XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

diy joniserare

DIY Boat pallbockar


Båtvarv använda pallbockar för att stabilisera skrovet på en båt i torrdocka. Kölblocken används för att bära upp vikten av båten. Jack står används för att hindra båten från att tippa vid reparationer eller underhåll. Typiska båt jack står liknar auto domkraften. Den främsta skillnaden mellan dessa uttag är plattan på en båt jack stativ. Plattan överensstämmer med vinkeln av skrovet när domkraften skaftet höjs på plats. DIY båt står görs genom eftermontering denna typ av platta för automatisk pallbockar.

Instruktioner

1 Ta stammen från basen av en automatisk stödfoten. Använda en geringssåg med en stålskärblad för att skära av stjälken strax under stödplattan och ta bort plattan från stammen. Säkra spindeln i en bänk vice med den skurna änden sträcker sig till ena sidan av vice.

2 Borra ett 3/8-tums diameter hål genom domkraften stam, en tum från den kapade änden. Hålet används för en axelbult som bär lasten av den flytande plattan. Plattan och bulten kommer att installeras på skaftet i det sista steget.

3 Har en stål fabricator ge en 12-tums fyrkantig bit av 1/4-tums tjock stålplatta för varje står du planerar att göra. Har fabricator ge en 6-tum lång bit av 2-tums bred 1/4-tums stål plåt för varje stativ.

4 Skär två-tums bred bit för att göra ett par av tre-tum långa flänsar. Borra ett 3/8-tums hål, en halv tum från slutet av varje fläns. Mät bredden på domkraftens skaftet och placera flänsarna i centrum av den 12-tums fyrkant stålplåt. Flänsarna bör vara på slutet med de borrade hålen på toppen. Se till att stammen kommer att sätta mellan flänsarna och rikta de borrade hålen.

5 Svetsa flänsarna till stålplåten. Tillåter svetsarna att kyla. Vrid plattan över och applicera klister till ytan av plattan. Fäst en bit av mattan kvarleva till plattan och trimma eventuellt överskott av kanterna med en mattkniv. Mattan förhindrar stålplåten från att repa båtskrovet.

6 Sätt jack stammen i stålfoten bas. Placera de plattflänsar över änden av skaftet och sätta in en 3/8-tums diameter skuldra bulten genom flänsarna och det borrade hålet i slutet av skaftet. Trä en nylon låsmutter på änden av axelbulten och dra åt den med en nyckel. Upprepa stegen för att göra ytterligare båt domkraften.

DIY Dock Flyter


I vissa situationer, såsom i tidvattenområden, bäckar eller vattendrag eller reservoarer som är föremål för varierande vattennivåer, båthamnar måste byggas på flottar att låta dockan att flytta uppåt eller nedåt förändringar vattennivån. Flyter för bryggor finns kommersiellt tillgängliga, men DIY sinnade kan införliva hemlagade flyter i sina egna båthamnar som fungerar lika bra, och vid en betydande kostnadsbesparingar.

Hur mycket Flotation

En av parametrarna en docka designer behöver tänka på är hur mycket vikt flottörerna måste stödja, inklusive de material som används för att bygga bryggan, antalet personer som förväntas vara på bryggan på en gång och alla permanenta strukturer, möbler eller andra redskap installeras på kajen. När denna vikt har bestämts, kan man räkna mängden flotation en flottör kommer att ge genom att beräkna vikten på den mängd vatten som flottören kommer att tränga undan. Till exempel, kommer ett 30-gallon fat används som en flottör förskjuta 30 liter vatten. Vatten väger 8,26 pund. per gallon, så en trumma kommer att flyta en bit över 245 pund. Om du använder frigolit eller någon annan produkt som inte mäts i gallon, beräkna kubikmeter flottören och multiplicera det med 62 pund. vatten per kubikfot. En 1-by-2 fot med åtta fot långa ämnet skulle vara 16 kubikfot och ge flotation för knappt tusen pund.

Barrel Flyter

Begagnade fat eller trummor gör fullt funktionsdugliga flottar för bryggor. Så länge som de förblir vattentäta, kommer de att flyta. Antingen 30- eller 55-gallon fat stål kommer att fungera, men kommer så småningom att rosta genom och behöver bytas ut. Med användning av plasttunnor eliminerar problemet med rost-out men plasten är lättare att punktera, så dockan design bör ge dem skydd från att träffas med båtar, paddlar eller andra föremål som skulle kunna penetrera den sida av cylindern. Plastbehållare finns i olika storlekar med 10, 30 och 50 liter är vanligast.

