XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

DMSO vad är användning

Användning av DMSO för ett ben Spur

Ben sporrar kan uppstå på olika delar av kroppen och orsakar olika symptom. Hälsporre utveckla vanligen hos personer som har mul missbildningar eller sjukdomar eller personer som är överviktiga. Ben sporrar kan orsaka smärta och funktionsnedsättning i foten, knän, axlar eller rygg eller nacke. Vissa läkare använder medicinsk kvalitet DMSO, vetenskapligt kallas dimetylsulfoxid, ett industriellt lösningsmedel göras till en kräm för att lindra smärta från ben sporrar. Din läkare bör beställa för dig och övervaka dess användning; inte ta det på annat sätt, eftersom det inte är godkänd av amerikanska Food and Drug Administration för allmän medicinsk användning.

Historia

Dimetylsulfoxid har en rutig förflutna. Läkemedlet först blev populär på 1960-talet efter kirurg Stanley Jacobs, MD, en gång chef för organtransplantation programmet vid Oregon State University Health Sciences Center, började använda den för att behandla artrit, stukningar och brännskador. Dr. Jacobs, en man som erkände att han var "besatt med DMSO," enligt en artikel i April 28, 1980 numret av "Time" tidningen, kämpat dess användning för ett antal medicinska ändamål. Idag är den enda godkända medicinsk användning av DMSO för människa för interstitiell cystit och för bevarande av organ före transplantation. 1996 numret av "Alternativa & behandlingsmetoder," juli-augusti frilansskribent Maya Muir att den mest konstant användning av lösningsmedlet var för smärtlindring som en bedövningssalva. DMSO minskar också inflammation på platsen. Denna fördel appliceras på ben sporrar av några utövare. Läkemedlet är inte godkänd av FDA för användning som ett medicinskt godkänd bedövningssalva. Även om det kan erhållas i gel, kräm och flytande former från hälsoproduktutlopp, bär det varning om att produkten är avsedd att användas som endast ett lösningsmedel, och dess användning för andra ändamål är ensam ansvarig för användaren.

Handlingar

DMSO fungerar som en anti-oxidant liksom ett anti-inflammatoriskt läkemedel och ett smärtstillande, enligt Muir. Hon säger att DMSO fungerar snabbt och att smärtlindring varar upp till sex timmar, även om människor med kronisk smärta kan behöva tillämpa aktuell lösning i flera veckor innan de noterar lättnad. Dessa påståenden har inte styrkts genom kliniska prövningar.

Typ

Medicinsk kvalitet DMSO, som ofta blandas med andra föreningar, såsom aloe eller andra tillägg, bör användas för att behandla smärta från ben sporrar, reumatolog Nathan Wei, förklarar VD på arthritis-treatment-and-relief.com. Din läkare bör förskriva och beställa för dig, eftersom de flesta DMSO finns i butik är inte medicinsk kvalitet men kommersiell kvalitet och kan vara skadligt. Kommersiell kvalitet DMSO är inte lämplig för medicinsk användning, varnar Wei.

risker

När DMSO först används i stor utsträckning, oro över biverkningar orsakade USA Food and Drug Administration att stoppa kliniska studier på läkemedel som krävs för att godkänna det för medicinsk use.The läkemedel fortfarande säljs för veterinärmedicinska läkemedel, som inte behöver uppfylla samma riktlinjer som FDA-godkända läkemedel. På 1960-talet, djur utsätts för stora mängder DMSO tycktes ha lins förändringar i deras ögon, och en kvinna dog av en allergisk reaktion mot DMSO eller andra droger hon tar. Potentiella biverkningar huvudvärk, sveda och klåda på huden och en stark vitlök lukt och smak. DMSO kan också öka absorptionen och förstärka effekterna av blodförtunnande medel, vissa hjärtmediciner och lugnande medel, varnar American Cancer Society. Använd inte denna förening utan att först diskutera dess användning med din läkare, som ska beställa enbart medicinsk kvalitet DMSO och noga övervaka dess användning.

