XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

dmso användning

Användning av DMSO för ett ben Spur

Ben sporrar kan uppstå på olika delar av kroppen och orsakar olika symptom. Hälsporre utveckla vanligen hos personer som har mul missbildningar eller sjukdomar eller personer som är överviktiga. Ben sporrar kan orsaka smärta och funktionsnedsättning i foten, knän, axlar eller rygg eller nacke. Vissa läkare använder medicinsk kvalitet DMSO, vetenskapligt kallas dimetylsulfoxid, ett industriellt lösningsmedel göras till en kräm för att lindra smärta från ben sporrar. Din läkare bör beställa för dig och övervaka dess användning; inte ta det på annat sätt, eftersom det inte är godkänd av amerikanska Food and Drug Administration för allmän medicinsk användning.

Historia

Dimetylsulfoxid har en rutig förflutna. Läkemedlet först blev populär på 1960-talet efter kirurg Stanley Jacobs, MD, en gång chef för organtransplantation programmet vid Oregon State University Health Sciences Center, började använda den för att behandla artrit, stukningar och brännskador. Dr. Jacobs, en man som erkände att han var "besatt med DMSO," enligt en artikel i April 28, 1980 numret av "Time" tidningen, kämpat dess användning för ett antal medicinska ändamål. Idag är den enda godkända medicinsk användning av DMSO för människa för interstitiell cystit och för bevarande av organ före transplantation. 1996 numret av "Alternativa & behandlingsmetoder," juli-augusti frilansskribent Maya Muir att den mest konstant användning av lösningsmedlet var för smärtlindring som en bedövningssalva. DMSO minskar också inflammation på platsen. Denna fördel appliceras på ben sporrar av några utövare. Läkemedlet är inte godkänd av FDA för användning som ett medicinskt godkänd bedövningssalva. Även om det kan erhållas i gel, kräm och flytande former från hälsoproduktutlopp, bär det varning om att produkten är avsedd att användas som endast ett lösningsmedel, och dess användning för andra ändamål är ensam ansvarig för användaren.

Handlingar

DMSO fungerar som en anti-oxidant liksom ett anti-inflammatoriskt läkemedel och ett smärtstillande, enligt Muir. Hon säger att DMSO fungerar snabbt och att smärtlindring varar upp till sex timmar, även om människor med kronisk smärta kan behöva tillämpa aktuell lösning i flera veckor innan de noterar lättnad. Dessa påståenden har inte styrkts genom kliniska prövningar.

Typ

Medicinsk kvalitet DMSO, som ofta blandas med andra föreningar, såsom aloe eller andra tillägg, bör användas för att behandla smärta från ben sporrar, reumatolog Nathan Wei, förklarar VD på arthritis-treatment-and-relief.com. Din läkare bör förskriva och beställa för dig, eftersom de flesta DMSO finns i butik är inte medicinsk kvalitet men kommersiell kvalitet och kan vara skadligt. Kommersiell kvalitet DMSO är inte lämplig för medicinsk användning, varnar Wei.

risker

När DMSO först används i stor utsträckning, oro över biverkningar orsakade USA Food and Drug Administration att stoppa kliniska studier på läkemedel som krävs för att godkänna det för medicinsk use.The läkemedel fortfarande säljs för veterinärmedicinska läkemedel, som inte behöver uppfylla samma riktlinjer som FDA-godkända läkemedel. På 1960-talet, djur utsätts för stora mängder DMSO tycktes ha lins förändringar i deras ögon, och en kvinna dog av en allergisk reaktion mot DMSO eller andra droger hon tar. Potentiella biverkningar huvudvärk, sveda och klåda på huden och en stark vitlök lukt och smak. DMSO kan också öka absorptionen och förstärka effekterna av blodförtunnande medel, vissa hjärtmediciner och lugnande medel, varnar American Cancer Society. Använd inte denna förening utan att först diskutera dess användning med din läkare, som ska beställa enbart medicinsk kvalitet DMSO och noga övervaka dess användning.

