XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gaser efter hysterektomi

Gas efter bad

Passerar gas är ett tecken på en normalt fungerande matsmältningssystemet, och vad som verkar överdrivet kan vara väl inom intervallet av normala. Om du passerar gas under eller efter bad, kan du hjälpa till att förebygga och behandla förtidig flatulens med förändringar i dina kostvanor och bad rutin.

Vi alla gör det

Den genomsnittliga personen passerar gas uppemot 14 gånger dagligen, rapporterar Johns Hopkins hemsida. Passerar gas i poolen eller dusch efter du simmar kan göra dig mer medveten om det faktum att det händer; särskilt om gasen läcker ut i närvaro av andra människor, vilket gör att du känner dig generad. Förutom att passera gas när du simmar, kan du också märka ytterligare symtom såsom uppblåsthet eller smärta.

Luften du andas

Svälja luft när du simmar, särskilt om du bada vid en kraftig takt, kan leda till att du utveckla överdriven gas efteråt. Äta snabbt eller tuggummi innan du bada, eller bär lösa proteser kan också leda till att du utvecklar gasbildning. Vissa typer av livsmedel är kända för att orsaka gas i vissa individer. Dessa inkluderar cruciferious grönsaker som broccoli och blomkål, fibrösa frukter såsom äpplen och päron, kolsyrade drycker, vete, bönor och mejeriprodukter. Efter att ha ätit dessa svåra att smälta livsmedel, kan din kropp producerar överskottsgasen när du simmar. Svårt att smälta gluten eller laktos kan också leda till att du uppleva gas, särskilt om du simma efter att ha ätit en måltid som innehåller dessa näringsämnen.

Gas Be Gone

Regelbunden motion, bland annat simning, kan hjälpa gas passera från kroppen snabbare, förklarar Johns Hopkins hemsida. Lägga till några magövningar eller ändra din simning rutin att fokusera på stroke som ryggsim kan bidra till att stärka magmuskulaturen och därmed minska överflödig gas, råder webbplatsen. Simma med ansiktet mot himlen snarare än mot vattnet kan också bidra till att minska den mängd vatten och luft du sväljer medan du simmar, även minska mängden gas din kropp producerar. Din läkare kan rekommendera en over-the-counter medicinering för att ta innan du simma.

inga Triggers

Håll koll på livsmedel som verkar utlösa överdriven gas, och undvika att äta dem innan du simma. Kontrollera med din läkare för att se om åtgärder för förebyggande over-the-counter gas kan bidra till att förhindra dig från att utveckla gas efter att ha ätit vissa typer av livsmedel, särskilt om du föredrar simning när du äter en måltid. Om du bär proteser, ta bort dina proteser innan du simmar kan också bidra till att förhindra dig från att uppleva gas, råder det nationella institutet av sockersjuka och Digestive och Kidneysjukdomar webbplats.

Hur man undviker mage gas efter att ha ätit bönor

Även bönor är packade med fibrer, vitaminer, mineraler och protein, de har också en obehaglig bieffekt - de är kända för att lämna dig uppsvälld. Om du vet att du planerar att ha en böna maträtt morgon, planera och förbereda dina bönor natten innan. Du kommer att vara mindre benägna att passera någon gas efter att ha ätit.

Förbereda Beans

Steg 1

Mät upp mängden bönor som du vill göra. Eftersom det tar ett tag att ordentligt förbereda bönor på ett sätt för att minimera gas, kanske du vill laga mat nog att pågå i flera måltider. Placera bönor i ett durkslag eller sil och skölj dem under kallt rinnande vatten. Ta bort all smuts eller skräp som du ser.