DMSO är en biprodukt av träindustrin med kontroversiella medicinska tillämpningar. Den absorberar direkt genom huden in i blodomloppet, och ger vissa mediciner med den. Även om det används oftast i veterinärmedicin för att leverera doser människor kan ta oralt, vissa förespråkare hävdar att det kan vara användbart för diabetiker.

Diabetes

Diabetes är ett tillstånd där kroppen inte längre kan bearbeta socker, antingen för att du inte längre producera insulin effektivt eller för att din kropp bygger upp en insulinresistens. Diabetes är ett allvarligt tillstånd som kan leda till organsvikt, förlust av lem och död.

DMSO Grunderna

DMSO - dimetylsulfoxid - har sett användning som en kommersiell lösningsmedel sedan mitten av 20-talet. Dess förmåga att tränga igenom huden och membran av den mänskliga kroppen gör att den kan användas för att behandla smärta och inflammation, samt leverera medicin för andra medicinska problem. Men från och med 2011, har den amerikanska Food and Drug Administration godkänt endast dess användning för en begränsad uppsättning villkor. Diabetes är inte bland dem.

Förebyggande av typ 2-diabetes

En studie från 2002 av Richard Heikkilä av Mt. Sinai School of Medicine i New York visar att regelbundna doser av DMSO skyddade möss från inducerad typ 2-diabetes. Denna forskning har ännu inte replikeras på mer komplexa organismer. Denna behandling är inte klar för användning av humana patienter med diabetes.

Minskad insulin Krav

Alternativ medicin webbplats AltMedicenter rapporterar att orala doser av DMSO minska behovet av insulin i 25 procent av unga, typ 1-diabetes fall. Men ger webbplatsen ingen klinisk stöd för detta påstående, och denna användning är inte godkänd av FDA.

insulin Delivery

DMSO tillåter läkemedel att komma in i blodomloppet med en direkt gnugga, snarare än oralt eller via injektion. Teoretiskt skulle en insulinberoende diabetiker använder DMSO för att ta insulin via denna metod. Men detta inte är godkänt av FDA - eller är det vanligt i länder som godkänner DMSO i större utsträckning.

Slutsats

Även om vissa källor tyder på att DMSO kan användas av diabetiker, är detta inte en vanlig metod och är i själva verket olagligt i USA. Använda DMSO för diabetes är kontraindicerat.

DMSO, eller dimetylsulfoxid, förekommer naturligt i trä och sker i huvudsak som en biprodukt av pappersindustrin, resulterar i en färglös, lätt oljig vätska. I USA är DMSO används främst som ett industriellt lösningsmedel. Food and Drug Administration (FDA) har godkänt det för en medicinsk användning, även om människor tar det för många andra ändamål.

godkänd användning

Oral och topisk DMSO föreskrivs i många länder för en mängd olika hygienkrav, främst för smärta och inflammatoriska sjukdomar. FDA har bara godkänt DMSO för att lindra smärtan av interstitiell cystit, en blåsstörning.

Tillgänglighet

Eftersom DMSO kan köpas som ett lösningsmedel, kan man enkelt köpa den över disk för att behandla olika inflammatoriska tillstånd. Det finns även i hälsokostbutiker och från nätbutiker, och veterinärer ordinera det som liniment.

sklerodermi

En artikel i en 1985 frågan om Omdömen i klinisk och grundläggande farmakologi konstaterar att topisk DMSO kan vara fördelaktigt för hudproblem i samband med sklerodermi.

Artrit

Lokal applicering av DMSO verkar ge snabb tillfällig smärtlindring för personer med artrit och bindvävsskador, enligt tidskriftsartikel.

Research Issues

Forskning om DMSO för sjukvård har avstannat delvis på grund placebokontrollerade studier är svåra med detta ämne. Många människor som tar DMSO muntligen utveckla en vitlöksliknande kropp och andedräkt, vilket gör det uppenbart att de inte tar en placebo.

Vad Hälsoproblem förknippas med hög alkoholkonsumtion användning?


