XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gravid ge bort katten

Barn & katt allergier


Djur allergier tenderar att köra i familjer. Ett barn är mest sannolikt att ha en allergisk reaktion mot en katt om han har astma eller om en annan familjemedlem är allergisk. Om ditt barn har en katt allergi, det finns åtgärder du kan vidta för att kontrollera svårighetsgraden av symtomen. I vissa fall kan symptomen styras på ett sätt som gör att du kan hålla din älskade husdjur.

Cat Allergier

Enligt Mayo Clinic, är sällskapsdjur allergier orsakade av en reaktion i immunsystemet till en allergen. Med katter, är allergenet ett protein som finns i kattens saliv, urin, hår eller hudceller. Katt allergier kan vara mild till svår. För vissa patienter kan katten allergi orsaka astmarelaterade symptom som inkluderar begränsade luftvägarna, andnöd och andningssvårigheter.

Mayo Clinic noterar det finns tecken som tyder på tidig exponering för katter i barndomen kan minska risken för att utveckla en allergi. Det humana samhället säger att katter tenderar att orsaka mer allergiska reaktioner än hundar.

Diagnos

Identifiera allergirelaterade symptom är det första steget i att diagnostisera en katt allergi i ditt barn. Vanliga symtom är rinnande näsa; nästäppa; nysning; kliande näsa, ögon, mun, svalg och / eller hud; röda eller vattniga ögon; hosta; ansiktssmärta eller tryck; nässelfeber; och blå-färgade huden under ögonen. Barn visar ofta allergiska symptom genom att ofta gnugga näsan.

En läkare bör konsulteras om symptomen varar mer än en vecka. Astmarelaterade symtom kan kräva omedelbar läkarvård. Om man misstänker en katt allergi, är allergitester som utförs på barnet. AllergicChild.com rekommenderar att ta bort katten från hemmet för en vecka eller två som en ineffektiv metod för självdiagnos. Även katten är frånvarande, är dock sannolikt att förbli i hemmiljö katt ilska.

Förebyggande

Barn med svåra katt allergier bör undvika exponering för katter. Läkaren kan förskriva läkemedel eller andra behandlingar för att hjälpa till att kontrollera symptomen. Behandlingar kan omfatta antihistaminer, allergyskott och / eller steroida och antihistamin nässprayer. Ditt barn kan växa ur hennes kattallergi. En allergi specialist kan arbeta med dig för att avgöra när och om ditt barn ska utsättas för katter (och eventuellt andra djur) som hon blir äldre.

Husdjursvård

Det finns flera åtgärder du kan vidta för att minska risken för ditt barn har en allergisk reaktion mot familjens katt. Brudgummen din katt på en daglig basis med en katt kam för att ta bort lösa hår. Katter är inte förtjust i bad, men bad är viktigt. Bada din katt en gång i veckan med hjälp av ett schampo som är speciellt framtagen för kattdjur. Humane Society säger regelbunden schamponering kan minska allergiframkallande ilska med 84 procent.

Hem Lösningar

Skydda ditt barn från allergiframkallande katt ilska genom att skapa "djurfri" zoner i ditt hem. Håll din katt kommer in i barnets sovrum och lekplatser. Vakuum och damm ofta. Rena persienner och gardiner på en regelbunden basis. Tvätta tygklädda objekt och sängkläder, inklusive kuddar och möbelbeläggningar. Placera HEPA luftrenare i ett eller flera områden i hemmet för att avlägsna farliga allergener från luften.

Om Hives och andra allergiska symptom orsakade av katt ilska

Katter kasta hudflagor och placera dem i deras päls när de brudgummen. Detta är dander. Allergiframkallande proteiner i ilska kan framkalla reaktioner inklusive nässelutslag, rinit och astma. Grundlig borttagning av ilska i hemmet kommer att minska symptom i samband med en katt allergi. Tyvärr, ibland antingen katt eller den person som är allergisk måste tas bort.

katt ilska

Den allergiframkallande substansen är i ilska, inte pälsen. Ilska är tillverkad av luftburna saliv och urin-härledda proteiner. Slickar överför dander, tillsammans med saliv och urin, till kattens päls. Men ilska kan hålla sig svävande i husdamm under en lång tid, varför en allergisk reaktion kan inträffa även om katten har tagits bort. Katt ilska pinnar även väggar, möbler, mattor, sängkläder och kläder. Helt eliminera katt ilska kan ta två till fem år.

