XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Frukt och muskelkramp

Frukt och muskelkramper

Muskelkramper är smärtsamma och tillfälligt försvagande ofrivilliga sammandragningar. Det finns många möjliga orsaker till muskelkramper, men öka mängden frukt i kosten kan ta itu med några av de riskfaktorer. Rådgör med din läkare om muskelkramper få mer smärtsam eller oftare, eller om du misstänker en allvarlig bakomliggande orsak.

Översikt

Vanliga orsaker till muskelkramper inkluderar nervkompression, en brist på adekvat blodflöde till musklerna under träning eller nattlig kramp. Ibland är det svårt att sätta fingret på orsaken, konstaterar Mayo Clinic. Muskelkramper kan vara resultatet av låga halter av kalium, magnesium eller kalcium i blodet, vilket kan bero på näringsfaktorer eller läkemedel, såsom diuretika. Frukt kan sänka risken för vissa kramper orsakade av otillräckliga näringsämnen.

Kalium

Frukt och muskelkramper

De flesta frukter innehåller mycket kalium, ett viktigt mineral för att förhindra muskelkramper, enligt Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Kalium är en viktig elektrolyt och ett viktigt näringsämne för korrekt muskel kontraktion och avslappning; kaliumnivåer kan bli utarmat om du tränar i varmt väder eller om du har vissa hälsoproblem, såsom kräkningar eller diarré. Bra källor till kalium inkluderar bananer, plommon och andra torkade frukter, apelsiner och fruktjuicer.

Magnesium och vatten

Frukt och muskelkramper

Magnesium är en annan mineral som hjälper till att förhindra kramper; den hjälper muskelkontraktion. Frukter med hög magnesiumhalt inkluderar bananer och pumpor. I allmänhet kan frukt sänka din risk för uttorkning, en primär orsak till muskelkramper. Frukter med hög vattenhalt inkluderar vattenmelon, apelsiner och bär. Ändå är vatten det bästa valet för att förhindra uttorkning, och den mest effektiva metoden är att dricka det före, under och efter träning.

överväganden

Frukt och muskelkramper

Natrium är en viktig elektrolyt som bidrar till ordentlig vattenbalansen i kroppen - och förebyggande av kramper. De flesta frukter är nästan natriumfritt, och överdriven svettning utan att ersätta natrium ökar risken för kramper. En sportdryck med elektrolyter eller salta tilltugg, såsom pretzels, kan ge natrium du behöver. Frukt är inte en bra källa till kalcium, vilket är nödvändigt för muskelfunktion; goda kostkällor inkluderar mejeri och sojaprodukter. Muskelkramper är inte alltid relaterade till näring, och din läkare kan hjälpa om du inte kan avgöra varför dina muskler kramper.

Vilka är de frukter och grönsaker som innehåller mycket kalium?


Kalium upprätthåller hälsosamma nivåer blodtryck, nervfunktion och muskelkontroll. Det hjälper också förhindra muskelkramp och hjärtoregelbundenheter. US Department of Agriculture råder att äta en mängd olika hög kalium livsmedel, inklusive många frukter och grönsaker, för att nå det rekommenderade "tillräckligt intag" för vuxna, 4.700 milligram kalium per dag.

ter Källor

Frukt och grönsaker högsta i kalium är bakade sötpotatis, tomatpuré, kokta betor greenerna och bakad potatis, enligt USDA Dietary Guidelines för amerikaner. Var och en av dessa har 600 till 700 milligram kalium per portion.

utmärkta källor

Med 500 till 600 milligram kalium per portion, konserverade vita bönor, tomatpuré, beskära juice och morotsjuice är utmärkta källor av kalium.

Mycket bra källor

Kokta gröna sojabönor, kokta limabönor, kokta vinter squash, bananer, kokt spenat, tomatjuice och tomatsås är mycket bra källor till kalium, med 400 till 500 milligram kalium per portion.

bra källor

Torkade okokt persikor, stuvade katrinplommon, torkade råa aprikoser, cantaloupemelon, honungsmelon, kokt mjöl, kokta bönor, apelsinjuice och kokta delade ärter är andra källor till kalium frukt och grönsaker. Var och en av dessa har 350 till 400 milligram kalium per portion.