Överdriven alkoholkonsumtion kan vara en källa till en mängd olika sjukdomar och hälsotillstånd. Även måttlig användning av alkohol kan vara till nytta för hälsan, kan vanliga drickande göra gradvis skador på många av kroppens organ. Kvinnor är särskilt utsatta för alkoholrelaterade hälsoproblem, skador på organ som kan komma att ske under en kortare tid och med mindre alkoholkonsumtion än män dricker. Alkoholmissbruk hävdar liv 2,5 miljoner människor varje år, enligt Världshälsoorganisationen, inklusive 320.000 ungdomar i åldrarna 15 och 29, vilket gör den åttonde ledande riskfaktor för dödsfall i världen.

Leversjukdom

Kronisk tung användning av alkohol kan leda till leversjukdom. Alkohol-inducerade leversjukdomar inkluderar fettlever, alkoholhepatit och alkoholisk cirros. Fettlever är en ansamling av fettceller i levern, som kan orsakas av överdriven alkoholanvändning och är ofta reversibel. Alkoholhaltiga hepatit är inflammation och skador på levern från långsiktiga alkoholmissbruk. Alkoholcirros förekommer som år av överdriven alkoholkonsumtion skador orsakar en gradvis uppbyggnad av ärrvävnad på levern, vilket så småningom kan leda till leversvikt.

hjärt-kärlsjukdom

Överdriven alkoholkonsumtion tar ut sin rätt på det kardiovaskulära också, enligt American Heart Association, vilket ökar risken för att utveckla ett antal allvarliga hälsoproblem. Drickande kan höja blodtrycket och öka nivåerna av triglycerider i blodet. Hjärtsvikt kan bero på överdriven alkoholkonsumtion, vilket kan stroke, hjärtarytmi och plötslig hjärtdöd.

Hjärnskada

Enligt National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism, ungefär hälften av de nästan 20 miljoner alkoholister i USA utveckla kognitiva svårigheter som kan variera från mild till svår. Av dessa så många som två miljoner utveckla permanenta och försvagande tillstånd, såsom demens och alkohol inducerad bestående amnesiac sjukdom.

cancer

Kronisk överdriven användning av alkohol ökar risken för att utveckla vissa typer av cancer, enligt American Cancer Society, och att risken ökar beroende på hur mycket av alkoholkonsumtion. Storkonsumenter är mer benägna att utveckla cancer i matstrupen, munnen, struphuvudet och halsen än de som dricker måttligt eller icke-alkoholkonsumenter. Alkoholmissbruk ökar risken för levercancer och bröstcancer samt tjock- och ändtarmscancer.

Kvinnor och alkoholmissbruk

Medan överdriven alkoholkonsumtion kan öka risken för en mängd olika sjukdomar och hälsotillstånd i alla kroniska alkoholkonsumenter, tar alkohol en tyngre belastning på kvinnliga drinkers än sina manliga motsvarigheter. Kvinnor ofta utveckla många alkoholrelaterade hälsoproblem under en kortare tid och med mindre alkoholkonsumtion än vad män.

För vissa, spruckna hälar är bara ful, fastnar bedsheets. För andra, sprickorna fördjupas, blir smittade eller smärtsam. Sprickor vidgas, huden separerar och kan inte träffas för att sticka tillsammans och läka. Kanterna dö och torka ut. Vanligtvis häl sprickor uppmuntras genom en kombination av torr hud och känslokall bildning, men frågor som vikt, överanvändning och felaktig fot inriktning också ha en inverkan på deras skapande.

Att välja Oljor

Eteriska oljor innehåller flyktiga ämnen från växter och kan användas i medicinskt syfte eller för sin arom. Pepparmint är en av de mest använda oljor för fötterna. Kanel blad olja har anti-svamp egenskaper som gör det ett bra val för fotvård. Leta efter oljor (eller metoder för tillämpning) som inte kommer att orsaka ytterligare irritation tills fötterna börjar läka.

Lavendelolja kan användas för att hjälpa till med hud frågor och är säker för direkt applicering på huden. Oregano fungerar bra med lavendel och inte bara uppmuntrar uppvärmning av området för att bekämpa smärta, det är en antiseptisk. Den måste användas sparsamt och med försiktighet, eftersom det kan orsaka irritation på huden.

