XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

divertikulit självhjälp

Divertikulit: Diet & amp; Eating Coconut

En av varje 10 amerikaner över 40 har tarmfickor, en kronisk sjukdom matsmältnings som skapar små påsar, eller diverticula i slemhinnan i tjocktarmen eller tjocktarmen. Om dessa påsar blir inflammerade, är detta akut attack kallas divertikulit. Din vårdgivare kommer att råda dig att följa särskilda dieter för olika faser av din divertikelsjukdom. Några av dessa dieter inkluderar kokos, medan andra utesluter kokosnöt produkter. Kokos, särskilt strimlad, kan orsaka irritation om du lider av divertikulit.

Fiber Coconut

Divertikulit: Diet & amp; Eating Coconut

Fiber hänvisar till de delar av grönsaker, frukt, spannmål och andra växtprodukter som kroppen inte kan smälta. En enda uns av torkad, sötad, strimlad förpackade kokos har nästan 3 gram fibrer. Continuum Health Partners listor torkad eller färsk kokosnöt som en av de 20 livsmedel som ska ingå i en fiberrik kost.

Missuppfattningar om divertikulit

Divertikulit: Diet & amp; Eating Coconut

Läkare rekommenderar ofta att personer med divertikelsjukdom undvika nötter, popcorn och fröer, i tron ​​att dessa små bitar av fiberrik mat kan hindra eller irritera diverticula. Men det finns inga vetenskapliga bevis för att backa upp denna rekommendation. Du behöver inte ta bort vissa livsmedel från din diverticulosis diet, säger National Institute of Diabetes and Digestive och Kidneysjukdomar. Under en attack av divertikulit, men din diet kommer att vara mer begränsat.

kostrekommendationer

Divertikulit: Diet & amp; Eating Coconut

Din kropp behöver både fiber och vätska för att producera mjuka bildade avföring som rör sig lätt genom din tarmkanalen och ut ur kroppen. När du inte äter tillräckligt med fiber, kan du behöva anstränga sig för att passera hård avföring. Denna effekt ökar bildandet av nya diverticula och kan irritera dem som redan har bildats. Om du upplever buksmärtor, illamående, kräkningar, förändringar i tarmvanor, feber och frossa i samband med divertikulit, att byta till en klar flytande diet för två till tre dagar låta din kolon att vila. När symtomen förbättras, börja lägga låg fiber livsmedel. Fiber bör läggas till din kost gradvis för att förhindra tarmbesvär, råder MedlinePlus.com.

Punkter att tänka på

Divertikulit: Diet & amp; Eating Coconut

En klar flytande diet består av de flesta vätskor du kan se igenom, liksom livsmedel som smälter för att bilda klara vätskor vid rumstemperatur. Du kan äta några bär och grönsaker utan frön och skinn när du fastnar med låg fiberrika livsmedel. Medan kokos passar väl in i en fiberrik kost, är det förbjudet på både klar vätska och låg fiberdieter.

Användning Coconut Sparsamt

Divertikulit: Diet & amp; Eating Coconut

Även kokos är fiberrika, det är också fylld med massor av fett. Ett uns av förpackade kokos har nästan åtta gram fett, med ohälsosamma mättat fett som utgör ca 7,5 av dessa gram. När tarmfickor är under kontroll, kan du använda kokossparsamt som en garnering.

Medan typiska tarmväggarna är släta och fria från hinder, ibland prognoser kallas diverticula kan utvecklas. Långsamtgående avföring och avföring kan fånga och fastna i tarmen, som orsakar infektion och inflammation. Eftersom sjukdomen orsakar smärta och irritation, många människor använder diet för att kontrollera symtomen samt antibiotika läkemedel för att behandla infektionen.

Välj råa frukter

Råa livsmedel rekommenderas för en divertikulit tålamod eftersom dessa livsmedel är ofta hög i fiber. Det höga fiberinnehållet hjälper pallen kan skjutas lättare genom, vilket förhindrar ytterligare infektion eller inflammation. Äta dessa råa livsmedel är att föredra framför matlagning, mosning, pressning eller bearbeta dem, så att de behåller sin höga fiberinnehåll.