DMSO är en biprodukt av träindustrin med kontroversiella medicinska tillämpningar. Den absorberar direkt genom huden in i blodomloppet, och ger vissa mediciner med den. Även om det används oftast i veterinärmedicin för att leverera doser människor kan ta oralt, vissa förespråkare hävdar att det kan vara användbart för diabetiker.

Diabetes

Diabetes är ett tillstånd där kroppen inte längre kan bearbeta socker, antingen för att du inte längre producera insulin effektivt eller för att din kropp bygger upp en insulinresistens. Diabetes är ett allvarligt tillstånd som kan leda till organsvikt, förlust av lem och död.

DMSO Grunderna

DMSO - dimetylsulfoxid - har sett användning som en kommersiell lösningsmedel sedan mitten av 20-talet. Dess förmåga att tränga igenom huden och membran av den mänskliga kroppen gör att den kan användas för att behandla smärta och inflammation, samt leverera medicin för andra medicinska problem. Men från och med 2011, har den amerikanska Food and Drug Administration godkänt endast dess användning för en begränsad uppsättning villkor. Diabetes är inte bland dem.

Förebyggande av typ 2-diabetes

En studie från 2002 av Richard Heikkilä av Mt. Sinai School of Medicine i New York visar att regelbundna doser av DMSO skyddade möss från inducerad typ 2-diabetes. Denna forskning har ännu inte replikeras på mer komplexa organismer. Denna behandling är inte klar för användning av humana patienter med diabetes.

Minskad insulin Krav

Alternativ medicin webbplats AltMedicenter rapporterar att orala doser av DMSO minska behovet av insulin i 25 procent av unga, typ 1-diabetes fall. Men ger webbplatsen ingen klinisk stöd för detta påstående, och denna användning är inte godkänd av FDA.

insulin Delivery

DMSO tillåter läkemedel att komma in i blodomloppet med en direkt gnugga, snarare än oralt eller via injektion. Teoretiskt skulle en insulinberoende diabetiker använder DMSO för att ta insulin via denna metod. Men detta inte är godkänt av FDA - eller är det vanligt i länder som godkänner DMSO i större utsträckning.

Slutsats

Även om vissa källor tyder på att DMSO kan användas av diabetiker, är detta inte en vanlig metod och är i själva verket olagligt i USA. Använda DMSO för diabetes är kontraindicerat.

DMSO, eller dimetylsulfoxid, förekommer naturligt i trä och sker i huvudsak som en biprodukt av pappersindustrin, resulterar i en färglös, lätt oljig vätska. I USA är DMSO används främst som ett industriellt lösningsmedel. Food and Drug Administration (FDA) har godkänt det för en medicinsk användning, även om människor tar det för många andra ändamål.

godkänd användning

Oral och topisk DMSO föreskrivs i många länder för en mängd olika hygienkrav, främst för smärta och inflammatoriska sjukdomar. FDA har bara godkänt DMSO för att lindra smärtan av interstitiell cystit, en blåsstörning.

Tillgänglighet

Eftersom DMSO kan köpas som ett lösningsmedel, kan man enkelt köpa den över disk för att behandla olika inflammatoriska tillstånd. Det finns även i hälsokostbutiker och från nätbutiker, och veterinärer ordinera det som liniment.

sklerodermi

En artikel i en 1985 frågan om Omdömen i klinisk och grundläggande farmakologi konstaterar att topisk DMSO kan vara fördelaktigt för hudproblem i samband med sklerodermi.

Artrit

Lokal applicering av DMSO verkar ge snabb tillfällig smärtlindring för personer med artrit och bindvävsskador, enligt tidskriftsartikel.

Research Issues

Forskning om DMSO för sjukvård har avstannat delvis på grund placebokontrollerade studier är svåra med detta ämne. Många människor som tar DMSO muntligen utveckla en vitlöksliknande kropp och andedräkt, vilket gör det uppenbart att de inte tar en placebo.

