XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

godartad noduli

Sköldkörteln knölar är närvarande i cirka 50 procent av befolkningen, och förekomsten ökar med åldern. Sköldkörteln knölar är i stort sett asymtomatiska och finns vanligen för övrigt under rutin läkarbesök eller hals ultraljud för andra ändamål. Även knutor i allmänhet är vanligare hos kvinnor, är förekomsten av cancer knölar högre hos män. Fem till femton procent av övrigt upptäckt sköldkörteln knölar är cancerogena, orsakar alla knölar att kräva noggrann utvärdering.

Tecken på en godartad Nodule

En sköldkörteln knöl är mer sannolikt godartad om personen har symptom på hypotyreos eller hypertyreos; en knöl som är smärtsam, slät eller mobil; en multi-nodulär tillväxt; eller en familjehistoria av Hashimotos tyreoidit, godartad knöl eller struma.

Tecken på en Cancerous Nodule

Tecken på en cancer knöl inkluderar en knöl som är svårt eller fast på omgivande strukturer; en knöl som inte upptaget jod på en radioaktivt jod scan; en knöl som inte minskar i storlek efter sköldkörtelhormon tillskott; förstorade lymfkörtlar; sväljsvårigheter; och ny debut av en hes röst. En enda knöl visas normalt kan också vara cancerogena. Misstanke om cancer ökar om patienten är mindre än 20 eller över 70 år gammal, man eller har haft en historia av sköldkörtelcancer eller barndom hals strålning.

Diagnos

Om en läkare bedömer att en sköldkörtel knöl kräver utredning för potentiella cancer, kan han beställa blodprov, hals ultraljud och biopsi av fin nål aspiration (FNA). Noggrannheten av biopsi för att upptäcka cancer i sköldkörteln knölar är nära 100 procent. Blodprover kan avgöra om sköldkörteln är överaktiv, fungerar normalt eller underaktiv. En hals ultraljud kan bestämma storleken på knöl.

Biopsi

En sköldkörteln biopsi kan identifiera malignitet, vara misstänksam, vara icke-diagnostik (inte tillräckligt sköldkörtelceller för patologisk bestämning), eller vara godartade. En upprepning sköldkörtel biopsi är nödvändigt efter en icke-diagnostisk biopsi, som kan bero på läkare oerfarenhet eller kan uppstå på grund av knöl innehåller blod eller annan vätska, eller kalcium.

Behandling

Om en knöl är cancer är kirurgi nödvändigt att avlägsna knutan och ibland hela sköldkörteln. Upp till 60 procent av obestämda knölar är faktiskt cancerogena och kirurgiskt avlägsnande av knutan indikeras. Ibland, om en biopsi är icke-diagnostik, kommer sköldkörtelhormon tillskott krympa knutan. Godartade knutor i allmänhet endast kräver uppföljning. Men om en godartad knöl är så stor att det inte är kosmetiskt tilltalande eller stör svälja eller andas, kirurgi kan indikeras.

Kännetecken av godartade Lung Nodules


Lung knölar, även kallade lungnoduli, är små runda utväxter på lungan som är mindre än tre centimeter i diameter. Dessa knölar är lätt upptäckas på en röntgenbild, uppträder som en vit skugga. Eftersom cirka 40 procent av alla upptäckta knölar är cancerogena, är det första steget för att avgöra om det är cancer eller godartad (godartade). Godartade lung noduli har olika egenskaper än sina cancer motsvarigheter.

Fysiska egenskaper

En godartad lung knöl är vanligtvis mycket liten - mindre än tre centimeter i diameter. En tillväxt större än detta anses vara en massa och utvärderas med hjälp av olika kliniska tester. Godartade lung noduli har en slät yta och jämn färg i hela. Däremot kommer en cancer lung nodule vara oregelbundet formad med en grov yta och ett fläckigt utseende.

