XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

druvor urinvägsinfektion

Översikt

Urinvägsinfektioner börjar som urinvägsinfektioner. Dessa infektioner inträffar när bakterier tar över i urinröret och spred sig till urinblåsan. Om den inte behandlas, kan en urinvägsinfektion finna sin väg till njurarna. Urinvägsinfektioner är tio gånger vanligare hos kvinnor än män, enligt University of Maryland Medical Center, och tyvärr kan inte botas. Det finns dock vissa tecken på att vissa frukter kan bidra till att kompensera symptom och förhindra att dessa infektioner upprepas.

tranbär

Tranbär har varit tippad som super frukt som förhindrar urinblåsan och urinvägsinfektioner. En studie vid University of Stirling för Cancer Care Research Centre i Stirling, Storbritannien visade att dricka osötad tranbärsjuice inte minska mängden UVI en kvinna blir under ett års tid. University of Maryland Medical Center instämmer också med denna studie och anser att detta är så framgångsrik eftersom föreningarna i denna osötad tranbärsjuice hämmar bakterierna från att fästa sig till urinvägarna och urinblåsan väggar.

blåbär

Blåbär, som tranbär, innehålla en förening som kallas proantocyanidiner som avhåller de bakterier som vanligtvis orsakar en infektion i urinblåsan att fästa till cellerna hos blåsvävnad. Enligt en studie utförd vid Rutgers University i New Jersey, äta en stor näve blåbär per dag kan hjälpa de flesta individer att bekämpa urinvägsinfektioner och hindra dem från att hända alls. Blåbär har också kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper så att de kan hjälpa till att lindra en del av obehag en individ kan uppleva samtidigt ha en infektion.

lila druvor

Lila druvor, särskilt de föreningar som finns i deras juice, är mycket liknande den i tranbärsjuice. I själva verket, i undersökningar som utförts av Concord Grape Association, fungerar lila druvsaft ännu bättre än tranbärsjuice för att förhindra urinvägs eller infektioner i urinblåsan, eftersom druvorna har förmågan att minska surheten i urinen och bidra till att återställa blåsan tillbaka till hälsa.

Det är mitt i natten, och ditt barn håller vakna upp och göra resor till badrummet. Du tänker att det är en urinvägsinfektion, eftersom hon håller känsla som hon har att gå även efter att hon tömt sin urinblåsa. Det finns några sätt att göra henne mer bekväm och hjälper bli av med dessa ibland smärtsamma känslor. Definitivt besöka en läkare om symptomen kvarstår, men under tiden, prova några huskurer för att hjälpa henne ta sig igenom smärtan.

Instruktioner

1 Ge henne tranbärsjuice. Se till att få 100 procent juice. Tranbärsjuice kan vara sura, så du kanske vill få tranbär druvor eller tranbär-hallon kombinationer för att göra smaken lite sötare.

2 Öka vätskor. Bortsett från tranbärsjuice, försök upping sitt vattenintag. Ju fler vätskor hennes kropp har passerar hjälper till att läka kroppen, och ger henne lite vätska för att späda ut sin urin.

3 Ge henne ibuprofen för smärta. Ta särskilt före sänggåendet för att minimera obehag och trycket hon känner. Detta gör det möjligt för henne att sova.

4 Besök läkare för ett urintest. Han kan ordinera antibiotika för att behandla infektionen. Du kan få en over-the-counter urinsmärtstillande som inte påverkar bakterierna, men dämpar smärta när barnet har att kissa. Var medveten om att det vänder kissa ljust orange! Och se till att ge barnet lämplig dos, eftersom medicinen är inriktat mot vuxna vikt.

5 Låt barnet sitta på toaletten så länge hon känner att hon måste. Även om ingenting kommer ut, är känslan obekväm, och bara sitta stilla över toaletten tills smärtan försvinner kan hjälpa några barn att slappna av. Utanför toaletten, se till att ditt barn om i sängen och vila.

Tips

  • Pojkar kan få urinvägsinfektioner också, men det är sällsynt.
  • Nedre ryggsmärta, feber eller blod i urinen kan indikera en njurinfektion, vilket är allvarligare, så håll utkik efter det.
Diabetiker & amp; Urinvägsinfektion

Miljontals amerikaner lider av diabetes. Även diabetes är väl känd för att vara en viktig riskfaktor för utveckling av hjärtsjukdom, njursjukdom, ögonsjukdomar och amputationer, kan diabetes också göra patienter mer mottagliga för urinvägsinfektioner. Infektioner i urinvägarna orsakar ofta smärta och obehagliga symptom.