Andra födokällor

Vissa mejeriprodukter, såsom yoghurt och mjölk, och skaldjur, såsom musslor, gulfenad tonfisk, Pacific rockfish och Stilla torsk, är höga i kalium. Var och en av dessa livsmedel har 400 till 550 milligram kalium per portion.

De bästa Frukt och grönsaker för musklerna


Muskler behöver näring för att reparera och återuppbygga och att förbli starkt och friskt. De flesta människor tycker om protein när man tänker på mat för muskler. Även protein är viktigt, frukt och grönsaker är också avgörande för övergripande muskulär hälsa. Vissa grönsaker är bättre än andra och innehåller viktiga mikronäringsämnen som bidrar till muskeltillväxt och hälsa.

Spenat

Spenat är mycket god och ger fördelar direkt till dina muskler. Det hjälper till att förhindra muskelnedbrytning som är mycket viktigt, särskilt för dem som arbetar ute. När du lyfter vikter, dina muskler behöver rätt sorts energi för att reparera sig efter att du lyfter, och spenat ger denna typ av energi. Spenat är rik på kalium. Utan tillräckligt intag av kalium, kan musklerna skadas som kalium medhjälpare sammandragning process som gör musklerna funktion.

Broccoli

Broccoli är rik på fiber och låg i kalorier, två saker som är viktiga i friska grönsaker. Men det är också rikt på två viktiga näringsämnen som är särskilt fördelaktigt för dina muskler. Krom och kalcium är båda närvarande i en hög mått i broccoli. Om du konsumerar tillräckligt med kalcium, är kroppen mer effektivt och bränner fett bättre och bygger muskler samtidigt. Krom hjälper direkt tillväxtprocessen i musklerna genom att se till att muskelvävnaden tar in och använder mer glukos.

bär

Blåbär, jordgubbar, hallon och björnbär är alla extremt bra för musklerna. Först är de laddade med friska kolhydrater som är ett viktigt verktyg som musklerna behöver. Blåbär i synnerhet kan hjälpa dina muskler. En studie utförd på Nya Zeeland indikerade att dessa bär bidrar till att skydda muskler genom att minska mängden av skada som sker genom oxidation. Detta är viktigt för människor som stress eller motion musklerna till en intensiv grad.

bananer

Bananer är en bra energikälla, som innehåller massor av kolhydrater som kan bränsle du efter träningen. Bananer är också extremt rik på kalium och rekommenderas som en diet strategi för att förebygga muskelkramper i idrottare. Bananer är också fördelaktigt för musklerna på grund av den relativt höga mängden protein i frukten. En banan innehåller lika mycket protein som fyra äpplen.

Antiinflammatoriska frukt och grönsaker dieter

Inflammation spelar en roll i många hygienkrav, inklusive cancer, diabetes, Alzheimers sjukdom, artrit och hjärtsjukdomar. Således, äta mer antiinflammatoriska livsmedel kan hjälpa till att sänka risken för dessa förhållanden, konstaterar en artikel publicerad i "International Journal för vitamin och Nutrition Research" i december 2008. Medan många frukter och grönsaker är antiinflammatoriska, är de inte de enda livsmedel oftast tillåtet på denna typ av kost och den mat du bör undvika är lika viktiga som den mat du ska äta.

antioxidanter

Frukt och grönsaker i allmänhet är rika på antioxidanter, såsom flavonoider, karotenoider och vitamin A, C och E. Dessa antioxidanter hjälper till att minska inflammation. Ju mer färgglada frukten eller grönsaken, det är rikare sannolikt att vara i dessa nyttiga ämnen. Bra alternativ inkluderar spenat, bär, morötter och broccoli. Äta alla olika färger av frukt och grönsaker, helst ekologiska och antingen färska eller frysta snarare än konserverad, för de mest nytta. Olika färger anger olika näringsämnen.

