XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

för mycket kolmonoxid i kroppen

Bakad Tilapia fisk och mycket protein i kroppen

Tilapia är en vit, mild fisk hemma i Medelhavet och afrikanska vatten. Många olika tempererade områden nu höja tilapia, inklusive tropiska klimat i USA. Du kan förbereda tilapia på många olika sätt, men bakning är den mest populära metoden. Eftersom tilapia är hög halt av protein, äta för mycket av denna fisk kan i sällsynta fall, leda till att du har för mycket protein i kroppen, om du har vissa medicinska tillstånd.

Näring

Tilapia anses vara en frisk fisk, eftersom det är lågt i kalorier, natrium, fett och kolesterol. En 4-ounce servering av tilapia innehåller 100 kalorier och 2,5 gram fett. Bakning ändrar inte näringsvärdet av fisken. Tilapia, som inte har några kolhydrater, innehåller även kalcium, vitamin A, järn och omega-3 fettsyror. Det är också hög halt av protein, som erbjuder 21 gram i en 4-ounce servering. Emellertid kan de exakta näringskomponenter varierar beroende på om du lägger till en sås eller marinad till fisken.

Recommended Dietary Allowance

Varje cell och vävnad i kroppen innehåller protein, som du får från mat. Animaliska produkter, såsom kött, fågel och gris, är bra proteinkällor. Andra källor är skaldjur, mejeriprodukter, baljväxter, tofu, ägg, nötter och frön. De flesta amerikanska dieter innehåller mycket protein. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, är den rekommenderade kosten ersättning för att säkerställa att 10 till 35 procent av din dagliga kalorier komma från protein. En vuxen kvinna ska konsumera 46 gram protein per dag, medan en vuxen man behöver 56 gram dagligen protein.

överskott Protein

För mycket protein i kroppen kan orsaka hälsoproblem. I allmänhet är mycket protein ofta kopplad till överskjutande kalorier och mättat fett, vilket kan vara skadligt för din hälsa. Dock är bakade tilapia låg i både kalorier och fett. Om du har vissa hygienkrav, kan du behöva begränsa ditt intag av protein. Proteinuri är ett tillstånd där urinen innehåller mycket protein. Personer med diabetes eller högt blodtryck är mer benägna att utveckla proteinuri och bör begränsa sitt proteinintag.

rekommendationer

Om du inte har proteinuri, bör du kunna äta bakad tilapia ofta. Se till att du får tillräckligt med frukt, grönsaker, mejeriprodukter och fullkornsprodukter i din kost med bakade tilapia. Rådgör med din läkare om du är orolig för din proteinnivåer. Om du har för mycket protein i kroppen, kan din läkare rekommendera en proteinreducerad kost eller kan beställa ytterligare tester. Att äta en balanserad kost, bara konsumera den rekommenderade kosten ersättning av protein.

För mycket fosfor i kroppen

Andra bara till kalcium, är fosfor det mest rikligt mineral i kroppen, och det är nödvändigt för sådana processer som produktion och lagring av energi. Däremot kan få för mycket fosfor vara farligt. Mineralet kan ackumuleras i kroppen om du har en njursjukdom eller om du konsumerar för mycket fosfor och inte tillräckligt med kalcium. Tala med din läkare om du är bekymrad över mängden fosfor i kroppen.

Risker med för mycket fosfor

När kroppen har mycket höga halter av fosfor, kan mineralet gå med kalcium i blodet och bildar avlagringar i dina muskler och andra mjuka vävnader, vilket får dem att hårdna. Fosfor kan störa kroppens användning av andra mineraler som järn, magnesium och zink och kan orsaka diarré. I allmänhet sker detta typiskt i människor vars kroppar har en allvarlig dysfunktion på det sätt de reglerar kalcium, eller hos patienter med svår njursjukdom. Men eftersom västerländska kost tenderar att vara hög i fosfor, kan dina nivåer öka på grund av ditt matintag samt - särskilt om du också konsumera fosfortillskott.

Överskott av kalcium och fosfor

För att hålla dina ben starka, måste du upprätthålla en balans av kalcium och fosfor i kroppen. Ju mer fosfor du förbrukar, desto högre dina behov för kalcium blir. Eftersom kroppen använder lagrad kalcium från dina ben när det inte får tillräckligt från vad du äter, ackumulera för mycket fosfor i kroppen kan påverka din bentäthet och innebära en risk för benskörhet. Enligt University of Maryland Medical Center, västerländska kost består typiskt av två till fyra gånger mer fosfor än kalcium. Upprätthålla en balans kommer att sänka risken för benskörhet och förlust av benmassa.

