XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

farligt att dricka ur tenn

Varför är det farligt att dricka saltvatten?


Nivåerna av salt i saltvatten eller havsvatten, är alldeles för högt för kroppen att metabolisera. Den humana njuren kan endast producera urin som är mindre salt än vatten från havet. Därför, eftersom salt torkar naturligt genom att absorbera vatten, om du dricker för mycket saltvatten du kommer att bli farligt uttorkad. Dricka saltvatten bara kan leda till döden.

skadliga effekterna

Ju mer saltvatten du dricker, desto törstigare blir du. Om du fortsätter att dricka saltvatten, kommer kroppen att bli uttorkad och börja stänga. När uttorkning sätter in, blir kroppen mottaglig för koma, kramper och eventuella hjärnskador. Överskottet salt skickas till njurarna, som inte kommer att kunna hantera lasten och kommer så småningom slutar att fungera.

Fördelaktiga effekter

Vissa tror små doser av saltvatten är bra för hälsan. Det finns några experter i den homeopatiska medicinska samfundet som tror att dricka saltvatten kan hjälpa avgifta kroppen och rena tarmarna, vilket skapar en läkande effekt på kroppen. Men det finns inga vetenskapliga bevis för dessa förmåner och läkare rekommenderar att undvika någon stor konsumtion av natrium.

destillering saltvatten

Det finns metoder för svarvning salt havsvatten till dricksvatten. Har en kokpunkt på kolvar kan köpas på camping butiker och användas för detta ändamål. Du kan också koka saltvatten i en stor kastrull och samla ångorna i ett glas. Ångorna kommer så småningom att vända sig till vatten och vara saltfri eller nästan saltfri.

Innehållet i Saltvatten

Den vanligaste, riklig saltvatten kommer från havet. Inte bara är natriumhalten hög, men havsvatten innehåller också höga förekomster av mikroorganismer, inklusive växtlivet. Beroende på var havsvatten erhålls, innehållet kan också innehålla vanliga föroreningar från föroreningar såsom klor, petroleum och även avloppsvatten.

missuppfattningar

Även salt eller natrium är en nödvändig ingrediens för många biologiska organismer, inklusive människan, inte alla salter är likadana. Vissa tror bordssalt är väldigt likt saltet som finns i havsvatten. Det är det inte. De halter av natrium i havsvatten är mycket högre och farligare att smälta. Salt är en beskrivning av många typer av mineraler och föreningar, av vilka alla inte är hälsosamt för människor.

Är det farligt att dricka rå äggvita?

Äggvita är en näringsrik, sparsam, innehållande mer än 3 gram högkvalitativt protein i varje portion, tillsammans med ett antal viktiga vitaminer och mineraler. Av denna anledning, en del människor lägger äggvitor till protein shakes eller hälso smoothies, medan kasta äggulan för att undvika onödig kolesterol. Däremot kan både hela ägg och äggvita presentera allvarliga hälsorisker när äts råa.

Råa ägg och Salmonella

Ägg kan bli infekterade med en typ av bakterier som kallas salmonella. När ägg kokas, är salmonella och andra bakterier dödas, neutralisera eventuella hälsorisker. Salmonella är en bakteriell sjukdom som varar i fyra till sju dagar och kan presentera symtom som kräkningar, feber, diarré och magkramper. Även om salmonella kan vara allvarliga, som kräver sjukhusvård, de flesta människor återhämta sig utan antibiotikabehandlingar. Förutom att koka ägg, är det viktigt att undvika korskontaminering av redskap som gör kontakt med råa ägg.

salmonella Risk

Enligt en artikel 2002 publicerades i "Riskanalys" av de 69 miljarder ägg som produceras varje år, cirka 2,3 miljoner är förorenade med salmonella. Om en i varje 30.000 ägg är infekterad med salmonella. Artikeln rapporterar att salmonella från ägg orsakar 661,333 mänskliga sjukdomar varje år. Av dessa sjukdomar, 94 procent återhämta sig utan medicinsk åtgärd, 5 procent kräver en läkare, 0,5 procent kräver sjukhusvård och 0,05 procent av de sjukdomar leda till döden. Äta rå äggvita regelbundet kraftigt ökar risken att smittas av salmonella.

pastöriserade ägg

Om du inte kan leva utan rå äggvita, det finns ett sätt du kan konsumera råa ägg utan risk för att bli utsatt för salmonella. Pastörisering är en process som värmer mat till en temperatur som dödar potentiellt farliga bakterier. Du kan köpa färdigköpta pastöriserade ägg värms precis tillräckligt för att döda eventuella bakterier, utan matlagning ägget. Alternativt kan du köpa flytande äggvitor, som alltid är pastöriserad. Majoriteten av hela ägg som säljs i livsmedelsbutiker är inte pastöriserad, så du måste kontrollera att de är pastöriserad, om du väljer denna väg.

