XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

förhöjt blodtryck efter måltid

Yrsel och amp; Trött efter måltider

Enligt Harvard Health, yrsel och trött efter att ha ätit mat är ganska vanligt hos äldre, som förekommer hos cirka en tredjedel av äldre män och kvinnor; dock sällan inträffar hos yngre personer. Detta tillstånd, som kallas postprandial hypotension, kan orsaka en yrsel eller yr känsla, vilket kan leda till att falla, eller svimning. Även upplever trötthet efter måltider i sig är inte ett problem, om du upplever trötthet efter måltider som åtföljs av yrsel eller yrsel, är det viktigt att du diskutera det med din läkare.

överväganden

Merck Manual konstaterar att eftersom tarmen kräver en stor mängd av blodflödet under matsmältningen, efter att ha ätit, hjärtfrekvensen ökar och blodkärl kommer ihop i andra delar av kroppen för att kompensera. I vissa äldre människor, deras kroppar inte fungerar, därför kommer deras puls inte öka, och deras blodkärl kommer inte ihop på lämpligt sätt, orsakar deras blodtryck att sjunka. Denna minskning i blodtryck orsakar en känsla av yrsel och trötthet.

Diagnos

Om du upplever symtom på yrsel eller extrem trötthet efter måltid, kan din läkare kontrollera ditt blodtryck före och efter du äter dina måltider för att avgöra om postprandial hypotension är orsaken. Eftersom människor med högt blodtryck och de med autonoma nervsystemet såsom Parkinsons och diabetes är mer benägna att detta villkor, kan din läkare ordinera tester för att kontrollera dessa förhållanden.

Behandling

Även om det finns inget känt botemedel för detta tillstånd, finns det åtgärder din läkare kan ordinera om du har fått diagnosen postprandial hypotension. Din läkare kan rekommendera att du minska mängden anti-hypertoni mediciner du tar. Din läkare kan begära att du inte ta dina mediciner omedelbart före eller efter måltider, och kan instruera dig att ligga ner efter att ha ätit. Konsumerar små, kolhydratrika måltider kan bidra till att lindra symptomen, och kan rekommenderas. Du kan instrueras att minska eller eliminera koffein som det gör att blodkärlen drar ihop sig, vilket ökar symptom på detta tillstånd.

varningar

Symptom på yrsel och trötthet efter måltider att inte tas på allvar. Enligt "The American Journal of Clinical Nutrition," patienter med postprandial hypotension är mer benägna att uppleva koronara händelser och död; Därför måste du söka medicinsk hjälp om du upplever symptom på detta tillstånd. Även postprandial hypotension inte orsakar dödsfall på egen hand, kan blodtrycksfall orsaka svimning som kan resultera i att falla, vilket kan orsaka huvudskada och eventuellt dödsfall.

Innebörden av lägre blodtryck Efter träningen

När du tränar, är det viktigt att hålla ett öga på din puls och blodtryck. En förändring i endera kan säga en hel del om din hjärthälsa. Motion ökar naturligtvis blodtryck eftersom hjärtat arbetar hårdare. Det är inte typiskt för blodtryck att falla när du är klar utövar. Konsultera en läkare om du känner dig yr eller svag efter träningen.

Identifiering

Blodtryck skapas av hjärtat när den pumpar blod i artärerna och när artärerna motstå blodflödet. Detta tryck mot kärlväggarna ger dig ditt blodtryck nummer. Ju högre siffra indikerar trycket medan ditt hjärta kontrakt, pumpar blod till kroppen. Ju lägre siffran är trycket när hjärtat är i vila mellan beats. Ditt blodtryck är ett tecken på hälsan hos ditt hjärta.

