XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

essentiell tremor alternativ behandling

Essentiell tremor är en rörelsestörning som orsakar skakningar, vanligtvis i händerna. Det kan också ibland påverka huvudet, vilket orsakar en "ja" eller "nej" nicka, eller rösten, vilket skapar en darrande ljud. Essentiell tremor är inte livshotande, och är resultatet av felaktig kommunikation mellan en del av hjärnan och en annan.

Även om tillståndet kan vara svåra att behandla, det finns mediciner och andra terapeutiska vägar som bör utforskas.

Diagnos

Det första steget mot en diagnos av essentiell tremor är utesluta andra tillstånd som orsakar skakningar. Parkinsons sjukdom och andra Parkinsons skakningar skiljer sig i att de i allmänhet inträffar när händerna är i vila. Essentiell tremor är mer sannolikt att visas under ansträngning.

Det finns ingen specifik neurologisk test för sjukdomen, men en läkare kan kontrollera sköldkörteln och andra funktioner för att utesluta möjliga orsaker. Han kan ställa några viktiga frågor om familjehistoria och tidigare skador. Dessa frågor tjänar också till att utesluta andra möjligheter, och för att identifiera en eventuell genetisk koppling, som det verkar essentiell tremor förs vidare genom en ärftlig defekt.

Läkaren kan också ha du slutföra vissa enkla uppgifter, som att rita en spiral eller dricka ur ett glas.

konsekvenser

Essentiell tremor är inte livshotande, och det är inte en föregångare till någon annan fysisk fråga. Du och din läkare kan besluta att inte behandla den alls. Beroende på svårighetsgraden, kan essentiell tremor resultera i vissa kompromisser och livskvalitet.

Personer med essentiell tremor kan ha svårt att äta, skriva, rakning, och utföra andra enkla dagliga sysslor.

läkemedels~~POS=TRUNC

Betablockerare, som är avsedda för behandling av högt blodtryck, kan hjälpa vissa individer med essentiell tremor. Det är viktigt att tänka på att personer med vissa hjärtfrågor, diabetes eller astma inte är goda kandidater för detta behandlingsalternativ.

Lugnande, särskilt Valium och Xanax, ibland föreskrivs för dem som hittar sina skakningar försämring med stress eller ångest. Dessa mediciner kan störa uppgifter, men eftersom de ibland producerar minnesförlust, förvirring och dåsighet. Risk för missbruk garanterar att användningen av dessa läkemedel noga övervakas.

Anti-beslag läkemedel som gabapentin och topiramat kan vara till hjälp för vissa människor, särskilt de som inte kan ta betablockerare. Influensaliknande symtom och trötthet dessa läkemedel producerar är oftast bara tillfälliga biverkningar.

Botox

Så konstigt det än kan verka, Botox, eller botulinumtoxin typ A, kan hjälpa till att lindra vissa aspekter av essentiell tremor. Denna lösning används oftast när patienten uppvisar huvud och röst symptom, och det är mindre effektivt för darrningar, eftersom det kan orsaka svaghet om produkten injiceras i det området av kroppen.

Terapi och livsstil

Vissa övningar kan minska skakningar genom att förbättra muskelkontroll och samordning. Terapeuter kan också föreslå vissa förändringar för att hjälpa till att kontrollera problemet, som att använda tyngre tallrikar och glas, bredare pennor, och handledsvikter.

Vila och avkoppling är viktiga för essentiell tremor sjuka, som skakningar kan förvärras av stress eller trötthet. Alkohol och koffein kan också bidra negativt.

kirurgiskt alternativ

Som en sista utväg, kan operation hjälpa individer vars skakningar är mycket störande och som inte har svarat på läkemedelsbehandling. Djup hjärnstimulering, men drastiskt, kan ge betydande lättnad. En sond sätts in i talamus, den del av hjärnan som styr skakningar. En enhet placeras under huden på bröstet som sänder ofarliga elektriska impulser längs sonden, avbryter tremor signaler.

Essentiell tremor är en vanlig sjukdom, som kännetecknas genom att skaka som är besläktat med andra neurologiska tillstånd eller medicinska frågor. Essentiell tremor är inte farlig, och inte medföra några andra medicinska tillstånd, men det kan ha en betydande inverkan på livskvaliteten. Beväpnad med fakta, kan de drabbade få stöd och vägledning för denna enkla men ibland försvagande problem.

