XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

frukt o grönsaker ms diet

Frukt och grönsaker soppa diet


En soppa diet är en snabb och hälsosamt sätt att kasta pounds. Inte bara är det bra för viktminskning, men till skillnad från andra dieter tillåter soppa diet dig att äta så mycket du vill, så länge det är din friska, hemlagad soppa. Du kan förbereda tillräckligt soppa för en hel vecka i en kruka och vara redo för denna diet på nolltid.

Varför Soup Works

Soppa är en sådan fantastisk dietmat på grund av vad den innehåller. Om den genomsnittliga soppan var chock full av kolhydrater och fett, skulle det inte göra en stor dietmat. Men soppa är nästan alltid mestadels grönsaker vatten och färska, vilket gör den fylld med näringsämnen och med liten eller inget fett. Också, vissa grönsaker, såsom morötter och selleri, är kända för att hjälpa till i processen för att förlora vikt.

Du behöver inte att förneka sig själv

Med en grönsakssoppa diet, behöver du inte att förneka sig själv något. Du kan äta regelbundet i portioner mat som du vill hela dagen. Grönsakssoppa diet bara kräver att du lita på din färdiga soppa för att tillfredsställa alla dina hungerpangs mellan måltiderna. Ingen snacking på kex om du behöver något att tidvattnet dig över, helt enkelt ha en skål med din soppa.

Varför kan du äta allt som Soup

Du kan äta så mycket av hemlagad soppa som du kan magen, eftersom soppan blandningen i huvudsak fylld med ingenting men bra grejer. Du kan inte äta för mycket, och en vikt på bara 45 kalorier per kopp, är det oslagbart. Du kan äta mer än ett dussin skålar av det här och fortfarande inte har överskridit din dagliga kaloriintag, så äta upp. Se bara till att de måltider du äter som inte är din soppa är portioneras korrekt och små.

Krydda det upp för middag

För att göra grundläggande soppa, följer detta recept:

1 pund morötter
3 medelstora lökar
4 selleri stjälkar
2 vitlöksklyftor
2 burkar tomater (28 oz.)
1/2 huvud kål
3/4 pund gröna bönor
1 kan hönsbuljong (48 oz.)
6 dl vatten
3 zucchini
2 påsar spenat (6 oz.)
Salt och peppar

För middag, som alltid ska vara din soppa, kan du lägga till ingredienser som fisk, pasta, bönor, potatis, och även marken kalkon. Detta gör en helt ny måltid för dig att njuta, och det finns recept på nätet för dig att göra alla möjliga saker, från minestrone grekiska fiskgryta.

Glöm inte att äta bra grejer

En mycket viktig del av denna diet äter rätt mat när du inte äter din soppa. När du förbereder din soppa, bör du försöka att få din andra livsmedel redo för veckan också. Se till att du har massor av frukt till hands. Frukt är den ultimata diet mat eftersom det är extremt låg i kalorier och högt i naturliga sockerarter som håller energinivån uppe. Enligt DietBites.com kan du äta tre bananer innan du ens komma i närheten av innehållet i en chokladkaka socker. Så nästa gång du får en söt tand, mellanmål på några söta frukter.

Klipp ut de dåliga Stuff

Om du ska försöka någon diet, är det en bra idé att se till att du inte bara hålla sig till kosten plan, men också göra några andra grundläggande regler för dig själv. Till exempel, försök att skära ut alkohol så mycket som möjligt, liksom alla sockrade eller läsk. Dricka så mycket vatten som du kan hantera, och även undvika rökning och andra gifter. Ju friskare din kropp är, desto mer chans att det har fungerar korrekt och kasta pounds.

Även om många människor skämt som år på college dricka påverkat levern, i verkligheten, är det år av dålig kost och motion som verkligen hindrar leverns förmåga att fungera. Enligt "Nutritional Healing", levern är ansvarig för metaboliserande fett, sköldkörtelfunktion och att avlägsna toxiska substanser från kroppen. Författare Phyllis Balch förklarar att äta för mycket, en dålig diet, toxiner och läkemedel kan utlösa förödelse på levern. Rengöring denna vitala organ är dock möjligt, med en bra detox diet.

