XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gikt vindruvor

Mat för gikt sjuka

Cirka 8,3 miljoner amerikaner har gikt - en typ av smärtsam artrit som orsakas av urinsyra kristaller insättningar i lederna och mjukdelar, enligt University of Maryland Medical Center. Gikt drabbar oftast lederna i stortå, men anklar, klackar, knän, handleder, fingrar och armbågar kan också påverkas. En del av behandlingen av gikt fokuserar på att förhindra attacker genom att minska mängden av urinsyra i kroppen genom en låg-purin diet.

Rollen av urinsyra

Urinsyra är en restprodukt som skapas när kroppen bryter ned purines - ämnen som finns i animaliska proteiner. Normalt löser urinsyra i blodet och reser till njurarna, där det elimineras från kroppen via urinen. Om njurarna inte riktigt eliminerar urinsyra eller om det finns en hög produktion av urinsyra, kan det leda till höga nivåer av urinsyra i blodet - ett tillstånd kallat hyperurikemi. Om överskottet urinsyra i blodet bildar kristaller, kan det leda till gikt. Eftersom urinsyra bildas som en biprodukt av fördelningen av purines, många experter rekommenderar dem med gikt begränsa mängden purin i sin kost.

Vad att Hoppa

En genomsnittlig daglig kost innehåller ungefär 600 till 1000 milligram puriner, enligt vårdgivare Litholink. En låg-purin diet begränsar purin intag till mellan 100 och 150 milligram per dag. Hög purin livsmedel, som innehåller mellan 100 och 1000 mg purin per 3-ounce servering, inkludera ansjovis, bacon, torsk, sill, kolja, musslor, sardiner, kammusslor, räkor, kalvkött, vilt och inälvsmat. Buljonger, buljonger och såser är också vanligtvis hög i puriner. Medel purin livsmedel tillåts endast när gikt är under kontroll, när du kan äta en portion per dag. Medel purin livsmedel innehåller nötkött, lamm, gris, champinjoner, havre, spenat, sparris, blomkål, fullkorn och fisk eller skaldjur inte på hög-purin lista.

Vad man ska äta

De flesta av din kost bör bestå av lågprisflyg purin livsmedel, inklusive raffinerad bröd och säd, lättmjölk och ost, nötter, jordnötssmör, magra grädde soppor, ris, potatis, lök, sallad, tomater, gurka, naturell yoghurt , vindruvor och böngroddar. Ägg är också vara låg purin livsmedel, men du bör begränsa din äggförbrukning till tre eller fyra per vecka.

Vad att dricka

Vistas ordentligt släckt hjälper njurarna spola överskott urinsyra ur blodomloppet. Drick 64 till 128 uns av vätskor varje dag. Minst hälften av denna vätska bör vara vatten. Undvik alkohol, speciellt öl, samt drycker som är sötade med hög majssirap, såsom läsk, sött te och sötade kaffedrycker.

De bästa frukter för gikt

Gikt kallas en reumatisk eller inflammatorisk sjukdom eftersom dess symptom utvecklas när blodet nivå av urinsyra är höga, vilket gör små nål-liknande urinsyra kristaller bildas i lederna och orsaka inflammation. Dess symptom kan komma och gå, men under en uppblossande du kan utveckla varma, svullna och smärtsamma leder. När du smälta livsmedel som innehåller puriner, producerar kroppen urinsyra som en restprodukt, så ägna stor uppmärksamhet åt din diet och välja de bästa frukter för att förhindra eller minimera dessa symptom.

Låg-purin val

Hög blodnivåer av urinsyra kan resultera från överproduktion av urinsyra, dess långsamma utsöndring av njurarna, eller en kombination av båda problemen. Mängden urinsyra produceras under nedbrytning av ett livsmedel bestäms av hur mycket purin det innehåller, så att välja låg purin frukter är en bra strategi om du har gikt. En livsmedels anses allmänt låg i puriner om din kropp producerar 100 milligram eller mindre av urinsyra per 100 gram mat du förbrukar. Frukter som är låg purin alternativ inkluderar äpplen, vindruvor och kiwi, producerar 14, 27 och 19 mg urinsyra per 100 gram, respektive. Andra bra val som producerar mindre än 50 milligram av urinsyra per 100 gram omfattar apelsiner, datum och cantaloupemelon.

