XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

extsensor skada långfinger

Ultraljud, som typiskt är associerad med diagnostisk bildåtergivning, såsom under graviditet, är också ofta för att behandla många olika typer av belastningsskador. Den kan användas i sjukgymnastik kliniker, atletisk träning rum och vissa medicinska kontor. Nyckeln till ultraljud vara effektiv är en kunnig läkare som förstår de korrekta uppgifter och inställningar som ska användas för varje typ av skada.

Teori

Ultraljud använder ultraljud energi, som är akustisk. Akustisk energi överförs av mekaniska vågor, även betecknade såsom vibrationer. Akustisk energi måste ha ett medium genom vilket den färdas. Eftersom ultraljudvågor inte kan resa genom luften, ett kopplingsmedel, vanligtvis en vattenbaserad gel, måste användas i syfte för vågorna att penetrera kroppsvävnad. Ultraljud kan användas på olika sätt beroende på frekvensen av vågorna.

fördelar

Fördelarna med ultraljud för behandling skada är en djup värmeeffekt, ökad frekvens av vävnadsreparation och minskad smärta och muskelspänning. Ultraljud används vanligen för att behandla skador i senor, ligament och muskler. Ultraljud är en icke-invasiv, smärtfri modalitet med liten eller ingen känsel kände under behandlingen. I september 2008 numret av "American Journal of Sports Medicine," en studie utförd av det amerikanska ortopediska Society for Sports Medicine fann att ultraljud på en lågintensiv pulsad inställning betydligt snabbare helande tider av ligament och senskador om de används inom två veckor av förekomsten av skadan.

fonofores

Fonofores är när kopplingsmedlet för ultraljudet är ersatt med en gel eller kräm som innehåller en medicin. Medicinen är vanligen en typ av anti-inflammatorisk medicin. På grund av ultraljud förmåga att tränga djupare in i vävnaden, är det möjligt att driva medicineringen djupare in i vävnaden för att framkalla en större terapeutisk respons.

överväganden

Ultraljud är en effektiv modalitet för behandling av belastningsskador. Ultraljud kan vara särskilt användbart i kombination med andra behandlingsmetoder såsom elektrisk stimulering, laserbehandling, massage och olika sträckningstekniker. Ofta ultraljud kan göra vävnaden mer följsamma så en bättre sträckning eller manipulation är lättare att utföra än utan ultraljudsbehandling. Ultraljud är allmänt säkra när de används av en erfaren läkare. Kontraindikationer för behandling inkluderar graviditet, cancer, områden med nedsatt cirkulation, brottställen, aktiv infektion eller skada för vissa delar av kroppen, såsom skallen och ryggmärgen.

expert Insight

Enligt Holly Boersma, certifierad atletisk tränare, sker det bästa svaret med hjälp av ultraljud när du använder den för att behandla muskelspänningar, särskilt de som förekommer över ett mindre område av kroppen. I hennes 10 års klinisk erfarenhet behandla belastningsskador, förlitar hon sig på ultraljud för att vara ett användbart verktyg i hennes behandling skada protokoll.

Hur gör jag Omvänd skada av rökning?

Om du är en nyomvänd till livräddande fördelarna med att sluta röka, kan du inte bara vill stoppa framtida hälsoproblem, men också vända en del av den skada som redan har gjort dig av rökning. Rökning tar ut sin rätt på dina lungor, hjärta och blodkärl, och även din hud. Medan vissa av dessa skador är permanent, det finns saker du kan göra för att vända en del av skadan och förbättra din hälsa, utseende och kondition samtidigt.

Steg 1

Övning i 30 till 60 minuter per dag, tre till fem dagar per vecka. Detta är kanske den enskilt viktigaste sättet att vända röka skada, bortsett från att sluta, rapporterar American Cancer Society. Motion levererar syre och näringsrikt blod till områden som tidigare begränsade på grund av rökning på förträngning effekt på blodkärlen. Det bidrar till att förbättra hudton, lungfunktion och hjärthälsa.

