fyllning och hälsosamt för bantare.

Hur man rengör Frukt & amp; Grönsaker med vinäger

University of Minnesota Extension rekommenderar att tvätta färskvaror under rent, rinnande vatten innan krävande, men att lägga ättika till mixen kan hjälpa döda ännu fler bakterier. En studie publicerad i 2003 i "Journal of Food Protection" fann att tvätta äpplen med ättika och vatten lösning reducerade salmonella på det yttre skalet betydligt mer än tvättning med enbart vatten. Jack Bishop, redaktör för "Cooks Illustrated," framförd ett liknande experiment och funnit att vinäger dödade cirka 98 procent av bakterier på ytan av färsk frukt och grönsaker.

För slätskaliga Frukt och grönsaker

Steg 1

Hur man rengör Frukt & amp; Grönsaker med vinäger

Häll den vita destillerad vinäger i en sprayflaska och tillsätt 3 dl vatten. Fäst locket på flaskan och skaka väl att kombinera ingredienserna.

Steg 2

Hur man rengör Frukt & amp; Grönsaker med vinäger

Spray slätskaliga grönsaker och frukter, såsom äpplen och tomater, med tillräckligt av ättika lösning för att täcka hela ytan, ca fem eller sex sprutar. Gnid försiktigt med handen för att se till att huden är belagd noggrant.

steg 3

Hur man rengör Frukt & amp; Grönsaker med vinäger

Skölj frukten eller grönsaken under rinnande kallt vatten, som avlägsnar rest ättika smak. Gnugga med händerna för att ta bort varje spår av ättika, skaka bort överflödigt vatten och klappa torrt med en ren handduk innan skivning.

För Leafy och Oregelbundna grönsaker

Steg 1

Hur man rengör Frukt & amp; Grönsaker med vinäger

Häll destillerat ättika i en stor skål eller bassäng och tillsätt 3 dl vatten. Rör om försiktigt med en stor sked eller slev att blanda vätskorna noggrant.

Steg 2

Hur man rengör Frukt & amp; Grönsaker med vinäger

Separera bladen av bladgrönsaker, som sallad, spenat och turnipgreens, och doppa dem i ättika lösning. Ta bort från skålen, skölj under rinnande kallt vatten, skaka bort överflödigt och klappa torrt före servering.

steg 3

Hur man rengör Frukt & amp; Grönsaker med vinäger

Placera oregelbundna grönsaker som har många sprickor, såsom blomkål och broccoli, i skålen av vinäger och vatten. Låt dessa grönsaker i blöt i minst två minuter före sköljning under kallt, rinnande vatten. Skaka av överflödigt vatten och klappa torrt före kapning eller servering.

varningar

 • Tvätta inte producerar förrän precis innan du är redo att förbereda och servera. Om du tvättar frukter och grönsaker innan lagring, kommer de att förstöra mycket snabbare.

tips

 • Om din sprayflaska är inte stor nog att rymma 4 koppar vätska, eller om du behöver en större mängd av blandningen för rengöring av stora grönsaker, använd en del ättika till varje tre delar vatten för att göra rengöringslösning.
 • Även för frukt och grönsaker utan ätlig huden, såsom squash och meloner, är processen fördelaktigt eftersom bakterier på det yttre skalet kan överföras till det inre köttet när man skär.

Saker du behöver

 • 1 kopp vitt destillerad vinäger
 • Sprayflaska
 • Stor skål eller bassäng

Listor över Frukt & Grönsaker med högsta Bekämpningsmedel


Det är lätt att tänka på frukt och grönsaker som enbart friska på grund av alla de näringsämnen som de tillhandahåller, samt deras låga fetthalt och kalori. Men vissa frukter och grönsaker behandlas med så många bekämpningsmedel som de kanske inte är så ofarligt att äta som du tror. Om du är försiktig med vad du tillåter i din kropp, är det viktigt att veta vilka frukter och grönsaker har de högsta nivåerna av bekämpningsmedel. Den mest ökända är topp 12 och är känd som "Dirty Dozen".