Fiberrik frukt

För att stödja den allmänna hälsan, 2010 Dietary riktlinjerna för amerikaner tyder på att män och kvinnor tar i 25 och 38 gram kostfiber per dag, respektive. Om du har gikt, kan äta massor av fibrer vara särskilt användbart, enligt University of Maryland Medical Center. Även om de flesta frukter tenderar att vara fiberrik mat, är det viktigt att välja dem som är också låga i puriner för att hålla dina urinsyranivåer låg. Goda exempel är bananer, som är låga i puriner och även hög i fiber och har cirka 2 gram i en liten banan. Päron och plommon är också hög i fiber, särskilt om du konsumerar skal - 1/2 av ett stort päron ger ca 3 gram fibrer och 2 medelstora plommon innehåller 2,4 gram fibrer, med både frukter också låga i puriner.

frukt Phytonutrients

De flesta frukter innehåller naturliga ämnen som tillhör en grupp som kallas flavonoider. Dessa biologiskt aktiva föreningar är antioxidanter som kan hjälpa kroppen göra sig av fria radikaler, som är instabila föreningar som bildas under matsmältningen eller när du utsätts för gifter. Med tiden kan fria radikaler ackumuleras och orsaka inflammation, så konsumerar flavonoid-rika frukter regelbundet för att bidra till att minska problem som uppstår gikt. Frukter är höga i dessa naturliga antiinflammatoriska föreningar, men låg i puriner inkluderar hallon och andra bär, plommon och vindruvor De innehåller flera typer av dessa phytonutrients, som kallas antocyaniner, flavonoler och proantocyanidiner.

Välj med omsorg

Även om de flesta livsmedel som innehåller mycket purin är köttbaserad eller innehåller jäst, kan vissa torkad frukt vara rik på puriner. Till exempel kan konsumera 100 gram russin producera cirka 100 milligram av urinsyra, en måttligt höga halter. Välj dessa typer av torkad frukt bara ibland, och när du gör, konsumera dem i små mängder. Om du har gikt, prata med din läkare eller en dietist för att besluta om de bästa frukt val för dig.

Ananas för gikt

Ananas är låg i kalorier, kolesterol-fri och rik på essentiella näringsämnen som mangan, koppar och vitamin C. Den innehåller också föreningar som kan göra det en god frukt att inkludera regelbundet i din kost om du har gikt, men mer forskning behövs. Gikt vanligtvis hanteras genom en kombination av medicinering och kostförändringar. Försök inte att själv behandla gikt endast med livsmedel som ananas tills du har talat med din läkare.

purin Koncentration

Personer med gikt följa en låg purin diet. Puriner är föreningar som finns i livsmedel som vilt, inälvsmat, köttextrakt och buljonger och skaldjur som musslor, makrill och pilgrimsmusslor. De förekommer också i mer måttliga koncentrationer i fjäderfä, nötkött, fläskkött, de flesta fisk, bönor, baljväxter och grönsaker som sparris och spenat. Puriner metaboliseras av kroppen till urinsyra, kan föreningen som byggs upp i lederna hos personer med gikt. En låg-purin diet är främst inriktat på livsmedel med 50 milligram eller färre puriner per 100 gram av livsmedlet. Ananas - tillsammans med alla andra frukter - hör hemma i denna låga purin kategori.

Effekt av Bromelain

Ananas är den enda naturliga källan för bromelain, det namn som ges till en grupp av enzymer som bryter ned protein. En studie publicerad 2001 i "Cancer Chemotherapy och farmakologi" rapporterade att bromelain, tillsammans med liknande enzymer, minskar mängden transformerande tillväxtfaktor-beta hos personer som har reumatoid artrit. En minskning av överdriven transformerande tillväxtfaktor-beta kan bidra till att lindra artrit symptom, teoretiserade forskarna. Eftersom gikt är en typ av inflammatorisk artrit, kan gikt drabbade också dra nytta av kompletterande bromelain, men mer forskning behövs. Det är ännu inte känt om äta ananas kan ge dig tillräckligt bromelain att hantera gikt.