symptom

Väsande och rött, kliande ögon är de mest lätt att känna igen symptom i samband med en katt allergi. Kontakta nässelutslag, som kännetecknas av röda, kliande bård, kan utvecklas när en allergisk person som berör kattpäls eller när katten slickar eller repor personen. Perenn allergisk rinit uppstår när näsgångarna blir inflammerad som en följd av inandning av katt ilska. Symtomen omfattar ihållande rinnande eller täppt näsa, röda eller vattniga ögon och baksnuva. Kronisk, svår, instabil astma och försämring eksem är bland andra symptom.

Orsak

En person med en katt allergi har en överdriven immunsystem som behandlar ilska som ett skadligt ämne. Immunsystemet blir sensibiliserade på första kontakt med ilska och producerar antikroppar för att kämpa mot allergen. På upprepad exponering producerar kroppen mer antikroppar och kemikalier som utlöser en allergisk reaktion.

Statistik

Katter är en av de vanligaste allergiframkallande husdjur, påverkar 15 till 30 procent av personer med allergier. En katt allergi är ett särskilt problem, eftersom det kan utlösa astmaanfall i 20 till 30 procent av dem med astma och kan leda till kronisk astma. Katt allergier är också vanligare än hund allergier.

allergitester

Hud och blodprov kan diagnostisera en katt allergi. En allergist pricks kattallergener in i huden på patienten och ser för röda, kliande bård eller nässelutslag på webbplatsen. Ett blodprov identifierar den specifika allergiframkallande antikropp. För att bekräfta allergi, kan en allergolog också rekommendera att ta bort katten i flera veckor och grundligt städa huset för att avlägsna alla spår av hår och mjäll. En förbättring av symptom kommer att bekräfta diagnosen.

behandlingar

Den bästa behandlingen för symtom på katt ilska allergi är att undvika exponering helt. Om du inte kan skiljas från din katt, begränsa den till ett fåtal rum i huset, rengör huset, installera en högeffektiv filter och bära andningsmask vid byte kattsand eller städning. En allergolog kan rekommendera en lokal eller oralt antihistamin för att lindra klåda och svullnad. Avsvällande medel kan lindra symptomen vid allergisk rinit.

Cat allergiska symptom hos spädbarn

Cirka 10 procent av amerikanerna lider av sällskapsdjur allergier, enligt WebMD. Katter är dubbelt så stor risk att orsaka allergier än hundar. Om ditt barn lider av katt allergier, är chansen att det körs i din familj. Om en eller båda föräldrarna är allergiska mot husdjur, risken för att deras barn utvecklar tillståndet avsevärt ökar, påpekar astma Center. Om du misstänker att ditt barn kan vara allergiska mot katter, lära symptom så att du kan vidta lämpliga åtgärder.

Hypervigilant Immunsystemet

Det är inte din katts päls som orsakar allergier, men proteiner som finns i hennes saliv, urin, svett och döda flingor av hud eller ilska. Även om du äger en korthårig katt, kan hon kasta så mycket ilska och andra allergener som långhåriga raser. Immunsystemet hos allergiker tolkar felaktigt ilska och andra ofarliga ämnen som skadliga inkräktare. Som ett resultat, försöker immunsystemet att skydda kroppen från denna upplevda faran genom att släppa antikroppar, som producerar inflammation i lungor, ögon, nasala passager eller på huden. När en allergisk spädbarn kommer i kontakt med kattallergener, släpper sitt immunsystem mer än 40 kemikalier, inklusive histamin, enligt Babycenter.

Cat allergier eller vanlig förkylning?