Juice din mat

En juice detox för levern kan vara till stor nytta för ett par anledningar. Som ett resultat av en ansamling av toxiner från skräpmat behöver levern viktiga näringsämnen från mat (särskilt fiber) för att spola ut dem. Dessutom har frukt och grönsaker inte beskatta levern som hög proteinhalt livsmedel, som ger kroppen ett uppskov.
Enligt "The Juice Lady guide till Pressning för hälsa," rödbetor, aprikoser, maskrosor, endive och papaya är alla positiva till levern. Dessa juicer kan hjälpa levern att bli av galla, som är avfall som produceras av kroppen som trycks ut genom utsöndring. Om du juice morötter, se till att inta massa, som är hög i fiber och hjälper levern i matsmältningen.
Andra bra alternativ för pressning är äpplen, selleri, gurka, apelsiner, grapefrukt, citroner, lime och jordgubbar och kryddor såsom gurkmeja, cayenne och vitlök bör också användas under en lever detox.

Kom ihåg att äta Leafy Greens

Många människor som går på en detox diet försummelse gröna bladgrönsaker. Grönkål, spenat, romansallad och mangold är fulla av fytokemikalier och antioxidanter som hjälper levern processen vardagliga miljögifter. "The Complete Book of Nutritional Healing", säger bladgrönsaker minskar risken för infektioner, inklusive sådana levern hjälper kampen, såsom i urinvägarna. Det är bäst att juice bladgrönsaker, eftersom det bryter sönder hårda cellväggar och ger kroppen omedelbar tillgång till dessa näringsämnen.
Om du inte vill juice gröna bladgrönsaker, sedan göra en stor sallad varje dag under detox och lägga lätt ångkokta grönsaker, tomater, hackad frukt, russin eller annan frukt. Använd en lätt dressing, såsom italienska eller olja och vinäger, och inte lägga ost, grädde-baserad dressing, krutonger eller kött under detox.

hålla Realistic

Eftersom leverskador är kumulativ, kan regenerera organ ta längre tid än den tid du är på en frukt- och grönsaks detox diet. De långsiktiga effekterna av en lever detox kommer att lindras bör du fortsätta att engagera sig i skadliga vanor som rökning, dricker alkohol och tar alltför många mediciner.

Antiinflammatoriska frukt och grönsaker dieter

Inflammation spelar en roll i många hygienkrav, inklusive cancer, diabetes, Alzheimers sjukdom, artrit och hjärtsjukdomar. Således, äta mer antiinflammatoriska livsmedel kan hjälpa till att sänka risken för dessa förhållanden, konstaterar en artikel publicerad i "International Journal för vitamin och Nutrition Research" i december 2008. Medan många frukter och grönsaker är antiinflammatoriska, är de inte de enda livsmedel oftast tillåtet på denna typ av kost och den mat du bör undvika är lika viktiga som den mat du ska äta.

antioxidanter

Frukt och grönsaker i allmänhet är rika på antioxidanter, såsom flavonoider, karotenoider och vitamin A, C och E. Dessa antioxidanter hjälper till att minska inflammation. Ju mer färgglada frukten eller grönsaken, det är rikare sannolikt att vara i dessa nyttiga ämnen. Bra alternativ inkluderar spenat, bär, morötter och broccoli. Äta alla olika färger av frukt och grönsaker, helst ekologiska och antingen färska eller frysta snarare än konserverad, för de mest nytta. Olika färger anger olika näringsämnen.

Belopp att äta

Ät minst den minsta produkter som rekommenderas av US Department of Agriculture, vilket är 2 koppar frukt och 2,5 koppar grönsaker per dag. Om du tänker på en matpyramiden för den antiinflammatoriska kost, dessa livsmedel utgör basen av pyramiden. Du kommer också vill äta en till två portioner av baljväxter, såsom bönor och ärtor, varje dag. Baljväxter kan räknas som antingen grönsaker eller protein livsmedel, vilket gör dem en näringsrik val för din kost.

