XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

donut kudde svanskotan

Donut kuddar är idealiska för personer som lider av svanskota smärta eftersom de är utformade för att ta bort trycket detta område samtidigt som du sitter. Donut kuddar är ergonomiskt utformad för att omfördela din vikt så att du inte vilar på en skadad svanskota. Vem som helst kan använda donut kuddar som lider av hemorrojder, svans smärta, en bruten svanskota eller som är gravid eller har kvardröjande svanskotan smärta till följd av förlossning.

Instruktioner

1 Placera donut kudde på sätet på stolen så att den är centrerad och baksidan av donut kudde vidrör där stolens sits och rygg möts.

2 Sitt på donut kudde, att se till att din svanskotan är centrerad över dynans hål med varje skinkan kinden som vilar på vardera sidan av donut dynans öppning.

3 När sittande på donut kudde, luta sig framåt något i stället för fällbara tillbaka till ytterligare lindra svanskotan tryck.

Tips

  • Köp donut kudde storlek som bäst matchar din vikt att få det stöd du behöver.

En fraktur och dålig hållning kan bidra till svanskota smärta. Svanskotan smärta kan vara akut och varar några dagar eller veckor, eller utvecklas till ett kroniskt problem, där svanskotan förblir inflammerad under flera månader eller år. Lyckligtvis finns det flera tekniker för att lindra svanskotan smärta.

Lindra inflammation med medicinering

Akut eller mild svanskotan smärta svarar generellt anti-inflammatoriska läkemedel. Du kan självbehandla svanskotan smärta hemma med läkemedel såsom ibuprofen eller naproxen natrium. Om du inte får önskat resultat, be din läkare om rekommendationer. Ofta lindra svanskotan smärta kräver ett recept antiinflammatoriska, där du läkare kan ordinera en medicin som Motrin, prednison eller kodein.

Resultaten varierar; i genomsnitt, kan det ta dagar eller veckor för medicinering för att fungera. Men om svanskotan smärta fortsätter eller förvärras, anser en kortison injektion. En läkare kommer att injicera en kraftfull medicinering (steroider) direkt in i svanskotan för att minska inflammation och stoppa smärta.

Applicera en kall pack till svanskotan

Kylbehandling är effektiv för svanskotan smärta. Liggande på sidan eller baksidan, tillämpa en kall trasa eller kylpåse till svanskotan vid behov under dagen för smärtlindring. Kylbehandling numbs ömma leder och muskler och har flera andra hälsofördelar som att minska inflammation och svullnad. Applicera kylklamp till svanskotan i 20 minuter, ta bort 20 minuter, och upprepa.

Bli av förstoppning

Falla på svanskotan och felaktig arbetsställning är vanliga syndarna av coccynx smärta. Däremot kan svanskotan smärta också bli följden av förstoppning eller oförmåga att passera mjuk avföring. Lyckligtvis finns det snabba och enkla sätt att lindra förstoppning och stoppa svanskotan smärta.

Öka fiberintaget och drick rikligt med vatten (minst åtta glas om dagen) för att hålla avföringen mjuk och regelbunden. Ät mellan 20 och 35 gram fibrer per dag, eller experimentera med en fiber tillägg för att främja matsmältningen hed. Fiber livsmedel inkluderar fullkornsprodukter, bönor, grönsaker och frukter.

Använd en munk Pillow

Svanskotan smärta tenderar att förvärras när du sitter under en längre period, vilket kan påverka din förmåga att arbeta eller köra. Fram till smärta och inflammation avtar, sitta på en donut kudde. Dessa kuddar är utformade för människor med svanskotan smärta, och de har ett hål i mitten. Således, du kan sitta utan att lägga ytterligare tryck på svanskotan. Munk kuddar kan minska smärta och påskynda ditt tillfrisknande.

Sömn är kroppens sätt att få tillbaka. Sömn ger avkoppling i sinnet och musklerna, och medger reparation av skador på cellerna som sker under dagen. Men frågan om sovställning, är det bättre att sova på en rygg eller mage, kommer ner till individuella och medicinska tillstånd eller komplikationer.