Definiera essentiell tremor

Essentiell tremor darrar av händerna, och ibland av rösten och huvudet, som sker på egen hand, och är inte resultatet av ett annat neurologiskt tillstånd. Det är ibland beskrivs som en "avsikt" tremor, eftersom det sker oftast när händerna är aktiva.

Den internationella essentiell tremor Foundation uppskattar att en i 20 vuxna över 40, och en i fem över 65, lider av essentiell tremor.

Att få en diagnos

Det är viktigt att vara säker på att din skakning är inte ett symptom på en annan fråga. Det finns inget test som kan avgöra om du har essentiell tremor, men tester kan utesluta andra tillstånd som orsakar skakningar, som Parkinsons sjukdom.

En viktig skillnad mellan Parkinsons skakningar och essentiell tremor är att Parkinsons sjukdom lider darra allmänhet mest när deras händer är i vila, medan essentiell tremor uppträder vid ansträngning. Medan essentiell tremor kan uppstå i någon del av kroppen, är det oftast ses i händer, huvud och röst. Det börjar vanligtvis i ena handen, sedan gradvis påverkar andra, och kan inkludera en nickande av huvudet i ett "ja" eller "nej" sätt.

Läkaren kommer att be dig om någon historia av skakningar i din familj, som ungefär hälften av alla fall kommit till stånd på grund av en genetisk mutation. Om en av dina föräldrar har essentiell tremor, dina chanser att utveckla det är ungefär 50 procent.

Upprätta en förteckning över alla mediciner du tar, och eventuella tidigare skador, särskilt skallskador. Detta gör det möjligt för läkaren att utesluta eventuella andra orsaker till tremor.

Neurologen kommer att ge dig en grundläggande neurologisk undersökning, och kan be dig att utföra vissa uppgifter. Blodprover kan behövas för att utesluta andra orsaker som sköldkörtelsjukdom.

Leva med essentiell tremor

Skakningar kan påverka handstil och kan göra det svårt att hålla ett glas eller pour. Eftersom det kan påverka din struphuvudet, kan det också göra att tala svårt.

Essentiell tremor kan förvärras av extrema stress, trötthet och temperatur. Undvika dessa situationer kan kraftigt minska skakningar. Koffein kan också bidra, så anser eliminera det från din kost.

När du tänker på att skaka hand, är du förmodligen benägen att associera den med Parkinsons sjukdom, en neurodegenerativ sjukdom. Men det finns mildare former av skakningen känd som essentiell tremor, som förekommer i en relativt liten mängd människor. Och medan de påverkar upp till 14 procent av personer 65 år och äldre, kan skakningar inträffa i alla åldrar.

Plats

Essentiell tremor påverkar oftast den övre delen av kroppen. Det vanligaste användningsområdet är i armarna, men du kan också utveckla en tremor i huvudet, nacken eller röst. Skakningar är mest anmärkningsvärt i händerna, när enkla uppgifter som att dricka ett glas vatten kan förstora tillståndet.

orsaker

Mest essentiell tremor verkar uppstå på grund av en genetisk mutation, även känd som en "bekant tremor." Läkare vet inte vad som orsakar essentiell tremor hos individer som inte har den genetiska mutationen. Motsats till tidigare övertygelser, darrningar är inte ett resultat av en annan sjukdom.

symptom

Om du utvecklar essentiell tremor, kommer de sannolikt långsamt utvecklas i händerna först. Skakningar blir värre när de drabbade områdena är frivilligt flyttat, och när de sprids i huvudet, kan de framkalla nicka eller huvudskakningar rörelser. Ett antal interna och externa faktorer kan också förvärra darrningar, bland annat stress, trötthet, extrem värme eller kyla, och koffein, enligt MayoClinic.com.