Steg 2

Ät en välbalanserad kost rik på grönsaker, frukt och fullkornsprodukter. Konsumera kött och mejeriprodukter med måtta, och konsumerar snabbmat, mättade fetter och transfetter sällan. En hälsosam kost översvämningar din kropp med vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytokemikalier som behövs för att reparera cellskador som orsakas av rökning. Antioxidanter kan vara särskilt användbar i kampen mot rökning skador, citerar MedlinePlus, en webbplats som drivs av National Institutes of Health.

steg 3

Drick cirka åtta glas vatten per dag, rekommenderar MayoClinic.com. Vatten hjälper spola rökrelaterade gifter från kroppen och kan även bidra till att minska genom sug. Hydra också förbättrar din hud.

tips

  • Förbjuda rökning av dina vänner och familj i ditt hem eller bil. Passiv rökning orsakar samma dödliga skador på kroppen som förstahands rök, enligt American Heart Association, och är ansvarig för mellan 22700 till 69.600 dödsfall per år till dem som regelbundet andas det.
  • Skapa en strategi för att hjälpa dig att avstå från återfall tillbaka till rökning. Delta stödgrupper, arbeta med en kurator eller mager på din familj och vänner för att undvika röksug i framtiden. Handlingen att helt enkelt inte röka ensam hjälper dina lungor och hjärt-kärlsystemet läka oerhört. Enligt American Cancer Society, efter bara ett år av att inte röka, din risk för hjärtsjukdom minskar med hälften. Efter 10 år, sjunker din risken för lungcancer också med hälften.

tromb Skada


Tromber är naturfenomen som inte kan matcha omfattningen av orkaner eller jordbävningar, men kan skapa intensiv skada och förödelse i ett lokalt område. De rör ofta i obebodda områden och lämnar liten eller ingen skada, men de kan nivå hem och orsaka många dödsfall när de träffar en stad eller ort.

Fujita Skala

Det finns fem grundläggande typer av tromber, som sträcker sig från ett F0 till F5, baserad på Fujita fjäll. Theodore Fujita var en vetenskapsman med University of Chicago som utarbetat en skala för att betygsätta både kraften i en tornado och den skada som varje klassificering kan orsaka.

Typer F0-F2

Den minst kraftfull tromb är F0 och utgör vindhastigheter på mindre än 72 km / h. Skadan är minimal och kan bestå av grunt rotade träd som välts över och skorsten skador. F1 har vindhastigheter upp till 112 km / h och kan blåsa rörliga bilar från vägarna, slå husbilar av fundament och lossna takytor. F2 har hastigheter upp till 157 km / h som kan riva av tak, riva husbilar, lyfta bilar och skapa lätta objekt missiler.

Typer F3-F5

F3 tromben har vindhastigheter på upp till 206 km / h och kan lyfta och kasta bilar, utrota träd och välta tåg. F4 tornados kan generera vindhastigheter på upp till 260 km / h och riva välbyggda hus, generera stora objekt missiler och blåsa bort strukturer med svaga grunder. F5 är den mest kraftfulla tornado på skalan, med vindar upp till 318 km / h. Skadan kan innehålla bostäder som planade och sopas bort, missiler storleken på bilar kastas mer än 100 gårdar och träd som barkas.

Funktioner

Tromber är vanligast lekte från kraftiga åskväder som kallas superceller. Varm och kall luft blandas, vilket skapar en rotation i molnet. Dessa rotationer fart tills en tratt moln bildas och en kolonn av spinning luft stiger ned till marken, vilket skapar en tromb. Luften själv är osynlig, men vattendroppar samt skräp och damm kan skapa det välbekanta tornado form.

effekter

Skador från tromber är mer lokaliserad än från andra naturfenomen, såsom orkaner. Tornado skador är lokaliserad till en radie runt huvud tratt. Eftersom en tornado kan stiga tillbaka in i molnet och ner igen, kan ett hus överleva helt intakt medan en annan några dörrar ned kan utplånas.