EPS

Styrofoam är Dow Chemical varumärke expanderad polystyren (EPS) används ofta för förpackning och billiga, skum is kistor. Den finns också i stora block, tackor och andra former för användning som isolering i konstruktion eller andra behov. Stora bitar av EPS kan användas som docka flyter. Det är ganska bräcklig, dock så om du använder det vara säker på bitarna är väl skyddade. Bisamråttor kommer ofta tuggar på det också. Överväga omslag blocken eller tackor med aluminium blinkande material för att öka deras livslängd.

DIY för en Ski Pylonen


Skid pylon är en nödvändighet för vatten skidåkare. Denna metallstång är fäst på baksidan av båten och det sträcker sig upp vertikalt som en antenn. Skid repet är fäst till toppen av den pylon, vilket ger åkaren ett visst inflytande och kontroll som han skär och vänder bakom båten. Högre pyloner ge det bästa alternativet för skidåkare, och även dessa kan göras genom kunniga gör-det-självare.

pylon Material

Pyloner måste göras från starka stålrör eftersom de tar en hel del stress. Pylonen bör inte vara överbelastas, och man bör väljas i vilka typer av material som du väljer. Rostfritt stålrör med en diameter på 1 1/2 till 2 inches är bäst lämpade för denna applikation. När det är möjligt, använd marin kvalitet rörledningar, speciellt om du planerar att åka på saltvatten. Detta kommer att orsaka korrosion, och obehandlade rören rostar mycket snabbt i denna typ av miljö. Vidta försiktighetsåtgärder när du bygger din pylon och det kommer att pågå längre.

höjder

Höjden på pylonen menligt på prestanda hos skidåkaren. Högre pyloner möjliggör extra hävstång för skidåkare och ger därmed en mjukare körning. Emellertid måste högre pyloner stödjas av stål hängslen vinklade bakåt mot aktern, där kraften appliceras. Högre rören är mer benägna att böja sig under påfrestningar. rör med stor diameter (2 tum och större) är mer lämpade för att bygga en hög DIY ski pylon. Dessutom bör du ge mer stärkande för dessa typer av projekt.

Hängslen och stöder

Alla hängslen (och pylonen själv) bör stödjas av hög kvalitet, galvaniserade eller marin kvalitet krage flänsar bultade i en under ytan eller stag som är fäst vid båten ramen. Ett skikt av marinplywood, eller en 1/4-tums metallplåten är ett bra brace material. Installera pylonen rakt in i däcket på varje båt kan inte vara tillräcklig för att stödja vikten av en skidåkare.

Clips och tillbehör

Pylonen måste ha en klämma för att fästa bogserlinan. En idé är att använda en vridbar klämma, så att du kan snabbt och enkelt ansluta och koppla loss repet. Repet kan bindas direkt till pylonen användning av en dubbel Beckett eller seglare knut emellertid någon form av läpp eller svivel bör sedan installeras på pylonen själv. Detta förhindrar repet från att glida ner pylonen och gnugga över däcket. En vridbar krage eller fläns svetsas till pylonen räcker för de flesta DIY projekt.

DIY Detox Diet


En detox kan slutföras utan att köpa dyra detox kit. I själva verket kan en DIY detox inkludera bara färsk frukt, grönsaker och örter. En sådan diet är utformad för att rena kroppen från gifter och fetter som har antingen förbrukats eller absorberas, vilket gör att du ser och känner friskare, inifrån och ut. Enligt "The Complete Illustrated Book of örter," en vecka är en bra tid att köra en detox.

Instruktioner

En dryck en avgiftande te varje dag under den tid av DIY detox. Enligt "The Complete Illustrated Book of örter," maskros är ett utmärkt avgiftningsmedel. Koka 2 tsk torkad maskros, 1 tsk torkad rödklöver, 1 tsk torkad alfalfa och 1 tsk citronskal i två koppar vatten, sila och drick. Detta te kan kylas och värmas upp när det behövs. Boken föreslår att dricka två till tre glas varje dag.

