XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

fenol intolerans

Fenoler är kemikalier som finns i nästan alla livsmedel. Fenoler är något sura och aromatiska föreningar som finns i vissa eteriska växtoljor. Doftande egenskaper fenoler kan stimulera dina nerver och immunsystem, vilket orsakar problem hos vissa individer. En kost med lågt fenoler genom konstruktion minskar mängden fenoler du förbrukar. En viss del av befolkningen, inklusive personer med autism, har en allergi eller låg tolerans för fenoler och därför kräver en låg fenol diet.

Livsmedel ska undvikas

Nästan alla livsmedel innehåller en viss mängd av fenoler, vilket gör det nästan omöjligt att helt bli av fenoler i din kost. Vidare kan både naturliga och förädlade livsmedel har höga halter av fenoler. Konkret kommer du fenoler i konserveringsmedel, konstgjorda smakämnen, färgämnen, vanillin, äpplen, kryddor, bär, cider, kakao, te, vin och många oljor. Det är viktigt att hitta de livsmedel som innehåller de lägsta mängderna av fenoler för personer med allergi eller känslighet för fenoler.

Symtom på Fenol Känslighet

Fenol känslighet manifesterar olika hos barn och vuxna. Symptom hos barn är hyperaktivitet, aggressivitet, huvudvärk, mörka ringar under ögonen, headbangande eller annan skada sig själv, olämpligt skratt och en oförmåga att sova på natten. Å andra sidan, symptom hos vuxna inkluderar kroniskt trötthetssyndrom, oregelbundna tarmrörelser, förstoppning, diarré och svårt att smälta livsmedel. Beteendemässiga symtom kan förekomma i både vuxna och barn.

Livsmedel med lågt Fenol

Du kan inte helt undvika fenoler i din kost. Du kan dock minska mängden fenoler du förbrukar i den mat du äter. För att minimera fenoler du förbrukar, bör du alltid dra både kokta och råa frukter och grönsaker. Huden och frön av frukter och grönsaker innehåller en majoritet av fenoler som förekommer i dessa naturliga livsmedel. Dessutom bör du äta råa, obearbetade livsmedel när det är möjligt för att minimera din fenol intag.

Effektiviteten av en låg Fenol Diet

I kombination med en låg fenol diet, kan personer med en fenol allergi eller intolerans gynnas genom att lägga till kosttillskott och substanser som ökar sulfat och stöd sulfate, en enzymreaktion, i kroppen. Det bästa sättet att avgöra om du har en fenol allergi eller intolerans är att dokumentera dina fysiska och beteendemässiga reaktioner på de livsmedel som du äter. Om du upplever symtom på en fenol intolerans, prova att äta en låg fenol diet och dokumentera de förändringar i din fysiska och beteende reaktion på livsmedel. Om du fortsätter att visa symptom på en fenol intolerans, bör du diskutera din sjukdom med en läkare eller sjuksköterska. I många fall kan din läkare rekommendera tillskott med ett tillägg som ökar sulfate i kroppen.

Lista över High Pheloic Foods


Om du upplever en till synes allergisk reaktion mot vissa livsmedel, men är inte säker på vilka ingredienser som gör dig sjuk, kan du vara intoleranta mot matens fenol innehåll. Fenoler är grupper av syntetiska och naturliga ämnen som finns i livsmedel och vissa kosmetika som bildar en bensenring med en eller flera hydroxylgrupper bundna. Fenol intolerans är också kopplat till villkor som salicylat intolerans och fenylketonuri (PKU), som kräver livslång diet. Här är en lista över mycket fenol livsmedel som du bör undvika den.

färgade Frukt

Äpplen, särskilt Fuji äpplen och Granny Smith-äpplen är mycket hög i fenoler, och så är röda druvor och andra röda eller rosa frukter som plommon och persikor. Dessa frukter har också en hög salicylat innehåll och kemikalier finns rätt under huden på frukt, så kan det hända att dina symptom minska avsevärt om man skalar dessa livsmedel innan du äter dem.