Effekt av C-vitamin

En enda kopp ananas bitar innehåller 79 milligram vitamin C. Detta belopp levererar nästan 88 procent av en mans rekommenderade dagliga intaget och över 100 procent av en kvinnas krav. En studie publicerad i 2005 med "Arthritis and Rheumatism" fastställt att ett högt intag av C-vitamin sänker blodets urinsyra nivå och kan bidra till att behandla och förebygga gikt. Försökspersonerna i studien tog 500 milligram C-vitamin varje dag i två månader. Även ananas och andra frukter och grönsaker är utmärkta källor till vitamin C, kan det inte vara möjligt för människor att konsumera tillräckligt med vitamin C regelbundet genom diet att replikera studieresultaten.

rekommenderade intaget

Till skillnad från frukter såsom äpplen, vattenmelon, päron, vindruvor, mango och plommon, är ananas låg fruktos. En British Medical Journal studie från 2008 fann att en kost rik på fruktos var kopplad till en ökad risk för gikt. Eftersom det är en låg-fruktos mat, kan ananas användas fritt för att uppfylla de två till fyra dagliga portioner av frukt som rekommenderas av University of Pittsburgh Medical Center för personer med gikt. En kopp ananas skivor eller bitar motsvarar en portion.

Kan äta för mycket frukt Orsak gikt?

Gikt är en form av artrit som händer när överskott urinsyra, en substans din kropp producerar samtidigt smälta ämnen som kallas puriner, bildar kristaller i ett enda gemensamt. Uppskattningsvis 2 till 5 miljoner amerikaner har det, enligt Johns Hopkins Medicine, nämligen män och postmenopausala kvinnor. Även livsmedel inte orsakar gikt, kan vissa sorter och matvanor förvärra symtomen. Att få förståelse för effekt frukt kan ha på dina symptom kan inspirera dig att fatta kloka kost beslut.

fördelar

Kan äta för mycket frukt Orsak gikt?

Tillsammans med grönsaker, frukter är topp källor av antioxidanter, såsom vitamin C och betakaroten, som stöder kroppens förmåga att motstå och läka från infektioner och sjukdomar. Som vatten och fiberrika livsmedel som innehåller relativt få kalorier, kan frukt förbättra en känsla av fullkomlighet mellan måltiderna och tillåter dig att äta mer mat volym samtidigt vistas inom din kalori behov. Aptit kontroll och viktkontroll är viktiga, eftersom tillsatta pounds kan öka ledvärk och inflammation.

potentiella risker

Kan äta för mycket frukt Orsak gikt?

Vissa frukter och juicer är särskilt rika på fruktos - en naturligt förekommande form av socker. En korrelation har hittats mellan fruktos-rika dieter och gikt symptom, enligt den gikt och urinsyra Education Society. Med andra ord kan äta stora mängder av fruktos-rika frukter, såsom torkad frukt, äpplen, persikor, körsbär, plommon, plommon, vindruvor och päron eller juice utlösa eller förvärra gikt flare-ups.

Forskning

Kan äta för mycket frukt Orsak gikt?

I en studie publicerad i "Journal of American Medical Association" i 2010, forskare analyserade intaget av fruktos-rika drycker och gikt symptom bland 78,906 kvinnor utan historia av sjukdomen under loppet av 22 år. Kvinnor som konsumerade fruktos-rika drycker, såsom apelsinjuice, regelbundet, var betydligt mer benägna att uppleva gikt symptom än kvinnor som inte gjorde det.

Förslag

Kan äta för mycket frukt Orsak gikt?

Att sänka dina urinsyranivåer och skydda mot gikt symptom, äta mer växtbaserade proteinkällor, såsom bönor och linser, och mindre kött och fisk och skaldjur, som innehåller rika mängder av puriner. För att förhindra fruktos relaterade flareups väljer hela, färska frukter över juice och torkad frukt, och konsumera fruktos rika färsk frukt med måtta. Frukter mindre sannolikt att förvärra symtomen inkluderar bananer, citrusfrukter, meloner, kiwi och blåbär.

Den Paleo Diet och gikt

Gikt är ett smärtsamt tillstånd som kännetecknas av plötsliga och svåra episoder av smärta, ömhet, rodnad, stelhet och svullnad. Detta tillstånd angriper ofta stora leden mellan stortån, men kan även förekomma i andra leder och vävnader, såsom anklar, klackar, knän, fingrar, handleder eller armbågar. En del av behandlingen för gikt, som är en form av artrit, är att undvika hög purin samt livsmedel med hög fruktos. Paleo diet, som är baserad på matar dina jägare-ihopsamlaren förfäder åt tusentals år sedan, kan vara välgörande för gikt.

