XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gräs med giftiga korn

Fördelar och nackdelar med giftiga färger


Ordet "toxisk" betyder det innehåller ett toxin, vilket är skadligt. I historien av färger, många giftiga ämnen var närvarande. När dessa ämnen upptäcktes att vara skadliga, var de förbjudna från användning. Nackdelarna med giftig färg är många, men en liten nisch föreligger när en giftig färg har en liten fördel.

Nackdel: Human Harm

Mänsklig skada är en stor nackdel med giftig färg. Till exempel, bly var en vanlig tillsats i färg. Men enligt den ledande gruppen, bly var känd för att vara en hälsofara sedan 100 f.Kr., då grekiska läkare skrev om blyförgiftning. Bly användes i färg fram till slutet av 1970-talet, när Consumer Product Safety Commission minskade de tillåtna nivåerna .06 procent klappar per miljon. Nackdelen är många hem fortfarande förorenat med föråldrade färg och färgen kan orsaka stor mänsklig skada.

Nackdel: miljöskador

Miljöskador är en annan nackdel med giftiga färger. Regn läcker gifter ur färg, och regn avrinning till slut hamnar i sjöar, floder och hav. Slutresultatet är giftig färg är en av de källor till förorening i miljön. Staden Santa Rosa, California, konstaterade att avrinning är en giftig blandning bestående av färg, olja, kemikalier och andra giftiga ämnen. Även giftig färg från ombyggnad hamnar på soptippen. Detta är också en förorenings poäng för miljön.

Nackdel: förgrening Kostnads ​​Konsekvenser

De två främsta nackdelarna med giftig färg är mänsklig skada och skada eller miljöförstöring. Men det är en relation mellan orsak och verkan som ingår. Varje gång en person har att gå till doktorn på grund av gifter i färg, kostnaderna är inblandade. Varje gång en flod eller sjö måste saneras på grund av giftiga avrinning, kostnaderna är inblandade. Dessa kostnader innebär tid, pengar och ansträngning. Till exempel i Minnesota reporter Tim Post Minnesota Public Radio uppgav kostnaderna för att städa upp Minnesotas förorenade vattendrag kommer att vara lång och dyr. Han citerade kostnaden för att städa upp Lake Calhoun i Minnesota, som var minst $ 12.000.000. Problemet är kostnaderna nästan aldrig sinande, som gifter lakas ut av färg över tiden.

Semi-Fördel: Båtbottenfärg

Båtar måste använda båtbotten bottenfärger, särskilt om de förvaras i vatten continuously.The problem är havstulpaner och musslor älskar att hålla sig till ytor. Dessa skaldjur växa produktivt på vilken yta som helst, såsom på bryggor, bojar och båtbottnar. Om en båt botten inte är belagd, kommer havstulpaner och musslor lägga stor vikt vid båten, så småningom gör den farlig att använda. Den enda lösningen hittills är att använda anti-fouling bottenfärg. Denna färg är en blandning av koppar, kopparoxid och tennoxidföreningar. Denna färg är giftigt för marint liv, och skaldjur kommer inte hålla fast vid det. Även om denna färg är användbar i marina applikationer, är det fortfarande en giftig färg. Dess effekter på den totala marina livet är negativ. Av denna anledning rekommenderar staten Connecticut med så lite som möjligt för att ge tillräckligt skydd. Dessutom är all färg som har toxin frisättningshastigheter över de som anges av staten olagligt att använda. Internationella sjöfartsorganisationen antog ett fördrag i januari 2008, som förbjuder fartyg från att använda båtbottenbottenfärg som innehåller gifter. För pro-och-con skäl kan båtbottenbottenfärg inte betraktas som en "sann" fördel, eftersom den enda fördelen är för båtar, men en nackdel för miljön.