bär

Söta, röda jordgubbar och blåbär är ofta förorenade med höga halter av bekämpningsmedel. Detta beror på att de är ökända insekts favoriter och om de lämnas obehandlade, blir de ofta angripna. Jordgubbar är också hög i svampmedel återstod. I allmänhet, frukt och grönsaker utan en oätligt skal är producera objekt att vara försiktig med. Medan apelsiner, bananer och andra slutna frukter är naturligtvis skyddas från inkräktare, producerar såsom jordgubbar behöver lite kemisk hjälper till att hålla insekter och sjukdomar borta.

frukt

Äpplen, en av de mest populära frukter i höst, är ofta besprutas med höga halter av bekämpningsmedel. Obehandlade äpplen kan attackeras av maskar och andra insekter så jordbrukarna måste tillämpa kemiska bekämpningsmedel för att skydda sina grödor. Persikor, nektariner, importerade druvor och körsbär överst också en lista över frukter med hög bekämpningsmedelsrester.

grönt

Grönsaker som sallad och spenat är vanligtvis hög i bekämpningsmedel. Dessa typer av grödor kan få infekterad med insekter, om de inte behandlas.

andra grönsaker

Selleri stjälkar är ett annat objekt som toppar listan över produkter hög bekämpningsmedel. Precis som alla andra producerar ovan, kan du köpa selleri från en organisk stormarknad eller organisk bondens marknad om du vill undvika kemiska bekämpningsmedel. Tillsammans med selleri, paprika och potatis är två grönsaker som är bättre att köpa ekologiskt.

Om du tillbringar någon tid i en livsmedelsbutik, kanske du har märkt butikspersonal sprutning produkterna med svala dimmor vatten. Vissa butiker även använda automatiska imma maskiner för att hålla frukter och grönsaker hydrerad. Du kanske inte vet orsakerna till denna hydrering, dock, och du kan vara förvånad över att det ibland kan göra mer skada än nytta.

hydra~~POS=TRUNC

När produkter avlägsnas från vinstockar eller ett träd, förlorar den mycket av sin naturliga fukt. Även om detta inte nödvändigtvis undergång produkter till en mer snabb död, kan det torka ut frukt och grönsaker i viss utsträckning. Imma produkterna i snabbköpet håller hydrerad så att den bibehåller fukt under hela dess livslängd. Fuktförlust minskar storleken och vikten av produkt, så genom att hålla frukt och grönsaker hydratiserade, kan butiksägare kompensera för detta.

Utseende

Att hålla en bit av producerar hydrerad inte nödvändigtvis hålla den fräschare, men det ger det intryck av fräschör och i detaljhandeln, framträdanden är viktiga. När man går igenom affären, skulle du vara mer benägna att en synbart fuktig och saftig röd plommon, eller ett till synes torrt rött plommon? Chansen finns, du skulle välja det senare, och butiksägare är medvetna om detta. Hålla producera hydrerad gör att det ser önskvärda.

Problem med Besprutning

I vissa fall kan den ständiga imma av produkter göra mer skada än nytta. För mycket fukt kan orsaka producerar för mögel och röta. Det har också förekommit dokumenterade fall av överdriven imma leder till legionärssjukan, en influensaliknande sjukdom i luftvägarna som kräver antibiotika. I vissa fall, kan legionärs visa sig ödesdigert. Även om detta problem har uppstått i misted producerar endast i sällsynta enstaka fall och involverade automatiska imma maskiner som kan ha kontaminerats, visar det att den konstanta hydrering inte alltid fungerar i bästa intresse för konsumenterna.

innan du köper

Vid val av råvaror, alltid granska den noga. En fast och tung bit av frukt kan bara vara en vanlig bit frukt med fukt, och några tecken på mögel bör berätta för dig att gå bort. Bortsett från detta, kan du säkert köpa både våt och torr produkter, så länge det verkar mogen. Tvätta alltid producera innan du äter den för att avlägsna eventuella bekämpningsmedel eller föroreningar som har ansamlats.