XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

fakta om gurka vatteninnehåll

Gurkört, vars latinska namn är Borago officinalis, är en tålig årlig som växer vilt i Medelhavet. Örten är också odlas och växer prolifically i Storbritannien och Nordamerika, där den kan blomma nästan kontinuerligt från vår till första frosten.

Historia

Ordet gurkört var historiskt sett förknippas med mod, och ört som används som ett vin arom för soldater går in i strid. Det var också används medicinskt för att lindra melankoli, sorg och sorg.

bearbetning

Gurkörtsolja är en kallpressad utdrag ur frön av gurkört anläggningen och innehåller nyttiga omega-6 fettsyror med en hög koncentration av gamma-linolensyra (GLA).

fördelar

På grund av dess väsentliga fettsyra innehåll, gurkörtsolja mest kända för sina antiinflammatoriska egenskaper. Det är användbart för behandling av artrit och andra inflammatoriska tillstånd. Andra användningsområden är för kardiovaskulär hälsa och hormonell obalans.

typer

Gurkörtsolja kan köpas som en flaska vätska eller i mjuka gelkapslar.

Varning

Milda matsmältningsbesvär har rapporterats vid användning av gurkört olja. Intag med mat kan minska dessa effekter. De med ört känslighet eller specifika hälsoproblem bör rådgöra med en kvalificerad sjukvårdspersonal innan du använder gurkört olja.


Bland äggvita masker och brunt socker buskmarker, tar gurka sin beprövade plats bland naturliga hem rättsmedel för ansiktet hudvård. Förutom massor av word-of-mouth rekommendationer och anekdotiska tips, hårda fakta stödja denna veggie plats i hudvård pantheon - du behöver bara ta en titt på den kemiska sammansättningen av gurkor att förstå exakt vilka typer av förmåner gurka erbjuder i form av helt naturliga hudvård.

kylning Sammansättning

I en artikel för Sharecare.com, "Feed din hud, svälta Rynkor" författaren Allison Tannis bryter ner de mest grundläggande hudvänlig komponenter gurkor. Förutom dess hydratiserande vatteninnehåll, som ger huden fukt och reducerar påsar, förpackningar den vegetabiliska vitamin C och kaffeinsyra, vilka båda lugna inflammerad eller irriterad hud. Om du juice dina cukes med huden på, kiseldioxid från skalet hjälper företaget upp slapp hud. Melissa Breyer, medförfattare till National Geographics "True Food", konstaterar att eftersom gurkor har samma pH som huden, de hjälper till att upprätthålla sin skyddande syraytan - den tunna sura film på huden som avvärjer föroreningar.

En närmare titt på gurka

År 2013, en studie som publicerades i "fitoterapia" en tidskrift tillägnad medicinalväxt forskning, tog en närmare titt på de bioaktiva föreningar som gör gurka saft till nytta för hudvård. Rapporten identifierar en mängd olika föreningar som gör gurka juice "närande" för huden. Författarna drar slutsatsen att dessa element låna gurka saft en hud-lugnande effekt som dämpar irritation, minskar svullnad och även lindrar solbränna. Gurka erbjuder också antioxidanter, som bekämpar hud-skadliga fria radikaler.

Intag av gurka

Medan ren gurka saft ger en svalkande ansiktstvätt, kan du också skörda gurka fördelar genom att äta veggie eller dricka gurka vatten, gjordes genom att fylla en kanna med kallt, destillerat vatten och låta skivor en hel gurka blöt i vatten i minst 45 minuter. I båda fallen huden på ditt ansikte och kropp nytta av gurka vitamin C, vilket stärker kroppens kollagen och elastin produktion och bindvävs-stärka kiseldioxid. Dessutom packar gurka massor av fiber, magnesium och kalium, som hjälper till att reglera blodtrycket. Detta minskar i sin tur svullnader och lugnar inflammerad hud, båda symptomen av högt blodtryck.