Tillväxt

Den mest uttalade kännetecknande för en godartad lung knöl är att den växer eller förändringar väldigt lite och oftast inte alls. En cancersvulst, men växer mycket snabbt. Cancersjukdomar lung noduli vanligen fördubblas i storlek åtminstone var fjärde månad, om inte förr.

symptom

Eftersom godartade lung knölar är små och växer inte, de sällan orsakar märkbara symptom. I själva verket är de flesta godartade lung knutor upptäcktes när en lungröntgen eller datortomografi (CT) scan utförs för en orelaterad anledning. I de sällsynta fall en patient gör upplever symtom på grund av godartade lung knöl, symptomen är liknande den i en förkylning eller en mild form av influensa.

orsaker

De flesta godartade lung noduli orsakas av ärrvävnad kvar efter en infektion. Patienter som har haft tuberkulos är mer benägna att ha en godartad lunga knöl. Dessutom kan de som har haft en svampinfektion såsom histoplasmos utveckla en godartad lunga knöl. En godartad lung knöl kan också vara medfött, det vill säga närvarande vid födseln.

behandlingar

Eftersom godartade lung knutor inte orsaka symptom eller utgöra ytterligare hälsorisker finns det inget behov av behandling. Din läkare kan vilja att övervaka knutan över tid med hjälp av radiografiska tester såsom röntgen eller datortomografi bara för att vara säker på att det inte finns någon förändring i storlek eller form. Om förändring någonsin upptäckts, då kan du behöva genomgå ytterligare tester för att vara säker på att din godartad lung knöl är i själva verket godartad och inte cancer.

Tumörer är vävnadscellkluster som bildar utväxter i kroppen. De uppstår när cellförnyelse påverkas och förhindra gamla celler dör. De gamla celler bygga upp nya celler och bildar en klump. Tumörer klassificeras som elakartad (cancer) eller benign (non-cancer). Godartade tumörer kan påverka olika delar av kroppen utan att sprida sig till andra områden.

Muskel

Enligt American Cancer Society, en av de vanligaste godartade muskel tumörer är leiomyom. Dessa tumörer kan utvecklas i väggarna i blodkärlen och kan därför samla på alla inre organ (så kallade musklerna). American Cancer Society rapporterar att leiomyom förekommer oftast i väggarna i livmodern. Godartade tumörer som förekommer i skelettmuskelvävnaden (såsom ben eller armar) kallas rabdomyom, men de är mycket mindre vanliga än leiomyom.

Fett

Godartade tumörer som utvecklas i fettvävnad kallas lipom. Enligt American Cancer Society, lipom är vanligast förekommande tumör i mjuka vävnader. Lipom är fasta massor som vanligtvis växer under hudens yta, men över muskeln. De förekommer sällan i andra delar av kroppen. Lipoblastomas är en annan fettvävnaden godartad tumör som liknar de vanligaste lipom, men American Cancer Society rapporterar att de bara finns i spädbarn och barn.

Nerv

Nervvävnad kan potentiellt utveckla ett antal av godartade tumörer. American Cancer Society konstaterar att nervtumörer kan påverka nästan varje del av kroppen. Godartade tumörer i allmänhet utvecklas i det perifera nervsystemet, insamling av nerver som sänder meddelanden till och från hjärnan och ryggmärgen. Neurom och neurilemomas är godartade nerv tumörer som kan utvecklas i några nervgrupper. Neurofibromatos är en genetisk sjukdom som resulterar i konstant godartade nervtumörer som potentiellt kan bli cancerogena över tiden.

Gemensam

Godartade tumörer i lederna börjar ofta i synovium, ett barriärmjukpapper som skyddar lederna. Vävnaden frisätter ett smörjmedel för att underlätta korrekt gemensam rörelse. En av de vanligaste typerna av gemensam tumör är en nodulär tenosynovit, som utvecklas i synovium vävnaden. Enligt American Cancer Society, förekommer nodulär tenosynovit oftast i händerna och är mer sannolikt att drabba kvinnor än män.