Andra mat att äta

Du bör inte försöka att äta bara frukt och grönsaker, eftersom de inte innehåller alla de viktiga näringsämnen. Spetsa din kost genom att inkludera hälsosamma enkelomättade fetter, såsom de som finns i olivolja, avokado och nötter och livsmedel rika på essentiella omega-3 fetter, däribland valnötter, linfrön och fet fisk, som tonfisk eller lax. Andra bra mat att äta på en anti-inflammatorisk diet omfatta hela korn och hela soja livsmedel, såsom tofu, edamame, tempeh och sojamjölk. Du kan även äta lite mörk choklad ibland och dricker vin eller te. Små mängder av naturliga ostar, ägg, yoghurt, skinn fjäderfä och magert kött är också bra att äta i små mängder en gång eller två gånger i veckan.

Livsmedel ska undvikas

Livsmedel med potential att öka inflammation inkluderar raffinerat spannmål, socker, många förädlade livsmedel och livsmedel som innehåller höga halter av mättat fett, transfetter eller omega-6 fetter. Safflor, majs, sojabönor och solrosolja är viktiga källor till omega-6 fetter, så kontrollera etiketter för att begränsa hur mycket av dessa får du i din kost.

The Zone Diet och dess 40/30/30 förhållandet mellan kolhydrater till fett till protein bygger på betoningen av obearbetade frukter och grönsaker som den viktigaste källan till den dagliga 40% av kolhydrater. Intag av pasta och potatis bör begränsas till lägre glukos- och insulinnivåer som orsakar kroppen att bygga upp fett. Öka magert protein och fett som annars skulle minskas fettsnål kost, så att var och en utgör 30% av din dagliga kaloriintaget.

Historia

The Zone Diet har utvecklats av Dr. Barry Spears som ett resultat av hans forskning på fosfolipider på 1970-talet, och den roll som fett för att förebygga hjärtsjukdomar. Så småningom sin forskning utvecklats till möjligheten av kost för att förebygga olika hälsoproblem. The Zone Diet, med dess betoning på magert protein och fett, utvecklades ursprungligen på 1980-talet som en hälsokontroll metod, inte för viktminskning. Den bygger på en princip om måttfullhet och balans, med denna balans i kroppen hjälpa totala kost och hälsa.

begränsningar

I zonen Diet frukt och grönsaker bör den huvudsakliga källan till kolhydrater, 40% av din dagliga kaloriintaget. Sockerintag bör vara låg, så kolhydrater poster bör vara hög i fiber och andra viktiga näringsämnen. Pasta och stärkelse kan ersättas med vissa grönsaker som spagetti squash, och bröd bör begränsas. Även om vissa frukter rekommenderas på Zone Diet, fruktjuicer är ett definitivt nej, eftersom de behandlas och hög i enkla sockerarter. Vissa frukter, liksom bananer och vindruvor är också begränsad på grund av deras högre halt naturligt socker.

rekommendationer

Listan över tillgängliga frukter är begränsat till att omfatta olika bär, äpplen, aprikoser, vindruvor, kiwi och tomater. Grönsaker är gott om i Zone Diet, eftersom de är starkt rekommenderat att ätas råa eller kokta obearbetade med hälsosamma fetter som olivolja. Eftersom fettintag av Zone Diet är mycket högre i förhållande till andra magra dieter, är avokado en rekommenderad stapelvara eftersom det ger både bra fett och viktiga näringsämnen. Andra rekommenderade grönsaker innehåller broccoli, kronärtskocka, zucchini, lök, morötter, gröna bönor, grön paprika och selleri.