2 Ät livsmedel rika på vitaminer och mineraler genom småäta på färsk frukt och grönsaker. The Washington Post artikel "Detox efter semestern" föreslår inklusive färskpressad apelsinjuice och frukter, som jordgubbar, med frukost. Lunch bör vara rik på grönsaker, och så bör middag. För protein, vidarebefordra kött och gå för nötter. Nötter är rika på goda fetter och ger kroppen energi.

3 Undvik alla bearbetade, salta och söta livsmedel under hela detox, eftersom de införa toxiner i kroppen. Drick inte koffein eller röka under en detox antingen - dessa motverka syftet med en frisk repetitions.

4 Drick mycket vatten med citron. Citron fungerar som en naturlig rengöringsmedel, säger "The Illustrated Encyclopedia of Healing Remedies." Alla bör dricka minst åtta 8-ounce glas vatten varje dag för att hålla sig frisk och undvika uttorkning. Under en detox regim är det viktigare att stanna hydrerade.

DIY Bokken


En bokken är en träsvärd som används för träning i japanska kampsporter, och görs typiskt i form av en katana blad, populärt kallad en samuraj svärd. Bokkens är gjorda för att vara lätta, starka och motståndskraftig för att klara de många slag det kommer att stöta på i sitt liv som en utbildning svärd. Bokkens användes vanligen för praxis i Aikido, Aiaido, Kendo och Kenjutsu. Vilket gör en DIY bokken är en tidskrävande, men mycket givande åtagande.

Instruktioner

1 Välj din timmer noggrant; detta är en av de viktigaste aspekterna av en bra bokken som kommer att pågå i åratal. De mest populära träslag är vit ek, lönn och hickory, på grund av sin krossresistens och ljushet. Välja en virkesstycke som är fritt från kvistar, har en snäv korn som går hela vägen längs längden av trä och är fullt härdad.

2 Inspektera den valda timmer, bör varje kurva i säden användas för kurvan av bladet, kan detta bidra till att avgöra vilken ände kommer att vara din handtag, eller tsuka och som kommer att vara bladet. Annars inspektera för att se vilken ände är den svagaste, och det kommer att vara tsuka.

3 Klipp din virke så att det är ca 42 inches lång, och två inches bred. Spåra konturerna av din bokken i sidled längs virket. Den tsuka bör vara tio inches lång, och bladet har en svag kurva som börjar runt ¼ väg längs bladet. Bladet avsmalnar en aning mot spetsen, men inte till en märkbar punkt. Spetsen är vinkeln tillbaka på cirka 40 grader. En av de bästa sätten att få rätt form är att spåra konturerna av en befintlig bokken på din timmer.

4 Klipp ut svärdet tomt du har spårat med bandsåg. Sätt i tsuka delen i klämman, och klämma den ordentligt så att du kan forma bladet.

5 Plan de sidor av bladet. Den fetaste punkten är ca 1/3 av vägen ner sidan, och är cirka en tum bred. Bladet smalnar till cirka ¼ tums bredd högst upp, och omkring 1/8 tum bredd på "kapning" delen av bladet, som är kvar tråkig. Avsluta formen på bladsidorna med raspen för att få den exakta formen du vill ha. Plan en platt linje, runt ¼ tum bred längs hela översta bladets längd.

6 Forma spetsen av bladet med rasp. Sidorna av spetsvinkel inåt till cirka 30 graders vinkel, och spetsen ser squarish, med undantag för den inåt vinkel framkanten av spetsen. Dull kanterna på spetsen med raspen.

7 Försiktigt placera klämman så att den håller bladet och handtaget är gratis för dig att arbeta på. Handtaget bör vara ovala, med de långa ändarna av den ovala i linje med baksidan och skärande kanten av bladet. Handtaget bör vara cirka en tum bred på kortsidorna, och mellan 1,5 till 2 inches på den långa sidan av den ovala. Slutet av handtaget, som kallas tsuka gashira, är ett trubbigt butt.

8 Runda kanterna av handtaget väl med raspen, skär sedan ledningen mellan skaft och blad med mejsel, göra små fördjupningar hela vägen runt, så att det finns en 1/16 tums kant mellan handtaget och bladet.

9 Sand hela bokken använder 220 sandpapper. Slipning är särskilt viktigt på handtaget, som du vill att detta område är så smidig och motståndskraftig fritt som möjligt.