Effekt

Eftersom hjärtat är en muskel, kan motion hjälpa det blivit starkare och funktion med mindre belastning. Motion håller också artärer flexibla, vilket möjliggör bra blodflöde och normalt blodtryck. Under träning, pumpar hjärtat snabbare och hårdare för att öka blodflödet till musklerna, vilket ökar blodtrycket. Blodkärlen, under tiden, expandera för att frigöra värme. Om du slutar att utöva plötsligt saktar ditt hjärta ner, minskar blodcirkulationen och gör din blodtrycksfall. Blodtrycket bör återgå till normal vilonivån efter en återhämtningsperiod.

Betydelse

En sänkning av blodtrycket efter träningen kan vara relaterat till medicinering, kondition, vilken typ av motion och varaktigheten av motion. Om ditt blodtryck ökar och sedan minskar långsamt under din normala vilande nivå som du svalna, kan det inte vara några problem, enligt Health Central. Emellertid kan lägre än normalt blodtryck under eller efter träning indikerar tidig hjärtsjukdom. Fallande blodtryck kan vara från en minskning av blodvolymen, vilket tyder på bristande blodflöde från hjärtat.

överväganden

Rådgör med din läkare om du upplever symtom på lägre blodtryck efter att ha utövat, såsom yrsel. Andra orsaker till en blodtrycks kan inkludera att inte äta innan du arbetar ut, inte äter tillräckligt eller inte äter rätt mat på grund av en nedgång i blodsockernivåer. Om du har en förkylning eller influensa, kan detta också leda till en sänkning av blodtrycket. Blodtryck mediciner eller diuretika kan sänka blodtrycket efter träning också.

Finns det farorna med att dricka kallt vatten efter måltider?

Vissa österländsk medicin utövare tror att dricka kallt vatten efter att ha ätit kan orsaka matsmältnings eller immunsystemet problem. Men vissa västerländska läkare tror dricksvatten efter måltid kan vara till hjälp. Inget av dessa påståenden har visat, så om du dricker kallt vatten efter en måltid bör beror huvudsakligen på hur det känns.

Matsmältning

Enligt ayurvedisk författare och läkare Dr Vasant Lad, dricka kallt vatten efter en måltid har negativa effekter på matsmältningssystemet. Lad varnar också mot att dricka kallt vatten omedelbart före en måltid. Om du måste dricka vatten medan du äter, dricker vatten som är vid rumstemperatur och ta små klunkar.

slem Building

Dricka kallt vatten efter en måltid skapar överflödigt slem i kroppen, enligt Lad. Överdriven slem i kroppen kan leda till en minskning av immunsystemets funktion, vilket gör det lättare att fånga förkylningar och sjukdomar. Lad rekommenderar att dricka varmt te i stället för kallt vatten vid måltider för att undvika slem uppbyggd.

motsäger Åsikter

Medan de flesta människor i den alternativa hälsoområdet tror att dricka kallt vatten är ohälsosamt i allmänhet, är med tanke på västerländska hälso-och sjukvårds motsatsen. Enligt Dr Michael Picco, dricksvatten efter en måltid inte stör matsmältningen. I själva verket tror Picoo dricksvatten efter en måltid kan hjälpa matsmältningen. Han säger vatten hjälper till att bryta ner maten i magen gör det lättare att smälta.

Ytterligare försiktighetsåtgärder och överväganden

Om du ska dricka kallt vatten efter måltid, försök att inte dricka det för snabbt. Ta långsamma klunkar och undvika tuggar på is. Äta alla dina måltider i en lugn miljö och tugga varje tugga långsamt. Observera hur kroppen känns när du dricker kallt vatten efter att ha ätit och när du inte gör det.

Walking före eller efter måltid

Walking före eller efter måltid främjar hälsosam metabolisk aktivitet, men gå innan kroppen har intagen föda antar olika kemiska reaktioner än vandra efter kroppen har börjat smälta maten. Oavsett om du väljer att gå före eller efter en måltid, när du deltar i fysisk aktivitet är lämplig för din ålder och skick du förbättra din hälsa.

