XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

dricka alkohol när man har ont i halsen

Vad att äta när du har ont i halsen

Halsont är gemensamma för både barn och vuxna. Även om de verkar förekommer oftast på vintern, kan man få halsont året, när de är sjuka eller har överanvända sin röst. Andra medicinska tillstånd och behandlingar som kemoterapi mot cancer kan också orsaka en person att ha ont i halsen. Lyckligtvis kan vissa livsmedel bidrar till att lindra smärta och irritation i samband med ont i halsen.

varm soppa

Människor som har en förkylning eller influensa ofta väljer kyckling nudelsoppa att få dem att må bättre. Varm soppa, inklusive kyckling Nudel, linssoppa, svarta bönor soppa och andra hälsosamma typ av soppa kan lindra ont i halsen. Mayo Clinic förklarar att salt, som finns i de flesta soppor, speciellt konserverade soppor, faktiskt kan lugna halsont och minska mängden slem i halsen. Värmen från en varm soppa kan också må bra på en halsont. Dessutom rekommenderar Mayo Clinic får rikligt med vätska när du har ont i halsen, eftersom de försvinner när kroppen producerar slem. Njuta av en varm skål soppa är ett utmärkt sätt att öka ditt vätskeintag.

Honung

Enligt Mayo Clinic, hjälper honung att lugna halsont genom att belägga halsen och lätta smärta. Du kan lägga honung till te eller havregryn, eller äta en mat med honung för att lugna halsont. Till exempel, är baklava ett Mellanöstern efterrätt gjord med lager av phylo deg, nötter och massor av honung. Baklava är också oftast mjuk och kan även köpas utan nötter eller mosade nötter istället bitar av nötter, som skulle vara ett bättre val om din värkande hals innebär öppna sår som kan lätt upprörd av hårda livsmedel.

yoghurt

Yoghurt är en bra mat val när du har ont i halsen eftersom det är kallt och intetsägande. American Cancer Society förklarar att personer med halsont bör välja intetsägande mat som yoghurt snarare än sura livsmedel som apelsiner eller spaghetti med tomatsås, som kan irritera halsen. Yoghurt är också mjuka och glider ner i halsen lätt. För ytterligare fördel, prova duggregna lite naturell yoghurt med 2 msk. honung.

Makaroner och ost

Makaroner och ost är en barndom favorit som kan hjälpa till att lindra de värkande halsen av både barn och vuxna. American Cancer Society rekommenderar att välja makaroner och ost när du har ont i halsen eftersom det är mjukt och intetsägande. En annan fördel med makaroner och ost är att den innehåller protein, enligt American Cancer Society, som kan öka din energi nivåer.

Glass

American Cancer Society rekommenderar att äta glass för att hantera en halsont eftersom det är mjukt, kall och krämig. En vanlig glass smak som choklad eller vanilj är troligen ett bättre val än en smak som pecan pralin, som kan ha små bitar av nötter. Vassa bitar av nötter kan irritera halsen, men den släta, svala konsistens av en vanlig glass är alltid ett bra val för en halsont.

Vad att äta när jag har ont i halsen och amp; Hosta?

En öm, kli i halsen och hosta är hallmark symptom på vanlig förkylning, men dessa besvär kan hänföras till ett antal milda sjukdomar. Med mer än en miljard förkylningar per år i USA, enligt MedlinePlus - att inte tala om alla andra sjukdomar som kan orsaka en hosta - du är skyldig att uppleva dessa symptom vid något tillfälle. När en halsont och hosta hit, plocka livsmedel som antingen kommer att lugna dina symtom eller påskynda läkningsprocessen.

Livsmedel för att lindra

Smuttar på hemlagad kycklingsoppa kan tyckas som en gammal fruar saga, men det kan bidra till att göra din halsont må bättre, sa Dr. Jeffrey Linder Health.com. Natrium i buljongen kan hjälpa inflammation, och det är lätt att svälja utan alltför mycket smärta. Dessutom får du nyttiga näringsämnen från en soppa inlämnad med kyckling och grönsaker som du inte får från andra traditionella hals-nappar, såsom glass. Både anis frön och fänkål kan bidra till att lugna en hosta, eftersom de är naturliga slemlösande. Det enklaste sättet att inta dessa är genom te, genom stöpning krossade frön i en kopp kokande vatten. Om du inte gillar smaken, tillsätt en liten mängd honung eller kanel.

