XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gentianaviolett fläckar

Hur man använder Gentian Violet i munnen för trast

Gentiana violett, en lila färg tillgängliga över disk, har anti-svamp egenskaper som gör den användbar vid behandling av svampinfektioner, konstaterar gentiana Research Network. Trast, en svampinfektion i munnen, sker hos ammande barn liksom hos dem som bär proteser och patienter med nedsatt immunsystem, inklusive de med HIV eller cancer. Kännetecken för trast inkluderar vita, mjölkaktiga fläckar i munnen som kan orsaka smärta som stör äta och dricka. Ammande mödrar till spädbarn med trast kan också uppleva smärtor i bröstvårtorna. Även anses säkra i små mängder, kan gentiana violett orsaka hudirritation och munsår hos vissa individer.

Steg 1

Diskutera tillstånd och behandlingsplan med din vårdgivare innan behandlingsstart. Även om du kan köpa gentiana violett online eller over-the-counter, kan din vårdgivare måste individualisera dosen för just dina behov, konstaterar MayoClinic.com.

Steg 2

Ta bort barnets skjorta eller skydda den med en haklapp eller annan beläggning för att minimera färgning från den lila färgen. En ammande mamma bör också ta bort hennes tröja som färgämne kommer att överföra från barnet till hennes bröstvårtor under matningen. Äldre barn och vuxna som använder gentiana violett för trast kanske vill skydda sina kläder med en pappershandduk vid dropp.

steg 3

Doppa en bomullstuss, även kallad en Q-tip, i en procent gentiana violett lösning.

steg 4

Måla insidan av en äldre barns eller en vuxen mun med färgämnet, inklusive tungan och insidan av kinderna. Instruera personen att spotta ut eventuell överskottsfärg snarare än att svälja den, säger MayoClinic.com. För ett spädbarn, placera den lila änden av bomullspinne mellan läpparna och låta henne att suga på det kort, säger Jack Newman, MD i en artikel publicerad på Mother & Child Health hemsida. Undersöka spädbarnets mun och, om så är nödvändigt, måla alla områden på tungan och inre kinder som inte har vänt lila.

steg 5

Amma som vanligt om att behandla en ammande spädbarn, konstaterar Dr. Newman. Gentiana violett kommer också lindra moderns bröstvårtan smärta om hon har ådragit sig svampinfektion också.

steg 6

Undersök munnen för irritation eller sår. Avslutad behandling bör klara upp irritationer inom 24 timmar, säger Dr Newman.

steg 7

Upprepa gentianaviolett behandlingar, enligt vårdgivare instruktioner. Om inte annat anges, barn och vuxna behöver gentianaviolett applikationer två eller tre gånger om dagen i tre dagar, enligt MayoClinic.com. Ammande barn kan kräva endast en ansökan om dagen i tre dagar när moderns bröstvårtan smärta är den främsta orsaken till behandling.

steg 8

Kontakta din vårdgivare om trast inte har rensat inom tre dagar. Han kan behöva odla skador för att avgöra om en annan organism är inblandade eller ordinera en annan svampdödande läkemedel.

tips

 • Gentianaviolett fläckar tyg så använd äldre kläder och sängkläder under behandlingen, om möjligt.

Saker du behöver

 • bomullspinne
 • gentiana violett, en procent lösning

Typer av brandsläckare för båtar


De flesta båtar bär bränsle för matlagning eller framdrivning och har ett elsystem. Vatten är inte alltid en lämplig källa för att släcka en brand, beroende på vilken typ det är. Den amerikanska kustbevakningen kräver båtägare har godkänt brandsläckare ombord för båtar med slutna motorrum, stugor och bostadsutrymmen. Koldioxid, torra kemiska och skumsläckare är lämpliga för båtar.

brand Klassificering

Det finns olika typer av ombord båt bränder indelade i klasser. Klass A innebär brännbara fasta ämnen såsom trä, papper och tyg, eller något som lämnar aska vid förbränning. Klass B innehåller brandfarliga vätskor som kan explodera, såsom bensin, olja och fotogen. Klass C omfattar elektriska bränder. Klass D innebär brännbara metaller såsom magnesium. Även vatten kan användas för att släcka klass A bränder, bör det aldrig användas för att släcka bensin, olja eller elektriska bränder som det kan få dem att bli större.

