XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gikt

Gikt är en mycket smärtsamt tillstånd som börjar i tårna, klackar eller fotleder. Det kan också manifesteras i fingrar och handleder. Den orsakas av en ackumulering av urinsyra i blodet som ofta kan gå år mellan attacker. För att förhindra attacker av gikt, lägga till några vitaminer i din kost som hjälper kroppen att eliminera urinsyra naturligt.

C-vitamin

Bevis baserade på studier publicerade i Arthritis och reumatologi tidskrift i juni 2005 visade att gikt sjuka som tog 500 milligram C-vitamin per dag kunde sänka mängden urinsyra i blodet, vilket minskar smärta flareups och deras svårighetsgrad.

Folsyra

En annan vitamin sägs hjälpa lindra gikt är folsyra. Även om inga avgörande studier länka definitivt vitamin med gikt lättnad, många patienter och yrkesverksamma tror folsyra hjälper kroppen att producera färre enzymer som utgör urinsyra. Det behövs fler studier för att göra anspråk slutgiltigt.

bromelain

Bromelain är ett vitamin som hjälper kroppen att blockera inflammation. Eftersom gikt är ett resultat av svullna leder, kan detta vitamin lindra symptomen. Det kan inte angriper orsakerna till sjukdomen. Patienter kan ta kosttillskott eller äta ananas, en naturlig källa till bromelain.

Hur man behandlar gikt & amp; Foot Pain

Gikt är en smärtsam, försvagande form av artrit som har plågat människor i århundraden. Påverkar främst lederna i stortår och vrister, är sjukdomen inte lätt att bota, men kan styras med en mångfacetterad, helhetssyn. Orsakerna till gikt är komplexa. De innebär en persons kost och livsstil, vikt, njurfunktion och blodkemi. En mängd olika behandlingar finns tillgängliga, både alternativa och konventionella, för att hantera gikt och minska smärta. Vissa växtbaserade behandlingar och alla konventionella läkemedel kan skapa biverkningar så överinseende av en hälso-utövare är nödvändig för säker behandling.

Steg 1

Ändra kosten rekommenderar University of Maryland Medical Center, eller UMMC, genom att eliminera animaliska proteiner och fetter, skaldjur och andra proteinrika livsmedel vars biprodukter är puriner, föregångaren till urinsyra.

Steg 2

Konsumera hela livsmedel såsom frukt, grönsaker, hälsosamma fetter, fullkorn och magra mejeriprodukter. Dessa livsmedel stödja kroppen och ge viktiga näringsämnen och föreningar för att förhindra gikt.

steg 3

Eliminera röka och dricka alkohol, vilka båda bidrar till produktionen av urinsyra och öka den totala acidos i kroppen.

steg 4

Lös vikt att minska frekvensen av gikt attacker. UMMC konstaterar att forskningen visar de som är överviktiga är mer benägna att ha gikt.

steg 5

Ta kosttillskott såsom gurkmeja och bromelain att minska inflammation i leder och mjukvävnad. University of Maryland Medical Center rekommenderar att ta dessa två tillskott i kombination förstärker effekten av båda. Dr Andrew Weil tillägger att bland annat ingefära med gurkmeja och bromelain tillskott bidrar med ytterligare anti-inflammatorisk aktivitet.

steg 6

Använd bakpulver, äppelcidervinäger och citronsaft för att sänka pH-värdet i blodet och urinen. Varje kan blandas med vatten och tas som en drink två gånger dagligen för att minska acidos och hjälpa alkalize kroppen, enligt "The pH Miracle".

steg 7

Dricka surkörsbär juice, hög i kalium och antocyaniner, vilket bidrar till lägre urinsyra i blodet. Blanda 4 till 6 oz. cherry juice med vatten i en 8 oz. glas och dricka två gånger om dagen. Juicen kan bidra till att minska frekvensen av gikt attacker och minska smärta, enligt University of Michigan Health System.

steg 8

Gör svarta bönor buljong genom kokning en kopp svart sköldpadda bönor med en liter vatten under 90 minuter. Ta bort bönor och använda någon annanstans. Låt buljongen svalna och dricka en kopp det tidigast uppkomsten av gikt symptom. Förvara resten i kylskåpet och dricka en kopp dagligen för att förhindra framtida attacker rekommenderar gikt Pal.

