XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gikt ingefära

Mald ingefära & amp; Gikt i stortån

Gikt är en extremt smärtsam form av artrit. Normalt påverkar detta villkor stortån, knäet och fotlederna, även om gikt kan drabba alla leder i kroppen. Traditionell medicin ofta använder mald ingefära för att behandla inflammatoriska tillstånd, inklusive artrit, konstaterar University of Maryland Medical Center. Tala med din läkare eller vårdgivare om ingefära som en kompletterande behandling för gikt.

orsaker

Gikt uppstår när urinsyra kristalliserar i ledvätskan i lederna. Överskott urinsyra beror på flera orsaker, bland annat overindulgence i alkohol, vätskedrivande läkemedel, ineffektiva urinutsöndring och purinmetabolism. Puriner är kemiska föreningar som förekommer naturligt i proteinrika livsmedel såsom orgel kött. Gikt tenderar att rikta män mer än kvinnor; villkoret tycks också påverkas av ärftlighet. Vissa sjukdomar, såsom diabetes, sicklecellanemi, leukemi och njursjukdomar, predisponerar dig till en högre risk för gikt, enligt Pub Med hälsa.

Inflammation

Ginger visar förmågan att minimera symptom i samband med andra former av artrit, så tillsatsen av mald ingefära till din diet kan lindra inflammation i samband med en gikt attack. University of Miami forskare rekryterade 261 patienter med artros i knäna och kompletterat dem med ingefära över en sexveckorsperiod. Sextiotre procent av patienterna som tog ingefära rapporterade en minskning av knä smärta vid stående, jämfört med kontrollgruppen. Resultaten från denna studie visades i november 2001 numret av tidskriften "Arthritis and Rheumatism."

Dosering

University of Maryland Medical Center rekommenderar två till fyra gram mald ingefära rot dagligen i en grötomslag eller komprimera att behandla inflammation i samband med gikt. Ingefära kan också intas i form av te, extrakt eller juice. Topisk ingefära olja kan appliceras direkt på stortån gemensamma. Kontakta läkare för korrekt dosering av mald ingefära för gikt innan du tar den.

Förebyggande

Om du är benägna att gikt attacker i stortån, "Arthritis Today" tidningen rekommenderar att avstå från alkohol. Alkohol ökar produktionen av urinsyra kristaller och även stör normal utsöndring av urinsyra. Andra förebyggande strategier för gikt inkluderar viktminskning, undvika diuretika, och minimera ditt intag av purin-rika livsmedel såsom såser, bacon, ansjovis, skaldjur och levern.

Hur man behandlar gikt & amp; Foot Pain

Gikt är en smärtsam, försvagande form av artrit som har plågat människor i århundraden. Påverkar främst lederna i stortår och vrister, är sjukdomen inte lätt att bota, men kan styras med en mångfacetterad, helhetssyn. Orsakerna till gikt är komplexa. De innebär en persons kost och livsstil, vikt, njurfunktion och blodkemi. En mängd olika behandlingar finns tillgängliga, både alternativa och konventionella, för att hantera gikt och minska smärta. Vissa växtbaserade behandlingar och alla konventionella läkemedel kan skapa biverkningar så överinseende av en hälso-utövare är nödvändig för säker behandling.

Steg 1

Ändra kosten rekommenderar University of Maryland Medical Center, eller UMMC, genom att eliminera animaliska proteiner och fetter, skaldjur och andra proteinrika livsmedel vars biprodukter är puriner, föregångaren till urinsyra.

Steg 2

Konsumera hela livsmedel såsom frukt, grönsaker, hälsosamma fetter, fullkorn och magra mejeriprodukter. Dessa livsmedel stödja kroppen och ge viktiga näringsämnen och föreningar för att förhindra gikt.

steg 3

Eliminera röka och dricka alkohol, vilka båda bidrar till produktionen av urinsyra och öka den totala acidos i kroppen.

steg 4

Lös vikt att minska frekvensen av gikt attacker. UMMC konstaterar att forskningen visar de som är överviktiga är mer benägna att ha gikt.