Kolsyresläckare

Koldioxid brandsläckare är lämpliga för klass B och C bränder. Dessa brandsläckare rekommenderas inte för klass A, bärnsten eller aska baserade bränder, eftersom de kan sprida elden när blästring med högtrycks koldioxidgas.

Pulver Extinguishers

Det finns två varianter av torra kemiska brandsläckare lämpliga för båt bränder. Dessa inkluderar natriumbikarbonat, ett alkaliskt material, klass B och C; och kaliumbikarbonat, lila "K", även alkaliska och för klass B och C bränder. Pulver brandsläckare är inte effektiva på klass A bränder. Medan de ofta lämnar en rörig, korroderande rester och är svåra att rengöra, de är mer effektiva och lättare för en nybörjare att använda.

skumsläckare

Skumsläckare släcka A- och B-bränder. Dessa brandsläckare har ett vattenbaserat material för att släcka klass A brand liksom kväva och separat ånga lager i klass B bränder. Skumsläckare är en nyare teknik.

Brandsläckare Safety

Det finns olika säkerhetsåtgärder som ska vidtas med brandsläckare, särskilt på båtar. Inspektera dem varje månad för att se till att de är oskadade och förvaras på rätt sätt. De måste monteras där de är lätt åtkomliga. Kontrollera mätare för att säkerställa att de fortfarande är laddade. Kontrollera tätningar och väga brandsläckare att se till att de uppfyller de minimikrav på etiketten. Byt trasiga slangar och kontrollera munstycken hinder. Se alltid till brandsläckare är US Coast Guard godkända marina enheter.

Kustbevakningen Krav för brandsläckare i Fritidsbåtar


US Coast Guard regler för motorbåtar inkluderar krav på brandsäkerhet. Motorbåtar skall vara utrustade med en brandsläckare med undantag för utombords motorbåtar mindre än 26 fot lång utan betalande passagerare, ingen permanent bränsletankar och inget utrymme för explosiva eller brandfarliga ångor samlas. En båt storlek och huruvida ett fast brandsläckningssystem är på plats avgör vilken typ och antal brandsläckare som krävs.

Båtar Mindre än 26 fot

För motorbåtar mindre än 26 fot lång utan ett fast brandsläckningssystem, är ett BI brandsläckare krävs. Om en fast brandsläckningssystem är på plats, krävs ingen ytterligare brandsläckningsutrustning. (Brevet av brandsläckaren betecknar klassen brandsläckare medan det numeriska värdet betecknar kvadratfot brandfarlig vätska som en genomsnittlig person kan förvänta sig att släcka. En klass B brandsläckare är lämplig för bränder som involverar brand vätskor sådan bensin, fett eller olja.)

Båtar 26 fot till 40 fot

Motorbåtar från 26 fot till 40 fot lång måste bära två BI brandsläckare eller en B-II släckare om det ingen fast brandsläckningssystem är på plats, och en BI brandsläckare om ett fast brandsläckningssystem installeras.

Båtar 40 fot till 65 fot

Motorbåtar 40 fot till 65 fot långa som inte är utrustade med en fast brandsläckningssystem måste ha tre BI brandsläckare eller en B-II brandsläckare, medan fartyg med ett fast brandsläckningssystem behöver bara ha en BI brandsläckare.

Hur man tar bort fläckar från en båt Bottom


Ta bort skav från att röra botten och alger och föroreningar fläckar från båtens botten behöver inte vara svårare än att tvätta båtens skrov och inte heller kräver att du använder kemikalier som har potential att skada färgningen i den blanka gelcoat yta som läggs skrovets glasfiber. Med vatten och enkla produkter finns på livsmedelsbutiker och järnaffärer, kan du underhålla båtens botten effektivt och säkert.

Instruktioner

1 Blanda en kopp flytande diskmedel och en kopp trinatriumfosfat i en fem-gallon hink vatten. Trinatriumfosfat är allmänt tillgänglig på järnaffärer.

