XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

eltandborste mögel

Hur man kan bli av mögel på en elektrisk tandborste


Ibland laddnings bas på en elektrisk tandborste huvud blir mögligt efter lång tids användning utan rengöring. Mögel kan vara giftiga, och bör tas bort omedelbart. Frekvent rengöring av tandborste bas är oerhört viktigt att hålla mögel och mjöldagg i schack. Byt alltid huvudet på tandborsten om formen är närvarande. Byt ut tandborsthuvudet regelbundet med tre månaders mellanrum.

Instruktioner

1 Blanda klorblekning med vatten vid en en-till-10-förhållande.

2 Ta bort huvudet från basen på tandborsten.

3 Doppa rengöring tandborste i blekmedelslösningen.

4 Scrub basen av tandborsten runt utsidan tills inga formkvarstår. Följ upp med rent, varmt vatten och torka av.

5 Skruva muttern från toppen av basen och ren insida med rengörings tandborste och blekmedel.

6 Doppa trasan i bleklösningen. Skrubba ned laddnings basen av den elektriska tandborsten.

Tips

  • Frekvent rengöring av tandborsten med hjälp av en desinficerande torka på samma sätt som beskrivits ovan kommer att hålla din eltandborste fri från mögel. Rengör tandborste när du utför regelbunden rengöring på ditt badrum.
  • Bleach är en frätande vätska, så se till att bära gummihandskar vid rengöring med det. Kasta bort eller rent ordentligt någon produkt som används i bleklösningen. Underlåtenhet att göra detta, eller intag denna vätska kan orsaka allvarliga skador. Se till att den tunna tyget är rent vitt eller något du inte bryr sig om, eftersom blekmedel kommer att missfärga den.

Tecken och symtom på mögel exponering i hemmet


Det är vanligt att hitta vissa mögel i hemmet, särskilt på platser där luftfuktigheten talen är höga året runt. Mögel återvinner näringsämnen i miljön, bidrar till att bryta ner döda material såsom djur- och växtmaterial. Du hittar mögel praktiskt taget överallt: i livsmedel, jord och på fönsterbrädor. Sporerna produceras av mögel sprids via insekter, luft och vatten. Mögel trivs i fuktiga förhållanden och kan skapa allvarliga hälsoproblem.

luftvägssymtom

Vissa personer som har utsatts för höga halter av mögel kan uppleva nästäppa och sinus passager. Mögel exponering kan också bidra till en ihållande hosta och ont, kli i halsen. Andningsbesvär fritt och väsande andning kan också vara symptom på mögel förgiftning.

Allergiliknande symptom

Nysningar och kliande, rinnande ögon kan vara tecken på mögel exponering. Om du misstänker att du har blivit utsatt för höga halter av mögel och du normalt inte har allergiska symptom, är det viktigt att träffa en läkare direkt för att bedöma vad som orsakar dina krämpor.

Andra allvarliga symptom

De som har haft extrem exponering för mögel kan uppleva symtom som en smuts-liknande smak i munnen, mörk eller smärtsam urinering och svullna lymfkörtlar. Domningar, stickningar, och nattliga svettningar kan också förekomma efter långvarig exponering.

mycotoxicosis

Mycotoxicosis, en systemisk infektion som utvecklas efter mögel exponering bidrar till andra symtom som minnesförlust, sluddrigt tal, huvudvärk, vision sjukdomar och extrema blodtryck. I svåra fall, stora bölder på halsen och gulnade naglar är tecken på exponering.

Mögel och mjöldagg är båda typerna av svampar (singular: svamp). Dessa organismer växer vanligtvis i mörka, fuktiga platser. Mögel och mjöldagg kan både orsaka betydande hälsoproblem, särskilt med avseende på andningsorganen. När svampar reproducera, är deras sporer ut i luften, som sedan lätt kan inhaleras in i lungorna och orsaka andningsproblem.

Mögel

Mögel är en typ av mögel. Mögel är en platt, tunn, svart eller vit tillväxt som produceras på ett antal olika ytor genom formar. Dessa organismer växer i områden som har en hög mängd av fukt, till exempel

duschväggar och fönster. Mildews bildar även på andra ytor, såsom duschdraperier och andra tyger. Mildews kan också utvecklas på växter.

Forma

Mögel är en typ av svamp. Formar kan visas i en mängd olika färger, såsom grön, vit eller svart. Formar visas vanligtvis på livsmedel, såsom bröd eller frukt och grönsaker. Formar kan också växa på hushålls ytor såsom väggar, golv och tak.

