XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

göra egen anti-fog

Hur man gör en anti-Fog Lens Cleaner


Om du bär glasögon och är involverade i någon typ av sport, har du förmodligen stött på problem med dina glasögon imma upp. Det finns inget mer frustrerande än att kämpa med dina glasögon när du försöker att fokusera på en tävlingssport, oavsett om det är ridning, skidåkning, motocross eller löpning. Det finns många kommersiella anti-fog lins städare tillgängliga som arbete i varierande grad. Om du är en ivrig idrottare som bär glasögon, kommer du gå igenom anti-fog linsrengöringsmedel så snabbt att du är bättre att lära sig att göra din egen så att du kan hålla ett stort utbud till hands.

Instruktioner

1 Blanda 1 qt. vatten, 4 oz. gnugga alkohol, 1/4 tsk. flytande diskmedel tvål och ett uns. diskmedel ammoniak i en sprayflaska.

2 Spray dina glasögon noga med din hemgjorda anti-fog linsrengöringsmedel på båda sidor av linserna.

3 Använd en luddfri trasa för att torka av anti-fog linsrengöringsmedel.

4 Tillämpa dina glasögon hela dagen vid behov.

Tips

  • Häll lite av din anti-fog linsrengöringsmedel i en resa storlek sprayflaska och hålla den i fickan så att du har den till hands vid behov.
  • Hemlagad anti-fog linsrengöringsmedel kan användas för att förhindra badrumsspeglar och fönster från imma upp liksom.
  • Var noga med att inte av misstag spraya anti-fog linsrengöringsmedel i ögonen, som diskmedel ammoniak kommer att bränna dina ögon.

Simglasögon är en av de viktigaste delar av utrustning som du behöver för att simma antingen fritiden eller konkurrenskraftigt. När du väljer ett dopp goggle, se till att överväga en anti-fog modell. Anti-fog simglasögon är bra för utbildning och simning i öppet vatten eftersom de inte måste manuellt rensas och gör att du kan fokusera helt på att simma istället för att försöka se.

Fungera

Anti-fog simglasögon är konstruerade, liksom alla glasögon, för att hålla vatten och irriterande ur ögonen när du simmar. Anti-fog glasögon är olika, men eftersom de inte dimma upp på insidan av linserna, till skillnad från de flesta andra glasögon. Som ett resultat kommer du att kunna se andra i ditt körfält, konkurrenter och tempo klockor klart under en simning session utan att ständigt anpassa och torka av dina glasögon.

Funktioner

Anti-fog simglasögon tenderar att vara utformade för racing eller utbildning, så att de är snygga och aerodynamiska. De passar tätt i ansiktet och har en gummifoder som tätar området utanför runt ögonen. De har också en tunn, transparent beläggning av anti-fog behandling på insidan av linser som kan behöva åter tillämpas varannan månad eller så.

typer

Om Anti-Fog Swim Goggles


Anti-fog glasögon finns i flera typer. De brukar komma med skilda linser, men dykmasker också kan köpas med anti-fog egenskaper. Du kan också göra din egen, med hjälp av en anti-fog spray som tillfälligt kommer att hindra dina glasögon från imma.

överväganden

När du funderar på att köpa anti-fog glasögon, se till att du är medveten om att dessa glasögon i allmänhet inte behålla sina anti-dimma egenskaper på obestämd tid. Lins behandling kan repa eller bära över tiden, vilket gör att skyddsglasögon för att börja dimma som andra linser. Du kan byta ut dem utan stora kostnader, men de förmodligen inte kommer att pågå så länge som andra glasögon kommer.

fördelar

Anti-fog glasögon är bra när du tränar, speciellt om du arbetar på en hel del intervall. Om du bara har ett par sekunder för att vila innan du måste skjuta ifrån och göra ytterligare några varv, kommer du inte har tid att rensa dina glasögon så att du kan få en ordentlig titt på simträningsur. Anti-fog glasögon eliminera denna nödvändighet och gör att du kan koncentrera sig på dina slag och hastighet. De hjälper dig också att få en bättre uppfattning om hur snabbt du simmar eftersom du kommer att kunna se klart den andra du lyfter huvudet från vattnet.