steg 9

Gör en te genom bryggning ett uns av torkade kardborre rot i 2 dl kokande vatten i 15 minuter. Sila och dricka te för att minska inflammation runt lederna och för att eliminera ödem. Kardborre rot fungerar som en anti-inflammatorisk och ett diuretikum, enligt Brandeis University hemsida, medicinalväxter i nordost.

steg 10

Använd förskrivna, konventionella läkemedel såsom colchicin och allopurinol om naturliga och alternativa metoder inte löser tillståndet. Dessa läkemedel kan orsaka allvarliga biverkningar, enligt Drugs.com och behandling skall övervakas av en läkare.

varningar

 • Bromelain, gurkmeja och ingefära alla har blodförtunnande egenskaper och bör inte användas av personer som tar blodförtunnande medicin. Konsultera en hälso-utövare innan du använder dessa tillskott.
 • Bakpulver kan höja blodtrycket, så det bör endast användas under överinseende av en hälso-utövare.

tips

 • Kombinera 1/2 tsk. bakpulver med 8 oz. vatten att dricka för att minska gikt symptom. Konsumera två gånger om dagen för att eliminera en akut gikt attack.
 • Blanda 2 msk. citronsaft eller äppelcidervinäger med 6 till 8 oz. vatten för att lindra gikt smärta.

Saker du behöver

 • Gurkmeja
 • bromelain
 • Ingefära
 • Bakpulver
 • Citron juice
 • äppelcidervinäger
 • Tart körsbärssaft
 • Svarta bönor
 • kardborre rot
 • sötvatten
 • Kastrull
 • Konventionella läkemedel mot gikt
Tart Cherry Juice & amp; Gikt

Tart körsbär, även känd som surkörsbär, är den vanligaste typen av körsbär som används för att göra kommersiella körsbär paj fyllning och körsbärsbaserade desserter. Men vetenskaplig forskning visar att tart cherry juice kan vara ett effektivt sätt att behandla vissa medicinska problem, bland annat gikt. Gikt orsakas av en ackumulering av urinsyra kristaller i lederna och vävnader. Tart cherry juice är inte bara låg i föreningarna som kan lyfta urinsyra nivåer, men det kan direkt arbeta för att sänka urinsyra.

purin innehåll

Du kan placeras på en låg purin diet om du har gikt. Din kropp metaboliserar purinföreningar i urinsyra. En diet för hög i puriner höjer din urinsyra nivå och ökar risken för allvarliga gikt symptom. Du måste undvika livsmedel rika på puriner såsom orgel kött, fisk och skaldjur som makrill eller musslor, sås och köttextrakt och begränsa ditt intag av livsmedel med en måttlig purin innehåll, inklusive fjäderfä, magert kött och bönor. Frukter och fruktjuicer som tart cherry juice är låga i puriner och får på en gikt kost.

Effekt på urinsyranivåer

En studie utförd av forskare vid Arizona State University och publicerades i 2011 i "Journal of Federation of American Societies för experimentell biologi" visade att 70 procent av vuxna individer som konsumerade en 8-ounce servering av 100 procent tart cherry juice varje dag för fyra veckor sänkte signifikant mängden urinsyra i blodet. Studien inte undersöka om det finns ett samband mellan att dricka tårta körsbärsjuice regelbundet och en minskad risk att utveckla gikt. Det ingår också bara 10 deltagare. Det krävs ytterligare forskning på tårta körsbärsjuice som en behandling eller förebyggande åtgärd för gikt.

rekommenderade intaget

University of Pittsburgh Medical Center rekommenderar att personer på en låg-purin diet för gikt förbrukar mellan två och fyra portioner frukt eller fruktjuice varje dag. För tart cherry juice, skulle 3/4 kopp räknas som en enda portion. Eftersom saft har fler kalorier, en högre sockerhalt och mindre fibrer per portion än hela frukten, begränsa sig till en enda portion av 100 procent fruktjuice varje dag, råder Harvard School of Public Health, fylla resten av frukt krav med färsk frukt.