Du kanske undrar om ditt barn är allergisk mot katt eller lider av en vanlig förkylning. Cat allergiska symptom kan inkludera frekventa nysningar, hosta, kliande ögon, trängsel och en rinnande eller fyllda näsa. Förkylningar varar vanligtvis i tre dagar till cirka en vecka, även om vissa symptom kan dröja ett par veckor till, enligt WebMD. Om barnets symptom börjar lektion efter den tiden, hon troligen bara haft en förkylning. Allergiska symptom kommer att bestå så länge som ditt barn lever med katten. Eftersom katt ilska lätt kan resa i hela hemmet, kan ditt barn utvecklar symptom även om katten är begränsad till ett annat rum. Katt ilska kan cirkulera genom värme- och ventilationssystem, och förbli luftburna under långa tidsperioder. Den samlar även i gardiner, mattor, leksaker, uppstoppade djur, möbler och kläder.

förhöjda Airways

Allergisk astma är den vanligaste typen av astma, enligt WebMD. När ditt barn andas kattallergener, kan hans luftvägar blir inflammerade och producerar tjockt slem. Astmatiska symtom tryck över bröstet, hosta, andningssvårigheter och väsande. Astma blir ofta värre på natten och ditt barn kan ha svårt att sova på grund av andnöd. Under ett astmaanfall, är det ofta svårare att andas liggande down.Avoid väntar om ditt barn visar astmatiska symtom - ta honom till en läkare eller en akut vård anläggning omedelbart.

Kostnaden för Fysisk kontakt

Ditt barn avgudar Kitty och visar det genom kyssar, kramar och klappar sin lurviga vän. Problemet är, när kattallergen kommer i direkt kontakt med hennes hud, kan hon utveckla nässelfeber, rodnad eller eksem. Eksem är en hudsjukdom som orsakar upphöjda fläckar av inflammerad hud, ofta med svår klåda. Nyfödda som lever med en katt är mer benägna att utveckla eksem än andra barn, enligt WebMD. I extrema fall, vätskefyllda blåsor visas som utvecklar skorpor. Även en given lick från kattunge kan orsaka en hudreaktion i en allergisk spädbarn.

Att bryta upp är svårt att göra

Ta ditt barn till en allergolog som kommer att genomföra hudtester för att avgöra om hon är allergisk mot katter. Han kan ordinera läkemedel för att behandla symptomen och erbjuder förslag för att hjälpa hantera allergier. Allergi skott kan minska svårighetsgraden av symtomen över tiden, men är osäkra för barn under 5 år, enligt WebMD. Om katten allergier är allvarliga, är din bästa insats för att ge katten för adoption för att skydda din barnets hälsa. Kom ihåg att även om du tar bort katten, kan det ta upp till sex månader för att sänka allergennivåer i hem och märker en minskning av din spädbarnets allergiska symtom, enligt Kidshealth webbplats.

Hur man blir en god make till din gravida hustru

Väntar barn är en av de mest spännande upplevelser av ett gift par liv. Det kan också vara mycket stressande. De fysiska, hormonella och känslomässiga förändringar som kommer med graviditeten kan vara ganska överväldigande. Mer än någonsin, kommer din fru behöver din kärleksfulla stöd. Överväga några viktiga tips om hur man blir en god make till förväntans hustru som ni två uppleva denna utmaning, men häpnadsväckande tid i ditt liv tillsammans.

Steg 1

Lyssna på din fru oro. Även om din fru är stolta över att vara beredda, kan hon också vara rädd, nervös eller osäker. Vara hennes bollplank. Uppmuntra henne att dela sina tankar och känslor med dig. Hon behöver veta att du är tillgänglig för henne.

Steg 2

Ta över en del av sina hushållsansvar. Gravida kvinnor måste klara av graviditetsillamående och utmattning ofta. Plocka upp några av de sysslor är en enkel sak att göra, men det betyder mycket för en kvinna som har tillbringat hela dagen känsla illamående och trött. Mer än något annat, kommer det att visa din fru att du är medveten om henne och du vill göra vad du kan för att hjälpa henne. Erbjudande om att göra mer av matlagning och städning för henne så att hon kan få lite vila.

steg 3

Ta en föräldraskap klass tillsammans. Även om din fru planerar att vara det primära vaktmästare, är ni båda kommer att bli föräldrar. Lär dig att byta blöjor, fixa flaskor, installera en bilstolen ordentligt, och babyproof ditt hus tillsammans med din fru. Hon behöver känna att du är hennes partner i denna process, inte bara en intresserad iakttagare.

