XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gaba livsmedel

En lista över livsmedel med högsta GABA

Gamma-aminosmörsyra, eller GABA, är en hämmande neurotransmittor som reglerar ångest och bidrar till vision, motorisk kontroll och många andra hjärnfunktioner som förekommer i din hjärnbarken. Det har höga koncentrationer i din sido hypotalamus, som är associerad med kroppsvikt reglering och födointag. Men från och med 2010, har studier gett motstridiga resultat om huruvida den ökar eller minskar matintag, enligt "Body sammansättning och Aging," av CV Mobbs och PR Hof. Din kropp syntetiserar GABA, men du kan också få några från mat. Om du vill öka din GABA intag, diskutera det med din läkare först.

Te

Grön, svart och oolong te som är gjord under anaeroba betingelser innehåller höga halter av GABA. Dessutom har GABA te också högre nivåer av aminosyror som isoleucin, valin och leucin än andra typer av te.

fermenterade livsmedel

GABA i livsmedel ofta syntetiseras med hjälp av Lactobacillus och Monascus, så flera fermenterade livsmedel innehåller det. Till exempel, är yoghurt en bra källa till GABA, och vissa ostar är en annan. Koreanska kimchi innehåller också höga halter av det. Dessa stammar av nyttiga bakterier och mögel, lactobacillus och Monascus, är bra för användning som förrätt för livsmedel, inklusive ost, yoghurt och andra fermenterade livsmedel, enligt "Bioaktiva proteiner och peptider som Functional Foods och nutraceuticals," av Yoshinori Mine.

berikade livsmedel

Livsmedelsproducenter befästa vissa livsmedelsprodukter med GABA. Grodda brunt ris är ett exempel, och vissa sojaprodukter är berikade med det genom anaerob jäsning med mjölksyrabakterier. Du hittar även mjölkbaserade drycker som GABA-berikade.

överväganden

Du behöver inte konsumera mat att höja din hjärna nivåer av GABA. Din hjärna nivåer av denna neurotransmittor ökar efter att ha gjort yoga, enligt en studie från 2007 publicerades i "Journal of komplementär och alternativ medicin." Bly studieförfattaren CC Streeter konstaterar att resultaten av denna pilotstudie tyder på yoga kan vara en effektiv behandling för sjukdomar relaterade till låg GABA som ångest och depression. Streeter rekommenderar också att studera effekterna av andra former av motion.

Livsmedel som främjar HGH

Utsöndras av hypofysen vid basen av hjärnan, humant tillväxthormon, eller HGH bränslen tillväxt under din barndom år och bidrar till att upprätthålla optimal funktion av vävnader och organ i hela ditt liv. Kroppens produktion av HGH tenderar att sakta som du ålder och kan också minska på grund av medicinska störningar och brister i födan. Inga livsmedel innehåller HGH, men inklusive vissa livsmedel i kosten kan stimulera kroppen att producera mer av hormonet.

Lågt glykemiskt Foods

Förhöjda blodsockernivåer undertrycka kroppens naturliga produktion av HGH, så att hålla sig till livsmedel som är lågt på glykemiskt index främjar utsöndringen av HGH, enligt Ben Greenfield, författare till "100 sätt att öka din ämnesomsättning." Indexet mäter effekten av olika livsmedel på blodsockernivåer. Livsmedel som orsakar en stegring i blodsocker högt på indexet, medan de som orsakar en mer gradvis uppgång och fall i blodsockret är lägre på indexet. Greenfield, en sport nutritionist och personlig tränare, säger att hålla sig till livsmedel med ett glykemiskt index på 50 eller mindre kan bidra till att HGH produktionen ligger kvar på optimala nivåer. Livsmedel i denna kategori inkluderar äpplen, bananer, morötter, majs, honung, mango, mjölk, apelsiner, pannkakor, pasta, persikor, päron och jordgubbar.