Steg 2

Sätt de sköljda bönor i en stor skål. Du måste hälla i tillräckligt med vatten för att täcka bönor, plus lite extra. Sätt lock på skålen och täck med plastfolie och låt blöt över natten, eller åtminstone 8 timmar, föreslår US Dry Bean rådet.

steg 3

Sila blötläggning vatten från bönorna genom att hälla dem tillbaka in i durkslag eller sil, efter den tilldelade tiden har uppnåtts. Skölj de blötlagda bönorna ett mer tid under rinnande vatten. Detta tar bort mycket av de gasproducerande oligosackarid kolhydrater som frigörs vid blötläggning.

steg 4

Överför blötlagda bönorna till en kastrull, tillsätt i sötvatten och låt sjuda tills helt anbud. Du kan tjäna kokta bönor direkt efter att de är klar matlagning och lagra alla matrester för morgondagens middag.

Under din måltid

Steg 1

Hoppa mejeriprodukter, som ost och mjölk, när du sitter ner för att äta din böna maträtt. Mejeri innehåller laktos, en typ av mjölksocker. I vissa människor, leder laktos till gas, så magen gas du upplever kanske inte ens ha orsakats av bönorna.

Steg 2

Tugga varje tugga av bönor, liksom resten av entrée noggrant. Om du skyfflar mat i alltför snabbt, kommer du inte tugga tillräckligt och kommer att vara mer benägna att svälja luft, vilket ytterligare ökar några problem med gas. Sätt din gaffel mellan bites och fokusera på att tugga.

steg 3

Om gas fortsätter att vara problematiskt efter att ha ätit en böna maträtt, prata med din läkare om att ta ett over-the-counter gas tillägg. De är utformade för att bryta ner gas orsakar föreningar som finns i bönor.

varningar

 • Kontakta din läkare om du har andra symtom som diarré, förstoppning, illamående, kräkningar, blodig avföring, bröstsmärta eller feber för att utesluta en mag tillstånd.

tips

 • Köp konserverade bönor om du har bråttom. Konserverade bönor är förpackade i en sur substans att de inte blir förstörda, som också klipper tillbaka på några av de oligosackarider som orsakar gas.

Saker du behöver

 • torra bönor
 • Durkslag eller sil
 • Stor skål med lock
 • Vatten
 • Pott
Barn med mage gas efter att ha ätit

Mage gas är orsaken till smärta i ditt barns mage, vilket ibland kan leda till obehag, gasbildning och kolik symptom. Även gas, särskilt gas efter att äta, är vanligt hos barn, kan det fortfarande vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd. För att korrekt hantera barn gas, måste du först förstå orsakerna. Då kommer du att vara bättre förberedda för att behandla aktuella gas symtom samt arbete för att förhindra smärtsamma gassiness för en mer innehåll baby.

symptom

När ditt barn har gas efter att ha ätit, kommer du att märka att han blir kinkig efter att ha ätit. Detta beror på att gasbubblor kan vara obekväma. Några andra vanliga symtom på gas efter att ha ätit inkluderar gasbildning och bebisen drar benen i bröstet i ett försök att lindra buksmärtor. Ett böjt liggande ställning kan också peka på obehag efter att ha ätit.

Orsak

Flera faktorer spelar in när det gäller att efter äta gas hos spädbarn. Den största boven i dramat för gas sväljs luft, som kan uppstå om ditt barn grät före eller under en utfodringsperiod. För mycket luft kan också uppstå om kroppen sviker - släpper första mjölkflödet - för snabbt, vilket gör ditt barn att kippa medan börjar äta. Om du amma ditt barn, gas framkallande livsmedel som du äter, såsom blomkål eller bönor, kan ibland passera genom bröstmjölken och resultat i lindriga besvär i ditt barn.

Behandling

Om ditt barn lider av smärtor gas, kan du välja från en mängd olika behandlingsmetoder för att lindra den smärta. Placera två fingrar i barnets navel och applicera stadigt tryck kan bidra till att tvinga lite luft ur magen - bara se till att det inte orsakar ditt barn att gråta ännu mer, vilket resulterar i intag av mer luft. Simetikon droppar, såsom Mylicon eller Ovol hjälp att bryta ner bubblorna i magen för att lindra gas och kan bidra till att påverka den faktiska mängden gas passerat. Om du försöker att lindra smärtor gas inte verkar fungera, boka en tid med din läkare. Ditt barn kan lida av smärtsam reflux, som har flera liknande symptom som gas. Om ditt barn får diagnosen reflux, kan din läkare ordinera medicin för att skydda ditt barns magslemhinnan och stöd i matsmältningen av bröstmjölk eller formel.