Mjölk

Även om mjölken inte är mörkt färgad, innehåller den ett antal hydroxylgrupper som är fästa till bensenringen. Flera hydroxylgrupper brukar betyda att ett livsmedel har ett antal näringsämnen i det, men för människor som är känsliga för fenoler, symptom på laktosintolerans är inte ovanliga. Om du upplever trötthet, små ansikts utslag, eller humörsvängningar efter att ha mjölkprodukter, med en laktos enzym tillägg kan hjälpa kroppen att smälta mejeri lite enklare. Att minska mängden mejeri i din diet genom att ersätta mjölk med mandelmjölk, rismjölk eller sojamjölk kan lindra din obehag och ger dig mer energi.

jordnötter

Medan andra nötter har en minimal eller försumlig mängd fenolföreningar (de flesta människor som är allergiska mot nötter är intoleranta mot proteinhalt) jordnötter är mycket fenol, vilket är anledningen till att många människor som kan äta andra typer av nötter har extrema biverkningar jordnötter . Barn är särskilt känsliga för jordnötter, och kan fortfarande ha symptom som väsande och ansiktssvullnad, även om en allergitest visar att de inte är "allergisk" mot jordnötter. Var noga med att kontrollera ingredienserna i förpackad och förädlade livsmedel att se till att maten inte innehåller jordnötter, och använda mandel eller cashew smör att håna PB & J smörgåsar.

Salicylat intolerans och PKU

Människor som är känsliga för salicylater eller hur måste följa en låg-protein diet på grund av PKU kommer också att eliminera ett antal fenol livsmedel från sin kost. Att äta naturliga livsmedel som är fria från skadliga livsmedelsfärger kommer att lindra matsmältningsproblem också, eftersom de flesta färgämnen är hög i fenol. Vissa kosmetika, parfymer, schampo och balsam bör också undvikas för att framgångsrikt hålla en låg fenol diet, och för att minska risken för kroniskt trötthetssyndrom och sköldkörtelproblem.

Har Fiskolja Förhindra salicylat intolerans?

En negativ reaktion på salycilates kan leda till allvarliga reaktioner hos individer som konsumerar aspirin, en vanlig källa till dessa ämnen. Salicylat intolerans leder symptom på allergi eller toxicitet, beroende på individen och mängden salicylater konsumeras. Även om åtminstone en studie indikerar att fiskolja kan hjälpa till att behandla salicylat intolerans krävs mer forskning. Kontakta läkare innan behandling salicylat intolerans med fiskolja eller andra huskurer.

salicylat intolerans

Salicylat är ett naturligt ämne som kommer från vissa sorter av växter. Aspirin innehåller ett derivat av salicylsyra. Medan aspirin är en vanlig källa till negativa reaktioner hos känsliga individer, många livsmedel, inklusive frön, grönsaker och frukter, även innehålla små mängder av salycilates. Livsmedel som innehåller höga halter av salycilates inkluderar aprikoser, plommon, körsbär, jordgubbar, varm paprika, tomater, oliver och mandlar. Förutom aspirin, vanliga mediciner som innehåller denna kemikalie omfatta vissa hostmediciner, antacida, akne lotion och muskelavslappnande. Intolerans mot salycilates kan orsaka magbesvär, bihåleinflammation, angioödem, astma och näspolyper.

Fisk olja

Vissa sorter av fisk levererar en rik källa till omega-3 fettsyror som människor använder för olika ändamål, bland annat vid behandling av astma, osteoporos, psoriasis och fetma, men inte tillräckligt vetenskapligt bevis finns för att stödja många påståenden om potentiella fördelar. Enligt MedlinePlus, är fiskolja möjligen effektivt för att hjälpa behandla eller förebygga hjärtsjukdomar, högt blodtryck, reumatoid artrit och makuladegeneration, även om det finns tillräckliga bevis för att betygsätta detta ämne effektivitet för att förbättra symptomen av salicylat intolerans.