Råa frukter och grönsaker Diet


Råa frukter och grönsaker spelar en central roll i "råa livsmedel" och andra vegetariska dieter. Dessa råa livsmedel kan ge större hälsofördelar än deras kokta kusiner, och utan fett eller stärkelse av andra livsmedel.

Definition

En rå mat kost består helt eller nästan helt av råa frukter och grönsaker. Några råa livsmedel kost innehåller mejeriprodukter, även om vegan dieter utesluta dessa poster, enligt ChooseVeg.com.

variationer

En rå mat kost kan också innehålla frön, nötter, honung och opastöriserad mjölk eller ägg, enligt Science Daily.

Viktminskning Fördelar

De magra egenskaperna hos råa livsmedel verkar för att underlätta viktminskning. CNNHealth.com citerar en berättelse om en kvinna som "gick rå" och förlorat 160 pounds, kreditering hennes nya friska matvanor för dramatisk förändring.

näringsmässiga fördelar

Matlagning kan beröva livsmedel av deras näringsvärde, medan råa frukter och grönsaker behåller sina ursprungliga näringsämnen. ChooseVeg.com citerar en amerikansk Dietetic Association papper hävdar att vegetarianer av lägre frekvens av hjärtsjukdomar, diabetes och vissa cancerformer.

överväganden

Dr Joel Fuhrman, författaren av "äter för att leva: Den revolutionära plan för snabb och varaktig viktminskning," varnar för att trots de påstådda fördelarna, kan rå livsmedel bantare uppleva infektioner, tandproblem, håravfall och förlust av muskelmassa.

Äta health har otaliga fördelar, allt från att ge dig mer energi för att förbättra dina mentala förmågor att förebygga vissa sjukdomar. Fisk, frukt och grönsaker spelar en viktig roll i de flesta goda kostvanor, eftersom de varje bidra med värdefulla vitaminer och mineralämnen i kroppen. I själva verket, fisk, frukt och grönsaker är de primära komponenterna i den populära medelhavskosten.

Fisk

Fisk, en stapelvara i kosten i Medelhavet, är en bra källa till omega-3 fettsyror. Omega-3-fettsyror, som sänker triglycerider och blodtryck, kan bidra till att förbättra blodkärl hälsa som i sin tur bidrar till att förhindra blodproppar och onormal hjärtrytm som kan leda till ökad hjärtattack risk. Fisk med hög fetthalt som makrill, öring, sill, sardiner, långfenad tonfisk och lax är särskilt rik på omega-3-fettsyror. Att äta fisk en gång eller två gånger i veckan bör ge dig en hälsosam mängd omega-3-fettsyror.

Frukt och grönsaker

Det är viktigt att äta en mängd olika frukter och grönsaker varje dag, sju till tio portioner om möjligt. Konsumerar en mängd olika frukter och grönsaker är en viktig del av att upprätthålla en hälsosam kost och ger många fördelar, bland annat ett stort antal antioxidanter och andra viktiga vitaminer och mineraler som förekommer naturligt i frukter och grönsaker.

Frukt och grönsaker spelar en nyckelroll i den oljerika, hög producera Mediterranean diet och de är mångsidiga också. Om du behöver ett mellanmål, överväga baby morötter, äpplen, bananer eller päron ... listan kan göras lång. Vid måltiderna kompletterar din entree med en frukt eller grönsaker sallad, eller innehålla frukt och grönsaker i huvudrätt. Frukt och grönsaker kan också ofta hemsnickrade för den ultimata billig och bekväm matsal.

Medelhavsdieten

Bortsett från fisk, frukt och grönsaker, omfattar Medelhavsdieten också regelbundet intag av nötter och fullkornsprodukter. Äta nötter i små mängder är perfekt, såsom en handfull mellan eller före måltider. Fullkorn kommer ofta i form av pasta, som, som de flesta vet, är en stapelvara för många som bor i Medelhavsområdet.

Medelhavsdieten avskräcker mättade fetter och härdade oljor, och rekommenderar endast blygsamma mängder av rött kött konsumeras. Du bör använda olivolja eller rapsolja som primär källa till fett, snarare än animaliska eller mjölkfetter.