2 Doppa en skurborste med ett långt handtag i mixen vatten / tvättmedel. Skrubba botten av båten, genom att så mycket tryck som man kan tillämpas utan att bryta skurborsthandtaget. För områden där stabilisatorer eller andra utsprång bryta upp skrovet och lämnar skarpa vinklar mellan ytorna, ta bort handtaget från skurborsten.

3 Skölj tvålblandningen från botten av båten.

4 Om du fortfarande har färgade områden kvar efter tvätt båten, don gummihandskar. Doppa en ren trasa i raka klor tvätt blekmedel och skrubba fläckar. Gelcoaten yta över glasfiber är något genomsläppligt; klorblekmedel, liksom fläcken, kommer att penetrera gelcoaten och eliminera fläcken utan användning av hårdare kemikalier, såsom saltsyra.

Tips

 • När man arbetar med någon form av rengöring produkt runt en båt, skyddsglasögon.

Glykolsyra är en alfa-hydroxisyra och används för att stimulera ny kollagen tillväxt. Den fungerar också för att exfoliera och kasta döda hudceller genom skrubbning det översta lagret av huden. Glykolsyra kan också bidra till att minska olja på ytan av huden. Missfärgade eller bruna fläckar på huden, som kan uppstå på grund av åldrande eller solexponering, kan ibland vara täckt med kosmetika. Det är emellertid möjligt att behandla dessa fläckar med hjälp av exfolierande och förnyande egenskaper som finns i glykolsyraprodukter.

Steg 1

Använd en daglig ansiktstvätt som innehåller glykolsyra. Over-the-counter produkter som innehåller glykolsyra kommer att ha 3 till 10 procent av ingrediensen. Börja med en lägre koncentration tills du är säker på att din hud kommer inte att vara alltför känslig för glykolsyra.

Steg 2

Applicera en glykolsyra plats behandling med en bomullspinne. Applicera plats behandling varje kväll innan sängen, direkt på missfärgade eller bruna fläckar.

steg 3

Fukta med en glykolsyrabaserad kräm eller lotion. Glykolsyra kan irritera och torka ut huden, och använda den i kombination med fuktgivande ingredienser kan bidra till att minska irritation samtidigt behandla missfärgning.

steg 4

Prata med din hudläkare om att få en glykolsyra peel för bruna fläckar eller missfärgningar. Dessa medicinska styrka peeling är 20 till 30 procent glykolsyra och är mer effektiva för att ta bort missfärgning av huden.

varningar

 • Glykolsyra kan störa andra utvärtes läkemedel, så diskutera din situation med din läkare före användning.
 • Använd inte någon annan typ av skur eller exfolierande produkt tillsammans med glykolsyra produkter. Glykolsyra är redan en peeling agent.

tips

 • Använd solskyddskräm dagligen om du använder glykolsyra produkter. Glykolsyra ökar hudens känslighet för solljus. Detta kommer också att bidra till att förhindra nya missfärgning och bruna fläckar från att visas.
 • Om du upplever milda klåda, utslag eller rinnande, röda ögon efter att ha använt glykolsyra, kan du vara allergisk mot produkten.

Saker du behöver

 • Ansiktsrengöring som innehåller glykolsyra
 • Glykolsyra plats behandling

Vad vill mörka fläckar Mean i ett ben densitet test?


En bentäthet testet, även kallad en DXA scan, kan hjälpa till att avgöra om en person är i riskzonen för benskörhet, en sjukdom som gör att skelettet blir svagare och mer lätt brytas. Den använder röntgenstrålar för att bestämma hur många mineraler, såsom kalcium, finns det i en del av benet. Mörka fläckar kan indikera där benet är mindre tät och innehåller mindre kalcium.

Bentäthet Test

En bentäthet test fungerar som en X-ray, ta bilder av benen, vanligtvis ryggraden och höften. Mindre maskiner kan mäta bentätheten i handleder, vrister eller fötter, men en central scan som ser på ryggraden och höften är vanligtvis den mest exakta på att upptäcka låg bentäthet. Skanningen är smärtfri och utsätter en person till en minimal mängd strålning, cirka 1 / 10th av vad en vanlig röntgen skulle orsaka.