Livsmedel att läka

Din kropp kan inte kämpa mot vad som orsakar din halsont och hosta utan de näringsämnen den behöver, dietist Karen Ansel av Academy of Nutrition och Dietetics berättade Health.com. Ät mycket magert protein som skinn kyckling eller kalkon, liksom bönor och nötter, som hon säger att bygga antikroppar och bekämpa infektioner. Dessutom, även om C-vitamin har något förlorat sitt rykte som den gyllene barn för att bekämpa symtom såsom halsont och hosta, fortfarande har sina fördelar - om det är en kall orsakar din smärta, kan det minska sjukdom iden om du ökar din dosering vid första tecken på sjukdom.

Glöm inte Vätskor

Håll hydrerad genom att dricka mycket vatten, även när det är en kamp för att svälja. Om du är trött på vatten, smutta på en kopp varmt te med en tesked honung, som båda kan återfukta dig och lugna halsen. Alla typer av icke-örtteer, vare sig svart, grön eller vit, innehåller katekinerna, en grupp av antioxidanter som kan hjälpa till att bekämpa sjukdom. Honungen har antibakteriella egenskaper som också kan hjälpa till att klara upp din sjukdom.

Vad som bör undvikas

Även om ett glas vin kan hjälpa dig att sova när du känner under the weather, undvika att dricka alkohol när kroppen arbetar för att återhämta sig. Ilyse Schapiro, dietist, sa "The Huffington Post" att alkohol dämpar immunförsvaret och torkar dig. När det gäller om du ska konsumera mjölk och andra mejeriprodukter, juryn är fortfarande ut - det kan öka slem, vilket kan förvärra din hosta, men Schapiro säger att det innehåller också protein och vitamin D, vilka båda hjälper till att bekämpa sjukdomen. Om det inte förvärra din hosta, gå vidare och njuta av ett glas mjölk.

Varför är det viktigt att inte dricka alkohol när man försöker gå ner i vikt?

Dricka övermått av alkohol kan innebära stora risker för din hälsa, men det kan också skada din midja och hämma din viktminskning ansträngningar. Alkoholhaltiga drycker innehåller tomma kalorier, vilket kan leda dig att konsumera mer än du behöver utan näringsmässiga fördelar. Håll din alkoholkonsumtion ner för att släppa de överskjutande pounds och underhålla din hälsa, och fråga din läkare vilken mängd sprit är bäst för dig.

tomma kalorier

Oavsett vilken typ av mat eller dryck de kommer ifrån, kalorier är kalorier, och du kommer inte gå ner i vikt om du tar i mer än du förbrukar. Men alkohol innehåller tomma kalorier som ger några näringsmässiga fördelar, så att dricka det kommer sannolikt inte tillfredsställa din hunger, vilket kan orsaka att du kan äta mer senare. Dessutom finns det fler kalorier i en enda gram av alkohol än i ett gram kolhydrater - 7 kalorier per gram jämfört med 4 kalorier per gram. Helst ska du vill få den största delen av din dagliga kalorier från hälsosamma objekt som frukt, fullkornsprodukter, grönsaker, magert protein och fettsnåla mejeriprodukter.

Belly Fat

Dricka för mycket alkohol kan faktiskt leda till att du gå upp i vikt, i synnerhet runt mitten. Detta är anledningen till ordet "öl mage", men konsumerar för mycket av någon typ av alkohol kan leda till en ökning av din midja. Överskott magen fett är särskilt farligt för hälsan, eftersom det kan öka risken för sjukdomar som hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes, sömnapné och högt kolesterol. Att begränsa ditt alkoholintag tillsammans med att titta på din kost och motion kan minska din bukfett och totalvikt, styckning dina hälsorisker.