Paleo Diet Översikt

Paleo diet är en glutenfri, kornfria, legume-fri, mejeri-fri och sockerfri diet, som befrämjar förbrukningen av helhet och obearbetade livsmedel. Den är baserad på livsmedel människor åt under den paleolitiska perioden före den agrara revolutionen. Livsmedel tillåts på Paleo diet inkluderar säsongens frukter och grönsaker; magra och naturliga proteinkällor, bland annat vildfångade fisk, frigående kyckling, gräs-utfodrats med kött- och ägg från frigående höns, och hälsosamma fetter från kokosolja, olivolja, avokado, nötter och frön.

fruktos Förbrukning

Om du är benägna att gikt, måste du begränsa din fruktos intag på grund av sin koppling till gikt attacker. Fruktos finns i frukt och alla bearbetade livsmedel som innehåller höga majssirap, socker eller honung. Efter Paleo diet kan hjälpa dig att avsevärt minska din fruktos intag genom att eliminera alla raffinerade källor socker ur kosten. De enda källorna till fruktos på Paleo dieter är säsongens frukter.

Paleo Diet och fruktos

Medan efter Paleo diet, kan du välja att konsumera säsongens frukter, upp till en till två dagliga portioner om du vill, eller så kan du äta frukt bara en gång eller två gånger i veckan, som rekommenderas av Paleo diet för människor som behöver gå ner i vikt. Om du väljer att inkludera frukt, som kommer att utgöra din enda källa till fruktos, undvika de frukter med den högsta fruktosinnehållet, såsom äpplen, päron, körsbär, dadlar, persikor, plommon, plommon och vindruvor.

purin Förbrukning

Om du har haft en gikt attack i det förflutna, en vårdgivare rekommenderas förmodligen en kost låg i puriner. Puriner finns i öl och andra sprit, liksom i orgel kött, vilt, köttextrakt, jäst, baljväxter, ansjovis, musslor och skaldjur som räkor och hummer. En kost rik på puriner resulterar i högre nivåer av urinsyra i blodet, som sedan kan ansamlas i lederna och utlösa en gikt attack. Av denna anledning bör människor som lider av gikt begränsa sitt intag av protein.

Paleo Diet och puriner

Paleo diet är inte en proteinrik diet, utan snarare en kolhydratfattig, måttlig protein och fettrik kost. Om du vill följa Paleo diet och är benägna att gikt, hålla sig till proteinkällor som har en låg purin innehåll, såsom ägg och nötter och en måttlig purin innehåll som de flesta kött, fågel och fisk. Undvik höga källor puriner såsom orgel kött, ansjovis, sardiner, makrill, hummer, vilt och sill. Du kan be din läkare att övervaka dina blodurinsyranivåer för att se påverkan av dina kostförändringar.

Många livsmedel innehåller alternativa sötningsmedel, såsom erytritol och kristallin fruktos. Om du har gikt, en typ av artrit, välja vilka konstgjorda sötningsmedel du förbrukar noga eftersom vissa av dem kan förvärra ditt tillstånd. Rådgör med din vårdgivare om erytritol och kristallin fruktos att avgöra vilken som är den mest hälsosamma för din diet.

om gikt

Gikt, även känd som giktartrit eller hyperurikemi, är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av ledinflammation som orsakas av en uppbyggnad av urinsyra och urinsyra kristaller. Denna typ av artrit påverkar i allmänhet en gemensam, utlöser smärta och inflammation. Män är oftare drabbas av gikt än kvinnor, och det kan vara genetisk. Du kan också ha en högre risk att utveckla gikt om du är överviktig eller har diabetes, leukemi eller njursjukdom.

om Erytritol

Erytritol är en alkohol socker eller polyol, som finns naturligt i päron, meloner, vindruvor, svamp och livsmedel som är beroende av jäsning såsom vin, ost och soja. Detta sötningsmedel används i många kommersiellt producerade livsmedel, men du kan också köpa den för hemmabruk. Detta vita pulver ger en smak som liknar strösocker, även om det är ungefär 70 procent sötare, enligt kaloristyrningrådet. Du kan uppleva laxerande biverkningar efter att ha förtärt erytritol i en dryck, men denna effekt minskas om du förbrukar detta sötningsmedel i livsmedel.