Blodkärl

Blodkärlstumörer kan vara genetisk eller utvecklas över tiden. En av de vanligaste typerna av godartade blodkärlstumörer är hemangiom, som kan uppstå i inre organ eller hud. American Cancer Society rapporterar att hemangiom kan avta utan kirurgi. Glomus fartygs tumörer utvecklas i blodkärlen nedanför fingrarna. Godartade tumörer som uppträder i lymfan (en cirkulations vätska i blodkärlen) kallas lymfangiom. Lymfangiom är genetiskt och kan förekomma under fosterutvecklingen.

Ungefär 1 av varje 500 lungröntgen avslöjar tillväxten av en lung knöl, enligt University of Rochester Medical Center. Även kallad en lung knöl, en lunga knöl är en liten, rund tillväxt som visas på ytan av lungan.

Betydelse

I de flesta fall, lung knölar är godartade och kräver endast observation med röntgen för att kontrollera om tillväxten blir större eller förändras över tid, rapporterar US National Library of Medicine. Om en biopsi visar knutan att vara cancerogena, kräver tillväxtbehandling.

Funktioner

Till skillnad från andra former av cancer som kan behandlas med cellgifter eller strålning, är knölar vanligtvis avlägsnas kirurgiskt.

Olika typer av operationer

Den mest invasiva typ av operation som används för att ta bort lung knutor är en thoractomy, som avlägsnar en del av lungan tillsammans med knöl. En mini-torakotomi avlägsnar endast knutan. I en tredje typ av operation, videoassisterade thorocoscopic kirurgi (VATS), är den nod skars ut med användning av endast två små snitt och och en liten kamera.

Tidsram

Med en VATS förfarande, är det troligt att vara på sjukhuset för endast en eller två dagar, en thoractomy eller mini-thoractomy resulterar vanligtvis i en 7- till 10-dagars vistelse, enligt den Thoracic Group.

överväganden

Läkare föredrar att använda den mest minimalt invasiva ingrepp för att avlägsna lung noduli och grunda sitt beslut på storlek, form och placering av tillväxten, University of Rochester Medical Center rapporter.

Vad är godartad Rolandic Epilpesy?


Enligt Epilepsi Action, benign rolandic epilepsi, även känd som godartad rolandic epilepsi (BRE) i barndomen (BREC) eller benign epilepsi med centro-temporala spikar (BRECTS), är en av de vanligaste typerna av epilepsi hos barn, vilket påverkar alla en i fem fall. Godartad rolandic epilepsi är en epilepsisyndrom (symtom som tyder på ett visst villkor) som vanligtvis drabbar barn från 3 till 10 år och går i fullständig remission vid den tidpunkt då barnet når puberteten (14 till 18 år).

symptom

BRE symptomen ofta förekommer under natten eller vid uppvaknandet. Beslag typiskt börjar som en domningar eller stickande känsla på ena sidan av munnen, som påverkar läpparna, tandköttet, tungan och insidan av kinden. Om beslag sprider sig till halsen, kan det påverka barnets förmåga att tala tydligt. Barnet kan artikulera udda throaty ljud eller porlande ljud, och han kan dregla. Han kan också uppleva klonisk (ryckningar) och / eller tonic (styvhet) på en eller båda sidorna av ansiktet, och detta kan sprida sig till armar och ben. Om kloniska och tonic rörelse sker på båda sidor (som kallas en tonisk-kloniskt anfall), kommer barnet troligen förlorar medvetandet och urinkontroll. Hela evenemanget kommer att pågå i två till tre minuter. Efter en tonisk-kloniskt anfall, kan ett barn sova i flera timmar.

Orsak

BRE kramper uppträder i rolandic delen av hjärnan, särskilt i rolandic remsan i framsidan av temporalloben ansvariga för vissa motoriska funktioner. Tills nyligen var BRE anses vara idiopatisk (av okänd orsak) i naturen. Men en ny studie Columbia University (1999) visade en genetisk markör för BRE: en mutation av ELP4 genen. Forskarna tror att ELP4 genen kan vara ansvarig för mönster neuron aktivitet och överföring under hjärnans utveckling, varigenom den "tillfälligt fel", som presenterar som godartade rolandic epilepsi.