steg 5

Ta kosttillskott såsom gurkmeja och bromelain att minska inflammation i leder och mjukvävnad. University of Maryland Medical Center rekommenderar att ta dessa två tillskott i kombination förstärker effekten av båda. Dr Andrew Weil tillägger att bland annat ingefära med gurkmeja och bromelain tillskott bidrar med ytterligare anti-inflammatorisk aktivitet.

steg 6

Använd bakpulver, äppelcidervinäger och citronsaft för att sänka pH-värdet i blodet och urinen. Varje kan blandas med vatten och tas som en drink två gånger dagligen för att minska acidos och hjälpa alkalize kroppen, enligt "The pH Miracle".

steg 7

Dricka surkörsbär juice, hög i kalium och antocyaniner, vilket bidrar till lägre urinsyra i blodet. Blanda 4 till 6 oz. cherry juice med vatten i en 8 oz. glas och dricka två gånger om dagen. Juicen kan bidra till att minska frekvensen av gikt attacker och minska smärta, enligt University of Michigan Health System.

steg 8

Gör svarta bönor buljong genom kokning en kopp svart sköldpadda bönor med en liter vatten under 90 minuter. Ta bort bönor och använda någon annanstans. Låt buljongen svalna och dricka en kopp det tidigast uppkomsten av gikt symptom. Förvara resten i kylskåpet och dricka en kopp dagligen för att förhindra framtida attacker rekommenderar gikt Pal.

steg 9

Gör en te genom bryggning ett uns av torkade kardborre rot i 2 dl kokande vatten i 15 minuter. Sila och dricka te för att minska inflammation runt lederna och för att eliminera ödem. Kardborre rot fungerar som en anti-inflammatorisk och ett diuretikum, enligt Brandeis University hemsida, medicinalväxter i nordost.

steg 10

Använd förskrivna, konventionella läkemedel såsom colchicin och allopurinol om naturliga och alternativa metoder inte löser tillståndet. Dessa läkemedel kan orsaka allvarliga biverkningar, enligt Drugs.com och behandling skall övervakas av en läkare.

varningar

 • Bromelain, gurkmeja och ingefära alla har blodförtunnande egenskaper och bör inte användas av personer som tar blodförtunnande medicin. Konsultera en hälso-utövare innan du använder dessa tillskott.
 • Bakpulver kan höja blodtrycket, så det bör endast användas under överinseende av en hälso-utövare.

tips

 • Kombinera 1/2 tsk. bakpulver med 8 oz. vatten att dricka för att minska gikt symptom. Konsumera två gånger om dagen för att eliminera en akut gikt attack.
 • Blanda 2 msk. citronsaft eller äppelcidervinäger med 6 till 8 oz. vatten för att lindra gikt smärta.

Saker du behöver

 • Gurkmeja
 • bromelain
 • Ingefära
 • Bakpulver
 • Citron juice
 • äppelcidervinäger
 • Tart körsbärssaft
 • Svarta bönor
 • kardborre rot
 • sötvatten
 • Kastrull
 • Konventionella läkemedel mot gikt
Är Ginger Bra för gikt?

Ingefära kan tillhandahålla ett antal hälsofördelar, bland annat lösa magen och minska illamående och gasbildning. Denna smakrika rot innehåller också en mängd olika aktiva ingredienser, av vilka några kan bidra till att minska symtomen på gikt på grund av deras antiinflammatoriska aktivitet. Du bör inte ta ingefära utan att tala med din läkare, men eftersom det inte kan vara säker för alla i mängder högre än de som finns i livsmedel.

Ingefära och gikt

En studie som publicerades i "Annals of Biological Research" i 2011 fann att ingefära fungerade som en anti-inflammatorisk och minskade symptom på gikt hos möss om samt en gikt medicin som heter indometacin. Ingefära kan också ha liknande effekter i människor, som en artikel som publicerades i "Pakistan Journal of Nutrition" konstaterar att en klinisk studie med en blandning av örter inklusive ingefära hade antiinflammatoriska effekter när det ges till människor som lider av gikt.

potentiella mekanismer

Eftersom gikt är en typ av artrit som orsakar inflammation, är läkemedel som vanligen används som att behandla inflammationen, vilket minskar symtomen. Ingefära innehåller några olika anti-inflammatoriska ämnen, inklusive gingerols och shogaol, enligt en översiktsartikel som publicerades i "International Journal of förebyggande medicin" i april 2013.