Svamp

Mjöldagg och mögel är två exempel på svampar. Till skillnad från växter, kan svampar inte göra sin egen mat. För att överleva, förbrukar de antingen dött organiskt material eller parasiterar andra organismer. Vanliga svampar inkluderar jäst och svamp.

Förebyggande

Om mögel eller mögel finns i ditt hem, är det viktigt att du rengör de drabbade områdena direkt. En 10 procent bleklösning är mest effektiv vid rengöring av små områden. Om du har ett större område i ditt hem påverkas av mögel, bör du kontakta en professionell för att städa upp.

Varning

Använd alltid skyddsutrustning, såsom handskar och masker, vid rengöring områden som berörs av överdriven mögel eller mögel.

Hur man ansöker en klar gel Coat till en glasfiber båt


Konstant exponering för vind, vatten och sol kan bära ner båtens skyddande gelcoat över tiden och du kommer snart upptäcker att du behöver för att tillämpa en tydlig gelcoat till glasfiber båt. Gelcoat inte lägga till något till styrkan i glasfiber, men det skyddar glasfiber från att läcka och väderskador. Gelcoat kan också återställa eller ens ändra färgen på båtens skrov.

Instruktioner

Applicering Gel Coat

1 Vänd båten upp och ned om du kan så att du har en bättre arbetsvinkel. Rengör med tvål och vatten och torka med en trasa fuktig med aceton för att avlägsna gamla vax, olja eller fett. Torka båten igen med en trasa, fuktig med styren. Styrenet aktiverar den befintliga gelcoat och gör den nya pälsen fästa bättre.

2 Fyll hinken med så mycket gelcoat som du kan använda innan den börjar hårdna. Eftersom du är klar gelcoating hela båten, kommer du inte att lägga till pigment. Lägga katalysatorn i proportioner som rekommenderas av tillverkaren.

3 Tunna gelcoat med Duratec Hi-Gloss Tillsats om du använder en sprutas så att gelcoat sprutar jämnt. Du måste experimentera med tjockleken för just din spruta. Om borsta gelcoat, tillämpa full styrka för att undvika penselränder som är resultatet av en alltför tunn ansökan.

4 Slutföra första gelcoat vänta sedan fyra timmar innan en annan. Första skiktet kommer fortfarande att vara klibbig. Tryck på pälsen med fingret. Det bör inte lämna ett intryck med nageln. Applicera ett andra skikt och låt härda i en annan minst fyra timmar. Denna päls blir klibbig, men tillräckligt hård för att motstå lämna en nagel intryck.

5 Tillämpa en tredje gelcoat och låt det härda över natten. Den tredje coat bör inte ha någon klibbighet alls efter fyra timmar. Tre skikt bör göra det, men om du vill lägga till en annan, bara att följa samma procedur som tidigare.

6 Sand hela skrovet med 1000-grit sandpapper eller fin stålull för att bringa ytan till en tråkig lyster. Torka området. Ladda en mjuk vikta duk med fin gnugga förening en virvel det över hela skrovet. Använd en buffert för att polera i cirkulära rörelser börjar med hårt tryck och få progressivt ljusare tills ytan blir glasartade och inte längre visar hologram.

7 Applicera flera lager av vax över gelcoat att ytterligare skydda ytan från repor, skrubbsår och väder skador.

Tips

  • Inte tunn gelcoaten med aceton eller andra thinner. Detta kan leda till att gelcoaten att skapa en alligator liknande rippled yta när sprutas på och förstöra alla era verk.
  • Ju mindre du tunna gelcoat, desto bättre kommer det att bli.

Gel hätta är silikonbaserat och är avsedda för personer som har deformerade tånaglar, hammartå, inåtväxande tånaglar, liktornar eller överlappande tår. Om du är en ivrig löpare, då kanske du är alltför bekant med löpare tå - när tånagel blir svart eller mörkt lila. Gel tåhättor kan förhindra det från att hända. Gel hätta avlasta trycket, som skyddar tårna från ytterligare skada och förhindrar smärta när man går.

Fungera

Gelen tåhätta förhindrar tryckrelaterade skador, inklusive förhårdnader och blåsor, samt ger en barriär mot friktion. Gel hätta täcker och skyddar tån, vilket hindrar dig från att förlora en tånagel. Locken är tillverkade av mineralolja impregnerad silikon och som ett resultat inte absorberar lukter och kommer inte att göra dina skor eller fötterna stinker. Du kan lämna tvätta locken. Gelén långsamt frigörs, som återfuktar din skint. En annan fördel med gel hätta är att de håller sin form.

