XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gikt tranbär

Kan dricka tranbärsjuice sätta på en gikt attack?

Tranbär har en lång historia av användning bland indianer för att behandla urinvägsinfektioner. Både saft och extrakt från frukten används medicinskt. Tranbär inte orsaka gikt attacker. I själva verket är de faktiskt ibland rekommenderas för att gikt attacker. Konsultera en läkare för mer information innan du använder tranbär för något medicinskt tillstånd.

om gikt

Gikt är en typ av artrit. När för mycket urinsyra byggs upp i kroppen, kristaller bildas i lederna, som blir rött, smärtsamma, svullna och stela. Gikt drabbar oftast män över 40, men det kan också påverka kvinnor, särskilt efter klimakteriet. Riskfaktorer inkluderar en familjehistoria av gikt, överskott alkoholintag, och äta mat rik på puriner, såsom skaldjur, kött och bräss. Personer med gikt är också mer benägna att utveckla njursten, högt blodtryck, njursjukdomar, diabetes, höga triglyceridnivåer och åderförkalkning.

gikt Hantering

Medicinsk behandling av gikt omfattar vanligtvis diet; orgel kött, rött kött, fet fisk och skaldjur är begränsade eftersom de är rika på puriner. Personer med gikt bör begränsa protein från animaliska källor, och även begränsa sitt intag av alkohol och socker. En annan rekommendation är att dricka mycket vätska åtta glas vatten om dagen, eftersom det hjälper till att skölja överskott urinsyra ut ur kroppen. University of Maryland föreslår också ta en multivitamin med spårämnen, omega-3-fettsyror, och 500 till 1000 milligram C-vitamin dagligen.

Tranbär och gikt

Läkemedel mot gikt inkluderar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, att hjälpa till att minska smärta och svullnad. Aspirin är ett NSAID, och tranbär innehåller betydande mängder av salicylsyra, som är en viktig ingrediens i aspirin. Enligt MedlinePlus, dricka tranbärsjuice regelbundet kommer att öka mängden av salicylsyra i kroppen; salicylsyra kan minska svullnad, en av symptomen på gikt.

Tranbärsjuice och urinsyra

Tranbärsjuice har visat sig minska nivån av urinsyra i både urin och blod. Forskare rapporterade i augusti 2005 "Journal of Urology" att både urin och urinsyra i serum minskade efter försökspersoner drack tranbärsjuice. University of Maryland förespråkar att dricka 8 till 16 uns av osötad tranbärsjuice dagligen eller ta 300 till 400 milligram standardiserade tranbärsextrakt för gikt.

Överväganden och varningar

Människor som har gikt attacker är också mer benägna att utveckla njursten. Även tranbärsjuice rekommenderas för att hantera gikt, kan det öka risken för njursten för vissa människor. Prata med din läkare för att avgöra om tranbärsjuice bör vara en del eller behandlingen.

Gikt klassificeras som en form av artrit och har drag av inflammerade leder i fötter och händer. Dess effekter sista dagar även efter en allvarlig attack inträffar MayoClinic.com rapporter. Rodnad och svullnad uppstå i lederna samt ömhet och svår smärta. Gikt, eller kristallisering av urinsyra partiklar i lederna kräver föreskrivna smärtstillande eller förebyggande mediciner för sina symptom.

jordgubbsjuice

Gikt sjuke kan använda en handfull av jordgubbar att producera juice som kan förhindra en gikt attack. Personen måste dricka jordgubbsjuice på en daglig basis. Denna typ av juice kan bidra till att minska symtomen på gikt och förhindra attacker uppstår, gikt Food Guide rapporter. Jordgubbsjuice kan ersätta andra söta kolhydrater i personens diet som inte ger fördelar i att förebygga gikt attacker som munkar och godis.

björnbär juice

Denna juice kan också förhindra gikt attacker uppstår, gikt Food Guide rapporter. Dricka juice av en handfull björnbär varje dag kan ge skydd mot giktliknande symptom som brännande smärta i hälarna på fötter, de stora tår och knän. Björnbär växer i allmänhet vilda, men en gikt lidande kan plantera dem lätt.

cherry juice

Körsbär har den bästa smaken när de görs i en juice, anger gikt Food Guide. Dess terapeutiska egenskaper tillsammans med dess goda smak hjälper kurvan någon aptit för godis och munkar. Gikt sjuka kan dra nytta av en daglig glas saft gjort hemma från körsbär.

