XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

frossa värmeslag

Få Frossa medan du kör

Även frossa är vanligtvis förknippas med kallt väder, kan löpare utveckla frossa över hela kroppen i både varmt och kallt väder. Orsakerna till frossa i varmt väder är väldigt olika och allvarligare än i kallt väder. Följ särskilda riktlinjer när du får frossa i varmt väder för att undvika potentiellt skadliga biverkningar. Du bör också vidta vissa försiktighetsåtgärder när man kör i kallt väder.

Varmt väder Running

Varma temperaturer kan göra att köra obehagligt och osäkert. Som kroppens kärntemperatur stiger under en körning, det börjar svettas. I särskilt varmt väder, svettningar, som är kroppens sätt att utvisa och avdunstar vatten, blir svårare. Faktor i alla uttorkning, och du kan snart uppleva början stadier av värmeslag. Om din kärntemperaturen är hög, kan värmeslag orsaka goosebumps och frossa på huden. Utöver detta kan du också uppleva yrsel och trötthet, och dina muskler kan börja kramp.

Egenvård

Om du börjar känna frossa och har gåshud på huden, sluta köra omedelbart. Du kan gå, så länge inga ytterligare värmeslag symptom utvecklas. Det är bäst om du vila i en sval plats och hydrat med vatten eller sportdryck. Om du väljer att köra i varmt väder, bära lätt och löst sittande kläder som är företrädesvis ljusa. Också bära ett visir eller hatt för att skydda huvudet från värmen. Kör tidigt på morgonen eller kvällen när det är svalare utanför, och försöker köra i skuggade områden när det är möjligt. Drick mycket vatten före, under och efter en körning. Om du tror att du upplever svår värmeslag, kontakta läkare.

Kallt väder Running

Att få frossa när man kör i kallt väder är inte ovanligt. Huden blir kallt i iskalla lufttemperaturer, särskilt om huden exponeras. Detta kan orsaka goosebumps och känslan av frossa. Medan många kan ta itu med en viss mängd av frossa, konsekvent frossa och känsla kyligt, även efter att ha körning under en längre tid att värma upp kroppen, skulle kunna vara ett tecken på hypotermi. Vissa löpare överkompenserar för kylan genom att kombinera upp och bära flera lager av kläder. Det är möjligt att bära för mycket kläder och överhettning. Detta kan utlösa samma effekt som varmt väder har på din förmåga att svettas ordentligt och resulterar i feber liknande symtom såsom gåshud och frossa.

Egenvård

Vissa löpare föredrar att köra i shorts i kalla temperaturer. Om du inte utvecklar frossa på benen, som körs i shorts är säker. Men om benen darra i kallt väder, bör du bära byxor för att hålla värmen. Garanterar dina extremiteter är alltid skyddade. Använd handskar och en mössa som täcker öronen. Du bör också ha en åtsittande tröja mot huden som ett första skikt och beroende på hur kallt det är, en andra eller tredje lösare sittande lager som täcker armar, bål och nacke. Om det är blåsigt ute, stöter vinden först och med vinden i ryggen under returparten. Detta hjälper dig att undvika att köra in i vinden senare under löpningen när du är svettig, vilket kan orsaka extrema frossa.

Orsak till Frossa i en varm miljö

Uppleva frossa i en varm miljö är en följd av muskler snabbt upphandlande och koppla av i ett försök att öka kroppens temperatur. Frossa följer ofta eller hindra feber men kan också vara symptomatiskt för nonfever relaterade tillstånd. Orsakerna till frossa i en varm miljö sträcker sig från enkla infektioner som en vanlig förkylning till mer allvarliga hälsorisker som kräver läkarvård.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi är en orsak till frossa i en varm miljö och orsakas av ett otillräckligt antal röda blodkroppar i kroppen. Hemolytisk anemi är en bred samlingsnamn, men det finns olika typer av hemolytisk anemi, däribland sickle-cell-anemi, malaria och thalassemi. Tillståndet kan också vara resultatet av kemikalier och toxiner, eller en blodtransfusion från en donator med en olik blodtyp.

cancer

Hos cancerpatienter, kan frossa och feber vara resultatet av en tumör eller en infektion. Dessutom kan frossa och feber vara en negativ reaktion på en blodtransfusion eller ett nekande svar på läkemedel. Dessa förhållanden kan också orsaka trötthet, muskelsmärta och svettningar hos cancerpatienter.

