XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

en njure protein

Hur att öka protein hos dialyspatienter

Protein är en integrerad del av kosten för människor på dialys. Eftersom dialys utarmar en del av kroppens naturliga protein, som ersätter det genom mat kan uppnå de nödvändiga belopp för att bygga och reparera muskler och bekämpa infektioner. Bestämma hur mycket protein för att äta beror på dina individuella behov.

Steg 1

Träffa en dietist för att bestämma dina specifika proteinbehov. De flesta dialyscentrum har en dietist på personal för att träffa dig.

Steg 2

Planera din frukost till att omfatta åtminstone en portion av protein. Lägg till ytterligare äggvitor till dina äggröra att öka innehållet i din omelett protein utan att lägga till extra kolesterol eller fett.

steg 3

Coat magert kött med äggvita innan doppa i en låg salthalt panering innan tillagning för att öka innehållet av maten protein.

steg 4

Ät proteinkomponenten i din måltid först; det sättet, om du förlorar en del av din aptit, du kommer att ha ätit den viktiga proteindelen.

steg 5

Lägg ett mellanmål under dagen. Små mängder av yoghurt och keso är bra proteinkällor och vanligtvis passar i de flesta människors dialys kost.

steg 6

Överväga ett proteintillskott för att se dina protein behov tillgodoses. Fråga en dietist eller läkare för rekommendationer om vilken typ och kvantitet att ta. Proteinpulver kan läggas till soppor, varma spannmål och drycker utan att drastiskt förändra smaken. Njur protein shakes är också tillgänglig som en hög kaloriinnehåll, hög proteinhalt mellanmål.

varningar

  • Vissa proteinrika livsmedel är också hög i andra näringsämnen som måste begränsas samtidigt på dialys. Undvik proteiner som också är hög i natrium eller fosfor, såsom charkuteriprodukter och ostar, många mejeriprodukter och nötter.

tips

  • Håll en logg över den mat du äter under dagen och dela detta med din dietist på en regelbunden basis. Om du är planerade för dialys under måltiderna på en viss dag, be om att föra en säckar lunch med dig för att säkerställa att du får all den näring du behöver under dagen. Vegetarianer kan ha en svårare tid att hitta lämpliga proteinrika livsmedel, men en dietist kan hjälpa till med måltid planering. Tofu och sojamjölk är allmänt vedertagna vegetariska proteinkällor.

Saker du behöver

  • dietist
  • Måltidsplan
  • Blandade proteinrika livsmedel
  • matdagbok
Extra protein med bara en njure

Proteiner är viktiga näringsämnen i kroppen, eftersom de spelar en roll i allt från hormonbalansen till muskelfunktion och molekylär transport. Eftersom de bryts ner, är proteinavfallsprodukter skickas till njurarna som skall bearbetas. Friska njurar filtrera dessa avfallsprodukter och utvisa dem i urinen. Om du saknar en njure, kan den du har inte kan hantera arbetsbelastningen och du kan lida av en ackumulering av avfallsprodukter och bli öppen för njursjukdom.

proteinnedbrytning

När proteiner bryts isär för att användas i hela kroppen, de avfallsprodukter som vidtagits för att njurarna ska skickas genom miljontals små filter som kallas nefroner och utsöndras via urinen, förklarar Davita.com, en webbplats för att ge information om njursjukdom och dialys. Om du har ohälsosamma njurar, kan dessa nephrons bli överväldigad och protein kan bygga upp i blodet. På samma sätt kan en njure bli överbeskattade efter en längre tid, vilket resulterar i samma protein uppbyggd i blodet.

Proteinrik diet

Enligt Katherine Zeratsky, en dietist vid Mayo Clinic, hög-protein diet är helt säkra för friska människor, särskilt om de bara följt i tre till fyra månader. Det bör dock noteras att National Kidney och urologiska sjukdomar information clearing föreslår att undvika en proteinrik diet om du har bara en njure, eftersom det inte kan vara i stånd att hålla proteinutsöndrings krav. Om du är osäker på hur mycket protein du bör äta för att hålla kroppen fungerar med bara en njure, kan njur dietist styra dig i rätt riktning.