Användning av DMSO

DMSO är dimetylsulfoxid, en massa biprodukt som är gjord under processen för att omvandla träd till papper. Det finns tre kvaliteter av DMSO; medicinsk kvalitet, veterinär grad och industriell kvalitet. DMSO är vanligtvis i flytande form och är nära besläktad med MSM, en annan massa biprodukt. DMSO används i både traditionella och alternativa vården, som ett industriellt lösningsmedel och i vissa biologiska processer.

Medicinsk användning av DMSO

År 1961, en läkare vid Oregon Health Sciences University, OHSU, upptäckte att DMSO trängde in i huden snabbt utan att skada den. Senare upptäcktes att DMSO kunde bära andra föreningar med den genom huden och andra membran och dess användning som ett läkemedelstillförsel verktyg började. Medicinsk kvalitet DMSO är nu vanligt blandas med andra läkemedel och appliceras direkt på huden som ett sätt att leverera riktade läkemedel till specifika regioner. På egen hand, är DMSO godkänts av FDA för behandling av interstitiell cystit, även om det finns många hävdar att DMSO är anti-inflammatoriska och en potent smärtstillande medicin för andra sjukdomar. En studie vid Cleveland Clinic Foundation fann att patienter som lider av inflammatoriska urogenitala störningar fann lättnad vid behandling med DMSO. Den japanska Reumatikerförbundet genomfört en studie med 90 procent DMSO och drog slutsatsen att DMSO lättad ledvärk och ökat utbud av gemensam rörelse och greppstyrka.

DMSO i biologi

DMSO används som ett kryoskyddande medel, och tillsätts till celler före frysning för att förhindra celldöd på grund av kyla. DMSO används för att bevara organ, vävnader och embryonala stamceller. DMSO används också i molekylärbiologi för att hämma oönskade reaktioner under polymeraskedjereaktion eller PCR.

Industriell användning av DMSO

Industriell kvalitet DMSO används som ett lösningsmedel i många industriella tillämpningar, eftersom det löser både polära och icke-polära föreningar. DMSO är också blandbart i en stor mångfald av organiska lösningsmedel inklusive vatten, vilket innebär att den blandar i alla proportioner och bildar en homogen lösning. Används som ett lösningsmedel för kemiska reaktioner som involverar salter, har DMSO som en lösning som tillåts för pKa-värden, som mäter surhet, som skall fastställas för hundratals organiska föreningar. DMSO används också som ett färgborttagningsmedel, ett lösningsmedel för kärnmagnetisk resonansspektroskopi och som ett fotoresist remsan i LCD-skärmar.

Användning av svavel för hudvård

Det naturliga mineral svavel ibland tas oralt eller används lokalt för att behandla en mängd olika medicinska tillstånd. Aktuella tillämpningar av salvor eller krämer svavel kan ge fördelar om du har en hudåkomma som akne, eksem eller psoriasis. Rådgör med din läkare innan du använder någon produkt svavel på huden för att diskutera eventuella hälsorisker och korrekt tillämpning.

Beskrivning

Svavel är ett viktigt mineral som spelar en viktig roll i hälsa bindväv, liksom hud, ben, tänder, hår och muskler, säger University of Michigan Health System. Svavel hjälper också i metabolismen av fett och att reglera blodsockret. Du kan få svavel ur kosten, särskilt från ägg, kött, fisk, vitlök, lök, mejeriprodukter och bönor. Topisk svavel är vanligast används för att behandla hudrelaterade tillstånd och säljs under varumärkena Acnotex, Sulforcin, Fostril och Rezamid, bland andra. En annan form av svavel som kallas sulfacetamide används också lokalt för huden och marknadsförs under varumärken som Sulfacet-R, Clarifoam, Rosanil, Rosula och Plexion, konstaterar University of Pittsburgh Medical Center.

fördelar

Svavel har flera potentiella användningsområden för hudens hälsa. Dermatologer rekommenderar ibland aktuella salvor svavel för behandling av akne, seborroisk dermatit, rosacea, eksem och mjäll. Du kan också använda svavel lokalt för att behandla vårtor, pityriasis versicolor eller missfärgning av huden, hår-follikelstimulerande infektioner och bältros, säger University of Maryland Medical Center. Svavel verkar hjälpa att kasta överdriven hud och bekämpa bakterier på huden, förklarar University of Pittsburgh Medical Center.