Jämförelse med hela Körsbär

När det gäller att direkt behandla gikt, har konsumtionen av hela syrliga körsbär studerats i större utsträckning än tart cherry juice. I en "Arthritis and Rheumatism" artikel publicerad i 2012, forskare från Boston University visade att äta körsbär dagligen kan sänka antalet flareups gikt drabbade upplevs av 35 procent. Ämnen som åt körsbär varje dag och som också var på allopurinol, en xantinoxidas-hämmare som vanligen föreskrivs för behandling av gikt, upplevde en 75 procent minskning av risken för en gikt attack.

Kan dricka tranbärsjuice sätta på en gikt attack?

Tranbär har en lång historia av användning bland indianer för att behandla urinvägsinfektioner. Både saft och extrakt från frukten används medicinskt. Tranbär inte orsaka gikt attacker. I själva verket är de faktiskt ibland rekommenderas för att gikt attacker. Konsultera en läkare för mer information innan du använder tranbär för något medicinskt tillstånd.

om gikt

Gikt är en typ av artrit. När för mycket urinsyra byggs upp i kroppen, kristaller bildas i lederna, som blir rött, smärtsamma, svullna och stela. Gikt drabbar oftast män över 40, men det kan också påverka kvinnor, särskilt efter klimakteriet. Riskfaktorer inkluderar en familjehistoria av gikt, överskott alkoholintag, och äta mat rik på puriner, såsom skaldjur, kött och bräss. Personer med gikt är också mer benägna att utveckla njursten, högt blodtryck, njursjukdomar, diabetes, höga triglyceridnivåer och åderförkalkning.

gikt Hantering

Medicinsk behandling av gikt omfattar vanligtvis diet; orgel kött, rött kött, fet fisk och skaldjur är begränsade eftersom de är rika på puriner. Personer med gikt bör begränsa protein från animaliska källor, och även begränsa sitt intag av alkohol och socker. En annan rekommendation är att dricka mycket vätska åtta glas vatten om dagen, eftersom det hjälper till att skölja överskott urinsyra ut ur kroppen. University of Maryland föreslår också ta en multivitamin med spårämnen, omega-3-fettsyror, och 500 till 1000 milligram C-vitamin dagligen.

Tranbär och gikt

Läkemedel mot gikt inkluderar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, att hjälpa till att minska smärta och svullnad. Aspirin är ett NSAID, och tranbär innehåller betydande mängder av salicylsyra, som är en viktig ingrediens i aspirin. Enligt MedlinePlus, dricka tranbärsjuice regelbundet kommer att öka mängden av salicylsyra i kroppen; salicylsyra kan minska svullnad, en av symptomen på gikt.

Tranbärsjuice och urinsyra

Tranbärsjuice har visat sig minska nivån av urinsyra i både urin och blod. Forskare rapporterade i augusti 2005 "Journal of Urology" att både urin och urinsyra i serum minskade efter försökspersoner drack tranbärsjuice. University of Maryland förespråkar att dricka 8 till 16 uns av osötad tranbärsjuice dagligen eller ta 300 till 400 milligram standardiserade tranbärsextrakt för gikt.

Överväganden och varningar

Människor som har gikt attacker är också mer benägna att utveckla njursten. Även tranbärsjuice rekommenderas för att hantera gikt, kan det öka risken för njursten för vissa människor. Prata med din läkare för att avgöra om tranbärsjuice bör vara en del eller behandlingen.

Gikt är en form av artrit som orsakas av ackumulering av uratkristaller runt en led eller leder i kroppen. Kristallerna bildar grund av en ökning av urinsyra i blodet. Vanligaste orsaken till urinsyra uppbyggd är genetisk predisposition, diet eller njurproblem. Uratkristaller tenderar att bosätta sig i de större lederna i kroppen, händer, fötter, vrister, knä eller handleder. Gikt förekommer oftast i stortån. Det orsakar leden plötsligt och utan förvarning bli anbud och svullen. Gikt är mycket, mycket smärtsamt.