Om Kristallin fruktos

Kristallin fruktos är ett sötningsmedel tillverkad av majs, även om den bearbetas mer än hög majssirap för att göra det nästan 100 procent fruktos. Detta sötningsmedel är 20 procent sötare än tabellen socker, konstaterar Craig Ruffolo, vice vd för Mckeany-Flavell Co, en California företag som analyserar sötningsmedlet industrin. Det används i kommersiellt producerade matar ett alternativ sötningsmedel och konserveringsmedel, men konsumerar det kan bidra till fet leversjukdom eller cirros.

Sötningsmedel och gikt

Tidskrävande kristallin fruktos är kopplad till utvecklingen av gikt eftersom när levern metaboliserar fruktos i någon form producerar gifter och slaggprodukter, inklusive stora mängder urinsyra. Denna urinsyra kan bygga upp och utlösa gikt. Dr Andrew Dickens i Healing Pathways Medical Clinic i Arizona föreslår konsumerar erytritol för att undvika de potentiella farorna med kristallin fruktos.

Äpplen & amp; Gikt

Ett äpple om dagen behöver inte nödvändigtvis hålla doktorn borta, men det kan hjälpa dig att hantera gikt symptom - förutsatt att du äter frukt med måtta. Gikt orsakar lederna att bli svullna och smärtsamma på grund av en ackumulering av urinsyra. Urinsyra produceras av kroppen när du konsumera livsmedel som innehåller purinföreningar. Alltför många hög purin livsmedel leder till överskott urinsyra, vilket resulterade i utvecklingen av gikt eller en ökning av svårighetsgraden av gikt symptom. Äpplen innehåller föreningar som kan hjälpa behandla gikt - såväl som andra som kan förvärra tillståndet.

purin innehåll

Alla typer av äpplen anses låg i puriner. Låg-purin poster innehåller mindre än 50 milligram puriner i varje 100 gram mat. I genomsnitt har ett äpple bara 14 milligram purinföreningar per 100 gram, vilket innebär att en stor 223-grams äpple innehåller ca 31 mg puriner. Äppelmos, äppeljuice och torkade äpplen är också låga i puriner och får på en gikt kost. Andra acceptabla låg purin mat inkluderar de flesta grönsaker, låg- eller nonfat mejeriprodukter, ris, bröd, pasta och alla frukter.

C-vitaminhalten

En kost med ett högt intag av C-vitamin tycks sänka urinsyra nivåer och kan bidra till att förebygga och behandla gikt, enligt en "Arthritis and Rheumatism" studie som publicerades i 2005. Män bör ha 90 milligram C-vitamin varje dag, medan kvinnor behöver cirka 75 milligram. Ett stort äpple innehåller 10,3 milligram vitamin C, eller mer än 11 ​​procent av en mans krav och nästan 14 procent av en kvinnas. Inklusive äpplen i din kost kan hjälpa dig att nå det rekommenderade dagliga intaget. Men eftersom studien 2005 utvärderade tillskott med 500 milligram C-vitamin per dag, enbart diet kan inte ge tillräckliga nivåer av näringsämnen att vara till nytta för gikt.

rekommenderade intaget

Om du har gikt, sträva efter att konsumera två till fyra portioner frukt varje dag, råder University of Pittsburgh Medical Center. En medelstor hela äpple, en kopp skivade eller hackade äpplen, en kopp äppeljuice och 1/2 kopp torkade äpplen alla räknas som en enda frukt servering. Undvik äppelprodukter med tillsats av socker, såsom sötad äppelmos, och välj bara 100 procent fruktjuice. Eftersom fruktjuice innehåller mycket socker och låg i fiber, dricka mindre och äta hela äpplen med huden intakt oftare.

Effekt av fruktos

Äpplen innehåller en stor koncentration av den naturligt förekommande socker fruktos. En studie som publicerades i "British Medical Journal" under 2008 visade att ett högt intag av fruktos - inklusive fruktos från frukter som äpplen - var kopplad till en ökad risk för gikt hos män. Detta kan bero på att fruktos ökar urinsyranivåer. Fråga din läkare hur ofta hon rekommenderar att du äter fruktos-rika frukter såsom äpplen, vindruvor, vattenmelon och persikor medan du hanterar gikt.