Andra hälsorisker

Överskott alkoholkonsumtion inte bara stannar din viktminskning ansträngningar, men det kan också innebära ytterligare risker för din hälsa. Dricka för mycket alkohol kan orsaka blodtrycket att öka, liksom öka dina chanser att få en stroke. Det sätter också i riskzonen för att utveckla vissa typer av cancer, såsom bröst-, kolon, lunga, njure och lever. Dessutom ökar risken för att utveckla dessa cancerformer med mer alkohol du dricker och ju längre du har konsumerar det.

Måtta

För att hjälpa dig att nå din viktminskning mål samt förbättra din hälsa, måste du titta på hur mycket alkohol du dricker. En måttlig konsumtion betyder inte mer än en drink en dag för kvinnor och två för män. En drink definieras som 12 uns av öl eller 5 uns av vin. Några sätt att minska kalorier är att blanda vin med några uns av Seltzer vatten för att göra en spritzer, eller prova lättöl i stället för mörkt. Du behöver inte ta bort alkohol helt, såvida inte detta beordras av en läkare, men att begränsa den är viktig för att bli av de extra pounds och hålla dem.

Kan dricka alkohol orsaka en halsont?

Dricka övermått av alkohol kan orsaka ont i halsen. Konsumerar en alkoholhaltig dryck när du redan har ont i halsen kan förvärra symtomen. Halsont beror ofta på en virusinfektion som påverkar halsen, tonsillerna eller näsgångarna. En torr hosta från infektionen bidrar till en halsont. Bakteriella infektioner, såsom streptokocker i halsen, kan orsaka smärtsamma symptom, vilket gör det svårt att svälja. Din läkare kan ordinera antibiotika vid bakteriella infektioner eller ge råd för ihållande halsont.

Helande ont i halsen

Vissa människor antar att dricka alkohol kommer att underlätta en halsont. Även om det kan vara en tillfällig känsla av lättnad, torkar alkohol ut vävnader, förvärra halsont. Dricka alkohol vid sänggåendet för att vila från en halsont bara torkar halsen och intensifierar obehag. Undvika alkohol när du har ont i halsen hjälper till i läkningsprocessen. Alkohol och koffein kan öka risken för uttorkning, University of Rochester förklarar. Torr inomhusluft från värmesystem under vintern torkar också halsen och kan förvärra eller leda till en halsont.

Irritation

Dricka alkohol regelbundet kan irritera halsen och göra det lättare för en halsont att utvecklas. Överdrivet drickande eller alkoholism orsakar halsen vävnader att torka ut, vilket ökar risken för en infektion och halsont. Stora mängder alkohol kan ändra hur basen av tungan fungerar störa luftvägarna när man sväljer. Känsliga membran inom halsen kan bli inflammerad, enligt Medic8, en medicinsk information webbplats.

osäkra dricka

Dricka tunga mängder alkohol har kopplats till störningar och sjukdomar i halsen, inklusive cancer. Risken för sjukdomen ökar markant när du inkluderar rökning. Rent dricksvatten minskar sannolikheten för en halsont inträffar. Måttliga mängder alkohol innebär vanligtvis inte mer än två drinkar per dag för män och inte mer än en drink en dag för kvinnor. Om du inte kan stanna inom säkra dricka gränser, måste du sluta dricka med hjälp av din läkare, en självhjälpsorganisation eller rehab center. Alkoholmissbruk och alkoholism kan inte bara orsaka halsont störningar, men kan också leda till allvarliga och även dödliga konsekvenser.

rekommendationer

Att dricka alkohol ibland får inte bidra till en halsont, men sluta alkoholanvändning när du utvecklar en halsont. Undvik också koffein, rökning och rökfyllda utrymmen. University of Rochester rekommenderar att dricka minst sex till åtta 8-ounce glas alkohol vätskor per dag för att ersätta vätskan som förloras på grund av feber och halsont. Gurgla med varmt saltvatten med några timmars mellanrum. Söka vård om du utvecklar en hög feber, stora svårigheter att svälja, vita eller gula fläckar på din tonsiller, heshet eller ont i halsen som varar mer än två veckor.