Mörka fläckar

Mörka fläckar på en bentätheten test kan indikera platser där benet är mindre tät. Detta kan orsakas av benskörhet eller andra faktorer. Vissa typer av skelettcancer, som kallas osteolytiska cancer, kan också orsaka mörka fläckar att visa upp på en skelettscintigrafi, eftersom de också reducera densiteten av benet.

Resultat

Vanligtvis kommer läkaren att ge resultatet av en bentäthet testet som två tal, en T-score och Z-score. Den T-score priser patientens bentäthet jämfört med bentätheten hos en frisk 30-årig. En T-score mellan 1 och -1 anses normalt, men en T-score som är mellan -1 och -2,5 indikerar låg bentäthet som inte är tillräckligt allvarlig för att få diagnosen osteoporos. En T-score lägre än -2,5 indikerar benskörhet. Z-poäng, å andra sidan, kan beskrivas patientens bentäthet i jämförelse med någon av samma ålder. T-poäng är mer användbar för att diagnostisera osteoporos, men Z-score kan bidra till att avgöra om det finns en annan underliggande tillstånd som orsakar eller bidrar till bristen på bentätheten.

osteoporos

Mörka fläckar på en skanning bentäthet kan vara en indikation av osteoporos, är det dock upp till läkaren för att göra denna diagnos, vanligtvis med hjälp av en T-score från sökningen benet. Osteoporos orsakar skelett blir sköra och bryts lättare. Det drabbar både män och kvinnor, men är mer sannolikt att påverka kvinnor. Osteoporos sker ofta utan symptom tills benen blir så svag en fraktur inträffar. Frakturer i höft och rygg är särskilt problematiska och kan leda till livslånga konsekvenser som svårigheter att gå.

Behandling

Om det finns mörka fläckar på bentätheten test och / eller en patient får en låg T-poäng, kan en läkare diagnostisera osteoporos. Bisfosfonater, mediciner som hjälper bygga bentäthet, är den vanligaste behandlingen av osteoporos. Hormoner kan också hjälpa till med osteoporos, men bisfosfonater är mycket mer effektiva och som vanligen används. Vanligtvis bisfosfonater tas upp till fem år för att säkerställa friska ben.

Vad är orsakerna till mörka hudfläckar?

Mörka hudfläckar resultatet av klumpar av överskotts melanin, hudens bruna pigment, förklarar amerikanska Osteopatisk College of Dermatology. Villkoret är känd som hyperpigmentering, och kan vara resultatet av en mängd olika orsaker. Sann hyperpigmentering är normalt inte en indikation på ett allvarligt medicinskt tillstånd, försäkrar Medline Plus. Men nybildade oegentligheter i hudens utseende är en varningssignal om hudcancer, så de bör utvärderas av en hudläkare.

Solar lentigines

Solar lentigines, annars känd som åldersfläckar, solfläckar eller leverfläckar, vanligtvis visas som ovala mörka hudområden. Dessa är en vanlig typ av hyperpigmentering, i allmänhet förekommer runt medelåldern, enligt The Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Solar lentigines bildas i reaktion på många år av oskyddat solexponering. Därför verkar de oftast på områden av kroppen som får mest sol, inklusive händer, nacke, underarmar och axlar.

Post-inflammatoriska Marks

När mörka fläckar är lokaliserade, är den vanligaste orsaken post-inflammatoriska hudskador, uppger The Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Acne, skrubbsår, brännskador och andra hudskador och källor inflammation kan lämna permanenta mörka fläckar på huden.

Melasma och Kloasma

Melasma är ett tillstånd som orsakar stora områden av mörkt missfärgad hud. Missfärgning på grund av melasma manifesterar vanligtvis i ansiktet, har tydliga gränser och visar ganska symmetriskt noterar Merck Manuals Bibliotek. Kloasma är samma skick när det verkar som ett symptom på graviditet. De flesta melasma bildas som en följd av hormonella förändringar, såsom de som är förknippade med graviditet och användning av p-piller. Solexponering, sköldkörtelrubbningar och mediciner som orsakar känslighet för solljus kan bidra till melasma också, tillägger Merck.