Värme slag

Värmeslag är också en orsak till varm miljö frossa. Enligt Dr Frank Barnhill, i sin artikel med titeln "Värmeslag och andra värmerelaterade sjukdomar," värmeslag är den tredje allvarligaste värmerelaterade besvär. Det är resultatet av att förlora en betydande mängd vatten och salt genom svett och oftast sker som ett resultat av intensiv fysiskt arbete eller motion. Emellertid kan värmeslag även drabbar människor med låg salthalt dieter eller diuretika placeras i ett mycket varmt klimat. Förutom att värma miljö frossa, kommer människor med värmeslag ofta upplever huvudvärk, dimsyn, illamående och outsläcklig törst. I mycket sällsynta fall kan kramper.

Fästingar

Fästingbett ökning under våren och sommaren när dessa spindeldjur är mest aktiva. Harvard University konstaterar att det finns olika typer av fästingsjukdomar, inklusive borrelia, tularemi, anaplasmos, och ehrlichiosis. Rocky Mountain spotted fever är det mest dödliga typ; alla de sjukdomar som förtecknas här åtföljs av varm atmosfär frossa och kan också inkludera muskelvärk, smärtor, huvudvärk och utslag.

Andra infektiösa orsaker

En uppsjö av andra infektioner kan orsaka en person att uppleva frossa i en varm miljö, inklusive blindtarmsinflammation, bronkit, halsfluss, ett öra eller urinvägsinfektion eller hjärnhinneinflammation. Tuberkulos, aids och andra sexuellt överförbara sjukdomar kan också orsaka dessa frossa. Dessutom kan inflammatoriska sjukdomar, septisk eller infektiös artrit och matförgiftning vara den skyldige.

Tecken och nivåer av värmeslag


Värmeslag uppstår när kroppstemperaturen blir för hög, på grund av hög värme och luftfuktighet, överansträngning eller uttorkning. Tre nivåer av denna värmerelaterade tillstånd existerar. Den första är värme kramper, följt av värmeslag och sedan värmeslag, som kan vara dödlig. Erkänner symtom på värmeslag och vidtar åtgärder för att kyla ner kroppen kan hålla värmerelaterade skador eller dödsfall inträffar.

värme~~POS=TRUNC Kramper

Värme kramper är en mild form av värmeslag. Kramper uppstår när kroppen blir överhettad på grund av hög värme eller fuktighet, utövar i varma förhållanden eller uttorkning. Om du upplever värme kramper, stoppa vad du gör och vila på en sval plats, företrädesvis i en luftkonditione eller skuggade utomhus. Dricka en sportdryck kyler kroppen och fylla förlorade elektrolyter. Om du inte har en sportdryck, förbrukar mycket kallt vatten. Om symtomen inte försvinner eller blir värre, kontakta läkare.

Värme slag

Värmeslag är en allvarligare värmerelaterade tillstånd. Symptomen kan omfatta svettning, yrsel, extrem trötthet och snabb eller långsammare puls. Om värmeslag orsakas av vattenförlust på grund av höga temperaturer eller överansträngning, kan symtom är törst, huvudvärk, svaghet och medvetslöshet, enligt WebMD. Om din kropp har förlorat för mycket salt, kan du uppleva illamående och kräkningar. Kramp och matthet kan också förekomma. Dessutom, förvirring och urin som verkar mycket mörk, är symptom i samband med värmeslag orsakas av saltbrist. Om du upplever något av dessa symtom, omedelbart flytta till en sval plats, företrädesvis ett luftkonditionerat område inomhus. Dricka en sportdryck eller kallt vatten. Sänk din kroppstemperatur med en kall dusch eller bad, eller genom svamp av med en fuktig handduk.

Värmeslag

Om du lider av värmeslag och kroppstemperaturen når 104 grader Fahrenheit, eller ditt tillstånd inte förbättras inom en timme, omedelbart söka läkarvård, eftersom de kan vara tecken på värmeslag. Värmeslag kan orsaka hjärnskador. Om den lämnas obevakad kan värmeslag vara dödlig. Symtom på värmeslag kan inkludera snabb andning, talsvårigheter, kramper, koma eller medvetslöshet och hallucinationer, enligt Mayo Clinic.