I mellan tårna

Gel hätta är idealiska för att skydda de känsliga områden mellan tårna när du bär sandaler eller flip-flops. Gelén möjliggör stötupptagning samt stabilitet och komfort.

Pinched Toes

Vissa människor har kläm tår. Detta innebär att deras tår gnugga upp mot varandra. Liktornar utvecklas som ett resultat av detta ständig kontakt, som orsakar smärta. Iklädd en gel tåhätta hjälper - samt använda tå separatorer och tå distanser och som bär en sko som har en stor tårna.

Korrekt passande skor

För att förhindra fot och tå skador och problem, ha skor som passar ordentligt och undvika höga klackar när det är möjligt och spetsiga-toed skor som krama tårna, råder Canada Centre för hälsa och säkerhet. När fötterna ont, resulterar detta i obehag och påverkar hela kroppen inklusive dina leder och muskler. Fotproblem kan vara handikappande.

Clean Up & Borttagande av en fågel Nest


Närvaron av ett fågelbo utanför hemmet kan orsaka flera problem. Den vanligaste av dessa kan vara en irriterande kör av fågel samtal som du hellre skulle göra utan. Tänk dock att ta bort ett bo kräver vissa säkerhetsåtgärder, inklusive skydd mot smitt och ordentlig stege användning.

Instruktioner

En Studera typ av fågel häckar i problemet plats. Besök din statens avdelning för miljöskydd webbplats och anpassa egenskaperna hos din fågel med de som erbjuds på webbplatsen. Lägg märke till om denna särskilda fågel är i fara eller inte, oavsett om de kemiska eller annan avskräckande användning är laglig och om det finns några andra lagar som gäller för behandlingen av djuret.

2 Hitta en ansiktsmask, gummi eller latexhandskar och gamla kläder. Fåglar och material i sina bon kan orsaka sjukdom så skydda dig, din familj och husdjur från onödig exponering. Ha spotter bära samma och har en soppåse till hands för att ta emot de kapsla material.

3 Få fågeln (s) ur boet. Du vill inte ha en övernattnings mor eller far fågel i boet när du tar bort den. Detta kommer sannolikt att resultera i en hackskador eller andra lika oönskade skador. Att försöka skrämma den eller användning av en kemikalie (se varning) kan fungera. Det säkraste satsningen är att grin och födde det tills ungarna fram ur sina skal och föräldrarna är inte som defensiv.

4 Fysiskt bort boet. Om det är säker och tillgänglig och du är säker på att det inte finns någon levande fågel (spara kanske ägg) i boet, ta ner. Om detta kräver skalning höjder eller med hjälp av en stege, hitta någon att upptäcka dig och hålla basen av stegen. Passera boet och några andra oönskade skräp ner till din spotter och ner för stegen.

5 Betrakta omlokalisering. Om det är möjligt att ta bort boet och flytta den till en närliggande träd sedan prova. Detta är särskilt värdefullt om det fortfarande finns ägg i boet som inte har kläckts ännu. Ring din utrikesdepartementet av miljöskydd och be om en lämplig metod för att flytta ett bo.

Tips

  • Inte klättra på tak eller i ett träd om du är orolig för din fysiska begränsningar. Se till att stegen är tillräckligt hög, i gott skick och uppfyller viktkraven.
  • Kemikalier är inte alltid tillåtet att använda. Även om de är, kan du inte att kunna använda den på de arter som förekommer på din egendom. Gör forskning på statens policy så att du inte bryter mot lagen och ådra sig böter.
  • Medan vissa stater kan tillåta dig att använda ett skjutvapen för att döda eller skrämma en fågel, betyder det inte att din kommun gör. rådfråga alltid lokala myndigheter innan du använder ett skjutvapen av någon anledning rör fågel eller annan skadedjur bort.

Best Gel Sulor


Fötter behöver adekvat stöd för att stödja kroppens vikt och utföra dagliga aktiviteter, men ofta skor ensam inte ger rätt mängd stöd. Gel skär, som är geléfyllda kuddar som kan placeras inuti en sko, kan ofta öka skons stöd och prestanda. Gel skär kan lindra tillbaka och knä smärta, värk i trampdynan, smärta i benet och bidra till att öka hålfotsinlägg. Det finns många olika typer av gel skär tillgängliga.