Överväganden och Medicinering interaktioner

Du kanske vill undvika att använda ingefära för din gikt om du har hjärtsjukdom eller blödningsrubbningar, eftersom det kan förvärra dessa tillstånd, och om du är gravid eller ammar, eftersom säkerheten av ingefära under dessa tider har inte varit slutgiltigt Etablerade. Ingefära kan också interagera med vissa läkemedel, inklusive blodförtunnande medel, diabetes mediciner och kalciumantagonister för högt blodtryck.

Andra gikt Behandlingar

Lita inte på ingefära ensam att behandla din gikt, som bevis för detta är fortfarande relativt preliminära. Andra saker du kan göra som kan förbättra dina gikt symtom förlora extra vikt, efter en låg purin diet, begränsande alkohol, isbildning de drabbade lederna och tar mediciner som minskar inflammation och lägre urinsyra.

Hur man gör naturläkemedel för gikt

Även om det inte finns så många vetenskapliga studier som stödjer effekten av örter, praktiker och patienter har upplevt lindring från smärta och svullnad i samband med gikt när du använder medicinalväxter. Vissa örter har antiinflammatoriska egenskaper, medan andra befria kroppen av ödem eller bidra till att minska urinsyra nivåer; och ytterligare andra är användbara som topiska applikationer. Konsultera en herbalist eller annan kunnig läkare innan naturläkemedel mot gikt.

Steg 1

Applicera cayennepeppar lokalt till giktartade leder för att avleda smärtvägar till hjärnan. Blanda 1/8 till 1/4 tsk. torkad paprika med 1/2 kopp varmt äppelcidervinäger. Doppa en ren trasa i blandningen och linda försiktigt runt smärtsamma gemensamt. Upprepa vid behov.

Dessutom, göra en pasta genom att blanda en mindre mängd äppelcidervinäger med cayenne och smetar det på smärtsamma områden. Var medveten om att cayennepeppar kan vara mycket varmt och kan framkalla sveda. Om du upplever smärta, ta bort pastan och tvätta bort resten.

Steg 2

Juice en färsk ananas i en kraft juicer, inklusive skal och stammen. Efter pressning är klar, kassera den bearbetade skal och blanda ananasjuice med 1/2 tsk. var och en av ingefära och gurkmeja pulver för att göra en drink som inte bara uppfriskande, men kan lindra din gikt symptom. University of Maryland Medical Center rapporterar att bromelain, som finns i ananas, och gurkmeja är både anti-inflammatoriska örter som förstärker varandras effekter när de tas tillsammans. Dr Andrew Weil föreslår att lägga ingefära till blandningen för att ytterligare öka den antiinflammatoriska verkan för att lindra gikt smärta. Om färsk gurkmeja och ingefära används, tillsätt ca 1-tums bit vardera till juicer och utelämna pulveriserad ört.

steg 3

Gör en te från kardborre rot genom att tillsätta 1 oz. färsk eller torkad rot till en liter kokande vatten. Tillåt blandningen att brygga i 30 minuter. Avlägsna kardborre rot och dricka te för att lindra ödem associerad med gikt liksom inflammationen i vävnaderna föreslår Urban Örter webbplats.

steg 4

Lägg torkad maskros till kokande vatten för att göra maskros te för att lindra ödem från gikt och hjälper njurarna bättre utsöndrar urin och urinsyra, enligt Medline Plus. Maskros te görs genom att placera en tsk. torkad ört i 2 dl vatten och gör det möjligt att brygga i 15 minuter. Ta ört och dricka under hela dagen.

varningar

 • Örter kan orsaka biverkningar och bör inte användas utan att först kontakta en läkare som kan ge råd om deras användning. Om gikt symptom inte löser eller förvärras, kontakta din läkare.

tips

 • Kajenn måste användas omdömesgillt och i mycket små mängder initialt för att förhindra en smärtsam reaktion. Med tiden, hjälper det kroppen att bygga upp smärtreceptorer som blir mer tolerant och mindre känslig att uppleva smärta.