Det finns också fördelen med rött vin. Tillsatsen av ett glas rött vin till en måltid en allmänt accepterad, men inte kritisk (för er som inte finner nöje i att dricka vin) en del av den Mediterranean dieten, och en värdefull del av en hjärt-hälsosam kost .

Tarmrening behöver inte göras med påträngande förfaranden i sällskap med läkare eller specialister. Det kan göras i komfort i ditt eget hem, på ditt eget schema. Genom att äta frukt och grönsaker kan du naturligtvis befria tjocktarmen av toxiner som orsakar hälsoproblem.

Hälsofördelar

Tjocktarmen, den del av kroppens mag-tarmkanalen som utvinner vatten och salter från fast avfall kan bli igensatta med tiden med biprodukter från kött och förädlade livsmedel. På grund av deras makeup, gör färska frukter och grönsaker kräver inte mycket arbete på den del av matsmältningssystemet för att behandla dem. Eftersom matsmältningssystemet kan bryta ner frukt och grönsaker lättare, kan det bryta ner och tryck ut annat avfall tillsammans med det. Detta gör både frukt och grönsaker är idealiska för rengöring av tjocktarmen.

frukt

Äpplen, körsbär och päron innehåller välbehövlig fiber och antioxidanter som behövs för att på lämpligt sätt ge näring åt kroppen och spola kolon. Bär - jordgubbar, hallon, björnbär - alla är kända för att ha mycket hög antioxidant kapacitet, vilket innebär att de hjälper fylla eller bromsa förlusten syre i våra celler. Detta är särskilt fördelaktigt för tjocktarmen, där fekaliematerial kan hårdna runt mag-tarmkanalen och orsaka skada.

Grönsaker

När det gäller grönsaker, något kokta fungerar bäst. Grönsaker som har kokt tills de är mjuka behålla några nyttiga näringsämnen. Ångande dina grönsaker kommer att hålla mineraler och vitaminer intakta för konsumtion och tillfredsställa din mage också. Mörka, bladgrönsaker som spenat, Collard och greener senap alla är rika på omega-3-fettsyror. De håller även vitamin A, C och hälsosamma doser av järn, kalcium och kalium.

Frukt och grönsaker Idéer


Tidigare rekommenderades att vuxna äter fem portioner av en kombination av frukt och grönsaker varje dag, dock som har ändrats. Enligt Center for Disease Control, krav varierar beroende på din ålder, kön och aktivitetsnivå. En praktisk kalkylator för att hjälpa dig att avgöra dina näringsbehov när det gäller frukt och grönsaker finns på fruitsandveggiesmatter.gov. När du vet vad du behöver, det finns flera sätt att införliva mer råvaror i din dagliga kost.

Frukost

Frukost är en enkel måltid att införliva frukt i. Om du har våfflor, pannkakor eller muffins, lägger blåbär, banan skivor eller äpple bitar till smeten för extra näring. Bananer är ett bra komplement till frukostflingor och frukt av alla sorter kan röras i yoghurt eller havregryn. En fruktsallad är också en näringsrik ackompanjemang toast eller en bagel på morgonen. Även grönsaker inte är vanligtvis förknippas med frukost, lägga peppar, tomater, broccoli, spenat eller svamp till din morgon omelett eller quiche är enkla alternativ.

Lunch

Lunch är en annan möjlighet att öka dina frukter och grönsaker. En sallad är ett självklart val. Smörgåsar eller subs staplade med tomat, lök, sallad, pickles, böngroddar, oliver och paprika är ett annat alternativ. Om du äter lunch ut, överväga en asiatisk skål fylld med en mängd olika grönsaker. Byt föremål såsom hamburgare, korv och kycklingfärsbiffar med grönsaksbaserade substitut gjorts för att se ut och smaka som den äkta varan. Välj färsk eller konserverad frukt eller äppelmos för dessert.