Fler sätt att dra nytta

Face tvättar och förtäring är inte det enda sättet att dra nytta av gurkor. Den urgamla trick att placera kylda gurkskivorna över ögonen återfuktar huden och kontrakt blodkärl för att minska svullnad och svullnader. Du kan också kasta en hel skivad gurka i ditt badkar att lugna huden eller mos och kyla färsk gurka att använda som en åtstramning toner. Blandat med ingredienser såsom avokado, äggvita, mjölk och eteriska oljor, mosad gurka lämpar sig även till mjuka, hud-lugnande ansiktsmasker.

En juice Detox med vattenmelon, gurka och Mint

Dricka färskpressad eller mosade juice är en läcker och hälsosamt sätt att lägga till näringsämnen till din diet. Lägga rå juice från frukt och grönsaker som vattenmelon, gurka och mynta hjälper till att komplettera din kost med viktiga mineraler och vitaminer. Juice är också ett populärt sätt att detox eller rengöra kroppen. Bara vara medvetna om att en detox diet kan begränsa daglig balanserad kost och inte vetenskapligt bevisat att avgifta eller ta bort gifter ur kroppen.

effekter

En detox diet är ett populärt sätt att rengöra och reenergize kroppen och samtidigt minska övervikt. Men varnar MayoClinic.com att sådana dieter inte är vetenskapligt bevisat att avgifta kroppen på något sätt. Huden, lever, njurar och mag-tarmkanalen effektivt filtrera och ta bort gifter ur kroppen. Dessa dieter varierar i de typer av livsmedel som är tillåtna, men alla i allmänhet är ganska restriktiva och inkluderar perioder av tillfälligt juice fasta. Detta innebär att för en kort period kan du vara begränsad till råsaft. Vissa detox diet inkluderar även ta kosttillskott och örter som tros rengöra tjocktarmen och mag-tarmkanalen.

varningar

En pressning detox kan inte vara lämpliga för alla. Vissa individer rapporterar att ha mer energi och känner sig friskare efter att ha följt en detox diet, enligt MayoClinic.com. Men är balanserad kost avgörande för fysiska, emotionella och mentala hälsa. Kroppen kan inte fungera ordentligt utan att ta i det rekommenderade dagliga mängder fett, proteiner, kolhydrater och näringsämnen. En detox diet kan allvarligt begränsa proteiner och andra näringsämnen, som kan leda till trötthet, svaghet och förlust av muskelmassa. Dessutom, även naturliga fruktjuicer innehåller höga halter av naturliga sockerarter, som inte bör konsumeras i överskott och måste allvarligt begränsade av individer med diabetes. Det är viktigt att rådgöra med din läkare eller dietist innan du börjar någon typ av diet.

fördelar

Fördelarna med en detox diet kan till stor del bero på vilken mat undviks. Eliminera fet, söt och förädlade livsmedel från din kost kommer också att minska gifter i kroppen. Många av dessa livsmedel innehåller kemiska konserveringsmedel, smakämnen och färgämnen som kan vara giftiga för kroppen. Dessa ohälsosamma livsmedel har också liten eller ingen näringsvärde, och din kropp kommer faktiskt att konsumera näringsämnen för att smälta och bearbeta dem.

pressning

juice Naturliga frukt och grönsaker innehåller höga halter av mineraler, vitaminer och andra näringsämnen. Raw juice kan vara en mycket näringsrik och hälsosam tillägg till din dagliga diet, speciellt om du väljer rätt grönsaker och frukt för juice. Läggas till en diet av hela livsmedel såsom magert protein, vegetabiliskt fett, fullkorn och magra mejeriprodukter, kan rå juicer ge ytterligare och koncentreras naturliga näringsämnen.

näringsämnen

Lägga rå juice gjord av vattenmelon, gurka och mynta till din diet är ett hälsosamt val, eftersom denna kombination är låg sockerhalt, hög fuktande vätska, och högt näringsvärde. Vattenmelon är känd som en bantning frukt grund av dess höga vatteninnehåll och låga mängder av socker och natrium. Dess saft är uppfriskande och hög halt av vitaminer. OrganicFood.com.au noterar att gurkor, som också är upp till 96 procent vatten, innehåller mineral kiseldioxid, vilket behövs för att bibehålla hälsan hos kroppens bindväv - de ben, ligament, muskler, senor och ligament. Mint är en populär ört som är också hög på näringsämnen, inklusive vitamin A, C och B-2 och mineraler järn, kalcium, koppar, kalium och mangan. Mint har traditionellt använts för att lugna matsmältningsbesvär.