Enkla livsstilsförändringar

Den smärta som orsakas av gikt varar normalt fem till tio dagar. Det kan vara en annan 7 till 14 dagar innan svullnad och obehag är kompletta borta och den drabbade leden är normal igen. Livsstilsförändringar är viktigt när det gäller att förhindra gikt upprepas. Öka ditt dagliga intag av alkoholfria vätskor till minst 8 koppar om dagen. Öka ditt vätskeintag hjälper njurarna till ett mer effektivt spola överskottet urinsyra från ditt system. Studier har visar alkohol stör kroppens förmåga att utsöndra urinsyra, så det är bäst att undvika alla typer av alkohol. Vissa studier har visat kaffe sänker urinsyranivåer i vissa gikt drabbade och kan hjälpa till att bota gikt. Att begränsa proteinintaget till 6 oz. magert kött, fisk eller fågel en dag bidrar också till att minska uppbyggnad av urinsyra i blodet.

Gikt Diet

När dessa enkla livsstilsförändringar är inte tillräckligt för att förhindra uppkomsten av gikt, har gikt kost varit till nytta för vissa drabbade. Enligt gikt Diet Tips webbplats, de allmänna riktlinjerna för denna diet inkluderar att eliminera livsmedel som innehåller mycket purin från din kost, såsom ansjovis, bageri och öljäst, buljong, buljong, kaviar, consomme, torkade bönor och ärtor, gås, sås, sill, makrill, köttextrakt (såsom Bovril), rapphöns, sardiner, scallops, räkor, bräss, jästextrakt (såsom Marmite och Vegemite), och organ, såsom hjärna, hjärta, lever och njurar.

Begränsa konsumtionen av livsmedel som innehåller måttliga mängder av puriner, inklusive sparris, torkade bönor och baljväxter, fisk, svamp, fjäderfä och spenat. Gå ner i vikt genom att minska kalorier snarare än genom kraftig motion (som ökar produktionen av urinsyra).

körsbär

Varför körsbär är till hjälp för att förhindra en upprepning av gikt i många av de drabbade har ännu inte kliniskt bestämmas. Men det finns ett starkt obekräftade uppgifter om att äta 15 till 20 söta eller sura färska körsbär en dag hjälper till att förhindra en upprepning av gikt.

Rosmarinolja för gikt

Rosmarin har använts för behandling av muskel- och reumatisk värk i århundraden. Rosmarinolja används för att behandla symptomen av gikt eftersom man tror att rosmarin besitter terapeutiska egenskaper. Dock bör rosmarinolja inte användas av personer som uppvisar vissa hygienkrav. Konsultera en kvalificerad sjukvårdspersonal innan du använder rosmarinolja för behandling av gikt.

Gikt

Enligt MayoClinic.com är gikt en form av artrit som vanligen drabbar leden mellan stortån. Emellertid kan andra delar av kroppen, såsom fötter, handleder, händer och vrister, kan också påverkas av gikt. Gikt orsakar smärta och obehag och åtföljs av inflammation i den drabbade leden. Patricia Davis i "Aromaterapi: An AZ," skriver att gikt uppstår på grund av en kemisk obalans som gör att kroppen inte kan eliminera urinsyra.

rosmarin~~POS=TRUNC

Rosmarinolja utvinns ur blommorna av örten rosmarin genom ångdestillation. Det används i aromaterapi för att behandla ett antal hälsotillstånd, inklusive gikt. Enligt Julia Lawless i "The Illustrated Encyclopedia of eteriska oljor," rosmarin olja tros vara en smärtstillande, antireumatiska, en rubefacient och ett njutningsmedel. Lawless råder att använda rosmarinolja för behandling av gikt, reumatism och muskelsmärtor.

historisk användning

Rosemary har använts historiskt för att behandla reumatism och muskelvärk. Enligt Maude Grieve, i "A Modern Herbal" Ungern vatten, uppfanns av drottningen av Ungern, användes för att behandla gikt i händer och fötter. Ungern vatten, som gjordes genom destillering färsk rosmarin toppar i sprit vin, gneds i händerna och fötterna. Men enligt University of Maryland Medical Center, finns det inga vetenskapliga bevis för att rosmarin olja är effektivt för behandling av artrit och muskelsmärta trots sin gemensamma användning för dessa förhållanden.