steg 4

Följa din fru till hennes läkarbesök. Var medveten om din frus födelse plan så att du vet hur man bäst kan hjälpa henne genom hennes arbete. Vänta inte tills du är på sjukhuset, med din fru på väg att föda, att fråga henne om hon planerar att naturlig förlossning. Diskutera alternativen med din läkare i förväg så att du kan fokusera all din uppmärksamhet på din fru.

steg 5

Hjälpa henne att få ditt hus redo för din lilla en ankomst. Gå med din fru att handla babykläder, välja en krubba och plocka färgerna för barnkammaren. Förberedelser är roligt för mammor-to-be; njuta av upplevelsen med henne.

steg 6

Berätta för din fru hur vacker hon är och hur mycket du älskar henne. Med alla de fysiska förändringar kroppen genomgår, är det inte ovanligt för en kvinna att känna sig oattraktiv och oönskade. En av de viktigaste sakerna du kan göra för att vara en god make är att berätta för din fru ofta att du tycker att hon är vacker och du har tur att ha henne i ditt liv.

varningar

 • Trots alla ansträngningar, någon gång din frus känslor kommer förmodligen att få det bättre av henne. Tårar eller ilska kommer sannolikt att uppstå.
 • Med fokus på din fru, är det lätt att glömma sig själv; ta hand om dina behov, också.

tips

 • Ha tålamod med din fru humörsvängningar.
 • Skäm bort hennes begär.
 • Gör henne trösta en högre prioritet än din egen.
Vilka är de behandlingar för njursten när man är gravid?

Njursten, eller njursten, är en ovanlig sjukdom under graviditeten. Majoriteten av stenar består av kalciuminnehållande kristaller. Som en av de vanligaste orsakerna till buksmärtor hos gravida patienter i den andra och tredje trimestern, njursten brukar passera utan behov av behandling. Men eftersom de har visat sig vara associerad med en högre risk för att ha tidig födsel och i allmänhet är svårare att hantera under graviditeten, är det viktigt att vara medveten om andra möjliga behandlingsalternativ.

Konservativ "vänta och se" Therapy

Majoriteten av gravida kvinnor med njursten svarar bra på konservativa "tittar och väntar" terapi, vilket inkluderar att öka vätskeintaget, undvika för mycket kalciumintag (inte över 1000-1200 mg / dag), korrekt smärtlindring och antibiotika om det finns en infektion. Paracetamol (Tylenol) ger tillfällig smärtlindring och andra smärtstillande medel kan förskrivas efter bedömning av vårdgivare. Om detta inte fungerar, då andra förfaranden kan vara nödvändiga. Ökad smärta, förekomst av infektion eller tidig förlossning särskilt förtjänar ett kirurgiskt ingrepp.

Utereroscopy

Traditionellt har urologists stöds ureteroscopy (bryta upp sten), eller placeringen av en stent eller ett rör för att snabbt dränera det drabbade området runt stenen eller obstruktion, vilket diskuteras ytterligare nedan. En uretoroscopy involverar passagen av ett tunt rör som kallas en ureteroskop upp i urinvägarna till stenen, som tillåter en läkare att titta på stenen och göra en mer säker diagnos. Instrument används sedan för att ta bort stenen eller bryta upp den. Det håller på att bli allmänt accepterat som en första linjens strategi och har visat sig vara säker och effektiv under alla stadier av graviditeten. Däremot kan stora stenar (större än 1 cm) inte behandlas med denna metod.

Stent eller Tube Placering

En urinledarstenten (som ett ihåligt rör) eller en nefrostomi rör kan behöva placeras i urinledaren (rören som transporterar urin) för att dränera urin och eventuellt stenpartiklar. Minimal eller ingen anestesi kan användas, och detta förfarande är vanligtvis framgångsrika. Byte av rören och urin obehag kan orsaka problem. Definitiv behandling av stenarna kan oftast fördröjas tills efter leverans.

kontraindicerat Behandlingar

Öppen kirurgi med narkos att ta bort stenen, och shockwave terapi för att bryta upp sten, kan vanligen ges till patienter som inte är gravid. De är dock inte anses vara säkra under graviditeten på grund av risker för fostret.