Ansökan

För hud, svavelprodukter är oftast aktuella i naturen och inte tas oralt. Du kan använda svavel i form av en kommersiell kräm eller salva, eller så kan du ta ett lerbad innehåller svavel, en behandling som kallas "balneoterapi", säger University of Maryland Medical Center. Svavel används ibland i form av dimetyl-sulfoxid eller "DMSO", som absorberas genom huden. Andra aktuella former av svavel inkluderar rengöringsmedel, geler, lotioner och aktuella suspensioner, konstaterar University of Pittsburgh Medical Center. Följ läkarens tillämpningsanvisningar noggrant vid användning av svavel för att behandla hudåkommor.

Bieffekter

Du kan uppleva biverkningar såsom torr hud, klåda, svullnad och irritation när du använder svavel för att behandla hudproblem, säger University of Pittsburgh Medical Center. Tillämpa svavel till brutna, skadade, solbrända eller på annat sätt irriterad hud kan förvärra irritationsmoment. Täck inte hudområdet med bandage eller gasväv efter applicering svavel, eftersom detta kan leda till över absorption.

farorna

Använd inte svavel om du har en allergi mot svavel- eller sulfa läkemedel, eller om du har njursjukdom. Också undvika att använda svavel utvärtes produkter medan andra akne behandlingar på huden, om inte din läkare säger att göra det är säkert. Topisk svavel kanske inte är säkra under graviditeten eller under amning, varnar University of Michigan Health System.

Handhållna elpistoler faller under kategorin "elchocksvapen" och används av medborgarna för självförsvar. Brottsbekämpning och militär personal använder dem både defensivt och som ett brott när hållande ett ämne eller misstänkt. Vissa versioner används för hantering av boskap.

Betydelse

Användning av Elpistoler


Elpistoler anses vara "mindre än dödliga" vapen. Emellertid har dödsfall inträffat i ämnen mot vilka verktygen har använts. Elpistoler erbjuda användaren en möjlighet att försvara sig med något annat än skjutvapen, knivar och klubbar. De relativt lätt transporteras och det finns i allmänhet färre regler om var de kan vara besatt.

Fungera

Användning av Elpistoler


Elchocker styranordningar fungerar genom att användaren levererar en tillfällig elektrisk stöt till ämnet. När tillämpas korrekt motivet tillfälligt arbetsoförmögen och faller till marken, så att användaren kan fly eller dämpa ämnet.

Chocken genereras genom självständiga batteriladdning. Effekt och varaktighet kan bero på vilken typ av batterier som används. Vissa uppladdningsbara batterier ger längre fält livslängd och mer pålitliga leveranser än over-the-counter engångs typer.

Elen från batterierna i enheten bågar mellan kontakter. De flesta typiska elpistoler lita på användaren tillämpar enheten eller dess sonder direkt till ämnet. Elpistoler är mycket nära kvartalet anordningar och därför betraktas som mycket farligt att använda. Elpistol användare bör söka professionell utbildning i hur man distribuerar dem på rätt sätt.

typer

Användning av Elpistoler


Elpistoler finns i flera varianter. De är också tillgängliga i grader av potens.

Vissa är utformade som en enkel rektangulär anordning montering i användarens hand, skjuter ut något. Elektroderna ska appliceras direkt till ämnet, som kräver fysisk kontakt mellan användaren och ämne. Användaren trycker sedan på en knapp, lossning en elektrisk stöt.

En annan typ av handhållen elpistol är utformad med en pistolgrepp och en trigger-liknande brytare att inducera chock. Dessa enheter kan vara lättare att hänga på, men är större och svårare att dölja. En variation på denna design sätter elektrod på änden av en stafettpinne, som liknar en prod boskap. Därav de är mer lämpade för att användas av brottsbekämpande som bär dem på ett verktyg bälte.