Belopp att äta

Ät minst den minsta produkter som rekommenderas av US Department of Agriculture, vilket är 2 koppar frukt och 2,5 koppar grönsaker per dag. Om du tänker på en matpyramiden för den antiinflammatoriska kost, dessa livsmedel utgör basen av pyramiden. Du kommer också vill äta en till två portioner av baljväxter, såsom bönor och ärtor, varje dag. Baljväxter kan räknas som antingen grönsaker eller protein livsmedel, vilket gör dem en näringsrik val för din kost.

Andra mat att äta

Du bör inte försöka att äta bara frukt och grönsaker, eftersom de inte innehåller alla de viktiga näringsämnen. Spetsa din kost genom att inkludera hälsosamma enkelomättade fetter, såsom de som finns i olivolja, avokado och nötter och livsmedel rika på essentiella omega-3 fetter, däribland valnötter, linfrön och fet fisk, som tonfisk eller lax. Andra bra mat att äta på en anti-inflammatorisk diet omfatta hela korn och hela soja livsmedel, såsom tofu, edamame, tempeh och sojamjölk. Du kan även äta lite mörk choklad ibland och dricker vin eller te. Små mängder av naturliga ostar, ägg, yoghurt, skinn fjäderfä och magert kött är också bra att äta i små mängder en gång eller två gånger i veckan.

Livsmedel ska undvikas

Livsmedel med potential att öka inflammation inkluderar raffinerat spannmål, socker, många förädlade livsmedel och livsmedel som innehåller höga halter av mättat fett, transfetter eller omega-6 fetter. Safflor, majs, sojabönor och solrosolja är viktiga källor till omega-6 fetter, så kontrollera etiketter för att begränsa hur mycket av dessa får du i din kost.

Frukt och grönsaker Idéer


Tidigare rekommenderades att vuxna äter fem portioner av en kombination av frukt och grönsaker varje dag, dock som har ändrats. Enligt Center for Disease Control, krav varierar beroende på din ålder, kön och aktivitetsnivå. En praktisk kalkylator för att hjälpa dig att avgöra dina näringsbehov när det gäller frukt och grönsaker finns på fruitsandveggiesmatter.gov. När du vet vad du behöver, det finns flera sätt att införliva mer råvaror i din dagliga kost.

Frukost

Frukost är en enkel måltid att införliva frukt i. Om du har våfflor, pannkakor eller muffins, lägger blåbär, banan skivor eller äpple bitar till smeten för extra näring. Bananer är ett bra komplement till frukostflingor och frukt av alla sorter kan röras i yoghurt eller havregryn. En fruktsallad är också en näringsrik ackompanjemang toast eller en bagel på morgonen. Även grönsaker inte är vanligtvis förknippas med frukost, lägga peppar, tomater, broccoli, spenat eller svamp till din morgon omelett eller quiche är enkla alternativ.

Lunch

Lunch är en annan möjlighet att öka dina frukter och grönsaker. En sallad är ett självklart val. Smörgåsar eller subs staplade med tomat, lök, sallad, pickles, böngroddar, oliver och paprika är ett annat alternativ. Om du äter lunch ut, överväga en asiatisk skål fylld med en mängd olika grönsaker. Byt föremål såsom hamburgare, korv och kycklingfärsbiffar med grönsaksbaserade substitut gjorts för att se ut och smaka som den äkta varan. Välj färsk eller konserverad frukt eller äppelmos för dessert.

Middag

Middag är den tid då vi är mest sannolikt att äta våra grönsaker. Sidor av ärtor, morötter, gröna bönor och majs följer ofta en kött och potatis middag. Om du inte är vilda om grönsaker, topp broccoli, blomkål eller brysselkål med ostsås. Vegetariska rätter såsom vegetarisk grönsakssoppa, grönsaker chili och vegetabiliska lasagne är lämpliga alternativ som erbjuder extra planteras. Lägg extra kokta, hackade grönsaker till pastasås, salsa och soppa. Selleri med färskost, äppleklyftor med skivad ost och bakade sweet potatischips gör alla fina aptitretare som ökar din grönsaksintag.