Varför får vissa människor Flush när man dricker alkohol?

Varför får vissa människor Flush när man dricker alkohol?

Du har säkert sett det: den som, efter att ha druckit en eller två alkoholhaltiga drycker, plötsligt blir röd. Först ser det ut som en enkel rodna, men eftersom personen fortsätter att dricka, börjar rodna långsamt för att täcka hela ansiktet och ofta även sprider sig till halsen och bröstet områden. I detta tillstånd som kallas spola reaktion kan ytterligare symptom även illamående, dåsighet eller huvudvärk. Även om alkohol spola reaktion oftast drabbar människor av asiatisk härkomst, kan människor av alla bakgrunder uppleva tillstånd. Så vad som orsakar det? Och varför vissa människor upplever det varje gång de dricker, medan andra kan konsekvent dricka utan att det påverkar dem? Enkelt uttryckt, är alkohol spola reaktion orsakad av kroppens oförmåga att bryta ned alkohol.

Vad orsakar Alkohol Flush reaktion?

Vanligtvis när en person dricker alkohol, producerar hennes kropp alkoholdehydrogenas enzymet. Syftet med detta enzym är att omvandla etanol (den viktigaste ingrediensen i alkohol) till acetaldehyd - giftiga kemiska ansvarig för de obehagliga baksmälla symtom - liksom en ofarlig ättiksyra. Även om denna process orsakar oftast inga synliga biverkningar för vissa människor, en mutation i alkoholdehydrogenas enzym hindrar nedbrytningen uppstår. Som en följd av giftiga kemikalier identifierats som acetaldehyd ansamlas i individens kropp, orsakar din typiska baksmälla symtom som illamående, huvudvärk, trötthet och yrsel. Men förutom dessa symptom, den ökade mängden acetaldehyd orsakar kapillär utvidgning. Som kroppens minsta blodkärl, dina kapillärerna gör det möjligt för syre, vatten och andra näringsämnen att passera genom blodomloppet. När kapillärerna vidgas, kan det leda till röda, upphöjda eller kliande hud.

Har Alkohol Flush Orsak andra problem?

Även om många studier visar att individer drabbas av alkohol spola reaktion är mindre benägna att uppleva obehagliga biverkningar från alkohol, visar forskning också att dessa individer är mer mottagliga för alkoholrelaterade sjukdomar såsom leversjukdom och cancer i mag-tarmkanalen eller matstrupen. Faktum är att många forskare tror spolningen är personens kropp sätt att avskräcka honom från att dricka.

Hur kan du förhindra Alkohol Flush reaktion?

Läkemedel som innehåller ranitidin och famotidin är ofta effektiva för att förhindra alkohol spola reaktion. Vanligt förekommande i läkemedel som används för halsbränna lättnad, dessa ingredienser lindra ofta symptom av sjukdomen när det tas en timme innan du dricker. Även om den exakta orsaken till ingredienserna effektivitet är okänd, många forskare tror drogerna är antihistaminer och därmed bidra till att minska kapillär utvidgning. Andra studier visar att personer som upplever alkohol spola reaktion kan växa mer tolerant av alkohol över tiden.

Hur man sluta dricka alkohol


Det finns många skäl att sluta dricka alkohol - personlig, hälsa, religiösa, missbruk återhämtning, och mycket mer. Detta är en guide till att avstå från att dricka alkohol.

Instruktioner

1 Meddela din familj och vänner som du har beslutat att sluta dricka alkohol av alla slag. Du kommer troligen att få lite flak och mer än ett par skämt, men försök att rycka bort det.

2 Ofta får du frågor om varför du har beslutat att sluta dricka alkohol. Det bästa svaret är vad är sant för dig. Kanske du återhämta sig från alkoholism. Många religiösa sekter förbjude att dricka alkohol. Andra inte gillar långvariga negativa effekter alkohol kan ha på levern och hjärnan. Ytterligare andra inte gillar tanken på att vara berusad och utom kontroll.