Nutrition Fakta av en Turkiet sub med Mayo & amp; Ost

När du försöker att äta hälsosamt, kan en kalkon sandwich vara en kalorifattig alternativ. Lägg alla grönsaker, välja lägre fetthalt sås alternativ som lättmajonnäs och hålla ost och du har en av de mest hälsosamma snabbmat erbjudanden tillgängliga.

ingredienser

En kalkon sub innefattar typiskt bröd, kalkon, ost, majonnäs och diverse grönsaker. Många sub butiker har flera bröd alternativ, med vete och italienska bröd på toppen av listan. Populära alternativen för ost inkluderar American, peppar jack eller Provolone. Tillgängliga grönsaker innehåller sallat, grön paprika, oliver, pickles, banana peppers, gurka, lök, tomater och även jalapenos.

Sandwich Nutrition Fakta

En 6-tums restaurang-stil sub, tillverkad med ovan nämnda ingredienser, utan majonnäs och ost, har 280 kalorier, 3,5 gram fett, 47 g kolhydrater och 18 g protein. 12-tums restaurang-stil sub har 570 kalorier, 7 g fett, 94 av kolhydrater och 35 g protein, tunnelbana rapporterar på sin webbplats.

Mayo och ost Nutrition Fakta

En 15-grams portion av cheddarost har 60 kalorier och 5 g fett, tunnelbana rapporter. Pepper ost har 50 kalorier och 4 g av fett och amerikansk ost packar 40 kalorier och 3,5 g fett i 11-grams portioner; provoloneost har 50 kalorier och 4 gram fett och schweizerost har 50 kalorier och 4,5 g fett, både i 14-g portioner. Regelbunden majonnäs ger 110 kalorier och 12 g fett per matsked, medan ljus majonnäs har 50 kalorier och 5 g fett per msk. 6-tums sub har typiskt en msk. sås och en 12-tums sub har vanligtvis 2 msk.

Flera faktorer spelar en roll i viktminskning. Om du är ute efter att bli av med extra pounds och förbättra din hälsa, ändra vad du äter och öka din aktivitetsnivå är avgörande för framgång.

Betydelse

Fetma och övervikt kan ha en negativ inverkan på din hälsa och välbefinnande. Så, är det viktigt att upprätthålla en hälsosam vikt. Genom att göra så, du minska risken för cancer, hjärtsjukdomar, diabetes och högt blodtryck.

Tidsram

Du kan säkert minska din kroppsvikt med en eller två pounds per vecka genom att minska din dagliga kalorier ensam. Konsumera 500 färre kalorier per dag och du kommer att konsumera 3500 färre kalorier per vecka.

överväganden

Avsätt tid för fysisk aktivitet varje dag --- åtminstone 30 minuter. Effektiva övningar för viktminskning inkluderar aerobics, löpning och rask promenad. Du kan också smala din mage, lår och armar med kärn träning, benlyft, knäböj och tyngdlyftning.

Förebyggande / Lösning

Äter fel typer av livsmedel bidrar till viktökning. Anta bättre matvanor och förbereda fettsnåla måltider. Välj magert kött och minska fett; och äta massor av färsk frukt och grönsaker. Du kan också kontrollera din vikt genom att begränsa ditt intag av socker och kolhydrater (kolhydrater).

expert Insight

Inte underskatta den roll som vatten spelar i viktminskning. Vätska eller vätskeretention kan lägga pounds. Men du kan snabbt kasta vatten vikt genom att öka ditt vätskeintag (åtta glas vatten om dagen), och att äta mat med högt vatteninnehåll, såsom sallad, vattenmeloner, tomater, gurka, jordgubbar och grapefrukt.

Gurkor är en läcker mellanmål eller tillägg till en sallad som helst på året. Gurkor bör kylas för att hålla sval och fräsch.