Varning

Om du väljer att tillämpa anti-fog behandling till din nuvarande par glasögon, vara noga med att följa anvisningarna exakt. Om du inte gör det, kan behandlingen inte inställd på glasögon och kunde få i ögonen när du bära skyddsglasögon i vattnet. Detta kan orsaka permanenta skador, så se till att du följer anvisningarna och utför alla nödvändiga tester på glasögon innan du använder dem för att säkerställa att behandlingen följs linserna korrekt.

Hur man gör din Goggles Anti-Fog


Ingenting är värre än att ha din skyddsglasögon dimma upp när du försöker att hålla kursen och förblir säkra. Det finns många produkter på marknaden som fungerar bra som anti-fog beläggningar och ännu dyrare förbehandlade anti-fog glasögon du kan köpa. Däremot kan du enkelt göra din egen anti-dimma beläggning för pennies som fungerar på alla typer av glasögon utom simning eller undervattens sådana.

Instruktioner

1 Peel slutet av din potatis, är cirka 1 till 2 inches tillräckligt. Lämna tillräckligt huden på potatis så att du kan hålla fast den.

2 Om du har använt dina glasögon innan rengöra linserna med vatten och en mjuk trasa. Sedan låta dem torka innan du fortsätter.

3 Gnid skalad potatis på båda sidor av ytan av dina linser. Helt täcka linsytan. Filmen från potatis blir din anti-fog beläggning.

4 Ställ in glasögon åt sidan och låt dem torka. Detta tar vanligtvis cirka tjugo minuter till en timme.

5 Med hjälp av en ren, mjuk trasa (putsduk eller en bit av t-shirt), polera linserna tills du kan se igenom dem tydligt.

6 Upprepa denna process var två till tre veckor för att säkerställa att den anti-fog beläggning på dina glasögon kvar i gott skick. Tvätta och torka linserna i dina glasögon innan ansöka om ett nytt potatis filmen.

Tips

  • Tryck inte för hårt med potatisen när gnugga den på linserna i dina glasögon eller linser kan gå sönder eller pop ur ramen.

Hur man gör Anti-Fog Droppar för SCUBA


En av de viktigaste sakerna när du går dykning är förmågan att se ordentligt. Om du inte defog masken, då luft andas ut genom näsan kan kondensera på masken glas, hindrar din vision. Även om det är möjligt att köpa kommersiella anti-fog droppar för din mask, kan du göra din egen anti-imma blandning, som är lika effektiv och kan spara pengar.

Instruktioner

1 Blanda baby schampo med två koppar vatten. Häll blandningen i en sprayflaska. Använd sprayen att tillämpa droppar masken precis innan du går dykning. Baby schampo är bättre än att använda vanligt schampo, eftersom det inte bränna dina ögon som vanlig tvål, om det av någon anledning kommer i kontakt med dem.

2 Gnugga ett skikt av ett icke-gel tandkräm på inre ytan av masken, i stället för kommersiella anti-fog droppar. Gör detta precis innan du går dykning. Skölj tandkräm bort med färskvatten.

3 Spotta din egen saliv på masken ansiktet. Gnid saliv i masken ansiktet och skölj bort med färsk eller saltvatten. Även om detta kanske inte verkar det mest hygieniska sättet, är mycket effektiv som en mask de-fogger saliv och inte kräver att du köper något.

Rengöring Anti-Fog Swim Goggles


För att hålla anti-fog egenskaper dina simglasögon intakt, vara noga med att rengöra och lagra dem på rätt sätt efter varje användning. De flesta goggle beslutsfattare förbehandla glasögon med en särskild anti-fog beläggning. Farorna med felaktig rengöringstekniker förlorar anti-fog och repa linserna. Använd alltid en mjuk trasa som inte repar på glasögon för att förhindra att repa linserna.

Instruktioner

1 Håll glasögon upp till en ljus och leta efter fettfläckar såsom fingeravtryck. Om du ser smetas, tillsätt lite vinäger till en mjuk trasa.

2 Torka av fettfläckar med vit vinäger och försiktigt badda att ta bort fett.

3 Gnugga linserna på de yttre och inre sidorna av skyddsglasögonen med duken för att lyfta vattenavdunstnings dropparna från linserna.