Middag

Middag är den tid då vi är mest sannolikt att äta våra grönsaker. Sidor av ärtor, morötter, gröna bönor och majs följer ofta en kött och potatis middag. Om du inte är vilda om grönsaker, topp broccoli, blomkål eller brysselkål med ostsås. Vegetariska rätter såsom vegetarisk grönsakssoppa, grönsaker chili och vegetabiliska lasagne är lämpliga alternativ som erbjuder extra planteras. Lägg extra kokta, hackade grönsaker till pastasås, salsa och soppa. Selleri med färskost, äppleklyftor med skivad ost och bakade sweet potatischips gör alla fina aptitretare som ökar din grönsaksintag.

Snacks och efterrätter

Byte av snacks såsom chips, tortillas, crackers och pretzels med frukt och grönsaker minimera kalorier du förbrukar. En frukt smoothie erbjuder oändliga kombinationer för att lägga till frukt till din diet och uppfyller en söt tand. Frukter doppade i kola, choklad eller yoghurt, skivad grönsaker i ranch dopp och torkad frukt ger variation också. Om du har tårta till efterrätt, lämna det un-iced och råga med persikor, mandarin apelsiner, körsbär eller blåbär.

Frukt och grönsaker rik på järn


Frukt och grönsaker ger en icke-heme, växt i stället för djur baserad form av järn. Kroppen absorberar inte denna typ av järn så effektivt som heme järn. Järn absorberas lättare när konsumeras som livsmedel som även innehåller C-vitamin, eller i tillägg till livsmedel som innehåller mycket vitamin C.

Kronärtskocka

Kronärtskockor är Medelhavet ursprung. Enligt California kronärtskocka Advisory Board, de flesta av kronärtskockor som odlas i USA kommer från gårdar i Monterey County, CA. Ätliga delar av en kronärtskocka är begränsade. De är insidan av kronbladen som drar undan lätt när kronärtskocka tillagas; den inre delen av skaftet; och hjärtat. Hjärtat vilar under den lila choke; choken ska öste ut med en sked och kasseras. En hel kronärtskocka beredd genom kokning ger 3,9 milligram järn. (Referens 3)

Spenat

Spenat är tillgängligt året runt. Det kan hittas på burk, färska och packats i de flesta lokala marknader. Amerikanska grödor brukar komma från Kalifornien eller Texas. Marknader och matproducenter använder tre olika typer av spenat, platt blad, savoy och halv Savojen. Platt blad spenat har släta triangulära blad. Savoy spenatblad är lockigt och halv Savojen något mindre lockigt. En kopp kokt spenat innehåller 6,4 milligram järn.

Mangold

Mangold har sitt ursprung i Schweiz. Det är en vintergrönsaks bäst planteras i slutet av sommaren. Dess smak är stark och något bitter men inte obehaglig. Chard blandar väl med sallader och soppor. Mangold erbjuder 4,0 milligram järn per kopp.

persikor

Persikor odlas i hela USA med en god del av de grödor som kommer från sydöstra USA Deras höga näringsinnehåll och söt smak gör persikor en populär sommarfrukt. Äta 10 torkade persika halvor kommer att lägga 5,3 milligram järn till din diet.

Russin

Russin är en lättillgänglig och bärbar frukt källa av järn. De ger också signifikanta mängder fibrer i form av inulin, som är fördelaktigt för kolon hälsa. Russin ger också en källa av antioxidanter, fytokemikalier och katekiner i kosten. Äta om en halv kopp russin som mellanmål ger 1,6 milligram järn.