Walking före måltid

Walking inom en halvtimme eller så för att äta en måltid minskar mängden socker och fett som ansamlas i blodet efter att ha ätit, särskilt när de kommer från livsmedel som innehåller mycket protein eller kolhydrater. Fysisk aktivitet stimulerar också din ämnesomsättning, som bränner energi och kalorier. Enligt en undersökning från 2006 publicerades i "Applied Physiology, Nutrition och Metabolism," folk som gick innan du sätter någon mat i magen och som gick hårt nog att svettas brände mer fett än de som gick efter att ha ätit.

Minskad aptit

När du delta i någon måttlig till rigorösa aktivitet tenderar aptit att omedelbart minska på grund av höjd kroppstemperatur. När kroppen är varmare än normalt, inriktar sig på att sänka denna temperatur för att upprätthålla homeostas. Aptit och matsmältning tillfälligt skjuts åt sidan tills kroppen inte längre stressade av värme. Men när du är svalare, återgår aptit. Så om du försöker gå ner i vikt, gå före en måltid kan bidra till att minska ditt intag av mat, speciellt om din promenad ger en betydande ökning av inre temperatur.

Walking Efter en måltid

Beroende på hur mycket mat du förbrukar, delta i ljus eller måttlig promenader är ett utmärkt sätt att rev upp att metabolismen och bränna bort dessa kalorier, samt bidra till muskel och hjärthälsa. Dock är rask promenad föreslås inte efter att ha förtärt en tung måltid eftersom kroppen försöker att smälta en stor massa av livsmedel under kraftig gå på samma gång. Detta gör att blodtillförseln till overextend själv, som tvingar hjärtat att uppträda på två gånger dess hastighet. Vänta ca 45 minuter till en timme att gå efter stora måltider.

Hjälp för Insomnia

Människor som har svårt att somna kan ha nytta av att ta en promenad efter kvällsmaten. Detta beror på att de kemikalier som behövs för att inducera sömn är biprodukter av metabolism-aktivitet, speciellt när socker bränns för energi. Så ju mer socker används för att utföra fysisk aktivitet, desto mer av dessa sömn kemikalier produceras. Dessutom, lätt aktivitet som promenader har också visat sig minska eller tom eliminera kväll matbegär.

Illamående Efter måltider

Illamående kan tillskrivas en mängd olika orsaker. Både fysisk sjukdom och även psykisk stress kan vara skyldiga till detta besvärande symptom. Men om du upplever det efter att ha ätit en förteckning av möjligheter smalnar. Illamående är inte alltid ett tecken på något allvarligt, men det är bäst att kontrollera med din läkare om du fortsätter att uppleva det och alla andra medföljande symptom.

Kronisk gallblåsan sjukdom

Illamående och kräkningar är förknippade med gallblåsan problem. Illamående efter att ha ätit är specifikt knuten till kronisk kolecystit, eller kronisk sjukdom i gallblåsan. Du kan också uppleva magbesvär, gas och diarré. Akut cholecytitis innebär inflammation i gallblåsan, med gallsten är orsaken i 90 procent av fallen, MedlinePlus rapporter. Med tiden, dessa akuta attacker orsaka krympning och förtjockning av gallblåsan, som påverkar dess förmåga att fungera korrekt.

GERD

Gastroesofageal refluxsjukdom, mer känd som GERD, är en annan möjlig anledning till varför du upplever illamående efter måltid. GERD är ett tillstånd som innebär konsumeras mat eller vätska i magsäcken flytta tillbaka upp i matstrupen. På grund av den medföljande magsyra kan denna händelse orsaka intensiva symptom. Förutom illamående, kan andra symptom som halsbränna, halsont och hosta förekomma. Dessutom kan det leda till en sur smak i munnen. Liggande efter att ha ätit kan förvärra reflux. Livsmedel som kan utlösa GERD inkluderar tomater, citrusprodukter, fet mat, lök, choklad och mint livsmedel.