Hög proteinhalt livsmedel

Den sena Robert C. Atkins, New York kardiolog som formulerade viktminskning diet som bär hans namn, påpekade i "Dr Atkins 'Age-trotsa diet" att en kost rik på protein och låg i kolhydrater stimulerar HGH produktion i din kropp. Fetma, som stigande ålder, bromsar produktionen av HGH, så bibehålla en hälsosam vikt är också centralt för att upprätthålla optimala kroppsnivåer HGH. De höga nivåerna av aminosyror i proteinrika livsmedel spelar en nyckelroll i att utlösa den naturliga produktionen av HGH. Eftersom vissa hög proteinhalt livsmedel innehåller också höga halter av fett, bara välja magert protein för att undvika HGH sänkande effekten av tung fettkonsumtion. Friska proteinrika livsmedel källor är magert nötkött, ekologisk kyckling, mandel, ekologiska ägg, quinoa, tempeh, tonfisk, vild lax, tonfisk, och vanlig yoghurt, företrädesvis grekisk stil.

GABA-rika livsmedel

Att äta livsmedel med höga halter av gamma-aminosmörsyra eller GABA, stimulerar hypofysen att producera mer HGH, enligt Gregory L. Jantz, Ph.D., författare till "Thin Över 40." Lägga till fler livsmedel som innehåller mycket GABA till din diet som du ålder kan avsevärt motverka HGH sänkande effekten av stigande ålder. De extra fördelar av GABA-rika livsmedel är många, enligt Jantz, som är en certifierad ätstörningar rådgivare. Aminosyran, som också fungerar som en neurotransmittor, har en avslappnande och lugnande effekt och tenderar att hämma smärta och rädsla. GABA-rika livsmedel innehålla öljäst, ägg, nötter, fisk och skaldjur, frön, sojabönor och fullkornsprodukter.

L-arginin rika livsmedel

I "Förebyggande av sjukdomen av Aging," författaren Katherine Blanchette, MD, rekommenderar att äta livsmedel som innehåller mycket L-arginin, en aminosyra som stimulerar produktionen av HGH. Hon påpekar att L-arginin främjande av ökad HGH sekre bidrar till att minska den totala kroppsfett. Livsmedel som innehåller mycket L-arginin innefattar animaliska produkter som mjölk, nötkött, kyckling, fläsk och Turkiet; skaldjur; spannmål; choklad; baljväxter, inklusive kikärter och sojabönor; och nötter, inklusive paranötter, jordnötter och valnötter.

Gamma-aminosmörsyra (GABA) är en naturligt förekommande aminosyra som produceras i hjärnan. GABA dämpar nervimpulser i samband med ångest genom att fungera som en signalsubstans. Därför kan GABA tillskott och GABA höjande kosttillskott vara effektiva vid behandling av mild ångest. Måttlig och svår ångest kräver normalt mer aggressiv behandling, men kan också dra nytta av införlivandet av GABA eller GABA höjande kosttillskott. Rådgör med din läkare innan du använder GABA eller GABA höjande kosttillskott för att behandla din ångest.

Steg 1

Ta en daglig GABA tillskott, som kan köpas på apotek. Det är inte känt om GABA tillskott passera blod-hjärnbarriären, men de har visat sig ge mild lättnad för lindriga symptom på ångest när de används dagligen. Hjärnans blodtillförseln är skild från den hos blodtillförseln hos resten av kroppen. Denna separation är känd som blod-hjärnbarriären. Många kosttillskott och mediciner är inte att passera denna barriär, anse dem ineffektiva i att förändra kemin i hjärnan. Den typiska GABA tillägg dos är 750 mg, som kan tas när som helst på dygnet.