Katrinplommonjuice

Beskär juice ger cirka 17 procent av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) för järn; åtta uns av beskära juice innehåller 3,0 milligram järn. Beskära juice erbjuder en betydande källa till vitamin A, B-6 och C samt kalium; tyvärr, innehåller den även en väsentligt hög procent av socker. (Resource 3)

Med tanke på innehållet i katrinplommonjuice socker, kan det tyckas mer rimligt att mellanmål på katrinplommon. Detta är inte fallet. Plommon eller torkade plommon hjälpa kroppen med upptaget av järn, troligtvis på grund av sin C-vitaminhalten; Men, ger de inte en stor mängd järn vid .37 milligram per portion.

bönor

Bönor kan framställas på en mängd olika sätt. De innehåller protein, fiber och järn. Sojabönor, linser, kikärter och kidneybönor innehåller 8,8 till 3,0 milligram järn. Prova dem ensamma, kastade med pasta eller sallad, eller lägga till dem i soppa.

Frukt & amp; Grönsaker som ökar Metabolism

Förutom att leverera din kropp med näringsämnen, kan vissa sorter av frukt och grönsaker hjälpa dig gå ner i vikt genom att göra din kroppstemperatur stiger, hålla insulinnivåer låga eller oxiderande fett. För ett uppsving av metabolism, överväga att lägga dessa livsmedel till din diet. Rådgör med din läkare för specifika kostrådgivning.

Grapefrukt

Frukt & amp; Grönsaker som ökar Metabolism

Även faddieter är kända för att vara misstänkt, kanske du vill överväga en version av "grapefrukt diet" om ni vill öka ämnesomsättningen. Nutritionen och Metabolic Research Center vid Scripps Clinic, som leds av Dr. Ken Fujioka, genomförde en 12-veckorsstudie i grapefrukt roll i viktminskning. Deltagare som åt en halv grapefrukt med varje måltid förlorade ett genomsnitt av 3,6 pounds. De som drack sin grapefruktjuice förlorade ett genomsnitt av 3,3 pounds, och de som tog en grapefrukt kapsel förlorade ett genomsnitt på 2,4 pounds. En faktor kan vara grapefrukt effekt på insulin, ett hormon som hämmar kroppens nedbrytning av fett. Grapefrukt minskade insulinnivåer, vilket gör att kroppen bättre metabolisera fett.

Cayenpeppar

Frukt & amp; Grönsaker som ökar Metabolism

Nästa gång du förbereda en måltid, skruva upp värmen. Cayennepeppar och andra grönsaker som har den kemiska capsaicin i dem verkar öka ämnesomsättningen. "En del djur och humanstudier visar att ta capsaicin oralt kan öka kroppens produktion av värme för en kort tid", säger University of Maryland Medical Center. Capsaicin kan också hjälpa till att reglera blodsockernivån. Du kan äta spansk peppar råa eller kokta, eller lägga cayennepeppar i pulverform till mat, juice, te eller mjölk.

bladgrönsaker

Frukt & amp; Grönsaker som ökar Metabolism

Hjälp röda blodkroppar transport näringsämnen och hormoner i hela kroppen genom att äta gröna bladgrönsaker. De ökar din järnnivåer, som stärker dina röda blodkroppar. "Iron arbetar med protein för att göra hemoglobin i röda blodkroppar," konstaterar Virginia Tech Cooperative Extension. "Hemoglobinet transporterar syre till alla delar av kroppen så att den kan utföra sina normala funktioner." Om du saknar järn, kan du bli svag och trött. Olika typer av bladgrönsaker inkluderar collards, grönkål och spenat.

Frukt och grönsaker som är rika på C-vitamin

Frukt & amp; Grönsaker som ökar Metabolism

Lägg vitamin C-rika livsmedel såsom kiwi, guava, paprika och jordgubbar till din diet. En studie publicerad i tidskriften "Nutrition and Metabolism" fann att C-vitamin hjälper kroppen oxiderar fett. Resultaten av studien visade deltagare med minimal vitamin C i sin kost förlorade 25 procent mindre fett per .45 lb kroppsvikt under löpband träning än deltagare med tillräcklig vitamin C. "Förutom att betona kalori kontroll och fysisk aktivitet, uppmärksamhet på specifika diet komponenter såsom C-vitamin kan vara nödvändig för effektiv viktkontroll, "studien avslutats.