Funktion och Källor

Medan farlig i höga nivåer, är fosfor ett viktigt näringsämne för kroppen. Det hjälper njurarna att bli av med avfall och kan minska muskelsmärta efter ansträngande träning. Dina vävnader och celler behöver fosfor för att växa och reparera sig själva, och mineralhjälpmedel i regleringen av pulsen och lednings i nerverna också. Enligt både MedlinePlus och University of Maryland Medical Center, vuxna behöver 700 milligram fosfor per dag. God mat källor är de som är rika på protein, såsom fisk och ägg, samt torkad frukt, vitlöksklyftor och fullkornsprodukter.

ytterligare överväganden

En brist på fosfor kan också vara farligt och leda till symptom som skelettsmärta och trötthet. Detta är sällsynt i USA, och om du inte har hypofosfatemi - som är låg fosfor i kroppen - eller annan sjukdom, du kommer inte sannolikt att behöva tillskott för att möta RDA. Fråga din läkare innan du gör kostförändringar eller börja ta nya kosttillskott för att undvika att få för mycket fosfor.

Hur man kan bli av för mycket syra i kroppen naturligt

Att äta för mycket av vissa livsmedel och för lite av andra kan skapa en sur miljö i kroppen. Bearbetade snacks, godis, kött, cola, fisk och skaldjur och vissa typer av nötter är exempel på livsmedel som har en sur effekt på kroppen när du äter dem. Frukt och grönsaker, å andra sidan, har en alkaliserande effekt. Äta mer av dessa livsmedel och färre sura livsmedel kan hjälpa dig naturligtvis befria kroppen av för mycket syra.

Mer om syra-basbalans

Kroppens pH-balans - balansen mellan syra och bas, eller alkaliskt - har en avgörande roll för att förebygga sjukdom och bibehålla din hälsa. För korrekt funktion bör kroppens pH vara svagt alkaliskt, men att äta för många syrabildande livsmedel kan kasta bort denna balans och slag benhälsa, muskelmassa, kardiovaskulär hälsa och minne och kognition negativt, enligt en översikt publicerad i oktober 2011 i "Journal of Environmental och folkhälsa."

Livsmedel ska undvikas

Vissa syrabildande livsmedel är kategoriskt dåligt för hälsan och bör undvikas eller konsumeras sällan. Dessa inkluderar bearbetade snacks, cola och andra koffeinhaltiga läsk; raffinerade korn livsmedel som vitt ris, pasta och bakverk; raffinerat socker; ister; och transfetter.

Mat att äta måttligt

Vissa livsmedel som anses sura bör inte skäras helt från din kost eftersom de erbjuder nyttiga näringsämnen för att bibehålla hälsan. Till exempel, enligt granskningen i "Journal of Environmental och folkhälsa", oktober 2011, även om alltför mycket syra i kroppen kan försvaga ben, tillräckligt proteinintag från syrabildande livsmedel såsom kött, fisk, fågel och bönor är viktigt för att förebygga osteoporos. Andra syrabildande livsmedel som är hälsosamma med måtta inkluderar olivolja, lin, avokado och safflorolja; korn, såsom korn, vete, havre, spelt och råg; ost, mjölk, naturell yoghurt och andra osötad mejeri; ägg; nötter inklusive jordnötter, pistagenötter och valnötter; vetegroddar och potatis. Alla typer av alkohol är syrabildande, så drick med måtta - en drink per dag för kvinnor och två för män.

Livsmedel att inkludera

Eftersom översynen oktober 2011 i "Journal of Environmental och folkhälsa", förklarar, är nyckeln till att kontrollera syra i kroppen inte nödvändigtvis att skära ut hälsosamma livsmedel som fågel och fisk utan att balansera dem med mycket frukt och grönsaker, de alkaliska livsmedel du kan äta. Med undantag för tranbär, alla frukter är alkaliska. Välj från blåbär, jordgubbar, päron, äpplen, alla typer av meloner, russin, dadlar och fikon. Även citrusfrukter, även om de är höga i syra, har en alkaliserande effekt i kroppen. Alla grönsaker är alkalisk. Välj bland sallat, broccoli, grönkål, aubergine, zucchini, gurka, paprika, sparris, svamp och blomkål.