En mer modern variant av pistol greppas sort, som vanligtvis kallas en "taser," projekt elektroder bundna genom ledande ledningar från enheten. Elektroderna genomborra huden eller kläderna av ämnet. Användaren sedan framkallar manuellt avgiften som krävs för att på lämpligt sätt dämpa ämnet.

Hot mot användare

Närhet till motivet är den främsta faran för bedövar vapnet användare. Med hjälp av en elpistol för självförsvar på gatan är särskilt konsekvens straff rovdjur vanligtvis väljer mindre, svagare mål för sina offer.

Till exempel när en medelstor fotgängare blir attackerad av en större, starkare angripare måste han hålla enheten mot angriparen i flera sekunder. Detta kan kräva försvararen att hindra angriparen med den andra handen medan chock appliceras. En starkare angripare kan ha möjlighet att bryta sig loss och även brottas enheten från den ursprungliga användaren och använda det på honom. Den första chocken och förvåning att drabbas av en elchock är säker på att agitera en angripare.

En medborgare som använder en elpistol för försvaret är utsatta för civilmål av ämnen eller deras familjer.

Dödlighet

Flera dödsfall har inträffat som resultat av elchocksvapen användning. Dessa händelser har främst berott på att genomföra brottsbekämpande uppgifter. Den inneboende risk för elpistol användning har ifrågasatts, även om det ofta förmildrande omständigheterna kring dessa dödsfall som droganvändning, fetma och befintliga kranskärls förhållanden.

Taser International, en ledande utvecklare av elchocker styranordningar, annonserar sitt åtagande att "tillhandahålla lösningar till våldsam konfrontation genom att utveckla produkter som gör det möjligt för människor att skydda sig själva." Företaget påpekar många av dess anställda har gått med på att utsättas för demonstrationer av enhetens effektivitet och Taser hemsida finns länkar och nedladdningar till nuvarande och tidigare forskning om användningen av sådana redskap.

Användning av syre Kosttillskott

Översikt

Syretillskott kan vara livräddande eller en marknadsföring bluff. När ges i form av kompletterande syrgas, som i en akut medicinsk situation, är syre tillskott avgörande för överlevnad. När de tillhandahålls som en fritidsaktivitet i en syre bar, kan de vara psykiskt avslappnande och fysiologiskt ofarliga. Men när de tillhandahålls som ett piller eller i flytande form, kostsyretillskott är, i bästa fall, värdelös.

Kosttillskott

Många företag säljer för närvarande kostsyretillskott, men supplement hävdar att bota sjukdomar genom att korrigera syrebrist eller syrebrist i celler har ingen grund i vetenskap. Även om det är möjligt att använda elektrisk ström för att lägga till en liten mängd syre till vatten, skulle du inte kunna få tillgång till det för kroppens behov utan gälar som en fisk. Tar en vätska eller ett piller som innehåller syre kommer inte att öka mängden syre i blodet. Syre går in i blodet via lungorna, anpassa sig till dina skiftande behov genom att ändra din andning. Du extrahera den mängd syre som du behöver från luften, leverera det till dina celler, och återföra överskottsvaror tillbaka till lungorna via blodet. 1999, debiteras Federal Trade Commission och vann en uppgörelse från åtminstone ett företag som gör falska påståenden om syretillskott.

kolon Rengöra

Syretillskott kan användas som kolon rengöra. Oxy-Mega och Oxy-Power, till exempel, är båda kolon rengöra marknadsförs som extra syrgas som minskar patogena tarmkanalen bakterier genom användning av syrefrigivnings. Tillverkare av Oxy-Mega hävdar att denna extra syrgas produkt producerar syre när den löses i en mild syra, såsom en citrus, juice eller magsyra. Enligt tillverkarens webbplats, syre frigörs i enkelatom form liknar en fri syreradikal, som är kemiskt mer reaktiv än atmosfärsyremolekyler. Syrefrigörande kolon rengöra hävdar att när syre släpps, skapar det en syrerik miljö ogästvänlig till patogena anaeroba bakterier. Det är viktigt att notera att trots påståenden om att minska sjukdomsframkallande bakterier och lindra symtom som förstoppning parasiter, jäst infektion, och matsmältningsproblem i samband med dem, dessa kolon rengöra har FDA krävs ansvarsfriskrivning att produkten inte är avsedd att diagnostisera, behandla , bota eller förebygga sjukdom.