Forskning

Vetenskaplig forskning om effekten av fiskolja på salicylater intolerans är begränsad. Enligt en studie utförd av Dermatopharmacology Enhet Southampton University Hospitals förtroende i december 2008, tre försökspersoner upplevde en upplösning på salicylat symptom efter intag 10 g per dag av fiskolja tillskott under en period på upp till åtta veckor. Forskarna drog slutsatsen att fiskolja verkar vara en effektiv metod för att hjälpa kontroll salicylat intolerans.

försiktighetsåtgärder

Även fiskolja är säkert för de flesta människor, är det inte en beprövad botemedel för behandling eller förebyggande salicylat intolerans. Salicylat intolerans kan orsaka allvarliga symtom som kan kräva läkarvård. Konsumerar fiskolja kan orsaka många biverkningar, såsom halsbränna, lös avföring, illamående och obehaglig andedräkt.

Fenol-formaldehyd är en gas som används i en mängd olika produkter, typiskt trädetaljer eller för användning vid balsamering i begravningsbyråer. Exponering för höga nivåer av gasen kan resulterar i hälsoproblem, som sträcker sig från rinnande ögon och illamående till minnesförlust och cancer. De minnesproblem är ett av de potentiellt störande faktorer i samband med långsiktigt låg exponering dosen till PF.

Minnesförlust från exponering

Minnesförlust som orsakats av fenol-formaldehydexponering sker efter långvarig exponering, vanligtvis vid små doser, ehuru även vid höga doser. Kortvarig exponering normalt inte resulterar i minnesförlust, och kroppen kommer att återhämta sig från de kortsiktiga problem. Långvarig exponering, å andra sidan, kan så småningom leda till problem för kroppen. Problem är minnesförlust, kramper, darrningar och neurotoxiska symptom, säger James H. Bedino en kemist för balsamering leveransföretaget Champion.

Hjärnskada

En av de potentiella orsakerna till minnesförlust på grund av PF exponeringen är potentialen för hjärnskador. Eric Nelson, en författare för Free Press, rapporterar att kronisk exponering för fenol-formaldehyd resulterade i hjärnskador till Boeing anställda som tillbringade sju dagar i veckan arbetar runt gasen. Skadorna på hjärnan är en av de mest extrema svårigheter minnesförlust i samband med PF exponering eftersom det inte är återvinningsbart.

Tidiga exponeringsproblem

Kortvarig exponering orsakar problem i samband med andning och allergier. Bland symtomen på långvarig exponering är svår huvudvärk och näsblod. Andra symtom är illamående, kräkningar, andningssvårigheter och astmaanfall.

cancer

Fenol-formladehyde är känd för att potentiellt orsaka cancer. Cancer som lungcancer är en potentiell risk, särskilt för dem med långvarig exponering eller hög exponering. Cancer i hjärnan som leder till minnesförlust är ett annat potentiellt problem. Fenol-formaldehyd är känd för att orsaka olika neurologiska och neurotoxiska symptom och stora effekter på hjärnan från utökad exponering. Risken för cancer i hjärnan som leder till minnesförlust är således en stor möjlighet.

Allergi eller intolerans mot citronsyra

Diagnostisera skillnaden mellan en allergi och intolerans är svårt eftersom de två villkor kan orsaka liknande symptom. Citronsyra är en tillsats i många förädlade livsmedel och drycker som används som naturligt konserveringsmedel och att lägga till en syrlig smak på produkten, enligt Science Daily. Det är en organisk syra som finns främst i citrusfrukter. Om du upplever biverkningar efter att ha förtärt citronsyra, kommer du också utveckla samma symptom efter att ha ätit citrusfrukter. Tala med din läkare för en korrekt diagnos och för att skilja mellan en allergi och intolerans.