Tranbärsjuice

Läkare kan rekommendera att dricka tranbärsjuice för både njure krämpor och gikt. Gikt sjuke kan köpa redan pressas tranbärsjuice. En del kontroverser finns om nyttan av tranbärsjuice för gikt, dock. Till exempel föreslår Best-Gout-Remedies.com att på grund av den sura karaktären hos tranbär. Men med de flesta naturläkemedel såsom juice för gikt lättnad, den amerikanska Food and Drug Administration inte kräver strikt medicinska kliniska prövningar för icke-läkemedel. Personen kan få nytta av att dricka tranbärsjuice för gikt, men etablerade vetenskapliga bevis kanske inte existerar för det. För bästa resultat bör personen få den faktiska tranbär och använda en juicepress. Dricka juice omedelbart tillåter vitaminer och mineraler för att konsumeras i sin bästa form gikt Food Guide rapporter.

Hem rättsmedel för gikt flare ups

Gikt är en form av artrit som kännetecknas av plötsliga, svåra attacker av smärta, rodnad och ömhet i lederna - ofta i stortån. Attacker varar i allmänhet tre till tio dagar, följt av smärtfria perioder innan nästa uppblossande inträffar. Även om det inte finns något botemedel mot gikt, kan ta läkemedel som förskrivs och göra livsstilsförändringar bidra till att lindra smärtan av skov, förhindra framtida attacker, och undvika långsiktiga skador på lederna. Kontrollera alltid med din vårdgivare innan du försöker huskurer för gikt flare-ups.

Dricka mycket vätska

Gikt orsakas av en ackumulering av urinsyra i kroppen. Mayo Clinic rekommenderar att dricka åtta till 16 koppar vätska om dagen, minst hälften av det vatten, för att spola urinsyra ut ur kroppen och lindra symptomen av gikt. Alkohol hämmar urinsyra utsöndring, så undvika det under angrepp. Dricka kaffe --- regelbunden eller koffeinfritt --- kan förknippas med lägre urinsyra nivåer, men det krävs mer forskning för att bestämma dess roll, om någon, i förvaltningen av gikt symptom.

Förbättra din kost

Urinsyra är en biprodukt av fördelningen av puriner, kemikalier som förekommer naturligt i kroppen och i vissa livsmedel. Att äta en balanserad kost och begränsa purin-rika livsmedel --- inklusive rött kött, inälvsmat, sill, makrill, musslor, linser, torkade ärtor, sparris, spenat, svamp och jäst --- kan bidra till att lindra gikt symptom och förhindra framtida attacker. Lägga antioxidant livsmedel såsom mörkfärgade frukter (blåbär, körsbär och tomater) och vissa grönsaker (squash och paprika) kan sänka urinsyra och förhindra gikt attacker, enligt University of Maryland Medical Center.

Var försiktig med Kosttillskott

C-vitamin tillskott kan minska urinsyra i blodet, säger Mayo Clinic, men det har inte studerats som en specifik botemedel mot gikt. Omega-3-fettsyror kan bidra till att minska inflammation, men bör undvikas om du tar blodförtunnande medel, inklusive acetylsalicylsyra. Undvik att ta vitamin A och niacin, som kan utlösa gikt attacker. Kontrollera med din vårdgivare om de rekommenderade doserna av eventuella tillägg du funderar innan du lägger till din diet.

Överväga Örtte

Enligt University of Maryland Medical Center, teer gjorda av vissa örter --- separat eller i kombination --- kan vara till hjälp för att hantera gikt symptom. För inflammation, prova gurkmeja, bromelain, kattens klo och djävulens klo. Tranbär stöder njure hälsa, och kattens klo minskar inflammation stöder immunitet och har antibakteriella och svampdödande effekter.

Slappna av

Meditation, djup andning övningar och andra tekniker avslappnings kan bidra till att hantera smärtan av gikt flare-ups. Promenader och andra regelbundna motionsrutiner bidra till att lindra stress samt.

