XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

galvanisering förgiftning

Blyförgiftning är ett tillstånd som är resultatet av höga nivåer av bly i blodet, vilket kan leda till gastrointestinala och nervsystemet problem. Vanligast hos barn som har tillgång till blybaserad husfärg och leksaker, är höga halter av bly även i vatten, en del keramik och hem gjorde keramiska dishes.Infants och småbarn är särskilt utsatta för upphandlande blyförgiftning och föräldrar och vårdgivare måste kunna identifiera symptom på blyförgiftning för att få snabb behandling som kan minska komplikationer såsom nerv, lever eller njurskador samt fördröjd tillväxt och lärande disorders.Breathing i bly damm, rök eller intag av bly orsakar störningar i kroppens funktion, påverkar röda blodkroppar (som transporterar syre till kroppen) och nervceller i hjärnan.

Instruktioner

1 Titta på dina barn noggrant för tecken på plötsliga sömnproblem, trötthet eller slöhet. Var särskilt vaksam om du bor i ett äldre hus eller lägenhet som kan innehålla blybaserad färg.

2 Var uppmärksam på några plötsliga förändringar i personlighet eller beteende, liksom ökad irritabilitet. I vissa små barn, kan höga nivåer av bly i blodet orsakar episoder av ökad aktivitet.

3 Titta på dina barn för tecken eller symptom som han eller hon kan lida av en plötsligt dålig aptit eller magont, som kan eller inte kan åtföljas av förstoppning.

4 Var uppmärksam om ditt barn klagar över huvudvärk eller verkar ha svårt att koncentrera sig.

5 Var uppmärksam på mer allvarliga tecken på blyförgiftning, såsom kräkningar, viktminskning, måttlig till svår magkramper och smärta, samt muskelsvaghet och kramper.

Tips

  • Risker med blyförgiftning öka för barn under 3 år eftersom deras hjärnor är fortfarande i utvecklingsstadier av tillväxten. Om ditt hus eller lägenhet byggdes före mitten av 1970-talet, har det kontrolleras för blybaserad färg.
  • Vänster obehandlad kan blyförgiftning leda till hjärnskador, liksom skador på nerverna, nervsystemet, njurarna och andra vitala kroppsorgan. Rådfråga en läkare omedelbart om du misstänker att någon i ditt hushåll kan lida av blyförgiftning.
Matförgiftning Resetips

Nästan varje resenär får matförgiftning på en eller annan punkt, och den skyldige kan vara allt från en fastfood smörgås till en måltid i en exklusiv restaurang. Det finns saker du kan göra för att minimera dina chanser att få sjuka, hjälpa dig att undvika att slösa tid på återhämtning. Alltid överväga att köpa extra reseförsäkring när man går utomlands, särskilt när du besöker utvecklingsländerna, som en liten krämpa kan förvandlas till ett allvarligt, dyrt problem.

Undvika matförgiftning

Du kan fortfarande njuta av lokala rätter under resa och undvika matförgiftning. Leta efter upptagen platser fyllda med lokalbefolkningen, som vet vad som är säkert (och välsmakande) och göra en gång över att se saker och ting verkar hygienisk och ren. I utvecklingsländerna Undvik att dricka kranvatten, drycker fyllda med is och äta produkter utan skal som kanske har varit tvättade i kranvatten, som sallad. Tvätta alltid händerna eller rengöra dem med desinfektionsmedel innan man äter för att undvika överföring av bakterier i maten.

Street Food Smarts

Gata maten är utsökt i många länder, men kan vara riskabelt. Att hålla sig frisk, Zester Daily rekommenderar att hålla sig till upptagen bås upplever hög omsättning, vilket innebär att du inte kommer att få mat som suttit. Titta på kocken och se om han verkar i allmänhet ren och frisk och har någonstans att tvätta händerna. Vissa tillagningsmetoder är också bra för att döda bakterier, bakterier är osannolikt att överleva i det kokande buljong av thailändska nudlar eller på den heta stekpannan av en mexikansk taco lastbil.

vaccinet Protection

För att undvika kolera och turistdiarré - vanliga matförgiftnings sjukdomar som drabbar dem som besöker utvecklingsländer - överväga ett oralt vaccin. Känd som Dukoral vaccinet tas i två doser åtskilda en- till sex veckors mellanrum. Den slutliga dosen måste administreras minst en vecka innan resan för att ge ett fullgott skydd. Vaccinet innehåller små mängder av bakterier som orsakar kolera och diarré och trots att de är döda, exponering för dem gör det möjligt för kroppen att utveckla skyddande antikroppar.