Behandling

Din läkare kan ordinera ett antal olika läkemedel för att försöka lindra essentiell tremor, inklusive betablockerare, anti-beslag mediciner eller lugnande medel. Vissa läkare använder också botulinumtoxin typ A injektioner, annars känd som Botox. Botox kan motverka skakningar genom att paralysera muskler och vara effektivt i upp till tre månader. Olika behandlingar finns också, och för allvarliga fall av darrningar, kirurgi korrigera den defekta delen av hjärnan som orsakar skakningar kan vara ett alternativ.

överväganden

Essentiell tremor är inte samma sak som Parkinsons sjukdom, även om det kan avsevärt öka dina chanser att utveckla Parkinsons, enligt en rapport i Journal of Neurology, Neurosurgery & psykiatri. Ett bra sätt att skilja mellan de två är att ta del av när skakningar är som värst. Om du har essentiell tremor, kommer dina händer skakar mest när den används. Om dina händer är mest våldsamma vid tomgång på sidorna eller i knät, kanske du har Parkinsons.

Tremors är ofrivilliga skakningar i armar och ben, huvud eller andra kroppsdelar. Det finns många typer av darrningar men essentiell tremor är den vanligaste. Även om det är så gott som ofarligt i att det inte är kopplat till sjukdom, kan det vara pinsamt och en daglig hinder som är både socialt och fysiskt handikappande. Människor verkar ofta mer nervös än de är eller helt enkelt inte göra simpla uppgifter som skär en biff utan skakningar är uppenbart. Om essentiell tremor gör det svårt att arbeta eller fungera dagligen, kontakta din läkare om en kur.

På mål

Essentiell tremor drabbar oftast i händerna, men det kan också påverka lemmar huvud och hals. Tremor kan variera beroende på kostfaktorer och stress men är oftast en fram och tillbaka rörelse som förvärras när det drabbade området närmar sig sitt avsedda mål. Händerna är mycket vanligt påverkas och skaka och spasm medan du skriver eller äta och kan ofta rycka ofrivilligt. Utbudet av behandlingar inkluderar receptbelagda läkemedel, sjukgymnastik, örter, dietrestriktioner och djupa andning tekniker för att minska stress.

Det finns alternativ

Enligt Mayo Clinic, finns det några effektiva läkemedels alternativ för essentiell tremor. Den första och mer godartad recept alternativ med låga biverkningar är betablockerare. Dessa fungerar genom att sänka hjärtrytm och ofta används för att behandla högt blodtryck. Alltid rådfråga din läkare, eftersom betablockerare inte rekommenderas för diabetiker eller astmapatienter. Ett annat läkemedel alternativ är en anti-beslag medicinering som Topamax, men enligt Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals, kan biverkningar är dåsighet eller nedsatt syn och influensaliknande symtom.

Andas

För dem som föredrar att behandla symptomen naturligtvis finns örter som trä betany, en mild naturlig växtbaserade lugnande medel, sjukgymnastik som använder handleden vikter för att förbättra motoriken och hand-eye samordning, och justera din kost kan vara en stor faktor samt . Många människor med essentiell tremor, en gång höra att det är en neurologisk sjukdom, får inte länka kost stimulantia som koffein eller socker till en stegring i skakningar. Men koffein påverkar nervsystemet så det är bäst att eliminera alla stimulerande. Slutligen enligt Dr Chen på Movement Disorders Clinic, Loma Linda University Medical Center, vilket eliminerar axiety med djupa andningstekniker, kan också vara till hjälp. Hålla sig lugn och eliminera stress och blodtryck kan åtminstone stabilisera skakningar och minska förlägenhet.

Vilka är symtomen av essentiell tremor skick?

Essential, eller familjär, är tremor ett tillstånd som påverkar nervsystemet. Dess symptom kan förväxlas med Parkinsons sjukdom. Det kan hända i alla åldrar, även vid födseln. Om tillståndet blir allvarlig nog, kan det störa din förmåga att ta hand om sig själv. Du kan ha en tendens att sluta umgås på grund av förlägenhet. Terapier finns för att hantera dina symtom. Om du märker tecken eller symptom på essentiell tremor, se din läkare för att diskutera behandlingsalternativ.