Förebyggande

Noggrann utfodring kan gå långt för att skydda ditt barn från gas efter att ha ätit. Om du amma ditt barn, ta del av de livsmedel som du åt före en särskilt noga stavnings och försöka ta bort dem från din kost. Vid matning barnet, göra det när hon är lugn och bara börjar känna sig hungrig att minska gulping i luft under utfodring. Sviker i en handduk eller mjölk förvaringspåse kan också hjälpa till att reglera mjölkflödet innan barnet börjar äta mer rytmisk, konsekvent drar och mindre luftintaget.

Behandling efter en hysterektomi kretsar kring att ta itu med de fysiska och emotionella symptom som uppstår efter operationen. Varje kvinna har en annan återhämtning upplevelse efter en hysterektomi, och de symtom beror till stor del på om äggstockarna avlägsnades under hysterektomi. Det är viktigt att ha ett nära samarbete med din läkare efter operationen så att du kan komma med en behandlingsplan som passar bäst för dig.

Behandling av Fysiska symptom

Bäckensmärta i operationsområdet är mycket vanligt efter hysterektomi. Omedelbart efter operationen kommer du vanligtvis att ges ett recept-styrka smärtstillande, även om den exakta typ din läkare ordinerar kommer att bero på din sjukdomshistoria. När du börjar att läka, kommer du växla till over-the-counter smärtstillande tills du känner att du inte behöver dem längre.

Infektioner, såsom jäst infektioner och urinvägsinfektioner, är möjliga efter en hysterektomi. Jäst infektioner kan behandlas med over-the-counter medicinering men din läkare kommer att förskriva antibiotika för urinvägsinfektioner och andra bakteriella infektioner som kan uppstå.

Post-kirurgisk blödning är vanliga och oftast stannar på egen hand. Din läkare kan råda dig att bära dambindor tills blödningen upphör. Om blödningen varar mer än ett par veckor, kolla med din läkare. Hon kanske vill undersöka dig för att avgöra om det är en annan orsak till blödning.

Samlag är ofta smärtsamma efter en hysterektomi. Smörjmedel kan hjälpa när du justera till samlag. Var noga med att ta reda på från din läkare hur länge han vill att du ska vänta innan återuppta samlag efter operationen.

Behandling efter Äggstock borttagning

När äggstockarna tas bort under en hysterektomi, oftast när det gäller cancer eller endometrios, läkare använder hormonersättningsterapi för att behandla klimakteriet symtom som uppstår.

Behandling av emotionella symtom

Depression är inte ovanliga efter en hysterektomi. Vissa kvinnor känner sig som om de har förlorat en stor del av sin kvinnlighet, och andra blir oroliga för att deras partner inte kommer att se dem på samma sätt. Fördjupningen kan förvärras om den hysterektomi sker under barnafödande ålder, eftersom det inte kommer att vara möjligt att bära ett barn efter operationen.

Stödjande familj och vänner är en viktig del av behandling av dessa känslomässiga symptom. Din läkare kan hjälpa till med allt från att berätta vad som väntar efter operation för att hjälpa undersöka alternativ för att bli förälder i framtiden. Det finns också stödgrupper för kvinnor som har haft hysterektomi (se Resurser). Din läkare kan hänvisa dig till sådana grupper i ditt område.

Gas Efter buken övning

Buken övning ger flera fördelar. Övningar specifikt rikta magmusklerna, såsom crunches, hjälpa tonen musklerna. Rigorösa övningar som arbetar magmusklerna, såsom löpning, hjälpa bränna fett som vilar på toppen av magmusklerna. Det gör detta genom att öka din ämnesomsättning, vilket gör att din kropp använder upp lagrat fett för energi. Däremot kan buken övning har sina nackdelar, inklusive rapar och gasbildning. Att förstå vad som orsakar gas efter buken motion kan hjälpa dig att hitta ett sätt att förebygga snabbt.

