XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

fosfatidylkolin

Fosfatidylkolin, som också ibland betecknas som lecitin, är ett ämne i kroppen som bildats av essentiellt näringsämne kolin. Din kropp använder fosfatidylkolin för att skicka meddelanden mellan cellerna och transporter fett och kolesterol genom blodomloppet. Om din kropp inte har tillräckligt med fosfatidylkolin, kan du utveckla leverskada eller förändrade kolesterolnivåer. Tala med din läkare om biverkningar av fosfatidylkolin om hon rekommenderar att du börjar ta detta tillägg.

Orolig mage

Fosfatidylkolin tillskott kan orsaka irritation längs mag-tarmkanalen, vilket leder till rubba biverkningar magen. Du kan känna illamående eller utveckla en minskning i din vanliga aptit. Att äta ett litet mellanmål innan du tar eller fått en dos av fosfatidylkolin kan bidra till att begränsa eller förhindra utvecklingen av magbesvär. Söka vård från din medicinska leverantör om biverkningar magbesvär inte avtar eller förvärras.

Diarré

Diarré kan utvecklas som en bieffekt efter behandling med fosfatidylkolin kosttillskott, RxList rapporter. Frekvent, lös avföring kan vara störande för din normala dagliga rutin och kan förekomma i samband med maginnehåll eller kramper. Överflödig vätska skada som orsakats av kronisk diarré kan leda till uttorkning. Om du får diarré som varar mer än ett par dagar, kontakta din läkare för ytterligare utvärdering och omsorg.

Kraftig svettning eller kraftig salivavsöndring

Behandling med detta tillägg kan orsaka överdriven salivering, vilket kan leda till dreglande eller täta svälja. Du kan också märka att du börjar svettas mer än vanligt. Kraftig svettning kan vara obekvämt och kan orsaka din hud visas spolas eller fuktig vid beröring.

Reaktioner på injektionsstället

Om du får fosfatidylkolin som en injektion, kan du utveckla en hudreaktion vid injektionsstället. Biverkningar i samband med en reaktion vid injektionsstället inkluderar rodnad, brännande, svullnad, klåda, sveda och smärta, RxList rapporter. Du kan också utveckla ett blåmärke på platsen för fosfatidylkolin behandling. Dessa biverkningar är tillfälliga och vanligtvis avtar inom några dagar efter behandlingen.

Livsmedelskällor fosfatidylkolin

Fosfatidylkolin är ett fett molekyl som innehåller viktigt näringsämne kolin. Denna kolininnehållande förening spelar en roll i nervimpuls överföring, fettmetabolism, och upprätthålla strukturen av celler. Mest av kolin i livsmedel finns i phosphatidylinecholine, enligt Linus Pauling Institute. Den rekommenderade mängden av kolin intag för vuxna män är 550 mg per dag, medan det är 425 mg per dag för vuxna kvinnor.

Kött och fisk

Kött och fisk är bra källor till fosfatidylkolin, enligt Linus Pauling Institute. A 3 oz servering av nötlever innehåller 355 mg av kolin, medan tre uns av torsk innehåller 71 mg. Andra kött- och fiskkällor inkluderar styckningsdelar av nötkött, lax, och konserverad räkor.

Mjölk och ägg

Konsumerar mjölkprodukter och ägg kan bidra till att öka ditt intag av kolin. Ett stort ägg kan förse dig med 126 mg kolin, medan en 8 oz servering av skummjölk har 38 mg. Linus Pauling Institute varnar att strikta vegetarianer eller veganer som inte äter ägg eller mjölk, i tillägg till andra animaliska produkter, kan vara i riskzonen för kolinbrist.

andra livsmedel

Andra livsmedel du förbrukar kan vara en bra källa till kolin. En en-kopp servering av rostade vetegroddar innehåller 172 mg av kolin, enligt Linus Pauling Institute. En en kopp portion broccoli innehåller 62 mg av kolin. Andra bra källor inkluderar brysselkål, jordnötssmör och mjölkchoklad.

Har Fosfatidylkolin förbättra sömnen?


Fosfatidylkoliner är en underklass av cholines, som är en viktig komponent i cellmembran. Detta ämne är ibland till som PC och är en väsentlig del av det näringsämne lecitin. Ibland är de villkor lecitin och PC används omväxlande. Fosfatidylkolin är djupt involverad i strukturen av membran. Det är vanligast kommersiellt i sojalecitin och säljs över disk som kosttillskott.