Hur man använder

Davis rekommenderar att du använder rosmarinolja för behandling av gikt i bad, massage och komprimerar att lindra associerad smärta. Rub rosmarinolja, utspädd i en transportör olja eller lotion, på de drabbade lederna för att lindra smärta och förbättra cirkulationen som hjälper bearbeta eliminering av urinsyra. Dessutom använder rosmarinolja för att minska svullnad och rodnad som orsakas av gikt.

försiktighetsåtgärder

Lawless avråder användning av rosmarinolja under graviditet och om du lider av epilepsi. Dessutom undviker användningen av rosmarinolja om du har högt blodtryck. Annars är rosmarinolja tros vara icke-sensibiliserande och icke irriterande. Konsultera en läkare innan du använder rosmarinolja för behandling av gikt.

Omega-3 & amp; Gikt

Gikt är en form av artrit som påverkar en eller flera av kroppens leder och kännetecknas av smärta och inflammation. Gikt påverkar vanligtvis stortån och inträffar när när urinsyra byggs upp och bildar kristaller i lederna. Om du lider av gikt, med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom diklofenak eller ett läkemedel som kallas kolkicin kan bidra till att minska inflammation och lindra smärta. Omega-3 fettsyror kan spela en roll vid behandling av gikt, men vetenskapliga bevis för att bevisa att de är effektiva är begränsad.

Källor och dosering

Det finns två typer av omega-3-fettsyror som kallas eikosapentaensyra och dokosahexaensyra, vilka båda är vanligt förekommande i fet fisk som lax, tonfisk, sill, makrill och hälleflundra. De finns också i kosttillskott fiskolja. University of Maryland Medical Center föreslår gikt drabbade ta en eller två fiskoljekapslar eller 1 msk. fiskolja en gång dagligen för att lindra inflammation. Men kolla med din läkare vilken dos som är rätt för dig personligen.

Effektivitet

Kliniska studier för utvärdering av rollen av omega-3-fettsyror vid behandlingen av gikt specifikt saknas. Flera studier stödjer användningen av omega-3-fettsyror i artros. Resultaten av en studie som publicerades i oktober 2009 frågan om "Lipids" visar att eikosapentaensyra kan minska inflammation och associerade symtom vid artrit. En artikel publicerad i maj 2010 frågan om "Nutrition omdömen" konstaterar också att konsumera eikosapentaensyra och dokosahexaensyra kan bidra till att minska förekomsten av inflammatoriska tillstånd.

säkerhetsöverväganden

Medline Plus säger att ta ett kosttillskott fiskolja som en källa till omega-3 fettsyror är sannolikt säker, även om biverkningar kan vara dålig andedräkt, halsbränna, lös avföring och näsblod. Tar mer än 3g per dag kan påverka blodets förmåga att levra sig och kan även äventyra immunförsvaret. Äta stora mängder fet fisk kan vara osäkra eftersom fiskkött ibland kan vara förorenade med tungmetaller, inklusive kvicksilver. Ta fiskolja kan inte vara säkra för människor med sjukdomar som diabetes, depression, leversjukdom eller högt blodtryck. Kontrollera med din läkare innan du tar en kosttillskott med fiskolja

helhetssyn

University of Maryland Medical Center säger att en kombination av ett antal behandlingar kan hjälpa till att minska både frekvensen och längden på gikt attacker. I stället för att enbart förlita sig på omega-3-fettsyror för att lindra gikt symtom, har andra alternativa terapier såsom akupunktur och homeopati i din gikt behandlingsprogram. Göra kostförändringar, såsom klippa ut purin-rika livsmedel och minska ditt alkoholintag kan också bidra till att avvärja en gikt attack.

Hur ta reda på om du har gikt i tån


Gikt är ett smärtsamt tillstånd som är ett resultat av urin kristaller som ackumuleras runt en led. Detta resulterar i smärta och inflammation. Kristallerna kluster när du har höga nivåer av urinsyra i blodet. Urinsyra löser typiskt i blodet och sedan passerar genom njurarna i urinen. Tyvärr, det finns tillfällen när kroppen producerar för mycket urinsyra eller njurarna inte kan utsöndra tillräckligt urinsyra. När du plötsligt får ont i foten, särskilt i stortån, kan du lider av gikt.