Korrekt proteinkällor

Hög-protein diet tenderar att förespråka konsumtionen av rött kött och mejeriprodukter innehåller mycket fett, vilket kan öka risken för hjärtsjukdomar, konstaterar Zeratsky. Välj hälsosamma och lätta att processproteinkällor, såsom fjäderfä, magra mejeriprodukter och fisk, för att undvika denna risk. Davita.com föreslår också att om njurarna börjar lida, öka mängden nyttiga fetter du förbrukar och minska din protein konsumtion. Detta hjälper dig att hålla ditt kaloriintag på en lämplig nivå för att bibehålla en sund kroppssammansättning.

Övervakning din kost

Innan du börjar en diet med ökad proteinintag, kontrollera med din läkare för att säkerställa att dina njurar är frisk och fungerar. Din läkare kommer sannolikt att testa ditt blod och urin för ökade proteinnivåer, vilket kan vara en indikator för en överansträngd eller sjuka njure. Om ditt blod och urin proteinnivåer är normala, är du säker att påbörja en ökad protein diet.

Protein Skakningar & amp; njur~~POS=TRUNC

Det finns bevis som kopplar proteintillskott med nedsatt eller njure, funktion. Resultaten av en forskningsstudie rapporterats av "Harvard Gazette" tittat på effekterna av hög-protein diet på njurfunktionen hos kvinnor. Studien fann att deltagare som redan hade nedsatt njurfunktion var mest påverkas av proteinrik diet, medan kvinnor med friska njurar inte påverkades av ökad proteinintag. Även om denna studie fokuserade enbart på kvinnor, kan män påverkas på ett liknande sätt.

njurar

Syftet med njurarna är att filtrera blodet och tar bort avfall från systemet när viktiga näringsämnen levereras till vävnader och organ. Protein filtreras genom njurarna; för mycket av det kan orsaka spänningar i njurfunktionen. Äldre personer eller personer med befintliga njurproblem bör konsultera en läkare för att avgöra om protein shakes är rätt för dem.

Tidsrymd

Hur länge du förbrukar proteintillskott eller skakar kan spela en roll i hur de påverkar din njurfunktion. Enligt Katherine Zeratsky, RD, LD av Mayo Clinic, efter en proteinrik diet för upp till 3 till 4 månader i taget är i allmänhet säkra för de flesta vuxna. Men föreslår Zeratsky att långtidsproteintillskott, eller ökad proteinintag i allmänhet, kan orsaka eller förvärra lever- och njurfunktion.

rekommendationer

Den rekommenderade kosten ersättning för protein är 10 till 35 procent av din totala kaloriintaget, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Om du är en stillasittande person, behöver du inte så mycket protein jämfört med en fysiskt aktiv individ. Dina muskler har ett större behov av protein när du motionerar regelbundet. En typisk proteinshake innehåller 20 till 40 g protein, som kan sätta många människor över deras dagliga proteinbehov. Enligt CDC, de flesta amerikaner konsumerar tillräckligt med protein i sin nuvarande kost och behöver inte ytterligare proteintillskott.

Typ av protein

Den tidigare nämnda studie publicerad i "Harvard Gazette" visade att det finns ett samband mellan typ av protein och njurfunktion. Enligt studien, djurbaserade proteiner, såsom kött och ägg, orsakade den största belastningen på njurarna. Vegetabiliska och mjölkproteiner inte påverka njurarna lika mycket. Detta tyder på att vassle, soja eller kasein protein shakes kan vara ett bra val när du lägger proteintillskott till din dagligen. Diskutera alternativen med din läkare eller dietist innan du försöker någon proteintillskott.

Vad gör mycket protein i njure Mean?


Din kropp använder protein, som finns i blodet, för att utföra en mängd olika funktioner såsom koagulera blodet cirkulerar vätska i hela kroppen och hjälpa dig att undvika infektioner. Emellertid kan överskott av protein indikera ett problem.

Betydelse

Proteinuri, även kallad urin albumin och albuminuri, kan uppstå när det finns överskott protein i urinen. Även om mycket protein finns i urinen sker problemet inom njurarna.

Fungera

Normalt när blod kommer in njurarna, njurarna filtrera slaggprodukter och hålla proteiner. Men när dina njure filter, som kallas glomeruli, skadas, kan proteiner förbi dina njurar och ange din urin.