Hur man tar bort överflödig hud


Om du nyligen har förlorat en hel del vikt, kanske du märker att du bär mer lös hud än tidigare. Andra orsaker till att huden kan vara lös inkluderar graviditet och åldrande. Om du har lös hud och vill göra det hårdare, finns det några åtgärder du kan vidta både med och utan hjälp av en läkare.

Instruktioner

1 Skrubba huden. Om du har bristningar eller slapp hud, exfolierar området varannan dag med en peeling scrub. Du kan köpa peeling på ditt lokala apotek eller gör din egen genom att använda en del grova kosher salt och en del olivolja. Skrubba tills granulerna upplöses, skölj med tvål och vatten.

2 Motion. När du tränar regelbundet, kommer de flesta lös hud så småningom dra. Detta är särskilt möjligt om du är i din 40s eller yngre, om du är gravid eller om du nyligen har förlorat en liten mängd vikt. Om du har förlorat en stor mängd vikt, kanske du inte kunna skärpa din hud med motion.

3 Få en bukplastik. En bukplastik är en kosmetisk kirurgi vanligtvis erbjuds av en plastikkirurg. Magen veck kan vara dyrt och lämna ärr runt magen området, även om vissa kirurger kommer att göra ett snitt genom naveln för att minska ärrbildning. Det kommer att ta flera veckor att återhämta sig från bukplastik.

4 Skaffa en mastopexy förfarandet. En mastopexy, även känd som ett bröstlyft, är ett kirurgiskt ingrepp för både män och kvinnor som innebär upphävandet av bröstvävnaden och avlägsnande av överflödig hud runt brösten. Detta förfarande utförs av en kosmetisk eller plastikkirurg.

5 Få brachioplasty. Brachioplasty, också känd som en arm lyft, är processen att skära hängande överflödig hud bort från armen. Ett ärr kommer vanligtvis att vara närvarande under armarna av patienter som har genomgått brachioplasty. En plastikkirurg eller plastikkirurg avgör om brachioplasty är rätt för dig.

Tips

 • Försök peeling och utöva innan du kontaktar din läkare om avlägsnande hud kirurgi.
 • Bara du och din läkare kan besluta om överskott bort hud kirurgi är rätt för dig.
Varför Water Break för vissa gravida kvinnor och amp; Inte för andra?

I filmerna, är arbets föregås vanligen av en dramatisk och offentlig brytning av vattnet, men i verkliga livet, endast en mycket liten andel av kvinnor upplever sitt vatten bryta innan de går in arbetskraft. Så om du är nervös om ditt vatten bryta medan du väntar i rad vid snabbköpet eller ge en stor presentation på kontoret, kan du koppla av - risken för att det ska hända är ganska smal.

Fakta

"Vatten" som bryter när du går in arbetskraft är faktiskt din fostersäcken, ett skyddande membran full av vätska som dämpar ditt växande barn, ger honom utrymme att röra sig och hjälper till att blockera alla vaginala infektioner som du kan få under graviditeten från att nå ditt barn , förklarar "Journal of Midwifery och kvinnors hälsa." Om varje kvinna som är gravid har en fostersäcken, endast cirka 10 procent av gravida kvinnor har sitt vatten paus innan deras förlossningsvärkar börjar, enligt KidsHealth.org. Med andra ord, kommer nästan 90 procent av kvinnorna inte har deras vatten paus tills de är allvarligt arbete.

orsaker

Anledningen till fostersäcken brister före eller under förlossningen är inte klart, men det är förmodligen en del av kroppens process att förbereda för arbete, förklarar WhatToExpect.com, graviditeten och föräldraskap webbplats för information som kompletterar "Vad som väntar när du är förväntar "graviditet bok. Vanligtvis kommer värkarna ökar i intensitet och varaktighet när dina vatten raster, men det kan ta upp till 48 timmar på arbetskraft att börja. De flesta läkare kommer att leda till arbete efter 48 timmar om det inte har startat naturligt på grund av den ökade risken för infektion efter ditt vatten pauser, förklarar MayoClinic.com. Ibland kan det hända att vatten inte bryta alls, och din läkare kommer att behöva manuellt spräcka membranet.