Akut Syretillförsel

Extra syrgas är mycket användbart när ges till sjuka eller skadade patienter som behöver syre. När du är allvarligt sjuk eller skadad, är ofta kroppens förmåga att bearbeta syre äventyras. Chock kan inträffa om inte effekterna av den minskade mängden syre i blodet kan vändas. I sådana fall ger extra syrgas i en nödsituation är ofta en av de första medicinska åtgärder akut medicinsk personal ta. Extra syrgas ges också till för tidigt födda barn och nyfödda med andningssvårigheter på egen hand. I dessa fall är syre levereras direkt till lungorna som en gas, i form av syre kroppen kan lätt acceptera och effektivt använda. Extra syrgas behandlar många förhållanden som påverkar lungorna, inklusive astma, bronkit, emfysem, lunginflammation och hjärtsvikt.

Dykare

Dykare använder syrgas för att andas vid dykning på stora djup under vatten. Även om vatten har syremolekyler i det, är detta syre tillgängligt för att andas utan gälar. Emergency syrgas används i dykning olyckor att krympa bubblor som har bildats i blod och vävnader, genom att administrera 100 procent inandade syre.

rekreation

Extra syrgas kan också användas för fritidsändamål. Förutsatt i olika smaker såsom pepparmint, bayberry, tranbär och vintergröna, syre barer erbjuder smaksatt syre för dig att andas. Dessa stänger inte anspråk på medicinska fördelar och utreds av FDA om de gör. Syre barer som avstå syre utan recept bryter FDA: s regler, men enskilda stater har viss handlingsfrihet att genomdriva lagar - därför vissa stater tillåter dem och vissa inte. Proponentes av syre barer hävdar att de minska stress, öka energi och vakenhet och minska effekterna av baksmälla, huvudvärk och problem med bihålorna. Många människor tycker att det avkopplande. Enligt Mary Purucker, MD, Ph.D., en lungspecialist i Food and Drug Administration Center for Drug Evaluation and Research, men det finns ingen långsiktig, välkontrollerade vetenskapliga studier som stöder dessa påståenden för syre hos friska personer. Och människor med friska lungor behöver inte extra syre. American Lung Association visar att även om det inte kan vara någon fysiologisk effekt av inhalerat syre i barer för fritidsändamål, finns det inga belägg för att det är skadligt för friska människor heller. Men om du har en hjärtsjukdom, astma, hjärtsvikt, pulmonell hypertension, och kroniska sjukdomar, såsom emfysem, kan alltför mycket syre leda till att du sluta andas, och därmed syre barer rekommenderas inte för dessa människor.

Cerebral pares är en icke-progressiv (inte blir sämre) neurologiskt tillstånd som utvecklas hos barn och spädbarn. Den är märkt med nedsatt förmåga att kontrollera kroppsrörelser och muskler. Majoriteten av fallen tillskrivs abnormiteter i prenatal utveckling av eller skada på delar av hjärnan som ansvarar för att kontrollera rörelse.

Botox

Botox är ett läkemedel som härrör från ett toxin gjord av Clostridium botulinum. Det är oftast injiceras i mycket små doser. Det kan försvaga eller skapa en lam effekt i musklerna. Det är också i stånd att påverka nerver. Det används i kosmetiska behandlingar för att minska uppkomsten av rynkor. Andra tillämpningar inkluderar behandling av cervikal dystoni (svåra sammandragningar av nacke och axlar muskler) och blefarospasm (ett tillstånd där det är överdrivet, okontrollerad blinkande).

Off-label Användning

Användningen av Botox för behandling av barn med cerebral pares kallas off-label användning. FDA utfärdar riktlinjer för lämpliga användningsområden för läkemedel. Botox har godkänts för kosmetiska behandlingar för att minska uppkomsten av rynkor och behandling av ett litet antal andra villkor. Behandlingen av cerebral pares med Botox är inte, som av 2009, godkänd av FDA.