Funktioner

Enligt en studie som publicerades i den 19 januari 2008 frågan om Journal of Lipid Research, kan fosfatidylkolin vara ett viktigt näringsämne för människor och andra djur, men det finns inget som tyder på att det förbättrar sömnen.

Fungera

PC har använts i flera europeiska och asiatiska länder för behandling av Alzheimers sjukdom, stroke och traumatisk koma.

fördelar

Den fosfatidylkolin finns i sojalecitin tas av många konsumenter som ett kosttillskott som en förebyggande för sådana sjukdomar som högt kolesterol, åderförkalkning, högt blodtryck och leverproblem.

överväganden

Eftersom stora mängder av fosfatidylkolin kan öka symtom på depression, bör det endast fattas av dem som behandlas för depression medan under en läkares överinseende.

Varning

Biverkningar av fosfatidylkolin kan vara problem att andas, bröstsmärtor och nässelutslag eller andra hudirritationer. Om du upplever några sådana biverkningar ska du sluta ta PC omedelbart och kontakta din läkare.

Vilka är fördelarna med lecitin kosttillskott såsom fosfatidylkolin?

Lecitin består av fosfatidylkolin och andra fosfolipider, en del av kritiska fysiologiska funktioner i kroppen, såsom bibehållande cellstruktur. Lecitin finns i äggula, soja och kött, enligt Ray Sahelian MD, och de flesta människor konsumerar tre till 6g per dag. Det är en viktig emulgeringsmedel, väsentligen vilket betyder att den kan blanda olja och vatten. Lecitin används ofta i kosttillskott, och är nödvändig för att konsumera varje dag.

fettmetabolismen

Enligt Woodmed.com, kolin stöd i nedbrytningen av fett. Fosfolipider är viktiga komponenter i galla, som utsöndras av gallblåsan att smälta fett. Sajten uppger att kolin fungerar som en metyldonator, bränslepåfyllning processer som exporterar fett från levern. När kolin nivåerna är låga, kan fett bygga upp i levern, blockerar ämnesomsättning. Enligt drugs.com är fosfatidylkolin kosttillskott marknadsförs i Germancy för leversjukdomar som akut och kronisk hepatit, cirros, diabetesfettlever och toxisk leverskada. Den amerikanska Food and Drug Administration inte reglerar fosfatidylkolin produktionen eller distributionen, så tala med din läkare innan du använder den som ett komplement.

Eases Ulcerative Colitis

Fosfatidylkolin har befunnits bidra till att minska inflammation i fall av ulcerös kolit. "The International Journal of Gastroenterology och Hepatology" publicerat en studie i juli 2005 som testade effekterna av fosfatidylkolin jämfört med placebo på 60 patienter med ulcerös kolit. Resultaten visade 90 procent av patienterna i fosfatidylkolin gruppen upplevde klinisk förbättring av sina symptom. Mer data behövs innan fosfatidylkolin kan betraktas som en kompletterande behandling för ulcerös kolit.

acetylkolin Formation

Fosfatidylkolin är ett förstadium till acetylkolin, en neurotransmitter involverad i minnet. I december 2006, "Current Opinion in Neurobiology" publicerat en studie som upptäckte acetylkolin spelat en viktig roll i bildandet av minnet. En annan tidskrift presenterade en studie som undersökte dysfunktioner i acetylkolinreceptorställen. Publicerad i januari 2009 i "Brain Research", forskare i Japan fann att skador på acetylkolinreceptorer nedsatt minnesfunktion.

Kolesterol

Fosfatidylkolin kan också dra nytta kolesterolvärden. Drugs.com uppger att det kan sänka kolesterolnivåerna hos människor. Enligt Woodmed.com kan fosfatidylkolin bidra till att avlägsna kolesterol från vävnads insättningar, och hämmar trombocytaggregation. Denna åtgärd kan bero delvis på fosfatidylkolin innehåll linolsyra; linolsyra är en av de essentiella fettsyrorna. UMM.edu listar kontrollera inflammation, blodkoagulering och stödja hjärnans utveckling som fördelarna med denna särskilda fettsyra.

Vad är fosfatidylkolin?