Applicera lite värme (och kallt)

Prova omväxlande varma kompresser under tre minuter med en kall kompress i 30 sekunder för smärtlindring och förbättrad cirkulation. Nässlor te komprimerar kan också vara effektiva, enligt University of Maryland Medical Center.

Frukterna att undvika med gikt

Översikt

Gikt är en typ av artrit, i vilken överskott av urinsyra kristaller bildas i lederna, som orsakar inflammation och smärta. Det går ofta i familjer, och är särskilt utbredd hos män över 40 år, även om kvinnor, vanligtvis efter klimakteriet, kan påverkas. Andra orsaker till gikt kan innefatta alkoholkonsumtion, infektion eller metabolt syndrom. Biverkningar av gikt inkluderar urinsyrabaserade och kalciumoxalat baserade njursten. Undvika eller begränsa frukter som innehåller oxalat kan hjälpa till att minska oxalat baserade njursten.

Frukter Höga i Oxalat

Frukterna att undvika med gikt

Om du är predisponerade för gikt, det finns en hög sannolikhet att njursten kan bilda också förklarar New York University. Njursten kan bilda från antingen urinsyra eller kalciumoxalat. Frukter inte orsakar urinsyrabildning men kan orsaka utfällning av kalciumoxalat i njurarna. Således kan bibehålla låga nivåer av oxalsyra i din kost avskräcka kalciumoxalat baserade njursten. Kontrollera med din läkare för att ställa in oxalat gränsen på din diet. Hög oxalat innehåll anses 26 till 99 milligram per portion. Frukter innehåller mycket oxalat inkluderar rabarber; rå, stuvad eller torkade fikon; torkade aprikoser; och kiwifrukt.

Frukter Måttliga i Oxalat

Frukterna att undvika med gikt

Halten av frukt oxalat kan variera beroende på dess mognad, klimatet där det odlas och markförhållanden. Frukter som innehåller en måttlig nivå av oxalat har mellan 10 till 25 milligram oxalat per portion. Dessa frukter innehåller mandarin apelsiner, mango, jordgubbar, apelsiner, plommon, fruktsallad, citroner, björnbär och blåbär. New York University föreslår att äta kalcium-rika livsmedel som kommer att binda oxalatet, som sedan kommer att få den att föras i avföringen.

Frukter låg i Oxalat

Frukterna att undvika med gikt

Frukter som innehåller någon nivå av oxalat kan leda till njursten om du har gikt. Råd från din reumatolog och dietist bör eftersträvas när man väljer en diet som är bäst för ditt tillstånd. Frukter som bär en låg mängd av oxalat, mellan 5 och 10 mg per portion, innefattar äpplen, tranbär, färska eller konserverade aprikoser, grapefrukt, meloner, röda och gröna druvor, körsbär, persikor, ananas, plommon och vattenmeloner.

Har tranbärsjuice Förhindra njursten?

Njursten är gjorda av vissa ämnen som fälls ut ur urinen och bildar stora kristaller. Större njursten kan fastna i njuren eller urinledaren, som är röret som transporterar urin från njurarna till urinblåsan. Den vanligaste typen av njursten består av kalcium i kombination med antingen oxalat eller fosfat; men andra stenar kan förekomma, inklusive de som gjorts av urinsyra eller struvit. Dricka tranbärsjuice, som hindrar bakterier från att fastna på cellerna som täcker urinvägarna, enligt MedlinePlus, kan vara användbara för att förhindra njursten, men mer forskning behövs.

Orsaker till njursten

Din kost innehåller några av de ämnen som orsakar njursten, såsom oxalsyra och kalcium. Frukt, grönsaker och spannmål innehåller oxalsyra eller oxalat. Stenbildning är också resultatet av urinsyra, en biprodukt av protein matsmältningen. Eftersom dessa ämnen koncentreras i urinvägarna, hårda stenar eller kristaller bildas. Din kropp producerar naturliga inhibitorer till stenbildning, men de ibland misslyckas, enligt NYU Langone Medical Center.