Äggvitor och Biotin

En annan risk är unik för äggvita har ingenting att göra med patogener. Enligt MedlinePlus, rå äggvita bära en substans som starkt binder med biotin och hindrar den från att användas av kroppen. Brist på biotin, även känd som vitamin B-7, kan orsaka en rad symptom, bland annat gallring av håret, hudutslag, depression, stickningar och utmattning. MedlinePlus konstaterar att äta två eller flera äggvitor per dag, under en period av flera månader eller längre, kan orsaka allvarliga biotinbrist. Om du väljer att dricka rå äggvita, kan det vara säkrast att begränsa din konsumtion.

Medan klor ibland läggs till dricksvatten för att rena det, om inte gjort i en exakt inställning där exakta mätningar är kända, är mycket farligt att dricka blekmedel. Medan vissa kan dricka det för att försöka rena sitt system, och vissa kan försöka att dricka det för att lura ett drogtest, dricka Clorox kan orsaka många negativa bieffekter. är farligt att dricka Clorox och kan skada din kropp dåligt.

omedelbara effekter

Inges Clorox kan leda till illamående och diarré, tillsammans med kräkningar och, i vissa fall, permanent esophageal skada. Dessa skador kan leda till tarmproblem, såsom bortnött magslemhinnan. Även om det är sant att dricksvattnet inte har blekmedel i det, är det regleras mycket av FDA och bör inte försöka hemma.

Långsiktiga biverkningar

Dricka Clorox under en längre tid kan orsaka allvarliga långsiktiga effekter. Med bortnött din magslemhinnan, kan du uppleva överskott av magsyra eller ens sår. Kronisk förgiftning med Clorox blekmedel kan också leda till överskott slemproduktion i ögonen och skador på centrala nervsystemet. Du kan också uppleva hyperkloremisk acidos, ett tillstånd där pH-balansen i kroppen är alltid alltför sura.

Behandling

Om du har svalts en liten mängd Clorox, bör du börja dricka mjölk omedelbart. Fortsätta att administrera fluider för utspädning av blekmedel och minimerar biverkningarna. Men om en stor mängd har intagits, kan magen pumpa vara nödvändigt, eftersom alltför mycket Clorox kan leda till döden genom förgiftning. Se din läkare omedelbart om du har intas Clorox, eller ring din lokala Poison Control Center på 1-800-222-1222.

Hur mycket vatten behöver du att dricka för att undvika uttorkning?

Uttorkning är ett farligt tillstånd som även kan leda till döden, men det är oftast förebyggas om du dricker tillräckligt med vatten. Du kanske inte alltid känner sig törstig innan du behöver dricka, så vet de rekommendationer för adekvat vattenintag. Dina behov beror på din ålder, kön och aktivitetsnivå, liksom miljöförhållanden.

adekvat intag

Adekvat intag är en typ av rekommenderat dagligt intag, eller DRI, och vatten, är den inställd till det belopp som behövs för friska individer för att förhindra uttorkning, och denna nivå är 3,7 liter, eller cirka 16 koppar, för män och 2,7 liter , eller omkring 11 koppar, för kvinnor. Gravida och ammande kvinnor har högre behov än andra kvinnor i samma ålder. De Dris är nationella rekommendationer från Institute of Medicine för näringsintag för specifika ålders- och könsgrupper.

ökade behov

Du löper större risk för uttorkning när du har diarré, enligt University of Michigan. Samma sak gäller när du har förkylning eller influensa. Öka dina vätskor med något av dessa villkor. Du behöver mer vatten när vädret är särskilt varmt eller fuktigt, när solen är särskilt intensiv, när du tränar i varma kläder i vinterväder, när du är i en uppvärmd byggnad och när du är på hög höjd.