Kan dricka för mycket vatten skada dina lungor?

Vattenförgiftning kan skada lungor, hjärna, hjärta och andra organ. Den inträffar när du dricker för mycket vatten för snabbt, placera stress på njurarna. Njurarna filtrerar normalt vatten och avfall från kroppen. När du dricker för mycket vatten, kan njurarna inte fungerar tillräckligt snabbt. Vatten ansamlas i kroppen, späda elektrolyter i blodet. Elektrolyter är mineraler som utför viktiga kroppsfunktioner. Vattenförgiftning orsakar snabb vätskebrist.

Giftighet

Vattenförgiftning kan uppstå när du dricker mer än 5 liter vatten under en period på bara några timmar, enligt en artikel som publicerades i maj 2002 frågan om "militärmedicin." Död från vattenförgiftning är sällsynt, men det förekommer. Små barn, psykiskt sjuka, inlagda patienter och högpresterande idrottare löper större risk för vattenförgiftning än den allmänna befolkningen.

hyponatremi

Natrium är en primär elektrolyt i kroppen. Snabb elektrolyt förlust kan orsaka hyponatremi, eller natriumbrist. Hyponatremi är ett tidigt symptom på vattenförgiftning. När du inte har tillräckligt med natrium i kroppen, kan dricka mer vatten orsaka att vätska ansamlas i lungorna, hjärna och hjärta. I huvudsak, du drunknar på torra land. Överflödigt vatten flyttar till dina celler, inklusive dina hjärnceller. Överflödigt vatten i hjärnan orsakar hjärnödem, eller hjärnsvullnad. Hjärna svullnad upphör vitala kroppsfunktioner, inklusive andning och muskelkontroll.

symptom

Din första symptom på hyponatremi kan vara en huvudvärk, följt av illamående, förvirring, förlust av muskelkontroll, utmattning och kramper. Så småningom kan du få svårt att andas. Utan behandling kan du upphöra i koma, sluta andas och dör. Söka läkarvård omedelbart om du upplever något av dessa symtom.

Behandling

Läkare behandlar vattenförgiftning genom att återställa elektrolytbalansen och ta itu med bakomliggande orsaken till problemet. Din läkare eller sjuksköterska kommer att övervaka alla dina vätskeintag och produktion. Dina sodiumnivåer kommer att testas ofta och du kan behöva ta medicin, särskilt om du är på sjukhus för tillståndet.

Knee Tester för en menisk skada

Knäleden hus två C-formade kuddar kallas menisker. Varje menisk fäster på utsidan eller insidan delar av underbenet ben, eller skenbenet. Meniskerna hjälpa till att förhindra sida-till-sida rörelse och absorbera stötar som överförs till knäleden. Knä tester bedöma onormal sida till sida rörelse och smärta vid tryck på. Den exakta noggrannhet varje test är inte väl dokumenterad men till stor del beror på den expertis som sjukvårdspersonal som tolkar resultaten. Avbildningsmetoder visar uppenbara tårar medan andra kliniska tester leta efter klickande ljud, begränsning av rörelsefriheten eller ömhet och smärta. Med undantag av MRI, "Journal of Family Practice" och "Journal of Bone and Joint Surgery" rapporterar betydande skillnader i uppfattning om värdet och noggrannhet av kliniska tester när man använder dem i isolering för att bestämma en menisk tår.

Gemensamma-Line ömhet Test

Den gemensamma linje ömhet testet kommer sannolikt att vara det första steget i en menisk bedömning. En läkare kommer att kontrollera för smärta genom att försiktigt sätta press på knäleden område där låret ben (lårbenet) och underbenet ben (skenbenet) möts. Självklart, kan smärta vara en indikation på en trasig menisk. Detta test tjänar främst som den första inspektionen att kontrollera om eller vilka andra tester kan behövas.