Varför Gas Inträffar efter buken övning

Under träning, kan du ta skarpare, djupare andetag och svälja. Denna överskottsluft tas ner i magen där det stiger antingen tillbaka i form av en rapa eller fastnar i mag-tarmkanalen, endast att släppas genom anus. Dessutom, 30 minuter av aeroba övningar hjälpa till att flytta mat genom matsmältningsprocessen snabbare. Även om detta kan hjälpa till med tillfällig förstoppning, gör det också för frisläppande av gaser som fångats i mag-tarmkanalen.

Magövningar som kan orsaka gas

Om buken träning innehåller övergripande aeroba övningar, kan du uppleva mer gas, eftersom dessa bidra till att öka matsmältningen priser. Aerobic övningar är hjärt övningar som syftar till att få din puls upp till en intensitet hastighet som är tillräcklig för fettförbränningen. Dessa inkluderar löpning, jogging, cykling, simning, promenader och hoppa. Dessutom kan övningar som specifikt riktar magmusklerna också orsaka gas. Dessa inkluderar crunches och sit-ups. Dock måste det noteras att riktade övningar inte orsakar gas, utan kan snarare skapa förutsättningar för ökad gas, beroende på andningsteknik under träning.

Förebyggande

För att förhindra att gas från aerob träning, fokusera på den mat du äter innan träning. Aerob träning hjälper flytta tidigare födointag genom matsmältningssystemet. Några av dessa livsmedel kan vara svårt att smälta, vilket får dem att jäsa i grovtarmen där gasproducerande bakterier försöker bryta livsmedel ned. Så när aeroba övningar uppmuntra och påskynda matsmältningen, de verka för att dessa gaser. Sådana livsmedel som producerar gas innefattar stärkelse, såsom vete, majs och potatis och grönsaker som broccoli, vitkål, linser och blomkål och kolsyrade drycker. För att förhindra mot gas efter buken inriktade övning, kontrollera din andning under övningen. Detta innefattar skrotning vanan att suga in för mycket luft och svälja, som kan orsaka gas, för en rytm stadig inandning och utandning.

överväganden

Gasbildning kan inte bero på din träning rutin utan av andra levnadsvanor; och de saker du gör vanligtvis kommer överföring till och påverka ditt tillstånd under träningen. Till exempel, att luta huvudet när du använder ett sugrör kan leda du tar i luft ovanpå vätskan, vilket orsakar gas. Laktosintolerans kan också orsaka gas, när kroppen inte producerar tillräckligt av enzymet för att bryta ner laktos förekommer i vissa livsmedel, såsom mejeriprodukter. Detta gör att laktos för att sitta i kolon, där gasproducerande bakterier försöker bryta ned det. Andra möjliga orsaker kan vara stress, gulping drycker, äta för fort och överdriven svälja på grund av baksnuva.

Varning

Ökad gasbildning kan orsakas av colon irritabile. Även om inte mycket är känt om dess orsak, är IBS en sjukdom i tjocktarmen där tarmväggen sammandragningar som rör mat genom matsmältningsprocessen kan pågå längre och bli starkare. Detta kan leda till mat för att gå igenom systemet snabbare, vilket leder till gas. IBS är vanligt och icke-livshotande, så enkla livsstilsförändringar kan avhjälpa störningen. Andra symtom är diarré, uppblåsthet och buksmärta. Rådgör med din läkare om du är orolig att du kan ha IBS.

Mjuka Foods Efter hysterektomi Kirurgi

En hysterektomi är kirurgiskt avlägsnande av en del av eller hela livmodern. Din läkare kan också ta bort äggstockarna och äggledarna som en del av förfarandet. Efter operationen kommer du långsamt återgå till en vanlig kost. Under denna övergångsperiod, kan din läkare rekommendera en mjuk diet. Den mjuka kost ger mag-tarmkanalen tid att anpassa sig till fast föda, efter att du har tolererat en flytande diet. Efter flera måltider av mjuk mat, de flesta patienter har möjlighet att återuppta en vanlig kost. Följ alltid din läkare särskilda kost instruktioner efter en hysterektomi.

mål

Enligt University of Maryland Medical Center, de flesta hysterektomi patienter stanna på sjukhuset för omkring två till tre dagar. Du måste först konsumera bara klara vätskor, men så småningom flytta till en mjuk kost. Mjuk mat är ofta inte införas förrän du har en avföring. Övergångsperioden gör att din kropp tid att vila, som smälta maten kan vara svårt omedelbart efter operationen.

Mjuk mat Exempel

Mjuka, Mashable livsmedel som inte kräver stora ansträngningar för att tugga finns på den mjuka dieten. Du kan mjuka upp de flesta typer av mat med hjälp av en mixer eller helt enkelt mosa dem med köksredskap. Mjuka, anbud kött såsom fjäderfän och ångkokt fisk rekommenderas. Lägg sås eller sås att fukta livsmedel. Kokt, konserverad eller ångade frukter och grönsaker är idealiska. Frukter såsom färska bananer, avokado är också bra val. Grönsaksjuice, liksom overcooked morötter och broccoli är bra grönsaker val. Mejeriprodukt, såsom mjölk, skakar och smoothies utan stora bitar av frukt är en middagstid snacks och kosttillskott. Lägg yoghurt eller glass i mixen om du behöver extra kalorier.

motsägelser

Efter hysterektomi, bör du undvika vissa livsmedel på din mjuka kost inklusive råa frukter och grönsaker eftersom de är svåra att smälta. UCLA hälsa råder patienter för att undvika trådiga bönor, sallad, jordnötssmör och kokos. Du bör också undvika alkohol och koffein. Ät inte mat kraftigt kryddat med kryddor.

Ytterligare Hysterectomy Tips

Enligt University of North Carolina School of Medicine, om du har problem med att flytta mage efter operationen, är en pall mjukmedel såsom natriumdokusat tillrådligt. Att äta livsmedel något höga i fiber kan öka tarmrörelser. Dock bör fiberrik mat endast ingå i din kost om det godkänns av din läkare. Glöm inte att dricka mycket vätska för att undvika uttorkning efter hysterektomi.

Har varmt te Hjälp uppblåsthet & amp; Gas efter måltid?

Du kan drabbas av uppblåsthet och gas efter måltid för en mängd olika skäl. Till exempel, vissa livsmedel, såsom bönor, producerar stora mängder gas. Dessutom kan livsmedel intolerans eller plötsligt öka fiberintaget också orsaka gas och uppblåsthet. Hot vanligt te, såsom svart eller oolong, är inte ditt bästa val för att lindra uppblåsthet eftersom de innehåller gas orsakar koffein; emellertid kan andra heta teer vara fördelaktigt. Fortfarande behövs mer forskning, och det är bäst att söka läkare först om du är benägna att uppblåsthet.

Ingefärste

Detta te är en av de mest kända naturliga botemedel för uppblåsthet. Ingefära är en underjordisk stam, eller rhizom, som också är en vanlig krydda som används i matlagning. Det lindrar uppblåsthet genom att hjälpa att driva ut gas från magtarmkanalen och avkopplande tarmarna. Ingefära hjälper också för att behandla kramper och smärta som kan åtfölja uppblåsthet. Även om du kan köpa ingefära te i påsar, är det bäst att göra detta te från färsk, rå ingefära, som behåller flera av de läkande näringsämnen. James A. Duke, författare till "The Green Pharmacy Guide to Healing Foods," rekommenderar att lägga ½ tsk färskriven ingefära till en kopp varmt vatten.

pepparmintste

En annan te du kan finna lindrar uppblåsthet och gas efter att äta är pepparmynta, eller Mentha pipe. Enligt University of Maryland Medical Center, slappnar peppar musklerna möjliggör mag gas, vilket leder till uppsvälldhet och andra symptom, att passera. Du hittar pepparmintste i stormarknader, apotek och naturliga hälsofackhandeln, men du kan också göra ett te med en tesked torkade blad av pepparmynta och en kopp kokande vatten, rekommenderar UMMC. Låt te dra i 10 minuter och låt den svalna. Drick det mellan måltider under dagen.

Maskros

Även maskros har fått en dålig rap som en irriterande trädgård ogräs, faktiskt det har läkande egenskaper. Bland dessa egenskaper är dess förmåga att bannlysa uppblåsthet. Det har även godkänts som en carminative - ett ämne som driver gas ut ur magen och tarmarna - kommissionens E, en tysk myndighet, konstaterar Duke. Maskros är också ett diuretikum, vilket betyder att det ökar eliminering av överflödig vätska från kroppen, vilket också är fördelaktigt för att lindra uppblåsthet. Du kan skörda maskros från din egen gård, men om du använder skadliga kemikalier såsom bekämpningsmedel och konstgödsel när trädgårdsarbete, är det bäst att köpa ekologiskt maskros te eller färska ekologiska maskrosblad från din mataffär. Använd inte maskros rot för att göra te eftersom det är rik på inulin, vilket ökar gas som kan leda till uppblåsthet.

överväganden

Om du har ett medicinskt tillstånd, inte ta örtteer utan läkares inrådan, eftersom vissa teer kan interagera med läkemedel. Ingefära, till exempel tunnar ut blodet, så ta inte det om du har en blödningssjukdom. Även om uppblåsthet kvarstår och börjar att störa dina dagliga aktiviteter, kontakta läkare. Uppblåsthet kan vara ett symptom på en bakomliggande sjukdom, såsom en matintolerans, colon irritabile, eller en gastrointestinal infektion eller sjukdom, konstaterar Mayo Clinic.

Om du är planerad för en hysterektomi, är chansen att du har läst en hel del historier om viktökning och oförmåga att gå ner i vikt efter operationen. Förhållandet mellan hysterektomi och viktminskning beror på din hastighet för återvinning och om dina äggstockar avlägsnades. Den goda nyheten är att oavsett vilken typ av hysterektomi du har, det finns saker du kan göra för att minimera viktökning och även förlora överskjutande pounds.

Post-kirurgi Viktökning Risker

Viktökning är en vanlig biverkning av kirurgi, och hysterektomi är inte annorlunda. När du vila under återhämtning, kommer du att bränna betydligt färre kalorier än du skulle under din normala dagliga rutin. Med tiden leder detta till viktökning. Som ni läka och kan tolerera mer fysisk aktivitet, kan det hända att din vikt återgår till det normala.

Viktökning och äggstocks borttagning

Kvinnor som har fått sina äggstockar avlägsnas under en hysterektomi har en ökad risk för viktökning eftersom förlusten av äggstockarna orsakar klimakteriet att börja. Menopaus innebär minskad metabolism, vilket i kombination med minskad efter kirurgi fysisk aktivitet, kan orsaka vikt att spika.

Hormonbehandling (HRT) föreskrivs att minimera klimakteriet symtom kan också leda till viktökning. Enligt Dr Frederick R. Jelovsek, en förlossningsläkare i Johnson City, Tenn., Ska HRT viktökning endast vara i närheten av tre pounds. Men om progestin är en del av HRT planen, kan du uppleva ökad aptit. Den ökade aptit kan leda till att du förbrukar mer kalorier och få ytterligare tyngd.

Kostförändringar under återhämtning

Du kan hålla viktökning på avstånd under återhämtning genom att hålla sig till en hälsosam kost plan och konsumerar färre kalorier. Stick med magert protein, säd och magra mejeriprodukter och undvika förädlade livsmedel. Livsmedelsval som innehåller mycket zink, som magert kött, bönor och fullkornsflingor korn, samt livsmedel som innehåller mycket C-vitamin, som citrusfrukter och tomater, är inte bara hälsosamma val utan också uppmuntra ett snabbt tillfrisknande.

Fysisk aktivitet

Gå ner i vikt, eller åtminstone minska viktökning, vill du komma tillbaka till utöva så snart som möjligt. Det är dock viktigt att inte riskera din återhämtning och ta på sig mer fysisk aktivitet än vad du borde. Även om återhämtningen från en hysterektomi tar ofta upp till sex månader, kan du lägga till mjuka aktiviteter till din rutin tidigare. Arbeta med din läkare att övervaka dina framsteg och komma med en träningsplan som hjälper dig att bränna kalorier utan att riskera din healing.