Snacks och efterrätter

Byte av snacks såsom chips, tortillas, crackers och pretzels med frukt och grönsaker minimera kalorier du förbrukar. En frukt smoothie erbjuder oändliga kombinationer för att lägga till frukt till din diet och uppfyller en söt tand. Frukter doppade i kola, choklad eller yoghurt, skivad grönsaker i ranch dopp och torkad frukt ger variation också. Om du har tårta till efterrätt, lämna det un-iced och råga med persikor, mandarin apelsiner, körsbär eller blåbär.

Ekologiska frukter och grönsaker


Många människor köper ekologisk frukt och grönsaker i ett försök att äta hälsosamt. Enligt Soil Association 2010 Organic Market rapport, UK försäljningen av ekologiska produkter är tre gånger högre än under 1999 och 50 procent högre än under 2005. Frukt och grönsaker förblir en av de tre största kategorierna av ekologisk mat tillsammans mejeri och färskt kött.

certifiering

Ekologisk frukt och grönsaker produceras utan, eller med bara en begränsad mängd, syntetmaterial. Ekologisk livsmedelsproduktion är en starkt reglerad industri med de flesta länder kräver producenter att erhålla särskild certifiering för att marknadsföra deras mat som "ekologisk". De flesta certifieringar tillåter vissa kemikalier och bekämpningsmedel som skall användas, så att konsumenterna bör vara medvetna om sitt lands standarder för att kvalificera som "ekologisk". Att vara certifierad ekologisk, måste produkterna odlas och tillverkas på ett sätt som håller sig till normer som fastställts av landet de säljs i; i Storbritannien, är detta avdelningen för miljö, livsmedel och landsbygdsfrågor, eller DEFRA.

Historia

Jordbruket kunde ha beskrivits som "ekologisk" fram till 20-talet, när syntetmaterial blev en stor del av jordbruk och växande processer; detta var känd som "konventionell" produktion. Fram till början av 1990-talet ekologisk frukt och grönsaker i allmänhet endast tillgängliga i specialiserade hälsokostbutiker eller på bondemarknader; därefter ekologisk livsmedelsproduktion har vuxit med i genomsnitt på cirka 20 procent varje år.

Funktioner

Ekologisk frukt och grönsaker till försäljning i Storbritannien måste visa ett certifieringsnummer eller symbol. Enligt reglerna för ekologisk produktion, är bekämpningsmedel stränga restriktioner; jord rik på näringsämnen används i stället. Artificiella kemiska gödselmedel också förbjudna. Ekologisk frukt och grönsaker fortfarande något dyrare än icke-ekologiska sorter; detta beror på de ökade nivåer av vård ekologiska odlare vidta för att säkerställa skyddet av miljön. På grund av ökade kostnader för kemikalier, men prisskillnaden gradvis stängning.

fördelar

Eftersom härdade fetter, genetiskt modifierade ingredienser, och tillsatser såsom aspartam, tartrazin och MSG är förbjudna i ekologiskt producerade frukt och grönsaker, är den största fördelen med en persons hälsa. Miljön också nytta av ekologisk produktion eftersom mindre växthusgaser släpps ut i atmosfären. Från en enskild synpunkt kan välja ekologisk frukt och grönsaker bidra till att minska din klimatpåverkan. Ekologiska gårdar locka vilda djur och ger hem för bin, fjärilar och fåglar.

potential

Det finns risk för att äta ekologiska produkter och spara pengar genom att odla din egen frukt och grönsaker. Även om du inte har en trädgård, kan ett fönster låda eller enkel gryta användas för att odla många olika sorters frukt och grönsaker. Att ha en leverans av ekologiska livsmedel i ditt eget hem innebär att du kan äta den så snart den är klar, innan den förlorar viktiga näringsämnen. Genom att eliminera avfall och minska koldioxidutsläppen, är du också hjälpa miljön.