Fördelar med sömn

Inte få tillräckligt med sömn kan orsaka en mängd problem. Från att öka smärtsymtom till minskade mental koncentration, dåliga sömnvanor, om det inte blir tillräckligt eller att få en dålig sömnkvalitet, kan störa övergripande wellness. Kronisk sömnunderskott kan öka risken för fetma och depression, men det kan också öka risken för sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och vissa former av cancer.

Biverkningar av dålig sömn

Allmänna biverkningar av otillräcklig sömn kan påverka hela kroppen. Symptom inbegriper allmän trötthet, en ökning i smärta, klumpighet, irritabilitet och en ökad övergripande stressnivåer. Dålig sömn kan också påverka koncentration och minne, och i extrema fall kan leda till yrsel eller hallucinationer, och nedskrivningar av tal och vision.

Sömnsvårigheter höja nivåerna av hormonet kortisol. En kronisk förhöjning av detta hormon kan leda till försämringar immunitet, vilket gör dig mer mottaglig för sjukdom, och växlingen till blodsocker, vilket leder till viktökning, trötthet frågor och eventuella diabetes. Kortisol kan också minska saker som ben och muskler densitet.

tillbaka Sleeping

Sova på baksidan öppnar upp kroppen och ger inre organ mer andrum. Denna position gör att du kan vakna upp och känner mer utvilad. Däremot kan sova på baksidan öka snarkning problem och förvärra ryggsmärtor. För gravida kvinnor, rygg sova kan förstärka andning och matsmältningsproblem och minskad omsättning till mor och barn.

Korrekt Tillbaka sovställning

När du sover på rygg, är ryggraden trycks ner, plattas den naturliga kurvan. Denna positionering kan förvärra ryggsmärta, särskilt om det finns ett problem med de ryggradsdiskar. Gravitationen på skivorna och ökar onormal positionering. Med andra ord kan en utbuktning skiva förvärras genom kraften från gravitationen dra ut det ur normalläget. Om du föredrar att sova på rygg, användningen av en liten handduk rulle eller förstärka under knäna kan kraftigt minska belastningen på ryggen.

mage Sleeping

Medan utgifterna tid på magen är ett bra sätt att locka utbuktande skivor på plats, spenderar för mycket tid på magen kan öka tillbaka smärtsymptom. Mage sover kan också intensifiera nacksmärtor och dysfunktion eftersom halsen positionering typiskt ändras genom att vila huvudet till ena eller andra sidan. Denna stam i nacken kan orsaka en allmän värk eller smärta problem som strålar in i huvudet, axlarna eller bröstet.

Korrekt Belly sovställningar

När du sover på magen, är den naturliga svanken drivna. Detta orsakar överbelastning och klämning av onormala skivor när läget upprätthålls under en längre tid. Om du föredrar att sova på magen, placera en kudde under höfterna för att minska överdriven krökning av ryggraden. Använda en donut kudde för att tillåta normal positionering av huvudet och halsen.

Roho Kudde för Svanskotan smärta

Elingenjör, Dr Robert H. Graebe, ritade Roho kudde. Avsikten är att arbeta för att minska trycket i benutskott, såsom svanskotan. Trycksår ​​är vanliga hos individer med försvagat immunsystem, som har svårt med vikt växling, dålig cirkulation, och minskad känsel vanligen orsakas av ryggmärgsskada.

Konstruktion

Roho Kudde för Svanskotan smärta

ROHO är en gjord med en serie av luftfyllda rör konfigurerade till storleken av en rullstol sittrem. Den kan beställas specifikt till dimensionerna hos användaren. Dynan kan ha en hög profil eller låg profil rör, med låg profil rören skapar en lägre sitthöjd modul än hög profil. Roho kuddar är utrustade med en ventil, genom vilken luft pumpas till den önskade nivån för att ge maximal tryckreduktion enligt benutskott. Varje kudde har en tygöverdrag, pump, patch kit och detaljerade instruktioner.

Roho Kuddar och tryckavlastning

En av de mest framträdande områdena för trycksår ​​är svanskotan, eller svanskotan. Vikten av användarens hela ryggraden / stammen skjuter ner på detta område när du sitter. Om klienten är på en fast hård yta svanskotan trycker mot denna yta. Detta tryck håller blod från att strömma lätt mellan huden och vävnaderna som omger svanskotan. Med brist på blodflöde, ökad värme och fukt, minskar hudens integritet och sår börjar med en rodnad område, och sedan ett öppet sår med svår smärta utvecklas. Den Roho kudde eliminerar detta problem genom att åstadkomma ett skikt av luft mellan svanskotan och alla hårda ytor. Detta minskar trycket, ökar blodflödet, minskar värmeuppbyggnad och därmed minskar sannolikheten för sår och smärta.