matallergi

En födoämnesallergi är en överreaktion av immunsystemet till proteiner som finns i citronsyra. När du konsumerar en produkt som innehåller citronsyra, inte din kropp inte känner igen proteinerna och börjar försvara sig. Medline Plus anges att immunsystemet börjar göra specifika antikroppar kallade IgE, eller immunglobulin E, antikroppar, som är avsedda att bekämpa de invaderande proteiner. När IgE-antikroppar in i blodomloppet, mastceller börjar generera histamin. Histamin är en kemikalie i kroppen som hjälper till att avvärja infektioner, men under en allergisk reaktion, är höga nivåer släpptes i mjukvävnad, som orsakar inflammation.

Intolerans

Citronsyra intolerans skiljer sig från en allergi, eftersom det inte påverkar immunsystemet, enligt MayoClinic.com. En intolerans mot citronsyra är ett fel i mag-tarmkanalen. American College of Gastroenterology konstaterar att matintolerances orsakas av en oförmåga av tunntarmen för att korrekt smälta vissa sockerarter och proteiner som finns i livsmedel. Detta orsakar de sockerarter och proteiner för att förbli i ett komplext tillstånd och inte kan absorberas av tarmen. Matsmältningssystemet blir irriterad, inflammerad och svullen, vilket leder till gemensamma citronsyra intolerans symptom.

symptom

De vanligaste symptomen mellan de två villkor är relaterade till det gastrointestinala området. Strax efter att ha förtärt citronsyra, kan du utveckla illamående, kräkningar, magen kramper, magsmärtor, diarré, blod i avföringen och illaluktande avföring. Om du är allergisk mot citronsyra, kommer du att utveckla andra symptom förutom matsmältningssystemet. Medline Plus anges att gemensamma livsmedelsrelaterade allergiska symptom inkluderar astma, väsande andning, andnöd, nästäppa, rinnande näsa, hudreaktioner, nässelfeber, eksem och svullnad i ansiktet. Du behöver ringa din läkare om du utvecklar symtom relaterade till en allergi.

Diagnos

En allergolog är den mest kvalificerade läkare att diagnostisera ditt tillstånd. En allergolog, tillsammans med din primära läkare kommer att arbeta tillsammans för att utföra olika tester på blod, hud och avföring. Allergitester används för att identifiera närvaron av IgE-antikroppar i kroppen när den utsätts för citronsyra. Andra tester för att diagnostisera intolerans leta efter komplexa sockerarter och proteiner i din avföring.

C-vitamin intolerans

C-vitamin är en viktig vitamin som inte lagras i kroppen. Detta innebär att du måste äter den rekommenderade dagliga intaget av 90 mg för män och 75 mg för kvinnor över 18 år dagligen. Ät en balanserad kost för att få en tillräcklig mängd av vitamin C. Utmärkta kostkällor av vitamin C inkluderar grapefrukt, jordgubbar och vattenmelon, liksom broccoli, grön paprika och kål. C-vitamin tillskott kommer i naturliga och syntetiska former.

Ålder

Hur mycket C-vitamin kroppen tål per dag beror på hur gammal du är. Som en allmän riktlinje som tillhandahålls av Linus Pauling Institute vid Oregon State University, är den maximala dagliga dosen tolereras per åldersgrupp för barn 1- till 3-år gamla 400 mg, barn 4- till 8-år gamla är 650 mg, och barn i åldern 9 till 13 år gamla är 1200 mg. Ungdomar 14 till 18 år gammal tål inte mer än 1800 mg per dag, och vuxna 19 år och äldre har en maximal intag av 2000 mg per dag.

Over-the-Counter smärtstillande

Over-the-counter smärtstillande medel påverkar kroppens förmåga att tåla vitamin C. Om du tar acetylsalicylsyra och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, kan din kropp tål mer C-vitamin per dag eftersom dessa läkemedel öka mängden C-vitamin förlorade i urin. Däremot kan C-vitamin minskar kroppens förmåga att utsöndra samma mediciner tillsammans med paracetamol, sänker din tolerans för detta näringsämne. Kontrollera med din sjukvårdspersonal vid kombination av dessa läkemedel med vitamin C.