Diagnos

Barnets läkare kommer att spela en grundlig och exakt historia av barnets beslag (s) och göra en fullständig neurologisk undersökning. Hon kan välja att utföra en MRI, som kommer att vara normalt hos barn med BRE. Hon kommer då att utföra en elektroencefalogram (EEG), ett test som registrerar den elektriska aktiviteten i hjärnan. EEG bör kunna bekräfta epileptisk aktivitet i rolandic remsan.

Behandling

Eftersom BRE anfall är oftast ovanliga och nattlig barn med BRE vanligtvis inte kräver medicinering. Men om ett barn är benägna att täta nattliga anfall, eller har dagtid anfall, en utvecklingsstörning eller inlärningsstörning, ett anti-epileptiskt läkemedel kan förskrivas. Läkemedel som används för att styra BRE anfall inkluderar karbamazepin, gabapentin, lamotrigin, natriumvalproat och oxkarbazepin. Medicinering är normalt tas dagligen under en period av två år.

Prognos

Prognosen för barn med BRE är utmärkt, eftersom de kommer att växa ur det när de når vuxen ålder när "tillfälligt fel" fungerar sig ut. Enligt Epilepsi Action, en del barn med BRE erfarenhet svårt att skolan med språk och lärande, även om de flesta klara mycket väl och problem är minimala.

Huskurer för Svår Nodule Acne

Enligt Mayo Clinic, akne knölar är smärtsamma knölar under ytan av huden. De är stora, och är ett resultat av inflammation och uppbyggnad av olja djupt inne i poren. De är också en av de allvarligaste formerna av akne, överträffas endast av cystor, som ser ut som knölar men är varfylld. Det finns hem rättsmedel för svår knöl akne, men observera att dermatologer och naturforskare både rekommendera samråd med en läkare om nodulär akne kvarstår. Vänster obehandlade, knölar är mest sannolikt att lämna ärr bakom och kan bli kronisk.

zink~~POS=TRUNC

Mayo Clinic rekommenderar att ta zinktillskott som en naturlig behandling av akne på grund av zink förmåga att stärka immunförsvaret och ge anti-inflammatoriska egenskaper. Båda fastigheterna är viktigt vid behandling av svår akne knölar. Vitamin Nutrition Center noterar också att zink är en antioxidant som hjälper till att bekämpa fria radikaler, hjälper till att läka vävnader för att hjälpa till att förhindra ärrbildning och hjälpmedel för att reglera oljekörteln funktion.

Tea Tree Oil

Tea tree-olja är en anti-bakteriell. Appliceras lokalt, kommer detta att bidra till att bekämpa bakterier som orsakar infektionen djupt inne i porerna. Mayo Clinic rapporterar tea tree-olja har visat sig i studier att vara lika effektiv som dess kemiska motsvarighet bensoylperoxid. Kombinera zinktillskott för att bekämpa akne från insidan under applicering av tea tree olja på huden ger en stor akne-fighting kombination.

antioxidanter

De flesta antioxidanter hjälper till att stärka immunförsvaret och hantera hudens förmåga att reparera och förnya sig. De hjälper också huden att bekämpa fria radikaler, som är kända för att orsaka akne och värre. Enligt Vitamin & Nutrition Center, endast 15 procent av amerikanerna äter lämplig mängd frukt och grönsaker som innehåller mycket antioxidanter. Vitamin A, B-1, C, E och zink är alla antioxidanter som är väsentliga för hudens hälsa. En A-vitaminbrist kan orsaka akne. Vitamin E förbättrar vävnadsläkning och har länge använts som en utvärtes behandling för att förebygga och bota akne ärr.

Plocka inte

Det bästa hem botemedel vem som helst kan göra för akne, särskilt allvarliga knutor, är att inte plocka på dem. Att försöka pop en knöl kommer bara att resultera i ytterligare irritation och smärta. Det kan leda till att infektionen förvärras, och det kommer sannolikt att resultera i skador på huden lämnar en stor, djupt ärr. Att hålla händerna borta i allmänhet rekommenderas som händer innehåller sina egna oljor och om inte rent, smuts.