Diabetes

Högt blodsocker kan vara ett resultat av både typ 1 och typ 2-diabetes. Bukspottkörteln producerar ett hormon som kallas insulin, som hjälper till att transportera glukos från blodet till vävnadsceller som skall användas som energi. Vid typ 1-diabetes, är bukspottkörteln inte kan producera tillräckliga mängder av insulin. Däremot är typ 2-diabetes till följd av en försämrad respons på insulin genom celler.

Ökad uringlukos

Överskott av glukos filtreras i njurarna och resulterar i betydligt högre uringlukoskoncentrationer i jämförelse med urinen hos icke-diabetiker. Filtrerat glukos drar vatten i njurtubuli, vilket kan öka lusten och frekvensen av urinering. Höga glukoskoncentrationer i urinen ger en riklig källa av näringsämnen för bakterier, som kan föröka sig och orsaka en infektion.

Diabetes ökar risken för UVI

Enligt en artikel publicerad i "Diabetes Care" i 2000, holländska forskare SE Geerlings och kollegor undersökte sambandet mellan diabetes och urinvägsinfektioner. Resultaten visade att 20 procent av de kvinnor som hade antingen typ 1 eller typ 2-diabetes utvecklas en urinvägsinfektion under 18-månaders studieperioden. Förutom ökad uringlukos kan diabetes ökar risken för urinvägsinfektioner genom ytterligare mekanismer, inklusive nedsatt immunceller leverans, ineffektiva vita blodkroppar och hämning av blåsan som tillåter urin att förbli stillastående i urinblåsan.

Symtom på UVI

Symtom på urinvägsinfektioner inkluderar ofta smärta medan tömning, blod i urinen, och ökad brådskande och frekvens av urinering. Andra symtom kan vara illamående, kräkningar och smärta i ryggen och revben region. Urinvägsinfektioner kan diagnostiseras från ensam eller i kombination med laboratorieanalys av ett urinprov symptom.

Komplikationer av UTI

Om den lämnas obehandlad kan urinvägsinfektioner migrera till njurarna och orsaka bestående njurskada. Diabetes ökar ofta risken för återkommande urinvägsinfektioner. Återkommande urinvägsinfektioner kan vara svåra att behandla och kan kräva användning av antibiotikaprofylax. Även urinvägsinfektioner kan lösa på egen hand, de flesta patienter kräver användning av antibiotika för att förkorta symptom och utrota smittan. Detta gäller särskilt hos diabetiker sedan sjukdomen främjar en miljö idealisk för bakterietillväxt i urinen. Patienter bör kontakta en läkare om de har frågor om en urinvägsinfektion.

Vatten & urinvägsinfektion


Urinvägsinfektioner är ett vanligt hälsoproblem, särskilt bland kvinnor i åldern 20 till 50. För en person som försöker undvika contracting en infektion eller för en som försöker återhämta sig från en, dricka mycket vatten är en viktig del av processen.

Urinvägsinfektion

En blåsa infektion, eller cystit, uppstår när bakterier kommer in i en persons urinvägarna. Bakterierna infektera urinröret och urinblåsan, som orsakar inflammation. De flesta urinvägsinfektioner orsakas av bakterien E. coli. Kvinnor är mer benägna än män att dra ihop en urinvägsinfektion, men det kan förekomma hos båda könen, enligt National Institutes of Health.

symptom

Symtom på en urinvägsinfektion inkluderar grumlig urin som kan ha en stark eller illaluktande lukt. En person upplever en stark, ofta behov av att urinera, även efter en tid att tömma sin blåsa. Detta kan leda till henne att behöva gå upp på natten för att urinera. Det kan vara smärtsamt för henne att urinera. Hon kunde dricka mer vatten än vanligt för att kompensera för de ökade uppmanar att urinera.

risker

Vissa riskfaktorer gör det mer sannolikt en person kommer att utveckla en urinvägsinfektion. Med en förstorad prostata eller upplever stenar i urinblåsan kan öka chanserna att få en urinvägsinfektion. Inte dricka tillräckligt med vatten kan sätta en person i riskzonen för en infektion. En sjukdom som trycker ned immunförsvaret kan göra en person mer sårbara för infektioner i urinblåsan, enligt National Institute of Diabetes and Digestive och njursjukdomar.