Förebyggande

Värmerelaterade sjukdomar som värmeslag kan förebyggas. Spendera så mycket tid som möjligt på en sval, luftkonditionerade miljön under varmt och fuktigt väder. Drick mycket vatten eller andra vätskor, och mer om du ägnar sig åt motion eller spendera tid utomhus när det är varmt. Låt inte dig själv att bli törstig. Använd bekväma, andas kläder under varmt väder. Ta regelbundna pauser från värmen. Lyssna på din kropp och vila omedelbart om du upplever värme kramper eller symtom på värmeslag.

Svettning, frossa, trötthet och amp; illamående Symptom

En kombination av svettningar, frossa, trötthet och illamående symptom kan signalera ett brett spektrum av medicinska tillstånd, från ett passerande virus till mer allvarliga, potentiellt livshotande sjukdomar. Kontakta din läkare om du upplever dessa symtom. Laboratorietester och andra diagnostiska verktyg kan precisera den bakomliggande orsaken. Om dessa symtom förvärras eller åtföljs av hög feber, andningssvårigheter eller bröstsmärta, söka akut läkarvård.

viral gastroenterit

Viral gastroenterit, vanligen kallad magsjuka, är en mycket smittsam tarmvirus och den näst vanligaste sjukdomen i USA, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Symtomen är illamående och kräkningar, buksmärta, trötthet, feber och frossa. En läkare diagnostiserar viral gastroenterit baserat på symtom och en fysisk undersökning. Eftersom virus inte kan botas med antibiotika, är inriktat behandling på att upprätthålla adekvat hydrering tills viruset har gjort sitt. Viruset sprids genom kontakt med förorenad mat eller ytor; frekvent ordentlig handtvätt kan hjälpa till att förhindra dess spridning.

Migrän

MedlinePlus förklarar att cirka 11 av 100 människor lider av migrän, en typ av svår bultande huvudvärk som orsakas av onormal hjärnaktivitet. Migrän visas normalt mellan åldrarna 10 och 46, och påverkar fler kvinnor än män. Symtomen varierar från person till person, men kan inkludera dimsyn, svettningar eller frossa, illamående, kräkningar, trötthet, smärta i nacke och känslighet för ljus eller ljud. Din läkare kan föreslå att hålla en dagbok med uppgifter om omständigheterna och miljön kring din migrän att identifiera potentiella triggers. Migrän kan behandlas med over-the-counter smärtstillande, men mer allvarliga fall kan kräva receptbelagda läkemedel.

Angina

Angina är en typ av bröstsmärta utlöses av minskat blodflöde till hjärtat, enligt MayoClinic.com. Stabil angina kännetecknas av ihållande smärta orsakas vanligen av fysisk ansträngning. Instabil angina, som kännetecknas av plötslig smärta eller en förändring i svårighetsgraden eller mönstret av stabil angina, kan signalera en nära förestående hjärtinfarkt. Tillsammans med bröstsmärtor, ytterligare symtom är illamående, trötthet, andfåddhet, svettning och yrsel. Söka akut läkarhjälp om du upplever angina för första gången eller om symptomen av tidigare diagnostiserad kärlkramp är allvarligare än vanligt.

Malaria

De Centers for Disease Control and Prevention förklarar att, även om malaria utrotades i början av 1950-talet i USA, i genomsnitt 1500 fall visas fortfarande i detta land varje år. Malaria är den femte vanligaste orsaken till dödsfall infektionssjukdomar i hela världen, och andra endast till HIV / AIDS i Afrika. Klassiska malariasteg börjar med en kall skede kännetecknas av frossa och skakningar. Det andra steget har illamående, kräkningar och feber. Under den tredje etappen, svettningar och trötthet råda tills kroppstemperaturen återgår till det normala. Men CDC konstaterar att denna specifika mönster är sällan sett och patienter är mer benägna att uppleva en rad symptom hela sjukdom.

Varje förälder vid ett eller annat tillfälle kommer att behöva ta hand om ett barn med feber och frossa. Det är viktigt att veta att feber är inte nödvändigtvis en orsak till oro; Det innebär att ditt barns kropp gör sitt jobb för att bekämpa en infektion. Men du vill övervaka ditt barns temperatur och behandla sina symptom för att göra honom mer bekväm.