Skakning

Skakningar eller okontrollerade skakningar är det tydligaste tecknet på essentiell tremor tillstånd. Skakningar kan uppstå var som helst i kroppen, men är vanligast i händerna, men benen, ögonlock och ansikte kan vara inblandade också. Den internationella essentiell tremor Foundation säger att skakningar kan vara lindriga eller inaktivera. I vissa fall, de är knappt märkbar, men i andra fall kan störa dagliga aktiviteter. Stress, trötthet, alkohol och vissa mediciner kan förvärrar skakningar. Skakningen kan förvärras av aktivitet och avtar med vila. Din läkare kan utföra en fysisk undersökning och gå över din historia av symptom för att avgöra om skakningar beror på essentiell tremor tillstånd eller annan sjukdom.

Talsvårigheter och äta

Om du har essentiell tremor tillstånd kan de muskler som styr din struphuvudet skaka. Detta kan påverka ditt tal och göra din röst låter skakig. Du kan också ha svårt att dricka och svälja. Huvudet kan tendera att röra sig okontrollerat i en upp-och-ned eller ja-och-ingen rörelse. Musklerna i tungan kan också påverkas, vilket gör det svårt att tugga och tala. Det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke rapporterar att en kontrollampa tecken är att båda sidor av kroppen påverkas på olika sätt.

Problem med finmotorik

Om essentiell tremor förekommer i dina händer, kan du ha svårt att skriva läsligt, håller redskap, knäppa skjortan eller grooming själv. Du kan inte längre att kunna arbeta eller delta i favorit hobby. Om benen påverkas, promenader och upprätthålla balansen kan bli svårare. Om dina symtom är milda, kan du aldrig kräva behandling. I de fall där din dagliga rutin påverkas, Mayo Clinic anges en mängd olika mediciner kan hjälpa. De mediciner inte bota sjukdomen, men de kan göra symtomen mer uthärdlig. Adaptiva hjälpmedel kan hjälpa dig att stanna oberoende. I svåra fall kan du behöva en typ av operation som kallas djup hjärnstimulering.

Definition av essentiell tremor


Essentiell tremor är en skakande sjukdom som kan påverka en individ i alla åldrar. Men enligt National Health Institute, mest essentiell tremor inträffar efter ålder 65 år essentiell tremor är ofta misstas för andra sjukdomar såsom Parkinsons sjukdom, men av naturen, essentiell tremor är en helt separat diagnos.

orsaker

Essentiell tremor många gånger orsakas av en genetisk mutation, och som sådan tenderar att föras vidare genom generationerna inom en familj. Det är därför essentiell tremor kallas ofta familjär tremor. Enligt Mayo Clinic, cirka 50 procent av essentiell tremor är familjär. De övriga 50 procent av essentiell tremor drabbade har inga familjeband till sjukdomen. Som sådan är forskning fortfarande oklart vad som orsakar skakningar i procent av dem som lider av sjukdomen.

symptom

Symtom på essentiell tremor börja i liten skala, och börja med handen. Därifrån skakningar bli gradvis sämre och kan påverka någon del av kroppen. Till skillnad från Parkinsons, där tremor är som värst medan händerna vilar på sidan eller i knät, essentiell tremor tenderar att vara allvarligare när man använder händerna eller andra delar av kroppen. Essentiell tremor är oftast ses i huvudet, händerna och röst.

Diagnos

Diagnos av essentiell tremor är vanligtvis en fråga om att utesluta alla andra sjukdomar först. Detta kan göras genom att undersöka symptom liksom att utföra en serie tester. De vanligaste tester som används för att bestämma essentiell tremor är neurologiska tentor, prestandatester och labbtester av både urin och blod.

komplikationer

Essentiell tremor är inte dödligt i sig. Men de kan göra livet svårare att hantera. Essentiell tremor kan göra det svårt att gå om dagliga aktiviteter såsom rakning, dricka, äta eller skriva. Essentiell tremor kan också göra det svårt att tala om sjukdomen har framskridit tillräckligt långt.

Behandling

I de flesta fall behövs inte behandling intervention för essentiell tremor. Om sjukdomen fortskrider tillräckligt för att störa dagliga aktiviteter, kan en läkare ordinera en av en rad olika läkemedel för att hjälpa kroppen att hantera frågan. Oftast kommer läkare ordinera anti-beslag medicinering, Botox injektioner, lugnande medel och betablockerare för att minska effekterna av sjukdomen. Sjukgymnastik kan också hjälpa dig att styra skakning.