Steg 2

Införliva GABA höjande kosttillskott i din kost. GABA höjande kosttillskott främja ökad produktion av GABA i kroppen. Dessa tillägg inkluderar kava kava, kamomill, kanna, valeriana och passionsblomman. Även alla dessa tillskott kan köpas över disk på apotek, bör du kontakta din läkare eller apotekspersonal innan du tar något av dessa GABA höjande tillskott för att förhindra narkotika komplettera interaktioner. Till exempel personer som tar selektiva serotoninåterupptagshämmare, som vanligtvis används vid behandling av ångest, bör inte ta kava kava eller kanna.

steg 3

Lägg GABA-rika livsmedel i din kost. Broccoli, valnötter, brunt ris, spenat, valnötter, linser, bananer, apelsiner, mandel, havre och hälleflundra är höga i GABA.

Hur man kan öka GABA Med Serotonin


GABA (gamma-aminosmörsyra) är en viktig del av kroppens hämmande systemet. Som en inhibitoriska neurotransmittorn, balanserar det överdriven excitation som kan leda till ångest, sömnlöshet eller kramper. Låga GABA nivåer har påträffats hos patienter med sådana rörelsestörningar som multipel skleros. Eftersom serotonin är avgörande för att GABA-funktionen, ökar serotoninnivåerna i kroppen har en positiv effekt på GABA-syntes och funktion.

Instruktioner

1 bevarar en sund diet. Ät en bra mängd protein. Livsmedel såsom fisk och bönor innehåller tryptofan, en aminosyra som fungerar som en föregångare till serotonin. Kolhydrater är inte nödvändigtvis fienden. Bra kolhydrater (sådana som smälta långsamt, som nötter, brunt ris, havregryn och baljväxter) är bättre än förädlade kolhydrater som vitt bröd. Livsmedel rika på essentiella fettsyror (bra fetter) är lax, tonfisk och avokado. Håll dig borta från bearbetade socker och för mycket koffein, eftersom dessa har en negativ inverkan på produktionen av serotonin och i sin tur, GABA.

2 Ta kosttillskott dagligen. Förutom att äta rätt ,. Din kropp kan dra nytta av ett uppsving av naturliga vitaminer och aminosyror tillskott. Taurin är en positiv modulator av GABA med inga biverkningar. Hjärnvävnad och hjärtvävnad både utnyttjar taurin. Glutamin är en annan aminosyra som stöder GABA-syntes. Andra hjälp tillskott är 5-HTP (säljs över disk) och Theanin (finns i grönt te blad).

3 Motionera regelbundet. Att vara aktiv, antingen på gymmet eller ute i naturen, ökar nivåerna av viktiga hormoner som serotonin och dopamin. Bara 20 eller 30 minuter per dag är tillräckligt för att frigöra dessa "gott humör" hormoner.

4 utsätta kroppen för solljus regelbundet. Studier tyder på att D-vitamin - -boosted med exponering för solljus --- kan öka nivån av serotonin i hjärnan.

5 Sov gott varje natt. Att få bra resten är viktigt eftersom serotoninnivåerna fylls under sömnen.

Kan Gaba tas tillsammans med andra vitaminer?

GABA är en förkortning för gamma-aminosmörsyra, en signalsubstans som kroppen producerar naturligt. Dess roll i kroppen är att hjälpa till att reglera funktionen av nervsystemet, vilket ger en känsla av avslappning och lugn. Som ett komplement, är GABA ofta säljs i vitamin- och näring butiker tillsammans med andra påstås lugnande vitaminer och kosttillskott, såsom B-vitaminer, 5-HTP och valeriana rot.

GABA Effekter

Enligt en University of California forskning fysiker med inriktning mot närings biokemi, Rick Puetter, Ph.D., har GABA en liknande effekt på kroppen som B-vitaminer, men det kemiskt fungerar på olika sätt. GABA är också marknadsförs som en muskel byggnad tillägg, ångestdämpande komplettera och även för att minska högt blodtryck. Med så många användningsområden, är det möjligt att du kan ta GABA tillsammans med daglig vitamintillskott.