Teori

Begreppet att använda Botox för behandling av cerebral pares härrör från den förlamande effekt som den har på muskler. En av de stora hinder som cerebral pares drabbade brottas ofta med är en intensiv muskelstelhet som ofta lämnar dem med en onormal gång eller muskler, vilket i praktiken är förlamade av kontraktion. I teorin skulle dämpande effekt som Botox utövar på muskler bidra till att minska den intensiva muskelstelhet som hämmar rörligheten.

fördelar

Det finns en mängd olika Botox fördelar som har rapporterats. De omfattar minskad spasticitet (spända muskler), större lätthet i stretching, förbättrad rörelseomfång och förbättringar utvecklings. Det har förekommit en del forskning som utförs på detta område, inklusive en 250 personer studie utförd av Walter Reed Medical Center. Resultaten av studien, som presenterades vid årsmötet 2003 av American Academy of Neurology, rapporterade att uppemot 86 procent av barnen som behandlats visade förbättring efter Botox injektioner.

Kontrovers

Även om det verkar vara någon giltig belägg för effektiviteten av Botox som en behandlingsmetod för cerebral pares, är det kontroversiellt och har lockat regering och juridiska uppmärksamhet. FDA utfärdat en varning till läkare och konsumenter under 2008 efter att ha fått ett antal rapporter som indikerar allvarliga biverkningar från cerebral pares relaterade Botox injektioner, inklusive några rapporterade dödsfall. Dessutom har producenterna av Botox stämts av åtminstone en familj hävdar att Botox injektioner för att behandla sina barns cerebral pares ledde till pojkens död.

Fördelarna med användning av ultraljud i sjukgymnastik

Ultraljud, enligt Alain-Yvan Belanger, är den vanligaste modalitet i sjukgymnastik idag. Dess användning går hela vägen tillbaka till 1880-talet. Ultraljud maskiner genererar ljudvågor som är högre än frekvensen vi kan höra. Effekten av dessa ljudvågor på kroppens vävnader producerar ett antal fördelar.

djupare Heat

Enligt Belanger, genererar sätt ultraljuds värme är genom vibrationer som orsakas av ljudvågorna. När vävnader vibrerar, ökar denna friktion hela vägen ner till molekylär nivå, vilket gör att temperaturen hos de målinriktade vävnader att stiga. Detta är en fördel med ultraljud under en traditionell varm pack, som inte kan tränga in djupare muskulatur eller gemensamma vävnader. Ultraljud huvuden finns i en mängd olika frekvenser som kan rikta en mängd olika djup, vilket ger en skicklig terapeut möjlighet att skicka värme precis där hon vill att det ska gå. Vissa förhållanden som kan dra nytta av denna djupare värme, enligt Belanger, inkluderar artros och fantomsmärta.

djupare Stretch

Den djupa värme som genereras av ultraljud kan bidra till att koppla en spänd eller ansträngda muskler. Enligt Spine universum, kan detta bidra till att minimera muskelspasmer och förkortning ofta förknippas med spänning eller skada. Spine Universum rapporterar att ultraljud terapi har den extra fördelen att öka rörelseomfång.

vävnadsläkning

Ultraljud djupa värme tros ha en läkande effekt på djupa vävnader. Enligt Belanger, ultraljud faktiskt påverkar metabolismen av mjukvävnadsceller. Dessutom är dessa celler blir ofta mer mottagliga för helande vätskor, som förekommer i ökat blodflöde som genereras av ultraljud. På grund av detta, Belanger fortsätter att rapportera att helande fördelar ultraljud kan vara användbar vid behandling av kirurgiska sår och mjukdelsskador.