Den McMurray Test

I McMurray testet, med patienten liggande på rygg, håller sjukvårdspersonal patientens knäled och fot samtidigt böja och förlänga patientens knä. Beroende på menisken som bedöms (innanför eller utanför), är foten och knäet vrids något utåt eller inåt under back-och-tillbaka rörelser. En "klickande" ljud eller smärta under rörelse indikerar en menisk tår.

Den Apley CompressionTest

Den Apley kompressionstest kräver att patienten ligga nedåt och lyft underbenet för att bilda en 90 graders vinkel med det övre benet. Läkaren placerar sedan en press nedåt på underbenet och roterar foten utåt och inåt. Klickande ljud, smärta och nedsatt rörlighet fungera som positiva indikatorer för en trasig menisk. En person som misstänker att han har en menisk tår bör söka professionell medicinsk vård. Försöker en av bedömningarna med en outbildad professionell kan resultera i ytterligare skada.

Magnetisk resonanstomografi (MRT)

Fortfarande anses vara den "gyllene standarden" MRI använder magnetiska vågor för att samla detaljerade bilder av det skadade området. Eftersom menisk tårar vanligt förekommande tillsammans med andra knäskador ger MR också tillräcklig information för att avgöra om någon ytterligare skada har skett till knäleden. Även dyra, läkare fortfarande föredrar denna metod som ett definitivt test för dess riktighet.

röntgen-

En röntgen kan också användas, men ger inte tillräckligt med information enbart för att slutgiltigt diagnostisera en menisk tår. Det kan dock ge viktig information för att avgöra andra möjliga källor till knäsmärta som artros, enligt American Academy of ortopediska kirurger. Detta kan hjälpa sjukvårdspersonal att avgöra den bästa metoden för behandling eller innefatta ytterligare behandlingar för att förhindra ytterligare knäsmärta.

Medan de verkar något överflödigt, du aldrig riktigt märker hur mycket du använder tårna på gång, tills du skadar en av dem. Skadade en tå är mycket lätt att göra: stubbing mot något fast, släppa något på dem, snubbla och landning på den. Lyckligtvis skenor dem efter en skada är också mycket lätt att göra på dig själv eller någon annan.

Instruktioner

Skenor tån

1 fastställa omfattningen av skadan. Rengör alla öppna sår, sterilisera dem som krävs för att bekämpa infektioner. Du kan behöva dra och pressa tån lite för att avgöra vilka tårna skadad och där skadan är. Känn för brutna ben, och fråga patienten om de hörde något paus vid skadetillfället.

2 Vik gasväv för att passa mellan den skadade tå och den största angränsande tå. Gasväv ger stoppning som förhindrar nötning eller ytterligare skada.

3 Tape tårna tillsammans runt stoppning. Starta band på icke-skadade tå och linda den medicinska tejp runt båda tårna. Om det behövs, sträcka sig upp foten.

4 Trimma bandet till önskad längd.

5 berätta för patienten att vila sin fot, gå på det endast när det behövs. Den skenor bör minska en del av smärtan, men det kommer fortfarande ont att gå på för ett par dagar. I allmänhet bör tån läker inom en vecka. Ge patienten en veckas extra tejp och gasväv, i fall de behöver för att ta bort och åter linda skadan.

6 Ta bort bandaget efter en vecka. Skär bandet isär mellan tårna och packa dem.

Tips

  • Medan du bör alltid använda steriliserade medicinsk utrustning, i en nypa, kan du ersätta toalettpapper eller en liten bit kartong viks över sig själv för gasväv, och maskeringstejp eller tunna remsor av tejp för medicinsk tejp.
  • Bär en styv eller stel-sulor sko kan också hjälpa till med att läka, eftersom det ger liknande skydd till skenan så länge som skon bärs.
  • Att kunna gå på det innebär inte tån är inte bruten.
  • Om tån smärtan kvarstår efter några dagar, konsultera en läkare. Även om du kan begära en röntgen, hjälper det inte mycket med diagnos, som en professionell kan göra externt.
Hur kan Soda skada dina ben?