Brist på forskning

Från och med maj 2011 har det varit lite forskning om eventuella biverkningar av GABA tillskott när det tas med andra vitaminer. Enligt University of Michigan Health System, inte GABA inte har några kända livsmedel eller vitamin interaktioner som du behöver för att vara oroliga. Dr Ray Sahelian konstaterar att många GABA tillskott är blandningar med andra växtbaserade kosttillskott, såsom ginkgo biloba och ginseng, utan att producera skadliga biverkningar. Dock bör du alltid konsultera en läkare eller utbildad näringsspecialist innan du tar något tillägg.

Bedömning FDA

I juli 2008 fick den amerikanska Federal Drug Administration ett meddelande paket från Pharma Foods International Company begär att GABA tillskott får en allmänt erkänd som säker, eller GRAS, befrielse från FDA: s regler. GRAS meddelande markerat flera studier som visade GABA har få biverkningar, och konstaterade samtidigt att livsmedel som tomater, meloner och potatis --- som är rika på andra vitaminer --- innehåller betydande halter av GABA. Dock begäran om undantag GRAS så småningom tillbaka eftersom det inte helt uppfyller FDA: s rigorösa vetenskapliga normer.

Upptag av GABA

GABA har visat sig ha svårt att korsa blod-hjärnbarriären när det tas oralt. På grund av detta kan en muntlig tillskott av GABA har liten eller ingen effekt på din centrala nervsystemet. Därför kan det vara mer effektivt att ta andra vitaminer, såsom B och C-vitaminer eller kosttillskott, såsom valeriana, att stimulera GABA produktion i kroppen eller producera neurokemi med en liknande effekt.

Hur man kan öka Seritonin & Gaba


Serotonin är en neurotransmittor som produceras av nervceller i de rafekärnor. Serotonin frigörs genom ett litet antal nervceller men ansluta till olika andra nervceller som gör dem till nytta vid kontroll av kroppstemperatur, sömn, humör, aptit, och smärta. Känd för sin höga arbetsbelastning, är GABA (gamma-aminosmörsyra) livligare i jämförelse med andra signalsubstanser. Mellan 30 och 40 procent av alla hjärnsynapserna (lastning och lossning hamnen i nervceller) släpper GABA. Det finns sätt att öka båda dessa signalsubstanser på egen hand. Eftersom Serotonin är en modulator av GABA ökar manipulera Serotonin GABA aktivitet.

Instruktioner

1 ta kosttillskott som taurin, glutamin, 5-HTP och Theanine. Dessa aminosyror kan hittas på någon hälsokostaffär. Ta den mängd som föreslås på flaskan, helst varje dag.

2 Ät livsmedel rika på GABA. Fisk är en pålitlig källa för att öka GABA koncentrationen, särskilt makrill. Söka fullkornsprodukter samt --- vetekli, till exempel.

3 Exponering för starkt ljus kan öka serotonin. Spendera en extra halv-timme till en timme utanför under dagen för att öka exponeringen. Starkt ljus höjer serotoninnivåerna. Motion minst 20-30 minuter ökar också serotonin nivåer.

L-tryptofan är en essentiell aminosyra som du måste få genom att äta proteinrika livsmedel eller ta tillskott. L-tryptofan har flera viktiga roller i hälsa, däribland att hjälpa till att skapa signalsubstansen serotonin. Liknande serotonin, gamma-aminosmörsyra, eller GABA, är en neurotransmittor. GABA som ett komplement har olika påstådda fördelar, såsom att vara till hjälp för viktminskning. Konsultera en kvalificerad vårdgivare innan L-tryptofan eller GABA tillskott.

GABA

GABA är en inhiberande neurotransmittor, vilket innebär att det lugnar hjärnans aktivitet. Läkemedel som har liknande effekter eller som ökar GABA-nivåer i hjärnan är användbara för behandling av sjukdomar, såsom epilepsi, ångest och depression. GABA tillskott främjas som användbar för att lindra ångest, depression, smärta och symtom på premenstruellt syndrom. De är också hävdade att främja viktminskning, öka motion tolerans och minska högt blodtryck. Lite vetenskapliga bevis stöder användningen av GABA tillskott för eventuella hälsoproblem, men enligt eMedTV.