Behandla Matförgiftning

Om du får matförgiftning under resa, undvika fet, kryddig mat och mellanmål på intetsägande saker, som kex och vanligt ris. Drick mycket vatten eller läsk för att ersätta förlorad vätska och förhindra uttorkning. Om diarré är ditt enda problem, over-the-counter läkemedel kan hjälpa, även om de också kan förvärra situationen, så överväga att söka professionell hjälp. Att se en läkare är särskilt viktigt om villkoret är svår, med symptom som feber eller blodig avföring, eller varar mer än tre dagar.

Asbest förgiftning kallas asbestos, en sjukdom som orsakar andningsstörningar. Asbestos orsakas av långvarig exponering för ämnet asbest. När fibrerna inandning, de ansamlas i lungorna och orsaka skada på lungvävnad. Asbestos symptom kan pågå i åratal. Asbest var en vanlig ingrediens i plastgolv samt isolering tills den reglerades av regeringen 1975. Idag är alternativ till asbest som används i dessa produkter. Av denna anledning, är det osannolikt att skaffa ett nytt fall av asbestos. Sjukdomen behandlas symtomatiskt, och vanligtvis läker över en lång tidsperiod.

Andnöd

Andnöd är det primära symptom på asbestos. Till en början kommer andnöd endast ske vid ansträngning. Allt eftersom sjukdomen fortskrider, kan den sjuke uppleva andnöd även i vila. Andra störningar såsom astma, bronkit, och kronisk obstruktiv pulmonär sjukdom kan också orsaka andnöd. Dessa störningar måste uteslutas.

Tollerence för fysisk aktivitet

Asbestos orsakar lidande för att uppleva en minskad tolerans för fysisk aktivitet. Denna minskning av tolerans kommer att bli allt värre med tiden. De problematiska verksamhet kan ha en gång varit en normal del av livet.

hosta

Asbestos relaterade hosta utvecklas långsamt, och inte försvinna. Den hosta kommer i allmänhet att vara torr (icke produktiv) och likna en rökares hosta. Over-the-counter mediciner kan ge tillfällig lättnad, men i asbestos relaterade hosta detta symptom kommer tillbaka.

Bröstsmärtor

Varje person upplever bröstsmärta bör omedelbart söka läkarvård. Men i fallet med asbestos, kommer bröstsmärta pågå i månader efter hjärtinfarkt har kunnat uteslutas.

finger Deformitet

Förändringar i form av fingrarna är kanske den underlig symptom på asbest förgiftning. Den vanligaste förändringen i fingerform är att fingrarna blir klubbade. Detta innebär att plattning och avrundning av fingertopparna. Detta symptom är progressiv och kan utvecklas under månader eller år.

Symtomdebut

Asbestos kanske inte visar några tecken eller symptom i upp till 30 år. Om du upplever någon kombination av ovanstående symtom, och har utsatts för asbest, ska du diskutera möjligheten av asbest förgiftning med din läkare.