Om du är en genomsnittlig amerikansk, du dricker cirka 45 liter läsk och andra söta drycker varje år, enligt Sparka Can. Snabbmatsrestauranger, sitta ner restauranger, varuautomater och så många andra platser runt om spricker i sömmarna med soda. Nästan alla vet att soda är inte en hälsosam dryck, men du kanske inte inser hur mycket det kan skada din hälsa. Bevis backar upp nackdelar i denna brusande dryck, och när du förstår vad den gör med dina ben, kan du aldrig titta på soda på samma sätt igen.

Lär känna Soda

Regelbunden soda innehåller upp till 11 teskedar socker per burk. Sockret gör att ditt blodsocker att spika, vilket resulterar i en frisättning av insulin. Soda innehåller också fosforsyra, och strax efter att du tagit en drink, träffar den nedre delen av tarmen och binder med magnesium, zink och kalcium. I stället för dessa mineraler nå dina ben, du passerar dem ut ur systemet när du kissar, lämnar din kropp uttömda. Kost och regelbunden soda båda innehåller höga halter av fosforsyra, så att byta till "friskare" sorten är inte friskare trots allt.

Att stjäla från dina ben

Benet nedbrytande effekten av soda kan påverka kvinnor och tonåringar mer än vuxna män, enligt MedPage i dag. Kvinnor som dricker i genomsnitt sex portioner läsk per dag för bara sex veckor kunde se en betydande - mellan 3 och 6 procent - droppe i deras bentäthet. Minskningen bentäthet var lägre med kvinnor som drack lightläsk, men även kost versioner resulte fortfarande i en anmärkningsvärd minskning. Tonåringar är på en ännu större risk när man dricker läsk. När nio av 10 tonåring flickor och sju av 10 teen pojkar redan inte äter tillräckligt med kalcium, kan de inte råd att förlora kalcium till fosforsyra i läsk. Tonåringar vars ben inte får tillräckligt med kalcium har en högre risk för raster, frakturer och senare i livet, osteoporos.

Upplösning dina tänder

Även dina tänder är inte tekniskt ben, de består av många av samma mineraler. Tänder är starkare än ben, men de saknar återställande egenskaper. Med andra ord, om du skadar tänderna, de kommer inte att läka som ett ben vilja. Dricka stora mängder läsk kan orsaka tandförsämring på fler sätt än bara förbruka kroppens mineraler. Enligt akademin av allmän Dentistry, regelbundet dricka läsk kan orsaka tanderosion liknande den som orsakas av illegala droger. Skadan härrör från citronsyra i reguljär och lightläsk snarare än från sugar.The syra skadar din emalj och gör tänderna mer känsliga för röta. Utarmning av mineraler som orsakas av att dricka läsk är bara grädde på moset.

Välja Friskare Drycker

I stället för att dricka läsk, släcka törsten med något som levererar kalcium i stället för att det bort. Vatten levererar en liten mängd kalcium, återfuktar din kropp och är det mest hälsosamma sak du kan dricka. Mjölk är ett annat utmärkt alternativ för att ge näring din kropp och ger en bit av kalcium. Osötad te och svart kaffe, förutsatt att du dricker dem med måtta, kan också stå i som hälsosammare alternativ till läsk.

Även om tillståndet för den medicinska vetenskapen är ständigt minskar riskerna med kirurgi, kan den mänskliga faktorn fortfarande inträffa, att utsätta dig för risken för skada medan under kniven. I operationer innebär i tarmkanalen och nedre delen av bålen såsom ett kejsarsnitt, kolektomi eller hysterektomi, urinblåsan är en potentiell risk för skada under operationen. Insåg när blåsskada har inträffat kan hjälpa till att minimera effekterna.