Skyltar & amp; Symtom på att ha för mycket folsyra i kroppen

Folat är ett vattenlösligt B-vitamin som förekommer naturligt i livsmedel. Folsyra är den syntestiska formen av folat finns i kosttillskott och läggas till berikade livsmedel. Folsyra är ansvariga för många viktiga funktioner i kroppen. Alla behöver folsyra, särskilt gravida kvinnor. Därför är det viktigt att få rätt mängd folsyra i kosten och genom tillskott för att undvika en brist. Däremot kan ta för mycket folsyra resultera i negativa tecken och symtom.

Fungera

Folsyra är viktigt i skapandet av DNA och RNA, byggstenarna i alla celler. Folsyra krävs för normal av röda blodkroppar, metabolismen av homocystein, upprätthållande av aminosyra nivåer och förebygga ändringar i DNA som kan resultera i cancer. Kanske den viktigaste rollen av folsyra är att förhindra ofullständig utveckling av ryggmärgen och hjärnan hos spädbarn när det tas av gravida kvinnor. Folsyra används också för att behandla brister och anemi som orsakas av en brist på folat i kroppen.

Recommended Dietary Allowance

Den Food and Nutrition styrelsen för Institute of Medicine har fastställt rekommenderade kosttillägg för folat. Spädbarn från födseln till 6 månaders ålder behöver 65 mikrogram per dag och barn från 6 till 12 månader kräver 85 mikrogram per dag. Barn 1 till 3 år gamla kräver 150 mikrogram dagligen och barn 4 och 8 år gamla behov 200 mikrogram per dag. Form års ålder 9-13, barn behöver 300 mikrogram av folat dagligen. Ungdomar genom vuxenlivet kräver 400 mikrogram dagligen. Gravida kvinnor behöver 600 mikrogram per dag och ammande kvinnor behöver 500 mikrogram per dag. Folsyra behoven ökar när individer är under fysiologisk stress, konsumerar stora mängder alkohol, har en hög ämnesomsättning eller lider av sjukdomar såsom hypotyreos.

källor

Gröna bladgrönsaker, citrusfrukter och juicer, baljväxter, ägg, fisk och inälvsmat är rika källor till folat. Folsyra sättes till berikade frukostflingor, bröd produkter och apelsinjuice. Folsyra berikning hjälper avsevärt individer uppfyller de rekommenderade dagliga intagen. I vissa fall är dock extra folsyra rekommenderas. Det finns som en ingrediens vitamin eller i kombinationsprodukter såsom i multivitaminer och B-komplex vitaminer. En dos på 1 mg eller högre kräver ett recept.

Giftighet

Det finns ingen hälsorisk förknippad med folatintag från livsmedel. Det finns dock risk för toxicitet från folsyra som finns i kosttillskott och berikade livsmedel. Folsyra används för behandling av en folatbrist. Men det är en folatbrist nästan omöjlig att skilja från en brist på vitamin B12. Stora doser av folsyra ges till en person som har en brist på vitamin B12 och inte en folatbrist kan orsaka irreversibla neurologiska skador. Den Food and Nutrition styrelsen för Institute of Medicine har etablerat en övre gräns för intag av folat. För barn en till tre år är gränsen 300 mikrogram dagligen, för barn 4-8 gränsen är 400 mikrogram dagligen, för barn 9 till 13, är gränsen 600 mikrogram dagligen, för ungdomar 14-18 gränsen är 600 mikrogram och för de 19 år och äldre gränsen är 1000 mikrogram per dag. Intag rekommenderas ovan gränser ökar risken för negativa hälsoeffekter.

Tecken och symtom

Med för mycket folsyra i kroppen kan leda till en mängd olika tecken och symtom. Mindre allvarliga biverkningar inkluderar matsmältningsproblem, illamående, aptitlöshet, uppblåsthet, gas, en bitter eller obehaglig smak i munnen, sömnstörningar, depression, överdriven spänning, irritabilitet och en zinkbrist. Svårare tecken är psykotiskt beteende, domningar eller stickningar, smärta i munnen, svaghet, svårt att koncentrera sig, förvirring, trötthet och även kramper. En allergisk reaktion mot folsyra kan orsaka väsande andning, svullnad i ansiktet och halsen eller hudutslag.