Betyder

Proteinuri indikerar kronisk njursjukdom, vilket innebär förlust av njurfunktion eller njurskada.

orsaker

Överskott protein i urinen orsakas av högt blodtryck, diabetes och sjukdomar som inflammera njurarna, enligt National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar.

överväganden

Det finns inga symptom i samband med mycket protein, enligt den amerikanska Kidney fonden. Sålunda har proteinuri som skall fastställas via ett urintest.

Om du lider av njur- eller leversjukdom, eller om din kropp har ovanligt låg ämnesomsättning på grund av sjukdom, måste du anpassa din kost för att sänka din protein konsumtion. Även om vissa protein är nödvändigt för att hjälpa kroppen att växa och reparera sig själv, äta för mycket protein kan orsaka en ansamling av urea --- en restprodukt av proteiner --- och detta innebär en börda på njurarna. Genom att följa en låg-protein diet, kan du bidra till att minska belastningen på de friska delarna av njurarna genom att minska mängden av urea som det måste bearbeta. Många av dina favoritrecept kan enkelt anpassas för att minska mängden protein genom att helt enkelt byta ut grönsaker och spannmål i stället för en del eller alla av köttet i recepten.

Betydelse

En låg-protein diet föreslås för personer som lider av lever- eller njurfunktion. Även ett genomsnitt av 40 g till 60 g protein per dag är nödvändigt kosten för de flesta individer, orsakar för mycket protein organ att bli överarbetad när de försöker att befria kroppen av överskjutande urea, och för personer med lever- eller njurdysfunktion, behandlar ett överskott av urea kan överbelasta de friska organ. En diet av 4-8 procent protein ofta rekommenderas för patienter med njur-, lever- eller rubbningar eller sjukdomar.

Låg proteinhalt recept

Låg Protein Turkiet sallad

I en stor skål, kombinera 1 1/2 dl kokt kalkonbröst, skinn och hackade, en kopp tärnade selleri, 3 koppar Red Delicious äpplen, hackad med huden intakt, 1/4 kopp krossade pekannötter och 3 msk majonnäs. Rör ingredienserna väl, sedan i kylskåp i en täckt behållare.

Förbered en tranbär fransk dressing genom att kombinera halv kopp jellied tranbärssås och 1/8 tsk vardera av paprika, torr senap och svartpeppar. Använd en visp att röra, och tillsätt 1 msk vinäger och 2 msk vegetabilisk olja en bit i taget, omväxlande mellan de två och slutar med vinäger.

överväganden

Kompensera din kost för förlusten i kalorier som kan uppstå vid sänkning proteinintag. Ät mer hälsosamma fetter, däribland fleromättade vegetabiliska oljor, olivolja och majonnäs. Ät frukt som har bevarats i tung, söt sirap och äta hårda karameller under dagen för att hjälpa till att öka kalorier utan att öka din protein konsumtion.

Vara säker på att din kropp blir en tillräcklig mängd protein. Har din läkare utföra rutinblodarbete för att läsa dina protein- och blodsockernivåer efter några månader på din låg-protein diet. För lite protein i kosten kan leda till en förlust av muskel och övergripande svaghet och letargi. Prata med en dietist om att utforma en diet plan som är rätt för dig kroppens unika behov.

Låg proteinhalt livsmedel

De flesta frukter och grönsaker är låg i protein, men det finns undantag. Vissa ärtor, bönor och stärkelserika grönsaker, som potatis, kan vara extremt hög halt av protein och bör undvikas när du är på en låg-protein diet. Färska livsmedel är högre i protein än frysta ettor, så frysta versioner av dessa livsmedel kan vara ett sätt att inkludera dem i din kost utan att överbelasta kroppen med urea.