Instruktioner

1 Förstå att de flesta urinblåsan skador som inträffar under kirurgi snabbt upptäcks av driftspersonalen. Därför i många fall behöver du inte göra någonting - i slutet av operationen kommer de helt enkelt informera dig om att du har lidit blås skada under operationen i kombination med att föreslå en tillvägagångssättet för behandling.

2 Leta efter symptom som tyder en potentiell blåsskada där du misstänker urinblåsan skada som gick oupptäckt under förfarandet. Enligt uppgifter från Merck.com, symptomen till följd av en blåsskada inkluderar närvaron av blod i urinen, bäckensmärta, smärta i nedre buken och svårigheter att urinera.

3 Ta symptom till din läkare uppmärksamhet så snart som möjligt så att han kan agera på situationen. Det troliga resultatet är att blåsa tester kommer att krävas genom användning av cystografi (injektion av ett radioaktivt färgämne) i kombination med användning av en datortomografi (imaging scan) eller röntgen för att söka efter skada.

Hur fungerar Sodium skada hjärtat?

Hjärtproblem minskar vanligen pumpkapacitet muskeln, vilket leder till minskad blod leverans till kroppens organ och vävnader. Överdriven natrium intag kan förändra balansen av vatten och kemikalier i kroppen, vilket ofta leder till en ökad arbetsbelastning för hjärtat. Bland patienter med existerande hjärtproblem, kan ökad arbetsbelastning i samband med överdriven natriumintag leda till ytterligare försämring av hjärtfunktionen.

effekter

Natrium är den vanligast förekommande, positivt laddad elektrolyt i blodet, notera Joyce Lefever Kee, MS, RN, och medförfattare i referenstexten "Handbook of Fluid, elektrolyt och syra-bas obalans." Njurarna reglera volymen av vatten i kroppen genom att förändra mängden natrium utsöndras i urinen. Överdriven natrium konsumtion framkallar allmänt ökad vätskeansamling via njurarna, vilket leder till ökad blodvolym och tryck. Förhöjt blodtryck, eller hypertoni, förstärker arbetsbelastning för hjärtat, vilket kan leda till akut hjärtsvikt eller långvarigt hjärtskador.

symptom

Patienter med allvarliga hjärtproblem behålla vanligt vatten, som läcker in i vävnaderna, orsakar svullnad eller ödem. Drivet saltintag ofta orsakar försämrad ödem, rapporterar National Heart Lung and Blood Institute. Patienter kan märka ökad svullnad i händer, fötter och underben. Vätskeläckage in i lungorna kan orsaka andfåddhet och hosta.

Behandling

Minskad kost natrium och behandling med urindrivande mediciner hjälpa till att kontrollera de potentiellt skadliga effekterna av natriumretention på hjärtat. DASH äta plan som förespråkas av National Heart Lung and Blood Institute, begränsar dagligen sodiumintag till 2300 eller 1500 mg per dag, beroende på patientens tillstånd.

Diuretiska läkemedel främja utsöndringen av natrium och vatten genom njurarna. Denna effekt minskar vätskan i cirkulationen, sänker belastningen på hjärtat, förklarar Richard E. Klabunde, Ph.D. i onlinereferenstexten "Cardiovascular Pharmacology Concepts." Den minskade arbetsbelastningen hjälper till att skydda sjuka hjärta från ytterligare skada.