Effekterna av för mycket syra i kroppen

Om alltför mycket syra ackumuleras i kroppen, kan din läkare diagnostisera dig med ett tillstånd som kallas acidos. Det finns två huvudformer av acidos: metabolisk acidos, som uppstår när det finns för mycket syra i kroppen, och respiratorisk acidos, som uppstår när det finns för mycket koldioxid i kroppen. Vanligtvis utvecklar acidos till följd av okontrollerad diabetes; kronisk diarré; och respiratoriska, njur- eller leversjukdom. När allvarliga, kan effekterna av acidos vara livshotande.

Orolig mage

Acidos kan till en början orsaka mild magbesvär i drabbade. Du kan känna illamående eller kräkas och kan utveckla en minskning i din vanliga aptit. Dessa effekter av för mycket syra i kroppen kvarstår och ökar i svårighetsgrad tills tillståndet har åtgärdats typiskt.

Huvudvärk, svaghet eller trötthet

Ovanligt höga syranivåer i kroppen kan förhindra att dina vitala organ från att ta emot livsuppehållande syre de behöver. Följaktligen kan musklerna kännas ovanligt svag eller du kanske inte har den energi du behöver för att hålla aktiv hela dagen. Huvudvärk och överdriven trötthet kan göra det svårt för dig att vara fokuserad eller vara uppmärksam när du utför din normala aktiviteter. Som acidos kvarstår kan sådana effekter vara försvagande och kan hindra dig från att kunna röra sig normalt utan hjälp.

andningssvårigheter

Andningssvårigheter kan även uppstå som en följd av onormalt höga blodnivåer av syra. Du kanske märker att din andning blir snabbare eller djupare. En snabbare andning kan leda till yrsel eller yrsel och kan förvärra huvudvärk obehag. I svåra fall av acidos, kan du sluta andas, vilket kan orsaka dödliga komplikationer.

Förvirring

Acidos kan begränsa mängden syre hjärnan tar emot. Utan en tillräcklig tillförsel av syre, kan nerverna i hjärnan inte sända signaler normalt i hela kroppen. Därför kan du känna ovanligt förvirrad eller orolig. Sådana effekter av acidos kan göra det svårt för dig att slutföra din dagliga ansvar och kan påverka dina interaktioner med vänner, familjemedlemmar eller kollegor.

Chock, koma eller död

Om den lämnas oupptäckt eller obehandlad, kan för mycket syra i kroppen resulterar i en signifikant minskning i blodtryck - även kallad chock. Stötar kan leda till bröstsmärtor, yrsel, blek eller blåaktig hud, svettningar, snabb puls, ytlig andning, eller rastlöshet. När syranivåer i kroppen förblir kroniskt hög, kan svår acidos också resultera i medvetslöshet, koma, organsvikt eller död. Söka akut läkarvård om du upplever något av effekterna av acidos så att du får snabb och lämplig vård.

Tecken på för mycket syra i kroppen

Vissa delar av din kost kommer att vara sura, men majoriteten av det bör vara alkaliskt - det skulle falla någonstans mellan 7,35 och 7,45 på pH-skalan, som är något basiskt. För att åstadkomma detta, måste du kontrollera hur mycket syra sätts in i din kropp. Soda, koffein, alkohol, fet och förädlade livsmedel är mycket sura och kan orsaka acidos, som kännetecknar sig på flera negativt sätt.

orala Tecken

När syra ackumuleras i kroppen, kan det utlösa förödelse på munnen. Till exempel kan du märker att saliv är surare, och munsår kan utvecklas. Hörnen på munnen kan spricka och blöda och upprepade infektioner i halsen eller tonsiller kan utvecklas. Tänderna är ofta påverkas. Tandköttet blir inflammerad och tänderna lossnar i sina hålor. Tänderna kan också vara extra känslig för varm eller kall mat och kan gå sönder lätt.

Hud, hår och naglar Tecken

Ett överflöd av syra kan påverka din hud, hår och naglar negativt. Din hud kan torka ut, du kan utveckla nässelfeber eller få irritation i områden där du svettas. Hår kan falla ut, paus, utveckla kluvna toppar eller ser tråkigt och livlöst. Naglar kan visas tunna och kan spricka och gå sönder mycket lätt.