10 Rub tung olja över hela bokken med en trasa för att avsluta det - inte tillämpa lack - eftersom detta kommer att bli hala i praktiken. Kokt linolja kan ersätta kinesisk träolja att täta bladet.

DIY Deer Food Plots


Deer mat tomter är utformade som ett verktyg som ger en extra näringskälla för att främja en sund besättning. En DIY rådjur mat tomt kräver detaljerad planering och specialutrustning, men det kan öka dina vilda möten för avsedda ändamål, såsom jakt, fotografering eller djurliv. Livsmedels tomter kan planteras året runt beroende på dina övergripande mål för landet.

Instruktioner

Förberedelse

1 Utse området för livsmedels tomt genom att markera hörnen med trä stakes. Som en allmän regel, utse ett minimum av ca 1 acre för varje sex rådjur på din egendom. Om du har högre rådjur täthet, öka storleken på 5 tunnland eller mer.

2 Samla ett jordprov med en spade och jord sampler kit. Ta flera prover från olika platser, till exempel varje hörn och mitt på livsmedelsytan. Placera proverna i en ren behållare och märka behållaren med datumet och allmänna platsen för fältet.

3 Planera din mat tomt schema för våren och hösten livsmedel. Utse cirka 30 procent av plantering för våren klöver och andra 70 procent för höst / vinter livsmedel såsom majs, bönor, höstvete och kålväxter. Denna rotation bidrar till att uppfylla de olika näringsbehov i rådjur under de olika årstiderna.

plantering

4 Rensa markerade området med en gräsklippare eller hugga enhet. Detta bidrar till att döda eventuella ogräs eller andra gräs så att du kan skivan och dra marken.

5 Använd ATV tillbehör såsom skivan och rorkult att luckra upp jorden. Detta förbereder marken för plantering tillsammans med att tillhandahålla en plan, slät såbädd. Du kan också använda någon gödsel och kalk medan discing att kontrollera pH och mineralinnehåll.

6 Firm jorden med en rulle eller förpackare. Rullande jorden dödar ytterligare ogräs eller vegetation, och även kommer att bryta upp några stora bitar av jord.

7 Plantera maten tomten grödor i enlighet med riktlinjerna utsäde. Särskilda anvisningar varierar mellan olika utsädesföretag och växtsorter.

8 Rotera din mat tomt grödor för att ge en mängd olika livsmedelsval för rådjur. Till exempel, om du har flera små livsmedels tomter, kan du plantera olika grödor inom respektive område.

Tips

 • En jordtest visar pH och mineralinnehållet i marken och kan ändra ditt val av grödor. Du kan justera pH och mineralinnehåll genom att använda särskilda gödningsmedel eller behandlingar.
 • Håll en detaljerad bild av markförhållanden, planteringstider och frön planteras. Ytterligare faktorer som rekord inkluderar djup plantering, totala tillväxten och antalet rådjur ses med hjälp av mat tomt.
 • Följ alltid lokala och statliga spel förordningar. Kontakta ditt tillstånd naturvårds avdelning för några detaljerade frågor rörande livsmedels tomter.

DIY Tobacco Stain Blekning


Nikotin och tjära som finns i cigarrettobak är lika möjligheter fläckframkallande ämnen. Ytor utsätts för tobaksrök, inklusive tänderna, långsamt bli gula eller bruna som tjära och nikotin bygga upp. Dessa fula fläckar är ett pågående problem för rökare som inte är villiga att leva med tobaks färgade tänder. Även kommersiella vitmedel eller blekning förfaranden på tandläkarmottagning kan åtgärda tobaks färgade tänder, kan du ta bort fläckar och hindra dem från att återvända med DIY tobaksfläckborttagningsmetoder.

Instruktioner

1 Skiva färska jordgubbar i hälften på morgonen. Gnugga en halv av den vita delen av jordgubbar under din nedre tänder i tre minuter. Kasta bär halv och sedan använda den andra halvan att gnugga över din övre tänderna i tre minuter.

2 Häll 1 tsk. var och en av bakpulver, salt och torkad salvia i en skål. Blanda ingredienserna tillsammans för att göra en naturlig blekning tandkräm.