Skyltar & amp; Symtom på matförgiftning från dåligt kött

Matförgiftning från att äta kött är vanligtvis ett resultat av bakteriell kontamination, oftast på grund av felaktig hantering, lagring eller matlagning. Symptomen av matförgiftning kan variera från mild till svår, beroende på omfattningen av de bakterier som finns samt den typ av bakterier. Symptomen kan börja från fyra till 24 timmar efter att ha ätit smittat kött. Mild matförgiftning ofta blir löst på egen hand, men mer allvarliga matförgiftning kan kräva medicinsk behandling.

intestinala symptom

Symtom på matförgiftning typiskt kände först och främst i matsmältningssystemet. Din tarmsystemet reagerar på de invaderande bakterier med symtom som magkramper, uppblåsthet, gas och illamående. När din kropp försöker bli av med bakterierna, kan du också uppleva kräkningar och diarré. Vissa typer av bakterier, särskilt salmonella och E. coli, kan orsaka blödning i de nedre tarmarna, vilket kan resultera i blodig diarré. I fallet med en E. coli-infektion, kan du uppleva mer blod än avföring, som kan pågå i upp till tre dagar efter att ha ätit smittat kött.

förhöjd temperatur

De flesta bakterier och virus som orsakar någon typ av infektion hos människa trivs bäst på 98,6 grader Fahrenheit, enligt MedlinePlus. Detta är det genomsnittliga, normala temperaturen i den mänskliga kroppen. I ett försök att döda bakterier, kommer din kropp att öka dess temperatur, vilket ger dig en feber. Att ha en feber är en normal del av kroppens immunsvar och åtföljs ofta av frossa, men det kan orsaka skada om det går på för länge eller är för hög. MedlinePlus rekommenderar samråd med en läkare om feber varar mer än 48 timmar eller över 103 grader Fahrenheit.

Kroppssmärtor

Som din släpper kropps kemikalier för att bekämpa bakterier, kan samma kemikalier skapa en värkande känsla i huvudet eller muskler. Om du har upplevt diarré och kräkningar, kan du också vara uttorkad, som utarmar kroppens elektrolyter och kan också bidra till ömma muskler. Du kan också uppleva en känsla av total kroppslig svaghet, vilket kan vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd, enligt MedlinePlus.

ytterligare symptom

De flesta fall av matförgiftning från att äta dåligt kött beror på bakterier som bara orsaka matsmältnings symtom, men vissa bakterier finns undantag. Till exempel, även om en sällsynt typ av matförgiftning, smittat kött Clostridium botulinum - vanligtvis kallas botulism - kan orsaka suddig eller dubbelseende, ljuskänslighet, förlamade ögat nerver, talsvårigheter och problem att svälja. I ett svårt fall av botulism, kan det lamslå musklerna och orsaka andningssvikt. Smittat kött campylobacterios kan orsaka urinvägsinfektioner och reaktiv artrit i ett svårt fall.

Hur man behandlar Histaminförgiftning


Histamin förgiftning eller scombrotoxicity, är en giftig tillstånd som orsakas av att äta förgiftade eller förstörd mörk kött fisk från Scombroid familjen. Symptomen utvecklas ungefär 45 minuter efter det att offret äter fisken. Läkare diagnostisera histamin förgiftning genom att granska en patients senaste födointag. Medan histamin förgiftning är inte livshotande, kan det vara ganska skrämmande.

Instruktioner

1 Se till att patienten intas mörkt kött fisk från Scombroid familjen, vilket inkluderar makrill, tonfisk, långfenad och svärdfisk. Andra gifter som finns i ost, natriumglutamat, natrium nitriter och vissa viner kan ge liknande symptom.

2 behandla symptomen efter att en rapport till en läkare för att avgöra om patienten behöver medicinsk hjälp. Att behandla allvarliga symptom, som refraktär hypotension och andningssvårigheter, kommer patienten att behöva intravenösa vätskor.

3 Räkna symtom som illamående, kräkningar, magkramper, diarré, yrsel, huvudvärk och rodnad, vilket är det vanligaste, att lösa inom en till två timmar efter deras debut.

4 Placera våta handdukar i frysen och låt dem att komma till nära fryspunkten. Ta bort dem och drapera dem över de spolade områden av patientens kropp. Spolningen kommer att se ut som en allvarlig solbränna.

5 Kontakta läkare om allvarliga symtom fortsätter förbi två timmars märket. Överväga att administrera en H1 antihistamin i kombination med en H2 histamin om symptomen inte avtar inom några timmar.