Patchouli rekommenderas särskilt för spruckna hälar och har anti-svamp egenskaper. Det är tänkt att främja den naturliga läkningsprocessen. Det kan tillsättas till talk eller kräm och appliceras på fötterna. Patchouli fungerar bra med pepparmint.

förbereder Oljor

Det finns två huvudsakliga sätt att förbereda en eterisk olja för indirekt användning. Först kan du smälta en basprodukt såsom kakaosmör och blanda i några droppar eterisk olja för att skapa en fuktgivande kräm. Eller blanda din eterisk olja med en transportör olja. Många eteriska oljor måste kombineras med en transportör olja för att förhindra irritation av huden. Mandelolja är en populär transportör olja och särskilt användbara för att lindra torr hud. Den används också som en massageolja.

Mandelolja blandas med en blandning av eteriska oljor kan användas för att massera hälarna. Detta ger dig inte bara fördelarna med eteriska oljor, men de positiva effekterna av massage, som stimulerar blodflödet till området för att underlätta läkning.

Oljor säkra för direkt tillämpning kan appliceras på hälen huden två eller tre droppar åt gången. Blandade oljor kan tillämpas vid behov, men fungerar bäst efter fötterna har upprättats genom blötläggning och exfoliering. Bara gnugga dem.

Behandling

Förbered fötterna för behandling genom att blötlägga dem i ett varmt bad i 15 till 20 minuter för att mjuka upp huden. En kopp Epsom salter är tillräckligt för en liten fotbad och gör en bra tillsats för att främja läkning.

torka försiktigt fötterna och använda en pimpsten att bära bort lager av döda, torr hud. Arbetet med att försiktigt exfolierar. Borsta bort några flingor med en torr handduk och applicera din olja eller oljeblandning, gnugga in den till hälen tills den absorberas in i huden.

Målet bör vara att förbättra tillståndet över tiden. Bortnött för mycket hud på en gång kan leda till infektion och ytterligare problem. Använd aldrig knivar, skalpeller, rakblad eller andra vassa instrument för att trimma bort död hud. Levande vävnad ligger under ytan och du kan enkelt skära alltför djupt eller orsaka en allvarlig skada.

Förebyggande

Applicera en fuktgivande kräm två gånger per dag för att behandla och bevara hälsan hos huden benägna att spricka. En mild peeling blandningen kan göras från en 8: 1 förhållande av Epsom salts till vaselin. Tillsätt några droppar eterisk olja till blandningen. Applicera blandningen till spruckna hälar att massera bort ackumulera döda hudceller och samtidigt behålla fördelarna med salter och olja.

Vad kan man göra med filmen Rester efter användning Crest Multi Strips?


Om du inte vill tillbringa en arm och ben för att ha dina tänder whitened, kan Crest Whitening Strips vara rätt för dig. Du kan åstadkomma ljusare den gula fläcken som ackumuleras på tänderna i så lite som en timme om dagen, enligt Crestwhiteningstrips.com. Det är vanligt när man använder någon typ av tandblekning produkt att ha en filmliknande rester kvar. Denna rest är lätt att ta bort genom att följa enkla munhygien riktlinjer.

korrekt placering

Det första steget i att minska mängden överskottsrester från att använda Crest Whitening Strips blekningsmaterialet är att placera remsorna på rätt sätt. Inte borsta tänderna precis innan du börjar blek ansökan. Följ anvisningarna på förpackningen. När du har placerat remsorna på tänderna, använd en bit papper att torka bort överflödigt gel material från tandköttet. Detta kommer att bidra till att minska irritation i tandköttet.

Undvik Över Mättnad

Att se till att de blekning strips har tagits bort inom rätt tid är mycket viktigt. Lämnar remsorna på för länge kan orsaka mikroskopiska porer eller tubuli av tänderna för att bli överkänsligt. Detta kan resultera i övermättnad av blekningsprodukten. Långvarig användning av produkten kan också resultera i torr mun. Crestwhiteningstrips.com rekommenderar att varje remsa bäras i 30 minuter två gånger per dag.