Köttet är mycket hög halt av protein, mätning vid ca 10 g protein per ounce. Ett uns av ost kan också innehålla upp till 10 g protein och bör betraktas som en "high-protein" mat. Svartögda ärtor, bönor och pinto bönor är alla mycket protein, innehållande ungefär 7g till 9 g protein per 1/4 kopp servering. Pasta, ärtor, sojamjölk, potatis och bröd är relativt höga i protein, som är vitt ris och majs. Små portioner (1/4 till 2/3 kopp) av dessa livsmedel har mellan 3g att 7g protein och bör ätas sparsamt med de som följer en låg-protein diet.

tillskott

Eftersom kroppen inte kan få några av de essentiella aminosyror som den behöver när du är på en låg-protein diet, tala med din dietist eller nephrologist om att ta ketosyra tillskott - en syntetisk essentiell aminosyra som kommer att ge din kropp med aminosyror det kräver, utan att överbelasta dina njurar.

Hur kan vi minska mycket protein i njure

Njurpatienter har ofta höga halter av urinprotein eftersom deras njurar spiller denna molekyl i urinen. Känd som proteinuri, är detta villkor en röd flagga för njursjukdom. Proteinuri är särskilt besvärande eftersom själva handlingen att filtrerings proteiner minskar njurfunktionen under månader och år. Därför är det önskvärt att njurpatienter minska mängden protein spillts av sina njurar.

Steg 1

Övervaka din urin protein i flera månader. Många patienter har rutinlaboratorier varje månad eller varje kvartal. Olika tekniker inkluderar 24-timmars urinprov, protein: kreatinin test och mätstickan. Se vad teknik din nephrologist föredrar och varför.

Fortsätta att övervaka hur mycket protein dina njurar spiller i flera månader. Eftersom förkylningar och infektioner kan orsaka övergående ökningar i protein, kommer du vill åtminstone flera månader av data.

Steg 2

Ta en ACE-hämmare om din nephrologist tänker dess lämpligt. ACE-hämmare är också kallas en ACE-hämmare. ACE-hämmare ges normalt för att sänka blodtrycket. Men i många fall de ges till njurpatienter, oberoende av blodtrycks frågor eftersom de sänker urinprotein. ACE-hämmare är i allmänhet tolereras väl av de flesta patienter. I många fall är de allt som behövs för att minska onödig protein.

steg 3

Sänk din dietary protein om din nephrologist tycker det är lämpligt. Begränsa protein som används för att vara ett allmänt accepterat sätt att behandla proteinuri. Men inte längre är denna standard råd för njurpatienter. Olika nephrologists har olika åsikter i denna fråga.

steg 4

Ta en starkare läkemedel såsom prednison om din nephrologist anser att det är lämpligt. Mayo Clinic föreslår att prednison minska inflammation, vilket i sin tur minskar proteinuri. Även om det inte utan biverkningar, kan en kurs av prednison vara mycket effektiv i att eliminera proteinuri helt och hållet. Vissa läkare vilja använda en mycket hög intravenös dos medan andra föredrar orala doser varannan dag. Vissa patienter börjar med en kort kurs av intravenösa behandlingar, följt av orala doser.

varningar

  • Proteinreducerad bör aldrig göras utan att först rådgöra med nephrologist eftersom det kan vara skadligt. Till exempel patienter med slutstadiet njursjukdom är oftast undernärda och behöver all protein malt. Likaså bör växande barn aldrig berövas protein oavsett läget i sina njurar.
  • Oavsett vilken metod din läkare ordinerar, vara noga med att följa instruktionerna mycket noga och inte abrupt avbryta tar något läkemedel.

tips

  • Utvärdera andra alternativ. Ett nära samarbete med din nephrologist eftersom han kan hjälpa dig att balansera risken för proteinuri mot risken att ta ett visst läkemedel.
Vad är orsakerna till en svullen njure?

Njursjukdomar kännetecknas av en minskning av njurfunktionen för tre eller fler månader i följd, konstaterar National Kidney Foundation. Njurarna tjänar en viktig roll i att ta bort avfall och överflödig vätska från kroppen genom urinering. Olika faktorer kan hindra denna process, vilket vätskeretention, toxiner att bygga upp och kroniska sjukdomar i njurarna som blir livshotande. En typisk symptom på njurstörning är inflammation eller svullnad. Orsaker allt från urin reflux till samexisterande sjukdomstillstånd.

glomerulonefrit

Enligt MayoClinic.com är glomerulonefrit en form av njursjukdom orsakar akut eller kronisk njurinflammation. Glomeruli är ett konglomerat av små filter i varje njure som ansluter till tubuli, som samlar vätska från kroppen. Tillsammans de glomeruli och tubuli bildar en nefronet, huvud funktionell enhet i varje njure. Filtrering blod och åter giftfri blod till blodomloppet samt innehållande nödvändiga proteiner extraherade från filtreringsprocessen är betydande njurfunktioner. Bakterier och virusinfektioner samt immunsjukdomar kan hindra glomeruli från att slutföra filtrering och avfall utsöndring krävs för njurarna att fungera korrekt. Skador från dessa källor leda till njurinflammation och akut eller kronisk njursvikt.