Nodulärt melanom är den näst vanligaste typen av melanom - den dödligaste av alla hudcancer. Inom melanom kategorin själv, kan nodulär melanom vara särskilt förödande. Eftersom det fortskrider så snabbt, efterlyser nodulärt melanom för aggressiv och vaksam övervakning och behandling.

egenskaper

Ett av problemen med att behandla denna typ av melanom är det presenterar sig som en blåaktig-svartblodblåsa. Om du har denna typ av hud sjukdom, kan du invaggas i den meningen att det är ofarligt. Av denna anledning, de med nodulärt melanom väntar ofta nio månader, i genomsnitt, innan de besöker en läkare. Vid den tidpunkten melanom har mer än sannolikt spridning. Det är svårt eftersom denna typ av melanom utvecklas inte av år utan av veckor.

Upptäckt

Ett annat problem med nodulärt melanom som leder till fördröjd behandling är att den inte följer de vanliga egenskaper som har tilldelats cancer lesioner i huden. Dessa "typiska" tecken är oegentligheter i lesionen gränser eller förändringar i färg. Normalt denna typ av hudcancer visar upp mer som en bula - något som kan, åtminstone inledningsvis, misstas för en ofarlig tillväxt som orsakas av något helt annat.

Kemoterapi

I vissa fall har det varit ett positivt svar på denna form av behandling för dem i etapper tre och fyra. Ett bekymmer med cellgifter är att sjukdomen kommer tillbaka, så det är viktigt att korrekt upptäcka att cellgifterna verkligen dödade cancerceller.

Biologisk

Denna terapi förändrar hur kroppen reagerar till tumör och bättre positioner kroppens immunsystem för att klara sig själv av cancerceller. Det gör också cancern svagare och mer mottagliga för att elimineras av kroppen.

perfusion

Denna form av terapi administreras till dem som har en tumör på en av sina lemmar. Men vanligtvis nodulär melanom visas på bålen, halsen och huvudet, för dem som har cancer i en viss region, såsom ett ben eller arm, har detta visat sig göra en positiv skillnad i åtminstone 78 procent av fallen. Denna teknik isolerar cirkulation av ett kemoterapeutiskt medel till den drabbade regionen, i sin tur minimerar dess inverkan på andra delar av kroppen.

Strålning

Även om inte en framträdande form av behandling är strålning som används i kombination med andra behandlingar, såsom ett kemoterapeutiskt läkemedel regim.

Kirurgi

Den sorgliga sanningen är att det är viktigt att realistiskt bedöma en persons hälsa och resultat innan man beslutar att gå vidare med antingen lindrande eller botande metoder för kirurgi, eftersom endast de starkaste kan överleva en operation. Processen att ta bort en tillväxt är enkelt i och för sig, men om tumören är stor eller bred, eftersom många nodulära tumörer är, måste ett större område av hud tas bort och ympas och lymfkörtlarna kan också ha att testas och avlägsnas .

Plötslig yrsel som lämnar din illamående och ostadig på fötterna kan orsakas av godartad lägesyrsel, även känd som lägesyrsel - BPPV. Denna sjukdom i innerörat kan vara försvagande, men är inte livshotande, och brukar inte bli värre med tiden. Motion och andra behandlingar kan korrigera BPPV och återställa stabilitet och balans. Om motion inte löser problemet efter upprepade försök, kan du behöva operation.

orsaker

Vissa människor upplever godartad lägesyrsel efter en förkylning. Ett igensatt huvud och öron kan leda till en obalans i innerörat som orsakar den karakteristiska yrsel av BPPV. Andra människor upplever symptom efter en skallskada. Tillståndet kännetecknas av plötslig och svår yrsel som uppstår när du flyttar huvudet en aning. Symptomen kan passera snabbt, bara för att återkomma. Din hörsel kommer inte att påverkas, men du kan uppleva illamående och kräkningar.