överväganden

Ibland kan det hända att vatten bryta utan att du inser vad som händer, enligt MayoClinic.com. Det beror på att vatten inte alltid går sönder i ett stort forsa - ibland är det mer som en långsam takt som kan bära en stark likhet med urin. Eftersom många kvinnor är i och ut ur badrummet ofta under den sista månaden av graviditeten, kan en långsam brytning av vatten tyckas par för kursen. Om du tror att vattnet har gått sönder, kontakta din vårdgivare omedelbart, även om du inte är positivt.

Varning

När dina vatten raster, bör du ringa din läkare omedelbart, särskilt om din förfallodagen är fortfarande mer än tre veckor bort. När dina vatten raster, inte ha sex eller in något - inklusive tamponger - i slidan. Om fostervatten är gulaktig, grönaktig eller brunaktig, eller om den har en rolig lukt, låt din vårdgivare känner omedelbart.

Ta bort kaffefläckar från tänderna är lite av en utmaning. Jag skulle vilja säga att du kan ta bort kaffefläckar från tänderna genom att helt enkelt gnugga dem med en jordgubbe eller en citron som somliga hävdar denna lösning fungerar, men denna metod kommer endast vitare tänder till en viss grad. Envisa kaffefläckar behöver en mer intensiv behandling. Dessutom skulle jag inte föreslår att du använder jordgubbar eller citroner att bleka tänderna med eftersom syrahalten i dessa frukter har varit vet att skada tandemaljen. Prova en av tänderna vitare metoder som anges nedan.

Instruktioner

Hur man tar bort kaffefläckar från tänder, av Grace Covelli

1 Har dina tänder whitened av en mycket effektiv tandblekning systemet ProfessionalThe är en som en professionell utför på ett kontor. Denna metod använder en väteperoxid gel eller lösning som läggs i en tandskena och aktiveras av en lampa eller en laser. Beroende på blekning system som används, kan vitare resultat vara synliga i så lite som tjugo minuter.

2 bleka dina tänder Med hjälp av en Blekning KitIf du inte har råd att ha dina tänder whitened professionellt, eller om du skulle bara hellre göra det själv, kanske du vill köpa en av de många tillgängliga tandblekning kit som säljs i apotek. Några av dessa kit kommer med en leverans av blekning strips, andra kommer med en tandskena du fyller med blek gel och bära över dina tänder under en tidsperiod. Dessa kit gör vitare tänder, men i mycket mindre grad än om du hade dem vitnade av en professionell.

3 borsta tänderna med natriumbikarbonat och ToothpasteMany människor hävdar att de har framgång med att ta bort kaffefläckar från sina tänder med hjälp av natriumbikarbonat. Helt enkelt doppa en tandborste som har tandkräm på det i någon natriumbikarbonat och borsta tänderna. Natriumbikarbonat är något slipmedel, så om du inte använder den, inte borsta tänderna med det mer än två gånger i veckan, använd en tandborste som har mjuka borst och borsta försiktigt. Jag skulle också avstå från att använda natriumbikarbonat för att borsta tänderna med löpande. Vissa människor lägga lite väteperoxid till mixen, men jag rekommenderar inte göra så väteperoxid kan vara giftiga; du verkligen behöver hur man använder väteperoxid säkert.

4 Använd en Over-the-counter munvatten att bleka TeethThere är munvatten på marknaden som är utformade för att ta bort ytan fläckar från tänderna. Med regelbunden användning, bör dina tänder ser vitare.

5 bleka tänderna med FoodIf du verkligen vill hålla det grundläggande, kan du arbeta med naturen att bleka tänderna. Kaffefläckar försvinner inte med denna metod, men tänderna ska se lite vitare efter gnugga dem med den vita sidan av en apelsinskal, eller efter att ha ätit en krispig äpple eller morot.

Tips

 • Natriumbikarbonat är nötande, så att inte använda den under längre tidsperioder.
 • Om du är gravid eller ammar, få din läkares godkännande innan du använder några tandblekning systemet.