Kalciumoxalat stenar

New York University School of Medicine definierar hyperurikosuri så höga nivåer av urinsyra i urinen. Hyperurikosuri kan orsaka kalcium stenbildning. Enligt en artikel av Lynda Frassetto, MD och Ingrid Kohlstadt, MD, MPH, som publicerades i december 1, "American Family Physician" tranbärsjuice ökar 2011 frågan om urin surhet och bör undvikas för att förhindra bildningen av kalciumoxalat stenar. Frassetto och Kohlstadt föreslår att öka urin alkalinitet genom att äta frukt och grönsaker, dricka alkaliska mineralvatten.

struvitstenar

Struvitstenar innehåller magnesium, ammonium, fosfat och kalciumkarbonat. De bildar som ett resultat av en bakteriell infektion som producerar ammoniak. Ammoniak ökar urin alkalinitet. Enligt Frassetto och Kohlstadt förhindrar sur urin struvit stenbildning. Tranbärsjuice sänker urin pH mätningen används för att bestämma surhet eller alkalinitet, utan att de problem som är förknippade med sura livsmedel, såsom problem brukar kallas halsbränna.

rekommendationer

University of Maryland Medical Center rekommenderar inte dricka tranbärsjuice om du är mottagliga för kalciumoxalat stenar, men öka vätskeintag, inklusive tranbärsjuice, för att behandla struvitstenar. Eftersom det innehåller oxalat, bör tranbärsjuice undvikas genom stenbildarna, enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer. För att förhindra ytterligare njursten, NYU Langone Medical Center konstaterar att din läkare kan rekommendera att dricka mer tranbärsjuice. Dessa motstridiga rekommendationer indikerar att ingen definitiv slutsats har nåtts om fördelarna med tranbärsjuice som en behandlingsform för att förhindra njursten. University of Maryland Medical Center antyder om du har njursten, rådfråga din läkare innan själv behandling med tranbärsjuice eller tranbär tillskott.

Gikt är en mycket smärtsamt tillstånd som börjar i tårna, klackar eller fotleder. Det kan också manifesteras i fingrar och handleder. Den orsakas av en ackumulering av urinsyra i blodet som ofta kan gå år mellan attacker. För att förhindra attacker av gikt, lägga till några vitaminer i din kost som hjälper kroppen att eliminera urinsyra naturligt.

C-vitamin

Bevis baserade på studier publicerade i Arthritis och reumatologi tidskrift i juni 2005 visade att gikt sjuka som tog 500 milligram C-vitamin per dag kunde sänka mängden urinsyra i blodet, vilket minskar smärta flareups och deras svårighetsgrad.

Folsyra

En annan vitamin sägs hjälpa lindra gikt är folsyra. Även om inga avgörande studier länka definitivt vitamin med gikt lättnad, många patienter och yrkesverksamma tror folsyra hjälper kroppen att producera färre enzymer som utgör urinsyra. Det behövs fler studier för att göra anspråk slutgiltigt.

bromelain

Bromelain är ett vitamin som hjälper kroppen att blockera inflammation. Eftersom gikt är ett resultat av svullna leder, kan detta vitamin lindra symptomen. Det kan inte angriper orsakerna till sjukdomen. Patienter kan ta kosttillskott eller äta ananas, en naturlig källa till bromelain.

Hur man behandlar gikt & amp; Foot Pain

Gikt är en smärtsam, försvagande form av artrit som har plågat människor i århundraden. Påverkar främst lederna i stortår och vrister, är sjukdomen inte lätt att bota, men kan styras med en mångfacetterad, helhetssyn. Orsakerna till gikt är komplexa. De innebär en persons kost och livsstil, vikt, njurfunktion och blodkemi. En mängd olika behandlingar finns tillgängliga, både alternativa och konventionella, för att hantera gikt och minska smärta. Vissa växtbaserade behandlingar och alla konventionella läkemedel kan skapa biverkningar så överinseende av en hälso-utövare är nödvändig för säker behandling.

Steg 1

Ändra kosten rekommenderar University of Maryland Medical Center, eller UMMC, genom att eliminera animaliska proteiner och fetter, skaldjur och andra proteinrika livsmedel vars biprodukter är puriner, föregångaren till urinsyra.