Välja och justera Roho Kudde

En skicklig medicinsk leverantör kan bestämma den mest effektiva Roho kudde för kunden. Ta en detaljerad historia och använda Xsensor tryckkartsystem kan åstadkomma detta. Den Xsensor ger omedelbar återkoppling till den exakta platsen för tryck. Genom att placera klienten på en Roho kudde med Xsensor tryck mapper, och justering av lufttrycket inuti Roho kan leverantören ge maximal tryckreduktion. Kunderna kan prova olika modeller av Roho kuddar för att avgöra vilken som fungerar bäst. Leverantören kan också instruera klienten som till viss nivå av inflation som är bäst för hans behov.

Modeller av Roho Kuddar

Flera modeller av Roho kuddar är tillgängliga för konsumenten, som omfattar hög profil, låg profil, samma utrymme, dubbla fack, Quadtro, Hybrid, Enhancer, ande, harmoni, Airlite och mosaik. Företaget kommer också att skräddarsy en plats modul för att möta kundens specifika behov.

överväganden

Som en luftflytdyna, kan punkteringar förekomma i Roho. Även om det kommer med en skyddskåpa och patch kit, måste användaren vara medveten om eventuella läckor och bör kontrollera luftnivåer regelbundet. Om en kund har minskad känsel och kan inte känna en förändring i lufttrycket, är detta särskilt viktigt. Eftersom Roho är utformad för att minska trycket mellan användaren och stolens yta, bör kunden inte lägga någon extra stoppning på toppen av kudden och se till att kläder är fri från tjocka sömmar, tunga fickor, och täta syntetiska tyger. Slutligen, kunden bör inte över fylla kudden, eftersom det härmar effekten av att sitta på en badboll, vilket gör honom mer instabil och ökar snarare än minskar trycket.

Blåmärken en svanskotan är smärtsamt, och för dem som aldrig har upplevt det, kan det vara förvirrande att diagnostisera. För att kunna diagnostisera en blåmärken svanskotan utan att vänta på blåmärke sig inträffa, måste du vara medveten om symptomen. Med några enkla tips, diagnostisera en mörbultad svanskotan är inte så svårt.

Instruktioner

1 Fråga dig själv var på kroppen du är sårad, och rör sig inte förrän du vet var smärtan kom ifrån. Svanskotan, eller coccyx, är på botten av ryggraden; om du känner smärta där när du nuddar det området, kanske du har blåmärken din svanskotan.

2 Observera smärta när du börjar röra sig. Om normala aktiviteter som stiger från sittande ställning eller utför tarmrörelser är smärtsamma, du sannolikt har en blåmärken svanskotan.

3 Kontrollera om det finns missfärgning som du is området. Lila, gult eller svart toning runt området är ett vanligt tecken på blåmärken. Om området höjs eller svullen, kan det också vara ett blåmärke. Isbildning kommer att minska svullnad och lindra smärtan lite.

4 söka professionell hjälp om du har skadat svanskotan på något sätt, eftersom en möjlig blåmärken svanskotan också skulle kunna vara en bruten svanskota. Du kommer att få en röntgen som visar om du har brutit eller bara blåmärken svanskotan. Om din svanskotan blåmärken, kan du få särskilda instruktioner för vård tills blåmärke läker. Om din svanskotan bryts, behöver du en speciell kudde för det tills benet läker.

Kan jag träna med en Bruised Svanskotan?