Hur att skrämma bort Mountain Lions


Pumor är vanligtvis inte aggressiva mot människor, och de flesta av dem kommer att dra sig tillbaka från en vandrare så fort de märker honom. Varje så ofta, men känner en puma hotas av en människa eller en grupp av människor och attacker att försvara sig eller sina ungar. Vandrare bör aldrig köra från en aggressiv katt, eftersom katten kan ge jakt. I stället bör människor stå rakt och möta Puma ögon. Det första du bör göra är att visa djur som du inte är en fyrbent varelse den vill äta.

Instruktioner

1 Öka din storlek så mycket som möjligt. Höj armarna, sprida dina kläder och tala högt och stadigt. Detta kan skrämma puma och visar det att du inte sitt byte.

2 Kasta grenar eller stenar mot berget lejon om det inte att dra sig tillbaka från dig. Försök inte att slå djuret; bara försöka skrämma den och låt den veta att du är ett hot mot den. Inte huka ner eller böja sig för att nå föremål att kasta; fortsätta att titta så stor som möjligt.

3 Ändra ditt mål att försöka slå puma sig med stenar eller pinnar om det fortfarande inte reträtt. Skrika på det högt och vifta med armarna.

4 Spraya djuret med försedda med spray om du har någon. Om du har ett skjutvapen och det är lagligt i ditt tillstånd att släppa ut den på en skyddad art i självförsvar, brand i dess riktning skrämma det med buller.

5 Tipsa en park ranger om ditt möte efter att du har skrämt puma bort. Parken myndigheterna behöver veta att de har en aggressiv djur i deras område.

Mödrar som tycker ammar sina nya barn kan inte vara medveten om att omvårdnad saktar återkomst fertilitet. Medan många nya föräldrar kan lindras att risken för en annan graviditet sänks med amning, kan andra rivas mellan fortsätta amning relationen mellan mamma och barn, och att utforma ett annat barn. Lyckligtvis finns det några konkreta åtgärder mödrar kan vidta för att påskynda återkomst fertilitet samtidigt omvårdnad.

Instruktioner

Övervaka Omvårdnad vanor

1 Spela in varje ammande session i en anteckningsbok. Märk upp på sidan med datum. Varje gång du sjuksköterska ditt barn, registrera tid. Glöm inte att spela in natt sessioner också, eftersom dessa är en mycket viktig faktor i gengäld av fertilitet.

2 Efter ungefär två eller tre dagar att spela in alla vård sessioner, undersöka dina data. Ägna stor uppmärksamhet åt det genomsnittliga antalet ammande sessioner per dag, samt vilken tid på dagen då de uppstår.

3 Skär ner på antalet vård sessioner per dag. Om ditt barn är äldre än sex månader och har börjat fasta ämnen, försök att börja med att byta ut en eftermiddag eller sen morgon omvårdnad session med fast föda.

4 Efter ett par dagar med en minskad omvårdnad session försöka ta bort en annan. Om du gör detta tills omvårdnad sessioner mellan fyra och sju timmars mellanrum, är din tid mycket mer benägna att återvända, vilket möjliggör nästa barnet att utformas.

5 Naturligtvis kommer regelbundet samlag alltid öka dina chanser att bli gravid.

Tips

 • Om ditt barn är mindre än sex månader gamla, och har ännu inte börjat äta fast föda, då bröstmjölk är hans främsta näringskälla. Stressa inte avvänjning med en baby i denna ålder. Enligt American Academy of Pediatrics, bör barn ammas enbart åtminstone sex månader.
 • Var noga med att minska vård sessioner gradvis. Plötsliga förändringar är inte mer användbar än långsamma förändringar, och en gradvis övergång blir lättare på baby. Det kommer också att minska risken för igensatta kanaler.
 • Kom ihåg att bara för att din tid inte har återvänt betyder inte att du inte kan föreställa sig. Många kvinnor har ägglossning under amning utan återkomst menstruationsblödning. Ta regelbundna graviditetstester för att säkerställa att du inte är i själva verket gravid.
 • Såsom nämnts ovan, minskar mängden omvårdnad tid kan ibland vara svårt att balansera med mjölkproduktion. Om dina bröst känns väldigt full, kanske du vill använda en bröstpump för att tömma dem, för att undvika igensatta kanaler eller mastit. Men detta inte brukar orsaka problem om minskningen är abrupt och drastisk.