Även människor kan producera mineral kolin i små mängder, måste de också konsumera en del i kosten för att upprätthålla god hälsa, enligt Linus Pauling Institute, eller LPI, vid Oregon State University. Mest kolin i kroppen ligger i fettmolekyler kallade fosfolipider, och den vanligaste fosfolipiden är fosfatidylkolin. Tillägg finns att tillgå som innehåller fosfatidylkolin, även känd som lecitin.

Fungera

Fosfolipider är viktiga delar av cellmembran, och fosfatidylkolin är avgörande för cellmembranintegritet, förklarar LPI. Fosfatidylkolin är en del av mycket låg densitet lipoproteiner som bär fett och kolesterol från levern till andra delar av kroppen som behöver dem. Kolin, som syntetiseras från fosfatidylkolin, är nödvändigt för produktion av signalsubstansen acetylkolin, som deltar i minnet samt nervsystemet och muskelfunktion.

källor

De flesta människor som äter en mängd olika livsmedel inte har en fosfatidylkolin brist, enligt Dr Ray Sahelian, som specialiserat sig på naturliga kosttillskott. Du kan enkelt konsumera 3-6 g av denna substans per dag genom att äta kött, ägg och soja. Mindre mängder förekommer i grönsaker, frukt och spannmål.

fördelar

Människor tar fosfatidylkolin tillskott av olika skäl, förklarar Sahel, såsom att förbättra lever och hjärnans funktion och bibehålla sunda kolesterolnivåer. Eftersom fosfatidylkolin transporterar kolesterol och fett från levern, förhindrar det fett uppbyggd i levern, som noterats av LPI. Dessutom har en studie som publicerades av Margreet R. Olthof och kollegor i juli 2005 numret av "American Journal of Clinical Nutrition" fann att komplettera med fosfatidylkolin minskade plasma totalt homocystein koncentrationer. Hög homocystein koncentrationen är en potentiell riskfaktor för hjärt-kärlsjukdom.

missuppfattningar

Fosfatidylkolin nivåer i hjärnceller minskar med åldern och kan bidra till minnesförlust. Vissa människor tar fosfatidylkolin att förbättra minne och kognition, men forskning stöder inte denna användning, enligt Sahelian. Forskning stöder inte heller att använda fosfatidylkolin för behandling av demens. En genomgång av studier av JP Higgins och L. Flimmer publicerade i "Cochrane Database av systematiska översikter" i 2000 undersökte 12 kliniska prövningar av lecitin för patienter med demens på grund av Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och subjektiv minnesproblem. Ett viktigt resultat hittades i patienter med subjektiva minnesproblem, men annars inga fördelar hittades.

typer

Fosfatidylkolin tillägg finns att tillgå i kapslar, granuler och vätska. Ren fosfatidylkolin tillskott är märkta som sådana, medan tillägg märkta som lecitin kan innefatta 20 till 90 procent fosfatidylkolin tillsammans med andra lipider, enligt LPI. Mängden kan bero på den källa, såsom äggula eller soja, eller den process som används för att extrahera den lecitin.

Översikt

Fosfatidylkolin är ett allestädes närvarande, naturligt förekommande fosfolipid-molekylen. Det är den viktigaste lipiden, eller fett, av cellmembran och blodproteiner. Även känd som PC, fungerar fosfatidylkolin som kroppens viktigaste källan till kolin, ett viktigt näringsämne och föregångare till signalsubstansen acetylkolin. PC är också nödvändigt för produktion av ytaktiva medel, som är kritiska för lungfunktion och gastrointestinal hälsa. Termerna "fosfatidylkolin" och "lecitin" används ibland synonymt; emellertid är lecitin faktiskt en blandning av flera lipider och fosfolipider.

lever Hälsa

PC är nödvändig för sammansättning av och reparation av cellmembran och är avgörande för normal leverfunktion. Forskning anger PC mest välgörande roll är vid förebyggande och behandling av olika former av leversjukdom och toxicitet. PC skyddar leverceller från virus skador minskar fibros, och förhindrar celldöd från droger, alkohol och andra kemiska gifter.