Vatten för motion

För att förhindra uttorkning från en kort träningspass, drick ca en halv till två extra koppar vatten, enligt University of Michigan. För en längre session, dricker 17 till 20 oz. några timmar före träningen, och en annan 7 till 10 oz. strax innan träningen eller tävlingen, enligt Iowa State University. Medan du tränar, ta i en annan kopp ungefär var 10 till 15 minuter. Efter din fysiska aktivitet, dricka 16 oz., Eller 2 koppar, av vätska för varje pund kroppsvikt som du förlorat under träningen.

andra källor

Bortsett från rent vatten, kan du möta dina behov för vätskor genom att dricka andra drycker, såsom kolsyrat vatten, koffeinfritt kaffe eller te eller vatten med citron eller lime, enligt University of Michigan. Juice och mjölk ger vatten också, men de är höga i kalorier och kan bidra till viktökning. Minst 80 procent av ditt vatten behov bör komma från vätskor, men du kan få lite vatten från livsmedel, såsom frukt och grönsaker.

Det är möjligt, men ovanligt för människor att dricka så mycket vatten att det orsakar farliga fysiska symptom. Villkoren kallade vattenförgiftning och hyponatremi (elektrolyt utspädning) kan orsaka symptom som sträcker sig från mindre muskelkramper till anfall, och i mycket sällsynta fall, död.

Betydelse

Dricker för mycket vatten kan vara mycket farligt, men det är mycket ovanligt för människor att dricka tillräckligt med vatten för att orsaka allvarliga problem. Tillståndet kallas vattenförgiftning, med en motsvarande tillstånd som kallas hyponatremi, eller elektrolyt utspädning. De enda situationer där läkare möter typiskt vattenförgiftning och hyponatremi är idrottare (vanligen maratonlöpare), barn under sex månaders ålder, och personer som deltar i vatten dricka spel eller tävlingar.

Nästan alla inspelade dödsfall engagera tävlingar där människor försöker att dricka två eller tre liter vatten på mindre än en timme, eller människor ihärdigt utöva under långa tidsperioder och dricka stora mängder vatten utan att ersätta elektrolyter.

effekter

Om en person dricker mycket mer vatten än nödvändigt i en kort tid, kan det öka den totala blodvolymen, att sätta en extra belastning på hjärtat och blodkärlen. Dessutom måste njurar arbeta hårdare för att filtrera allt överflödigt vatten ut och kanske inte kan hålla jämna steg. Som cirkulationssystemet späds med den extra vatten, elektrolyten nivåerna sjunka, och vatten sipprar in i celler från blodet, vilket gör att cellerna att expandera. Denna svullnad kan förekomma i en persons hjärna, vilket resulterar i symtom från huvudvärk till anfall till oförmåga att andas. I sällsynta fall, det kan även leda till döden.

Identifiering

Tidiga varningstecken inkluderar muskelkramper, illamående och förvirring. Personen kan bli förvirrad och har sluddrigt tal. Anledningen till att så många fall av hyponatremi ses på maraton är att oerfarna idrottare inte förbereda sig ordentligt för potentiella problem, och de dricker också oftast mer vatten på tidiga tecken på symptom, eftersom de förutsätter att de blir uttorkad. Detta förvärrar bara problemet.

Förebyggande / Lösning

I idrotts situationer idrottare svettas kraftigt och förlorar inte bara vätska utan salter. Personen bör alltid planera framåt och uppskatta vätskeförlust och den nödvändiga elektrolyt ersättning, och stanna på en fukt och natrium ersättning schema under evenemanget. Om symptom uppstår, bör idrottaren dricka en sportdryck som innehåller elektrolyter, såsom natrium och kalium, eller äta någon typ av salt mat.

Vissa arbetsplatser med alltför varma miljöer ger salttabletter för anställda eftersom arbetarna är benägna att dricka för mycket vatten i korta tidsperioder.

Om någon börjar få akuta vattenförgiftning symptom, måste medicinsk assistans lämnas. Typiskt ett diuretikum eller en saltlösning kommer att motverka tillståndet.

överväganden

Vattenförgiftning är vanligast hos barn under sex månader, på grund av deras låga kroppsmassa. Spädbarn kan utveckla sjukdomen från att dricka stora mängder utspädd formel eller flera flaskor vatten om dagen.

Den näst vanligaste förekomst ses i maratonlöpare. En studie från 2005 visade att 13 procent av Boston Marathon deltagarna utvecklat hyponatremi vid något tillfälle under tävlingen.

De mest farliga situationer innebär vatten dricka tävlingar och spel. År 2007 dog en 28-årig Kalifornien kvinna efter att ha deltagit i en tävling som hölls av en radiostation. År 2005, under en California University broderskap Nollning, dog en 21-årig man efter att ha druckit stora mängder vatten mellan gör armhävningar.