Instruktioner

behandlingar

1 Ta ditt barns temperatur. En örontermometer fungerar bra för småbarn eller yngre barn som kanske inte sitta stilla för minut som krävs för en oral termometer för att ge en avläsning. Om hennes temperatur är 105 grader, kontakta läkare omedelbart.

2 För en lägre feber ge ditt barn en over-the-counter feber reducering och smärtstillande medel, såsom paracetamol eller ibuprofen. Om barnet är under 2 år, kontakta din barnläkare.

3 Ge honom mycket vätska såsom vatten, soppa eller popsicles att hålla honom uttorkad. Febern skall låta honom förlora vätska snabbt.

4 inte bunta ihop henne. Du vill hålla henne varm, men låta hennes kropp att andas och släppa ut värme. Lätta kläder och en lätt filt är tillräcklig.

5 Bada honom i varmt vatten, som kommer att ha en lugnande effekt och kan även bidra till att febern ner.

6 Se till att hon får massor av vila. Hon bör stanna hemma från skolan eller dagis tills hennes temperatur har varit tillbaka till det normala under 24 timmar.

Vad orsakar Frossa med kalla fötter?

Frossa åtföljs av kalla fötter kan bero på ett antal villkor som sträcker sig från kroniska sjukdomar såsom Raynauds sjukdom eller anemi till miljöfaktorer eller sjukdomar. Enligt arbetarskydds Administration, kan många miljö reaktioner på extrema väderförhållanden mildras med rätt kläder och vård. Andra sjukdomar är kronisk och kan vara obotlig.

Raynauds sjukdom

Symptom av Raynauds sjukdom, som ibland kallas Raynauds fenomen, vanligen utlöses av kallt väder. Frossa som du först känner när temperaturen sjunker följs sedan av en förlust av blodflödet till extremiteterna, vilket resulterar i kalla fötter och händer. Raynauds sjukdom orsakar små blodkärlen drar ihop sig och är ett tillstånd som oftast drabbar kvinnor. Sjukdomen ofta relaterade till andra villkor, såsom lupus och sklerodermi, och ofta drabbar människor engagerade i jobb som kräver repetitiva rörelser med stora, vibrerande handverktyg. Hudsår och gangrän kan ställa in när cirkulationen förblir avskurna under längre tidsperioder. Om du har Raynauds, det bästa sättet att undvika frossa och kalla fötter är att undvika extremt kalla miljöer. Läkemedel såsom alfa-blockerare och kalciumkanalblockerare kan användas för att förbättra cirkulationen genom att utöka dina blodkärl.

hypotermi

När kroppen förlorar värme snabbare än den kan producera energi för att värma upp, kan hypotermi ställa in och orsaka frossa och kalla extremiteter. Hypotermi börjar vanligen långsamt och orsakar förvirring och desorientering i tillägg till frossa, konstaterar MedlinePlus. Hypotermi är en direkt följd av exponering för extremt kallt väder, och det kan leda till döden. Om du har hjärt-kärlsjukdom eller hypotyreos, du är på en högre risk att utveckla hypotermi. Akutsjukvård som innebär att uppvärmningen kroppen och administrera hjärt-lungräddning kan krävas.

Sicklecellanemi

Sicklecellanemiaen finnas en blodsjukdom som förekommer från födseln, även om symptomen ofta inte förrän ungefär fyra månader efter födseln. Enligt National Heart Lung and Blood Institute, orsakar otillräcklig röda blodkroppar i dålig cirkulation som medföljer anemi. Sickle cell-anemi orsakar smärta, frossa och kalla händer och fötter. Trötthet är en av de vanligaste symtomen på sjukdomen. Andra symtom är bröstsmärta, huvudvärk och andnöd. Sicklecellanemiaen finnas en missbildning som är genetisk, ett arv från två föräldrar som bär genen. En benmärgstransplantation är det enda förfarande som kan utrota sjukdomen. Andra behandlingar lindra symtomen och kan innefatta blodtransfusioner, smärtstillande och regelbundna vaccinationer mot infektionssjukdomar.

Hur man kan förebygga värmeslag med mat

Hypotalamus är den del av hjärnan som styr kroppstemperatur, hunger och törst. När du upplever värmeslag, är din kropp producerar mer värme än den kan släppa, särskilt om du är uttorkad, eftersom din kropp minskar kroppstemperaturen huvudsakligen genom svett, enligt University of Maryland Medical Center, eller UMMC. När den inte behandlas, kan värmeslag leda till värmeslag, vilket är när kroppen når temperaturer på 104 grader eller högre, när man riskerar att organsvikt, hjärnskador och död, enligt FamilyDoctor.org.