Bruised tailbones kan läka inom några dagar, men kan ta så lång tid som ett par veckor. I stället för att välja ut motion helt och hållet, kan du välja övningar som inte orsakar smärta. Låg inverkan motion, stående övningar och stretching är alla acceptabla sätt att utöva utan förvärrar området.

blåmärken Tailbones

Bruised tailbones uppstår ofta från att falla på området, men kan också ske från förlossning, en infektion eller en fraktur. Smärtan i svanskotan, vet också som din svanskotan, kan vara uppenbar när sittande, stående, övergår från sittande till stående, efter en avföring och under sexuell aktivitet. Undvika rörelser som orsakar smärta, sittande på en kudde, ta smärtstillande och isbildning området kan hjälpa blåmärke läker snabbare.

konditionsträning

Under den tid det tar för din svanskotan att läka, kan du göra hjärt aktivitet som inte innehåller hög slagrörelse. Promenader, simning och använder den elliptiska är alla alternativ. Aerobics, cykling och löpning kan förvärra området och bör undvikas. Omedelbart efter blåmärken svanskotan, inte hoppa direkt tillbaka till din träningsrutin. Börja med mindre ökningar av hjärt och arbeta dig tillbaka upp om det känns bra efteråt.

Styrketräning

Styrketräning kan fortfarande göras med en blåmärken svanskotan. Du kommer att vilja undvika maskiner där man måste sitta för att utföra övningen. Nedre kroppen och nedre delen av ryggen övningar kan sträcka ligament som fäster till din svanskotan, och bör därför utföras med försiktighet. Istället väljer stående övre kroppsrörelser, som skuldra pressar, triceps extensions och biceps.

Stretching

Stretching ligament som omger svanskotan kan bidra till att stärka den gemensamma s stödjande muskler. En sjukgymnast eller kiropraktor kan rekommendera sträckor som är anpassade till en blåmärken svanskotan. Yoga kan också vara ett bra alternativ för sträckning, men återigen, kanske du vill undvika sittande positioner eller så kan du använda kuddar och filtar för att hjälpa till att lindra smärtan.

Svanskotan Pain Från Tyngdlyftning

Tyngdlyftning ger en myriad av hälsofördelar, bland annat muskel uthållighet och styrka byggnad; kan dock dålig tyngdlyftning teknik orsaka ryggskada eller svanskotan smärta. Svanskotan smärta, även känd som coccygodynia, resultat från skada till korsbenet, en triangulär ben som ligger mellan de vänstra och högra höftbenen. Svanskotan, som kallas svanskotan, ligger i slutet av korsbenet.

svans~~POS=TRUNC kotan~~POS=HEADCOMP skada

En svanskotan skada uppstår när svanskotan regionen lider en fullträff. Detta kan bero på att falla på skinkorna, som sitter på en cykelsadeln, ridande på en häst, lyfta vikter, rodd, sitter med dålig hållning, upplever upprepad trauma eller förlossningen. Däremot kan någon trauma orsakar stam, spänning eller skador på nerverna i svanskotan regionen orsaka svanskotan smärta. Utfall, knäböj, sit-ups och lyftövningar kan anstränga muskler och ligament som omger svanskotan, vilket resulterar i svanskotan smärta.

Symtom på skada

Svanskotan smärta i allmänhet, är vanligare bland kvinnor än män på grund av den ökade framträdande av svanskotan i den kvinnliga anatomin. En brännande känsla runt ändtarmen är ett vanligt symptom på svanskotan smärta. Svanskotan smärta är uppenbar när man sitter eller stigande stå från sittande ställning. Dessutom kan du känna svanskotan smärta när lutad över eller på huk för att lyfta något. Denna situations smärta kan förvärras om ständig smärta i alla lägen. Sekundära symptom är domningar i ryggen, obehag i fötterna och skinkorna och smärta under tarmrörelser och samlag.

lyfta vikter

En tryckkraft, som lyft vikter, pressar skivorna och ben i ryggen tillsammans. Engagemang i kabel rader eller pull-ups och slouching över när släppa vikter kan sila ligament, muskler och senor som omger svanskotan. Dålig teknik, tunga vikter, repetitiva lyft och dålig hållning kan öka risken att utveckla en skada. Böja knäna, söker plats hjälp, undvika vridande rörelser, hålla vikter nära kroppen och bibehålla en neutral back position kan minska risken för total ryggskador.

Förebyggande och behandling

Förhindra en svanskotan skada och efterföljande smärta genom att öva god form och teknik vid lyft vikter. Om du upplever smärta i svanskotan region, sluta omedelbart lyfta vikter för att förhindra ytterligare skada. Helande från en svanskotan skada tar tid och kräver vila. Men i de flesta fall svarar svanskotan väl till korrekt behandling. Potentiella behandlingar inkluderar stretching, sitter på en speciell kudde, kirurgi och vila. Se din läkare för att avgöra vilken behandling som är bäst för din typ av skada.