Bieffekter

Du kan uppleva biverkningar när du tar C-vitamin oralt inklusive tuggtabletter, tid frisättning kapslar och sugtabletter om du inte tål det. De vanligaste biverkningarna för tugg vitamin C inkluderar, men är inte begränsade till en orolig mage som kan uppvisa diarré, illamående och kräkningar. En individ med en allvarlig intolerans kan uppleva andningssvårigheter, svullnad i munnen, njursten och smärtsam urinering.

Alternativ till tabletter

För dem som inte kan tolerera att svälja vitamin C piller eller tugga tabletterna, såsom barn eller infirmed, alternativa former finns. Dricka C flytande vitamin eller använd C-vitamin pulver som blandas med vatten i stället. En C-vitamin injektion är tillgängliga genom recept från din läkare.

Hud

C-vitamin är en vanlig ingrediens i hudkräm, ansiktsserum och andra skönhetsprodukter. Även om det är en naturlig ingrediens, kan du fortfarande ha en reaktion om du inte tål vitamin C. Känsliga personer kan uppleva en stickande känsla i området på huden där den aktuella tillämpades.

Science Fair Projekt: Testa Fenoler i mörk choklad


Fenoler är kemiska föreningar som finns i de flesta livsmedel. De är vattenlösliga och kan därför passera många hinder i kroppen, såsom moderkakan, och lätt absorberas i blodet. Det är av vetenskapligt intresse för att studera fenoler för att bättre förstå deras effekter på kroppen. En vetenskap rättvis projekt som testar närvaron av fenoler i mörk choklad kommer att visa att denna förening förekommer i vardagliga livsmedel.

Bakgrund

Medan målet med din vetenskap rättvis projektet är att visa innehållet i mörk choklad fenol, har du också möjlighet att visa att det finns många undergrupper av fenoler. Till exempel finns det en grupp av icke-livsmedels fenoler som kan vara skadliga om de sväljs. Dessa fenoler finns i folieförpackningen, solkräm och bekämpningsmedel, bara för att nämna några. Den naturligt förekommande undergrupp av fenoler som du testar i mörk choklad är inte skadligt för människor när de intas och ska inte förväxlas med tillverkas, non-food fenolgrupper. Mörk choklad innehåller polyfenoler som har nyttiga antioxidanter.

Förberedelse

Du kommer att behöva samla några takter av mörk choklad, samma mängd flaskor, en mortel, pipetterna, en metrisk skala, ett projekt resultattavla, alla material som behövs för att dekorera din styrelse och en liten mängd järnklorid, tillgänglig från skolans naturvetenskapliga fakulteten. För en extra element, väljer mörka chokladkakor med varierande halter av kakao, såsom 60 procent, 75 procent och 90 procent kakao. Samla bakgrundsinformation om fenoler, liksom en skriftlig förklaring av vad du gör i experimentet. Företrädesvis kommer all text på brädan skrivas och sedan limmas på kortet.

Konstruktion

Slipa choklad ner till ett pulver med en mortel och mortelstöt, och se till att hålla varje typ separat. Sätt 15 mg av choklad i varje kolv. Håll vatten och järnkloridlösning på skärmen bordet bredvid marken choklad. Ordna din styrelse så att de som tittar experimentet klart kan läsa en förklaring av vad du gör.

Presentation

Nu när din styrelse är beredd och tabellen är inställd, placera kolvarna med choklad i mitten av tabellen och blanda i 0,5 ml vatten till varje och rör kraftigt tills väl blandat. Tillsätt 2 droppar järnklorid till varje kolv, plocka upp flaskorna och rör dem försiktigt. Din lösning blir en djup lila färg - visar detta att det finns fenoler som finns i mörk choklad.