Behandling

Urinvägsinfektioner behandlas med antibiotika, som kommer att rensa bakterier från urinvägarna. Under behandlingen är det viktigt att dricka mycket vatten. Detta kommer att leda till ökad urinering, vilket kommer att bidra till att spola bakterier från urinvägarna och påskynda läkning. Dricka tranbärsjuice kan bidra till att minska koncentrationen av bakterier i en persons urin.

överväganden

En person kan minska sin risk för att utveckla en urinvägsinfektion genom att stanna hydrerad genom att dricka mycket vatten. Detta minskar risken för att bakterier byggs upp i urinblåsan. För en kvinna, kan urinera efter sexuell aktivitet bidra till att minska risken. Om en person gör kontrakt en urinvägsinfektion, är det viktigt att ta hela loppet av antibiotika, även om symtomen försvinner efter några dagar. Detta kommer att se till att infektionen inte upprepas.

Urinvägsinfektioner är mycket vanliga och kvinnor är oftast mer benägna att få dem än män. Normalt är en urinvägsinfektion behandlas med antibiotika. Men lindriga infektioner kan behandlas med mediciner som finns tillgängliga över disk eller med homeopatiska läkemedel såsom vitaminer och kosttillskott.

Vad är en urinvägsinfektion?

Någon typ av bakterier som fastnar i urinvägarna kan utvecklas till en infektion. Kvinnor tenderar att vara på en mycket större risk för att utveckla denna typ av infektion än män på grund av den korta kvinnliga urinröret och dess närhet till anus. Urinvägsinfektioner (UVI) orsakas vanligen av bakterier som flyttar in i urinröret. Orsaker till urinvägsinfektioner kan inkludera torka bakifrån och framåt efter en avföring, väntar för länge med att urinera, och samlag, när bakterier från vaginala området lätt flyttar in i urinröret.

symptom

Symptomen för en UTI brukar innefatta följande: smärta, brännande eller stickande känsla vid urinering; ihållande behov av att urinera, men du kan inte göra så; kramp eller tryck i nedre delen av buken; urin med en stark och obehaglig lukt; urin som är grumlig, mjölkaktig eller rödaktig färg; blod i urinen; och
känslor av trötthet och feber.

Behandling

Enligt National Institute of Health, om du har fått diagnosen en urinvägsinfektion med din läkare, är det bästa tillvägagångssättet för att ta ett antibiotikum för att förhindra att infektionen sprider sig till njurarna. En mild infektion kan klara upp på egen hand; emellertid, det finns alternativa metoder tillgängliga för att behandla infektionen. Dessa behandlingar inkluderar homeopatiska läkemedel och over-the-counter medicinering.

Over-the-counter läkemedel

En av de mest populära mediciner som finns tillgängliga utan recept är Uristat. Uristat kommer inte bota din UTI, men det kan ge lindring från symptomen. finns på ditt lokala apotek finns också UVI hem-screening kit som kan upptäcka om du har en infektion. Dessa kit innehåller teststickor - när du kissar på minnet kommer det att identifiera bakterienivåer i urin och bekräfta om du har en infektion.

Naturläkemedel

Homeopatiska alternativ att behandla UVI inkluderar stora doser av C-vitamin för att hjälpa till att göra din urin sura och minska de skadliga bakterier i urinvägarna. Tranbärsjuice är också en populär behandling, även om det är viktigt att komma ihåg att dricka ren tranbärsjuice och inte en tranbärsjuice cocktail, som har en hel del tillsatt socker. Tranbär tillskott är också ett alternativ och brukar komma i en kapselform och kan hittas i din lokala hälsokostaffär. Slutligen visar att dricka mycket vatten också att vara till nytta i att övervinna infektionen.

Vilka är symptomen på en urinvägsinfektion?


En blåsa infektion (även kallad en urinvägsinfektion eller cystit) är en inflammation i urinblåsan, den del av kroppen som lagrar urin görs av njurarna tills det kan utsöndras från kroppen. Urinvägsinfektioner är relativt ofarliga, men kan leda till allvarligare tillstånd om de får chansen att förvärras.

Orsaker och riskfaktorer

Urinvägsinfektioner är normalt uppstår när bakterier som normalt finns på huden eller i tarmkanalen sprids i urinvägarna genom urinröret. Urinröret är röret som urin färdas genom att utsöndras från kroppen. Bakterier kan komma in i urinröret genom en rad olika sätt. Kateterisering kan driva bakterier i urinröret. Samlag kan sprida bakterier i närheten av urinröret. Att misslyckas med att torka framifrån och bakåt efter tarmrörelser är en annan riskfaktor.