Matförgiftning

Livsmedelsburna sjukdomar är ett allvarligt medicinskt problem som drabbar miljontals människor i USA varje år. Cirka 5000 amerikaner dör årligen till följd av sjukdomen, de Centers for Disease Control and Prevention rapporter. Mat som inte har tillagats orsakar ordentligt sjukdom. Konsumerar mat som har lämnats unrefrigerated för mer än två timmar kan också leda till betydande bakterietillväxt. Symtom som illamående, kräkningar, feber och diarré är vanliga. Dessa effekter kan börja på så lite som 30 minuter upp till flera dagar efter intaget av den smittade maten.

Medicinsk vård

Alla dessa förhållanden kan kräva medicinsk behandling från din läkare. Gallblåsan sjukdom kräver oftast operation för att avlägsna organ. Även lindriga fall kan lösa på egen hand, kräver allvarlig livsmedelsburna sjukdomar sjukhusvård. Få omedelbar läkarhjälp om du har kontinuerlig illamående, blodig diarré, hög feber och långvarig kräkningar. Om du misstänker GERD är orsaken till din illamående, kontakta din läkare när symtomen varar längre än två veckor. Behandling av GERD innebär livsstilsförändringar, inklusive att undvika utlösande livsmedel och förlora övervikt. Båda over-the-counter och receptbelagda läkemedel kan rekommenderas att kontrollera syraproduktion.

Gul diarré efter måltider & amp; IBS

Colon irritabile, eller IBS, är ett tillstånd som påverkar tjocktarmen. IBS inträffar vanligtvis efter en tarminfektion såsom tyfus eller kolit, enligt PubMed Health. Dessa infektioner kan ändra slemhinnan i tarmen och orsaka att vara mer känsliga. Om du har IBS, kan du uppleva gul diarré efter måltid.

gul Diarré

Gul diarré efter måltider är en commons symptom på IBS. IBS orsakar frekvent vattnig diarré som kan alternera med förstoppning, enligt PubMed Health. Frekvent diarré orsakar förlust av vätskor och elektrolyter från kroppen. Drick sex till åtta glas vatten om dagen för att förhindra uttorkning.

Behandling

Din läkare kan ordinera anti-diarré läkemedel såsom loperamid att minska antalet vattnig avföring. Läkaren kan också ordinera antikolinerga läkemedel såsom Hyoscyamine och propantelin, enligt PubMed Health. De antikolinerga läkemedel vanligtvis tas före måltid för att förhindra kolon spasmer, vilket kan utlösa gul diarré omedelbart efter måltid.

Diet

Dietary modifieringar kan bidra till att förhindra gul diarré orsakad av IBS. Undvik att äta stora måltider. Ät små, täta måltider. Undvika eller begränsa intaget av koffeinhaltiga drycker såsom kaffe, te och läsk. Koffein stimulerar tjocktarmen och kan förvärra diarré. Öka intaget av kostfiber från livsmedel såsom fullkorn, havregryn och bönor.

andra symptom

IBS orsakar symptom som buksmärtor och kramper, ökad intestinal gas, uppblåsthet, förstoppning och slem i avföringen, enligt MayoClinic.com. Dessa symtom uppträder ofta efter måltider och kan avta efter en tarmtömning. Du kan uppleva svåra symtom när du äter irriterande livsmedel. Undvika eller begränsa konsumtionen av mejeriprodukter, bönor och alkohol.

Arm Blåmärken & amp; Högt blodtryck Efter träningen

Motion nästan alltid gynnar din hälsa och kan hjälpa till att sänka blodtrycket, men om du upplever symtom som oförklarliga arm blåmärken och högt blodtryck efter träning, be din läkare att kolla upp dem. De kan innebära någonting, men de också kan tyda på allvarliga tillstånd, såsom hjärtproblem eller kärlsjukdom. Dessa förhållanden kräver sannolikt behandling och kan kräva en förändring i din träning rutin.