3 Doppa din tandborste i bakpulver blandning. Borsta tänderna varje morgon, som vanligt, åtminstone så länge som det tar att nynna "Happy Birthday" låt. Skölj med vatten.

4 borsta tänderna på natten genom att borsta dem med outspädd äppelcidervinäger att bleka tänderna och fräscha andan. Swish lite äppelcidervinäger runt i munnen, spotta ut och spola med vatten.

Tips

 • Upprepa dessa tandbleknings steg under två till fyra veckor eller tills du har blivit av tobaksfläckar.
 • Bibehålla vita tänder med hjälp av en blekning tandkräm eller borsta med bakpulver.

DIY Klamrar


Korrekt grepp på vintern är avgörande för att undvika skador. Stegjärn är vinterdraganordningar utformade med spetsiga metall trappsteg som i allmänhet bandet på över stövlar eller skor. Du kan skapa egna stegjärn genom att tillsätta metallstödd dragkraft direkt till en robust par skor. DIY Crampon skor är en beprövad och sant, billig lösning för vinterpromenader och lätt vandring, samt att köra säkert på is och snö.

Instruktioner

1 Fäst ett par tjocka sulor, stövlar eller skor, sulor-up, i ett skruvstäd eller klämma.

2 Driva skruvarna in i den tjockare delen av sulorna med en skruvmejsel. Använd cirka 15 till 20 3/8 tum skruvar per sko, och fördela dem jämnt. Skruvskallarna kommer att skjuta.

3 Fäst fem till 10 1/4-tums skruvar nära fronten tredjedelen av varje sko, där sulan är tunnare. Detta kommer att förhindra de punkter från punktering innersulan.

4 Sätta skor på att avgöra om du kan känna någon av skruvpunkter i botten av foten. Om så är fallet, ersätta dessa skruvar med kortare skruvar.

Tips

 • Inte sätta skruvarna i tunna sulor. Stövlar eller sneakers är bäst.
 • Om du sätter skruvarna i tjocka sulor stövlar, kan du använda längre skruvar.
 • Skruva i den tjockaste delen av slitbanan.
 • Skruvar bör inte drivas djupare än bottensula i skon. Om skruven punkterar innersula av skon, använda kortare skruvar.
 • Testa skorna efter att du lagt in skruvarna genom att stå i dem på en hård yta och studsar lätt. Om du kan känna någon av skruvpunkter, byt ut skruven med en kortare skruv.
 • De färdiga skorna kan vara mer bekvämt att gå in på is och snö än på hårda golv.
 • Skruvarna kan tas bort i slutet av vintern. Skorna kommer fortfarande att vara användbar.
 • Var försiktig på isiga ytor, även med stegjärn på.
 • Stegjärn som beskrivs här är för runt staden, dag-till-dag användning eller vintern kör. Försök inte att vandra branta, isiga spår utan rätt utrustning.
DIY handkräm

Även om du kan köpa handkrämer i detaljhandeln och varuhus, kan du göra din egen handkräm hemma för dig själv eller presenter till vänner, familj och medarbetare. Tricket att göra DIY handkräm är att använda bästa kvalitet ingredienser du har råd, rör grädden tills den är väl blandad och förvara den i mörka glasburkar i kylskåp, skafferi eller täckt skåp.

Working Hands Cream

Steg 1

Smält en kopp olivolja, 1/2 kopp kokosolja och 2 msk riven bivax på toppen av en dubbel panna tills den är slät.

Steg 2

Värm en halv kopp vatten i en stor kastrull på spisen tills vattnet börjar bara koka.

steg 3

Häll långsamt hälften av oljeblandningen i vattnet, rör om med en sked eller hand mixer tills den är slät.

steg 4

Tillsätt resten av oljeblandningen till olje- / vattenblandningen och 10 till 15 droppar av din favorit eterisk olja. Rör tills slät. Om blandningen inte är så jämn som önskas, låt blandningen svalna och sätta blandningen i en bländare för att jämna ut den.

steg 5

Överföra färdiga handkräm i en glasburk med en monterad lock.

steg 6

Etikett handkräm burk och förvara i kylskåp.

Rosewater Hand Cream

Steg 1

Sätt 2/3 kopp rosenvatten och 1/3 kopp glycerin i en skål.

Steg 2

Blandning blandningen.

steg 3

Häll blandningen i en märkt glasburk med en monterad lock. Förvara burken i en sval och torr plats som ett skafferi.