4 Coat linserna med anti-fog behandling och använda en ny duk att gnida runt hela insidan och yttre linser.

5 Torka av det kvarvarande behandling med en torr hörnet av duken.

Tips

  • Testa anti-fog behandling efter rengöring genom att sätta glasögon i en frys i ungefär en minut. Temperaturförändringen skapar en liknande klimat för dimma som när på huvudet när du simmar. Förvara glasögon i en ogenomskinlig fall eller förvaringsväska och placera den i ett mörkt, svalt förvaringsutrymme.

Hur fixar Anti-Fog i simning glasögon


När simglasögon börjar dimma upp, är det en rättvis satsning anti-fog behandling avta. Simglasögon är imfri på grund av speciella kemiska behandlingar som förhindrar att kondens bildas på insidan och utsidan av linserna. För att få glasögon tillbaka till imfri tillstånd, behandla dem och torka dem med speciella krämer eller sprayer som är avsedda att föra anti-fog tillbaka till full effekt. Dessa krämer och sprayer finns på sportartiklar och sportbutiker.

Instruktioner

1 Torka insidan och utsidan av linserna. Se till att få runt skum och gel liners på ögonen.

2 Snurra vissa anti-fog grädde på linserna eller spray linserna, inifrån och ut.

3 Snurra ett sämskskinn på linser ytan, driver kemikalierna över linserna. Var noga med att få sömmarna nära packning ögat.

4 Torka av linserna för att ta bort någon spray eller kräm rest.

5 Polera linserna med en torr bit av sämskskinn.

Hur Anti-Fog Snowboard Goggles


När du flyger ner en bergssluttning på en snowboard, kommer du att känna snö, vind och element genom håret. Samma element kan utlösa förödelse på dina snowboard goggles, vilket får dem att dimma upp. Snowboard glasögon är mottagliga för dimma på grund av svett från huvudet och halsen. För att undvika krångel med kondens, behandla glasögon med anti-fog kräm före din snö äventyr.

Instruktioner

1 Rengör linserna av damm och eventuella ackumulerade salt från svett avdunstning på insidan och utsidan av glasögon.

2 Doppa ett hörn av sämskskinn i speciella anti-fog grädde. Detta finns på de flesta skidor och snowboard redskap butiker, och du kan ofta hitta det i backen-side butiker.

3 Gnid grädden på insidan av linsen, går i en cirkelrörelse. Få in i hörn och kanter på insidan linsen. Låt krämen på och vända glasögon över.

4 Doppa sämskskinn i grädden igen och gnugga på utsidan av linsen, återigen i en cirkelrörelse. Kom i kanterna, sidor, små områden och de viktigaste delarna av linsen.

5 Flip glasögon om igen och torka av krämen med en torr ände av sämskskinn. Ta bort alla grädde från snowboard goggle interiör.

6 Vänd glasögon igen och torka av krämen på utsidan av linsen. Få alla kanter och mindre områden.

7 Breath på insidan och utsidan för att testa anti-fog kräm för att se om produkten fungerar.

Best Anti-Fog skidglasögon

Dubbel lins konstruktion skapar en barriär som syftar till att skära dimma. Leta efter stora öppningar i ytterkanten av linsen och få glasögon som passar korrekt. Justerbara ventiler ger dig mer kontroll över ventilation under ski dag. Tjock, absorberande skum på ramarna kommer att hjälpa att transportera fukt från ditt ansikte. Bra anti-fog glasögon bör ha en anti-fog beläggning som ett bättre skydd mot imma. Vissa glasögon, som Smith Phenom Turbo Fan, erbjuder även batteridrivna fläktar för att främja cirkulationen och eliminera dimma. Medan ramlösa skidglasögon stilar kan ge utmärkt ventilation, ett problem som dessa stilar skapar är att snö kan glida under linsen - till exempel under ett ansikte skott på ett pulver morgon - och orsaka imma och synproblem.

Vanliga fallgropar

Ganska mycket varje goggle tillverkare på marknaden har en stor mängd litteratur om varför dess teknik är det bästa för att skära dimma. Ändå glasögon fortsätter att dimma ändå. Istället för att studera alla dessa "proprietära" teknik, hitta ett par dubbel-lins glasögon i din prisklass som passar bekvämt i ansiktet, ger gott om perifera seendet och har tillräcklig ventilation. Sedan ta dem till berget och prova dem under olika förhållanden. Om de dimma, överväga att återvända dem eller kontakta tillverkaren för att förklara varför dess slutliga anti-fog design inte klippa det.