Fullkornsris pasta är inte en särskilt låg kalori mat. Det betyder inte att det inte kan vara en frisk del av din viktminskning ansträngningar. Pasta gjorda av fullkornsprodukter ger komplexa kolhydrater, olösliga fibrer och andra näringsämnen. På grund av dess fiberinnehåll och den långsamma takt med vilken din kropp smälter det, är hela korn pasta en fyllning mat som håller dig nöjd mycket längre än raffinerad korn pasta. Förutom medhjälp din viktminskning strävan, pasta gjorda av fullkorn bidra till att främja hälsosamma funktioner matsmältnings, bidra till att balansera goda och dåliga kolesterolvärden och kan sänka din risk att utveckla hjärtsjukdom, typ 2-diabetes och vissa cancerformer.

Steg 1

Servera dig hälften så mycket hela korn pasta som du skulle ta raffinerad korn pasta. Det tar mindre att fylla upp dig, så att du kan enkelt halvera ditt kaloriintag från pasta.

Steg 2

Lägg till en bra mängd grönsaker till såsen du förbereder för fullkornsris pasta. Använda de grönsaker du gillar som kompletterar såsen, som spenat, broccoli, blomkål, morötter, baljväxter, zucchini, squash eller andra. Använd dem för att fylla din tallrik, vilket kan tyckas ljus när du tar betydligt mindre pasta än du är van vid. Grönsakerna göra din måltid ser mer tillfredsställande, och det är tack vare sin höga fiberinnehåll. Detta är naturligtvis lägger till en mängd andra näringsämnen till din fullkornsris pasta skålen också.

steg 3

Förbered en källa till protein med dina fullkornspastarätter, eftersom det är den andra mest fylla näringsämne förutom fiber. Detta gör det möjligt att äta färre kalorier för viktminskning. Ge företräde åt fisk och skaldjur, skinn fjäderfä, soja och baljväxter, eftersom dessa är lägre i kalorier och mättat fett än rött kött. Gör köttbullar ur marken kyckling eller kalkon. Lägg tofu, räkor eller kammusslor fullkornsris linguine rätter.

steg 4

Drick ett stort glas vatten med din fullkornsris pasta måltid. Ta en klunk eller två mellan varje några inslag, och äta din mat långsamt. Förläng din måltid att pågå i mer än 20 minuter, så att kroppen hinner att signalera att det har haft tillräckligt att äta. Detta gör att du mindre risk att få upp i sekunder, eller att ha en dessert direkt efter måltid. Dricka mer vatten är också viktigt att förebygga förstoppning när du öka din fiber intag.

steg 5

Satsa på lägre kaloritomatbaserade såser över högre kalorikrämfärgade och smörbaserade såser. Lätt klä hela korn pasta med olivolja eller annan hjärtvänlig omättat fett som ett substitut för recept som kräver grädde eller smör.

Kefir är en jäst dryck som är gjord genom odling kefir korn i mjölk, socker vatten eller juice. Mjölkbaserade kefir ofta säljs på stormarknader och hälsokostbutiker på yoghurt gången. Vatten kefir, när de görs hemma, resulterar i en läcker kolsyrad dryck. Både mjölk och vatten kefirs innehåller nyttiga bakterier som främjar allmän hälsa och välbefinnande. Kefir korn kan köpas online och ofta ges bort, eftersom de förökar sig och du kan snart ha extra korn.

Boost Immunsystemet

Bakterier lever naturligt i matsmältningskanalen hos alla människor. Dricka kefir hjälper till att fylla på hälsosamma bakterier, som är nödvändiga för att bekämpa virus och bakterier som kan orsaka sjukdom. En studie som publicerades i juni 2008 års upplaga av "BMC Immunology Journal" undersökt effekterna av utfodring probiotiska fermenterad mjölk till möss. Kefir är klassificerad som en probiotisk fermenterad mjölkprodukt. Deras slutsats var att mjölken hade en positiv effekt på immunsystemet hos möss, samt på deras avkomma.