Förebyggande

Begränsande dietary natrium förblir det viktigaste verktyget för att förhindra de skadliga effekterna av natrium på hjärtfunktionen. Många läkare som vårdar patienter med hjärtsjukdom förespråkar DASH äta plan eller en liknande låg-natriumdiet. I en augusti 2010 artikel publicerad i tidskriften "Circulation: Cardiovascular kvalitet och resultat," Dr Steven Chen vid Johns Hopkins University School of Medicine och kollegor rapporterar att efter DASH äter planen minskade signifikant risken för hjärt-kärlsjukdomar hos studiepatienter med förhöjt blodtryck.

missuppfattningar

Även om många livsmedel innehåller naturligt små mängder av natrium, kommer majoriteten av dietary natrium från salt tillsätts i livsmedel under bearbetning. De "Dietary Guidelines för amerikaner 2005" som utfärdas av US Department of Health och Human Services och US Department of Agriculture rapporterar att cirka 75 procent av kosten natrium kommer från salt tillsätts till förädlade livsmedel. Konserverade och frysta livsmedel, salladsdressing och dips, kryddor, snacks och deli kött innehåller vanligtvis höga halter av natrium. Läsa livsmedelsmärkningen kan hjälpa patienter fatta välgrundade val av livsmedel med avseende på natrium konsumtion, potentiellt begränsa skadliga effekter på hjärtat.

Butt Övningar som Don & # 039; t skada dina knän

Utfall och knäböj ofta kallas mästare i underkroppen övningar. Förutom benen, dessa funktionella, sammansatta övningar arbetar också skinkorna. Men dålig form en muskel obalans, konsekvent överbelastning på knäna, och monotona rörelser kan göra dessa övningar utlösa förödelse på knäna. Inte frukta, kan du fortfarande att stärka och forma din glutes med gör-stånd, effektiv träning som är lätta på knäna.

Pressa din Tush

Butt kramar inte kräver fancy utrustning, och är diskret, så att de kan göras ganska mycket som helst, oavsett om du tittar på TV, eller står i kö i affären. Helt enkelt pressa din rumpa kinder tillsammans, och håll isometrisk kontraktion i 10 sekunder. Gör åtta till 12 reps, två till tre gånger om dagen. För variation, kontrakt din rumpa medan du går; steg framåt med höger fot, och efter hälen landar, krama din högra rumpa kind. Släpp spänningen precis innan din tå lyfter från golvet, och omedelbart upprepa övningen på den andra sidan.

Likna en Bridge

Bron motion fungerar effektivt din glutes, samtidigt engagera dina ben och vader. Under denna övning du ligger med ansiktet uppåt på golvet med böjda knän och fötterna höftbrett, platt på golvet. Efter att engagera din abs, höja dina höfter, lyfta din rumpa och nedre delen av ryggen från golvet. När kroppen är i linje från knäna till axlarna, pressa skinkorna i två sekunder, och sedan sakta tillbaka till utgångspunkten. Avsluta minst åtta repetitioner och två uppsättningar.

Förläng dina höfter

Hip förlängningar kan arbeta din glutes utan att skada knäna. Ett alternativ är att använda en låg-kabel remskiva med en manschett bifogad fil som du säkert runt en fotled. Stående på en 5-tums plattform, du förlänga höften, dra benet ca 15 grader tillbaka mot den valda motstånd. Kontrakt dina glutes, och tillbaka till utgångspunkten. Ett annat sätt att göra höfttillägg är genom att ligga nedåt på en bänk med höfterna hängande över kanten. Höj en eller båda benen tills de är parallella med golvet, hålla spänningen i skinkorna i två sekunder, och återvänder till utgångspunkten. Utföra upp till tre uppsättningar av åtta till tolv höft förlängningar.

Agera som en Clamshell

Clam motion bidrar till att forma skinkorna medan du ligger på din sida. Låren bör vara på en 90-graders vinkel mot din torso, och knäna ska böjas omkring 120 grader, så att dina fötter är nästan under skinkorna. För att aktivera din glutes, höja din övre knä ca 4 inches, samtidigt som fötterna ovanpå varandra. Föreställ dig att dina ben är en vikbar som är öppna och stänga. Håll kontraktionen i skinkorna i två sekunder, och återvänder till utgångspunkten. Gör detta åtta till 12 gånger, och sedan byta sida. Arbeta dig upp för att avsluta två till tre set.