Kan en diet orsaka gikt?

Gikt är en form av artrit och enligt gikt & Urinsyra Utbildning Society, är gikt kännetecknas av plötsliga och svåra episoder av smärta, ömhet, rodnad samt stelhet och svullnad i drabbade lederna. Gikt oftast drabbar den stora leden mellan stortån, men vissa människor också uppleva smärta i ankeln, knä, fingrar, armbåge, handleder och häl. Gikt är vanligare hos män än hos kvinnor och den första episoden slår vanligtvis mellan åldrarna 40 och 55.

puriner

En kost rik på puriner kan utlösa en gikt fäster. Äta purin-rika livsmedel höjer halterna av urinsyra i kroppen. Normalt urinsyra elimineras via njurarna, men med gikt, höga halter av urinsyra ackumuleras i blodet innan kristallisera i lederna och andra vävnader som orsakar gikt. Purin är främst i öl och alkohol tillverkad av spannmål, liksom i rött kött, orgel kött och fisk och skaldjur, särskilt räkor och hummer.

Fruktos

Fruktoskonsumtionen är associerad med gikt. Fruktos är en sockerart naturligt i frukter men är också i hög majssirap, strösocker och honung. Läsk, vissa frukostflingor, godis, glass, juice, fruktdrycker, bakverk och många förädlade livsmedel eller snabbmat innehåller höga halter av fruktos, som kan utlösa en gikt attack. Att äta för många frukter kan också bidra till gikt. Om du är benägna att gikt, begränsa ditt fruktintag till högst 1-2 dagliga portioner, särskilt för frukt hög i fruktos såsom körsbär, äpplen, datum, persikor, plommon, vindruvor, päron och plommon.

Överdriven matkonsumtionen

En body mass index, eller BMI, över 30 sätter du löper ökad risk att få en gikt attack. Fetma, tillsammans med typ 2-diabetes, högt blodtryck och okontrollerade kolesterolhalten i blodet är förknippade med en ökad förekomst av gikt. Att äta för mycket mat och för många kalorier kan leda till viktökning och predisponerar du lider av gikt. Gå ner i vikt rekommenderas därför att förhindra framtida episoder. Men gikt och urinsyra Utbildning Society varnar krasch kostvanor, eftersom snabb viktminskning kan öka mängden av urinsyra i kroppen och utlösa en gikt attack.

Otillräcklig vätskeintag

Inte dricka tillräckligt med vätska kan öka risken att få en gikt attack. Det rekommenderas att dricka minst 2-3 liter vätska om dagen för att hjälpa späda och utsöndra urinsyra ordentligt. Välj vatten och andra osötade drycker för att undvika att öka din fruktos eller kolhydratintag.

Gikt är en mycket smärtsamt tillstånd som börjar i tårna, klackar eller fotleder. Det kan också manifesteras i fingrar och handleder. Den orsakas av en ackumulering av urinsyra i blodet som ofta kan gå år mellan attacker. För att förhindra attacker av gikt, lägga till några vitaminer i din kost som hjälper kroppen att eliminera urinsyra naturligt.

C-vitamin

Bevis baserade på studier publicerade i Arthritis och reumatologi tidskrift i juni 2005 visade att gikt sjuka som tog 500 milligram C-vitamin per dag kunde sänka mängden urinsyra i blodet, vilket minskar smärta flareups och deras svårighetsgrad.

Folsyra

En annan vitamin sägs hjälpa lindra gikt är folsyra. Även om inga avgörande studier länka definitivt vitamin med gikt lättnad, många patienter och yrkesverksamma tror folsyra hjälper kroppen att producera färre enzymer som utgör urinsyra. Det behövs fler studier för att göra anspråk slutgiltigt.

bromelain

Bromelain är ett vitamin som hjälper kroppen att blockera inflammation. Eftersom gikt är ett resultat av svullna leder, kan detta vitamin lindra symptomen. Det kan inte angriper orsakerna till sjukdomen. Patienter kan ta kosttillskott eller äta ananas, en naturlig källa till bromelain.