3 Om du känner roligt att avstå från alkohol när resten av dina vänner och familj dricker, eller du fruktar ogillande kommentarer, är den bästa strategin att alltid vara dricka något (en jungfru eller alkoholfritt dryck) när andra människor dricker.

4 Om någon ber dig om de praktiska fördelarna med ditt beslut att sluta dricka alkohol, tala om för dem att alkohol är en onödig utgift. Det har nästan ingen mat värde, som endast innehåller tomma kalorier. Den dödar också fyra gånger så många som alla illegala droger i kombination.

5 Det är naturligtvis resonerar varför andra väljer att dricka alkohol, även om du har valt att sluta dricka. Så försök att agera icke-dömande och lugnt säga vad du tror och varför du tror det. Din livsstil reflekterar bara på dig själv.

6 Om du återhämtar sig från ett beroende, kan du söka hjälp av ett beroende återhämtning stödgrupp. bär alltid en mobiltelefon med dig. Om du känner dig frestad att dricka, omedelbart ringa en medlem i gruppen eller en stödjande vän eller familjemedlem.

Tips

  • En extra bonus är om du sluta dricka, kan du alltid vara den designerade chauffören för dina vänner.

Orsak och verkan av att dricka alkohol


Många kulturer använder alkohol som ett socialt smörjmedel och ett sätt att slappna av. Människor dricker också alkohol på grund av grupp eller mediatryck, för att klara av stress eller andra problem eller på grund av genetiska faktorer. Etylalkohol eller etanol, i alkoholhaltiga drycker som öl, vin och sprit är en centrala nervsystemet depressiv, som har kortsiktiga och långsiktiga effekter på kroppen.

Varför människor dricker

Människor dricker av olika skäl. Exempelvis kan ungdomar dricka på grund av grupptryck, för att hantera stress, som en följd av medietryck eller på grund av påverkan av äldre vänner eller föräldrar. Äldre människor får dricka alkohol för att klara av depression eller ensamhet som orsakas av förändringar i livet, såsom sviktande hälsa, död nära och kära eller flytta till en annan hem. Människor som har en familjehistoria av att dricka eller alkoholmissbruk eller som tillbringar tid med andra som dricker kan vara mer benägna att dricka alkohol.

Alkohol och kroppen

När du dricker alkohol, absorberar blodet alkohol från magen och tunntarmen. Levern metaboliserar endast en liten mängd alkohol vid en tidpunkt; resten fortsätter att flöda genom blodet. Överskott alkohol reser genom blodomloppet hämmar centrala nervsystemet, vilket orsakar symptom som trötthet och nedsatt reaktionsförmåga.

Berusning

Om du dricker mer alkohol än kroppen kan metabolisera, kommer du att bli berusade. Symptom på förgiftning, även kallad "bli full," inkluderar dåligt omdöme, sluddrigt tal, förlust av balans, känsla av värme och en ökad risk för skador. Om du dricker för mycket alkohol på en gång, kan du gå in i en koma eller dö. Men dessa symptom och deras svårighetsgrad skiljer sig från person till person, hur alkohol påverkar din kropp beror på ålder, kön, etnicitet, ärftlighet, fysisk kondition, hur snabbt du dricker alkohol, oavsett om du har ätit mat när man dricker och om du har tagit receptbelagda läkemedel eller andra droger.

Långtidseffekter

Den Dietary Guidelines för amerikaner rekommenderar att kvinnor inte överstiga en drink per dag och män inte överstiga två drinkar per dag. Dricka för mycket alkohol har negativa hälsoeffekter över tiden. Till exempel ökar dricka för mycket dina risker för vissa typer av cancer, hjärnskador, leverskador och immunsystemproblem. Det gör också en del hälsoproblem värre, såsom osteoporos, magsår, diabetes och högt blodtryck. Personer som missbrukar alkohol kan också ha problem i skolan, arbetet eller hemma, har en högre risk att köra berusad eller bli fysiskt beroende av alkohol.