Innerörat Funktion

Innerörat styr ditt saldo. De halvcirkelformade kanaler i innerörat innehåller vätska - tänk på bubblan på en nivå. Vätskan fungerar ungefär på samma sätt, sänder signaler till hjärnan som hjälper dig att hålla balansen. Med BPPV, små kalcium kristaller fastna i halvcirkelformade kanalen och störa detta meddelande. Dessa kristaller, som kallas otoconia, studsar runt och slog mot nervändar och skicka förvirrande signaler till hjärnan, vilket leder till yrsel som din hjärna inte kan berätta om du är balanserad eller inte.

Behandling

BPPV försvinner vanligen på egen hand i några veckor som kristaller upplöses eller flytta ut ur de halvcirkelformade kanaler i örat. För att klara under tiden, vissa människor tar till anti-illamående läkemedel såsom Antivert, Dramamine eller Phenergen. Men dessa kan lämna dig känslan groggy och oförmögen att köra bil eller utföra andra vitala funktioner. Antihistaminer kan lindra en igensatt känsla i öronen, men gör lite för att flytta kristaller. Men många människor få hjälp av sjukgymnastik, som lär dem att utföra övningar för att flytta kristallerna i halvcirkelformade kanaler.

Otolith Flytta plats manövrar

Övningarna att korrigera godartad lägesyrsel gå genom olika namn, inklusive canalith ompositionering, otolith ompositionering, Sebold manövrar och Epley manövrar. Alla involverar att placera huvudet på olika sätt att flytta kristaller i halvcirkelformade kanaler till vestibulen, där de inte orsakar problem och där din kropp så småningom åter absorberar dem. En sjukgymnast bäst kan ta dig igenom dessa rörelser, men om du vill prova dem på egen hand, börja med att sitta upp rakt på kanten av en säng med fötterna på golvet. Titta rakt fram, sedan sakta vända huvudet omkring 45 grader åt sidan. Håll i 30 sekunder. Med fötterna fortfarande på golvet, ligga ner på din sida och vänder på huvudet för att titta upp i taket. Håll denna position i 30 sekunder, sedan sitta upp rakt igen. Ligg ner på andra sidan, med huvudet vänt att titta ner på madrassen. Håll i 30 sekunder. Sitt rakt och vända huvudet 45 grader i motsatt riktning än vad du såg tidigare.

efter behandling

Upp till 80 procent av människor som lider av godartad lägesyrsel härdas efter bara en session ompositionering övningar. De flesta andra svarar efter upprepade sessioner. När du är klar en session, bör du inte ligga ner platt i 48 timmar, så du behöver sova stöttas i en vilstol eller på kuddar. Luta dig inte ner för att plocka upp något från golvet, att knyta skorna eller ens över ett handfat när du borstar tänderna, eftersom det kan leda till att kristaller för att glida in i den halvcirkelformade kanalen. Undvika att sova på den sida som påverkades för en vecka efter behandling.

Vad är en godartad tumör?


Upptäckten av en knöl eller tillväxt i kroppen som inte är tänkt att vara där kan vara en skrämmande och stressande händelse. En tumör inte nödvändigtvis cancer, dock. En tumör kan vara malign, vilket betyder att det är cancer, eller den kan vara godartad, vilket betyder att det inte är cancer. Dessa tumörer kan medföra hälsoproblem om de stör funktionen av närliggande organ, men ofta bort lätt.

Beskrivning

En tumör är en onormal tillväxt i kroppen bestod av en massa av celler. När en tumör klassificeras som godartad, betyder det att tillväxten inte uppfyller kraven för att klassificeras som maligna. Detta innebär att tumören inte växer snabbt, spridit sig till andra delar av kroppen eller agera aggressivt mot andra organ. Godartade tumörer växer mycket långsamt och är i allmänhet fristående. Efter uttagningen bör en godartad tumör inte igen.

typer

Godartade tumörer kan uppstå var som helst i kroppen. Precis som det finns många maligna tumörer kan godartade tumörer visas nästan var som helst. Detta innebär att det finns kanske hundratals olika typer av godartade tumörer. Till exempel, det finns många typer av godartade hud, hjärna och lungtumörer. Godartade hudtumörer inkluderar lipom, neurofibrom, liposarkom och körsbär angioma. Godartade tumörer kan också visas i bröstvävnaden, kolon eller njure. Tumörer som visas i benet eller perifera nerver är nästan alltid godartade.