Peel på eller av

Skalet erbjuder fiber. Om gurka inte ekologiskt odlade, dock kommer huden ha en vaxartad beläggning och bör tas bort.

vitaminer

Gurkor är höga i vitamin B6, C och A. vitaminer är i köttet av gurka, inte huden.

fördelar

Att äta gurka är ett bra sätt att öka din fiber och vätskeintag. Vattenhalten är mycket hög.

mineraler

Gurkor är höga i kalium, magnesium och kisel. Kalium och magnesium vidtas för att sänka blodtrycket.

Rolig fakta

Gurkor tillhör samma familj som vattenmelon, zucchini och pumpa.

Fakta

Gurkor har inget kolesterol, men är höga i socker från kolhydrater. Ena halvan av en kopp skivade gurkor har alla 8 kalorier, med endast en kalori från fett.

Kolhydraterna i gurka saft

Som vitaminer och mineraler, är vatten viktigt för god hälsa. Det finns i varje cell, organ och vävnader i kroppen. Du kan hitta vatten för tråkigt att dricka, så att stanna hydrerade, nå för drycker laddade med kalorier och kolhydrater. Om du letar efter en lägre kaloriinnehåll och low-carb juice som inte innehåller socker substitut, överväga att ge gurka saft ett försök.

Gurka

Gurkor har sitt ursprung i Indien och kom till Nordamerika på 16-talet. Gurkor är en sommar grönsaker och en medlem av samma familj som squash och vattenmelon. De är låga i kalorier och kan hjälpa dig att uppfylla dina dagliga vitamin C och vitamin A-behov. Innehållet av gurkan lågt kaloriinnehåll är beroende på dess höga vatteninnehåll. En 4 oz. servering av gurka innehåller 2 oz. av vätska, vilket är anledningen till gurkan gör en bra juice val.

Kolhydrater Gurka Juice

Precis som gurka själv, är gurka saft en kalorifattig juice, och mycket låg i kolhydrater. En halv kopp servering av hemlagad gurka juice innehåller 34 kalorier och 2 g kolhydrater. Gurka saft är betydligt lägre i kolhydrater än andra grönsaksjuicer. Genom jämförelse, en halv-cup servering av olika blandade grönsaksjuicer innehåller 5 till 8 g av kolhydrater, och halv-kopp servering av morotsjuice innehåller 7 g kolhydrater.

Dagliga kolhydratBehov

Som vatten, kolhydrater är också ett viktigt näringsämne. De ger din kropp med sin föredragna energikälla, och är de näringsämnen din kropp behöver i den största mängden. En sund och balanserad kost bör få 45 till 65 procent av sina kalorier från kolhydrater. På 2000-kaloriintag som betyder ungefär 225-325 g kolhydrater per dag. De flesta av dina kolhydrater bör komma från friska källor, såsom frukt, grönsaker, fullkorn och bönor. Medan gurka saft gör en hälsosam kolhydrater val, är det inte en betydande källa till kolhydrater.

Vilket gör gurka Juice

Gurka juice är lätt att göra. Bara mos skalade gurkor med vatten och is och njuta. Du kan lägga till andra ingredienser för smak, såsom ingefära, mynta eller citron, utan att lägga kalorier eller kolhydrater. Om du inte gillar köttiga saft, kan du sila den genom en ostduk. Vissa gurka juice recept använder också socker. Men tillsätta socker ökar kalorier och kolhydrater i juicen.

Kul Nutrition Fakta för barn

Livsmedel är roligt, säger mypyramid för barn. För barn, äta hälsosamt innebär att hitta rätt balans mellan bra mat och inte så bra mat. Utbilda barn om rätt kost är det första steget i att sätta dem på rätt väg. Några roliga näring fakta kan hjälpa barnen att göra bra val för det mesta.