Silikongel Arch Sulor

Enligt Footsmart.com, dessa gel inläggssulor ger utmärkt arch support. Den dubbla tjocka designen gör sulorna för att bilda runt foten. Dessa sulor passar de flesta stil skor, även de som inte har inbyggda sulor som kan tas bort. Silikongelen båge sulor ger stöd särskilt inriktade på hälen och båge, två känsliga områden. Dessa skär rekommenderas för personer som lider av diabetes fötter, fettkudden atrofi, plantar eller häl smärta och metatarsalgia.

Custom Fit Sulor

ArchCrafters Custom Fit helsulorna är unika genom att de är anpassade monteras på foten och tillgängliga över disk. Kliv in i formen, vänta på att ställa in, och klipp ut dina egna monterad innersula. Dessa sulor är särskilt effektiva för personer som lider av felaktig fot rörelse, rygg och knä smärta och häl smärta. ArchCrafter sulor är stötdämpande och bekväm. De är utformade för skor med lösa inläggssulor. Dessa sulor är inte rekommenderas för personer med platta fötter.

Gel Thong Sandal Sulor

Dessa gel inläggssulor är konstruerade för rem sandaler, vilket gör dem perfekta för sommar stil skor. På grund av deras klar färg, de är i princip osynlig och gå i rem sandaler mycket mer bekväm. Gelén i dessa sulor tjänar till att absorbera stötar och för att minska friktionen längs hela undersidan av foten. De håller också fötterna glider i dina sandaler när du går. Eftersom materialet är hypoallergen, kommer det inte irritera fötter. Dessa sulor rekommenderas för dem som lider av hälen och båge, ryggvärk och diabetisk fot.

Scholl massera Gel Inserts

Scholl produkter finns på de flesta apotek och livsmedelsbutiker. Dessa massera gel skär ger överlägsen stöd för personer som lider av arch smärta, knä smärta, hälen smärta, vårtor och sko friktion. Deras "dual-våg design" ger dämpning och stötdämpning och fast gel i innersulan är extra stödjande.

Hur man tar bort envis Mögel från en båt Seat


Mögel är en sorglig realitet ombord på en båt; inte bara båten utsätts för en fuktig miljö, är sätena utsätts för stänk av vatten från en rad olika källor. Om du inte torka båt platser till inom en tum av deras existens innan du täcka dem med din båt täcka, kommer mögel den perfekta odlingsmedium: en mörk, varm, fuktig miljö. Medan allvarliga mögel fläckar kan utvecklas om en liten lapp av mögel tillåts få fotfäste, kan du ta bort de flesta mögel fläckar om du tackla dem med allt kraftfulla åtgärder.

Instruktioner

1 Doppa en skrubber svamp i en blandning av en liter varmt vatten och en kopp citronsaft eller en kopp ättika. Skrubba mögel fläcken.

2 Kombinera en kopp flytande diskmedel, en gallon av varmvatten och en matsked av tri-natriumfosfat. Doppa skrubbern svamp i blandningen och använda skur-pad sida att skrubba mögel.

3 Blanda en kopp natriumhypoklorit - flytande klor tvätt blekmedel - och en liter vatten. Skrubba ytan med en ren trasa doppas i blandningen.

4 Tvätta stolen med outspädd tvätt blekmedel och en ren trasa om allt annat misslyckas.

5 När mögel fläcken är borta, applicera ett skikt av vinyl balsam med en ren trasa.

Tips

  • Innan du täcker båten, torr allt - säten, bindestreck, instrument och däck.
  • När du täcker båten, sätter två två fot långa bitar av PVC-rör, så att de sticker ut från under locket i fören och aktern på båten.
  • Gummihandskar och skyddsglasögon när du arbetar med produkter som blekmedel och tri-natriumfosfat.

Nästan varje andetag du tar har mögelsporer i det, enligt Lisa Belkin av New York Times Magazine. Mögel är oundvikligt i de flesta klimat, eftersom fukt i trä och cellulosabaserade material i husen är perfekt grogrund för en mängd olika formar, såsom Stachybotrys chartarum eller svart mögel.