Ta bort Överskott Blekning Material

För att ta bort den klibbiga film som kan vara kvar, är det viktigt att noggrant borsta och tandtråd tänderna. Placera en ärta storlek mängd tandkräm på en mjuk borste tandborste. Flytta din tandborste i små cirkelrörelser runt hela munnen. Ägna stor uppmärksamhet åt de områden där remsorna var i direkt kontakt med tänderna. Tiden själv i två minuter. Skölj munnen och tandborste med ljummet vatten.

Rengöring är svåra att nå områden

Blek material kan bädda in sig interproximalt mellan två närliggande tänder. För att rengöra dessa svåråtkomliga utrymmen, måste du använda tandtråd. Bryt av en bit som mäter 6 till 8 inches. Linda tandtråd runt långfingret. Använda pekaren fingrar och tummar, styra tandtråd mellan tänderna. Linda tråden runt varje tand i ett "C" -form. Flytta floss upp och ner. Skölj ur munnen med ljummet vatten.

Fördelarna med användning av ultraljud i sjukgymnastik

Ultraljud, enligt Alain-Yvan Belanger, är den vanligaste modalitet i sjukgymnastik idag. Dess användning går hela vägen tillbaka till 1880-talet. Ultraljud maskiner genererar ljudvågor som är högre än frekvensen vi kan höra. Effekten av dessa ljudvågor på kroppens vävnader producerar ett antal fördelar.

djupare Heat

Enligt Belanger, genererar sätt ultraljuds värme är genom vibrationer som orsakas av ljudvågorna. När vävnader vibrerar, ökar denna friktion hela vägen ner till molekylär nivå, vilket gör att temperaturen hos de målinriktade vävnader att stiga. Detta är en fördel med ultraljud under en traditionell varm pack, som inte kan tränga in djupare muskulatur eller gemensamma vävnader. Ultraljud huvuden finns i en mängd olika frekvenser som kan rikta en mängd olika djup, vilket ger en skicklig terapeut möjlighet att skicka värme precis där hon vill att det ska gå. Vissa förhållanden som kan dra nytta av denna djupare värme, enligt Belanger, inkluderar artros och fantomsmärta.

djupare Stretch

Den djupa värme som genereras av ultraljud kan bidra till att koppla en spänd eller ansträngda muskler. Enligt Spine universum, kan detta bidra till att minimera muskelspasmer och förkortning ofta förknippas med spänning eller skada. Spine Universum rapporterar att ultraljud terapi har den extra fördelen att öka rörelseomfång.

vävnadsläkning

Ultraljud djupa värme tros ha en läkande effekt på djupa vävnader. Enligt Belanger, ultraljud faktiskt påverkar metabolismen av mjukvävnadsceller. Dessutom är dessa celler blir ofta mer mottagliga för helande vätskor, som förekommer i ökat blodflöde som genereras av ultraljud. På grund av detta, Belanger fortsätter att rapportera att helande fördelar ultraljud kan vara användbar vid behandling av kirurgiska sår och mjukdelsskador.

Scar Tissue Kontroll

En annan fördel med ultraljud är dess akustiska effekt. Vågorna som genereras av ultraljud orsakar små vibrationer i cellerna i mjuka vävnader. Dessa microvibrations, som Belanger beskriver dem, har en effekt på fibrerna som bildar ärrvävnad. Med tiden kan ultraljud som används i denna metod faktiskt förhindra att vissa ärrvävnad bildas, och kanske kan bryta några ärrvävnad ner. Exempel på framgång i ärrvävnad ledning är Episiotomi ärr samt Dupuytrens kontraktur, som orsakas av överdriven ärrbildning i vävnaderna i handflatan. Som med dess termiska effekter, som används ultraljud för att bryta upp ärrvävnad kan även upprätthålla och öka rörelseomfång.