Steg 1

Hur man kan förebygga värmeslag med mat

Ät mat som kommer att stödja en väl fungerande din hypothalamus, som är en del av endokrina systemet. Sådana livsmedel innehålla alger, gröna bladgrönsaker, morötter och skaldjur, bland annat lax och tonfisk, som innehåller essentiella fettsyror. Du kan också inkludera olivolja, nötter såsom mandlar, cashewnötter och jordnötter samt livsmedel som innehåller mycket mineraler som broccoli, grönkål och collards.

Steg 2

Hur man kan förebygga värmeslag med mat

Ät frukt och grönsaker som har ett högt vatteninnehåll, särskilt om du räknar med att spendera sammanhängande timmar arbetar eller spelar i direkt solljus. Några av dessa livsmedel innehålla ananas, gurkor, äpplen, päron, tomater och apelsiner. Vattenmelon är särskilt fördelaktigt i hydrating din kropp, och du kan äta det i bitar, lägga till fruktsallader eller göra vattenmelon vatten med det genom att sätta det i mixern.

steg 3

Hur man kan förebygga värmeslag med mat

Återfukta din kropp genom att konsumera buljonger, soppor och spannmål med låg fetthalt eller nötter mjölk. Även livsmedel har sin egen vatteninnehåll, är det bra att öka din flytande konsumtion med dessa typer av livsmedelsberedningar. Misosoppa är en bra idé under kalla dagar, och gazpacho, som är en spansk kall soppa, kan tas under varma dagar för att uppdatera din kropp och hålla dig hydrerad och näring.

varningar

 • Undvika att konsumera mat som innehåller koffein, såsom choklad, eftersom koffein kommer att fungera som ett diuretikum, vilket fick kroppen att urinera, vilket gör du förlorar värdefulla vätskor.

tips

 • Drick minst sex glas vanligt filtrerat vatten per dag för att hålla kroppen hydrerad och dricka alltid vatten när du är törstig, som är ett tecken på svag uttorkning är törstig.

Bältros är ett smärtsamt tillstånd som orsakas av samma virus som orsakar vattkoppor, nämligen herpes zoster. Symtomen omfattar känslighet i ena sidan av bröstet, ryggen eller ansiktet, med extrem smärta i det känsliga området, tillsammans med frossa.

Frossa kan ge en falsk Influensa diagnos

Med känslan av frossa och utveckla en feber kan vid en första, leda en person att tro att han har influensa, när han i själva verket har bältros.

Frossa Precede Blåsor

Strax efter ett upplevelser frossa och känsliga hudområden, kommer smärta blir mer akut. En person kanske inte kan bära det känsliga området beröring. Små blåsor kommer att visas, bildar ett utslag. Blåsorna bildar sårskorpor och faller av efter två eller tre veckor.

Rådgöra med en läkare

Har en läkare övervaka sjukdomen, så att den inte sprider sig till andra organ, särskilt i ögonen. En läkare kan också erbjuda medicin för smärta.

Behandling med diet

Förutom att följa en läkares råd, föreslår sjukvårdspersonal äta livsmedel som innehåller mycket B-vitaminer, såsom fullkorn, vetegroddar och ägg, eftersom B-vitaminer kan hjälpa till att läka skadan bältros fogar på nervsystemet. Vitamin A och C hjälpa attackerna på huden, och finns i frukt och grönsaker. Kalcium och magnesium kan hjälpa till att läka nervändar, så att konsumera gröna bladgrönsaker rekommenderas.

Homeopatisk behandling För Frossa & Klåda

Vissa homeopatiska läkemedel rekommenderar en varm tillämpning av Arsenicum album för att underlätta den kyliga känsla och klåda, särskilt på natten. Om en brännande smärta upplevs genom att applicera värme, sedan prova en kall tillämpning av Apis Mellifica eller mezereum. Rådgör med din lokala hälsokostaffär eller naturläkemedel läkare om dessa och andra homeopatiska medel, men också vara säker på att du är under vård av en läkare.