Om svanskotan skador

Svanskotan, känd av det medicinska samfundet som svanskotan, ligger vid slutet av ryggraden. Svanskotan är väl skyddad i kroppen och inte lätt benägna till svåra skador. Svanskotan skador brukar resultera från ett fall eller stötar under sport. Ett fall där svanskotan lider hårda stötar kan orsaka blåmärken, luxation, en fraktur eller en paus. Sanna svanskota raster och förskjutningar är inte vanligt.

En läkare kan diagnostisera en svanskotan skada genom att helt enkelt be patientens frågor om skadan och om smärtsymtom. Vissa läkare kan ta en röntgen för att bedöma omfattningen av skadan. En annan diagnostisk metod som läkare kan använda är manuell undersökning, som är den minst vanligt förekommande diagnostisk metod för en skadad svanskota. I en manuell undersökning, kan läkaren in ett finger i ändtarmen för att känna svanskotan och kontrollera om en förskjutning.

Hur Svanskotan skador behandlas

Svanskotan skador är smärtsamt och kan ta lång tid att läka. Med undantag för extrema skador, är behandlingen för en skadad svanskotan för patienten att vila och låta kroppen att reparera sig själv. Bruised tailbones kan ta några dagar att läka. Trasiga tailbones kan ta fyra till sex veckor att läka. Om smärtan kvarstår efter sex veckor, kan en läkare ge behandling för att hjälpa med smärta. Behandlingen kan inkludera ant inflammatoriska läkemedel, smärtstillande läkemedel, steroidinjektioner eller i extrema fall, kirurgi. I extrema fall, där svanskotan är ur led eller brutna och kommer inte att läka, kan svanskotan tas bort i ett kirurgiskt ingrepp. Patienter kan leva ett normalt liv utan deras tailbones. Ibland patienter upplever pågående smärta även efter kirurgiskt avlägsnande av svanskotan. Kirurgi används normalt som en sista utväg och är inte vanligt behövs. Majoriteten av svanskotan skador läka på egen hand.

själv Care

När lider av en svanskotan skada, är det viktigt att vila och hålla aktivitetsnivån låg. En aktiv livsstil kan irritera en skadad svanskotan och bromsa läkningsprocessen.

En kudde kan placeras på stolar för att ge kudde för att minska svanskotan smärta när han sitter ner.

Att undvika förstoppning är viktigt eftersom spännare under tarmrörelser kan vara mycket smärtsamt med en skadad svanskota. För att förhindra förstoppning, drick mycket vätska och äta fullkorn och färska frukter och grönsaker.

Ett varmt bad kan hjälpa till att tillfälligt minska smärtsamma muskelspasmer som är associerade med svanskotan skador.

Fractured Svanskotan Medan Snowboard

Svanskotan, även känd som svanskotan, är en triangulär form ben ligger vid foten av ryggraden. Sprickbildning svanskotan är en vanlig skada i snowboard eftersom även de mest erfarna snowboardåkare har en stor genomslagskraft faller på baksidan från tid till annan. Rådgör med din läkare om du upplever svanskotan smärta från snowboard.

Identifiering

Om du har en svanskotan fraktur, kan sittande vara smärtsamt på grund av trycket på basen av ryggraden. Du kanske märker blåmärken i din skinkor region, samt svullnad och en djup värkande känsla. Du kan uppleva en skarp stickande smärta när du flyttar från sittande till stående ställning. Smärtan kommer också att vara närvarande under tarmrörelser och samlag. Smärtan från en svanskotan fraktur kan variera från lindriga besvär till svår.

Orsak

Trauma till basen av ryggraden kan resultera i en svanskotan fraktur. Trauma under snowboard oftast uppstår när du tappar balansen och faller eller landa på din bak under hoppa tricks. Det låsta läget för fötterna i en snowboard begränsar din rörelseomfång, så en nybörjare kan ha svårt med balansen och faller ofta. Om du inte bär skyddsutrustning för att skydda din svanskotan, du öka risken för en fraktur. Försöker utföra snowboard tricks som är ovanför din nivå kan också leda till en svanskotan fraktur.