Minskad Smärta

En del av smärtlindring från ultraljud kommer från mekaniska resultaten av själva behandlingen. Dessa inkluderar de minskade muskelspasmer och muskelspänning samt vävnadsläkning. Emellertid kommer en extra fördel av ultraljud inte från vad den gör, men vad det kan hjälpa en sjukgymnast gör. Genom att kombinera värme och helande krafter av ultraljud förbereder musklerna för andra terapeutiska behandlingar som minskar smärta, inklusive stretching och stärkande.

Ökningen av fetma bland den amerikanska befolkningen har lett till en ökning av flera sjukdomar, bland annat nonalcoholic fettiga leversjukdomen. Eftersom behandling för denna sjukdom inkluderar att eliminera orsaken, att förlora vikt är definitivt en del av behandlingsplaner. Flera läkemedel testas nu, dock, inklusive metformin.

Alkoholfri fettlever

Nonalcoholic fettiga leversjukdomen är en sjukdom där levercellerna ansamlas fett. Detta kan bero på att en stor mängd av fria fettsyror som cirkulerar i blodet eller att ett tillräckligt antal av lipoproteiner, de molekyler som transport lipider, är tillgänglig för att utföra dem i levern. Cirka 14 till 30 procent av amerikaner lider av denna sjukdom. Alkohol kan orsaka fettlever, men så kan vissa andra villkor som saknar samband med alkoholmissbruk.

Orsaker till en alkoholfria fettlever

Fetma kan leda till en alkoholfri fettlever, och fetmaepidemin i Amerika är förknippad med den ökande förekomsten av denna leversjukdom, skriver Dr Bacon i "Harrisons Principles of Internal Medicine." Denna störning kan också utvecklas som en följd av kronisk hepatit C, Wilsons sjukdom, östrogen användning, glukokortikoider använda, kwashiorkor proteinbrist, polycystiskt ovariesyndrom, Cushings syndrom och diabetes mellitus typ 2. Människor med diabetes har en onormalt hög mängd av glukos i blodomloppet, men de har också problem metaboliserande fetter.

Vad är Metformin?

Flera typer av läkemedel är tillgängliga för personer med typ 2-diabetes, inklusive metformin. Det är en typ av diabetesläkemedel som kallas en biguanid och i själva verket är den enda biguanid närvarande föreskrivs i USA, enligt Ernesto Bernal-Mizrachi, MD i "The Washington Manual of Medical Therapeutics." Metformin sänker blodsockernivåerna genom att störa med fördelningen av lagrad glukos samt hämma bildningen av nya glukos av levern. Det har också använts i kliniska studier för behandling av alkoholfria fettlever.

Metformin och alkoholfria fettlever

Insulin är ett hormon som frigörs genom bukspottkörteln att upprätthålla normala blodsockernivåer. I maj 2006 frågan om "Graduate Medical Journal," Dr LA Adams skriver att insulinresistens är ett vanligt problem hos dem med denna leversjukdom. Som ett resultat av detta har metformin testats i ett flertal försök, eftersom detta läkemedel används till människor med diabetes mellitus typ 2, som har insulinresistens. Adams skriver att människor visade förbättring i rättegångar som varade fyra till sex månader men inte förbättra i en rättegång där de tog metformin under ett år. De som deltar i en italiensk studie för ett år gjorde förbättras, dock.

Tips om användning Turkiet Slate samtal


En kalkon skiffer samtal är mer allmänt kallas en pott samtal eller peg samtal. Utgångspunkten för en skiffer samtal är att replikera ljuden kalkoner gör. Du ringa genom att dra en trä, glas eller grafit pinne eller anfallare, över en bit av skiffer som vanligtvis vaggas i en trä, plast eller grafit potten. Skiffer samtal är bland de enklaste att använda, men kräver handrörelser, som kan skrämma målgrupp kalkoner. Sanna skiffer samtal påverkas också av fukt och fukt och kanske inte fungerar som förväntat på fuktiga dagar.