Motion och blodtryck

Blodtrycket mäter den kraft med vilken hjärtat driver blodet genom dina artärer och vener. Den mest använda mätning kommer med två siffror, systoliskt och diastoliskt. I perfekt blodtryck bör systoliskt mäta 120 medan diastoliskt bör mäta 80. Generellt ditt systoliska blodtrycket bör stiga när du tränar, nådde sin högsta punkt som du är klar med din träning, sedan falla gradvis när du svalna, enligt University of New Mexico. Din diastoliskt blodtryck, under tiden, bör stanna stadig eller ens sjunka något under träning som dina blodkärl vidgas till följd av din träning.

potentiella problem

Om din diastoliskt blodtryck stiger kraftigt under träning - mer än cirka 10 procent till 12 procent över normal läsning - det kan tyda på att du har kardiovaskulära problem, eventuellt med tilltäppta artärer, åderförkalkning eller hjärtsjukdom, enligt University of New Mexico. Dessutom, om ditt systoliska blodtrycket inte ökar när du tränar, signalerar det också problem i hjärt-kärlsystemet.

arm Bruises

Din högt blodtryck efter träning sannolikt inte orsakar din arm blåmärken. Blåmärken inträffar vanligtvis som svar på någon trauma, såsom en träff på armen. Om din träning rutin innebär en sport med träffar på armen, såsom volleyboll, kan detta förklara din arm blåmärken, enligt MayoClinic.com. Dessutom är vissa människor, kvinnor i synnerhet, bara blåmärken lättare, särskilt när de blir äldre. Tunnare hud och äldre kapillärer, de små blodkärlen i huden, kan förklara din arm blåmärken.

överväganden

Arm blåmärken följande övning kan också indikera ett tillstånd som kallas perifer kärlsjukdom, enligt University of Chicago Medical Center. Perifer kärlsjukdom innebär förträngning och härdning av blodkärlen i dina armar och ben. Det är i samband med tilltäppta artärer och hjärtsjukdomar, tillstånd som också förekommer i samförstånd med högt blodtryck. Den springande punkten är, om du lider av både högt blodtryck och oförklarade arm blåmärken efter träning, se din läkare för en fullständig bedömning av din kardiovaskulär hälsa.

Darrningar, trötthet och amp; Huvudvärk Efter måltider

Darrningar, trötthet och huvudvärk efter måltider kan tyda på att du har postprandial hypoglykemi, mer känd som reaktiv hypoglykemi. Enligt National Diabetes information clearingorganisationer, en blodglukosnivå som understiger 70 mg / dL kommer att verifiera denna diagnos. Detta tillstånd förekommer hos individer som inte har diabetes. Andra symtom är svettningar, yrsel, ångest, förvirring, svaghet och svårigheter med tal.

orsaker

Ett antal orsaker kan förklara darrningar, trötthet och huvudvärk symptom i reaktiv hypoglykemi. Enligt Vivian A. Fonseca, MD, av Tulane University Health Sciences Center, kan tillståndet förekomma hos individer som har haft gastric bypass operation på grund av den snabba passagen av intagen föda i tunntarmen. Andra möjliga orsaker är känsligheten för adrenalin - mer känd som adrenalin - liksom störningar i utsöndringen av matsmältnings hormonet glukagon.

Förebyggande

Darrningar, trötthet och huvudvärk symptom uppträder vanligen fyra timmar efter att ha ätit i reaktiv hypoglykemi. Enligt University of Illinois McKinley Health Center, kan små, täta måltider och snacks tillsammans med regelbunden motion bidra till att förhindra reaktiv hypoglykemi. Eftersom inträffar ofta hos överviktiga kvinnor, ingår förebyggande bibehålla en hälsosam vikt och gå ner i vikt om du behöver. Balansera dina måltider och mellanmål för att inkludera kolhydrater, proteiner och fetter. Protein och fett långsam kolhydrat matsmältning, vilket hjälper till att undvika extrema svängningar i blodsockernivån. Om du har värre symtom på morgonen, överväga att ändra din frukost till att omfatta hela korn av spannmål, såsom havregryn med färsk frukt och valnötter som ett protein / fett val. Undvika sockrade flingor.