Matförgiftning från råa frukter och grönsaker

Matförgiftning, som också kallas livsmedelsburna sjukdomar, uppstår när en person konsumerar tfood hatt har förorenats med en infektiös organism. Dessa smittsamma organismer kan innehålla bakterier, virus, parasiter och toxiner. De Centers for Disease Control and Prevention konstaterar att det finns cirka 76 miljoner fall av matförgiftning i USA varje år.

Orsak

Den vanligaste orsaken till matförgiftning från råa frukter och grönsaker är korskontaminering, som definieras av MayoClinic.com som överföringen av skadliga organismer från en yta till en annan. Råa frukter och grönsaker blir ofta förorenade när de rör ytor som tidigare har haft kött eller när en person vidrör producerar med otvättade händer. Eftersom råa frukter och grönsaker inte genomgår någon tillagningen, de smittsamma organismer som förorenar dem kan frodas och orsaka matförgiftning.

typer

Det finns många smittsamma organismer som kan förorena råa frukter och grönsaker och orsaka matförgiftning. Några av de vanligaste av dessa smittsamma organismer är bakterierna Shigella och norovirus. Hepatit A, Giardia lamblia och Rotavirus kan också invadera råvaror och orsaka matförgiftning. Ibland Salmonella och E. coli från köttkällor ta sig till råa frukter och grönsaker.

symptom

Uppkomsten av symptom av matförgiftning från råa frukter och grönsaker varierar beroende på vilken typ av organism som orsakar förgiftning, men symtomen är i allmänhet samma för alla typer, dock. Dessa symtom kan inkludera magkramper, svår diarré, feber, frossa, illamående, kräkningar, huvudvärk, trötthet och svaghet. Matförgiftning sjukdom kan pågå från en till 10 dagar, enligt MayoClinic.com.

Behandling

Medline Plus konstaterar att de flesta människor återhämta sig från matförgiftning utan medicinsk åtgärd. Målet för behandling av matförgiftning är att fylla vätskor i ett försök att undvika uttorkning. Vatten eller over-the-counter elektrolytlösningar är det bästa sättet att ersätta förlorad vätska. Om diarré är överdriven, kan intravenösa elektrolytlösningar vara nödvändigt.

Förebyggande

Det finns ett antal steg en person kan vidta för att minska risken för att utveckla matförgiftning från råa frukter och grönsaker. Ett viktigt steg är att tvätta råa frukter och grönsaker noga innan konsumtion. Vegetabiliska penslar och tvättlösningar är tillgängliga för mer djupgående rensning.

Ett annat sätt att minska risken för matförgiftning är att hålla råa frukter och grönsaker separat från livsmedel som kan orsaka föroreningar, såsom rått kött. Använd separata skärbrädor och knivar under matlagningen.

Nutrition: Frukt och grönsaker Färger

Frukt och grönsaker ger fördelar utöver sin näring: De är också fullproppat av naturliga ämnen som produceras av växter som kallas fytonäringsämnen. Dessa fytonäringsämnen skydda din hälsa genom att arbeta som antioxidanter. Några av dem kan också bidra till att förebygga sjukdomar som cancer. Färgen på frukt och grönsaker gör en skillnad eftersom de pigment som producerar färger är också fytonäringsämnen.

Rödfärgade Antioxidanter

Nutrition: Frukt och grönsaker Färger

Röda frukter och grönsaker får sin färg från lykopen och antocyaniner. Lykopen är associerad med potential att minska risken för prostatacancer, men det vetenskapliga underlaget hittills är otillräckliga för att stödja dessa förmåner, enligt NYU Langone Medical Center. Det är emellertid en kraftfull antioxidant som visar lovande för att minska risken för graviditetsrelaterad högt blodtryck och för behandling av gingivit. Tomater är den bästa källan till lykopen. Jordgubbar och röda hallon får sin färg från antioxidant antocyaniner, en grupp av pigment som också skapar blå och lila färger.

