XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

för mycket kalcium svullen

Svullna fötter & amp; För mycket kalcium

För mycket kalcium inte är känt för att orsaka svullna fötter. Istället är det troligt att resultatet av andra faktorer. Vissa människor utvecklar svullnad på grund av sin vikt eller ålder, medan andra upplever denna form av ödem från vissa medicinska tillstånd. Även läkemedel kan orsaka vätska att bygga upp i fötter och vrister. Detta är dock inte betyder ett överskott av kalcium kan inte leda till oönskade biverkningar, men svullna fötter är vanligtvis inte en av dem. Tala med en läkare innan du tar denna eller någon annan kosttillskott.

Intag

Det rekommenderade dagliga intaget av kalcium varierar från person till person, till stor del på grund av ålder, men kön spelar också en roll. Enligt Office of Kosttillskott bör både män och kvinnor i åldrarna 19-50 får 1000 milligram per dag. Efter denna ålder, kvinnor måste öka sitt intag till 1200 milligram per dag, medan män inte kommer att behöva öka kalciumintag till denna nivå fram till 71 års ålder.

effekter

Din totala kalciumintag bör inte överstiga 2500 milligram per dag, varnar University of Maryland Medical Center. Detta inkluderar både kost och kompletterande källor, så ägna särskild uppmärksamhet åt ditt intag av kalcium när man tar ett komplement. För mycket kalcium kan leda till illamående, kräkningar, förstoppning, aptitlöshet och ökad urinering. Du kan också utveckla förvirring, oregelbundna hjärtslag eller njurtoxicitet. Tala med din läkare innan du tar ett kalciumtillskott av någon anledning.

Kalcium

Missuppfattningen att kalcium kan orsaka svullna fötter kan ha något att göra med kalciumkanalblockerare. Kalciumantagonister, såsom amlodipin, diltiazem, felodipin, nifedipin eller verapami, har kopplats till denna biverkan. Men kalciumantagonister hämmar rörelsen av kalcium genom sina normala kanaler, som kan hjälpa slappna av blodkärl och förbättra blodtryck, lindra bröstsmärta och kontrollera oregelbundna hjärtslag. De behöver inte nödvändigtvis ändra nivån av kalcium i kroppen.

Svullnad

Förutom kalciumantagonister, kan andra läkemedel orsakar svullna fötter och vrister. Dessa inkluderar antidepressiva medel, hormoner och steroider. Du kan också utveckla svullna fötter till följd av fetma, graviditet, infektioner, blodproppar eller direkt trauma till foten eller benet. Hjärtsvikt, njursvikt och leversvikt är kända för att orsaka ödem i anklar och fötter samt konstaterar National Institutes of Health. Konsultera en läkare om svullnad inte avta efter upplyftande benen.

Hur mycket kalcium ska du ta med osteoporos?


Osteoporos är en skelettsjukdom som visar densiteten av benet är signifikant minskad och blir tunn och skör. Benen i kroppen förändras ständigt, med gammalt ben bryts ned av kroppen och nytt ben som deponeras. Under denna process, använder kroppen mineraler, främst kalcium och fosfat, för att bidra till att skapa och sätta in det nya benet. Om det inte finns tillräckligt med kalcium i kroppen, kommer du att ha svårt att fortsätta att skapa och sätta in ett nytt ben, vilket kan leda till benskörhet i framtiden.

Kalcium och ben utveckling

Kalcium är en välbehövlig mineral för din hälsa. Olika delar av kroppen använder kalcium för att hjälpa dem att fungera, såsom din hjärta, lungor och andra organ. När din kropp inte har tillräckligt med kalcium tillgängliga, kommer vissa funktioner i kroppen lida. Även skapa och sätta nya ben är viktig, är kroppens första prioritet att ge kalcium till dessa andra kritiska organ. Med en kalciumfattig kost, kommer din kropp att börja avlägsna kalcium från den övergripande strukturen i dina ben, för att hjälpa dina andra organ fungerar och hålla sig frisk. Det är viktigare för dessa organ att få så mycket kalcium som behövs, men med tiden kommer dina ben skadas om de fortsätter att förlora kalcium. Enligt WebMD och eMedicineHealth kalcium ensam kan inte förebygga benskörhet från att äga rum, eftersom det kan vara möjligt att ha benförlust från läkemedel, rökning, alkoholism eller ens brist på östrogen.

Bone utveckling Tidslinje

Enligt WebMD och eMedicineHealth är 90 procent av alla benmassa utvecklas före 20 års ålder, med en stor del av utvecklings händer under puberteten eller åldrarna 11 till 15. Under denna period är den mest kritiska tiden för att vara medveten om din kalciumkost. Att bidra till att skapa starka och friska ben, måste ungdomar konsumerar deras dagliga krav. Även om detta är den mest kritiska tiden för ben utveckling, betyder det inte att senare i livet kalcium blir mindre viktigt. En liten förlust i benmassa är naturligt eftersom kroppen åldras. Men med en kalciumfattig kost, kan du förlora benmassa i allt snabbare takt, vilket benskörhet senare i livet.

Mängden kalcium per åldersgrupp

Den Kost och näring styrelsen vid Institute of Medicine rekommenderar följande när det gäller kalciumintag:

0 till 6 månader: 210 milligram / dag
7 till 12 månader: 270 milligram / dag
1 till 3 år: 500 milligram / dag
4 till 8 år: 800 milligram / dag
9 till 13 år: 1300 milligram / dag

Manlig ålder 14 till 18 år: 1300 milligram / dag
Manlig ålder 19 till 50 år: 1000 milligram / dag
Män 51 och över: 1.200 milligram / dag
Kvinnlig åldras 14 till 18 år: 1300 milligram / dag
Kvinnlig åldras 19 till 50 år: 1000 milligram / dag
Kvinnor 51 och över: 1200 milligram / dag

Enligt Food and Nutrition Board, kan din kropp förbrukar upp till 2000 milligram kalcium per dag. Eventuellt överskott utsöndras via urinen. Även om det är osannolikt att ha problem med att konsumera för mycket kalcium, kan extrema mängder resultera i njursten.

Kalcium rika livsmedel

Enligt National Library of Medicine, är följande en lista av kalciumrika livsmedel. Det är bra att veta att den föredragna källan för kalcium är från mejeriprodukter, men kalciumtillskott kan vara lika effektivt, särskilt för personer som är laktosintoleranta.

2 uns av schweizerost = 530 mg kalcium
8-ounce glas mjölk = 300 mg kalcium
6 uns av yoghurt = 300 mg kalcium
2 uns av sardiner med ben = 240 mg kalcium
6 uns av kokt rovor = 220 mg kalcium
3 uns av mandel = 210 mg kalcium

Assiting kalciumabsorptionen

Det rekommenderas att sprida ut mängden kalcium som konsumeras under dagen, ta in 500 milligram eller mindre under varje måltid under dagen. Det är också viktigt att notera att D-vitamin medhjälpare med totala absorptionen av kalcium i kroppen. D-vitamin kan komma från två olika källor: direkt solljus genom huden och genom diet. Det rekommenderas av Food and Nutrition styrelsen att konsumera 200 till 600 IU av vitamin D per dag. Andra vitaminer och mineraler såsom Vitamin C, vitamin E, vitamin K och magnesium kan också medhjälpare i kalciumabsorptionen, tillsammans med konsekventa hälsosamma aktiviteter såsom träning.

Hur mycket kalcium behöver jag när gravid?

Din kost och näring hjälper till att hålla kroppen frisk och näring din växande barnet under graviditeten. Om du inte få nog av vissa vitaminer och mineraler, kan det få negativa effekter på barns utveckling. Kalcium är ett viktigt näringsämne, och det är viktigt att veta hur mycket som behövs under graviditeten och hur man på ett säkert sätt få den rekommenderade mängden.

fördelar

Under graviditeten, hjälper kalcium för att bygga ditt barns ben, tänder, nerver och muskler. Det hjälper också kroppen att upprätta en normal hjärtrytm. Om du inte får tillräckligt med kalcium under graviditet, kommer ditt barn att behöva dra kalcium från dina ben för att möta hans behov, vilket kan resultera i förlust av benmassa senare i livet. Att få tillräckligt med kalcium under graviditeten också hjälper din cirkulations, muskel- och nervsystemen löper normalt.

rekommenderade mängden

Babycenter sägs att du behöver 1000 mg kalcium per dag före, under och efter graviditeten. Om du är under 18 år, behöver du något mer kalcium än en vuxen. Dina kalcium behov öka till 1300 mg per dag före, under och efter graviditeten.

källor

Källor till kalcium är mjölk, yoghurt, ost, gröna bladgrönsaker och berikade produkter som spannmål och saft. En kopp vanlig yoghurt innehåller 488 mg kalcium, 8 dl mjölk har 301 mg kalcium och en halv kopp spenat har 136 mg. Prenatal vitaminer innehåller också en del av ditt dagliga rekommenderade mängden kalcium. Enligt Babycenter, kan din kropp bara absorbera 500 mg kalcium i taget, så försök att sprida ut ditt intag av kalcium födokällor eller kosttillskott under hela dagen.

Varning

Konsumerar för mycket kalcium kan orsaka förstoppning, öka risken för njursten och hindra kroppens upptag av järn och zink, två andra näringsämnen som är viktiga under graviditeten. Inte överskrida mer än 2500 mg kalcium per dag. En del kalciumtillskott har bly som kan vara skadligt för ditt ofödda barn. När du väljer ett kalciumtillskott, leta efter en som inte innehåller bly.

Hur mycket kalcium och amp; Vitamin D Har en kvinna behöver ta?

Det är aldrig för tidigt - eller för sent - att se till att du får tillräckligt med kalcium för att förebygga benskörhet eller fördröja utvecklingen av sjukdomen om du redan har det, enligt National Institutes of Health. Och när du ändå håller på, inte försumma vitamin D. Även om du konsumerar mycket kalcium, kan din kropp inte absorbera och använda den om du inte får tillräckligt med D-vitamin

Hur ben förlora Kalcium

En liten mängd av kalcium du förbrukar används utanför dina ben för livsuppehållande jobb, såsom att utlösa nervimpulser och stimulera muskelsammandragning. Om du inte konsumerar tillräckligt för att upprätthålla en jämn nivå av kalcium i blodet, tar kroppen det ur dina ben. Ett andra naturligt sätt dina ben kan förlora kalcium är genom en process som kallas ombyggnad. Bones når sin topp massa och styrka mellan ålder 20 och 30. Efter det de förbli starkt genom fortlöpande ombyggnad, som tar bort gamla ben och ersätter den med nytt ben.

kalcium Rekommendationer

Med början vid 19 års ålder och fortsätter fram till 50 års ålder, bör kvinnor konsumerar 1000 milligram kalcium per dag, enligt Institute of Medicine. Detta är också det rekommenderade kosttillägg, eller RDA för kvinnor över 19 år som är gravida eller ammar. När du slår 51, ökar RDA till 1.200 milligram. Så länge din dagliga kost ger tillräckligt med kalcium för att möta din RDA, du behöver antagligen inte ett tillägg om det inte är på inrådan av din vårdgivare.

Tips för kalciumtillskott

De två vanligaste formerna av kalciumtillskott är kalciumkarbonat och kalciumcitrat. Kalciumkarbonatmaterial dubbla mängden kalcium, men man måste ta det med mat för att absorberas. Kalciumcitrat innehåller 21 procent elementärt kalcium, och du kan ta den med eller utan mat. Ju mer kalcium du tar på en gång, absorberar mindre din kropp, så University of Arizona rekommenderar tar inte mer än 500 milligram på en gång och sprida doser över dagen. Ät mer än 2500 milligram kalcium per dag på grund av överdrivna mängder kan leda till potentiellt allvarliga biverkningar.

Vitamin D Krav

Huden syntetiserar D-vitamin från ultraviolett ljus, men många kvinnor inte producerar tillräckligt genom exponering för solljus. Alla kvinnor, även de som är gravida och ammar, måste konsumera 600 internationella enheter av vitamin D dagligen. RDA ökar till 800 internationella enheter efter att du vänder 70. D-vitamin inte naturligt i många livsmedel, så frukostflingor, mjölk och andra mejeriprodukter är berikade. Harvard School of Public Health tyder på att det bästa sättet för de flesta människor att få tillräckligt med D-vitamin är genom att ta ett komplement.

Supplement Doser för D-vitamin

Den typiska dosen för vitamin D-tillskott varierar från 400 till 1000 internationella enheter per dag, enligt MedlinePlus. Men 400 internationella enheter är alltför låg, och du kanske vill lägga till en extra D-vitamin om din vanliga multivitamin inte innehåller 1000 internationella enheter, enligt Harvard School of Public Health. Båda formerna av vitamin D som används i kosttillskott - vitaminer D-2 och D-3 - är lika effektiva. Ta inte mer än 4.000 internationella enheter per dag om du konsultera din läkare.

Negativa biverkningar av för mycket kalcium

Mineral, kalcium, kommer från många kostkällor. Mejeriprodukter, apelsinjuice, spenat och broccoli är några exempel på livsmedel rika på kalcium. Kalcium finns även i form av kosttillskott och antacida. Lägga vitamin D i kosten ökar kroppens förmåga att absorbera kalcium. Det vanligaste problemet med kalcium har att göra med otillräckliga mängder. I sällsynta fall, absorberar kroppen för mycket kalcium och ger biverkningar.

Betydelse

Kalcium håller friska tänder och ben. Enligt Office of Kosttillskott, studier tyder på att kalcium kan också sänka blodtrycket, hjälp med tyngdförsörjning och minska risken för kolorektal cancer. Postmenopausala kvinnor kan dra nytta av kalciumtillskott. Kvinnor med premenstruellt syndrom få lite symtomatisk lindring med tillsatt kalcium, enligt hemsidan av Wall Street Journal.

föreslagna mängder

Negativa biverkningar av för mycket kalcium

Medan en riktig kost skulle leverera alla de näringsämnen som behövs, inte verklighet reglerad äta inte ta hänsyn till de överhoppade måltider eller snabbmat måltider som härrör från upptagna scheman. Office of Kosttillskott rapporterar att Food and Nutrition Styrelsen föreslår 1000 mg kalcium per dag för män och kvinnor i åldrarna 19 till 50 år och 1,200mg kalcium per dag för män och kvinnor, ålder 50 år och äldre. Barn och tonåringar har olika behov som deras ben fortsätter att växa. Någon som tar kalcium bör också ta 400 IE vitamin D för att underlätta absorptionen av kalcium. Om du tar en multi-vitamin dagligen, kontrollera märkningen. D-vitamin kan redan vara en del av vitamin, vilket gör det onödigt att lägga till fler. För mycket D-vitamin kan skada kroppen.

risker

Möjligheten att ta i för mycket kalcium från mat händer ibland. Oftare orsakar tillskott högre nivåer av kalcium i blodet. Detta kan resultera i försämring av njurfunktionen som sedan ökar upptaget av järn, zink, magnesium och fosfat. Njursten, som består av kalciumoxalat kan utveckla och orsaka smärta. De ökade nivåerna av kalcium, dock oftast kommer från ett tillstånd som kallas hyperparatyroidism, ett tillstånd där de bisköldkörtlarna över producerar parathormon. Komplettering med mega doser av 50.000 IE kalcium dagligen, när det ges till patienter med avancerad cancer, kan också orsaka hyperkalcemi.

tecken

För mycket kalcium i kroppen skulle manifesteras i svår trötthet, depression, illamående, kräkningar och diarré. För mycket kalcium kan också orsaka en oregelbunden hjärtrytm och farligt lågt blodtryck. Smärta i området av njuren skulle föreslå bildandet och bortgången av stenar.

hyperparatyreoidism

PEA-formad bisköldkörtlar, sitta framför sköldkörteln. De reglerar nivåerna av kalcium och fosfor i kroppen, säger FamilyDoctor.org. Frisläppandet av parathormon av körtlar berättar kroppen när du ska sluta att absorbera kalcium. En diseased parat samman ut för mycket paratyroidhormon, vilket gör att stora mängder av kalcium för att stanna kvar i blodet. Kroppen reagerar på vad det uppfattar som en brist genom att dra kalcium från skelettet. Detta tillstånd, som kallas hyperparatyreoidism, utarmar kroppen av kalcium via njurarna. De vanligaste offren för denna sjukdom inkluderar postpartum och postmenopausala kvinnor och äldre.

läkemedels~~POS=TRUNC

Tiaziddiuretika ökar kalciumnivåer i kombination med kalciumtillskott. Andra läkemedel, såsom mineralolja och laxermedel, minskar absorptionen av kalcium, vilket resulterar i alltför mycket kalcium i kroppen.

Kan För mycket kalcium orsaka förstoppning?

Kalcium berömmelse härrör från dess förmåga att stärka dina ben och tänder. Även om du vill ha gott om kalcium för skelettet hälsa, för mycket av det orsakar problem. Förhöjda kalciumnivåer, så kallade hyperkalcemi, binda upp tarmarna. I slutändan din ben bygga tillägg eller kalciumrik mat kan lämna dig förstoppad och inte för att lindra själv. Du måste fortfarande konsumerar tillräckligt med kalcium i kosten; bara inte gå överbord.

Rekommendation vs. Too Much

Alla vuxna, oavsett kön, behöver 1000 milligram kalcium per dag. Detta belopp rekommenderas även under graviditet och amning perioder. Du behöver inte upp ditt intag förrän efter 50 års ålder, om du är kvinna - 1200 milligram per dag. Män behöver detta belopp efter 70 års ålder, styrelsen för Institute of Medicine Food and Nutrition konstaterar. Undvik att ha mer än 2500 milligram per dag - 2.000 milligram dagligen efter 50 års ålder - för att förhindra negativa biverkningar. Dessa belopp är tolerabla övre intagsnivåer, eller högsta säkra intag, kalcium.

Vad som går fel

Som kroppens kalciumnivåer går upp från stora doser av kalcium, muskelsammandragningar som håller avfall rör sig i tarmarna börja bromsa. Detta gör inte bara avföring rör sig en onormalt långsam takt, gör det din kolon att absorbera ännu mer vatten från avföring, lämnar dem mycket torr. Höga kalciumnivåer kan också få dig att urinera ofta. Om du inte fylla på vätskor genom att dricka, kan du bli uttorkad. Att torkade blad avföring hårt, ytterligare gör dem svåra att passera. Slutresultatet är obekväma förstoppning. Du kan gå flera dagar utan att ha en avföring, eller så kan du anstränga drivet när du går.

Andra gastrointestinala komplikationer

Vara toppad är obekvämt nog. Men höga doser av kalcium kan också lämna dig illamående och få dig att tappa aptiten. Du kan ha mage kramper och en mycket torr mun, törstig och även kasta upp, enligt Linus Pauling Institute. Om du fortsätter att ta för mycket kalcium, kan det lämna dig i koma och kan i slutändan vara dödlig om den inte behandlas.

minimering problem

Om kalciumtillägg fortsätter att lämna du säkerhetskopierade när du tar en rekommenderad dos, överväga att byta formuleringar. Kalciumkarbonat är mer sannolikt att orsaka förstoppning. Valet av kalciumcitrat i stället skulle kunna lösa dina problem, Office of Kosttillskott förklarar. Överväga att dela upp din kalciumtillägg dos. Hellre än att ta en 1000-milligram tablett, bryta den på mitten och ta två halv doser. Eller köpa kompletterar med mindre mängder. Med lite mat i magen när du tar din kalciumtillskott bör också minimera mag-frågor. Få mer fiber - åtminstone 25 gram för kvinnor och 38 gram för män - kan också förbättra regelbundenhet. Dricka mer vatten och regelbunden fysisk aktivitet finns andra sätt att få din mage att flytta.

Konsekvenser av för mycket kalcium


I många fall, hyperkalcemi, eller alltför mycket kalcium i kroppen, kan vara svåra att upptäcka. Läkare ibland hänföra symtomen på hyperkalcemi till andra sjukdomar eller sjukdomar och det kan vara farligt. Det är viktigt att reglera ditt intag av kalcium bygger på det faktum att din kropp behöver en viss mängd kalcium för att utföra korrekt och förbli starkt.

Orsaken

Hypertyreos tillåter inte kroppen att bearbeta kalcium korrekt och därför är ansvarig för 90 procent av hyperkalcemi fall. Endokrina störningar såsom Addisons sjukdom, cancer och myelom kan också ge upphov till att blockera kalcium från att fungera korrekt i kroppen. Om du har något av dessa villkor, behöver du en läkare att hjälpa dig att planera för korrekt kalciumintag.

symptom

Var uppmärksam på symptom, bland annat uttorkning, täta urinträngningar, förstoppning, förvirring, trötthet och kräkningar. Dessa är de vanliga problem som föreligger när en kropp lider av hyperkalcemi. Du måste dricka mycket vätska och att kontakta läkare om dessa symptom uppstår. Illamående kan orsaka kräkningar och kräkningar kan orsaka en kropp som skall dehydratiseras.

stora Varningar

Hyperkalcemi kan få allvarliga konsekvenser, inklusive beslag, njursvikt, koma och även död i vissa fall. Någon med hyperkalcemi lider spasmer och kramper som kan pågå i dagar efter kalciumnivåer återgår till det normala. Detta är speciellt vanligt hos äldre. Det främsta skälet att kontakta en läkare om du tror att du har ätit för mycket kalcium är att bara en läkare kan diagnostisera vissa villkor. Några av dessa inkluderar högt blodtryck, hjärtarytmier och njursten.

Vet fakta

Utbilda dig själv om din kalciumintaget och förstå grunderna. Kalcium är känd för sin förmåga att stärka tänder och ben, men du kan uppleva skelettsmärta om för mycket kalcium är närvarande i kroppen. Tala med din läkare och bekräfta att du tar rätt dos. Det kan hjälpa dig att undvika långvariga tillstånd såsom smärta i hela rörelseapparaten och problem med nervsystemet.

Vad gör också mycket kalcium göra för att Muscles?

Kalcium spelar en viktig roll i hälsan hos dina ben och muskler samt stöder funktionen i hjärnan och nerver. Hyperkalcemi uppstår när kalcium i blodet stiger till en onormal nivå. För mycket kalcium kan ha en negativ effekt på olika kroppssystem och vävnader, inklusive musklerna.

hyperkalcemi

Kalcium hjälper musklerna fungera korrekt. Även om kalciumtillskott kan bidra till att förhindra en näringsbrist, kan stora mängder orsaka hyperkalcemi, ett tillstånd som ofta orsakar muskelsvaghet. Både män och kvinnor i allmänhet kräver mellan 1000 och 1200 milligram kalcium per dag. Ett sätt att förhindra muskelsvaghet orsakad av hyperkalcemi är att få din rekommenderade dagsbehovet av kalcium från livsmedel som innehåller detta näringsämne snarare än via mineraltillskott. Medan kroppen avlägsnar vanligen överskottsmängder av kosten kalcium genom urinutsöndringen, med alltför många tillskott kan orsaka kalcium för att bygga upp i blodet. Naturliga källor av kalcium inkluderar ost, lättmjölk och yoghurt, broccoli, mandel, mörkt gröna bladgrönsaker, ostron, konserverad lax och tofu.

symptom

Höga halter av kalcium i blodet kan orsaka dina muskler att känna sig trött och svag. Om du har hyperkalcemi, kan du också uppleva smärta i muskler samt området kring lederna. För mycket kalcium kan också leda till förstoppning, letargi, buksmärtor och överdriven törst. Äldre människor upplever i allmänhet mer muskelvärk och svaghet än yngre människor, enligt MayoClinic.com.

orsaker

Konsumerar för mycket kalcium eller vitamin D kan orsaka ett överskott av kalcium i blodet. Vitamin D hjälper kroppen att absorbera kalcium. Även att ta alltför många kalciumtillskott kan orsaka muskelsvaghet och smärta, kan hyperkalcemi även uppstå på grund av andra orsaker, såsom överaktiv bisköldkörtlarna, lungcancer, bröstcancer, uttorkning och brist på aktivitet. Vissa läkemedel, såsom tiaziddiuretika, kan också orsaka höga halter av kalcium, vilket ökar risken för muskeltrötthet och smärta.

försiktighetsåtgärder

Tala med din läkare innan du påbörjar ett vitamintillskott regim. Förutom att orsaka muskelsmärta och svaghet, kan kalciumtillskott interagera med vissa läkemedel, såsom vissa antacida, blodtryck mediciner och kortikosteroider. Låt din läkare om du upplever symtom på hyperkalcemi, särskilt om du har tagit kalciumtillskott.

Hur mycket kalcium och magnesium kan du ta en dag säkert?

Kalcium och magnesium är båda närvarande i stora mängder i kroppen, särskilt i dina ben. De är båda finns i livsmedel och finns även som kosttillskott. Den Food and Nutrition styrelsen för Institute of Medicine har satt en övre gräns för intag eller ULS, både mineraler.

biverkningar

UL för kalcium är 2500 milligram per dag och inkluderar intaget från maten och kosttillskott. IOM varnar för att de negativa effekterna av att konsumera för mycket kalcium är en ökad risk för njursten, höga nivåer av kalcium i blodet, pH problem och njursjukdomar. UL för magnesium är 350 milligram per dag. Överskridande av UL för magnesium kan orsaka diarré. UL 350 mg omfattar endast magnesium i tillägg form, enligt IOM. Du bör tala med din läkare innan du tar kosttillskott.

Vilka är de behandlingar för mycket kalcium?

Kalcium spelar en viktig roll i ben och tänder hälsa, muskelsammandragning, frisättningen av hormoner och ordentlig nerv och hjärnan fungerar. Även kalcium är viktigt för korrekt kroppsfunktioner, för mycket kalcium i blodet, enligt ett villkor för att som hyperkalcemi kan orsaka en rad negativa hälsoeffekter. Det finns flera olika behandlingsalternativ för hyperkalcemi.

intravenösa vätskor

Ett av de första stegen i att behandla hyperkalcemi är administreringen av intravenösa vätskor. Intravenösa vätskor kan tjäna två syften. De kan hjälpa till att balansera ut elektrolyten och saltnivåer i kroppen samt hindra kroppen från att bli uttorkad.

mediciner

Hyperkalcemi kan också korrigeras med administreringen av en mängd olika mediciner och syntetiska hormoner. Diuretika kan användas för att hjälpa spola ut överflödigt kalcium från blodet och se till att den överskjutande kalcium inte orsakar skador på njurarna, enligt MayoClinic.com. Intravenösa biophosphates är en annan klass av läkemedel som kan användas för att stoppa frisättningen av kalcium från ben och den resulterande ben uppdelning som kan uppstå. En syntetisk version av hormonet kalcitonin kan också administreras. Kalcitonin stoppar även nedbrytningen av ben och efterföljande frisättning av kalcium i blodet.

Kirurgi

De flesta fall av hyperkalcemi uppträder som ett resultat av en underliggande tillstånd som kallas primär hyperparatyreoidism. Primär hyperparatyroidism karaktäriseras av den överskjutande frisättning av paratyroidhormoner från bisköldkörteln. Paratyroidhormoner utlösa frisättningen av kalcium från skelettet och öka nivåerna av kalcium i blodet. När hyperkalcemi orsakas av hyperparatyreoidism, kan operation krävas för att ta bort de onormala bisköldkörtlarna. Detta förfarande kallas ett paratyreoidektomi.

hemodialys

Om njurarna skadas eller om du inte svarar bra på andra former av behandling, kan hemodialys användas för att behandla hyperkalcemi. Hemodialys innefattar användningen av en maskin för att filtrera blodet och avlägsna överskott av avfall, elektrolyter och vätska. Under hemodialys, är du ansluten till en maskin som tvingar blod att lämna kroppen och resa till ett rör som tillåter rengöring av blodet. När blodet har ordentligt rengjorda utanför kroppen, tillåter ett annat rör det rengjorda blodet att strömma tillbaka in i kroppen.