L-tryptofan

Kroppen använder L-tryptofan för att balansera kvävehalter och för tillverkning av niacin och serotonin. Rätt nivå serotonin är anslutna med hälsosam sömn och humörsvängningar. L-tryptofan kan hjälpa till med en del av de villkor som människor tar GABA, såsom att lindra sömnproblem, ångest, depression och symtom på premenstruellt syndrom. L-tryptofan interagerar med många substanser, men GABA är inte en av dem.

interaktioner

GABA tillskott är inte anges som interagerar med eventuella tillägg eller läkemedel, men eMedTV varnar att forskning på denna punkt saknas. Eftersom L-tryptofan ökar serotoninnivåerna, har det potentiellt allvarliga interaktioner med andra substanser som har denna effekt. Höga nivåer av serotonin kan vara farligt. Receptbelagda antidepressiva, till exempel öka serotoninnivåerna, och tillägget johannesört gör också. GABA ökar inte serotonin, och bör inte orsaka problem om du tar det med L-tryptofan. Fråga din vårdgivare för vägledning först.

Bieffekter

Kompletterande L-tryptofan kan orsaka matsmältnings effekter såsom brist på aptit, halsbränna, rapningar, gas, illamående och diarré. Det kan också orsaka dåsighet, yrsel, dimsyn, bristande samordning och huvudvärk. GABA är inte ansluten med några biverkningar när det tas som en oral tillägg, enligt eMedTV. Det bör inte orsaka additiva biverkningar när det tas med L-tryptofan.

GABA är den kemiska i kroppen som hjälper dig att kontrollera stress och hämmar hjärnans aktivitet. Med hjälp av denna signalsubstans bidrar till att skära ner på cravings samtidigt lyfta din sprit. GABA fungerar dubbla tiden som ett antidepressivt medel och stöd till viktminskning. Forskning har visat att GABA är effektiv för viktminskning eftersom det hjälper kroppen att bränna fett.

Vad är GABA?

GABA (GABA) är den kemikalie som hjälper dig att hantera stress och lugnar din hjärnaktivitet. Om du har låga nivåer av GABA, kommer du att känna arg, kort stubin och irriterad.
En studie vid Beth Israel Medical Center upptäckt att GABA, en signalsubstans, har en roll i att kontrollera vår energibalans. Hur vi bestämma vår kropp underhållsarbeten i tre steg. Först, våra hjärnor får input från vår kropp som våra hormoner cirkulerar. Det andra steget tar denna information och blandar det med dofter och lockelser. Då hjärnan tar över, att besluta om vår födointag och nödvändig energi som vi behöver för att vinna eller förlora vikt. GABA signalsubstans är medlaren för våra nervceller. När GABA fastnar på receptorer, kommer det att minska sänder ut en signal, därför att skära ner ditt behov av att nå för mer mat. GABA påverkar din hypofysen och samtidigt förbättra kroppens naturliga hormonet tillväxt. Förhöjda nivåer av hormonet tillväxt (HGH) är ansvarig för att bränna fett, vilket är anledningen till GABA fungerar så bra för viktminskning planer.

GABA i livsmedel

Om du vill ha mer GABA i din kost, istället för att använda det i tillägg form prova mandel, riskli, apelsiner, linser, citrusfrukter, broccoli, spenat och nötlever. Dricka grönt te även bidrar till att öka GABA bildas i kroppen.

GABA i kosttillskott

För att få den maximala i absorption, köpa pulverform. Våra kroppar släppa HGH i första och en halv timme att somna. Intag av GABA 30 minuter innan du kommer i säng försäkrar kroppen fett förlust. Följ riktning på flaskan och blanda pulvret i ett glas juice eller vatten

Försiktighet

GABA kan inte användas under graviditet eller amning. Koffein äventyrar effektiviteten av GABA. Det finns vissa biverkningar, såsom stickningar runt ansiktet eller halsen. Du kan också uppleva hjärtfrekvens eller andningsförändringar. GABA kommer att göra dig sömnig så var försiktig när du kör eller arbetar med utrustning.