Instruktioner

symptom

1 Notera att symptomen på gikt förekommer allmänt i etapper, inklusive asymtomatiska stadiet, där urinnivåerna stiger i blodet men har ännu inte ge symtom. Ökningen av urinsyra nivåer är ett symptom - men om du inte är testat för det du inte är medveten om det, så att du förblir utåt asymtomatiska först. Det akuta skedet följer, när det finns plötsliga och akut smärta. De gemensamma sväller och blir inflammerad. Ert gemensamma kommer att känna varmt. Detta är en artrittillstånd, men det är inte spridas från led till led.

2 Identifiera den kroniska skedet, som består av fortsatt ledvärk och förekomsten av stora urinsyra insättningar i membranen, ben, senor, mjuka vävnader och i brosket. Sår kan utvecklas och utsöndra vit pus. Ert gemensamma blir stel och du kommer inte att kunna flytta leden fritt. Om du återkommande upplever dessa symptom, särskilt i stortån, boka tid för att se din läkare så att han kan avgöra om det är gikt.

3 Inriktning stortån gör gikt generellt närvaro känd i den stora sammanfogningen i denna tå, men du kan också få det i dina händer, handleder, knän och fotleder. Smärtan kommer att vara värst under de första 12 till 24 timmar efter insjuknandet. Smärtan kommer så småningom att avta, men resterande gemensam obehag kan pågå i dagar eller veckor. Om du har framtida attacker, kommer de att bli värre och orsaka ännu mer smärta.

4 Skär ner på din öl dricka eftersom gikt förknippas ofta med alltför mycket ölkonsumtionen. Sänk ditt kött intag och äta råa grönsaker och frukter, liksom frön, nötter, spannmål, jordgubbar och körsbär. Undvik alkohol och purin-rika livsmedel, såsom lever, sås, svamp, bönor, sardiner och njurar. Vissa människor tycker lättnad genom att dricka svart körsbärssaft. Gå ner i vikt om du är överviktig, och detta bör bidra till att förebygga flareups av gikt.

Tips

 • Om du tror att du lider av gikt, berätta för din läkare. Han kommer förmodligen att beställa en urinsyra blodprov för att avgöra om det finns höga halter av urinsyra i blodet.
 • När dina urinsyranivåer är högre än de borde vara, är detta kallas hyperurikemi. Överproduktion av urinsyra eller njurarnas oförmåga att rensa ut urinsyra kan leda till hyperurikemi. Orsaker till för mycket urinsyra kan vara multipelt myelom, metastaserande cancer, leukemi, kemoterapi, graviditet forgiftning, alkoholism och acidos.
 • Gikt behandlas med NSAID, eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Kortikosteroider kan injiceras direkt i den drabbade leden för att ge lindring. Vissa läkare ordinera kolchicin, som ges oralt eller genom en intravenös injektion. Dricka mycket vatten kommer hjälpa till att lindra smärtan.
 • Gikt flammar ofta upp under natten och uppkomsten är vanligen akut.
Livsmedel som kommer att eliminera gikt flare ups

Översikt

Gikt attacker ofta väckt den genom att äta livsmedel som innehåller mycket protein, som omvandlas till puriner och urinsyra, konstaterar National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar. Urinsyra vanligtvis avlagringar i fötterna, händer, vrister och andra gemensamma områden. Folk brukar utveckla detta tillstånd eftersom kroppen inte korrekt eliminera den eller kroppen producerar onormala mängder av urinsyra. Gör kostförändringar för att inkludera mer låg purin livsmedel är avgörande för att eliminera svårighetsgrad och frekvens av gikt flareups.