Astma och allergier

Allergiska reaktioner såsom kliande, rinnande ögon, nysningar, utslag, nässelfeber och kliande hud kan resultera från en form infektion. Dessutom har de Centers for Disease Control and Prevention kopplade formen för astma och pipande andning hos personer som annars är friska. Människor som har kronisk astma kan ha ökat attacker på grund av mögel också.

fungal sinuit

Allergisk svamp bihåleinflammation är en allergisk reaktion mot mögelsporer sprids i luften, rapporterar American Academy of Otolaryngology. Svamp skräp kan samlas i sinus hålrum som bildar en tjock blockering som inte försvinner på egen hand. Allergisk svamp bihåleinflammation kan tillskrivas en mängd olika svampar, liksom Stachybotrys chartarum. Vissa patienter svarar bra på orala antimykotika eller antibiotika, men andra kan behöva operation för att vattna bihålorna och ta bort svampen och slem blockering om infektionen är allvarlig.

invasiv bihåleinflammation

Invasiv bihåleinflammation är en sällsynt men allvarligt tillstånd som kan drabba människor som har nedsatt immunförsvar. Invasiv sjukdom uppstår när mögelsporer kolonisera bihålorna och sedan migrera till ögon, hjärnan eller andra organ och fortsätter att föröka sig i toxiska kolonier kallas mykotoxiner, som hämmar organfunktion. WebMD och American Academy of Otolaryngology lista kirurgi och intravenös antibiotika som behandlingar för invasiv bihåleinflammation.

Hur man kan eliminera mögel

Mögel kan elimineras från hårda ytor, såsom kakel eller trä, med kommersiella rengöringsmedel eller blekmedel. Porösa ytor såsom textilier, mattor eller takplattor kan behöva kastas bort. I svåra fall, såsom mögel som resulterade från översvämningar, kontakta en professionell mögel rengöring expert för att grundligt behandla ditt hem. Det är viktigt att befria ditt hem av alla spår av mögel, som även döda mögel kan orsaka en allergisk reaktion, säger CDC.

Biverkningarna av vitamin D 1,25 mg Soft Gel

Din läkare kan ordinera vitamin D 1,25 mg mjuka geler för dig om du har problem att absorbera kalcium normalt. Detta kan inträffa på grund av medicinska tillstånd såsom osteoporos eller hög ålder, bland andra. Denna typ av vitamin D, även känd som ergocalciferol "eller vitamin D2, levereras i denna höga betyder i allmänhet skulle tas endast en gång per vecka. Det motsvarar cirka 50.000 IE. Den normala dagliga dosen för vuxna, Linus Pauling Institute stater, är 600 IU. Därför ska du inte ta detta tillägg utan att rådfråga din läkare först.

Förkalkning

Om du tar vitamin D 1,25 mg mjuka geler, du riskerar att förkalkning, ett symptom på hypervitaminos D, Drugs.com rapporter. Detta händer i mjuka vävnader såsom hjärtat och lungorna; mjukvävnaden gradvis blir härdad, vilket gör organ som påverkas arbete mindre effektivt. Läkaren bör hålla koll på din användning av detta tillägg och titta efter tecken på förkalkning. Om du börjar uppleva andningssvårigheter eller dina hjärtslag verkar arbetade, kontakta din läkare omedelbart.

njur~~POS=TRUNC

Ta vitamin D 1,25 mg mjuka geler kan orsaka problem med njurarna, indikerar Drugs.com. Tillägget kan till exempel hindra dina njurar inte fungerar korrekt. Detta kan inträffa i mycket allvarliga sätt, såsom större njursvikt som kan vara dödlig. Läkaren bör kontrollera dina njurar noga när du tar detta recept-styrka tillägg.

hypertoni

Du kan utveckla högt blodtryck eller högt blodtryck, om du använder en D-vitamintillskott. Detta kan hända om tillägget påverkar ditt hjärta och blodkärl, vilket får dem att tygla. Medan många läkemedel finns för att behandla högt blodtryck, är det betraktas som ett allvarligt medicinskt tillstånd. Högt blodtryck tvingar hjärtat att arbeta hårdare, den extra belastning kan orsaka hjärtattacker.

osteoporos

Sjukdomen kallas osteoporos minskar densiteten och därmed styrkan i dina ben. Kvinnor i synnerhet som har förbi igenom klimakteriet redan är mottagliga för att utveckla sjukdomen. Användningen av D-vitamintillskott kan också leda till demineralisering av skelettet, vilket gör att få osteoporos indikerar Drugs.com.

gastric problem

D-vitamin i höga doser kan till exempel 1,25 mg också orsaka gastrointestinala problem. Du kan till exempel drabbas av förstoppning när man tar det, RxList.com rapporter. Tillägget kan också göra att du blir illamående och inte kan äta normala mängder mat. Berätta för din läkare om du upplever någon av dessa biverkningar medan du tar D-vitamintillskott.