Flera studier har visat PC skyddande och läkande effekt på patienter med hepatit A, B och C. I en dubbelblind studie publicerad i tidskriften Lever, PC administrationen för kronisk, aktiv hepatit resulterade i betydande minskning av sjukdomsaktivitet. En annan studie i Hepatology, visade att kolin-brist patienter hade en återföring av leversteatos eller fettlever, på kolin tillskott. Dessutom, en studie från tidskriften Alkoholism: Clinical and Experimental Research, resulterade i PC skydd av råttleverceller från alkohol-inducerad toxicitet. Författarna föreslår att fosfatidylkolin minskar celldöd genom en minskning av oxidativ stress.

intestinal Health

Fosfatidylkolin är ett stort lipid i det skyddande slemskiktet i mag-tarmkanalen. Det kan lindra GI skada genom att utöva en anti-inflammatorisk effekt. En färsk studie i BMC Gastroenterology, visar att PC hämmar pro-inflammatoriska substanser och är fördelaktigt för dem som lider av ulcerös kolit.

Emerging bevis tyder också på att datorn kan skydda magen och tarmen foder från de skadliga effekterna av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, även kallade NSAID. Med hjälp av en kombinerad produkt av NSAID, naproxen och PC, en studie i Inflammopharmacology att "Naproxen-PC tycks framkalla betydligt mindre GI skada och blödningar i två gnagare modellsystem med bibehållen antiinflammatorisk och COX-hämmande aktivitet."

neuropsykiatriska störningar

Fosfatidylkolin betydelse i cellmembranet integritet och intracellulär kommunikation har lett till forskning inom neurologi. Trots att studier är begränsade tyder uppgifter PC tillskott kan minska symtomen av sjukdomar som förknippas med låga nivåer av acetylkolin inklusive schizofreni, bipolär sjukdom, Huntingtons korea, Tourettes syndrom och Alzheimers sjukdom. Resultat från en studie i tidskriften Proteome Research visade att dyslipidemi i hjärnan och blod kan vara faktorer i sjukdomsprocesser både schizofreni och bipolär sjukdom.

Fosfatidylkolin, även känd som lecitin, är ett växtbaserat läkemedel som används för att behandla individer med höga nivåer av kolesterol. Användningen av fosfatidylkolin kan leda till en mängd olika biverkningar, som är beroende av den särskilda individen och dosstorlek.

Identifiering

Enligt Drugs.com är fosfatidylkolin ett naturligt förekommande ämne som finns i "... nötlever, biff, ägg, jordnötter, blomkål, och apelsiner. Kommersiella lecitin produkter kommer vanligtvis från sojabönor, äggula, eller hjärnvävnad." Förutom att användas som ett medel för att sänka kolesterolet är fosfatidylkolin också används för att behandla leverproblem och neurologiska sjukdomar. Eftersom fosfatidylkolin inte har testats av FDA, alltid diskutera farorna med att använda denna behandling med din läkare.

Allvarliga biverkningar

Enligt Drugs.com, i sällsynta fall krävs användning av fosfatidylkolin kan leda till en allvarlig allergisk reaktion som erkänns av en svullnad i läppar, tunga eller ansikte. Andra symptom kan inkludera andningssvårigheter, nässelutslag, allvarlig hudirritation och en stängning av halsen. Sluta använda fosfatidylkolin omedelbart och söka akut läkarhjälp om någon av dessa biverkningar uppstår.

Lindrigare biverkningar

Användare av fosfatidylkolin har rapporterat flera vanliga men mindre allvarliga biverkningar, inklusive magbesvär, illamående, minskad aptit och ökad salivutsöndring. Dessa mindre biverkningar kan vara anledning till allvarlig oro om någon blir mer problematisk eller regelbundet förekommer. I ett sådant fall, sluta använda produkten och kontakta din läkare omedelbart.

korrekt användning

Olämplig användning av fosfatidylkolin kan leda till ökad risk att drabbas av biverkningar. Alltid noga följa tillverkarens anvisningar eller läkarens ordination. Byt aldrig den rekommenderade dosen eller varaktigheten av användning av produkten. Fosfatidylkolin är tillgängligt i piller och flytande form. Ta piller form med en åtta-ounce glas vatten och med mat för att undvika magbesvär. Om i flytande form, bör fosfatidylkolin mätas med den medföljande cup och tas oralt. Förvara i rumstemperatur borta från ljus och fukt.

Varning

Ta aldrig en dubbel dos av fosfatidylkolin för att kompensera för en missad eller hoppade dosen. Även om det har förekommit några rapporterats farliga läkemedelsinteraktioner med fosfatidylkolin, alltid kontakta din läkare och diskutera säkerheten hos denna produkt med din nuvarande droganvändning. Använd extrem försiktighet hos barn och de som är gravida eller ammar.