ögon Signs

Personer med för mycket syra i deras kroppar kan märka tecken på det i deras ögon. Ögonen kan riva upp mycket lätt eller verkar irriterad. Hornhinnor och ögonlocken kan bli inflammerad och anfall av konjunktivit är vanligt.

Mental & Emotionell Signs

Med en sur kropp kan orsaka psykiska och emotionella symptom som en förlust av intresse i aktiviteter som du brukade älska och en förlust av motivation. På samma sätt kan de med en syra problem nervös, ängslig, irriterad eller känslig för höga ljud. Dessa människor tenderar också att bli deprimerad lättare än andra.

matsmältnings~~POS=TRUNC Signs

Surhet tenderar att visa sig dramatiskt i mag-tarmkanalen. De med för mycket syra kommer att tröska det eller lider av sura uppstötningar. Andra magproblem som magsår eller gastrit kan också utvecklas.

Cigarettrök innehåller hundratals kemikalier kända för att vara giftiga, inklusive kolmonoxid, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Den skadliga gasen härrör från förbränning av kolbaserade ämnen och kan leda till en rad hälsa krämpor över tiden.

Historia och Metod för att mäta CO

Flera decennier sedan, läkarna analyserade blodprov för att bestämma kolmonoxid (CO) hos patienter. Modern medicin innehåller en analys av utandningsluft test som använder CO-skärmar. De flesta kliniker rökavvänjning använder utandningsprov för att bestämma mängden av rök inhaleras av rökare och för att övervaka framstegen i behandlingen.

toxisk innehåll

University of Medicine and Dentistry av New Jersey rapporterar att aktiva rökare vid sjukhusets tobaksberoende Clinic har normalt CO-nivåer på cirka 20 delar per miljon (ppm), men nivåerna kan vara så låg som 10 ppm och så högt som 50 ppm. Kolmonoxid nivåer denna höga kräver hjärtat att arbeta övertid för att få tillräckligt med syre till blodet. CO halter av icke-rökare och även före detta rökare strax efter att sluta, mäta typiskt mellan noll och två ppm.

Hälsoeffekter

Med inandning av rök kommer absorptionen av skadliga kolmonoxid i blodet. Kolmonoxid binder till hemoglobin i röda blodkroppar 200 gånger mer effektivt än syre och ersätter därmed massiva mängder av syre i blodet med denna giftiga gas. Detta får hjärtat att arbeta hårdare och kan leda till en mängd sjukdomar. Nikotin, en stimulant i cigarettrök, ökar också hjärtats behov av syre samtidigt CO berövar syre. Långvarig CO exponering från cigarettrök ökar risken för hjärtinfarkt, kärlsjukdom och kranskärlssjukdom.

Reningsprocess

Kroppen och lungorna börjar en reningsprocess nästan omedelbart efter rökare att sluta, enligt American Cancer Society. Tjugo minuter efter att sluta, enrökare hjärtfrekvens och blodtryck sjunka tillbaka till normala nivåer. Inom 12 timmar, osäkra nivåer av kolmonoxid lämna kroppen. Två veckor till tre månader senare, blod och syre cirkulationen förbättras lungfunktion och öka kapaciteten.

Avslutning Strategier

American Cancer Society rekommenderar flera steg och metoder för att sluta röka. Märkning sluta datum kalendrar och få vänner och familj ombord för stöd kan hjälpa. Tugga sockerfritt tuggummi, morotsstavar och hårda karameller kan uppfylla de muntliga tendenser rökare. Och nikotintuggummi eller graderade nikotinplåster hjälpa många rökare, särskilt gotländska missbrukare, sluta.

Hur mycket protein kan kroppen Sug?

Proteiner kallas ofta byggstenar i livet, och av goda skäl. Inte bara är protein associerat med muskelutveckling, det är också i varje cell, vävnad och organ i kroppen. Proteinet du äter bryts ner och ihop till olika proteiner som krävs för att reglera de flesta av kroppens funktioner. Även protein är viktigt, det finns några gränser för hur mycket din kropp kan hantera.

Perfekt Belopp för Muscle

Aktuell forskning på protein och muskel underhåll och utveckling har funnit att det är bäst att äta protein vid varje måltid, snarare än att äta det mesta av ditt dagliga intag vid middagen. Forskare vid University of Texas funnit att upp till 30 gram av dietary protein på en gång används för att producera muskler. Eventuella ytterligare protein används för energi eller lagras som fett. De rekommenderar att äta upp till 30 gram protein vid varje måltid för maximal muskelstimulering.