GABA & amp; L-tyrosin för ångest och amp; Depression

Även National Institute of Mental Health säger ångest är en normal reaktion på stress, hjälpa dig att hantera svåra situationer, kan överdriven ängslan bli invalidiserande och störa ditt liv. På samma sätt, även om sorg är en naturlig känsla, när det är konstant du kan vara deprimerad, en situation som också kan störa dina dagliga aktiviteter. L-tyrosin och gamma-aminosmörsyra, eller GABA, är två föreningar, som kan ha en roll för att förhindra ångest eller depression. Tala med din läkare om L-tyrosin och GABA att besluta om en bra kurs för din situation.

Ångest och depression

Om du är ständigt orolig, oroa små problem eller vardagliga situationer, kan du vara visar tecken på ett ångestsyndrom. Enligt National Institute of Mental Health, det finns fem typer av dessa sjukdomar, varje utlöses av vissa situationer och potentiellt orsakar både mentala och fysiska symptom som kan störa det dagliga livet. Depression, en obeveklig känsla av sorg, kan också störa ditt liv när det blir konstant. Kvinnor är mer benägna att utveckla depression än män, och hur allvarlig sjukdomen kan variera från mindre till mycket allvarliga.

GABA

GABA är en naturlig kemikalie som kallas en signalsubstans, som gjorts av nervceller, som modifierar beteendet hos dessa celler och tillåter dem att kommunicera med varandra. Dess allmänna effekten är att minska aktiviteten hos nervcellerna, vilket hämmar deras excitation och allmänt sänka hjärnaktivitet i närliggande områden. Låga nivåer av GABA har identifierats i flera psykiatriska tillstånd, inklusive ångest och depression. I en genomgång av resultaten om GABA och depression publiceras i "Molecular Psychiatry" 2011, konstaterade forskarna att ett underskott i GABA produktion är en orsak till depression, och att återställa dessa nivåer kommer sannolikt att vända skick.

L-tyrosin

L-tyrosin är en aminosyra som kroppen kan tillverka eller få kontakt med livsmedel. Det är en föregångare till flera neurotransmittorer, inklusive epinefrin eller adrenalin, noradrenalin och dopamin. Två av dessa föreningar, adrenalin och noradrenalin, vanligen kallade stresshormoner eftersom kroppen släpper dem som en del av den mekanism som hjälper dig att hantera stress. Som ett resultat kan öka dina nivåer av L-tyrosin hjälpa dig att hantera situationer som kan utlösa oro. L-tyrosin kan också ha en roll i att hjälpa dig att undvika depression, eftersom University of Maryland Medical Center visar att tyrosin i blodet kan vara låg hos personer med depression.

försiktighetsåtgärder

Tyrosin tillskott i allmänhet anses säkra och utan betydande biverkningar, även om du inte ska ta dem om du har migrän eller hypertyreos, eller om du tar sköldkörtelhormon eller vissa neurologiska mediciner. Även GABA tillägg finns att tillgå i handeln, University of Pittsburgh Medical Center visar att oralt konsumeras GABA inte påverkar hjärnans nivåer av GABA, eftersom den intagna molekylen inte kan passera blod-hjärnbarriären. Dock kan du öka din GABA nivåer genom att ta vitamin B-6, eller pyridoxalfosfat, eftersom detta är en obligatorisk kofaktor för GABA produktion, eller genom att konsumera aminosyran glutamat, som du kroppen omvandlas till GABA. Tala med din läkare om både tyrosin och GABA att avgöra om du bör lägga L-tyrosin eller en eller flera av GABA-aktiv tillägg till din regim. Inte själv behandla med kosttillskott, särskilt om du har andra hygienkrav eller ta receptbelagda läkemedel, på grund av risken för interaktioner.