fotosensitivitet

Ljuskänslighet, eller en ökad känslighet för solljus, är en orsak till mörka fläckar på huden. Tillståndet kan förknippas med pågående användning av läkemedel för vilka det är en bieffekt, konstaterar MedlinePlus, såsom aktuella akne behandlingar. Kosmetiska förfaranden såsom kemisk peeling, dermabrasion och laser hud renovering kan också i hög grad öka hudens känslighet för solljus, och behandlade områden är utsatta för överdriven mörkare.

acanthosis nigricans

Acanthosis nigricans är en sjukdom som orsakar mörk, förtjockad, sammets fläckar på huden, främst i huden veck och veck. Det är oftast i samband med insulinresistens och brukar ses i de villkor som fetma och diabetes som påverkar denna faktor, förklarar Nya Zeeland Dermatologisk Society.

systemiska sjukdomar

Endokrina störningar, såsom Addisons sjukdom, är kända för att ge mörka områden med missfärgning av huden, säger MedlinePlus. Primär biliär levercirros och hemokromatos, en genetisk sjukdom som resulterar i överdrivna ansamlingar av järn som vävnadsskada, också kan orsaka missfärgning av huden, enligt The Merck Manuals Online Medicinska biblioteket.

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Mörka fläckar på ansiktet kommer från åldrande och solexponering. Ålder eller solfläckar uppstår när melanin, pigmentet i huden som fördjupar med garvning, ackumuleras i ett område. Mörka fläckar tar år att utveckla, och en gång på plats måste antingen täckas kosmetiskt eller blekt. Kemisk blekning kan ljusare plats, åtminstone tillfälligt. Men om du bestämmer dig för att täcka fläckarna i stället kräver processen några grundläggande makeup produkter och lite tid.

Steg 1

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Tvätta ansiktet med ett milt rengöringsmedel. Klappa huden torr med en ren handduk och tillämpa ett ansikte fuktighetskräm.

Steg 2

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Applicera en ljus makeup bas eller fundament. Använd en flytande produkt nära samma nyans som din hudfärg. Badda makeup på fingertopparna och jämna ut smink över ytan på ditt ansikte. Blanda makeup väl. Fokusera inte på de mörka fläckarna. Stiftelsen är tänkt att jämna ut den totala färgen på din hud.

steg 3

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Välja en färg-neutraliserande concealer baserat på den dominerande färgen av fläcken. "God hushållning" rekommenderar mintgrön för att täcka röda områden, gul eller orange för mörka fläckar, och lila eller ljusgrön för en gulaktig nyans. Du kan behöva mer än en färg för att täcka området på rätt sätt. Använd till exempel en röd-baserade concealer för att täcka en mörkbrun fläck och en gul produkt för att neutralisera den röda.

steg 4

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Placera spetsen av en fast ljusfärgad concealer stick direkt på fläckarna och tillämpa concealer. Denna concealer bör matcha din hudfärg eller vara något ljusare.

steg 5

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Använd din fingertopp för att blanda flera färger av concealers tillsammans för att täcka platsen. Titta på fläckarna i en spegel; om du fortfarande kan se dem, upprepa processen tills de försvinner.

steg 6

Hur att täcka mörka fläckar i ansiktet

Pensla på lös ansiktet puder för att ställa in smink. Pulver skyddar concealer från gnugga bort och exponera fläckarna.

varningar

 • Ställen med oregelbundna kanter, eller att blöda eller ändrar färg plötsligt måste utvärderas av en läkare. Oregelbundet formade områden kan indikera hudcancer.

Saker du behöver

 • milt rengöringsmedel
 • bas makeup
 • concealer pinne
 • Färg-neutraliserande concealer
 • Spegel
 • efterbehandling pulver
 • puderborste
Hur man kan bli av fläckar på benen

Enligt "Handbook of Dermatology: A Practical Manual" fläckar kan uppstå på benen för en rad olika skäl, bland annat inåtväxande hårstrån, insektsbett, hudirritation och olika medicinska tillstånd. Oavsett varför du har fläckar på benen, kan du behandla dem hemma med hjälp av några artiklar som du förmodligen redan har i ditt medicinskåp. Om dina fläckar inte har blivit botade efter daglig behandling under två veckor, konsultera en hudläkare för att diskutera andra behandlingsalternativ.