Hur man kontrollerar feber och frossa hos barn

Kroppen använder feber - temperaturhöjning - för att bekämpa virus eller bakterieinfektion. En ökad temperatur är ett symptom, inte själva sjukdomen. Såvida febern är mycket hög eller ditt barn är obehagligt och inte vila eller riskerar att feberkramper, bör du bara försöka att göra ditt barn bekväm nog att vila. En del barn utvecklar frossa eller frossa när de har feber. Om ditt barns temperaturen går över 104 grader Fahrenheit eller hon agerar mycket sjuk, kontakta din läkare.

Steg 1

Klä ditt barn i lätta pyjamas eller en T-shirt och shorts. Ju mindre kläder han bär, kommer förr hans kropp kunna kasta överskottsvärme för att han förlorar värme genom sin hud.

Steg 2

Täck ditt barn med en ljus filt endast medan hon frossa. Shivering är kroppens sätt att höja dess temperatur. När hon slutar frossa, ta bort filten.

steg 3

Ge ditt barn extra klara vätskor såsom sportdrycker, hönsbuljong, vatten eller juice. När han har feber och börjar svettas, förlorar han kroppsvätskor.

steg 4

Håll ditt barns rumstemperatur på den kalla sidan - 70 till 74 grader Fahrenheit.

steg 5

Ge ditt barn paracetamol eller ibuprofen om hennes temperaturen stiger över 102 grader Fahrenheit och hon är obekväm.

steg 6

Blöt en ren handduk i kallt eller ljummet vatten. Vrid ut den helt och sprida den över barnets panna eller över nacken.

varningar

 • Ge inte sportdrycker till barn under 6 månaders ålder.
 • Barn under 18 år bör inte ges aspirin. Om ditt barns sjukdom är viral, har aspirin varit knuten till Reyes syndrom, som orsakar encefalit liknande symptom. Denna sjukdom kan orsaka permanent invaliditet eller död.

tips

 • Spädbarn under 2 månaders ålder bör inte ges några over-the-counter smärtstillande eller feber förminsknings.
 • Ibuprofen produkter bör endast ges till barn från 6 månaders ålder eller äldre.

Saker du behöver

 • lätta kläder
 • ljus filt
 • Paracetamol eller ibuprofen
 • tydliga vätskor
 • kylkompress

Värmeslag är en allvarlig medicinsk nödsituation som kräver aggressiv kylning och omedelbar evakuering.

Instruktioner

1 Utvärdera för värmeslag (se "hur man bedömer Heat sjukdom"). Om du misstänker värmeslag, behandla med följande steg.

2 Hur man behandlar Värmeslag

Flytta patienten i direkt solljus, företrädesvis i en sval, skuggig plats.

3 Hur man behandlar Värmeslag


Har patienten ligga platt och höja hans eller hennes fötter.

4 Hur man behandlar Värmeslag


Ta bort värmebevarande kläder.

5 Blöt patienten ner och fläkt honom eller henne, eller fördjupa patienten i kallt vatten.

6 Hur man behandlar Värmeslag

Placera is förpackningar på patientens huvud, nacke, armhålor, handflator, fotsulor och ljumske.

7 Hur man behandlar Värmeslag


Fukta väl med massor av vatten, en utspädd sportdryck eller vätskeersättning, men bara om patienten är tillräckligt medveten för att hålla en kopp och dricka utan hjälp.

8 Övervaka kroppstemperaturen ofta hålla noggranna anteckningar om hur länge patienten förblir vid en given temperatur. Överföra dessa anteckningar när du överför vård.

9 Evakuera omedelbart, ständigt övervaka och skriva ner patientens kroppstemperatur.

Tips

 • En person som lider av värmeslag är sannolikt att ha en instabil kroppstemperatur även efter det att kroppen har svalnat, så vara uppmärksam på antingen hypotermi (se "Hur att diagnostisera och behandla hypotermi") eller en eskalerande temperatur.
 • Om du har nedsänkt personen i kallt vatten, ta bort honom eller henne och fläkt när kroppstemperaturen når 102 grader eller lägre.
 • Evakuera omedelbart, även om personen verkar återhämta sig.
 • Administrera inte värme minska mediciner.
 • Använd inte salttabletter att rehydrera, eftersom dessa är alltför koncentrerad. Använd vätskeersättning salter i stället.
 • Om symptomen kvarstår eller om du har särskilda medicinska tillstånd eller problem, kontakta en läkare.
 • Denna information är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling.