XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

för att skära en ring av svullna finger

Hur man grillat grönsaker för att behålla Näringsämnen

Rostning grönsaker är ett hälsosamt sätt att tjäna dem eftersom det inte kräver stora mängder olja eller smör att göra. Men tillagning av grönsaker vid mycket höga temperaturer kan ibland resultera i förlusten av näringsämnen, men gör det på rätt sätt bevarar näring av grönsaker utan att offra smak. Enligt Fit Day, lagra grönsaker i kylskåp tills den ska koka dem bör hjälpa till att behålla näringsämnen. Grönsaker är en bra källa till fiber, vitaminer, mineraler och antioxidanter så de bör vara en del av en hälsosam och balanserad kost. Rostning dem ofta tar fram sötma, vilket gör dem mer tilltalande för människor som inte riktigt bryr sig om grönsaker.

Steg 1

Hur man grillat grönsaker för att behålla Näringsämnen

Värm ugnen till 400 grader F. Du kan gå hela vägen upp till 500 grader, men ju högre temperatur, desto snabbare grönsakerna börjar förlora sina näringsämnen.

Steg 2

Hur man grillat grönsaker för att behålla Näringsämnen

Skär grönsakerna i bitar. Grönsaker som rostnings väl inkluderar potatis, paprika, lök, sparris, rödbetor, broccoli, brysselkål, blomkål, squash och morötter. Grupp grönsaker som har liknande hårdhet tillsammans eftersom annars en grönsak kan vara helt rostas medan andra fortfarande matlagning. Till exempel, lök och paprika kocken till doneness vid ungefär samma takt.

steg 3

Hur man grillat grönsaker för att behålla Näringsämnen

Coat grönsakerna. Spraya en cookie plåt med matlagning spray. Placera skurna grönsaker i en skål och ringla över matolja. Rör grönsakerna att se till att de är jämnt belagda med olja och häll dem i matlagning bladet. Lätt dimma topp med matlagning spray. Sprayen innehåller färre kalorier än oljan, så att du kan få brynt och krispiga grönsaker utan en stor mängd tillsatta kalorier och fett.

steg 4

Hur man grillat grönsaker för att behålla Näringsämnen

Säsong grönsaker. Det kan vara så enkelt som att strö dem med salt och peppar. Eller så kan du använda örter som rosmarin eller timjan för att skapa nya smaker. Vitlök och kryddor salt också lägga smak. Citronsaft eller apelsinskal ger grönsaker en uppfriskande smak medan chilipulver eller cayennepeppar tillför lite värme. Experimentera med smaker tills du hittar en du gillar.

steg 5

Hur man grillat grönsaker för att behålla Näringsämnen

Rosta grönsakerna i ungefär en halvtimme. Kokning de grönsaker resulterar i förlusten av näringsämnen, så se till att ta bort dem ur ugnen så snart de är klara. De bör vara fast, men mjuk nog att de inte längre är rå och så att de kan lätt tuggas. Vissa grönsaker kan ta lite längre tid eller lite mindre tid att laga mat så titta på dem noga. Använd en spatel för att vända grönsaker om halva tiden för att uppnå en jämn grad av doneness.

varningar

  • Wrap oljad grönsaker i folie och koka på grillen till en annan smak.

Saker du behöver

  • Grönsaker
  • tillagnings arket
  • skål
  • Matlagningsolja
  • Matlagningsspray
  • Smaksättning
  • Spatel
Vilka livsmedel bidrar till att hålla avföring Avföring mjuk när du har divertikulit?

Divertikulit är en mag sjukdom som påverkar din kolon. Många människor utvecklar små påsar, som orsakas av trycket från toppad pall trycker mot svaga punkter i tarmväggen. Ibland kan dessa säckar blir inflammerad, vilket skapar den smärtsamma och potentiellt allvarligt tillstånd som kallas divertikulit. Det vanligaste symtomet är smärta, särskilt i den nedre vänstra delen av buken. Även om det inte bevisat, National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer noterar att en frisk person bör äta en fiberrik kost, en person med divertikulit behöver äta en fiberfattig kost för att ge kolon vila.

matar

Normalt förbrukar en fiberrik kost för att hålla avföringen mjuk. Fiber skrapar pall från insidan av din kolon innan pallen har en chans att hårdna, eller FÖRSTOPPA i ett område. När du upplever symptom av divertikulit, dock kan kostfiber irritera kolon och förvärra smärtan. Vid dessa tillfällen konsumera mat som är naturligt mjukt och innehåller höga halter av fukt för att förhindra avföring från att torka ut och samla längs tarmväggarna, vilket gör att utbuktningar som är typiska för divertikulit. Återgå till en fiberrik kost långsamt när du återhämta sig från divertikulit.

vätskor

Livsmedel som innehåller en hög nivå av vätska och drycker mjuka upp avföring. Ämnen såsom gelatin, pudding och yoghurt har en hel del vatten. Dricka burk grönsaksjuice för att få en del av dina dagliga vitamin- och mineralkrav. Håll avföringen mjuk genom att dricka mycket vätska utan koffein, eftersom koffein är ett diuretikum som tar bort vätska från tarmkanalen och härda avföring.

mjuk mat

Mjuk mat är lättsmält. Ät mjuk mat som är låga i fiber för att undvika att förvärra obehag och andra symptom av divertikulit. Burk eller kokta skinn frukt är hög i fukt. USDA National Nutrient Database konstaterar att rå vattenmelon och päron innehåller stora mängder vatten och är låga i fiber. Cook grönsaker för att minska förekomsten av gas, vilket kan vara särskilt smärtsamt för dem med divertikulit. Konsumera raffinerat vitt bröd i stället fullkornsprodukter.

låg Fiber

Endast vegetabiliska livsmedel innehåller kostfiber, så magra kött och mejeriprodukter med hög fukthalt har en terapeutisk roll i kostråd för divertikulit. Fett, medan låg på kostfiber, leder ibland till gastric upprörd så välj magert fisk fjäderfä och lägga massor av buljong till skålen. Välj spannmål låg i fiber och konsumera bara vit pasta, ris och nudlar.

Aktiviteter för att öka en tonåring & # 039; s självkänsla

Översikt

Som ett resultat av en föränderlig kropp och nya sociala situationer kan tonåringar vara full med självtvivel och en känsla av låg självkänsla. Låg självkänsla kan få dem att söka godkännande i andra områden, från både jämnåriga och vuxna. Palo Alto Medical Foundation rekommenderar att hjälpa till att öka din tonåring självkänsla för att ge honom mod att vara sin egen person och fatta sina egna beslut, utan att oroa vad andra kanske tror. Du kan hjälpa ingjuta sund självkänsla med aktiviteter som du kan fylla med din tonåring att låta honom veta hur speciell han är.

De tre Komplimanger Journal

Supply din tonåring med en liten tidskrift och instruera henne att vakna upp varje morgon, tittar i spegeln och ge sig själv tre komplimanger att hon sedan poster i sin dagbok. De tre komplimang aktivitet rekommenderas av KidsHealth.org, en uppdelning av Nemours Foundation, som ett sätt att hjälpa ingjuta egenkärlek i din tonåring. Att hitta sin egen självkänsla genom att peka ut vad hon tycker kan hjälpa henne vinst förtroende utan att luta på andras åsikter.

Att göra en själv Collage

Med hjälp av bilder skurna ur tidskrifter, kan din tonåring montera ett collage av förhoppningar, ambitioner och talanger som hon kan hänga på en framträdande plats för att påminna henne om hennes värde. Börja med att ge henne en stor bit av affisch styrelse och en bunt tidningar att gå igenom, instruerar henne att hitta bilder som representerar henne, föreslår EducationWorld.com. Inte bara kommer det att påminna henne om hennes förmåga, men det kommer att stå som ett bevis på vad en individ hon är.

Att göra en självkänsla Bucket

Självkänsla hink är en kraftfull metafor föreslagits av GoodCharacter.com att visa vad kommentarer och synpunkter från andra kan göra för att din tonåring självkänsla. Använda en plasthink och hammare i flera spikar in i ytan av plasten. Fyll hinken med vatten, och meddela att vattnet representerar självkänsla. När du tar bort varje spik, nämner en sårande kommentar som kan göras till en tonåring. När vattnet rinner ut, be din tonåring att brainstorma sätt att täppa till hålen, som motion, goda vänner och påverkar och en stark familj.

Att göra en självkänsla Kalender

Köp en tom kalender och ge den till din tonåring. Det amerikanska Department of Health and Human Services föreslår att fylla varje dag med en aktivitet som kan hjälpa din tonåring att finslipa sina talanger och njuta av livet. Hon kan välja aktiviteter som "Ta en cykeltur" eller "måla ett porträtt." Sedan lämna kalendern för att din tonåring med instruktioner att hon skulle leva varje dag till fullo och njuta av sitt liv utan att oroa vad andra tycker. Det kommer att hjälpa henne att odla sina talanger och njuta av en högre grad av självkänsla.

Den positiva Focus Group

Detta är en värdefull aktivitet för en grupp tonåringar att låta varje tonåring vet att han har egenskaper som andra uppskattar. Bryt en grupp tonåringar i par eller grupper och ge dem en tidsfrist. Med fokus på varje tonåring en åt gången, resten av gruppen talar om vad de mest gillar. Efter tiden är upp, en annan tonåring i gruppen blir föremål för samtal. Medan din tonåring självkänsla inte bör vila på andras åsikter, kan det vara ett lyft för att veta att han är uppskattat.

Är det bättre att använda en ring i stället för en Stud för Lip Piercing Medan Healing?

Det finns flera skäl till varför det är bättre att ha en läpp ring i stället för en tapp medan piercing läker. Några av dessa skäl är renlighet, god läkning och muntlig säkerhet. Ju mer du förstår om din läpp piercing och vikten av att ha en ring under läkningsprocessen, desto lättare blir det att ta hand om ditt sår.

Processen

När du får en läpp piercing använder piercer en steril nål och andra instrument för att sätta ett litet hål som kommer att hålla en ring rakt ovanför eller under läppen. Denna process kan ta flera minuter, och blödningar förväntas. Den person som utför piercing kommer att berätta det rätta sättet att ta hand om dina sår och vikten av god hygien.

Renlighet

En av de viktigaste anledningarna att använda en läpp ring i stället för en tapp under läkningsprocessen är att hålla piercing ren. Ett viktigt steg är att "försiktigt skölja alla tvål och eventuella knaprig sårskorpor och lämnar inga skum eller rester", enligt Unga kvinnors hälsa. Att ha en ring kommer att göra denna process mycket enklare, eftersom alla skorpa eller rester kommer att bli mer synliga.

korrekt Healing

Med hjälp av en ring i stället för en tapp för läpp piercing tillåter mer hudexponering, skapa bättre tillgång till såret för ordentlig vård. Läkningsprocessen tar normalt mellan två veckor och sex månader, och ha tillgång till området kommer att främja korrekt läkning och minska risken för infektion.

Munhygien

Medan läppen piercing läker, är det viktigt att träna en god munhygien. Att ha en ring i stället för en stud gör att du kan hålla din piercing och mun fri från bakterier. Borsta tänderna och använda munvatten kommer att minska risken för infektion. En läpp ring tillåter rengöringsmedel att penetrera såret mer effektivt än en stud gör.

överväganden

En artikel i Happy Living magazine uppger att en ny piercing är i huvudsak ett nytt sätt för bakterier att komma in din kropp. Din kropp försöker naturligtvis att skydda sig från att få en infektion, och du behöver för att skydda det också. Att ha en ring in i piercing hål i stället för en stud kommer att hjälpa dig att minska risken för infektion. Följ alltid instruktionerna från piercer, och konsultera en läkare vid misstanke om infektion.

För de öring fiskare och kvinnor som älskar att fiska öring, rigg din linje med PowerBait och fånga fler öring. Det är sant - du kommer att fånga fler öring och gå hem nöjda. Denna eHow kan hjälpa.

Instruktioner

1 Slip ett ägg sänke som väger ¼ till ½ av ett uns till slutet av din linje som du rigg PowerBait att fånga mer öring.

2 Knyt på ett fat vridbar också, som kommer att agera inte bara för att hålla linjen formen vridning men i vikt.

3 Lägg storlek 8 eller 10 gäng krokar till din linje. Pre-bundna krokar fungerar bra. Bete varje krok med tillräckligt PowerBait att täcka krokarna. Slutresultatet ska se ut två stora, aptitretande (för öring) bollar av PowerBait. Detta är ett bra sätt att rigga PowerBait att fånga fler öring.

4 Kasta din PowerBait laddade krokar i vattnet och låt den sjunka, sedan sakta rullen den i. Du bör hålla linjen så spänd som möjligt. Du ska inte behöva vänta länge för öringen att få intresse för dina härliga, PowerBait-lastad krokar.

5 Testa din PowerBait riggad linje när det är fortfarande mörkt. Som en öring fiskare sade: "För stor fisk, fisk i mörkret, den mörkare desto bättre."

Vad kan jag äta för min ammade barn att ha en avföring?

När du amma ditt barn, först får han råmjölk, som har laxerande egenskaper, från dig. När det är helt borta från mjölk - omkring sex veckor - han kan bara passera avföring varannan dag eller en gång i veckan. Om så är fallet, finns det ingen anledning att försöka flytta sin matsmältningssystemet tillsammans - som är lika bra eftersom det finns inget du kan äta som garanterat att hjälpa barnet har en avföring.

Amning och Babys Tarm

Även om det är normalt för barn att passera en avföring mindre ofta när de blir äldre, kan barnet vara förstoppad om hon plötsligt går från att vara vanlig att inte ha en avföring i tre eller flera dagar och har hård, torr avföring som gör henne obekväm . Men det är osannolikt att bröstmjölken är antingen orsaken eller en fix för problemet. Bröstmjölk är gjord av mjölkkörtlar i brösten, inte från den mat du äter. Dina bröstkörtlar reglerar hur mycket av vad du äter och dricker når barnet, så det inte finns några livsmedel eller drycker som sannolikt kommer att hjälpa problemet. Däremot kan ditt barn inte får tillräckligt av bröstmjölken och kan ha blivit uttorkad. Ring din barnläkare om du misstänker förstoppning.

Hur Cook frysta grönsaker att underhålla Näringsämnen

En påse frysta grönsaker gör en enkel sida skålen, men att välja fel tillagningsmetod kan avsevärt minska de näringsämnen i dina grönsaker. Värmen och vatten som används i matlagning förändrar vitamin- och mineralhalten i frysta grönsaker, men du kan vidta åtgärder för att begränsa förlusten av näringsämnen och njuta av alla de fördelar dessa hälsosamma livsmedel har att erbjuda.

Näringsämnen och matlagning

Grönsaker innehåller B-komplex vitaminer som bränsle metabolism och C-vitamin, en viktig antioxidant. Dessa vattenlösliga vitaminer är värmekänsliga, och matlagning kan förstöra dem eller få dem att läcka ut i kokvattnet. Matlagning påverkar även halten av frysta grönsaker mineral. En studie som publicerades 1990 av "Journal of Nutritional Science and Vitaminology" upptäckte att färdiglagad mat behålla endast 60 till 70 procent av sin ursprungliga mineralinnehåll och frukt och grönsaker har en särskilt hög grad av mineralförlust från matlagning.

Vatten och näringsämnen förlust

Begränsa din förlust av vattenlösliga vitaminer ångkokta grönsaker i stället för att koka dem. Ångkokta grönsaker inte kommer i direkt kontakt med kokande vatten, en metod som också kan förhindra förlust av andra nyttiga ämnen i grönsaker. En studie 2009 i "Journal of Zhejiang University" studerat effekterna av olika tillagningsmetoder på glukosinolater i broccoli. Glukosinolater förekommer naturligt i grönsaker i kål familjen, och preliminär forskning tyder på att de har naturliga anti-cancer egenskaper. Studien fann att ångande behöll högre nivåer av glukosinolater i broccoli än kokning, wokning och mikrovågsugnen. Kokning och wokning orsakade den högsta förlusten av glukosinolater.

Värme och näringsförluster

Hög värme och långa tillagningstider sänka näringsinnehållet i livsmedel, så laga din frysta grönsaker med hjälp av minsta möjliga värmeläge. Enligt University of Minnesota Extension, matproducenter blanchera grönsaker före frysning, en process som kräver snabb kokning och kylning för att bevara färg och konsistens. Sedan blanche delvis kockar grönsaker, kan du säkert laga frysta grönsaker för mindre tid än färska grönsaker. Penn State Extension rekommenderar matlagning grönsaker tills de har en något skarp men öm konsistens.

Braising och Microwaving

Laga mat i en liten mängd vätska, även kallad braising, kan bidra till att behålla näringsinnehållet i dina grönsaker. En studie som publicerades i 2007 i "Journal of Hygiene Research" studerat effekterna av ångande, kokande, fritering och braising på vitamin- och mineralinnehållet i potatis. Kokning och fritering orsakade den största förlusten till B-vitaminer, och kokning gav den högsta mineral förlust. Braising behöll de högsta nivåerna av vitamin C i alla tillagningsmetoder. Om du har bråttom, är en annan snabbt, bekvämt och hälsosamt alternativ microwaving grönsaker. Harvard Medical School hävdar att snabba tillagningstider mikrovågor hjälper till att behålla näringsämnen i grönsaker.

Att få en tonåring att växa upp

Din tonåring hjärna är inte lika utvecklad som din. I själva verket, tonåringar hjärnor bearbeta information annorlunda än vuxna hjärnor, enligt en uppsats på webbplatsen för Harvard University McLean Hospital Kognitiv Neuroimaging och neuropsykologi laboratorium. Om du vill att din tonåring att växa upp och bli mer mogen och ansvarstagande, respekt för att hennes hjärna inte fungerar på samma sätt som din. I stället ge henne utrymme att göra sina egna val och ta ansvar för sina handlingar - även om det inte är ett val som du skulle ha gjort.

Ansvar

Anförtro din tonåring med ansvar kommer att hjälpa henne mogna. Ge henne ansvaret för att plocka upp sin lillasyster från danslektion, laga middag en gång i veckan eller hjälp med trädgårdsarbete ger henne det meddelande som du litar på hennes omdöme och förmåga. Dessutom kan hon lära sig att ha ansvar kan leda till frihet. Om du är osäker eller nervös om att sätta din tonåring i avgift, börja i liten skala och bygga vidare på de ansvar som hon visar att hon kan bli framgångsrik.

val

Din tonåring kommer inte att få möjlighet att växa upp om du gör alla hennes val för henne. Det säger din tonåring du inte helt lita på henne. Även om du kan fortfarande behålla kontrollen över några av de större aspekter i sitt liv, såsom skola han går till eller om han får en mobiltelefon, ge honom valet att välja kläder, skolkurser, vänner och fritidsaktiviteter. Det berättar din tonåring att du tror att han är mogen nog att välja själv och att du litar på honom att fatta rätt beslut.

konsekvenser

Det är din naturliga benägenhet att skydda ditt barn från något obehagligt, men tonåringar måste uppleva konsekvenserna av sina handlingar, precis som vuxna gör. Om din tonåring inte gör sina läxor, kommer hon inte att få ett bra betyg. Om hon går över på hennes mobiltelefon minuter, är hennes mobiltelefon tas bort eller hon har färre nästa månad. Även om det är inte kul att se din tonåring kamp med konsekvenser, är det en viktig lektion i att växa upp. Motstå frestelsen att ursäkta din tonåring beteende, som gör det möjligt för henne att förbli oansvarigt.

Beröm och respekt

Om du verkligen vill att din tonåring att växa upp och bli mer ansvarig, har en positiv inställning kan hjälpa. Prisa din tonåring när han gör ett bra beslut eller tar ansvar för sina handlingar visar att han får positiv uppmärksamhet när han agerar moget. Om du bara fokusera på det negativa uppmärksamhet - straffa din tonåring när han kliver över gränsen - han kunde inse att han får mest uppmärksamhet när de agerar ut. Erbjudandet beröm för ett väl utfört arbete för att bevisa att du respekterar din tonåring, hans omdöme och hans val.

Bra ställen att ta en tonåring i VA

Samväldet Virginia, en av de ursprungliga 13 kolonierna, har många historiska platser, friluftsliv och nöjesattraktioner för familjer med tonåringar. Även tillgången på aktiviteter varierar under Virginia, det finns flera möjligheter att delta din tonåring, oavsett plats.

Utomhus aktiviteter

Inbäddat mellan den östra kusten och Appalacherna, erbjuder Virginia ett brett utbud av naturupplevelser. Virginia Department of Tourism listar 35 statliga parker och flera naturområden som skyddas av National Park Service. Besökare till kusten kan tillbringa tid på stranden eller resa upp halvön till Chincoteague att se den berömda Pony Swim och auktion hålls varje juli. Utomhus entusiastiska tonåring kan njuta av en utmanande vandring på Appalachian Trail eller en rafting resa på nord strömmande New River. Familjer kommer att hitta flera utomhus äventyr centra med zip linjer och hinderbanor också.

attraktioner

Samtidigt besöka Virginia kusten, familjer med tonåringar kan välja flera attraktioner, såsom Busch Gardens, Water Country USA, Virginia Aquarium och Marine Science Center, östra stranden Hang Gliding Center och Mount Trashmore, en gata kurs skatepark. NASCAR fans kan sluta med tävlingsbanorna i Martins och Richmond för guidade turer. Familjer kommer också att hitta andra äventyrsbad och nöjesattraktioner ligger hela norra, centrala och sydvästra delarna av Virginia.

Historiska platser

Samväldet Virginia är rik med historia i samband med koloniseringen av Amerika, frihetskriget och inbördeskriget och är i närheten av Washington, DC Teens är intresserade av historia kan besöka utställningar på Williamsburg och Jamestown, tur Monticello, Thomas Jefferson hem i Charlottesville, och utforska de många andra historiska städer och platser strid ligger i hela staten. Resenärer till sydväst Virginia kan sluta med Carter Family Vik i Hiltons eller Födelseplatsen för Country Music i de två städerna Bristol, Virginia, och Bristol, Tennessee.

museer

Förutom de många historiska platser i Virginia, det finns flera museer som kan intressera tonåringar. Vid National Air and Space Museum i norra Virginia, kan tonåringar övervaka flyg landar på Dulles Airport från utsiktstornet och prova flygsimulator. Virginia Sports Hall of Fame and Museum i Virginia Beach, Virginia Holocaust Museum och Science Museum of Virginia i Richmond och Museum of the Confederacy i Appomattox är bara några av de många andra museer i Virginia.

Hälsosamma fetter som hjälper kroppen att ta upp näring

Fetter i kosten ökar absorptionen av vissa näringsämnen, såsom vitamin A, D, E och K, och lutein, lykopen och betakaroten. Välj hälsosamma fetter och undvika fett som är förknippade med risk för sjukdom. Enkelomättade och fleromättade fetter anses hälsosamt. Undvika transfetter helt och begränsa ditt intag av mättade fetter.

enkelomättade fetter

Enkelomättade fetter, såsom oljesyra, återfinns i Oliver, olivolja, avokado, nötter och frön. Äta mat rik på dessa fetter kan minska risken för hjärtsjukdomar och förbättra dina kolesterolnivåer, enligt Mayoclinic.com, och de kan också hjälpa till med blodsockerkontroll - en angelägenhet för diabetiker.

Omega-3-fetter

Omega-3 fettsyror är fleromättade fetter. De tre syrorna är dokosahexaensyra, eikosapentaensyra och alfa-linolensyra. Omega-3 fettsyror är viktiga eftersom de är nödvändiga för din hälsa, men är inte naturligt produceras av kroppen. De kan endast uppnås genom kost och är viktiga för hjärnan och ögonen tillväxt, enligt University of Michigan Health System. Lax, sardiner, linfrö och valnötter är alla källor till omega-3-fettsyror, som enligt UMHS, har anti-inflammatoriska effekter och kan bidra till att förebygga eller behandla depression, hjärtsjukdomar och cancer.

Omega-6 fetter

Omega-6 fettsyror är också viktiga fleromättade fettsyror. Enligt University of Maryland Medical Center, omega-6 fettsyror är nödvändigt för hjärnans funktion, normal tillväxt och utveckling. De stimulerar huden och hårväxt, hjälper till att hålla ben stark, reglera ämnesomsättningen och är nödvändiga för fortplantningsförmågan. Omega-6-fettsyror finns i de flesta vegetabiliska oljor och den genomsnittliga kost innehåller mer än nödvändigt. Konsumerar för mycket omega-6 fetter kan öka inflammation och smärta.

Fetter för att undvika

Eliminera transfetter från din kost och undvika mest mättade fetter. Transfett är gjorda av flytande vegetabiliska oljor som har kemiskt modifierad för att göra dem fast. Hittade i stick margarin, stekt och bearbetade livsmedel, transfetter, enligt University of Michigan, höjer LDL-kolesterolnivåerna och sänka HDL-kolesterolnivåer. LDL är det dåliga kolesterolet som leder till hjärtsjukdomar medan HDL är det goda kolesterolet som minskar risken för hjärtsjukdomar.

Mättade fetter är fasta vid rumstemperatur och finns i kött, mejeriprodukter, ägg och vissa tropiska oljor. University of Michigan rapporterar att mättade fetter öka den totala och LDL-kolesterolnivåer när de konsumeras i stora mängder.