Hämmar Progression av bröstcancer

En överraskande effekten av att dricka kefir är möjligheten att den saktar bröstcancercelltillväxt. En studie som publicerades i 2007 numret av "Journal of Medicinal Food" fann att kefir är fördelaktigt att undertrycka tillväxten av bröstcancerceller i djur. I denna studie, kefir visat sig vara mer fördelaktigt än yoghurt och pastöriserad komjölk. Studier har inte utförts på människor ännu, men forskarna tror att denna upptäckt är lovande i framtiden behandling och förebyggande av bröstcancer.

Förbättrar matsmältningen

Personer som lider av laktosintolerans kan kunna dricka kefir utan problem. Enligt Dr Kristie Lång, MD, på HealthMad.com, bakterier som finns i kefir drycker bidra till att bryta ner laktos i mjölk kefir, så att man lätt matsmältning även i de som anses laktosintoleranta.

Främjar hälsa och avkoppling

Enligt Organic-Cultures.com, tillsammans med att främja ett friskt immunsystem, har kefir använts för att lindra en rad olika tillstånd, inklusive trötthet, tarmsjukdomar, AIDS, herpes och cancer. Även kefir har funnits i århundraden, har det vetenskapliga samfundet nyligen insett dess möjliga hälsofördelar; därför humanstudier inte har utförts för att verifiera dessa resultat. Kefir också har använts i människor med sömnsvårigheter, depression och ADHD på grund av dess lugnande och lugnande effekt.

Detox (kort för avgiftning) eller rengöra dieter eliminera gifter från kroppen och få fart på viktminskning med en vätska snabbt. Grön korn juice är en del av en sådan diet och på senare år har blivit populär bland dem som söker en effektiv men näringsrik rengöringsmedel.

Ekologiska livsmedel Tillägg

Grön korn är en naturlig kosttillskott utvinns ur korn blad i torkad och pulverform eller som ren juice. Grön korn har höga halter av vitaminer, mineraler, enzymer och klorofyll, och är 41 procent smält protein. Korn har odlats sedan 7000 f.Kr. och har länge varit känt för sina närings och medicinska värden. Den rena saften av unga korn lämnar också råkar vara en av de rikaste källorna till anti-aging enzymet superoxiddismutas eller SOD. Ingenting kan hindra åldrande, men enligt Science Digest forskare tror SOD förseningar det.

Vissa läkemedel och droger bekämpa sjukdomar genom att döda skadliga bakterier. Grön korn bekämpar sjukdom genom att stärka kroppen. Saften från unga korn blad innehåller 30 gånger så mycket vitamin B1 som mjölk, fem gånger järn som finns i spenat, och sju gånger C-vitamin i apelsiner. Vid jämförelse med vete, korn juice innehåller fem gånger proteinet, 25 gånger kalcium, 20 gånger vitamin E och 26 gånger kalium.

Genom att innehålla den rätta balansen av viktiga näringsämnen och fytokemikalier (föreningar som skyddar mot sjukdomar, som finns i vegetabilier) grön korn rensar kroppen att eliminera miljö- och kostvanor gifter från ditt system och ger antioxidanter som kroppen behöver för avgiftning.

rengöring Diet

Om du inte har möjlighet att plocka unga anbud blad av korn från fältet, kan du ta de torkade bladen i tablettform eller förbruka löspuder genom att blanda 2 tsk. med 1/3 kopp naturlig yoghurt och halv kopp grumlig äppeljuice. Du kan också dricka grönt korn genom att blanda 2 tsk. av pulvret med ett glas vatten varje morgon under två veckor. Grön korn finns på de flesta hälsokostbutiker och säljs även som dryck.

Innan rena kroppen, vet att detoxdieter aldrig bör fortsätta under långa perioder. En veckas avgiftning diet fyra gånger per år är en lämplig tid att ge din kropp en paus från giftiga misshandel och fylla hälsosamma näringsämnen, lindra skadlig inflammation, bekämpa sjukdomar och även bromsa åldrandeprocessen. Det rekommenderas också att du konsultera en läkare innan man vidtar någon detox diet, speciellt om du är gravid eller har diabetes.