Orange och gul från Karotenoider

Nutrition: Frukt och grönsaker Färger

Nyanser av orange och gult är resultatet av karotenoider. Tre av karotenoider - alfa karoten, betakaroten och beta kryptoxantin - ger en annan fördel än andra fytonäringsämnen: Din kropp omvandlar dem till vitamin A. Två andra karotenoider, lutein och zeaxantin, fungerar endast som antioxidanter i dina ögon, där de absorberar blått ljus innan det skadar näthinnan. Några av de främsta källorna till karotenoider inkluderar morötter, sötpotatis och pumpa. Mörkgröna grönsaker, såsom spenat, broccoli och gröna ärtor, är också bra källor. Du kan inte bara se orange och gult eftersom de är dolda av mörkgröna pigment, enligt Linus Pauling Institute.

Friska Blå och lila

Nutrition: Frukt och grönsaker Färger

Växtpigment som kallas antocyaniner ger nyanser av blått och lila, liksom rött. De antocyaniner tillhöra en större familj av fytokemikalier som kallas flavonoider. Liksom alla flavonoider, antocyaniner är antioxidanter. De kan också bidra till att förhindra cancer genom att hämma tillväxten av cancerceller eller genom att stimulera frisättningen av cancerdödande ämnen. Forskare från Harvard School of Public Health rapporterade att konsumera två till fem portioner per vecka av antocyaninfärgning-rika frukter kan minska risken för typ 2-diabetes, enligt April 2012 numret av "The American Journal of Clinical Nutrition." Blåbär, björnbär , vindruvor, och juice eller vin gjorda av blå och lila frukter innehåller antocyaniner.

Vit är ett pigment, Too

Nutrition: Frukt och grönsaker Färger

En grupp av pigment som kallas anthoxanthins är ansvarig för nyanser av vitt till gult. Dessa fytokemikalier tillhör familjen av antioxidant flavonoider. Vissa anthoxanthin innehåller livsmedel har andra potenta fytokemikalier som inte pigment utan ger fördelar, såsom allicin i vitlök och lök som hjälper till att sänka kolesterol. Den vanligast förekommande växt färg kommer från gröna klorofyllet. Även om det har antioxidativa egenskaper och kan hjälpa till att förebygga tjocktarmscancer, det behövs mer forskning för att verifiera dess potential, enligt Columbia Health Fråga Alice! webbplats.

Frukt och grönsaker rik på järn


Frukt och grönsaker ger en icke-heme, växt i stället för djur baserad form av järn. Kroppen absorberar inte denna typ av järn så effektivt som heme järn. Järn absorberas lättare när konsumeras som livsmedel som även innehåller C-vitamin, eller i tillägg till livsmedel som innehåller mycket vitamin C.

Kronärtskocka

Kronärtskockor är Medelhavet ursprung. Enligt California kronärtskocka Advisory Board, de flesta av kronärtskockor som odlas i USA kommer från gårdar i Monterey County, CA. Ätliga delar av en kronärtskocka är begränsade. De är insidan av kronbladen som drar undan lätt när kronärtskocka tillagas; den inre delen av skaftet; och hjärtat. Hjärtat vilar under den lila choke; choken ska öste ut med en sked och kasseras. En hel kronärtskocka beredd genom kokning ger 3,9 milligram järn. (Referens 3)

Spenat

Spenat är tillgängligt året runt. Det kan hittas på burk, färska och packats i de flesta lokala marknader. Amerikanska grödor brukar komma från Kalifornien eller Texas. Marknader och matproducenter använder tre olika typer av spenat, platt blad, savoy och halv Savojen. Platt blad spenat har släta triangulära blad. Savoy spenatblad är lockigt och halv Savojen något mindre lockigt. En kopp kokt spenat innehåller 6,4 milligram järn.