Varför att dricka vatten om du har feber

En feber är ett försvar svar av immunsystemet för att bekämpa infektionssjukdomar. Dess syfte är att skapa en ogästvänlig miljö för sjukdomsframkallande medel för att hjälpa kroppen att förstöra det. Andra tillstånd kan också orsaka en förhöjning av kroppstemperaturen, såsom solbränna, vissa läkemedel och immuniseringar. Det gamla ordspråket att dricka mycket vätska gäller för en person som upplever en feber. Höga temperaturer kan leda till komplikationer som vistas vattenhaltiga kanske förhindra. MayoClinic.com varnar för att feber över 103 grader Fahrenheit, eller som åtföljs av kramper, behöver omedelbar läkarvård.

Behåll Hydra

Varför att dricka vatten om du har feber

En av de främsta anledningarna att dricka vatten om du har feber är att upprätthålla god hydrering. Om du svettas ymnigt, kan du ha drabbats av en onormal vätskeförlust, särskilt om ditt tillstånd åtföljs av kräkningar eller diarré. Uttorkning kan förvärra dina symtom och obehag. Det kan också leda till mer allvarliga konsekvenser, såsom farligt lågt blodtryck och hjärtklappning.

Effekter på andning

Om du upplever nästäppa, kan du andas genom munnen istället för näsan. Denna förändring i andningsmönster kan öka risken för uttorkning. Andas genom munnen släpper mer fukt än genom näsan. Du kan uppleva muntorrhet, vilket kan förvärra en hosta. Det kan också leda till att du snarkar och störa din vila. För att återställa normal andning, kan du ta en avsvällande vid behov för dina symtom.

Kompensera för låg aptit

Varför att dricka vatten om du har feber

Du kommer också att behöva dricka mer vatten när upplever en feber för att kompensera för den fukt som du kanske inte att få från din mat. Många individer som kämpar en smittsam sjukdom kan uppleva minskad aptit. Du kan också upptäcka att du sover mer, kanske genom matdags. Den extra vatten du dricker kan bidra till att du får tillräckligt med vätska trots brist på livsmedel, såsom frukt och grönsaker, som normalt skulle ge din fukt behov. Vatten har också den fördelen att det är mer sannolikt inte att störa din mage om du inte har ätit normalt.

vistas Cool

Du kanske upptäcker att dricksvatten kommer att hjälpa dig att hålla svalare och mer bekväm trots din feber, vilket kan orsaka en rad symtom såsom huvudvärk, värk och svaghetskänsla muskel. Genom att kyla kärntemperaturen genom att dricka vatten, kan du mildra effekterna av dessa symptom. En feber signalerar ett onormalt tillstånd som kroppen försöker hitta sätt att återställa ett normalt tillstånd. Genom att stanna hydrerad med vatten, kan du se till att din kropp har vätskor som behövs för att påskynda ditt tillfrisknande.

Är Grape Juice OK att dricka medan du tar Waran?

Även säljs under det generiska namnet av warfarin, är Waran en antikoagulantia vidtas för att förhindra uppkomsten av blodproppar. Som Waran tunnar blodet och minskar dess blodstillande förmåga, ofta tjänar som en effektiv preventer av hjärtinfarkt och stroke. Även om läkemedelstillverkaren inte särskilt rekommendera att undvika druvsaft samtidigt som Waran, det finns särskilda säkerhetsöverväganden att tänka på.

Coumadin

Snarare än att utöva en effekt direkt på blodet, Coumadin fungerar på levern. Bland dess många andra funktioner, producerar levern koagulationsfaktorer. När dessa koagulationsfaktorer kombineras med vitamin K, de hjälper blodcellerna klumpar ihop sig och bildar blodproppar. När Waran tas förhindrar det levern från att producera koagulationsfaktorer. Eftersom dessa koagulationsfaktorer blir utarmat från blodtillförsel, får blodet tunnare och är inte längre i stånd att bilda blodproppar.

Coumadin och Juice

Medan du tar Waran rekommenderar läkemedelstillverkaren att man ska undvika att dricka tranbärsjuice. Enligt MedlinePlus, kan tranbärsjuice potentiellt öka mängden tid Coumadin stannar i kroppen. Om Waran kvar i kroppen för länge och blodet blir för tunn, risken för blödningar eller blödningar ökar betydligt. Även om läkemedelstillverkaren inte särskilt rekommendera att undvika druvsaft samtidigt som Waran, kan du konsultera din läkare innan beslut fattas. Enligt MayoClinic.com kan resveratrol antioxidant i druvsaft orsaka blodkärlen att slappna av och ytterligare förhindra uppkomsten av blodproppar.