Bästa Protein Foods

För att komma upp till 30 gram protein vid varje måltid, fokusera på livsmedel som kött, kyckling, fisk eller ägg, liksom mejeriprodukter som mjölk, ost eller yoghurt. Hög protein vegan alternativ innehålla bönor, sojaprodukter, nötter smör och frön som quinoa och hampa. Fyra uns av kött, fågel eller fisk eller en kopp keso har cirka 30 gram protein, som gör fyra stora ägg - men ägg innehåller också massor av kolesterol. Om du söker växtprotein, behöver du en massiv 2 koppar tofu eller bönor för att möta din 30-grams mål.

Att vända sig till Protein Shakes

Om du har problem med att äta tillräckligt hög proteinhalt livsmedel under hela dagen, är ett proteintillskott ett annat alternativ för att förbättra ditt intag. De vanligaste formerna av proteintillskott är soja, kasein och vassle. Enligt forskning som presenterades vid juni 2005 International Society of Sports Nutrition Symposium, både vassla och kasein används mest för muskeluppbyggnad och underhåll eftersom de är väl absorberas. Komplettering med kasein ger störst långsiktiga fördelar för muskelsyntes, men vassleprotein initialt absorberas snabbare.

Högsta rekommenderade mängden

Medan måttligt höga proteinrik kost är vanligtvis säkra för friska individer, det finns en gräns för hur mycket protein som kan absorberas i mag-tarmkanalen och protein biprodukter som kan clearas av levern. Forskning som publiceras i April 2006 "International Journal of Sport kost och motion Metabolism" rekommenderar 2 till 2,5 gram per kilo kroppsvikt, eller cirka 176 gram för en 80-kilo person, som mängden protein som möter kropps och viktkontroll behov men undviker toxicitet. Forskare råd också begränsa din totala kalorier från protein till cirka 25 procent. Kontrollera med en dietist för att se till att du inte överdriva ditt protein.

Enligt Mayo Clinic, är cirka 60 procent av en persons kroppsvikt vatten. Vatten är nödvändigt att rena kroppen från gifter och för att undvika uttorkning. De flesta människor inte uppfyller de minimi dagliga rekommenderade vattenbehov.

toxiner

När du dricker stora mängder vatten varje dag, du naturligtvis rena kroppen från gifter. Gifter som är närvarande i vitala organ spolas ut av vatten och kan förhindra sjukdomar. En daglig stor konsumtion av vatten hjälper också bära näringsämnen till kroppens celler. Om du är på ett visst organ-rensningen program, såsom en lever rengöra, då The Natural Path rekommenderar att du dricker dubbelt den rekommenderade mängden vatten.

hydra~~POS=TRUNC

Dricka vanligt vatten hjälper till att hålla cellerna i kroppen hydrerad. När du är uttorkad, kroppens celler börjar deformeras. I svåra fall orsakar detta en brist på koncentration, svart outs och även död. En frånvaro av vatten i kroppen hindrar också avlägsnande av giftiga celler i kroppen.

Kvantitet

Du kan sällan konsumerar för mycket vatten, eftersom det är så bra för kroppen. Men enligt Mayo Clinic, som kallas ett sällsynt tillstånd hyponatremi kan resultera från alltför stor konsumtion av vatten spola ut för mycket natrium. Detta är vanligast bland uthållighetsidrottare. Det är minimi mängder vatten som du bör dricka för att skörda sina fördelar. Den allmänna regeln är att dricka minst åtta 8 oz. glasögon varje dag. Detta är lika med ungefär 2 liter. Mayo Clinic anges också att Institute of Medicine har olika rekommendationer för dagligt intag av vätskor för män och kvinnor. Det råder att kvinnor dricker nio glas eller cirka två liter vätska per dag, medan män bör dricka 13 koppar eller ungefär tre liter per dag.