Frukost gör barnen smartare

Frukost är en viktig måltid. Barn som äter frukost göra bättre i skolan eftersom de är bättre uppförde sig och prestera bättre, förklarar den amerikanska Dietetic Association. De har också en enklare tid upprätthålla en hälsosam vikt. Vissa föräldrar får kämpa med att få sina barn att äta på morgonen, men frukost kan vara snabb och smärtfri. Några enkla men näringsrik frukost inkluderar hela korn spannmål och lättmjölk, en jordnötssmör och gelé smörgås, eller hela korn Brödrost våfflor med färsk frukt.

Ät en regnbåge

Frukt och grönsaker finns i en mängd olika färger. Dessa färger representerar olika näringskomponenter, såsom betakaroten i morötter och antocyaniner i jordgubbar. MyPyramid för barn rekommenderar barnen äter mer mörkgröna och orange grönsaker. Barn bör försöka äta en annan färgad frukt och grönsaker varje dag och göra det målet att äta en regnbåge av färger varje vecka.

Friska ben betyder mer än bara mjölk

Mjölk och mjölkprodukter innehåller mycket kalcium, vilket är viktigt för starka ben, säger mypyramid för barn. Mjölk är inte den enda källan till kalcium, är det också i sojamjölk och berikade juice, säger Vegetariskt Resource Group. Vissa grönsaker, som broccoli och kinakål, innehåller också kalcium. Skaldjur, lax och sardiner äts med ben, mandel och torkade bönor är också bra källor till kalcium, enligt National Institutes of Health Medline Plus.

Gå meatless För Protein

Protein kan hittas i ett antal olika livsmedel, inklusive kött, fågel, fisk, bönor, nötter, stärkelse och grönsaker. Protein är viktigt för att bygga muskler. Barn bör välja magra kött och fågel, säger mypyramid för barn. Barn bör också äta mer vegetariskt proteinkällor. Gå meatless på måndag, säger RD411. Meatless måltid idéer inkluderar spaghetti med tomatsås, bönor burritos och grillad ost.

Gör det mesta av Snacks

Barnen småäta på fler kakor och godis, och dricka mer läsk dessa dagar, säger Center for Science in the Public Interest. Dessa höga kalori behandlar inte fylla och bidra till viktökning hos barn. Att hålla sig frisk, barn bör välja lågt kaloriinnehåll näringsrika livsmedel till mellanmål på. Mat som äpplen, yoghurt och morötter är mycket låg i kalorier, men kan hjälpa till att hålla hungern borta. En hel gurka har färre kalorier än en Oreo cookie enligt Center for Science in the Public Interest.

Fakta om mat och näring för barn


Nutrition eller hälsa värdet av mat, är ett komplicerat ämne, men det är en viktig för barnen att förstå. De livsmedel som de äter fungera som bränsle för deras kroppar och sinnen, så de behöver en stadig tillförsel av hälsosamma livsmedel för att känna och prestera sitt bästa. För barnen att göra hälsosamma val, de måste förstå vissa grundläggande fakta om mat och näring.

Frukost är viktigt

Frukost är möjligheten för barnen att tanka sina kroppar efter en lång natt utan mat. Frukost ger barnen mer energi, vilket kan hjälpa dem att fokusera och göra bättre i skolan, göra hälsosamma val av mat hela dagen och bibehålla en hälsosam vikt. KidsHealth.org säger att någon frukost är bättre än ingenting, men en hälsosam frukost som innehåller magert protein och komplexa kolhydrater (dvs. mjölk och spannmål eller en våffla med jordnötssmör) ger barn med nödvändiga vitaminer och mineraler som inte kan göras upp i resten av dagen mat.

vistelse Hydratiserad

Mer än hälften av kroppens vikt kommer från vatten. Nästan alla kroppens funktioner är beroende av vatten, liksom, från att få tillräckligt med syre till smälta maten. Kroppen får detta vatten från alla vätskor barnen dricker, liksom mat med hög vattenhalt, som gurka och meloner. Sipping vatten hela dagen och dricka mer när man svettas eller när vädret är varmt kan hjälpa barnen undvika uttorkning, vilket kan leda till tröghet.