Polycystisk njursjukdom

En genetisk sjukdom som kallas polycystisk njursjukdom orsakar flera cystor att växa i njurarna. Cystor förstöra normal njurvävnad, vilket leder till utvidgningen av njurar. Penn State Milton S. Hershey Medical Center förklarar att detta villkor är en medfödd defekt i kromosomerna, som har en 50 procent risk att skickas till avkomman när den förekommer i en förälder. Vuxna med en dominant polycystisk njure gen erfarenhet symtomdebut efter 30 års ålder. Symtomen omfattar tryck i buken från svullna njurar, ryggont och trötthet.

vesikoureteral Reflux

Onormalt flöde av urin från blåsan tillbaka till njurtubuli, så kallade urinledare, är ett tillstånd som kallas vesikoureteral reflux. National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer tyder på att detta villkor är vanligen diagnostiseras i barndomen efter att ha upplevt en urinvägsinfektion. Primär vesikoureteral reflux uppstår när ett barn föds, ventilen gränsar till urinledaren till urinblåsan är nedsatt, vilket urin att backa upp. Den sekundära formen av detta tillstånd som händer när en blockering resultat från en infektion i urinblåsan som orsakar njurar och urinblåsa svullnad. Beroende på det enskilda, är detta tillstånd behandlas med antibiotika för att hantera infektion eller genom ett kirurgiskt ingrepp för att elongate nedsatt röret.

Hydronefros och interstitiell nefrit

Hydronefros är uttänjning eller svullnad av njurarna på grund av hinder mellan urinledaren och njurbäckenet. Merck Manuals Online Medicinska biblioteket konstaterar att detta villkor kan leda till en blodpropp eller stenar i urinledaren. Interstitiell nefrit är inflammation i njurarna som kan vara tillfällig eller kronisk, beroende på orsaken. MedlinePlus förklarar att interstitiell nefrit kan vara resultatet av läkemedel allergier eller från användning av läkemedel, såsom acetaminofen, eller vara en bieffekt av att använda antibiotika.

Vad Protein livsmedel är minst skadliga för njurarna?

Njurarna fungerar för att avlägsna överskott av gifter från systemet efter maten rötas, passerar genom tarmen och näringsrikt blod filtreras genom levern. Njurarna arbete att balansera halter av näringsämnen i blodet, ta bort oanvända kalium och fosfor, balansera natrium och processprotein biprodukter såsom urinsyra. Om du har en njursjukdom, är deras funktion minskas och ibland äventyras ännu mer genom att äta stora mängder protein. Byte av livsmedel som innehåller mycket protein med dem som har mindre protein kan bromsa njurdegeneration och hålla dig friskare.

njure Filtrering

Njurarna använder miljontals små filter som kallas glomeruli att avlägsna slaggprodukter från blodet och utsöndra dem från kroppen via urinen. Glomeruli fungerar också som en barriär för att hålla proteiner i blodet från att passera in i urinen. Hos personer med njursjukdom, de skadade delarna av glomerlui är oförmögna att förhindra att detta händer och låta avfall från hög proteinhalt livsmedel i urinen, orsakar proteinuri eller protein i urinen. Tillsammans med att förlora protein, enzymer och sjukdomsbekämpande immunoglobuliner också förlorade. Individer som förlorar mer än 3 gram protein under en 24-timmarsperiod kallas nefrotiskt. Ju mer protein som finns i maten du äter, desto mer protein förlust du uppleva och desto större är risken för att flytta in i ett neurotiskt tillstånd.