Var man kan köpa

Prova glasögon på innan du köper. Om du bär en hjälm, ta det och se till att glasögon passar bekvämt. Om du bär glasögon, handla OTG glasögon och prova dem med dina glasögon. Skidbutiker och sportartiklar butiker som bär skidutrustning ska ha ett urval av glasögon. Kontrollera returpolicy på glasögon om de inte erbjuder dimman skydd eller synlighet du behöver. Online återförsäljare med topp återvändandepolitik inkluderar Backcountry.com och dess nätverk av sajter som Dogfunk och REI.

Kosta

Även om du kan hitta glasögon så billig som $ 20, dessa är oftast mycket begränsade när det gäller anti-fog funktioner. För bättre ventilation och anti-fog konstruktion, men du vill spendera lite mer. Räkna med att spendera allt från $ 50 till $ 200 på ett par bra anti-fog glasögon. Handla för skidglasögon i offseason för betydande besparingar jämfört med detaljhandelspriserna.

Tillbehör

Två saker som kommer att hjälpa till att hålla glasögon klara av dimma är en rengöringsduk, som ofta kommer med glasögon, och en anti-fog behandling som EK katt skit.

Huskurer för att anti-Fog Face Shields för Snöskoter


När ute i snön, om snowboard, skidor eller rida en snöskoter, den viktigaste aspekten är att hålla din syn klar så att du vet exakt vad som är framför dig. Goggles ofta dimma upp, men farligt begränsa din synlighet. Men det finns flera metoder för att använda för att anti-fog ansiktsskydd för snöskoteråkning.

Saliv

Enkel saliv är marginellt effektiv och gratis. Detta är en enkel teknik för att skära ned på imma. Innan vi går till snön, ta ut dina glasögon och spotta i linserna och torka runt med en mjuk trasa. Låt det torka över natt. Detta kommer att skapa en tunn klar film över linser som kommer att skydda den från imma upp.

Diskmedel

I likhet med spett-och-torka teknik, men mer hygieniska, är att sätta en liten mängd diskmedel i en skål med vatten, blanda, och sedan använda blandningen för att tvätta ur insidan av glasögon. Torka inte glasögon, men i stället låta dem lufttorka. Den tvål och vatten torkar för att skapa en tunn, genomskinlig film som kommer att bromsa imma. Tandkräm fungerar också. Gnid den över linserna och rengör med vatten. Detta lämnar en film också.

Korrekt storlek Goggles

Glasögon som inte passar är mer benägna att dimma. Se till när man köper glasögon och masker som de är rätt storlek och passform.

Diverse

Ta inte bort dina glasögon förrän efter snöskoter.

Hur man använder Anti-Fog Spray för Goggles


Anti-fog spray används som en beläggning för simglasögon så att simmaren kan se under vattnet utan att oroa dig för fogging glasögon. Normalt när glasögon bli blöt under en längre tid, blir de immiga och svårt att se igenom, vilket kräver rengöring innan nästa användning. När anti-fog spray läggas till glasögon, de inte dimma upp under en simning session.

Instruktioner

1 Se över glasögon och se till att det finns ingenting på dem. Simma i saltvatten kan resultera i sand eller salt på glasögon. Rengör glasögon med tvål och vatten om det behövs för att avlägsna salt, sand eller smuts och torka dem med en handduk.

2 Spraya anti-fog sprej på insidan av skyddsglasögonen. Täck helt.

3 Torka av glasögon med en vävnad. Spraya igen. Torka runt glasögon med ett finger för att säkerställa varje plats är täckt.

4 Torka med samma vävnad använts tidigare och låta glasögon för att torka. Torktiderna varierar för varje spray, men vanligtvis mellan några minuter till en timme.

5 Sätt glasögon innan ett dopp. Simma som vanligt och glasögon bör inte dimma upp.

Tips

  • Varje spray är lite annorlunda. Vissa riktningar kommer att ange att spraya och lämna glasögon för att torka. Kontrollera anvisningarna innan du torkar med en vävnad.