Betydelse

I vissa fall kan benigna tumörer vända malign över tiden. Kolonpolyps är ett exempel på godartade tumörer som kan leda till cancer. När en tumör avlägsnas, kan läkaren utföra tester på tillväxten för att bestämma om tumören är benign. I vissa fall kan detta test indikerar att tumören var i utvecklingsstadier att bli elakartade. Denna kunskap kan hjälpa patienten och läkaren upptäcka framtida maligna tumörer tidigt i sin utveckling när behandlingen är mest framgångsrika. Detta kan leda till en hög överlevnadsgrad om cancer utvecklas.

symptom

Symtom på en godartad tumör varierar kraftigt eftersom det finns så många olika typer av godartade tumörer. Dessa utväxter kan presentera sig själva som en märkbar klump under hudens yta. Klump och dess omgivningar kan vara smärtsamma. Svullnad och inflammation vid stället kan också förekomma. Symptomen kan presentera sig i angränsande organ som påverkas av storleken på tumören. Detta är ofta fallet med godartade hjärntumörer som påverkar hjärnans funktion genom att trycka mot blodkärl eller hjärnvävnad.

Behandling

Om den godartade tumören är liten och inte störa närliggande organ eller kroppsfunktioner, inte tillväxten inte nödvändigtvis behöver tas bort. Ofta en läkare kommer att rekommendera avlägsnandet av godartad tumör, även om det inte utgör en omedelbar fara. Godartade tumörer kan avlägsnas kirurgiskt. Långsamt växande godartade tumörer i allmänhet inte svarar på maligna tumör behandlingar såsom kemoterapi eller strålterapi, eftersom dessa behandlingar riktar snabbväxande celler.

En godartad tumör är en massa som inte visar några egenskaper i samband med cancertumörer. När en tumör upptäcks, kan en biopsi utföras för att bestämma om den är godartad. Godartade tumörer inte bädda sig in i omgivande vävnader eller organ och de växer i långsam takt utan större förändring under en period på några månader. De kan visas var som helst i kroppen, inklusive i huden, organ och vävnader. En godartad tumör kan visas som en klump under ytan av huden som kan vara smärtsamma eller resultera i inflammation och svullnad i området. Tumörer som är benigna kan också påverka de omgivande organ beroende på deras storlek. Behandlingar för en godartad tumör att bero på dess storlek, läge och klassificering.

Kirurgi

En läkare kan välja kirurgi som behandling för en godartad tumör för ett par anledningar. Han kan avlägsna en godartad tumör, så att den inte kan utvecklas för att vara cancerogena eller, på grund av sitt läge, orsaka smärta eller obehag från dess existens. När de tas bort, godartade tumörer sällan återkommer. Den godartad tumör kan visa tecken på att det så småningom kan bli cancerogena och det kan avlägsnas kirurgiskt som ska testas. Läkare kan kontrollera att se till att det inte finns några rester kvar som skulle kunna utvecklas till cancer vid ett senare tillfälle.

Strålning

Strålbehandling är frisättningen av en form av energi i vågor eller partiklar och används för behandling av cancer som dödar cancerceller. Den kan också användas för behandling av godartade tumörer som strålnings krymper tumörer.

Visica "2"

Denna teknik behandlar godartade tumörer som finns i en kvinnas bröst genom att frysa tumörerna. Förfarandet kan göras på läkarens kontor och tar ungefär 10 till 15 minuter.

Kemoterapi

Vissa godartade tumörer kan behandlas med kemoterapi, som är användningen av droger eller läkemedel för behandling av sjukdomen. Läkaren kommer att avgöra om behandlingen för en godartad tumör kräver kemoterapi och avgör droger eller kombination, deras doser och hur lång tid för behandling.

Alternativ

Om godartad tumör inte utgör några hälsorisker eller problem i samband med eventuella kroppsliga funktioner eller omgivande organ, kan läkaren bestämma att tumören kan lämnas obehandlad. Godartade tumörer har ingen historia att bli livshotande.