Hoppa över måltider är en dålig idé

Det finns ett antal skäl till varför barnen hoppar över måltider, inklusive brist på tid att äta (särskilt på morgonen), en önskan att gå ner i vikt, och en tro på att om de hoppar över en måltid som de kan äta vad de vill på nästa. Hoppa över måltider hjälper inte barnen gå ner i vikt och kan få dem att bli så hungrig att de äter för mycket eller göra dåliga val av livsmedel vid nästa måltid. Det berövar också deras kroppar av bränslet de behöver för att producera energi, vilket kan orsaka barnen att känna sig trött eller sjuk.

Koffein Kan vara en besvikelse

Koffein är ett njutningsmedel som kan hittas i många livsmedel och drycker, såsom choklad och många läsk. En liten mängd koffein kan ge barnen ett uppsving av energi och vakenhet, enligt KidsHealth.org, men de ökar är kortlivade. För mycket koffein kan göra barn skakis, få dem att ha sömnproblem och kan även leda till illamående eller huvudvärk. Koffein fungerar också som ett diuretikum, vilket betyder att den gör att kroppen förlorar vatten, vilket gör det svårare att stanna hydratiserade.

Fakta & myter på Fördelar och nackdelar med inomhus garvning


När det gäller inomhus garvning finns det flera fakta och myter om sina för- och nackdelar, varav flera kommer från inomhus solarier som jämfört med vanlig utomhus sol-utan-sol. Att kunna skilja mellan dessa fakta och myter kommer att tillåta en person att vara bekant med de potentiella farorna båda metoderna för garvning utgör, och bättre kunna undvika hudskador och andra kroppsskada.

Inomhus Tanning vs. Outdoor Tanning

Det är en vanlig myt att inomhus garvning är mer skadligt än utomhus garvning. Detta kan vara både sant och falskt. Vid användning av en inomhus garvning säng, är en person som utsätts för en kontrollerad mängd ultraviolett ljus som är tänkt att användas i enlighet med särskilda riktlinjer. Människor stöter på problem när de går emot dessa riktlinjer och overexpose sig till en hög nivå av garvning när de först börjar använda en säng. Däremot kan samma typ av problem ställas inför när garvning utanför i solen. En person kan vara mycket utsatta för ultravioletta strålar när garvning utomhus om solskyddsmedel inte används och andra faktorer såsom säsong, är tid på dygnet och väderförhållanden inte beaktas.

Solbränna & hudcancer

Om en person tans lätt och sällan får en solbränna, kan det tyckas som om han eller hon inte är en risk för hudcancer. Detta är en myt. Ultravioletta strålar kan skada någon typ av hud. En inomhus solarium avger en koncentrerad mängd av ultraviolett ljus som är tänkt att minska solningstid och minimera möjligheten för bränning. Men eftersom de flesta människor inte använder solarier för rätt mängd tid eller vid fel intensitet, dessa koncentrerade strålar kan enkelt öka någon risk för hudcancer. Detta gäller särskilt för dem som redan har, eller utvecklar, mullvadar och mörka fräknar, även om de verkar aldrig att brinna.

smittas av sjukdomar

En vanlig myt om inomhus solarier är att en person kan kontraktet en sjukdom som HIV eller andra sexuellt överförbara sjukdomar när du använder en. Lyckligtvis nationella Centers for Disease Control and Prevention gjorde ett uttalande att detta är absolut inte sant, och är i själva verket en omöjlighet. Ultravioletta strålar effektivt döda virus eller bakterier som finner sin väg till ett solarium, därför inga sjukdomar kan överföras mellan ett solarium användare.

tanning lotion

När man använder en garvning lotion på en inomhus garvning salong, kan en person som känner sig som om dessa krämer skyddar huden. Detta är också bara en myt. Tanning lotion är faktiskt tänkt att påskynda garvningsprocessen och gör huden mer känslig för effekterna av ultraviolett ljus, därför att de inte blockerar någon skadlig strålning. Tanning lotion innehåller i allmänhet en uppsättning av mjukgörande som återfukta huden, vilket gör det att se friska med en brons glöd. På grund av detta är det vanligt fel att garvning lotion för att skydda huden under inomhus garvning, och detta är en farlig missuppfattning.