Långsiktig viktminskning

Som livet återgår till det normala efter din hysterektomi, kommer du att kunna återvända till efter operation rutin när det gäller kost och motion. Om du upplever ihållande oförmåga att gå ner i vikt även efter att du har återupptagit din innan operation rutin, kontrollera med din läkare för att se om det finns en annan bakomliggande orsak, såsom sköldkörtelsjukdom. Hon kommer också att kunna hjälpa dig att komma med en hälsosam kost plan.

Hur kan vi minska magen Gas Efter att ha ätit

Gas i magen orsakas vanligen genom att svälja luft medan man äter och vid nedbrytning av mat i tjocktarmen. Vissa livsmedel såsom bönor, päron, broccoli, svamp, mjölk, fullkorn och äpplen kan bidra till gas. Gemensam gas symtom gasbildning, rapningar, uppblåsthet och buksmärta och obehag. Eftersom gas kan vara allvarliga och försvagande, är det viktigt att förstå hur man bli av med det efter att ha ätit.

Steg 1

Sitt rakt när du äter för att minska buktryck och hjälpa till att lindra uppblåsthet och gas.

Steg 2

Gå runt efter att ha ätit. Moving hjälper till med matsmältningen och kan minska gas och väderspänning som inträffar efter måltiderna.

steg 3

Drick en stark kopp pepparmintste omedelbart efter din måltid. Pepparmint hjälper slappna av musklerna i matsmältningssystemet, vilket gör det möjligt för smärtsamma gas att passera lättare.

steg 4

Ät livsmedel med probiotika i det såsom yoghurt, misosoppa eller kefir. Probiotika är naturliga bakterier som bidrar till att minska gas. Du kan också hitta probiotika i tillägg form.

steg 5

Ta en matsmältningsenzymet komplement, som hjälper kroppen att smälta och bryta ner mat mer ingående.

steg 6

Pop en over-the-counter läkemedel som syftar till att bidra till att minska gas, såsom alfa-galaktosidas eller simetikon. Laktos droppar och tabletter kan också hjälpa gasrelaterade till laktosintolerans.

varningar

 • Se din läkare om gas symtomen förvärras eller åtföljs av kräkningar, viktminskning eller diarré. Dessa kan vara tecken på ett mer allvarligt medicinskt tillstånd som colon irritabile.

tips

 • Förhindra framtida episoder av smärtsam mage gas genom att tugga maten ordentligt innan du sväljer den. Tugga väl bryter mat i mindre partiklar som är lättare för kroppen att smälta.

Saker du behöver

 • pepparmintste
 • Probiotiska-rika livsmedel såsom yoghurt eller kefir
 • Matsmältningsenzymet kosttillskott
 • Over-the-counter gas medicinering

I USA är 600.000 hysterektomi utförs varje år. Arton procent av dessa förfaranden på grund av endometrios. Så många som 40 procent av kvinnorna som har en hysterektomi för att lindra symptomen av endometrios kommer att uppleva symptom igen efter 5 år.

Ägglossning

De kvinnor som har kunnat behålla sina äggstockar efter en hysterektomi kan uppleva smärta under ägglossningen.

sexuell aktivitet

I likhet med tidigare att ha en hysterektomi, endometrios efter en hysterektomi kan orsaka smärta under eller efter sexuell aktivitet.

spotting

Många kvinnor som fått livmodern bort, men deras livmoderhalsen och äggstockarna intakta, kan uppleva blödningar, särskilt runt den tid de normalt skulle ha en period.

Tarmar

Endometrios kan fästa sig till tarmen, orsakar smärta under tarmrörelserna.

Andra

Många av endometrios symptom efter en hysterektomi är samma eller liknande symptom innan de har förfarandet. De kan innehålla lägre ryggsmärtor, bäckensmärta, diarré, förstoppning och buksmärtor.