Behandling

I de flesta fall kommer din svanskotan fraktur läka på egen hand under en period av veckor till månader. Minimera smärtan du upplever genom att ta en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Läkaren kan också ge dig en kortikosteroid injektion som permanent eller tillfälligt kan lindra smärtan som svanskotan läker. Under de första tre dagarna efter en skada, is svanskotan i 15 till 20 minuter åt gången, men byta till en värmedyna på den fjärde dagen. Din läkare kan utföra svans manipulation för att flytta svanskotan i rätt läge genom att föra in ett finger i ändtarmen. En speciell kudde kan skydda din svanskotan och lindra obehag när du sitter. Operation för att avlägsna svanskotan kan göras för mer allvarliga frakturer.

Förebyggande

Bär alltid säkerhetsutrustning för att skydda din svanskotan medan snowboard. Kuddar och skyddande shorts minska påverkan på svanskotan under faller. Se till att du använder rätt längd ombord för din längd och att bredden på din styrelse är lämplig för din fot storlek. Skötare på en skidort eller ett butiksbiträde på en atletisk butik kan hjälpa dig att välja en lämplig storlek styrelsen att minimera risken för skador.

Bruised Svanskotan Från Cykling

Cykling kan bidra till att förbättra kondition, lung hälsa och muskelstyrka, men det har också potential att orsaka svanskotan smärta. Utan vila och behandling kan tillståndet förvärras och även bli kronisk, så det är viktigt att vidta åtgärder när du först börjar känna smärta. Med några försiktighetsåtgärder, bör du kunna fortsätta att dra nytta av cykling utan ytterligare problem.

Identifiering

Svanskotan, som kallas svanskotan, består av en grupp av fem små ben vid basen av ryggraden som bildar en triangulär form och gå med ryggraden till bäckenet. Den medicinska termen för smärta i svanskotan området är coccygodynia.

Orsaker till Blåmärken

Om du regelbundet cykla, den repetitiva rörelser ständigt framåtlutad kan sträcka basen av ryggraden och sila muskler och ligament runt svanskotan. Denna rörelse, förutom att hålla en framåtlutad ställning under en lång period, leder till inflammation. Med tiden kan musklerna inte längre kunna hålla svanskotan i normalläge. Riskfaktorer inkluderar minskad muskelmassa, osteoporos, medfödda ben förhållanden, låg kalcium och D-vitaminnivåer och hög ålder. Kvinnor har också en högre risk eftersom de har en bredare bäcken än män.

symptom

Det vanligaste symtomet är smärta från svanskotan regionen, även om smärtan kan stråla från svanskotan ner i de lägre bäckenet och även i låren eller underben. Smärtan är ofta värre när man sitter eller rör sig från sittande till stående under en avföring, under sex eller när böjning eller lyfta tunga föremål. Diagnos sker vanligtvis med en röntgen, CT eller MRT, eller genom rektal undersökning.

behandlingar

Ice är bäst att använda direkt efter skada. Ansök om 15 till 20 minuter åt gången under de följande 48 timmarna. Värme är också till hjälp och din läkare kan använda speciella värmeproducerande diatermi eller ultraljud på sitt kontor, men du kan också använda hem behandlingar inklusive varma kompresser, en värmedyna eller sitter i ett varmt vattenbad i 15 till 20 minuter varje timme. Smärtstillande kan hjälpa, liksom injektioner av nervblockerare. Använd en "munk" kudde när du sitter och även avföring mjukgörare om du upplever smärta från tarmrörelserna. Mycket sällsynta fall kan kräva kirurgiskt avlägsnande av svanskotan.

Tidsram

Ett plåster svanskota kan ta flera dagar eller veckor att läka helt. I de fall där svanskotan faktiskt brutna, kan du behöva stanna i sängen för en dag eller två; läkningsprocessen kan ta fyra till sex veckor. Du kan återgå till normala aktiviteter när smärtan har förbättrats och du har möjlighet att sitta, böja och gå utan smärta.

Förebyggande

En fransk studie, publicerad i tidskriften "Spine" i december 2000, visade att vara överviktiga och har ett högt BMI är en bidragande faktor i svanskotan blåmärken och smärta. Gå ner i vikt får inte hindra coccydynia helt, men det kan minska risken. Ät en kost rik på kalcium och D-vitamin för att främja benhälsa och använda viktbärande övningar för att styrka muskler och uppmuntra starka ben.