Vad som bör undvikas

Tillsammans med tranbärsjuice - och potentiellt druvsaft - bör du också undvika att äta en kost rik på vitamin K samtidigt som Waran. Eftersom K-vitamin hjälper till med bildandet av blodproppar, kan det göra Waran mindre effektiv. Livsmedel som innehåller mycket vitamin K inkluderar mörkgröna bladgrönsaker, vegetabiliska oljor, lever och baljväxter. Rådgör med din läkare innan du tar ytterligare mediciner samtidigt på Waran terapi. Vissa läkemedel - såsom acetylsalicylsyra, paracetamol, ibuprofen och naproxen, bland många andra - kan öka risken för blödning i kombination med Waran.

Säkerhetstips

Waran behandling är kontraindicerat hos gravida kvinnor eller patienter med en blödningssjukdom, blodkroppar sjukdom, infektion i hjärtat eller kommande operation. Eftersom Waran tunnar blodet, kan det också vara farligt bland patienter med en historia av blödningsproblem, avancerad hjärtsjukdom, högt blodtryck, njursjukdom eller cancer. Medan du tar Waran följer exakta anvisningar från din läkare. Normalt bör det tas vid samma tidpunkt varje dag. Om du missar en dos, kontakta din läkare så snart som möjligt för ytterligare instruktioner. För att garantera säkerheten, aldrig ta mer än en dos åt gången.

Vad gör brunnsvatten säkert att dricka?

Mest vatten är säkert att dricka, men det kan finnas hälsorisker i samband med väl vatten som används för att dricka. Väl vatten kan innehålla mikroorganismer och kemikalier som kan göra dig sjuk. "Till skillnad från offentliga dricksvattensystem som tjänar många människor behöver hälsomyndigheter inte kontrollera kvaliteten på brunnsvatten", säger Michael Gochfeld, MD, Ph.D., professor i miljö- och yrkesmedicin vid Robert Wood Johnson Medical School i Piscataway, New Jersey. Det betyder att det är upp till brunnen ägare att se till att väl vatten är säkert att dricka.

Betydelse

Cirka 15 procent av amerikanerna är beroende av väl vatten för att dricka, enligt Environmental Protection Agency (EPA). Förorenat brunnsvatten kan orsaka illamående, diarré och kräkningar och potentiellt leda till allvarliga hälsoproblem, såsom cancer, njursjukdomar och hjärnskador, säger Dr Gochfeld. Föroreningar som kallas nitrater är särskilt farligt för spädbarn, eftersom de kan störa flödet av syre i blodet hos barn, enligt EPA. Regelbunden testning för främmande ämnen tillsammans med andra försiktighetsåtgärder kommer att bidra till att väl vattnet är säkert att dricka.

årlig testning

EPA säger att brunnsvatten bör testas varje år för bakterier och nitrater. Grunda brunnar löper störst risk för bakterier som leder till diarré och kräkningar, enligt EPA. Brunnar nära avlopp och boskap är känsliga för nitrater, eftersom de härrör från människors och djurs avfall. Från och med 2010, privat laboratorium debitera $ 10 till $ 20 för att testa för dessa föroreningar, men din lokala hälso-avdelning kan testa gratis, enligt EPA. För brunnar som används året runt, den bästa tiden att testa sensommaren. För läger och sommarstugor, rekommenderar EPA testning när du flyttar in.

andra Testning

Väl ägare bör testa vart tredje till femte år för bly, arsenik, radon, uran och vissa andra tungmetaller, enligt Gochfeld. EPA föreslår också att testa för dessa föroreningar innan brunnen för första gången. Dessa tester kan kosta från flera hundra till flera tusen dollar, enligt EPA. Om en förorening påträffas, kommer resultaten inkluderar koncentrationen av det främmande ämnet och huruvida denna koncentration överstiger det säkert dricksvatten standard.

Placering av Well

EPA rekommenderar att brunnar vara 50 meters avstånd från slamavskiljare och boskapsgårdar, 100 fot från petroleumtankar och lagrings vätsketät gödsel och 250 fot från gödsel stackar. Din väl bör också placeras så att regnvatten rinner bort från den. Regnvatten kan plocka upp skadliga bakterier och kemikalier på marken yta. Om det pooler i närheten av din väl, kan det tränga in.