Steg 2

Konsumera hela livsmedel såsom frukt, grönsaker, hälsosamma fetter, fullkorn och magra mejeriprodukter. Dessa livsmedel stödja kroppen och ge viktiga näringsämnen och föreningar för att förhindra gikt.

steg 3

Eliminera röka och dricka alkohol, vilka båda bidrar till produktionen av urinsyra och öka den totala acidos i kroppen.

steg 4

Lös vikt att minska frekvensen av gikt attacker. UMMC konstaterar att forskningen visar de som är överviktiga är mer benägna att ha gikt.

steg 5

Ta kosttillskott såsom gurkmeja och bromelain att minska inflammation i leder och mjukvävnad. University of Maryland Medical Center rekommenderar att ta dessa två tillskott i kombination förstärker effekten av båda. Dr Andrew Weil tillägger att bland annat ingefära med gurkmeja och bromelain tillskott bidrar med ytterligare anti-inflammatorisk aktivitet.

steg 6

Använd bakpulver, äppelcidervinäger och citronsaft för att sänka pH-värdet i blodet och urinen. Varje kan blandas med vatten och tas som en drink två gånger dagligen för att minska acidos och hjälpa alkalize kroppen, enligt "The pH Miracle".

steg 7

Dricka surkörsbär juice, hög i kalium och antocyaniner, vilket bidrar till lägre urinsyra i blodet. Blanda 4 till 6 oz. cherry juice med vatten i en 8 oz. glas och dricka två gånger om dagen. Juicen kan bidra till att minska frekvensen av gikt attacker och minska smärta, enligt University of Michigan Health System.

steg 8

Gör svarta bönor buljong genom kokning en kopp svart sköldpadda bönor med en liter vatten under 90 minuter. Ta bort bönor och använda någon annanstans. Låt buljongen svalna och dricka en kopp det tidigast uppkomsten av gikt symptom. Förvara resten i kylskåpet och dricka en kopp dagligen för att förhindra framtida attacker rekommenderar gikt Pal.

steg 9

Gör en te genom bryggning ett uns av torkade kardborre rot i 2 dl kokande vatten i 15 minuter. Sila och dricka te för att minska inflammation runt lederna och för att eliminera ödem. Kardborre rot fungerar som en anti-inflammatorisk och ett diuretikum, enligt Brandeis University hemsida, medicinalväxter i nordost.

steg 10

Använd förskrivna, konventionella läkemedel såsom colchicin och allopurinol om naturliga och alternativa metoder inte löser tillståndet. Dessa läkemedel kan orsaka allvarliga biverkningar, enligt Drugs.com och behandling skall övervakas av en läkare.

varningar

 • Bromelain, gurkmeja och ingefära alla har blodförtunnande egenskaper och bör inte användas av personer som tar blodförtunnande medicin. Konsultera en hälso-utövare innan du använder dessa tillskott.
 • Bakpulver kan höja blodtrycket, så det bör endast användas under överinseende av en hälso-utövare.

tips

 • Kombinera 1/2 tsk. bakpulver med 8 oz. vatten att dricka för att minska gikt symptom. Konsumera två gånger om dagen för att eliminera en akut gikt attack.
 • Blanda 2 msk. citronsaft eller äppelcidervinäger med 6 till 8 oz. vatten för att lindra gikt smärta.

Saker du behöver

 • Gurkmeja
 • bromelain
 • Ingefära
 • Bakpulver
 • Citron juice
 • äppelcidervinäger
 • Tart körsbärssaft
 • Svarta bönor
 • kardborre rot
 • sötvatten
 • Kastrull
 • Konventionella läkemedel mot gikt
Tranbär för frekvent urinering

Täta urinträngningar kan tillskrivas ett flertal förhållanden. Tranbär kan vara en effektiv behandling, men bara när de relateras till specifika bakomliggande orsakerna. Ytterligare orsaker till täta urinträngningar kan vara resultatet av något större. Om du upplever oförklarlig täta urinträngningar, är det alltid klokt att rådfråga din läkare om villkor och behandling.

Regelbunden urination

Det finns en mängd orsaker som är förknippade med täta urinträngningar. Vissa har allvarliga tillstånd som diabetes, prostata problem, stroke, tumörer och cancer i urinblåsan. Frekvent urinering kan också orsakas av överkonsumtion av vätskor före sänggåendet, såsom koffein och alkohol, eller det kan helt enkelt vara en vana. Oavsett orsaken, kan det vara en frustrerande och en ofta obekväm tillstånd.