6 Bedöm situationen efteråt att fastställa den exakta orsaken till reaktionen. Patienten bör göra det till en vana att undvika Scombroid fisk om han är erfaren histaminförgiftning.

Tips

  • Motstå frestelsen att använda steroider, som kan förvärra ett fall av histamin förgiftning. Hålla patienten lugn och vila medan du behandla symptomen.

Hur man behandlar Bismuth Förgiftning


Vismut är ett stabilt element och kan inte brytas ned eller på annat sätt förstöras. Vismut förgiftning förekommer främst från intag av vismut kelat, särskilt genom det ökande antalet kolostomipatienter. Yrkes vismut förgiftning förblir sällsynt. Följande steg kommer att hjälpa dig att identifiera och behandla ett fall av vismut förgiftning.

Instruktioner

1 Vet symptomen. Kronisk intag av vismut orsakar en distinkt mörk linje runt tandköttet kallas en "vismut line" och kan påverka njurarna och levern. Förtäring av olösliga vismutsalter kan orsaka huvudvärk, njurskador och utslag.

2 Överväg magpumpning endast om en stor intag av vismut har skett inom en timme. Kontrollera om vismut på en röntgen under flera timmar efter intag eftersom vismut inte absorberar röntgenstrålar. Mindre intag av vismut kan hanteras med grundläggande understödjande behandling.

3 Utför en modifierad Reinsch test som en snabb, pålitlig presumtiva test. Erhålla 10 till 15 g av maginnehållet och tillsätt 3 ml koncentrerad klorvätesyra. Sätt en spiral av koppartråd och gradvis värm i två timmar. En glänsande svart insättning kan indikera närvaron av vismut.

4 Byt ut vätskor som behövs och övervaka njur- och leverfunktion i flera dagar. Behandla njur- och lever misslyckanden konventionellt sätt. En diagnos av vismut förgiftning kan bekräftas genom att kontrollera vismut-nivåer i blodet.

5 Ge konstgjord andning och sedering för allvarliga fall av vismut förgiftning. Kelering med dimercaprol, penicillamin andra kelater bör endast övervägas i livshotande fall.

När folk diskuterar överdoser, är magnesium inte en av de mer allmänt tanke av gärningsmän, men det är möjligt och det är ett potentiellt farligt tillstånd. Här är hur man ska behandla ett fall av magnesium förgiftning.

Instruktioner

1 Lär dig att identifiera en magnesium överdos så att du kan behandla det. Muskler kommer att känna svag och du kommer att uppleva en allmän nedgång i styrka, inklusive långsammare reflexer. Känslor av dåsighet kommer plåga någon med för mycket magnesium i deras system. De kommer också att ha lågt blodtryck, ytlig andning och de kan verka omedvetna med en brist på koncentration.

2 Vet att vanliga over-the-counter läkemedel som laxermedel och antacida är höga i magnesium. Att gå över den rekommenderade dosen beloppet i en 24-timmarsperiod kan vara en orsak till magnesium överdos eller förgiftning som du kommer att behöva behandla.

3 Stoppa tar något över disk droger, tillägg eller vitamin utökad livsmedel om något av symptomen av magnesium förgiftning föreligger.

4 Uppsök läkare så en läkare kan köra lämpliga provningar och bestämma den exakta nivån på magnesium i systemet för korrekt behandling. De kan ge en kalciumglukonat injektion eller administrera dextros och insulin. Du kan endast administrera dessa behandlingar för magnesium överdos under en läkares överinseende.

5 Fråga om eventuella underliggande orsaker till höga halter magnesium i kroppen. I mycket få fall, magnesium överdoser är ett resultat av njursvikt. Även om det finns andra orsaker till njurarna att misslyckas, är det troligt att läkaren kommer att behöva ytterligare tester för att kontrollera att njurarna är friska.

6 Stoppa administrera lavemang hemma och försöka minnas hur många patienten tog och vilka tidsintervall. Lavemang är också orsaker till magnesium förgiftning eller överdosering. Meddela din läkare om något självadministreras i veckan före förgiftning, inklusive alla lavemang, och följa eventuella föreskrivna behandlingsplan.