hjälp Foods

Vissa livsmedel kan också bidra till att undvika de darrande, trötthet och huvudvärk symptom i samband med reaktiv hypoglykemi. Dessa inkluderar fullkornsbröd, frukt, grönsaker och magert proteinkällor, såsom kyckling, kalkon, fisk och tofu. Ju längre matsmältningen för hög fiber livsmedel, såsom broccoli, sötpotatis, havregryn och kli spannmål saktar leverans av glukos och hjälper dig att behålla en mer stabil nivå av blodsocker.

Livsmedel ska undvikas

Som regel behöver människor med reaktiv hypoglykemi inte bra med sockerhaltiga kolhydrater som godis, munkar, kakor, godis, kakor och muffins. Även om dessa kolhydrater tar hand om de skälvande, trötthet och huvudvärk symptom på kort sikt, de orsakar enorma spikar i blodsocker som kan orsaka rebound reaktiv hypoglykemi, där symptomen återkommer en kort tid senare. Undvik söta snacks och hålla sig till friskare såsom nötter och yoghurt. Individer som upplever reaktiv hypoglykemi efter måltider bör undvika alkohol och koffein. Drycker som innehåller koffein är kaffe, te, läsk och choklad.

Symtom på lågt blodtryck Efter träningen

Många människor upplever lågt blodtryck, även känd som hypotension, efter träningen. I allmänhet, personer som regelbundet utövar tenderar att ha lägre blodtryck och en långsammare puls än människor som inte är så vältränad. En mängd olika tillstånd, såsom graviditet, hjärtproblem, uttorkning och en brist på näringsämnen i kosten kan också vara källor till lågt blodtryck.

symptom

De vanligaste symtomen upplevs med lågt blodtryck är yrsel, svimning, dimsyn, illamående, törst och kall, fuktig, blek hud. Andra symtom är brist på koncentration, trötthet och depression. Om dessa symtom är erfarna och kvarstår, är det viktigt att notera vad som händer och när det händer så att en läkare kan ha möjlighet att hjälpa till om det behövs.

dehydrering

Dehydrering kan vara den vanligaste orsaken till lågt blodtryck efter träning. När kroppen förlorar mer vatten än den tar in, sker uttorkning. Att upprätthålla en adekvat hydrering status kan inte bara hindra eller minska effekten av lågt blodtryck efter träning, men det kan också göra det möjligt för kroppen att prestera på en hög nivå atle. Att vara väl hydrerad innan ett träningspass är ett bra mått för att undvika eller åtminstone minimera de effekter som uttorkning-inducerad lågt blodtryck kan orsaka. Den amerikanska Dietetic Association rekommenderar att dricka 5 till 10 oz. vatten 30 minuter innan träning. Det är också viktigt att dricka vatten under ett träningspass. För vätske under träning ADA rekommenderar i genomsnitt 5 till 10 oz. vatten var 15 till 20 minuter under träning för att upprätthålla en god vätskestatus - om dina behov kan vara högre om du tenderar att svettas mer än andra eller i ett varmare klimat än vanligt.

Står upp

Symtom på lågt blodtryck kan upplevas vid stående. När detta inträffar det är medicinskt känd som ortostatisk hypotension. Dessa symtom kan upplevas när man står efter sittande eller liggande på golvet för att sträcka efter träningen och kan förbättras om du är uttorkad efter träningen också. Mayo Clinic rekommenderar att du rör sig långsamt från sittande eller liggande läge för att minska eller undvika eller yrsel i samband med ortostatisk hypotension.