Varning

Även måttlig alkoholkonsumtion är inte säker för alla. Barn, ungdomar, gravida kvinnor, personer som planerar att köra bil eller använda maskiner, människor som inte kan begränsa sitt drickande och personer som tar vissa mediciner bör inte dricka någon alkohol. Nedskrivning av motoriska funktioner börjar på en lägre nivå än den lagliga gränsen för berusning, så det är säkrast att undvika att dricka helt innan körning.

Vad händer när du dricker alkohol efter att ha tagit magnesiumcitrat?

Förstoppning är ett vanligt problem i USA - National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer hemsida visar att över fyra miljoner amerikaner lider av återkommande förstoppning. Din läkare kan föreslå att ta magnesiumcitrat för att lindra detta tillstånd, men du bör överväga att undvika alkoholkonsumtion i samband med denna medicin. Att förstå vad som händer när man dricker alkohol efter att ha tagit magnesiumcitrat kommer att hjälpa dig att göra det klokaste beslutet.

Om magnesiumcitrat

Magnesiumcitrat är en oral laxerande som tas som en vätska. Det underlättar förstoppning genom att öka mängden vatten i tarmarna. Denna åtgärd hjälper mjuka avföring och uppmuntra avföring. Det är inte avsett för långvarig användning, så om din läkare instruerar dig att inte använda magnesiumcitrat längre än en veckas tid. Don'ot ta laxermedel om du upplever buksmärtor, illamående eller kräkningar.

Alkohol och magnesiumcitrat effektivitet

Dricka alkohol efter att ha tagit magnesiumcitrat rekommenderas inte. Förstoppning kan uppstå eftersom du inte dricker tillräckligt med vätska. Du kanske frestas att dricka mer vätska för att behandla förstoppning, men detta är inte tillräckligt i sig för att bota detta tillstånd. I vissa fall - till exempel om du dricker alkohol - förstoppning kan förvärras. Alkohol är ett diuretikum, som kan utlösa svår uttorkning och förening förstoppning. Om du dricker alkohol efter att ha tagit magnesiumcitrat, kan det blockera laxerande effekter.

Alkohol Effekter och Laxermedel

Förutom möjligheten att göra magnesiumcitrat mindre effektiv, dricka alkohol efter magnesiumcitrat konsumtion kan påverka den hastighet med vilken du blir berusad. Laxermedel som magnesiumcitrat göra mer än att hjälpa tömma tarmen av avföring - de kan rensa dina tarmar av mat. Magnesiumcitrat är bäst tas på fastande mage, så om du dricker alkohol efter den laxerande har varit effektiva, är du i huvudsak att dricka alkohol utan mat i magen. Dricka utan mat i ditt system innebär att du kommer att bli full snabbare.

Säker Alcohol Consumption

Du kan säkert konsumera alkohol ungefär fyra timmar efter intag av magnesium citrat. Ta magnesiumcitrat på fastande mage resulterar i en avföring 30 minuter till tre timmar efter intag. Vänta ytterligare en timme att äta för att undvika effekterna av magnesiumcitrat på dina tarmar. Om du tar mindre doser av magnesiumcitrat på en full mage, kan det ta längre tid att producera en avföring, så vänta tills du har haft en innan du dricker alkohol.

Varför är din urin klart när du dricker alkohol?

Alkohol i sig inte direkt påverka färgen på din urin. Färgen, oavsett om det är mörkt eller klar, beror på hur hydrerad eller uttorkad din kropp är. Dricka alkohol kan få dig att urinera oftare, särskilt om du har förbrukat en stor mängd, eftersom det är ett diuretikum, enligt Mayo Clinic.

klar Urin

Klar urin är en indikation på en hydrerad kroppen, enligt den amerikanska Dietetic Association. När ordentligt släckt, kan urinen sträcker sig från en halm eller saft färg till mycket tydlig, och kommer att förbli ljus eller klar färg. Din urin kan vara tydlig när du dricker alkohol om du bara har börjat dricka och har haft mycket vätska under dagen.

mörkare Urin

Du kan ha mörkare urin för en mängd olika skäl. Uttorkning kan orsaka din urin ska visas mörkare än normalt. Det kan sträcka sig från en mörk gul till ljust brun. Vissa mediciner, mat färgämnen, toxiner och vissa sjukdomstillstånd kan också orsaka din urin ska visas mörkare än vanligt. Alkohol kan leda till att du göra extra resor till toaletten, vilket kan leda till överdriven urinering och eventuellt uttorkning.