Ökning av urinering

En av de vanligaste symtomen på en urinvägsinfektion är en ökning i behov av att urinera. Du kan hitta dig själv kissar oftare än normalt. Detta beror på att kroppen försöker att spola bakterier ur sin urinvägarna. I vissa fall, kan du finna dig med behov av att urinera, men lite eller ingen urin kommer att komma ut. Detta händer ofta i urinvägsinfektioner tillsammans med hinder i urinvägarna, såsom urinblåsa eller njursten.

urin Ändringar

Den huvudsakliga biprodukt av urinsystemets funktion är urin. Därför kan plötsliga förändringar i urin vara ett symptom på en urinvägsinfektion. När blåsan är infekterad, kanske du märker att din urin är plötsligt mörkare än vanligt. Det kan också lukta fränare än normalt. Om du märker något av dessa symptom, kan du ha en urinvägsinfektion.

Smärta vid urinering

En blåsa infektion kan också göra det smärtsamt att urinera. När bakterier in i urinröret och börjar att orsaka infektion, kan det irritera urinröret. Detta är vad som orsakar en särskilt smärtsam infektion i urinblåsan symptom: en brännande känsla medan urinera. Urinering smärta är inte den enda smärta i samband med urinvägsinfektioner. Du kan också uppleva kramp eller sveda i bäckenet och nedre delen av ryggen, eftersom infektionen bakterier irriterar urinblåsan och njurarna.

blodig urin

Ett vanligt symptom på en urinvägsinfektion är blod i urinen. Blodig urin kan innebära att njurarna inte att filtrera blodet ordentligt. Normala njurar bort avfall från blodet och göra det möjligt för blod, protein och näringsämnen för att fortsätta cirkulationen. När du har en urinvägsinfektion som cystit, kan dina dålig njurfunktion tillåta blod som skall filtreras ut och blandas med urinen. För det mesta kan blodig urin innebära att blåsan infektion har utvecklats till njurarna.

Många hävdar att tranbärsjuice hjälper klara upp en blåsa infektion, men hittills inte vetenskapen inte stöd för påståendet. Forskning har visat att tranbärsjuice är effektiv i avvärja nya urinvägsinfektioner, men medicinska experter säga om du redan visar tecken på en infektion, kan det vara dags att gå till läkaren.

Om tranbärsjuice

Tranbärsjuice kan förebygga infektioner, men det rekommenderas inte som ett sätt att eliminera dem. Enligt American Academy of Family Physicians, kan tranbär hjälpa till att förhindra infektion eftersom de ökar hippursyra i urinen. Hippursyra håller bakterier fastnar på urinblåsan väggar. National Institutes of Health rekommenderar också tranbärsjuice för att förhindra infektioner, men inte för personer som har en personlig eller familjehistoria av njursten.

Olika typer av urinvägsinfektion

Behandling av urinvägsinfektion beror på dess orsak. Enligt Mayo Clinic, de flesta urinvägsinfektioner hända när bakterier finna sin väg in i urinvägarna. Detta kallas bakteriell cystit - en smärtsam inflammation som orsakar en konstant eller täta urinträngningar.

Läkare rekommenderar vanligtvis antibiotika för att behandla bakteriell infektion.

Vissa urinvägsinfektioner ske som en reaktion på medicin, strålbehandling eller irriterande, såsom menstruationsprodukter och vissa former av preventivmedel. Dessa infektioner kan kräva alternativa behandlingar.

Bakteriell infektion

Om en urinvägsinfektion är bakteriell, läkare ordinera vanligtvis antibiotika. Dessa kan rensa en infektion inom några dagar till en vecka, enligt Mayo Clinic. Enligt National Institutes of Health, ordinerats antibiotika för urinvägsinfektioner (UVI) innefattar amoxicillin, Augmentin, cefalosporin, doxycyklin, nitrofurantoin, sulfapreparat, trimetoprim-sulfametoxazol och kinoloner.