Essentiell tremor & amp; Diet

Essentiell tremor är en icke-livshotande rörelsestörning som kan påverka vissa delar av kroppen. Ibland kommer att manifesteras i händerna; andra gånger kommer att manifesteras i bålen, huvudet, stämband eller ben. Även om det är okontrollerbart, är det särskiljas från Parkinsons sjukdom, eller PD, eftersom det inte är en progressiv, neurologisk sjukdom. Enligt NIH, kan djup hjärnstimulering kan användas för att hjälpa till att kontrollera detta problem och eliminera tremor "triggers" såsom koffein och andra stimulantia från kosten är ofta rekommenderas.

Identifiering

Essentiell tremor & amp; Diet

Essentiell tremor, men ses hos yngre människor, är ofta vanligare hos äldre människor. Ibland förväxlas med Parkinsons, men det finns saker som är mycket annorlunda om det. Det börjar gradvis försämras med rörelse, ofta börjar i händerna och de tremor när du når ut för att göra något. Med PD, har du vad som kallas en "vila tremor," vilket innebär att din hand har en tremor då den bara ligger på knät.

Förebyggande / Lösning

Essentiell tremor & amp; Diet

För att diagnostisera essentiell tremor, kommer läkaren måste skilja den från PD eller andra problem som kan sätta på en tremor såsom en tumör eller sköldkörtelsjukdom. Några sätt att styra essentiell tremor kommer att ske med hjälp av läkemedel såsom betablockerare, anti-beslag läkemedel, lugnande medel eller Botox injektioner. Även essentiell tremor är inte livshotande, kan det vara en källa till förlägenhet i en social miljö eller på jobbet.

Medelhavsdieten

Essentiell tremor & amp; Diet

Några av de viktigaste sakerna som du kan göra för att hjälpa dig med att kontrollera din tremor är att undvika koffein och andra stimulantia, konsumerar mycket lite alkohol, prova olika avslappningsövningar och försöka få tillräckligt med vila. Medelhavsdieten, är ett sätt att äta som betonar färska, obearbetade hela livsmedel, olivolja, fisk och nötter och ett glas vin med middag. I en studie som utförts genom National Institutes of Health, har Medelhavsdieten fann att faktiskt hjälpa människor med essentiell tremor.

Teorier / Spekulationer

Essentiell tremor & amp; Diet

Medelhavsdieten ligger på matpyramiden på detta sätt: kött och godis på toppen i den minsta triangeln, då fjäderfä, ägg och yoghurt, sedan fisk och skaldjur, sedan i den största kategorin är frukt, grönsaker, spannmål, olivolja , bönor, nötter, baljväxter, frön, örter och kryddor. Denna typ av kost är inte bara bra för en normal, frisk person är det också noteras av MayoClinic.com att det kan minska förekomsten av PD och Alzheimers sjukdom. Om det verkligen gör detta, skulle det vara till stor hjälp för någon med benign essentiell tremor.

Rådfråga din familj läkare

Essentiell tremor & amp; Diet

Men du väljer att behandla din essentiell tremor, bör du diskutera det först med din primärvårdsläkare. Baserat på din body mass index, familjehistoria och livsstil, kan du och din vårdgivare komma med en personlig plan för att hantera essentiell tremor.

Vad är en godartad essentiell tremor?

Översikt

Godartad essentiell tremor är en gemensam tremor - okontrollerbara kroppsrörelser - drabbar upp till 5 procent av befolkningen. Tremor innebär vanligtvis händer och armar, även om andra kroppsdelar kan också påverkas. Som namnet antyder, är det ett godartat tillstånd, och inte relaterade till Parkinsons sjukdom eller andra allvarliga neurologiska sjukdomar. Det kan dock störa viktiga dagliga aktiviteter såsom att äta och tala. Även om de specifika orsaken till essentiell tremor inte är känd, är det behandlas med vissa receptbelagda mediciner.