Tecken och symptom på koffein intolerans

En mängd olika drycker, livsmedel och mediciner innehåller koffein, inklusive kaffe, te, läsk, energidrycker, makt barer, kakao, choklad och vissa smärtstillande medel. Människor reagerar olika på koffein, med vissa människor är så känsliga för dess effekter att de inte kan tolerera ens små mängder. Symptomen av koffein känslighet eller intolerans är omfattande men lätt att känna igen om du vet vad som väntar. Tecknen kan upptäckas vid en fysisk undersökning.

sömnstörningar

Tecken och symptom på koffein intolerans

Sömnlöshet är den vanligaste symtomet på koffein känslighet. I allmänhet är effekterna av koffein på sömn är beroende av den förbrukade mängden. Olika människor kan uppleva mildare eller flera markerade sömnproblem i samband med koffein, beroende på genetisk predisposition. En studie som publicerades November 2013 i "Journal of Clinical Sleep Medicine" dokument sömnstörningar när koffein tas upp till 6 timmar innan sängen. Sömnstörningar kan inkludera problem med att somna, orolig sömn, vakna upp under sömnen och inte pigg efter sömn.

de Jitters

Tecken och symptom på koffein intolerans

Koffeinintag är förknippad med darrningar och oro. Författarna till en studie som publicerades i februari 1999 i "American Journal of Psychiatry" rapporterar att vissa människor är mer känsliga för dessa effekter av koffein, medan andra kan inta koffein utan dessa obehagliga svar. Symtomen kan innefatta jumpiness, nervositet eller en känsla av oro.

mag upprörd

Tecken och symptom på koffein intolerans

Några av de relativt vanliga men ofta förbises symptom av koffein känslighet inkluderar magbesvär, diarré och magsmärtor eller obehag. Detta kan vara särskilt besvärande för människor som regelbundet upplever magen känslighet efter att ha ätit eller som har matsmältningsproblem som kan förvärras av koffein.

Förhöjt blodtryck och hjärtfrekvens

Tecken och symptom på koffein intolerans

Den minsta gemensamma men mest allvarliga tecken och symtom på koffein känslighet är högt blodtryck och hjärt biverkningar. Forskningsstudier på frivilliga visar att konsumtionen av koffein kan orsaka en ökning av blodtryck. En studie publicerad 2006 i "kritisk granskning av Food and Science Nutrition" visade att ökningen i blodtryck som orsakas av koffein kan vara skadligt för personer som har högt blodtryck. Koffein orsakar också en ökning av hjärtfrekvensen, som kan överdrivas i personer med koffein känslighet. Möjliga symtom är en medvetenhet om hjärtat slår snabbare än normalt eller en bultande känsla förknippad med hjärtslag. Personer med svår hjärtsjukdom eller hjärtrytmen abnormitet och koffein känslighet kan rekommenderas för att undvika kost koffein.

Komplex Carb intolerans

Komplexa kolhydrater intolerans är en officiell medicinskt tillstånd, enligt Peacehealth Medical Group. Mag Sjukdomen drabbar miljoner amerikaner och kännetecknas av frånvaron av ett visst enzym i matsmältningssystemet. Komplexa kolhydrater intolerans, även kallad CCI, leder till obehagliga symptom som kan hanteras med livsstilsförändringar och medicinering.

symptom

Gas, uppblåsthet, diarré, förstoppning och stomachaches är typiska symptom på CCI och ofta misstas för mer allvarliga sjukdomar, såsom en hjärtattack eller gastroesofageal refluxsjukdom. Hos spädbarn och små barn, kan tillståndet orsaka svår diarré och oförmåga att gå upp i vikt. Gurglande i magen kan leda till pinsamma flatulens. Kramp och obehag börjar vanligen inom 30 minuter till två timmar efter att du har ätit den felande kolhydrater. Glukos i kolhydrater som inte har spjälkade spolas ut ur systemet och kan leda till vattnig diarré. Svårighetsgraden av symtomen beror på hur lågt ditt system är i matsmältningsenzymer.