Hur man behandlar gikt & amp; Foot Pain

Gikt är en smärtsam, försvagande form av artrit som har plågat människor i århundraden. Påverkar främst lederna i stortår och vrister, är sjukdomen inte lätt att bota, men kan styras med en mångfacetterad, helhetssyn. Orsakerna till gikt är komplexa. De innebär en persons kost och livsstil, vikt, njurfunktion och blodkemi. En mängd olika behandlingar finns tillgängliga, både alternativa och konventionella, för att hantera gikt och minska smärta. Vissa växtbaserade behandlingar och alla konventionella läkemedel kan skapa biverkningar så överinseende av en hälso-utövare är nödvändig för säker behandling.

Steg 1

Ändra kosten rekommenderar University of Maryland Medical Center, eller UMMC, genom att eliminera animaliska proteiner och fetter, skaldjur och andra proteinrika livsmedel vars biprodukter är puriner, föregångaren till urinsyra.

Steg 2

Konsumera hela livsmedel såsom frukt, grönsaker, hälsosamma fetter, fullkorn och magra mejeriprodukter. Dessa livsmedel stödja kroppen och ge viktiga näringsämnen och föreningar för att förhindra gikt.

steg 3

Eliminera röka och dricka alkohol, vilka båda bidrar till produktionen av urinsyra och öka den totala acidos i kroppen.

steg 4

Lös vikt att minska frekvensen av gikt attacker. UMMC konstaterar att forskningen visar de som är överviktiga är mer benägna att ha gikt.

steg 5

Ta kosttillskott såsom gurkmeja och bromelain att minska inflammation i leder och mjukvävnad. University of Maryland Medical Center rekommenderar att ta dessa två tillskott i kombination förstärker effekten av båda. Dr Andrew Weil tillägger att bland annat ingefära med gurkmeja och bromelain tillskott bidrar med ytterligare anti-inflammatorisk aktivitet.

steg 6

Använd bakpulver, äppelcidervinäger och citronsaft för att sänka pH-värdet i blodet och urinen. Varje kan blandas med vatten och tas som en drink två gånger dagligen för att minska acidos och hjälpa alkalize kroppen, enligt "The pH Miracle".

steg 7

Dricka surkörsbär juice, hög i kalium och antocyaniner, vilket bidrar till lägre urinsyra i blodet. Blanda 4 till 6 oz. cherry juice med vatten i en 8 oz. glas och dricka två gånger om dagen. Juicen kan bidra till att minska frekvensen av gikt attacker och minska smärta, enligt University of Michigan Health System.

steg 8

Gör svarta bönor buljong genom kokning en kopp svart sköldpadda bönor med en liter vatten under 90 minuter. Ta bort bönor och använda någon annanstans. Låt buljongen svalna och dricka en kopp det tidigast uppkomsten av gikt symptom. Förvara resten i kylskåpet och dricka en kopp dagligen för att förhindra framtida attacker rekommenderar gikt Pal.

steg 9

Gör en te genom bryggning ett uns av torkade kardborre rot i 2 dl kokande vatten i 15 minuter. Sila och dricka te för att minska inflammation runt lederna och för att eliminera ödem. Kardborre rot fungerar som en anti-inflammatorisk och ett diuretikum, enligt Brandeis University hemsida, medicinalväxter i nordost.

steg 10

Använd förskrivna, konventionella läkemedel såsom colchicin och allopurinol om naturliga och alternativa metoder inte löser tillståndet. Dessa läkemedel kan orsaka allvarliga biverkningar, enligt Drugs.com och behandling skall övervakas av en läkare.

varningar

 • Bromelain, gurkmeja och ingefära alla har blodförtunnande egenskaper och bör inte användas av personer som tar blodförtunnande medicin. Konsultera en hälso-utövare innan du använder dessa tillskott.
 • Bakpulver kan höja blodtrycket, så det bör endast användas under överinseende av en hälso-utövare.

tips

 • Kombinera 1/2 tsk. bakpulver med 8 oz. vatten att dricka för att minska gikt symptom. Konsumera två gånger om dagen för att eliminera en akut gikt attack.
 • Blanda 2 msk. citronsaft eller äppelcidervinäger med 6 till 8 oz. vatten för att lindra gikt smärta.

Saker du behöver

 • Gurkmeja
 • bromelain
 • Ingefära
 • Bakpulver
 • Citron juice
 • äppelcidervinäger
 • Tart körsbärssaft
 • Svarta bönor
 • kardborre rot
 • sötvatten
 • Kastrull
 • Konventionella läkemedel mot gikt