Skakning i armar och ben

Patienten med godartad essentiell tremor har oftast bra, ihållande skakning av händer och armar. Denna tremor kommer att få mer uttalad om han försöker att greppa små föremål, eller försöker hälla en drink. Andra lemmar, såsom ben, kan också vara inblandade, men inte lika utbrett som darrningar.

huvudet skakar

En individ med godartad essentiell tremor kan visa att skaka på huvudet. Detta brukar ses som antingen en upp-och-ned eller från sida till sida nicka av huvudet, som är konstant och okontrollerbar.

talsvårigheter

Den essentiell tremor patienten har ibland en skälvande eller skaka kvalitet sin röst, nästan som om han är på väg att gråta. När detta blir uttalad, kan sitt tal blir obegripligt. Detta symptom är bara sett när musklerna runt struphuvudet påverkas.

Svårighet med hand koordination

Patienten med essentiell tremor kommer ofta upplever svårigheter med fina handrörelser. Som ett resultat, skriva läsligt, dricka soppa med en sked eller hälla vin i en smal vinglas alla kommer att bli svårt att uppnå. Prestationsångest, eller släpps ut på plats, kommer att förvärra tremor.

Naturläkemedel för essentiell tremor

Mayo Clinic definierar en essentiell tremor som en störning i centrala nervsystemet som resulterar i kronisk skakning eller rytmiska muskelspasmer. Dessa essentiell tremor kan förekomma i nästan vilken som helst del av kroppen; dock de vanligaste områdena skakning isoleras i händer, huvud, armar eller ben. Majoriteten av essentiell tremor orsakas av någon form av genetisk mutation, och forskarna är fortfarande osäkra på vad mutation som orsakar detta tillstånd. Behandlingsplaner för dem med essentiell tremor kan bestå av syntetiska receptbelagda mediciner och eventuellt kirurgi; dock kan vissa naturläkemedel utnyttjas på medgivande från din läkare för att minska eller lindra skakningar.

kalott

Skullcap har traditionellt använts som en mild relaxerande, ångestdämpande ört liksom ett naturläkemedel för att hjälpa lindra kramper, såsom de som finns med essentiell tremor. Medan nuvarande forskning är osäkert om dess effektivitet för att behandla kramper, på grund av de lugnande egenskaper inom denna ört kan det vara fördelaktigt för dem som lider med väsentliga tumörer. Den amerikanska Botaniska rådet rapporterar kungen amerikanska Dispensatory rekommenderar denna ört för att behandla skakningar och kramper. University of Maryland Medical Center föreslår konsumerar 1-2 g amerikansk kalott per dag eller dricka två till tre koppar nybryggt kalott te per dag.

Passionsblomma

Användningen av passions för ångest och kramper har använts i Amerika och i hela Europa, och denna ört används ofta för sina avslappnande egenskaper i dagens moderna Amerika. Forskarna är osäkra på varför denna ört är fördelaktigt för ångest, men man tror passion ökar nivåerna av gamma-aminosmörsyra, eller GABA, i hjärnan. Genom att sänka hjärn GABA-nivåer, är hjärnans cellaktivitet lugnat, vilket således resulterar i ett avslappnat tillstånd. Det kan vara möjligt att minska antalet allvarliga essentiell tremor genom att konsumera denna ört; emellertid, är den verkliga effektiviteten av passions för skakningar okänd. University of Maryland Medical Center föreslår konsumerar denna ört som en te. För att göra detta, häll 1 tsk. torkad passion i 8 oz. kokande vatten och låt teet dra i 10 minuter. Sila och konsumera tre till fyra portioner per dag.

Vänderot

Valeriana har använts för att behandla nervös rastlöshet, ångest och sömnsvårigheter i tusentals år, och det fortsätter att vara bland de mest populära naturläkemedel för att främja avslappning. I likhet med andra lugnande örter, forskare är osäker på den verkliga orsaken till varför denna ört fungerar, men det föreslås det att öka GABA kemikalie i hjärnan, och FDA erkänner valeriana som i allmänhet säkra att använda. MedlinePlus rapporter valeriana används ofta för att behandla lindriga skakningar, därför kan det vara ett effektivt naturläkemedel för essentiell tremor. Konsumera valeriana te genom att hälla 8 oz. kokande vatten över 1 tsk. av torkad valerianarot och tillåta teet dra i 5 till 10 minuter. Förbrukar upp till tre gånger per dag.