Om infektioner åter, kan din läkare ordinera en längre runda behandling, eller skicka dig till en specialist för att avgöra om du har oregelbundenheter i urinsystemet. Läkare rekommenderar ibland att kvinnor tar en engångsdos av antibiotika efter samlag.

andra Infektion

Den andra typen av urinvägsinfektion kallas interstitiell infektion, och den är resultatet av irriterande ämnen såsom strålningsterapi och användning av menstruationsprodukter och vissa födelsekontroll produkter. Behandling för dessa infektioner inkluderar urinblåsan dilatation (sträckning blåsan genom att fylla den med vätska eller gas) och oral medicin som pentosanpolysulfat natrium. Dessutom kan en läkare ordinera elektronisk nervstimulering, eller något som kallas en "blåsa bad." I detta förfarande, använder en läkare en kateter för att injicera dimetylsulfoxid in i blåsan, och patienten behåller den i ca 15 minuter.

Behandling av infektion hemma

De flesta UVI tydlig enkelt och snabbt med antibiotika, men det betyder inte att du ska ta dem lätt. Utan ordentlig medicinsk behandling, kan de sprida sig till andra delar av urinvägarna, inklusive njurar.

Mayo Clinic rekommenderar några steg för att lindra obehag av en urinvägsinfektion medan antibiotika utföra sitt arbete. Först använder en värmedyna över buken. Kom ihåg att dricka mycket vätska (men inte alkohol, koffeinhaltiga drycker eller sura juicer). Också ta varma bad.

Urinvägarna består av urinblåsan, njurarna, urinröret och urinledarna. En infektion av något av dessa delar av urinvägarna är klassificerad som en urinvägsinfektion. Den näst vanligaste infektionen i kroppen, enligt National Kidney och Urologic Disease information Clearinghouse, är urinvägsinfektioner orsakas när ett virus, bakterier eller svampar in i urinen, vilket gör det inte längre steril. Viral urinvägsinfektioner är ganska vanligt, och om en person har haft tre eller flera sådana infektioner, är det troligt att återkomma.

Riskfaktorer

Vissa människor tycks vara mer benägna att få urinvägsinfektioner än andra. Mayo Clinic föreslår vissa faktorer som kan göra en person mer mottagliga för urinvägsinfektioner. Kvinnor är mer benägna än män att utveckla en UTI, främst på grund av deras anatomi. Bakterier behöver inte så långt att resa hos kvinnor för att nå urinblåsan på grund av deras förkortade urinrör.

Sexuellt aktiva kvinnor löper större risk eftersom samlag kan irritera urinröret och låta bakterier att enkelt passera till urinblåsan. Användningen av vissa preventivmedel, såsom membran och kondomer med spermiedödande geler, ökar också sannolikheten för en kvinna att utveckla en urinvägsinfektion.

Postmenopausala kvinnor är mer mottagliga för UVI eftersom vävnaderna i urinvägarna blir känslig och tunnare på grund av östrogenförlust. Sjukdomar som försvagar immunförsvaret kan också leda till urinvägsinfektioner, som gör några urin hinder såsom njursten.

Slutligen, de som har använt katetrar och rören i urinvägarna är mer benägna att UVI på grund av bakterier som bildas på katetern.

symptom

Urinvägsinfektioner tenderar att utvecklas snabbt och ibland producerar inga symptom. I andra fall kan symtom ett starkt behov av att urinera ofta, små mängder urin produceras och en brännande känsla när man kissar. UVI kan också producera blodig eller starkt doftande urin. Dessutom kan du uppleva trötthet, feber, skakningar, frossa, bäcken och / eller ryggsmärta och grumlig urin. Dessa symtom är inte heltäckande och ofta kan vara tecken på andra medicinska tillstånd.

Behandling

Antibiotika är standard behandlingsmetod för en person med en urinvägsinfektion som är i övrigt god hälsa. Symptomen brukar avta efter några dagars behandling, men det är viktigt att fullfölja hela loppet av antibiotika som föreskrivs, även om du känner dig bättre.

Om UTI orsakar smärtsymtom, kan smärtstillande förskrivas för att bedöva urinröret och urinblåsan. Om urinvägsinfektion förekommer i en postmenopausal kvinna, kan vaginal östrogenterapi rekommenderas för att förhindra ytterligare infektioner. I de svåraste fallen, kan behövas sjukhusvistelse och intravenös antibiotika.

Förutom de ovan nämnda behandlingsmetoder, läkare rekommenderar att du dricker mycket vatten för att spola urinvägarna. Värmedynor kan också användas för att lindra obehag i ryggen, bäckenet och buken i samband med en urinvägsinfektion.

komplikationer

Om behandlas korrekt och snabbt, urinvägsinfektioner orsakar normalt inga ytterligare komplikationer för kroppen. Om du inte söker behandling, kan dock njure infektioner utvecklas, orsaka permanenta skador. Dessutom gravida kvinnor som har en obehandlad urinvägsinfektion är mer benägna att leverera barn tidigt och vid lägre birthweights.