orsaker

Enzymet alfa-galaktosidas är nödvändigt att vrida glukos i komplexa kolhydrater till smält hydrolyserade materialet. När osmält, komplexa kolhydrater producera vätgas som leder till obehagliga och smärtsymtom. Komplexa kolhydrater är en integrerad del av en hälsosam kost och omfatta hela korn, nötter, frön, spannmål och grönsaker. Otillräckliga enzymer tillåter inte tunntarmen att ordentligt absorbera och transport glukos från maten.

Bieffekter

Som ett resultat av obehag och besvär du upplever när du äter komplexa kolhydrater, kan du undvika de hälsosamma livsmedel, vilket leder till en högre risk för typ 2-diabetes, hjärtsjukdomar och vissa cancerformer. Enligt Peacehealth Medical Group, är komplexa kolhydrater intolerans en sällsynt, ärftlig sjukdom, så det kan inte diagnosticeras omedelbart. Odiagnostiserade patienter kan behöva omfattande och dyra tester för att hitta roten av problemet. Fysisk kondition minskar totalt. Enligt Food reaktioner, en ideell plats skriven av forskare vid brittiska National Institute of Health, kan komplexa kolhydrater intolerans spela en viktig roll i fetma. Män är mer benägna att det tillstånd, som också kan leda till metaboliska sjukdomar.

Behandling

Enzymersättningsterapi är en effektiv behandling för CCI. Terapin kan tillhandahållas av din läkare i form av ett pulver blandat med vätskor och tas samtidigt som du äter kolhydrater. Den enda over-the-counter behandling för komplexa carb intolerans är alfa-galaktosidas, ett enzym som kan hjälpa dig att tolerera kolhydrater mer effektivt. Ingredienserna kan bidra till att bryta ner komplexa kolhydrater och matsmältningen, enligt Langone Medical Center. Medan säkert för de flesta människor att använda, effekterna är mestadels anekdotiska. Du bör konsultera din läkare innan du tar något over-the-counter läkemedel för att lindra matsmältning. Örter och receptfria läkemedel kan interagera med andra läkemedel du tar för att behandla orelaterade villkor. Dessutom, i vissa människor, kan receptfria läkemedel förvärra CCI.

Förteckning över livsmedel som innehåller mycket Fenoler


Fenoler, som är naturligt förekommande föreningar som finns i praktiskt taget alla livsmedel, ge maten dess lukt, smak och färg. De kan också extraheras eller syntetiseras av tillverkarna att hjälpa till att bevara livsmedel och förbättra deras smak. Det finns mer än 500 olika föreningar och flera metoder för att mäta dem, vilket gör det svårt att exakt ange halten av livsmedel fenol. Detta leder till hög, medelhög eller låg fenol mat klassificeringar.

Frukt och frukt produkter

Flera varianter av frukt har höga halter av fenoler, inklusive äpplen, aprikoser, alla bär, röda druvor, nektariner, apelsiner, persikor, plommon, mandariner och tomater. Enligt artikeln "Fenol Antioxidant kvantitet och kvalitet i livsmedel: Frukt," ett lag på Scranton University, PA, fann att när man jämför färskvikt av frukt, tranbär hade en mycket högre total fenolnivåer än andra frukter testade.

Dessutom livsmedelsprodukter framställda av hög fenol frukter, såsom juicer, viner, sherry, cider och vinäger, innehåller höga mängder av fenoler.

Nötter

Mandlar och jordnötter är de enda nötter anses vara hög i fenoler.

Kryddor

Chili, kryddnejlika och paprika innehåller betydande mängder av fenolföreningar.

bönor

Bönor, såsom kaffe, kakao och Johannesbröd, är alla mycket fenoler. Alla ätbara produkter innehållande dessa bönor, såsom choklad, innehåller också höga halter av fenoler.