Gaba Serotonin Diet

Gammaaminosmörsyra eller GABA, och serotonin är signalsubstanser som hjälper till att reglera kroppens anspänning och humör. Även om inga livsmedel innehåller GABA eller serotonin, kan du stimulera kroppen att producera mer av dessa viktiga kemikalier i hjärnan genom kost medel. Detta innebär att äta livsmedel rika på deras kemiska prekursorer - glutaminsyra och glutamat för GABA och tryptofan för serotonin - och även kombinera dem med andra livsmedel som hjälper får dessa kemikalier till hjärnan.

Tecken på GABA Brist

GABA är en hämmande signalsubstans som hjälper dig att hantera stressiga situationer, i egenskap av ett lugnande medel när stressnivån ökar. Om du har brist på GABA, är det troligt att känna sig oroliga och irriterad. Du kan uppleva panikattacker eller i extrema fall, beslag, enligt Frantz Delva, MD, författare till "The Art of sunda matvanor." Andra manifestationer av en GABA brist kan inkludera trötthet, stel och spända muskler och svårigheter att koppla av, säger Delva , som också är en biokemist och nutritionist. GABA omedelbara kemiska prekursorer är aminosyran glutamin, som framställs av glutamat och glutaminsyra i den mat du äter.

Tecken på Serotonin Brist

I "Hormone Diet" naturläkemedel läkare Natasha Turner säger att förekomsten av serotonin brist har nått epidemiska proportioner, konkurrera i storlek hälso problemet med fetma. Turner citerar uppgifter från Världshälsoorganisationen som visar depression, en av de främsta symptom på serotoninbrist, är världens ledande orsaken till invaliditet. Andra tecken på låga serotoninnivåer är låg självkänsla, ständig oro, svårigheter att fatta beslut och hetsätning.

Även tryptofan är den kemiska föregångare till serotonin, som producerar mer serotonin genom kost medel är lite mer komplicerat än att bara äta tryptofan-rika livsmedel. För att få full nytta av det tryptofan, är det viktigt att inkludera den i en diet som är också rikt på komplexa kolhydrater, som utlöser de kemiska reaktionerna som krävs för att få tryptofan till hjärnan, där det kan syntetisera serotonin.

GABA producerar livsmedel

Livsmedel rika på glutamat och glutaminsyra producera glutamin, vilket i sin tur ger råvaran kroppen behöver för att syntetisera GABA. Eric R. Braverman, MD, författare till "The Edge Effect", säger att flera livsmedel som innehåller höga halter av komplexa kolhydrater är goda kandidater för att öka kroppens leverans av glutamin. Mandlar, som innehåller 10,3 gram glutaminsyra eller glutamat per 6 till 8 uns, toppar listan över GABA-stimulerande livsmedel. Andra livsmedel i denna kategori - och deras glutamat / glutamin syrahalt per 6 till 8 uns - inkluderar fullkornsvete, fullkorn, 8,6 g; hälleflundra, 7,9 g; havre, fullkorn, 7,5 g; nötlever, 6,5 gram; valnötter, 5,4 gram; riskli, 3,4 gram; linser, 2,8 gram; brunt ris, 0,94 g; potatis, 0,83 g; broccoli, 0,74 g; spenat, 0,68 g; bananer, 0,22 gram; och apelsiner, 0,21 gram.

Serotonin Stimulerande Matar

Du måste kombinera ditt intag av tryptofan-rika livsmedel med komplexa kolhydrater för att på ett effektivt sätt öka hjärnans serotoninnivåerna. I "101 Optimal Life Foods," nutritionist David Grotto identifierar kyckling, kalkon, nöt, lamm, mejeriprodukter, soja, nötter, bönor, lax och tonfisk som goda källor till tryptofan. Livsmedel rika på komplexa kolhydrater inkluderar bananer, rödbetor, brunt ris, fänkål, fikon, pasta, ananas, potatis, rädisor, spenat och fullkornsprodukter.