Förebyggande

Du kan ta flera åtgärder för att minska förekomsten av urinvägsinfektioner. Drick rikliga mängder vatten på en daglig basis för att hålla urinvägarna fria från bakterier. Gå inte menstruations sprayer, pulver och douches, eftersom dessa kan irritera urinröret. Torka underlivet framifrån och bakåt efter urinering och tarmrörelser för att minska risken för spridning av bakterier från anus till slidan. Rengör underlivet innan de vidtar samlag för att befria området av bakterier. Drick ett helt glas vatten och kissa efter samlag för att spola eventuella bakterier ut ur systemet.

En urinvägsinfektion eller UTI, orsakas av bakterier få tillträde till urinvägarna, oftast genom urinröret, vilket kan göra att bli smittad. Kvinnor tenderar att få UVI mer än män, men det finns flera sätt män kan få UVI, av vilka många inte riskfaktorer för kvinnor.

sexuell kontakt

En UVI är kontrakterade när bakterier, såsom bakterier som finns i avföring, få tillträde till kroppen. Alla sexuell kontakt där en mans könsorgan kommer i kontakt med en del av en partners kropp som innehåller bakterier har en chans att orsaka en UTI. Analsex är mycket sannolikt att orsaka urinvägsinfektioner, särskilt när lämpliga försiktighetsåtgärder, såsom kondomer, inte används.

Hygien

Urinvägsinfektioner hos män kan ibland vara resultatet av dålig hygien. Om en man inte tillräckligt rena sina genitalier, kan bakterier bygga upp och få tillträde till kroppen. Denna fråga är särskilt viktig för omskurna män, eftersom förhuden ger en plats för bakterier att samla som är något skyddad. Genitalierna ska rengöras ordentligt varje dag under en dusch eller bad.

Hinder

Ett annat vanligt sätt UVI infektera män är genom hinder i urinvägarna och urinröret. Njursten är en vanlig typ av hinder, med ursprung från kalcium och andra mineraler och saltavlagringar som växer i njurarna och försöker att passera genom urinvägarna. En förstorad prostata kan också orsaka ett hinder som leder till en UTI.

inkontinens Behandling

Män upplever urininkontinens (oförmåga att kontrollera sitt behov att urinera) kan dra ihop en UTI på grund av användningen av katetrar. En kateter är en slang in i kroppen för att dränera fluider, såsom urin från blåsan. En smutsig kateter, som kan vara ett problem om det återanvänds och inte steriliseras, skulle sannolikt leda till en UTI.

Riskfaktorer

Alla tillstånd som orsakar en man att ha en svagare immunförsvar kommer att göra honom mer sannolikt att få en UTI. Sjukdomar som diabetes och fetma har visat sig vara sann riskfaktorer. Män är mycket mer benägna att få urinvägsinfektioner när de blir äldre, eftersom immunsystem minskar generellt i effektivitet över tiden. De är också mer benägna att utveckla förstorad prostata och kräver användning av katetrar som de gamla.

En blåsinfektion uppstår när skadliga bakterier kommer in i urinblåsan och är tillåten att föröka sig. Följande symptom är vanliga tecken på en urinvägsinfektion. Även dessa tecken inte kan förekomma i alla infektioner, kommer du sannolikt att uppleva åtminstone en av dessa symtom.

smärtsam urinering

Du kan uppleva en brännande känsla eller en allmän känsla av obehag i början, slutet eller under urinering.

Frekvent eller brådskande urinering

Du kan behöva kissa mycket oftare än vanligt; detta behov kan åtföljas av en stark känsla av brådska. När du går, kan du nästan omedelbart känner att du behöver kissa igen.

Liten andel urin Expelled

Även om du kan alltid känna som om blåsan är full, kan du bara utvisa en liten mängd vätska vid urinering.

Smärta i buken

Du kan uppleva smärta eller tryck i nedre delen av buken, i området kring urinblåsan.

blodig urin

Du kan se blod i urinen.

Tecken på en njurinfektion

Om den lämnas obehandlad, kan en urinvägsinfektion spridit sig till njurarna och orsaka en allvarlig infektion. Hög feber, ryggsmärta, illamående eller kräkningar kan vara tecken på en njurinfektion. Om du tror att du kanske har en njurinfektion, kontakta läkare omedelbart.