Saker du behöver

 • cayenpeppar
 • äppelcidervinäger
 • Cayenpeppar
 • färsk ananas
 • Gurkmeja färsk eller pulver
 • Ingefära färsk eller pulver
 • kardborre rot
 • torkades maskros
Hem Åtgärd Information om gikt

Gikt är en specifik typ av artrit som uppstår när överdriven urinsyra byggs upp i kroppen. Urinsyra är en naturlig kroppslig restprodukt som kan bygga upp i lederna, orsakar svullnad, tryck, smärta, inflammation och rodnad. Gikt kan påverka knän, fötter, händer, armbågar och handleder, men oftast förekommer i en eller båda stortår. En gikt attack kan uppstå plötsligt, särskilt på natten, och kan fortsätta under några dagar. Huskurer kan bidra till att minska dina symtom när man upplever gikt, även om det finns tillräckliga bevis för att backa dessa påståenden. Rådgör med din läkare innan du försöker hem behandling av gikt.

C-vitamin

Körsbär är rika på C-vitamin, som kan bidra till att minska urinsyra insättningar. Du kan äta 10 till 15 färska körsbär per dag för att förhindra gikt attacker, eller prova att dricka ett glas rent, osötad körsbär juice dagligen. Pressa en halv citron eller lime, också rika på C-vitamin, i ett glas vatten och dricka det tre gånger per dag för att behandla eller förebygga gikt. Du kan också innehålla andra C-vitaminrika livsmedel i din kost såsom citrusfrukter, bär, grön paprika, tomater och mörka, gröna bladgrönsaker. Rådgör med din läkare innan konsumera livsmedel rika på C-vitamin för att förhindra gikt.

fot blötningar

Blötläggning det drabbade området, särskilt om gikt är i tårna, kan bidra till att minska smärta och inflammation. Slipa en tredjedel kopp ingefära och placera den i en balja med varmt vatten tillräckligt stor för att dränka dina fötter. Blötlägg de drabbade foten i ingefära under 30 minuter. Tvätta och skölja fot med rent vatten efter blötläggning i ingefära för att förhindra hudirritation. Du kan också helt enkelt upplösa 2 koppar Epsom salt i en balja med varmt vatten och blöta din drabbade foten tills vattnet blir kallt. Rådgör med din läkare innan du använder fot suger att behandla din gikt.

Kost och livsstil

En studie av 29.000 friska manliga löpare 2008 fann att män som åt en kost rik på kött var högre risk för gikt. Köttkonsumtionen, särskilt rött kött, ökar dina chanser att utveckla gikt, liksom hög alkohol och låg fruktintag. Du kan minska din rött kött och alkoholintag och äta mer frukt för att minska din gikt symptom. Andra faktorer som förvärrar gikt symtom övervikt och leder en stillasittande livsstil. Du kan öka din fysiska aktivitet, som kan hjälpa dig att gå ner i vikt och därmed förbättra din gikt. Rådgör med din läkare innan du köper kost och livsstilsförändringar för att förbättra din gikt.

Fisk olja

Fiskolja har antiinflammatoriska egenskaper som kan förbättra gikt symptom. Dr Weil, en väl respekterad naturlig hälsa expert, rekommenderar att hitta en hög kvalitet kosttillskott med fiskolja som innehåller 500 mg av kombinerad EPA och DHA. Börja med en kapsel per dag och sakta arbeta dig upp till 4 kapslar dagligen. Omega 3-fettsyror inte bara minska inflammation, men kan också bidra till att ge extra smörjning för lederna. Var försiktig om du för närvarande tar ett blodförtunnande medicin eftersom fiskolja kan ytterligare blodförtunnande. Rådgör med din vårdgivare innan du tar fiskolja för gikt.

Pastor och Packs

När du har en gikt attack, prova slipning några senap till ett pulver och blanda en del med en del fullkorns pulver och en liten mängd vatten för att göra en pasta. Applicera pastan till det drabbade området, täck med plastfolie och låt verka över natten. En annan åtgärd du kan prova är att suga en bit vit flanell i ricinolja och tillämpas på det drabbade området. Täck indränkt flanell med plastfolie och råga med en värmedyna eller varmvattenflaska. Vila i 30 till 60 minuter, ta sedan bort olje pack hjul och rengör området med tvål och vatten. Ricinolja tenderar att färga, så undvika att få det på kläder, mattor eller möbler. Rådgör med din läkare innan du använder pastor eller förpackningar för gikt.