Att minska eller förebygga symptom

Tekniker för att minska eller förhindra symtom på lågt blodtryck beror på orsaken till lågt blodtryck. Att dricka mer vatten för att stanna väl hydrerad hela tiden är en nästan universell rekommendation för personer med lågt blodtryck. Bara för att en hög dietary sodiumintag är förknippad med högt blodtryck betyder inte nödvändigtvis att det är en korrekt lösning på symtom på lågt blodtryck. Du bör besöka din primärvårdsläkare om du upplever symtom på lågt blodtryck konsekvent eller med ökande frekvens eller svårighetsgrad - särskilt efter träning. Din läkare kan hjälpa till att avgöra källan till symptomen att noggrant och säkert fastställa ett sätt att ta itu med frågan om det behövs.

Har varmt te Hjälp uppblåsthet & amp; Gas efter måltid?

Du kan drabbas av uppblåsthet och gas efter måltid för en mängd olika skäl. Till exempel, vissa livsmedel, såsom bönor, producerar stora mängder gas. Dessutom kan livsmedel intolerans eller plötsligt öka fiberintaget också orsaka gas och uppblåsthet. Hot vanligt te, såsom svart eller oolong, är inte ditt bästa val för att lindra uppblåsthet eftersom de innehåller gas orsakar koffein; emellertid kan andra heta teer vara fördelaktigt. Fortfarande behövs mer forskning, och det är bäst att söka läkare först om du är benägna att uppblåsthet.

Ingefärste

Detta te är en av de mest kända naturliga botemedel för uppblåsthet. Ingefära är en underjordisk stam, eller rhizom, som också är en vanlig krydda som används i matlagning. Det lindrar uppblåsthet genom att hjälpa att driva ut gas från magtarmkanalen och avkopplande tarmarna. Ingefära hjälper också för att behandla kramper och smärta som kan åtfölja uppblåsthet. Även om du kan köpa ingefära te i påsar, är det bäst att göra detta te från färsk, rå ingefära, som behåller flera av de läkande näringsämnen. James A. Duke, författare till "The Green Pharmacy Guide to Healing Foods," rekommenderar att lägga ½ tsk färskriven ingefära till en kopp varmt vatten.

pepparmintste

En annan te du kan finna lindrar uppblåsthet och gas efter att äta är pepparmynta, eller Mentha pipe. Enligt University of Maryland Medical Center, slappnar peppar musklerna möjliggör mag gas, vilket leder till uppsvälldhet och andra symptom, att passera. Du hittar pepparmintste i stormarknader, apotek och naturliga hälsofackhandeln, men du kan också göra ett te med en tesked torkade blad av pepparmynta och en kopp kokande vatten, rekommenderar UMMC. Låt te dra i 10 minuter och låt den svalna. Drick det mellan måltider under dagen.

Maskros

Även maskros har fått en dålig rap som en irriterande trädgård ogräs, faktiskt det har läkande egenskaper. Bland dessa egenskaper är dess förmåga att bannlysa uppblåsthet. Det har även godkänts som en carminative - ett ämne som driver gas ut ur magen och tarmarna - kommissionens E, en tysk myndighet, konstaterar Duke. Maskros är också ett diuretikum, vilket betyder att det ökar eliminering av överflödig vätska från kroppen, vilket också är fördelaktigt för att lindra uppblåsthet. Du kan skörda maskros från din egen gård, men om du använder skadliga kemikalier såsom bekämpningsmedel och konstgödsel när trädgårdsarbete, är det bäst att köpa ekologiskt maskros te eller färska ekologiska maskrosblad från din mataffär. Använd inte maskros rot för att göra te eftersom det är rik på inulin, vilket ökar gas som kan leda till uppblåsthet.

överväganden

Om du har ett medicinskt tillstånd, inte ta örtteer utan läkares inrådan, eftersom vissa teer kan interagera med läkemedel. Ingefära, till exempel tunnar ut blodet, så ta inte det om du har en blödningssjukdom. Även om uppblåsthet kvarstår och börjar att störa dina dagliga aktiviteter, kontakta läkare. Uppblåsthet kan vara ett symptom på en bakomliggande sjukdom, såsom en matintolerans, colon irritabile, eller en gastrointestinal infektion eller sjukdom, konstaterar Mayo Clinic.