Protein

Livsmedel som kommer att eliminera gikt flare ups

Protein är en viktig aspekt av en hälsosam kost. Även rött kött, skaldjur, inälvsmat och andra animaliska proteiner bör begränsas, det finns fortfarande livsmedel för att upprätthålla en hälsosam diet. Lättmjölk, sojaprodukter som tofu och andra mejeriprodukter är acceptabla ersättare. Baljväxter är också hög halt av protein, låg i puriner och kommer inte att utlösa gikt flareups.

hälsosamma fetter

Livsmedel som kommer att eliminera gikt flare ups

Animaliska fetter kan också förvärra gikt flareups och bör begränsas till minimala mängder. Grönsaker-baserade fetter anses hälsosamma alternativ för gikt patienter och inkluderar oliver, avokado, kokosolja, linfrön, linfröolja, olivolja och andra fiskoljor som är rika på omega-3 fettsyror, rapporterar University of Maryland Medical Center. Dessutom kommer alla livsmedel som är låg halt av mättat fett eliminera eller minska gikt symptom såsom inflammation och smärta. Mättade fetter finns i produkter såsom kött, ägg, dagbok och skaldjur.

Kolhydrater, fiber och fullkorn

Livsmedel som kommer att eliminera gikt flare ups

Kolhydrater hjälper kroppen att ge energi för organfunktioner och fysiska aktiviteter. Raffinerade kolhydrater som sockerprodukter, vitt mjöl och andra förädlade livsmedel ger tomma kalorier och kan skapa andra gikt problem. University of Maryland Medical Center rekommenderar att du byter raffinerade kolhydrater med hela korn som brunt ris, havre, rotfrukter såsom vinter squash, mjöl, sötpotatis och Amaranth. Rotfrukter och fullkornsprodukter ger näring och fiber som höjer kroppens immunförsvar och hjälper matsmältningen genom eliminering och förhindra frekventa gikt attacker.

Bologna & Gikt


Gikt är en av de mest smärtsamma sjukdomar man kan ha; en attack orsakar intensiv smärta och kan göra det svårt att gå eller röra sig. Regelbunden konsumtion av Bologna och andra härdade eller charkuteri utlöser ofta en attack av denna smärtsamma sjukdom.

Vad är gikt?

Gikt är en typ av artrit, som orsakas av för mycket urinsyra i kroppen. Urinsyra bildar kristaller, speciellt i lederna, vilket orsakar rodnad, svullnad och svår smärta. Gikt är behandlingsbar, men inte botas. Attackerna tenderar att bli värre med tiden och kan också orsaka njursjukdom. Vissa gikt attacker varar bara några dagar, men de kan pågå i veckor.

Orsaker till gikt

Höga nivåer av urinsyra orsakas ofta när kroppen bearbetar puriner, en kemikalie som finns i många livsmedel, speciellt bearbetade kött, som Bologna och inälvsmat. Puriner finns också i vissa fiskar, som sardiner. De flesta kött har åtminstone måttliga nivåer av puriner. De flesta grönsaker och mejeriprodukter har liten, om någon, puriner.

Bologna och charkuterier som gikt Triggers

Bologna och andra charkuteriprodukter kallas ofta gikt utlösare - de kan orsaka spikar i urinsyra och sätta på en attack av gikt.

gikt behandling

Gikt är behandlingsbara. Akuta attacker kan behandlas med antiinflammatoriska läkemedel och smärtstillande medel. För dem med upprepade attacker, kan en läkare ordinera en regelbunden dos av anti-gikt mediciner, varav vissa begränsar produktionen av urinsyra. Många av dessa läkemedel har biverkningar eller interaktioner med andra medications.Consult din läkare att ta reda på de bästa behandlingarna för din gikt.

Din läkare kan beställa ett blodprov eller göra ett urval från det drabbade området för att göra en fullständig diagnos.

Kost och gikt

Tyvärr kan gikt attacker förekomma hos känsliga personer oavsett hur mycket de ser sin kost. Attacker är mycket mindre troligt men om en person med gikt undviker Bologna och charkuteriprodukter. Bologna älskare, det är en no-win-situation. Ett minskat protein, fettsnål kost med mycket grönsaker är ett av de bästa sätten att begränsa angrepp. Läkare rekommenderar vanligtvis gikt patienter att dricka mycket vatten för att hjälpa spola urinsyra ut ur systemet.