Ingefära extrakt för Knee Pain

Ingefära är inte bara för att krydda upp dina måltider, är det en beprövad healer för en mängd olika sjukdomar, inklusive knäsmärta. Olika kulturer, inklusive asiatiska, indiska och arabiska, har använt ingefära medicinskt i tusentals år för att behandla tillstånd såsom artrit, illamående, kolik förkylningssymptom och diarré. Men om du funderar på att använda ingefära extrakt för att behandla knäsmärta, är det bäst att rådgöra med din läkare först.

Översikt över knäsmärta

Knäsmärta är en av de vanligaste sjukdomar i USA. Det kan bero på en skada, missbildning av leden eller en sjukdom såsom osteoartrit, reumatoid artrit eller gikt. Om du har tur, är knäsmärta bara ett kortsiktigt problem. Men om det är sjukdomsrelaterade, är det ofta lång sikt och svårare att behandla. Om du är i detta läge, kommer att söka läkarvård ge den bästa behandlingsform, vilket kan inkludera naturläkemedel som ingefära extrakt.

Hur Ginger hjälper

Ingefära innehåller flera viktiga aktiva ingredienser, inklusive flyktiga oljor och fenolföreningar såsom gingerols, shogaols och zingerone. Själva mekanismen för hur ingefära hjälper till att lindra knäsmärta är okänd, enligt författarna av "55 De vanligaste medicinalväxter." Men påpekar de kan delvis bero på ingefära anti-inflammatoriska effekter, som är relaterade till dess förmåga att utlösa produktion av olika inflammationsregulatorer, inklusive eikosanoider, som också är känd som "super hormoner" som reglerar andra hormoner i kroppen .

Forskning

Artros är den vanligaste formen av artrit och en vanlig orsak till knäsmärta, liksom andra symtom som stelhet och förlust av ledfunktion. I en studie publicerad i "Journal of Advanced Nursing" i oktober 2010, forskare undersökte effekterna av ingefära komprimerar hos personer med artros. De fann att de kompresser gav en minskning av smärta och ökad smidighet och gemensamma flexibilitet. Genom exponering för ingefära värme och stimulerande, antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper, de också upplevt ökad energi och ökad avslappning. Medan forskarna påpekar att mer kontrollerat, är större studier behövs för att backa upp sina resultat, rekommenderar de också att sjuksköterskor överväga att använda ingefära terapi för patienter med artros.

Använda Ginger att lindra knä Pain

Ingefära extrakt kan tas oralt eller används i en kompress för behandling av knäsmärta. Konsultera en naturläkare eller herbalist för råd om hur du skapar och använder en ingefära komprimera. Om det tas oralt, University of Maryland Medical Center rekommenderar en dos av 2-4 g dagligen och inte överstiger detta belopp. Välj preparat standardiserade att innehålla 4 procent flyktiga oljor och 5 procent totalt stickande föreningar såsom 6-gingerol och 6-shogaol. Det är bäst att ta extraktet i uppdelade doser för att minimera biverkningar, som kan omfatta halsbränna, magbesvär, irritation i munnen och diarré. Om du har ett hälsoproblem, inklusive en blodsjukdom eller gallsten, kontakta din läkare innan du tar ingefära extrakt för knäsmärta.

Ingefära te för att lindra förstoppning

Förstoppning innebär att du har svårt med tarmrörelser. Avföringen blir torr, hård och svår att passera. Du kan ha färre tarmrörelser än normalt. Människor använder ofta naturläkemedel för att bota förstoppning. Ingefära te är en naturlig laxerande och ett effektivt botemedel mot förstoppning. Men innan du använder ingefära te, bör du först prata med din läkare.