Scar Tissue Kontroll

En annan fördel med ultraljud är dess akustiska effekt. Vågorna som genereras av ultraljud orsakar små vibrationer i cellerna i mjuka vävnader. Dessa microvibrations, som Belanger beskriver dem, har en effekt på fibrerna som bildar ärrvävnad. Med tiden kan ultraljud som används i denna metod faktiskt förhindra att vissa ärrvävnad bildas, och kanske kan bryta några ärrvävnad ner. Exempel på framgång i ärrvävnad ledning är Episiotomi ärr samt Dupuytrens kontraktur, som orsakas av överdriven ärrbildning i vävnaderna i handflatan. Som med dess termiska effekter, som används ultraljud för att bryta upp ärrvävnad kan även upprätthålla och öka rörelseomfång.

Minskad Smärta

En del av smärtlindring från ultraljud kommer från mekaniska resultaten av själva behandlingen. Dessa inkluderar de minskade muskelspasmer och muskelspänning samt vävnadsläkning. Emellertid kommer en extra fördel av ultraljud inte från vad den gör, men vad det kan hjälpa en sjukgymnast gör. Genom att kombinera värme och helande krafter av ultraljud förbereder musklerna för andra terapeutiska behandlingar som minskar smärta, inklusive stretching och stärkande.

Mobiltelefon-användning i tonåren

Vid tidpunkten för offentliggörandet, är cirka 84 procent av tonåringar använder mobiltelefoner, enligt HealthyChildren.org. För de flesta föräldrar, är denna nya territorium efter att ha vuxit upp utan telefoner cell själva. Även tillgång till en mobiltelefon kan gynna din tonåring och din familj i en mängd olika sätt, kan det också ge möjligheter till oansvarigt beteende och farliga situationer. Det är viktigt att veta hur din tonåring använder sin mobiltelefon och hur man håller honom som ett säkert och ansvarsfullt som möjligt.

fördelar

Mobiltelefoner ge din tonåring med en omedelbar anslutning till resten av världen, oavsett om det är via telefonsamtal, Internetsurfning eller textning. Denna linje av kommunikation är fördelaktigt i nödsituationer eller medicinska problem. Om din tonåring har en mobiltelefon, du är bättre på att hålla kontakten med henne när hon är borta från hemmet, som kan hjälpa dig att oroa bara lite mindre. Dessutom förmånen att använda en mobiltelefon kan lära din tonåring om ansvar och ge en chans för dig att lära henne om regler, restriktioner och konsekvenser.

farorna

Trots fördelarna kan mobiltelefon-användning i tonåren ger gott om möjligheter till oansvarighet och farlig verksamhet. Enligt psykologen Suzanne Phillips, skriva för PBS.org, fyra av fem tonåringar sova med sina telefoner på natten, vilket kan leda till ångest, sömnbrist och en mobiltelefon missbruk. Mobiltelefoner ger också möjlighet att uppleva "cybermobbning" och trakasserier från kollegor. Vissa tonåringar deltar också i "sexting", vilket kan tyckas roligt och spännande att ditt barn, men kan också leda till förödmjukande situationer. Slutligen kan din tonåring frestas till text under körning, vilket är extremt farligt, olagligt i vissa stater och kan leda till dödsolyckor.

regler

Du kan skydda din tonåring från farorna och nackdelarna med mobiltelefon-användning genom att sätta fasta regler och hålla sig till de konsekvenser som du har lagt ut. Se till att din tonåring vet att om han använder sin mobiltelefon för alla olämpliga aktiviteter, såsom textning under körning, kommer det att tas bort under en förutbestämd tidsperiod. Avsätt tid när hela familjen är inte tillåtet att använda mobiltelefoner - som middagstid, när du sover eller när läxläsning - att uppmuntra honom att fokusera på andra viktiga aktiviteter.

rekommendationer

Du kan hjälpa din tonåring att förstå korrekt mobiltelefon-användning genom att prata med henne om vilka beteenden som är acceptabla och påminna henne om att information, bilder och video skickas via mobiltelefoner kan spridas snabbt. Prata med henne om farorna och konsekvenserna är involverade med att använda sin telefon olämpligt så att hon förstår de regler som du har på plats. Dessutom, kolla med din mobiloperatör för att utforska de föräldrakontroll alternativ, som kanske gör att du kan inaktivera funktioner vid vissa tider eller övervaka sin användning.