kava kava

Traditionellt, kava kava användes som en ceremoniell dryck hela Stillahavsöarna; emellertid är det mer vanligt förekommande som en avkopplande agent. Det är oklart varför kava kava främjar ett avslappnat tillstånd; Men, University of Maryland Medical Center anger denna ört kan behandla nervstörningar, ångest och sömnlöshet. Medan kava kava är möjligen effektivt vid behandling av essentiell tremor genom sina lugnande effekter, måste användarna vara försiktig eftersom denna ört inte innebär en risk för leverskada. Endast konsumera kava kava under direkt överinseende av din läkare.

Vilka är de behandlingar för essentiell tremor?

Essentiell tremor är en sjukdom i nervsystemet som orsakar darrningar, oftast i händerna, även om det kan påverka någon del av kroppen, enligt MayoClinic.com. Det är oftast inte ett farligt tillstånd, men kan förvärras som en person åldrar tills det blir ganska svår. Essentiell tremor är vanligast hos personer över 40. skakning som orsakas av essentiell tremor oftast börjar gradvis i händerna och förvärras med rörelse. Behandlingar kan bidra till att minska skakning.

Narkotika

En klass av högt blodtryck läkemedel som kallas betablockerare, vilket inkluderar propranolol och atenolol, kan minska darrningar för vissa människor, enligt MayoClinic.com. Dock kan dessa läkemedel orsaka problem för dem med astma, diabetes eller vissa hjärtproblem. För dem vars darrningar inte svarar på betablockerare, kan vissa epilepsydroger hjälp, inklusive primidon och gabapentin. Dessa läkemedel kan orsaka sömnighet och influensaliknande symtom, men biverkningarna är vanligtvis kortlivade. Dessa läkemedel botar inte tremor men de kan minska det så att det är lättare att utföra dagliga aktiviteter, enligt FamilyDoctor.org. Lugnande som diazepam och alprazolam kan hjälpa människor vars darrningar förvärras av stress och ångest. Men dessa läkemedel kan orsaka förvirring, minnesförlust och missbruk. Ibland botulinumtoxin, allmänt känd som Botox, injiceras i det drabbade området för att minska skakningar genom frysning muskeln tillfälligt. Detta används oftast när de skakningar påverkar huvudet och röst eftersom om de används i händerna den kan orsaka svaghet i fingrarna.

Sjukgymnastik

Om essentiell tremor stör normala aktiviteter, kan sjukgymnastik bidra till att minska problemet, enligt MayoClinic.com. Terapi övningar kan hjälpa patienter bättre kontrollera sina händer så att de kan fungera lättare. Adaptiva enheter kan göra det lättare att komma runt skakning. Dessa kan omfatta tyngre servis och speciella skrivinstrument som kompenserar för effekten skakar kan ha på handstil.

Deep Brain Stimulation

Kirurgi är ibland övervägas för dem vars skakningar är handikappande och som inte svarar på droger. Under operation, är en elektrisk sond införd i den del av hjärnan som orsakar skakningar, thalamus. En mycket liten tråd fäst till sonden är inbäddad under huden och ormade ner till en anordning implanteras i bröstet. Denna anordning sänder en liten, smärtfri elektrisk ström till sonden, så att hjärnans signaler som orsakar skakningar störs. Denna operation kan orsaka problem med muskelkontroll, tal, balans, vision och bestående skador på tanke delar av hjärnan som kan leda till problem som inlärningssvårigheter. Dessa biverkningar är sällsynta.

livsstils~~POS=TRUNC

Koffein och andra stimulantia som de som ingår i vissa kalla mediciner kan förvärra essentiell tremor och är bäst att undvika, enligt MayoClinic.com. Små mängder alkohol kan tillfälligt minska skakningar men skakningar förvärras när alkoholen rensar kroppen. Med tiden, det tar allt större mängder alkohol för att minska skakningar, och detta kan leda till alkoholproblem. Det är bäst att begränsa dricka så mycket som möjligt. Stress kan göra skakningar värre, och läkare rekommenderar ofta att lära sig avslappningstekniker eller stresshantering. Sömnbrist förvärrar också skakningar.