Vad händer under lipolys?


Lipolys är en icke-kirurgisk procedur används för att avlägsna fett från specifika delar av kroppen. Den riktar sig vanligen midjan, lår, mage, knän, överarmar, fotleder och under hakan, eftersom dessa områden kan vara envis när det gäller att bli av med fett och flab. Lipolys används också för att minska celluliter i kroppen. Lipolysen förfarande är inte en viktminskning kirurgi.

Procedur

Det tar ca 30 minuter till en timme att slutföra en enda lipolys förfarande, och det kan ta upp till tre förfaranden för att få det önskade resultatet. Lipolys förformas genom att injicera ett fett upplösning medicin långt in i fettvävnaden. Fettet lagras i fettceller är sedan släpps, vilket leder till en mindre kroppsmassa i de områden där förfarandet ägde rum. Proceduren är i huvudsak smärtfritt, men det kan finnas en lätt stickande eller nyper känsla som injektionerna in i huden, liknande till att få ett skott.

Bieffekter

Det finns minimala biverkningar lipolys. En person som tar emot en lipolys förfarande kan uppleva lätt blåmärken, svullnad och rodnad i det område där förfarandet ägde rum. Dessa biverkningar varar vanligtvis inte längre än en vecka. Det finns sällan ett behov av receptbelagda läkemedel, som over-the-counter smärtstillande kan minska obehag i samband med förfarandet. Det finns ingen anledning att missa något arbete eller gå miste om några tidigare gjorda planer på grund av lipolys. En person kan välja återgå till arbetet omedelbart efter lipolys.

Kostar

Lipolys anses vara en kosmetisk förfarande, så sjukförsäkring vanligtvis inte kommer att täcka kostnaderna. Håll också ihåg att du kan behöva mer än en procedur innan du får önskat resultat. Du kommer att vilja vara tydlig när det gäller huruvida det pris du är noterad är för hela lipolys processen eller per lipolys förfarande. I USA, kan kostnaden variera från $ 2000 till $ 4000 beroende på område riktade. Om du gillar att resa, kan du överväga att ha din lipolys är ett land som Asien eller Sydamerika; du ofta kan betala 30 till 75 procent mindre än i USA

Injection

Den viktigaste komponenten i den injektion som används i lipolys är fosfatidylkolin, även känd som PC eller PPC. Denna ingrediens avlägsnar fett och kan också bidra till att öka ämnesomsättningen. När injiceras i kroppen, Fosfatidylkolin håller kroppen från att lagra fett överallt där den har injicerats. Den första användes för att behandla komplikationer i samband med kolesterol. För dem som är mer känsliga för smärta, kan din läkare sätta en aktuell smärtstillande medel på huden före injektionen går in för att minska smärtan av injektionen.

Parkinsons sjukdom är en allvarlig neurologisk problem som orsakas av hjärncellskador och påverkar hur muskler i kroppen flytta. En vanlig behandling för Parkinsons är användningen av näringstillskott. Dessa tillägg kan hjälpa patienter att hantera de känslomässiga och psykologiska problem som är förknippade med denna sjukdom. Några naturliga kosttillskott har visat sig vara värdefullt för hjärnan av Parkinsons sjuka.

Lecitin / fosfatidylkolin

Lecitin spelar en viktig roll när det gäller att underlätta inlärning och kognitiv funktion genom att bibehålla hälsan hos cellmembranen genom transport av fetter. Det finns naturligt i kål, blomkål, äggula, lever, havregryn och sojabönor, men tillsätts ibland till förädlade livsmedel. Studier har visat att personer med högre grad av lärande och bättre minne färdigheter har högre nivåer av lecitin i kroppen. Detta har visat sig vara sant även hos patienter som lider av demens vid Parkinsons sjukdom. Lecitin används också för att hjälpa till att förebygga och behandla neurologiska problem och effekter från neurologiska sjukdomar och störningar.

vitamin B3

Vitamin B3, även känd som niacin, arbetar för att frigöra energi och hjälper till med cirkulatorisk funktion av cellerna och upprätthåller hälsa i nervsystemet. Parkinsonpatienter har ofta en brist i niacin. Patienter med Parkinsons kan ta tillskott för att kompensera för vitamin B3-brist eller öka konsumtionen genom grönsaker, spannmål, proteiner och mejeriprodukter.

vitamin E

Intag av E-vitamin tros bidra till att minska vävnadsskada och öka cirkulationen, vilket är avgörande för neurologisk hälsa. Vitamin E är också en antioxidant som kan bidra till att minska skador på hjärnan genom att minska effekten av kemikalier. Från och med 2009 fanns det inte mycket data som stödjer tron ​​att E-vitamin är bra för patienter med Parkinsons sjukdom specifikt.