Korn med högsta Protein

Om du är en vegan eller en semi-vegetarian på sökandet efter mer protein Vart än korn. Visst, bönor och nötter är rika på växtproteiner, men du kanske inte inser hur hög halt aminosyran är i vissa rejäla korn. Många av dessa hög protein alternativ oftare ses i etniska rätter från Mellanöstern och Medelhavet. Experimentera med nya korn kan öppna en värld av spännande rätter, packade med protein.

amaranth

Korn med högsta Protein

En kopp kokt Amaranth har 9 gram protein. Denna fina korn har en slät konsistens som du aldrig skulle förvänta sig är så hög halt av protein. Amaranth är bra för desserter och bakning. Gör amaranth pannkakor eller amarant muffins för hela korn näring och en liten, kornig konsistens du lär dig att älska. Eftersom Amaranth är så anspråkslös, är det lätt att smyga in den krämiga rätter, liksom av det indiska köket. Dal är en traditionell indisk lins skålen, full av krydda och smak. Lägg Amaranth när de förbereder dal för att öka mångfalden av aminosyror.

bulgur

Korn med högsta Protein

En kopp kokt bulgur har 6 gram protein. Detta rejäl korn är mest känd som den viktigaste ingrediensen i Mellanöstern kall sallad Tabbouleh. Tabbouleh är en proteinrik maträtt, vanligtvis bestående av kokt bulgur tillsammans med tomatskivor, oliver, mynta, citron, fetaost och färsk persilja. Bulgur gör också en utmärkt bas för hemlagad veggie hamburgare eller vegetarisk chili. Asiatiska stek recept rekommenderar även tjänar över kokta, fluffigt bulgur.

quinoa

Korn med högsta Protein

Quinoa är faktiskt ett frö, men du förbereda och konsumera det som ett korn. En kopp kokt quinoa ger 9 gram protein. Denna sega korn är mycket mångsidig. Har quinoa som en varm frukostflingor alternativ till havregryn. Förbered det som en kryddig, hög proteinhalt sida skålen med svarta bönor och majs. Kokt quinoa kan också blandas med köttfärs eller kalkon i köttfärslimpa och hamburgare. Detta är en bra strategi för att minska mättat fett samtidigt lägga fiber och bevara protein. Texturen av quinoa är också perfekt för fyllda paprikor och tomater. Använd quinoa i stället för ris för en mer omfattande korn.

överväganden

Korn med högsta Protein

Medan flera kärnor erbjuder välgörande protein, bör du också se till att inkludera andra proteinkällor - såsom kött, ägg, mejeriprodukter, nötter och bönor - i din kost. Det beror på korn innehåller endast några av de aminosyror som kroppen behöver, och få de flesta eller alla dina protein från spannmål kan lämna dig brist på en eller flera aminosyror. Se till att du konsumerar en varierad kost för att säkerställa att du uppfyller dina näringsbehov.

Do Mandel bistå med viktminskning?

Mandel, en vacker, kompakt mutter hemma i Mellanöstern, är en gammal mat vars tid har kommit igen. Finns i en mängd olika former, är mandlar packad med näringsämnen. Om du vet några detaljer om dem och hur man kringgå de faror de utgör, kan mandel hjälpa dig att nå din vikt mål.

typer

Två typer av mandlar odlas i världen: sötmandlar och bittermandel, enligt "Epicurious" magazine. Bittermandel är giftiga när äts råa och sälja dem är olagligt i USA, även om de kan vara tillgängliga i andra länder. Sötmandlar komma rå, kokt, hel, slivered eller kanderad. Läs etiketter så att du vet vilken typ du får.

fördelar

Mandel är bra för dig. De ger E-vitamin, folsyra, kalium, magnesium, riboflavin och kalcium, enligt "Epicurious." Dessa näringsämnen få dig att må bra, vilket innebär att du är mindre benägna att fuska på din diet. Kalcium i mandel kan också hjälpa dig att kasta pounds. Vuxna och barn med en lågt kalciumintag är mer benägna att vara överviktiga eller feta än vuxna och barn med högt kalciumintag, enligt MedlinePlus.

Påverkan på Hunger

Mandel är en bra källa till protein; en enda uns - ca 23 nötter - ger 6 g, enligt FatSecret. Protein kan hjälpa dig att känna full. Det lämnar magen långsamt; den exakta hastigheten är 4 kalorier per minut, vilket är anledningen till protein är en av de mest tillfredsställande livsmedel, enligt "The End of Overeating: ta kontroll över Insatiable amerikanska Appetite" av David A. Kessler, MD Mandel är också hög i fiber , innehållande 3,3 g i en 1 oz. servering. Fiberrik mat också hjälpa dig att känna full, enligt MayoClinic.com.

överväganden

Mandel, liksom andra nötter, innehåller mycket fett och kalorier. En enda uns har 14 g fett och 168 kalorier, enligt FatSecret. Av denna anledning kan du vill äta dem med andra livsmedel i stället för på egen hand. Till exempel, för att använda hackade mandlar överst en ångande skål med hela korn av spannmål, topp en fräsch sommarsallad med slivered mandel, eller använd mandelmjöl för att ge smak och djup till bakverk.

Varning

Nötter, inklusive mandel, är ett av åtta livsmedel som är ansvariga för 90 procent av födoämnesallergier. Även om maten allergenmärkning och Consumer Protection Act från 2004 kräver varningstexter på alla kommersiella livsmedel som innehåller mandlar, gör dessa lagar inte gäller för husmanskost. Om du är underhållande och planerar att göra en maträtt som innehåller mandlar, be dina gäster om födoämnesallergier.

Livsmedel att undvika med njurproblem

Njurarna utföra olika metaboliska processer, inklusive rodnad avfallsmaterial från kroppen och kontrollera blodtrycket. När njurarna inte fungerar på rätt sätt, kan de börja bryta ner, lämnar kroppen sårbara för många problem, vissa är potentiellt mycket allvarlig. Upprätthålla god njurfunktion bidrar till den allmänna hälsan. Om du vet att du har kronisk njursjukdom (CKD), eller har fått blodprover som tyder på möjlig nedsatt njurfunktion, kan du hjälpa din njurar fungerar med större effektivitet genom att omarbeta din kost och undvika vissa livsmedel.

Frukt, grönsaker och baljväxter

Minska intag av kalium är bara nödvändigt om din njurfunktion sjunker till under 20 procent, enligt Association of njurpatienter. Skära ner på mängden frukt och grönsaker du konsumera för att minska kalium. Ät inte mer än sammanlagt fem portioner frukt och grönsaker per dag. Detta inkluderar att begränsa mängden av texturerat vegetabiliskt protein (TVP) och baljväxter (bönor) för vegetarianer.

animaliskt protein

American Association of njurpatienter rekommenderar minska animaliskt protein som är höga i puriner som konverterar till urinsyra i njurarna. Urin blir då alltför sur, vilket leder till bildningen av urinsyra kristaller som deponeras i njurarna som njursten. Urinsyra kristaller sätter också i lederna, orsakar giktartrit. Byt fjäderfä, rött kött och fisk med vegetariska proteinkällor, såsom soja eller baljväxter, i kombination med hela korn för att bilda kompletta proteiner.

Höga oxalat livsmedel

Limit livsmedel som innehåller mycket oxalsyra, rekommenderar National Kidney Foundation, för att undvika att utveckla en mängd av njursten. Dessa livsmedel innehåller snabbkaffe, te, Concord druvor, tofu, rödbetor, bär, jordnötter, apelsiner, sötpotatis, bönor, choklad, mörk gröna bladgrönsaker och fatöl.

Konserverad, bearbetade, frysta och Fast Foods

Njurarnas roll för att upprätthålla blodtryck är nära involverad i kroppens natriumbalansen. En av orsakerna till njursjukdom är högt blodtryck, och det är också ett av de biverkningar av njursjukdom. För mycket natrium intag kan utlösa högt blodtryck, med njurfunktionen går över styr, enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer (NKUDIC). Lägre saltintag och alla livsmedel som innehåller mycket natrium, alla konserver (såvida de inte är märkta "låg natrium"), konserverade och torkade soppor, vegetabiliska buljonger, sojabaserad ost, färdigmat, chips, snabbmat, boullion, frysta måltider, korv, smältost segment, salt, sojasås, charkuteriprodukter, inlagda livsmedel, tamari, ketchup, marinader och allt som har orden "natrium läggs" på etiketten.

Choklad, mejeriprodukter och nötter

Kroppens elektrolytbalans styrs av njurarna. Om de inte fungerar på grund av sjukdom eller andra tillstånd som påverkar deras funktion måste elektrolyter minskas för att undvika att anstränga njurarna. Fosfor blockerar upptaget av kalcium, så minskar följande hög fosfor livsmedel kommer att hjälpa behålla behövs kalcium, rekommenderar American Association of njurpatienter. Skär ner på kakao, nötter, choklad, grönsaker, kolsyrade drycker och mejeriprodukter. Äter bara en del av dessa livsmedel per dag, särskilt keso, yoghurt, mjölk, soja ost, soja yoghurt och hårda ostar, som är höga i fosfor.

Produkter med naturliga ingredienser


Även om det kan vara helt säkert att äta mat och använda produkter som innehåller artificiella ingredienser, vissa tror att det är hälsosammare att välja produkter med naturliga ingredienser. Du kan offra bekvämlighet eller spendera lite mer pengar, men om det finns en långsiktig hälsa uppsving, kan det vara värt ansträngningen och ökade kostnader. Om du vill byta några vanliga produkter för dem med naturliga ingredienser, har du en mängd olika alternativ.

Vad är Natural?

Bestämma om en produkt är naturligt är mer om att veta vad den inte innehåller snarare än vad det gör. Naturliga produkter inkluderar växt, mineral- eller animala komponenter, samt mikrobiella ingredienser som finns i eller produceras av naturen, direkt extraheras med enkla metoder och minimalt bearbetade. Mikrobiella ingredienser består av eller härrör från mikroorganismer såsom bakterier, jäst eller mögel. De innehåller inte konstgjorda färgämnen eller smakämnen, syntetiska kemiska konserveringsmedel eller tillverkade ingredienser. De är aldrig utsätts för strålning eller genetiskt modifierade, men skördas, odlas, upphöjda eller behandlas på ett ekologiskt vänligt sätt och är tänkt att vara fria från petrokemiska produkter. Petrokemi är gjorda av petroleum (råolja) och naturgas. Det finns produkter på marknaden märkta "naturlig", dock som innehåller petrokemiska produkter. Det är därför det är viktigt att se till att produkten är officiellt certifierade enligt USDA National Organic Program.

Mat

USDA definierar officiellt naturligt när det gäller kött och fågel som produkter som inte innehåller konstgjorda smakämnen, kemiska konserveringsmedel, färgämnen eller syntetiska ingredienser som antibiotika, insekticider och tillväxthormoner. Bortsett från kött och fågel, naturliga livsmedel inkluderar färska frukter och grönsaker. Försök att undvika produkter som odlas med kemiska bekämpningsmedel för att minska hälsoriskerna. Vissa bröd är naturliga, men endast de som görs med hela korn. Detta innebär att de är fria från blekt mjöl och typiskt ljusbrun till mörkbrun färg. Att äta naturliga livsmedel, undviker förpackas, högt förädlade varor som innehåller konserveringsmedel och färgämnen.

Skönhetsprodukter

Om du vill ersätta over-the-counter skönhetsprodukter med naturliga sådana, har du två val. Du kan antingen handla för produkter som innehåller endast naturliga ingredienser eller gör din egen. De flesta människor med en önskan att leva naturligt använda en kombination av de två. Det finns recept på naturliga bad och produkter kropp som hud scrubs, ansiktsmasker, mjölk bad, lotion och rengöringsmedel. Naturliga ingredienser som eteriska oljor, honung, gurka och Epsom salter kan användas för att göra at-home badprodukter. Makeup är lättare att ersätta med köpta objekt. Sephora skönhet och makeup butik säljer flera makeup märken som använder naturliga ingredienser. Dessa produkter kan köpas på platser över hela landet, liksom på deras hemsida.

Rengöringsprodukter

Som bad och produkter kropp, kan många rengöringsprodukter göras hemma, skapa naturliga alternativ till kemiska laddade versioner. Bakpulver, majsstärkelse, Borax, mineralolja, isopropylalkohol och vinäger är billiga och mycket effektiv för rengöring och desinficering. Med dessa naturliga ingredienser, kan du skapa en mängd olika naturliga hushållsprodukter som luftrenare, ugnsrengöringsmedel, toalett skål rengöringsmedel och desinfektionsmedel spray.

Fysiska fördelarna med en balanserad kost


I en snabbmat nation fylld med drive-through luncher och frysta livsmedel middagar, många amerikaner äter för lite av rätt mat och för mycket av de felaktiga. Stigande blodtryck och kolesterolnivåer, förutom den ökande fetma takt i Amerika, tillskrivs dålig kost och motion. Efter en hälsosam kost ger kraftfulla fysiska och psykologiska fördelar.

Vikt

En riktig kost, tillsammans med fysisk träning, är avgörande för viktminskning eller underhåll. Oavsett om du är i din idealvikt sortiment, äta hälsosamt och göra hälsosamma val resulterar i en bättre livsstil. Skära ner på livsmedel som innehåller mycket socker och fett och ersätta dem med hela korn, fettsnål mat, frukt och grönsaker kan bidra till att uppnå optimal vikt. Förtroendet ökar också när människor gör det medvetna valet att äta bättre och hälsosammare.

Hy

Rätt kost kan leda till en tydlig och strålande hy. Ohälsosamma fetter försämras huden, medan färska frukter och grönsaker är rika på näringsämnen och förse huden med viktiga näringsämnen. Vitamin A är ett effektivt sätt att minska uppkomsten av akne, rynkor och andra hudproblem. Proteiner hjälpa produktionen av nya hudceller och förbättra utseendet på en frisk lyster.

Energi

En balanserad och hälsosam kost ger förnyad vitalitet. Med mer energi innebär att du kan lägga till fler aktiviteter till en redan fullspäckade schema utan att känna trött och överväldigad. Sockerhaltiga livsmedel skapar svängningar i blodsockernivåer och orsaka trötta känslor strax efter konsumtion. Livsmedel som innehåller mycket ohälsosamma fetter är långsammare att smälta, och därför är inte en konsekvent energikälla. En balanserad kost hjälper också ordentlig kropp och immunförsvar, så att du kan återhämta sig från sjukdomar snabbare och bättre svara på stressiga situationer.

Kroniska sjukdomar

En balanserad kost kan hjälpa skjuta upp eller förhindra hjärt-kärlsjukdomar utöver diabetes, artrit och vissa cancerformer. En direkt koppling mellan omättade fetter, kolesterol och hjärtsjukdomar. Även kost är bara en komponent involverad i att fastställa vem som påverkas av sjukdom och i vilket skede av livet debuten sker, kan en optimal kost verkligen förbättra dina chanser att hålla sig frisk längre.

benstyrka

Starka ben behövs hela livet, men benhälsa tenderar att försämras med åldern. Mjölk och andra mejeriprodukter innehåller kalcium som krävs för att upprätthålla benhälsa hela livet. Med fokus på benhälsa hjälper till att undvika tillstånd såsom osteoporos och hjälper till att undvika frakturer och brutna ben. När det är möjligt, köpa ekologiska mejeriprodukter och ägg från frigående höns att undvika de höga nivåer av hormoner, antibiotika och andra kemikalier som finns i kommersiella mejeriprodukter.

Mental hälsa

En balanserad kost stödjer korrekt hjärnans funktion och mental hälsa. Den mänskliga hjärnan är en mycket komplex organ bestående av essentiella fettsyror, komplexa kolhydrater, aminosyror, vitaminer, mineraler och vatten, rapporterar HappyJuicer.com. Kroppen producerar inte ämnen såsom essentiella fettsyror internt, så korrekt livsmedelskonsumtion är nödvändigt för att uppnå balanserade nivåer. Den Mental Health Foundation tyder på att en balanserad kost kan bidra till att förebygga eller behandla psykiska sjukdomar såsom depression, schizofreni, Alzheimers sjukdom och Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Vilka är fördelarna med Kefir?

Kefir är en tjock dryck gjord genom jäsning av mjölk med kefir korn sammansatta av mjölksyrabakterier, jäst och polysackarider. Kornen kultur mjölken infusion det med friska organismer. Resultatet är en syrlig, något brusande dryck liknar yoghurt som stöder en hälsosam tarm och erbjuder många andra påstådda hälsofördelar. Även om inte alla av de hälsopåståenden som omger kefir är vetenskapligt bevisat, är det en frisk tillägg till någon diet. Alltid rådfråga din läkare, men innan den läggs till din diet.

Näring

En kopp kefir är en källa till protein, med 8 till 11 g per kopp. Kefir ger också 10 procent av det rekommenderade dagliga värdet av vitamin A och 25 procent av värdet för vitamin D. Kefir är också en källa till kalcium, med 30 procent av det dagliga värde per kopp, baserad på en 2000-kaloriintag.

probiotika

Kefir innehåller vissa hälsosamma bakterier som inte finns i yoghurt, inklusive Lactobacillus Kaukasus, Leuconostoc, Acetobacter arter, Streptococcus-arter, Saccharomyces kefir och Torula kefir. Dessa nyttiga mikroorganismer kan bidra till att stödja matsmältningen och förhindra tillväxt av skadliga bakterier i tarmen. Vitaminer, såsom vitamin K och B-12, produceras i tarmen, och probiotika i kefir kan potentiellt hjälpa till att underlätta denna produktion.

Hjälp med laktosintolerans

Även kefir är tillverkad av mjölk, jäsningsprocessen används för att skapa det gör det nästan laktosfri, notera kefir tillverkare. I en studie i "Journal of American Dietetic Association" som publicerades i maj 2003 forskare från Ohio State University testade 15 personer med laktosintolerans och fann att kefir minskade symtom som gas, buksmärtor och diarré i samband med konsumtion av laktos. Ostmassan i kefir är mindre än de i yoghurt, vilket gör det oftast lättare att smälta. Även om denna studie är lovande, om du lider av svår laktosintolerans, bör du kontrollera med din läkare innan du lägger kefir till din diet; det kommer inte att resultera i minskade negativa symptom för alla.

viktkontroll

En kopp vanligt kefir innehåller 150 kalorier och 8 g fett, 5 g varav mättade. Välj låg fetthalt kefir om du tittar på din vikt, eftersom en kopp fettsnål kefir innehåller bara 110 kalorier och 2 g fett, med 1,5 g mättat. Forskare från Curtin University i Australien har hittats i en Oktober 2009 studie som dieters som konsumeras fem portioner av mejeriprodukter dagligen, förutom en kalorifattig diet, förlorade mer vikt och magen fett än bantare som konsumeras bara tre portioner om dagen. En kopp kefir räknas som en portion mejeri.