Ginger te och förstoppning

Örter för år har rekommenderat ingefära te för behandling av förstoppning. Det har milt laxerande effekt och används ofta för att främja tarmaktivitet. Dessutom fungerar ingefära te som ett milt aptitstimulans, stärker magen, och främjar matsmältningen, enligt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

doseringsrekommendationer

I sin bok "Recept för Herbal Healing" författaren Phyllis Balch rekommenderar att du använder 2 tsk eller 1 gram av pulveriserad eller färsk riven ingefära per kopp kokande vatten för att framställa ingefära te. För förstoppning, dricka en kopp ingefära te två till tre gånger om dagen. Din läkare kan också rekommendera rätt dos för dig.

säkerhetsfrågor

Diabetiker bör inte ta ingefära te, eftersom det kan påverka absorptionen av diabetes mediciner, enligt University of Maryland Medical Center. Från och med 2011, har ingefära te säkerhet under graviditet inte fastställts. Använd inte ingefära te när du är gravid, såvida sådan användning är under överinseende av din läkare. Ginger har blodförtunnande egenskaper. Det kan förlänga din blödningstiden i kombination med blodförtunnande medel såsom acetylsalicylsyra och warfarin. Om du har gallsten, rekommenderar UMMC du tala med din läkare innan du dricker ingefära.

Punkter att tänka på

Dietary och livsstilsförändringar är ett alternativt sätt att bota förstoppning. Konsumera en tillräcklig mängd fibrer per dag. Harvard School of Public Health rapporterar att vuxna ska ha 30 till 35 gram, eller mer, av fiber dagligen. Lösliga fibrer löser sig lätt i vatten. Det visar att gela under matsmältningen och som ett resultat, gör avföring mjuk. Detta främjar lättare passage av avföring genom tjocktarmen. Du bör också öka ditt vatten eller vätskeintag. Öka din nivå av fysisk aktivitet, eftersom en brist på motion kan bidra till förstoppning.

Gikt är en mycket smärtsamt tillstånd som börjar i tårna, klackar eller fotleder. Det kan också manifesteras i fingrar och handleder. Den orsakas av en ackumulering av urinsyra i blodet som ofta kan gå år mellan attacker. För att förhindra attacker av gikt, lägga till några vitaminer i din kost som hjälper kroppen att eliminera urinsyra naturligt.

C-vitamin

Bevis baserade på studier publicerade i Arthritis och reumatologi tidskrift i juni 2005 visade att gikt sjuka som tog 500 milligram C-vitamin per dag kunde sänka mängden urinsyra i blodet, vilket minskar smärta flareups och deras svårighetsgrad.

Folsyra

En annan vitamin sägs hjälpa lindra gikt är folsyra. Även om inga avgörande studier länka definitivt vitamin med gikt lättnad, många patienter och yrkesverksamma tror folsyra hjälper kroppen att producera färre enzymer som utgör urinsyra. Det behövs fler studier för att göra anspråk slutgiltigt.

bromelain

Bromelain är ett vitamin som hjälper kroppen att blockera inflammation. Eftersom gikt är ett resultat av svullna leder, kan detta vitamin lindra symptomen. Det kan inte angriper orsakerna till sjukdomen. Patienter kan ta kosttillskott eller äta ananas, en naturlig källa till bromelain.

Tart Cherry Juice & amp; Gikt

Tart körsbär, även känd som surkörsbär, är den vanligaste typen av körsbär som används för att göra kommersiella körsbär paj fyllning och körsbärsbaserade desserter. Men vetenskaplig forskning visar att tart cherry juice kan vara ett effektivt sätt att behandla vissa medicinska problem, bland annat gikt. Gikt orsakas av en ackumulering av urinsyra kristaller i lederna och vävnader. Tart cherry juice är inte bara låg i föreningarna som kan lyfta urinsyra nivåer, men det kan direkt arbeta för att sänka urinsyra.

purin innehåll

Du kan placeras på en låg purin diet om du har gikt. Din kropp metaboliserar purinföreningar i urinsyra. En diet för hög i puriner höjer din urinsyra nivå och ökar risken för allvarliga gikt symptom. Du måste undvika livsmedel rika på puriner såsom orgel kött, fisk och skaldjur som makrill eller musslor, sås och köttextrakt och begränsa ditt intag av livsmedel med en måttlig purin innehåll, inklusive fjäderfä, magert kött och bönor. Frukter och fruktjuicer som tart cherry juice är låga i puriner och får på en gikt kost.