Multivitaminer

Multivitaminer kan ha många effekter på kroppen av en patient som lider av sjukdomen. Rådet för ansvarsfullt Nutrition (CRN) att tillskott av multivitaminer kan stödja hälsan i hjärnan när de absorberas i kroppen. Det är viktigt att hitta en vitamin som lätt absorberas av kroppen för att se till att du får full nytta av tillägget.

kostförändringar

Den viktigaste energikällan för en hjärna är genom mat. Hjärnan är i stånd att direkt absorbera proteiner i livsmedlet. Att äta livsmedel som innehåller mycket protein är av största vikt att upprätthålla en hög energiflödet och hjälper hjärnan att fungera på sin högsta nivå. Patienter som lider av neurologiska problem, såsom de som förknippas med Parkinsons sjukdom är ofta placerade på högre proteindieter och deras kolhydratintag är ofta begränsad så att hjärnan är försedd med nödvändiga näringsämnen. Om du märker en plötslig, betydande förändring i din finmotorik, är det viktigt att diskutera ändringen med din läkare som dina kolhydrater eller proteinnivåer kan behöva kontrolleras.

Cancer och lecitin

Lecitin och dess byggsten, kolin, är mikronäringsämnen som är viktiga för många aspekter av hälsa, inklusive hjärt-funktion, levermetabolism och en minskad risk för vissa cancerformer. Den mekanism genom vilken lecitin agerar för att minska cancerincidensen är ännu inte klarlagd. Det kan vara svårt att uppskatta mängden lecitin i kosten, eftersom informationen om föreningen inte ingår på nutritionetiketter. Prata med dig vårdgivare för att avgöra om du får tillräckliga mängder av denna mikronäringsämnen.

Biokemi

Lecitin är det gemensamma namnet för specialiserade fettmolekyler i fosfatidylkolin familjen. Lecitin innehåller en blandning av fosfolipider, inklusive fosfatidylkolin, fosfatidyletanolamin, fosfatidylserin och fosfatidylinositol, utöver annat fett och kolhydrater. Fosfatidylkolin är kritisk för bildningen av cellmembran, liksom för nervcellsfunktionen, fett transport och metabolism.

källor

Lecitin syntetiseras i kroppen från kolin, en viktig mikronäringsämnen. Din kropp kan producera en liten mängd kolin, men det är också viktigt för att ta emot mikronäringsämnes genom kostkällor. Dessa inkluderar nötlever, biff, ägg, jordnötter, blomkål och apelsiner. Adekvat intag av kolin har satts till 550 mg per dag för vuxna män och 425 mg per dag för vuxna kvinnor. Under graviditet och amning, kvinnor behöver 450 mg eller 550 mg av kolin varje dag. Människor på restriktiva dieter eller vegetarianer som inte konsumerar mjölk eller ägg kan vara i riskzonen för att utveckla kolinbrist.

cancer

En kost brist på kolin, föregångaren som krävs för lecitin produktion, är förknippad med en ökad risk för cancer. Linus Pauling Institute vid Oregon State University konstaterar att råttor som utfodrats en kost med lågt kolin var mer känsliga för cancerframkallande eller cancer främjande, kemikalier i sin omgivning. I en djurstudie, forskare vid Korea Cancer Center Hospital visade att sojabönlecitin minskar förekomsten av lungtumörer. En 2011 studie vid Cancer Care Ontario fann reducerade bröstcancer bland personer som hade tagit lecitin kosttillskott.

lecitin Supplements

Kompletterande lecitin är tillgängliga och framställs vanligen från sojabönor, äggulor eller hjärnvävnad. Dessa tillägg har några rapporterade negativa biverkningar, även om det har förekommit rapporter om gastrointestinala effekter, anorexi, illamående, ökad salivutsöndring och hepatit. Rådgör med din läkare innan du börjar ett nytt tillägg, inklusive lecitin, för att ta reda på om det är rätt för din hälsa behov.