Hur man testar för dioxinförgiftning


Dioxiner är en grupp av flera klorbaserade syntetiska kemikalier som finns i höga koncentrationsnivåer i vår miljö. Våra luft, vatten och livsmedel är bara några sätt att dioxiner komma in i människokroppen. Dioxin testning är en dyr komplicerad procedur, men om den lämnas obehandlad, kan dessa giftiga föreningar orsaka ett brett spektrum av komplikationer.

Instruktioner

1 Gör en läkare utnämning. Diskutera dina farhågor om dioxinförgiftning med din läkare. Var beredd att diskutera eventuella exponering för dioxin du har upplevt på grund av kemisk exponering eller arbetar i en bransch som använder dioxiner.

2 Dela alla symptom i samband med dioxin. Dioxin testning är en dyr och tidskrävande procedur som kan kosta flera tusen dollar samt läkare avgifter. Läkaren är osannolikt att beställa testet utan att utvärdera dina symtom att se till att det är nödvändigt.

3 Hitta ett kommersiellt laboratorium. Rådgör med din läkare och en komplett en sökning på Internet för bästa resultat. Välj ett labb som är i stånd att diagnostisera dioxin i låga nivåer av detektion för att se till att förekomsten av dioxin i blodet inte missas. Utvärdera specifik information om uppsamling av blodprovet, förbereder och skickar den.

4 Bestäm vilken blodprov för att administrera. Två olika blodprover är tillgängliga för mätning av dioxinhalten i blodet. Den dyrare testet kan användas för att noggrant mäta mängden dioxin som föreligger i kroppen.

5 Granska dina resultat. När blodprov har studerats och resultat tillbaka din läkare kan förklara resultaten.

Tips

  • Förekomsten av dioxin i blodet inte avgöra om du blir sjuk. Ju högre graden av exponering desto mer sannolikt är det att du drabbas av komplikationer.
  • Granska dioxin Faktabladet finns på "Michigan Department of Community Health" (MDCH) för en symptom översikt.
  • En dioxin är vet att orsaka cancer hos människor, är alla andra som misstänks vara cancerframkallande.
  • Dioxin testning är osannolikt att täckas av din sjukförsäkring.
Effekter av matförgiftning under graviditeten

Matförgiftning under graviditeten kan vara en skrämmande sak. Lyckligtvis har de flesta anfall av livsmedelsburna sjukdomar är milda och har ingen varaktig effekt på mor eller barn. Om du misstänker att du kan ha ätit smittad mat och att du kan ha matförgiftning, kontakta din läkare så snart som möjligt så att du kan börja behandling och förhindra onödiga komplikationer från att utvecklas.

Typer av matförgiftning

Matförgiftning kan komma från en mängd olika källor, men de flesta fall är resultatet av bakterier kontamine livsmedel som har felaktigt hanteras eller vänster vid rumstemperatur för länge. Salmonella kan Staphylococcus, Campylobacter och E. coli alla hittas i råa groddar, opastöriserad juice och rått eller dåligt tillagat kött eller ägg. Listeria växer i opastöriserad mjölk, mjuka ostar och vissa lunch eller charkuteri och kan frodas vid kylskåpstemperatur. Listeria är mer sannolikt att påverka gravida kvinnor än andra friska vuxna.

Mild till måttlig matförgiftning

I gravida kvinnor, liksom andra friska vuxna, de viktigaste symptomen på mild till måttlig matförgiftning är illamående, kramper, kräkningar och diarré. För vissa kvinnor, symptomen är extremt milda eller obefintlig. Men i de flesta fall av lindrig matförgiftning, är den största oro uttorkning på grund av kräkningar och diarré. Svår uttorkning kan leda till tidig förlossning och för tidig födsel.

allvarliga komplikationer

Medan de flesta former av matförgiftning inte orsaka allvarliga komplikationer, är listeria ett undantag. Kvinnor som är infekterade med listeria kan förlora barnet genom missfall eller fosterdöd eller kan passera en farlig blod eller hjärninfektion till barnet. Av denna anledning läkarna rutinmässigt råda undvika alla produkter som kan vara kontaminerade med listeria. En gravid kvinna infekterad med listeria kan också utveckla meningit, en infektion i hjärnmembran, eller sepsis, en infektion av blodet. Dessa infektioner är potentiellt dödliga för mamman och barnet.