Alkohol och Dehydrering

Om du dricker för mycket alkohol, risken att bli uttorkade ökar. Eftersom alkohol får dig att urinera oftare än normalt, förlorar kroppen en stor volym av vätskor i en snabbare takt. Din urin kan vara klar i början, men om du kissar tillräckligt länge kommer det att börja ändra färg och bli mörkare. Det är viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt färgen på din urin när man dricker alkohol för att försäkra att du inte blir uttorkad och förlorar alltför många vätskor.

överväganden

Om du planerar att dricka alkohol, hålla ordentligt släckt hela dagen. Drick vatten även när konsumerar alkohol för att säkerställa att din kropp har tillräckligt med vatten för att stanna hydrerade. Om du blir allvarligt uttorkad, kan du hamna på sjukhuset tills tillräckligt mycket vätska igen.

Ska du dricker alkohol med en kall?

Hosta, nysningar, rinnande näsa, trafikstockningar, huvudvärk och halsont är alla symptom på vanlig förkylning. Enligt PubMed Health, cirka 1 miljard förkylningar slå amerikaner varje år. Om du är en av dem, sitta tight. En kall kan dröja upp till 14 dagar och för flera av dessa dagar kan du också ha feber. Om du lyckas dra dig ur sängen och slog partiet scenen när du har en kall, tänka om lugnande dina elände med alkohol.

Immunförsvar

Alkoholkonsumtionen har en negativ kortsiktig effekt på immunsystemet, vilket ökar sannolikheten för infektion från en av över 200 virus som orsakar vanlig förkylning, enligt Truman State University. Dricka alkohol när du har en förkylning äventyrar ytterligare immunförsvaret, vilket gör det svårt för kroppen att bekämpa off förkylningsvirus. Detta kan resultera i långvarig sjukdom eller möjligheten att kalla manifesterar i ett mer allvarligt tillstånd.

förkylningsläkemedel

De obehagliga symptom i samband med vanlig förkylning leder ofta drabbade att nå för over-the-counter mediciner för att lindra deras lidande. Om du är en av dem, läsa etiketter. University of Texas i Austin berättar att alkohol har en plats i vissa kalla mediciner - men i kontrollerade mängder. Orala, flytande läkemedel innehåller små mängder alkohol som fungerar som lösningsmedel för smärtstillande medel och antihistaminer inom medicinen formulering.

A Dangerous Mix

Intag av alkohol samtidigt som OTC förkylning har farliga konsekvenser. Förkylningsläkemedel som innehåller alkohol, antihistaminer, såsom difenhydramin och dextrometorfan hostdämpande redan har en lugnande effekt. Kombinera detta med intag av ytterligare mängder av alkohol och sedering intensifieras. University of Southern California rapporterar att kombinera alkohol och förkylningsläkemedel som innehåller paracetamol, ibuprofen eller naproxen har toxiska effekter på levern och kan även irritera slemhinnan i magen.

Vad du bör dricka

Hålla dig väl hydrerad medan kroppen bekämpar en vanlig förkylning är avgörande för din återhämtning. Alkohol orsakar uttorkning, så gör koffein. Princeton University Health Services förklarar att när du har en kall, är det bäst att dricka mycket klara vätskor. Dricker 8 oz. klar vätska varje 2 timmar håller slemhinnan i näsgångarna och hals hydrerad, lindra trafikstockningar och lugnande halsont. Om du har feber, mer än 8 oz. klar vätska kan vara nödvändigt att byta ut vad din kropp förlorar genom svett när kroppens temperatur är på uppgång.