Underhåll

Korrekt underhåll av din väl hjälper till att hålla ditt dricksvatten säkert. EPA rekommenderar regelbundet inspektera din bra för spruckna eller korroderade väl höljen, en trasig eller saknas väl mössa, och sedimentering och sprickbildning i ytan tätningar. Kontrollera regelbundet alla underjordiska lagringstankar som håller hemmaeldningsolja, diesel eller bensin för läckor. Se till att din brunn är väl skyddad från avfall av husdjur, vilda djur och husdjur. Minimera användningen av gödningsmedel och bekämpningsmedel, som kan läcka ut i grundvattnet.

vatten~~POS=TRUNC

Filter och andra privata reningssystem kan bidra till att undanröja föroreningar i brunnsvatten. De som använder kolfilter bort bly och vissa tungmetaller. Andra, såsom omvänd osmos, remsor ut föroreningar inte nödvändigtvis fångas av kolfilter. "Vattenfilter kan ge dig lite lugn och ro, men du måste fortfarande testa eftersom filter inte tar bort alla föroreningar från brunnsvatten", betonar Gochfeld.

Hur man vet att du har haft för mycket att dricka


Hur man beter sig när du dricker alkohol kan ange om du dricker för mycket. Lätt berusning kan förbättra ditt humör och anses behaglig av många, men om du dricker för mycket alkohol, kan ditt beteende avsevärt förändras till det sämre. Dricka för mycket alkohol är farligt för din hälsa och kan i slutändan vara dödlig. Ditt uppförande, dom, samordning och utseende kan alla indikera att du har haft för mycket att dricka.

Instruktioner

1 Följ ditt utseende. Om dina ögon är blodsprängda, ögonlocken är hängande, du svettas och ditt ansikte spolas, har du förmodligen druckit för mycket.

2 gå i en rak linje. Om du inte kan göra det och tappa balansen, springa in i saker, falla på golvet eller svimmar, har du haft för mycket att dricka. Alkohol försämrar din koordination. Vardagliga saker - dricka ur ett glas och sitter på en stol, till exempel - att bli en utmaning.

3 Blunda och öppna dem. Titta runt i rummet. Om du dubbelseende, är det en indikation på att du drack för mycket alkohol.

4 Skriv ditt namn på ett papper. Om du inte kan kontrollera din handstil, du troligen berusad.

5 Har en vän att lyssna på ditt tal. Om du pratar högt och sluddra dina ord, har du förmodligen druckit för mycket. Med långsammare eller snabbare tal än normalt och att använda fult språk är också tecken på förgiftning.

6 Övervaka hur du känner nästa dag. Om du hade för mycket att dricka dagen innan, kan du ha baksmälla symtom, såsom huvudvärk, minnesförlust, trötthet, uttorkning och illamående.

Farorna med att dricka alkohol under graviditeten


När du är gravid, hur mycket alkohol är för mycket? Kommer ditt barn skadas om du drack innan du ens visste att du var gravid? Svaren på dessa frågor tillhåll gravida kvinnor, och att veta effekten av alkohol på bebisen i magen kan göra det lättare att undvika att dricka medan du är gravid.

Alkohol Farligt för Baby

Alkohol är farligt för en baby utvecklas i livmodern, eftersom alkoholen överförs snabbt från moderns blod till barnets hela moderkakan. När barnet har alkohol i her system, bryter hon ner mycket långsammare än mamman, vilket ger henne en mycket hög alkoholhalt i blodet.

Risker av att dricka under graviditeten

Dricka alkohol under graviditeten ökar risken för missfall och fosterdöd oavsett när moder drycker, vare sig tidigt eller sent i graviditeten. Men kvinnor som dricker innan de vet att de är gravida inte sätta sina barn på en alltför hög risk, eftersom viktiga organ ännu inte utvecklas i embryot.

Eventuella effekter på barnet

Spädbarn som utsätts för alkohol före födseln löper hög risk att utveckla fetalt alkoholsyndrom, ett tillstånd som orsakar långsam tillväxt, ansiktsabnormalitet och centrala nervsystemet. Dessa symptom varar livet.

Missbildningar

De amerikanska Centers for Disease Control and Prevention tyder på att exponering för alkohol är en av de främsta orsakerna till fosterskador hos nyfödda, och en av de enklaste att förhindra. Inte dricka när man är gravid eller försöker bli gravid eliminerar risken för fosterskador orsakade av alkohol.

potential

Ett problem med att dricka och graviditet är att ingen vet exakt hur mycket alkohol är för mycket. Vissa kvinnor har haft en eller två drycker under graviditeten och deras barn inte lida, medan andra har haft några drinkar och fött barn med symptom på alkoholexponering.