Förebyggande och behandling

Eftersom konsekvenserna av matförgiftning potentiellt kan vara ganska svår för både mor och barn, öva god livsmedelssäkerhet är viktigt under graviditet. För att förhindra livsmedelsburna sjukdomar, tvätta händerna och matlagning ytor ofta undvika korskontamine tillagad mat med rå mat, värma upp alla livsmedel noggrant och refrigerate matrester snabbt. Behandling för gravida kvinnor som får matförgiftning innebär vanligtvis att dricka mycket vätska för att rehydrera eller släpps ut på en IV vätskor. Beroende på typen och svårighetsgraden av matförgiftning, är vissa kvinnor ges ett antibiotikum också.

Ethyl Alkoholförgiftning Behandling

Drycker såsom öl, vin och sprit alla innehålla etylalkohol --- även kallad etanol. När konsumeras med måtta, är etylalkohol allmänhet ofarliga. Mayo Clinic rapporterar dock att dricka för mycket etylalkohol för snabbt kan leda till förödande konsekvenser, inklusive död. Etylalkohol förgiftning är en medicinsk nödsituation, men en specifik kur kan rädda livet på en drinker som har haft mer än "lite för många."

Identifiering

Etylalkohol förgiftning är ett allvarligt tillstånd bortom tung berusning eller fylleri, och kan inte vara "sov bort" tills baksmälla. Därför är den första och mest avgörande inslag i etylalkohol förgiftning behandling ett ansvar som faller på de runt en person som har intagit en farlig mängd etanol: identifiera symptom på denna nödsituation. Nyckel tecken på alkoholförgiftning inkluderar kräkningar, förvirring, blek eller fuktig hud, blå läppar, låg kroppstemperatur, kramper, medvetslöshet och dramatiskt saktade andning --- mindre än åtta andetag per minut. Om någon av dessa tecken är närvarande, måste den som dricker tas till akuten omedelbart för medicinsk behandling.

Funktioner

När någon upplever etylalkohol förgiftning anländer till akuten, vårdpersonal använder olika metoder för att behandla detta tillstånd. Medicinsk behandling innebär att se till att patienten kan andas utan kvävning, så stöd luftvägarna administreras --- inklusive syrgas ventilatorer och andningsrören. För att förhindra allvarlig uttorkning, läkare administrera även vätskor intravenöst.

Tidsram

Behandlingstiden för etylalkohol förgiftning beror på dess svårighetsgrad --- vilket i sin tur beror på hur mycket etanol konsumerades, och hur snabbt. Under behandlingen, vårdpersonal noga övervaka patientens vitala funktioner, regelbundet kontrollera puls, blodtryck, andning och kroppstemperatur, rapporterar University of Maryland Medical Center.

effekter

Etyl alkoholförgiftning behandling är nödvändig för att bekämpa dödliga effekter såsom kvävning på kräkas och kvävning från kräkas inhaleras in i lungorna. I extrema fall av etylalkohol förgiftning där den som dricker får behandling för sent, bestående hjärnskador på grund av brist på syre till hjärnan kan leda till.

Förebyggande

För att förhindra allvarliga komplikationer av etylalkohol förgiftning, finns det några saker du kan göra i väntan på akutbehandling som kan rädda den drabbade personens liv. University of Maryland Medical Center rekommenderar att försöka väcka personen om han är medvetslös; om du inte kan väcka honom, rulla honom på hans sida i fall han kräks. Försök aldrig att framkalla kräkning --- kan detta leda till kvävning eller kvävning. Stanna hos den person som lider etylalkohol förgiftning tills räddningspersonal anländer för att behandla honom.