Hög proteinskada

Proteinmolekyler är större i storlek än andra molekyler som passerar genom njurarna. Som ett resultat, kan de skada de glomeruli. Livsmedel som innehåller mycket protein påskynda graden av njursjukdom genom att orsaka onödigt slitage på glomeruli. National Kidney Foundation rekommenderar att personer med kronisk njursjukdom och diabetes konsumera livsmedel låg i proteiner för att bromsa utvecklingen av sjukdomen.

reducerande Protein

National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer rapporterar att människor som har möjlighet att sänka sitt proteinintag till 0,2 gram per varje kilo kroppsvikt under perioden av ett år visat sig ha det övergripande friskare halter av fosfor, bikarbonat och urea i sin blod. Hastigheten för njurdegeneration hos dessa patienter har minskat avsevärt.

Hög protein kontra låg proteinhalt livsmedel

Alla kött inklusive nötkött, kyckling, lamm, gris, bison, rådjur och annat vilt innehåller mycket protein. Andra hög proteinrika livsmedel inkluderar de flesta fiskar, särskilt lax, tonfisk, hälleflundra och haj. Också på listan över proteinrika livsmedel är mejeriprodukter och ägg.

Lägre proteinrika livsmedel alternativ inkluderar imitation krabbkött, tofu och andra sojabaserade livsmedel, räkor, ägg substitut, alfalfagroddar, baljväxter, nötter smör, seitan och grönsaker. Råa eller ångkokta grönsaker är hälsosamma, eftersom de behåller de flesta av sina näringsämnen. Nyligen Juiced grönsaksjuicer är också en välsmakande komplement till en låg-protein diet. Grönsaker som sparris, blomkål, broccoli, brysselkål, vattenkrasse, majs, gurka, gröna bönor, persilja, selleri, och Jerusalem eller regelbundna kronärtskockor är bra låg-protein livsmedel.

Vilket gör Low Protein Välsmakande

För människor är vana vid att äta en kost rik på kött, ost, mejeriprodukter och ägg, flytta till en låg-protein diet kan inte känna tillfredsställande i början. Några knep kan hjälpa dig att känna mer nöjd med din nya diet. Äta smörgåsar med massor av grönsaker staplade högt på tjocka skivor, hela korn bröd. Välj bröd med smak såsom råg eller surdeg. Använd tunt skivat kött och sprida ut dem så att du fortfarande har smak men inte kvantiteten. Tillsätt ris och pasta till hemlagade grönsakssoppor att lägga huvuddelen. Välj mjölkersättning som är låg i protein, såsom sojamjölk när du gör grädde soppor och såser.

Varning

Trots låg-protein diet kan bromsa graden av njursjukdom, bör en individ aldrig börja äta en låg-protein diet på egen hand utan att först rådfråga sin läkare. Det kanske inte är rätt tillvägagångssätt för vissa njurpatienter. Till exempel är de på dialys som visar muskel wasting ofta rekommenderas av nephrologists att äta hög proteinhalt livsmedel. Läkaren är den bästa personen att ge dig råd om vilken diet är bäst för dig.

Diet för ärrbildning av en njure

Kronisk njursjukdom ger ärrbildning i njurarna. Ärrad vävnad är oförmögen att filtrera blod effektivt, vilket lämnar den återstående friska vävnaden överarbetad. När de små filter som kallas glomeruli måste kompensera för förstörda vävnaden, de sägs vara hyperfiltrating. Mycket långsamt, kan ärrbildning påverka så mycket av en njure transplantation eller dialys är nödvändig. Om ärrbildning är särskilt avancerad, är kosten justeringar krävs ofta för att kompensera för förlusten av njurfunktionen.

Kalium

När njurar bli ärrad, de inte längre avlägsna överskott kalium från blodet på ett effektivt sätt. Friska njurar hålla serumkaliumnivåerna inom ett mycket snävt intervall eftersom kaliumkoncentrationer kontrollera om en nerv kan avfyra. När nerv inte skjuta, kan oregelbundna hjärtslag och hjärtattacker uppstå. Att förhindra att detta händer, nephrologists rekommenderar kalium begränsning när serumkaliumnivåerna överstiga 5,0 mg / dL.