Urinvägsinfektion

Urinvägsinfektioner eller urinvägsinfektioner, är ofta förknippade med täta urinträngningar och annan tillstånd som kallas akut urinering. Brådskande urinering är den plötsliga, okontrollerbara behov av att urinera, om du nödvändigtvis eller inte. UVI uppstår när bakterier som normalt lever på könsorganen eller i mag-tarmkanalen gör sin väg in i urinvägarna och hålla sig till väggarna i urinblåsan och urinledarna. Detta tillstånd kan leda till många symptom. Men i ett tidigt skede, är täta och brådskande urinering oftast upplevt.

Effektiviteten tranbärsjuice

Tranbär, och även tranbärsjuice, är användbara behandlingar för UVI tack vare de naturligt förekommande antioxidanter de innehåller, så kallade proantocyanidiner. Dessa proantocyanidiner fungerar som anti-adhesionsmolekyler, bryter bindningen av bakterierna från väggarna i urinvägarna och spola ut dem. Tranbär behandlingar har endast visat sig vara effektiva i de tidiga stadierna av sjukdomen och inte visat sig förhindra återfall av en UTI. Under behandlingssteget kan tranbärsjuice initialt öka frekvensen av urinering på grund av dess diuretiska effekter som gör det möjligt att effektivt spola systemet. Efter bakterierna har rengjorts från urinvägarna, bör täta urinträngningar eller brådskande urinering upphöra om bakterier var orsaken.

Förebyggande och behandling

Tranbär är en övertygande hemma botemedel. Även om studier, till exempel 2009 studie publicerad i "Drugs" har observerat förbättringar i tillstånd associerade med urinvägsinfektioner, en dos eller kur har inte pin-pekade för prevention och behandling. Frekvent urinering som en isolerad händelse, men; kan vara associerade med en av flera orsaker, i vilket fall tranbär inte har avsevärt forskat eller beprövade som en effektiv metod för behandling.

Tart Cherry Juice & amp; Gikt

Tart körsbär, även känd som surkörsbär, är den vanligaste typen av körsbär som används för att göra kommersiella körsbär paj fyllning och körsbärsbaserade desserter. Men vetenskaplig forskning visar att tart cherry juice kan vara ett effektivt sätt att behandla vissa medicinska problem, bland annat gikt. Gikt orsakas av en ackumulering av urinsyra kristaller i lederna och vävnader. Tart cherry juice är inte bara låg i föreningarna som kan lyfta urinsyra nivåer, men det kan direkt arbeta för att sänka urinsyra.

purin innehåll

Du kan placeras på en låg purin diet om du har gikt. Din kropp metaboliserar purinföreningar i urinsyra. En diet för hög i puriner höjer din urinsyra nivå och ökar risken för allvarliga gikt symptom. Du måste undvika livsmedel rika på puriner såsom orgel kött, fisk och skaldjur som makrill eller musslor, sås och köttextrakt och begränsa ditt intag av livsmedel med en måttlig purin innehåll, inklusive fjäderfä, magert kött och bönor. Frukter och fruktjuicer som tart cherry juice är låga i puriner och får på en gikt kost.

Effekt på urinsyranivåer

En studie utförd av forskare vid Arizona State University och publicerades i 2011 i "Journal of Federation of American Societies för experimentell biologi" visade att 70 procent av vuxna individer som konsumerade en 8-ounce servering av 100 procent tart cherry juice varje dag för fyra veckor sänkte signifikant mängden urinsyra i blodet. Studien inte undersöka om det finns ett samband mellan att dricka tårta körsbärsjuice regelbundet och en minskad risk att utveckla gikt. Det ingår också bara 10 deltagare. Det krävs ytterligare forskning på tårta körsbärsjuice som en behandling eller förebyggande åtgärd för gikt.

rekommenderade intaget

University of Pittsburgh Medical Center rekommenderar att personer på en låg-purin diet för gikt förbrukar mellan två och fyra portioner frukt eller fruktjuice varje dag. För tart cherry juice, skulle 3/4 kopp räknas som en enda portion. Eftersom saft har fler kalorier, en högre sockerhalt och mindre fibrer per portion än hela frukten, begränsa sig till en enda portion av 100 procent fruktjuice varje dag, råder Harvard School of Public Health, fylla resten av frukt krav med färsk frukt.