Lavender Hand Cream

Steg 1

Smält en kopp druvkärneolja i toppen av en dubbel panna tills den är slät.

Steg 2

Lägg sju till tio droppar eterisk lavendelolja och 1/2 tsk vitamin E.

steg 3

Rör om tills blandningen är väl blandat. Sedan, låt den svalna till rumstemperatur.

steg 4

Häll grädden i en burk, täcker ordentligt och förvara i kylskåp, skåp eller skafferi.

Almond Honey Hand Cream

Steg 1

Smält 4 matskedar riven bivax och mandelolja, 1 tsk flytande lanolin och ett halv tesked honung på toppen av en dubbel panna tills den är slät.

Steg 2

Lägg sju till 10 droppar av din favorit eterisk olja till blandningen om så önskas.

steg 3

Överför blandningen till en burk, täcker tätt och förvara i kylskåp.

Saker du behöver

 • Olivolja
 • Kokosolja
 • riven bivax
 • Vatten
 • Eteriska oljor
 • glasburkar
 • Rosvatten
 • flytande glycerin
 • Druvkärneolja
 • Vitamin E olja
 • Mandelolja
 • flytande lanolin
 • Honung

DIY Jet Ski Sling


En jet ski sling är ett nylonband aggregat som medger att vattenskotrar som skall lyftas upp ur vattnet vertikalt, i stället för att strandad eller laddas på en vatten-bunden trailer. De flesta kommersiella jet ski selar är en dubbel-band design med två enkelband som är anslutna av en multifäste till bristningsgränsen av jet ski. De två banden drivs genom ett enda gemensamt över farkosten som hissas aloft av en mekanisk hiss. En DIY konstruktion följer att design, men har ringar, permanent knutna till bristningsgränsen av jet ski, som kan snäppas på lyftselen.

Instruktioner

1 Använd ett måttband och markör för att markera och skär två remsor av 3 tum nylonväv band 8 fot i längd.

2 Mät, markera och använda en effekt bågfil att skära två bitar av en fjärdedel-by-2-tums stålstångsmaterial, 24 inches i längd.

3 Montera bitar av stål i en stålskruvstäd och borra två tre-åttondel-tums hål, centrerad i båda ändarna av båda delarna. Gör hålen 1 tum och 4 inches från ändarna. Wrap de färdiga bitar i eltejp som matchar färgen på nylonväv band används. Använd ett slag eller en liten skruvmejsel för att slå igenom bandet täcker de borrade hålen.

4 Köra en ände av båda nylonband though en tre åttondelar-by-3-tum rostfri triangulära ringen.

5 Vik ändarna av nylonbanden över, 2 inches från slutet. Använda en genomföring hålskärare för att stansa ett hål genom båda tjocklekarna hos remmen, centreras och en tum från slutet. Obs: det första hålet kommer att bli en tum från slutet; det andra hålet kommer att vara 3 inches. Linda slutet av den stansade bandet runt änden av stålstången, på insidan hålet 4 inches från dess ände, så att remmen täcker båda plana sidor av stålstången. Sätt en genomföring av rostfritt stål på båda sidor om den dubbla bandet och sedan sätta in en tre-åttondelar-by-trekvarts-tums rostfritt stål maskin bult genom genomföringarna, remmar och bar. Skiftnyckel dem tätt. Upprepa denna procedur i båda ändarna av båda banden.

6 Mät, markera och borra två hål, 22 inches isär, genom den övre kanten av bristningsgränsen av jet ski. Göra hålen strax under den krökta ytan av den övre läppen av relingen. Borra dessa hål tre åttondelar av en tum i diameter. Driva sju sextondelar-by-3-tums ögonträskruvar genom de fyra hålen. Montera träskruvar nedanför undersidan av relingen, skruvas upp genom gunnel.

7 Snap tre åttondelar-by-3 1/8 tum rostfria stål karbinhake ringar i hålen i ändarna av stålstänger.

Tips

 • Snäpp karbinhake ringarna till öglor på jet ski gunnels att fästa lyftsele. Anslut lyft stift till den triangulära ringen och hiss.
 • Var försiktig när du arbetar med elverktyg.
 • Använd handskar och skyddsglasögon vid sågning av metall.