typer

Det finns mycket debatt om vilken typ av vatten är verkligen säker. Kranvatten kan vara det första valet för de flesta människor, eftersom det är lättillgängligt, och priset ingår redan i din månatliga elräkning. Men rekommenderar inte rengöra och Detox livsstil konsumtionen av kranvatten och konstaterar att det innehåller en uppsjö av toxiner, inklusive klor, fluor och receptbelagda läkemedel. Detta i sin tur hindrar förmågan hos vatten för att rengöra kroppen ordentligt och kan även leda till cancer med tiden. Rengör och Detox livsstil förespråkar användning av vattenfilter i stället, eftersom dess påståenden som även buteljerat vatten kan vara farligt på grund av den eventuella förekomsten av kemikalier i vattnet från plasten. Mayo Clinic förespråkar inte någon särskild typ av vatten, men rekommenderar att du rengör returbehållare efter varje användning för att förhindra sjukdomar.

rekommendationer

Mayo Clinic rekommenderar att du inte vänta med att dricka vatten tills du är törstig, eftersom detta är ett tecken på uttorkning och förekomsten av gifter i kroppen. Också, som vi blir äldre, är det svårare att upptäcka uttorkning. Dricka vatten under varje måltid, såväl som mellan måltider. Drick ett glas vatten som behövs under fysiska träning, samt före och efter träning. Även om andra drycker innehåller vatten, de har inte samma fördelar som vanligt vatten och kan orsaka uttorkning och sätta mer gifter i kroppen. Som exempel kan nämnas alkohol, kaffe och läsk.

Vad är symptom på för mycket kortisol i kroppen?

En hög nivå av kortisol i kroppen är ett tillstånd som kallas hyperkortisolism eller Cushings syndrom. Överdriven användning av kortisol eller kortikosteroid medicinering eller kroppens överproduktion av kortisol orsakar hyperkortisolism. Symptomen av hyperkortisolism uppstå när de kortisolnivåer är onormalt höga under en längre tidsperiod. Som kortisol är ett viktigt hormon för kroppens energiutnyttjande och lagring, det finns många symptom som kan hänföras till denna sjukdom.

Viktökning

En av de vanligaste symtomen på hyperkortisolism är viktökning, rapporterar Mayo Clinic. Viktökningen sker typiskt i den centrala överkroppen. Patienter kan ha fettdepåer på deras axlar, bröst och övre delen av ryggen, som kan beskrivas som en "buffelpuckel". Patientens ben och armar visas tunn. Ofta patientens ansikte blir runt och sväng svagt röd. Denna typ av ansikts förändring kallas en "moon face", enligt "The New York Times" Health Guide.

hudsymptom

Hyperkortisolism kan orsaka olika hudförändringar, enligt MedlinePlus.com. Personer som lider av höga nivåer av kortisol kan utveckla akne och täta hudinfektioner. Lila skador som mäter åtminstone en halv tum bred kan hittas på bröst, mage och lår. Patientens hud kan visas tunn och blåmärken. Patienter kan också börja alltmer växa ansikts- och kroppsbehåring.

Muskler och ben Symtom

Höga nivåer av kortisol påverkar också muskler och ben, säger "The New York Times" Health Guide. Patienter kan drabbas av djup smärta som verkar härröra från benet, svaga muskler och en kronisk ryggvärk som förvärras när patienten utför grundläggande aktiviteter. Benen kan också börja tunn och bli spröda. Detta kan leda till en hög risk för benfrakturer, i synnerhet i revbenen och ryggraden.

Könsspecifika ändringar

Cushings syndrom kan påverka kvinnor och män på olika sätt, rapporterar MedlinePlus.com. Kvinnor kan utveckla överdriven hårväxt i ansiktet, bröstkorg och lår. En normal menstruationscykeln kan bli oregelbunden eller fördröjd eller kanske till och med sluta. Män kommer att uppleva en minskning i fertilitet, libido och impotens. Dessa symtom är alla reversibla om patienten får snabb medicinsk vård.

neurologiska symtom

Patienter med kroniskt höga nivåer av kortisol kan ofta utveckla neurologiska tecken på sjukdomen, liksom en ökning av blodtryck, enligt Mayo Clinic. Neurologiska tecken inkluderar depression, irritabilitet och ångest. Patienter kan också utveckla ofta huvudvärk och kronisk trötthet.

Högt blodtryck

Cushings syndrom kan också orsaka högt blodtryck, även kallad högt blodtryck. Blodtryck som är genomgående högre än 120 mmHg över 80 mmHg präglar detta tillstånd. Den viktökning som förknippas med höga nivåer av kortisol orsakar också högt blodtryck.