Ljud

Olika ljud tilltalar olika kalkoner vid olika tidpunkter. Det är viktigt att lära sig hur kalkoner "talar" så att du kan övertygande "prata" med dem med dina samtal. Ibland är det bästa sättet att ringa en kalkon är att kopiera ljud som andra kalkoner i området gör.

För att göra en yelp med skiffer samtal, gör dime stora cirklar eller små linjer utan att lyfta din peg från potten. Du kan skapa högfrekventa toner runt den yttre kanten av potten, och mjukare, raspier toner nära mitten.

Kluckande och skärning görs på liknande sätt, genom att dra tappen mot mitten av skiffer i korta drag. Skärning uppnås genom att trycka hårdare på tappen och upprepa de korta slag åtta till tio gånger.

Att replikera en kalkon spinna, dra tappen lätt över ytan av skiffer i små halvcirklar eller linjer.

Öva på

Medan en skiffer samtal är lätt att bemästra, kan öva hjälpa dig att göra det bästa av det. Om du är en jägare, ta din kalkon ropar när det inte är jaktsäsong och bestämma vad du behöver göra med ditt samtal att göra kalkoner svara. Ett samtal är bara så effektiv som den person som använder den, så att bemästra din teknik när du inte är under trycket av jakt kan öka din framgång.

Underhåll

För en skiffer uppmaning att svara förutsägbart varje gång du använder det, måste det hållas i samma skick för varje användning. För att maximera friktion mellan tappen och skiffer, rugga ytan av skiffer frekvent med fint slippapper eller en slipdyna. Gnugga dem i bara en riktning, och aldrig i en cirkel. Ibland sand spetsen på peg med smärgel. Rör aldrig skiffer med fingrarna och låt inte andra oljiga ämnen eller damm att komma på, eller stanna kvar på skiffer.

Användning av en säkerhetssele


Säkerhetsselar är en nödvändig del av utrustningen som förhindrar skador på jobbet, i idrott och dagliga aktiviteter. Användningen av säkerhetsselar räddar tusentals liv varje år. Det finns dock några små kända faror som kan göra en säkerhetssele lika dödlig som inte använder en. Öka säkerheten för en sele kräver ofta due diligence och ett lagarbete.

Identifiering

Ingen standard säkerhetssele, även känd som en återhållande sele och säkerhetsväst, existerar. Allt som tjuder en individ till ett fast föremål fungerar som en säkerhetssele. Säkerhetsbälten är ett vanligt använt sele, enligt National Association of statliga direktörer kollektivtrafik.

Fungera

Många yrken och fritidsaktiviteter använder säkerhetsselar. Byggnadsarbetare och klättrare använder en sele för att förhindra fallskador, rapporterar Bill Weems och Phil biskop av Electronic Library of Construction arbetarskydds. Säkerhetsbälten förhindra att små barn från att röra sig runt i en bil och skyddar förare i händelse av en krasch.

Betydelse

National Highway Transportation och Safety Administration rapporterar att bil bältes selar förhindra cirka 15.000 dödsfall varje år, inklusive liv 425 barn under 2006. Cirka 5441 personer som är inblandade i bilolyckor dör varje år eftersom de inte använda bilbälte. Med hjälp av ett säkerhetsbälte i samband med krockkudde sparar i genomsnitt 2.500 extra liv varje år.

missuppfattningar

Medan selar rädda tusentals liv varje år, kan de också vara skadligt i vissa fall, rapporterar eLCOSH. Harness användning på hög höjd jobb, såsom konstruktion eller arbete i axlar, ibland orsaka vad som kallas sele trauma. Effekterna av sele trauma liknar dem som uppstår när du står under långa tidsperioder. Blodansamlingar i ben och lår, vilket minskar blodflödet till hjärtat.

Förebyggande / Lösning

Förhindra farorna med användningen av en säkerhetssele kräver vaksamhet från arbetsledare och medarbetare. När du använder en sele för att förhindra fall, alltid ha en annan person sänka repet och ofta kontrollera medvetande din medarbetare. När upphängd i en sele, flytta ben runt för att öka blodflödet. Säkerhetsbälten krävs ofta för barn under 50 till 60 pounds.