Steg 1

Exfolierar dagligen i duschen med kroppen tvätta och luffa. Enligt "Braun-Falco Dermatology" denna mild peeling hjälper till att avlägsna döda hudceller från ytan av huden, uppmuntra frisk cell omsättning, som kommer att påskynda processen med fläck healing.

Steg 2

Undvik rakning, vaxning eller använda hårborttagningskräm på benen tills fläckar har läkt. Enligt "kosmetisk dermatologi: Principles and Practice", ta bort hår från benen kan irritera en fläck, bromsa läkningsprocessen.

steg 3

Applicera antibiotisk salva till alla öppna fläckar. Enligt "Braun-Falco Dermatology" spruckit eller öppna fläckar kan bli infekterade, vilket kraftigt fördröjer läkningsprocessen. Tillämpa antibiotisk salva till fläck kommer att skydda den mot infektion, vilket gör att fläck att läka snabbt.

steg 4

Se till att dina ben förblir ren och torr hela dagen. Enligt "Handbook of Dermatology: A Practical Manual" smutsiga eller våta ben kan bromsa läkningsprocessen, vilket resulterar i dina fläckar som varar längre. Bär bomull, vilket är en andas, kan bidra till att hålla benen torra.

Saker du behöver

 • Body wash
 • luffa
Vita Fläckar på tungan

När du först tittar i spegeln, kan du märker ditt leende, tänderna, ögonen, huden, håret och näsan, men någon gång, kan det vara värt att undersöka något strax under ytan - tungan . Din tunga spelar inte bara en viktig roll i många vardagliga aktiviteter, kan det också förutsäga kroppens nuvarande hälsotillstånd. Därför ägna uppmärksamhet åt några ovanliga missfärgningar, inklusive vita fläckar eller fläckar längs utsidan.

Fungera

Tungan är bland de viktigaste musklerna i kroppen. Det stöd i flyt i tal, känslan av smak och processen för matsmältningen. Dessutom föreslår MayoClinic.com att det kan signalera underliggande kroppsliga förändringar, bland annat svagheter i immunsystemet och de negativa effekterna av bebyggda matrester, eller plack. Av detta skäl och andra, bör du regelbundet studera och ta hand om din tunga.

Sammansättning

Den MedlinePlus hemsida säger att de flesta av tungan består av muskelfibrer som omfattas av en slemhinna. Detta membran innehåller små knölar eller papiller, som hjälper till att bryta ner matrester. Mellan dessa gupp ligger smaklökar som känner för smak och temperatur, vägleda dig om huruvida du bör äta vad du har i munnen. Om irriterad, kan tungan ändras från sin normala röda tillstånd till ett vitare eller mörkare tillstånd beroende på orsaken till irritation.

Orsaker till Vita Fläckar

Tungan kan utveckla vita fläckar av flera skäl. Till exempel, University of Maryland Medical Center säger, kan den enstaka reflux av flytande livsmedel från mag-spåret, som kallas gastroesofageal refluxsjukdom, orsaka galla och magsyra för att påverka den nedre delen av tungan. Denna inflammation kan leda till sår och döda tunga celler som producerar den vita fläckig utseende du kan se. Dessutom säger MayoClinic.com driven mun andning, använda alkohol och rökning kan vara att skylla.

Varning

I frånvaro av de ovan nämnda orsaker, kan det vita utseendet hos celler på tungan vara resultatet av ett överaktivt immunsystem eller infektion. MayoClinic.com varnar för att infektioner, inklusive muntorsk, eller candidasis, och syfilis relaterade bakterier, kan ta över tungan om de lämnas obehandlade. Speciellt om tungan gör ont eller om vita fläckar visas för mer än två veckor, bör du överväga att träffa en läkare. I andra fall kan det vara ett enkelt fall av geografisk tunga, där en lapp av celler som tillfälligt kan bli slät innan återkommer som vanligt.

Behandling

Behandling varierar beroende på orsaken till infektion eller inflammation. I de flesta fall kan man skrapa bort överskjutande döda celler med hjälp av en tungskrapa eller tandborste och vatten. Dessutom bör du skära ner på rökning och / eller dricka alkoholhaltiga drycker. Även enstaka vita livsmedel kan fastna på tungan och kan minska med tiden. Om ingen av dessa metoder fungerar, dock, då konsultera en läkare för att få hjälp.