Mangold

Mangold har sitt ursprung i Schweiz. Det är en vintergrönsaks bäst planteras i slutet av sommaren. Dess smak är stark och något bitter men inte obehaglig. Chard blandar väl med sallader och soppor. Mangold erbjuder 4,0 milligram järn per kopp.

persikor

Persikor odlas i hela USA med en god del av de grödor som kommer från sydöstra USA Deras höga näringsinnehåll och söt smak gör persikor en populär sommarfrukt. Äta 10 torkade persika halvor kommer att lägga 5,3 milligram järn till din diet.

Russin

Russin är en lättillgänglig och bärbar frukt källa av järn. De ger också signifikanta mängder fibrer i form av inulin, som är fördelaktigt för kolon hälsa. Russin ger också en källa av antioxidanter, fytokemikalier och katekiner i kosten. Äta om en halv kopp russin som mellanmål ger 1,6 milligram järn.

Katrinplommonjuice

Beskär juice ger cirka 17 procent av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) för järn; åtta uns av beskära juice innehåller 3,0 milligram järn. Beskära juice erbjuder en betydande källa till vitamin A, B-6 och C samt kalium; tyvärr, innehåller den även en väsentligt hög procent av socker. (Resource 3)

Med tanke på innehållet i katrinplommonjuice socker, kan det tyckas mer rimligt att mellanmål på katrinplommon. Detta är inte fallet. Plommon eller torkade plommon hjälpa kroppen med upptaget av järn, troligtvis på grund av sin C-vitaminhalten; Men, ger de inte en stor mängd järn vid .37 milligram per portion.

bönor

Bönor kan framställas på en mängd olika sätt. De innehåller protein, fiber och järn. Sojabönor, linser, kikärter och kidneybönor innehåller 8,8 till 3,0 milligram järn. Prova dem ensamma, kastade med pasta eller sallad, eller lägga till dem i soppa.

Syra i frukt och livsmedel

Om din kropp producerar njursten som består av antingen kalciumoxalat, urinsyra eller cystin, kan du dra nytta av mindre syra och ökad alkalisk i urinen. Du kan uppnå detta genom att minska ditt intag av vissa frukter och andra livsmedel som gör urinen surare, enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer. Å andra sidan, om din kropp producerar njursten består av kalciumfosfat, en mindre vanlig typ av njursten, du kan dra nytta av att öka ditt intag av frukt och livsmedel som gör urinen surare och mindre alkaliska.

Betydelse

Syra i frukt och livsmedel

När du metabolisera vissa livsmedel, är elementen svavel och fosfor naturligt bildade, som noterats på RD411.com. Dessa element är det som kallas syra-aska. Syra aska orsakar din urin att vara sur. En kost rik på syra orsakar pH-balansen i din urin att vara låg. Livsmedel med syra aska har pH-värden under 7, enligt nh1ccone.com.

missuppfattningar

Inga vätskor i kroppen annat än urin påverkas av surhetsgraden i din kost, rapporterar Quackwatch. Njursten är den enda medicinska tillstånd behandlas genom att justera surhetsgraden i frukterna och livsmedel i kosten, trots hälsopåståenden om motsatsen.

frukt

Tranbär, plommon och katrinplommon är de enda frukter som är acidic.Contrary Emot vad många tror, ​​citrusfrukter och juice, men naturligt sura, inte sura när de har smält och metaboliseras av kroppen.

Andra syra Ash Foods

Syra i frukt och livsmedel

Det är bäst att följa en låg-protein diet om du vill sänka surhetsgraden i ditt matintag, säger StoneCenter. Hög proteinhalt livsmedel ökar surheten i urinen. Livsmedel som kött, fisk, fågel, ägg och ost klassificeras som hög syra aska livsmedel. Spannmål som bröd, flingor och kakor gör också urinen surare. Andra syra aska livsmedel innehåller bacon, paranötter, hasselnötter, valnötter, linser och majs.

överväganden

Du kommer förmodligen inte att det är svårt om du behöver följa en kost rik på livsmedel som kommer att göra din urin sura. Om det omvända är sant, bör du veta att om du dricker 2 liter vatten eller verkliga saft per dag och minska din natriumintaget, kan detta bidra till att förhindra utvecklingen av mer njursten.