Fosfor

Serumnivåerna av fosfor kan också bli förhöjda när njurar så ärrad att njurfunktionen försämras. Höga fosforhalter kan börja dra kalcium från ben, vilket permanent försvagade ben som fraktur lätt. Om patientens fosforhalten överstiger 5,5 mg / dl, nephrologists ordinera ofta fosfor bindemedel som fångar cirkulerande fosfor, och rekommenderar att patienter undvika mejeriprodukter, baljväxter, bönor, choklad, öl och andra höga fosfor livsmedel.

Protein

Om ärrbildning är minimal och urin protein är hög, vissa nephrologists rekommenderar att patienter äter en låg protein diet för att förlänga hälsa njurarna. En sådan diet rekommenderas inte för barn eller om proteinnivåer normaliseras. Om ärrbildning är så extrem att dialys är nödvändig, nephrologists rekommenderar att patienter äter mer hög proteinhalt, lågt kolesterol livsmedel såsom kyckling och fisk. Detta protein uppsving är nödvändigt eftersom dialys ta bort vissa aminosyror bildar blodet.

njur vitaminer

Kosten för patienter med ärrade njurar kan vara så restriktiva att undernäring sätter in. Nephrologists ordinera ofta njur vitaminer som Nephrovite, Nephrocaps, RenaPlex, NephPlex och andra. Dessa multivitaminer vitaminer bidra till att kompensera för nedsatt ärrbildning eftersom de inte har kalium, fosfor eller vitamin A, som ofta är förhöjd samt. Njur vitaminer inkluderar även en biologiskt aktiv form av vitamin D eftersom ärrade njurar är oförmögna att producera det enzym som omvandlar D-vitamin finns i kostkällor till en form som kroppen kan använda.

Njurarna är vitala organ ligger nära mitten av ryggen. Njurar fungerar genom att filtrera blodet från slaggprodukter och överskottsvatten. Denna process förbereder kroppen att eliminera avfall och vatten genom urinering. Om dina njurar inte fungerar korrekt, bygger ackumulerade avfall i blodet och skadar din kropp. Att äta en diet att rengöra njurarna ser till att organ renar blodet och hålla dig frisk.

Fungera

Njurarna eliminera slaggprodukter ackumulerade genom metabolism och matsmältning. Njurarna fungerar genom att absorbera mineraler och föreningar medan utsöndra toxiner. Organen hjälper också styra natrium, svavel och fosfatnivåerna i kroppen. Överskott mineraler och salter elimineras genom urinen. Dricka mellan 10 till 12 glas renat vatten varje dag ser till att du passerar överskott avfall och att dina njurar fungerar ordentligt.

Fördelarna med Kalium

Organiska färska druvor är till hjälp för rengöring njurarna. Druvor innehåller en betydande mängd av kalium. All4NaturalHealth.com säger mineralhjälpmedel för att stimulera blodflödet i hela kroppen. Kalium ser njurar fungerar leverera giftfri blod till hjärtat. Drick ett glas färsk druvsaft eller äta ekologiska druvor regelbundet i din kost för njur rensning.

Betydelsen av urinsyra

Urinsyra är en toxisk substans som ackumuleras i kroppen. Den skadliga substansen kan orsaka skador på njurarna såväl som andra organ. Tranbär är en utmärkt källa av kinin som konverterar till hippursyra inuti levern. Hippursyra hjälper till att eliminera gifter som urinsyra. Blandning och dricka en kopp tranbär med vatten och citronsaft renar njurarna av urinsyra.

Fördelar med vattenmelon

Vattenmelon är rikt på många vitaminer, mineraler och kraftfulla antioxidanter. Vattenmelon ger en betydande mängd av kalium och magnesium. Den Readers Digest Association säger de två mineraler är kända för att hjälpa njurar renar blodet och balansera blodtrycket. Dessutom innehåller vattenmelon en kraftfull antioxidant som kallas lykopen. Antioxidanten skyddar cellstrukturer från oxidativ skada som orsakas av fria radikaler.

överväganden

Livsmedel rika på protein inte föreslås om du har problem med njurarna. En kost rik på protein kan förvärra dessa villkor. Undvik att äta kyckling, kalkon, ägg, kött och andra rika proteinkällor. Metaboliserar proteiner orsakar njurarna för att förstora och lägger stress dina organ. Ät färsk frukt, grönsaker och örter i din kost för att se till att njurarna kan fungera korrekt.