Effekt på urinsyranivåer

En studie utförd av forskare vid Arizona State University och publicerades i 2011 i "Journal of Federation of American Societies för experimentell biologi" visade att 70 procent av vuxna individer som konsumerade en 8-ounce servering av 100 procent tart cherry juice varje dag för fyra veckor sänkte signifikant mängden urinsyra i blodet. Studien inte undersöka om det finns ett samband mellan att dricka tårta körsbärsjuice regelbundet och en minskad risk att utveckla gikt. Det ingår också bara 10 deltagare. Det krävs ytterligare forskning på tårta körsbärsjuice som en behandling eller förebyggande åtgärd för gikt.

rekommenderade intaget

University of Pittsburgh Medical Center rekommenderar att personer på en låg-purin diet för gikt förbrukar mellan två och fyra portioner frukt eller fruktjuice varje dag. För tart cherry juice, skulle 3/4 kopp räknas som en enda portion. Eftersom saft har fler kalorier, en högre sockerhalt och mindre fibrer per portion än hela frukten, begränsa sig till en enda portion av 100 procent fruktjuice varje dag, råder Harvard School of Public Health, fylla resten av frukt krav med färsk frukt.

Jämförelse med hela Körsbär

När det gäller att direkt behandla gikt, har konsumtionen av hela syrliga körsbär studerats i större utsträckning än tart cherry juice. I en "Arthritis and Rheumatism" artikel publicerad i 2012, forskare från Boston University visade att äta körsbär dagligen kan sänka antalet flareups gikt drabbade upplevs av 35 procent. Ämnen som åt körsbär varje dag och som också var på allopurinol, en xantinoxidas-hämmare som vanligen föreskrivs för behandling av gikt, upplevde en 75 procent minskning av risken för en gikt attack.

Kan dricka tranbärsjuice sätta på en gikt attack?

Tranbär har en lång historia av användning bland indianer för att behandla urinvägsinfektioner. Både saft och extrakt från frukten används medicinskt. Tranbär inte orsaka gikt attacker. I själva verket är de faktiskt ibland rekommenderas för att gikt attacker. Konsultera en läkare för mer information innan du använder tranbär för något medicinskt tillstånd.

om gikt

Gikt är en typ av artrit. När för mycket urinsyra byggs upp i kroppen, kristaller bildas i lederna, som blir rött, smärtsamma, svullna och stela. Gikt drabbar oftast män över 40, men det kan också påverka kvinnor, särskilt efter klimakteriet. Riskfaktorer inkluderar en familjehistoria av gikt, överskott alkoholintag, och äta mat rik på puriner, såsom skaldjur, kött och bräss. Personer med gikt är också mer benägna att utveckla njursten, högt blodtryck, njursjukdomar, diabetes, höga triglyceridnivåer och åderförkalkning.

gikt Hantering

Medicinsk behandling av gikt omfattar vanligtvis diet; orgel kött, rött kött, fet fisk och skaldjur är begränsade eftersom de är rika på puriner. Personer med gikt bör begränsa protein från animaliska källor, och även begränsa sitt intag av alkohol och socker. En annan rekommendation är att dricka mycket vätska åtta glas vatten om dagen, eftersom det hjälper till att skölja överskott urinsyra ut ur kroppen. University of Maryland föreslår också ta en multivitamin med spårämnen, omega-3-fettsyror, och 500 till 1000 milligram C-vitamin dagligen.

Tranbär och gikt

Läkemedel mot gikt inkluderar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, att hjälpa till att minska smärta och svullnad. Aspirin är ett NSAID, och tranbär innehåller betydande mängder av salicylsyra, som är en viktig ingrediens i aspirin. Enligt MedlinePlus, dricka tranbärsjuice regelbundet kommer att öka mängden av salicylsyra i kroppen; salicylsyra kan minska svullnad, en av symptomen på gikt.

Tranbärsjuice och urinsyra

Tranbärsjuice har visat sig minska nivån av urinsyra i både urin och blod. Forskare rapporterade i augusti 2005 "Journal of Urology" att både urin och urinsyra i serum minskade efter försökspersoner drack tranbärsjuice. University of Maryland förespråkar att dricka 8 till 16 uns av osötad tranbärsjuice dagligen eller ta 300 till 400 milligram standardiserade tranbärsextrakt för gikt.

Överväganden och varningar

Människor som har gikt attacker är också mer benägna att utveckla njursten. Även tranbärsjuice rekommenderas för att hantera gikt, kan det öka risken för njursten för vissa människor. Prata med din läkare för att avgöra om tranbärsjuice bör vara en del eller behandlingen.