Jämförelse med hela Körsbär

När det gäller att direkt behandla gikt, har konsumtionen av hela syrliga körsbär studerats i större utsträckning än tart cherry juice. I en "Arthritis and Rheumatism" artikel publicerad i 2012, forskare från Boston University visade att äta körsbär dagligen kan sänka antalet flareups gikt drabbade upplevs av 35 procent. Ämnen som åt körsbär varje dag och som också var på allopurinol, en xantinoxidas-hämmare som vanligen föreskrivs för behandling av gikt, upplevde en 75 procent minskning av risken för en gikt attack.

Många hävdar att tranbärsjuice hjälper klara upp en blåsa infektion, men hittills inte vetenskapen inte stöd för påståendet. Forskning har visat att tranbärsjuice är effektiv i avvärja nya urinvägsinfektioner, men medicinska experter säga om du redan visar tecken på en infektion, kan det vara dags att gå till läkaren.

Om tranbärsjuice

Tranbärsjuice kan förebygga infektioner, men det rekommenderas inte som ett sätt att eliminera dem. Enligt American Academy of Family Physicians, kan tranbär hjälpa till att förhindra infektion eftersom de ökar hippursyra i urinen. Hippursyra håller bakterier fastnar på urinblåsan väggar. National Institutes of Health rekommenderar också tranbärsjuice för att förhindra infektioner, men inte för personer som har en personlig eller familjehistoria av njursten.

Olika typer av urinvägsinfektion

Behandling av urinvägsinfektion beror på dess orsak. Enligt Mayo Clinic, de flesta urinvägsinfektioner hända när bakterier finna sin väg in i urinvägarna. Detta kallas bakteriell cystit - en smärtsam inflammation som orsakar en konstant eller täta urinträngningar.

Läkare rekommenderar vanligtvis antibiotika för att behandla bakteriell infektion.

Vissa urinvägsinfektioner ske som en reaktion på medicin, strålbehandling eller irriterande, såsom menstruationsprodukter och vissa former av preventivmedel. Dessa infektioner kan kräva alternativa behandlingar.

Bakteriell infektion

Om en urinvägsinfektion är bakteriell, läkare ordinera vanligtvis antibiotika. Dessa kan rensa en infektion inom några dagar till en vecka, enligt Mayo Clinic. Enligt National Institutes of Health, ordinerats antibiotika för urinvägsinfektioner (UVI) innefattar amoxicillin, Augmentin, cefalosporin, doxycyklin, nitrofurantoin, sulfapreparat, trimetoprim-sulfametoxazol och kinoloner.

Om infektioner åter, kan din läkare ordinera en längre runda behandling, eller skicka dig till en specialist för att avgöra om du har oregelbundenheter i urinsystemet. Läkare rekommenderar ibland att kvinnor tar en engångsdos av antibiotika efter samlag.

andra Infektion

Den andra typen av urinvägsinfektion kallas interstitiell infektion, och den är resultatet av irriterande ämnen såsom strålningsterapi och användning av menstruationsprodukter och vissa födelsekontroll produkter. Behandling för dessa infektioner inkluderar urinblåsan dilatation (sträckning blåsan genom att fylla den med vätska eller gas) och oral medicin som pentosanpolysulfat natrium. Dessutom kan en läkare ordinera elektronisk nervstimulering, eller något som kallas en "blåsa bad." I detta förfarande, använder en läkare en kateter för att injicera dimetylsulfoxid in i blåsan, och patienten behåller den i ca 15 minuter.

Behandling av infektion hemma

De flesta UVI tydlig enkelt och snabbt med antibiotika, men det betyder inte att du ska ta dem lätt. Utan ordentlig medicinsk behandling, kan de sprida sig till andra delar av urinvägarna, inklusive njurar.

Mayo Clinic rekommenderar några steg för att lindra obehag av en urinvägsinfektion medan antibiotika utföra sitt arbete. Först använder en värmedyna över buken. Kom ihåg att dricka mycket vätska (men inte alkohol, koffeinhaltiga drycker eller sura juicer). Också ta varma bad.