Du bör innehålla två till fyra portioner av rå frukt i din dagliga divertikulit kost. Alternativ inkluderar äpplen, aprikoser, bananer, björnbär, blåbär, körsbär, ananas, apelsiner och katrinplommon.

Andra råa grönsaker

Det finns många råa grönsaker att välja mellan som kan lindra symptomen och göra dig mer bekväm under en divertikulit episod. Sikta på att konsumera tre till fem portioner per dag av grönsaker.
Dessa inkluderar gröna bladgrönsaker, såsom rovor, grönkål, grönkål, romansallad och mangold. Ytterligare alternativ inkluderar sparris, broccoli, brysselkål, kål, morötter, squash, sötpotatis, rovor, lök och ärter.

fiber Rekommendationer

När du väljer fiberrik råa livsmedel att införliva i din kost, bör du ta några enkla steg för att säkerställa att du inte upplever överdriven uppblåsthet på grund av att konsumera för mycket fiber för fort. Även om du bör på sikt sträva efter 25g fiber (kvinnor) eller 38 g fiber (män), börja med att långsamt införliva fiber i din kost, särskilt om du är på väg bort en tydlig diet efter en divertikulit episod.

Öka antalet portioner i din kost genom att skivade eller hela frukter eller styckade morötter, selleri, eller broccoli som ett mellanmål. Ett annat alternativ är att lägga till bönor till en buljong eller soppa eller använda frukt som dessert efter lunch eller middag. Var noga med att dricka mycket vätska, eftersom dessa kan hjälpa till i matsmältningen, särskilt av fiber.

Komplettera din kost

Förutom råa frukter och grönsaker, kan du infoga andra fiberrik pulver, såsom havrekli och linfrö till dina rå frukt, råa grönsaker eller juice. Dr. Emily Kane (på dremilykane.com) rekommenderar att lägga två till tre matskedar av havrekli till juice, soppor eller yoghurt. Du kan strö 1/4 kopp marken linfrön dagligen på råa frukter eller grönsaker eller på hel-vete spannmål.

Översikt

Även gallstenssjukdom och divertikulit brukar börja med olika symptom, de får på sällsynta tillfällen, orsaka en liknande typ av smärta, vilket resulterar i ett diagnostiskt dilemma för din läkare. I de flesta fall, tecken och symtom är tillräckligt olika för att möjliggöra enkel och snabb diagnos och behandling. Divertikulit är en inflammation i små fickor av tjocktarmen, även känd som din kolon. Gallsten är stenliknande formationer av härdat galla ligger i gallblåsan, som är under höger bröstkorgen.

Gallstenssjukdom, kallad akut kolecystit, kan först visas med plötslig, svår smärta centrerad under höger bröstkorg, ofta med tillhörande ryggont, illamående och kräkningar och feber. Gallstenssjukdom kan också vara ett pågående tillstånd som kallas kronisk kolecystit, som kan förvärras när du äter en fettrik måltid. En kirurg kan undersöka dig och bestämma om din gallblåsan är den troliga källan till dina symtom. Om så är fallet, är vanligtvis nödvändigt en sjukhusvistelse. Du kan få antibiotika, och i slutändan din gallblåsan kan avlägsnas under ett förfarande som kallas laparoskopisk kolecystektomi. När sjuka gallblåsan har tagits bort och du har återhämtat sig, bör du inte uppleva ytterligare problem.

Divertikulit eller en inflammation i kolon fickor producerar smärta som sträcker sig från mild till intensiv som vanligtvis sker på den vänstra sidan av buken. En perforerad, eller spruckit divertikulit kan orsaka magen att bli stel. Din kolon och rektal kirurg, tidigare kallat en proctologist, eller din allmänna kirurg utvärderar dig och oftast börjar behandling med antibiotika. Divertikulit kräver sällan sjukhusvård. I undantagsfall kan en operation bli nödvändig, särskilt om du har haft en perforering som gör det fria flödet av din kolon innehållet i din allmänna bukhålan. Divertikulit är vanligtvis en sjukdom hos äldre individer.

Utbildning och uppmärksamhet på dina symptom är det klokaste kursen och enklaste sättet att undvika komplikationer av antingen sjukdom. Smärta i samband med dessa villkor uppmanas generellt du kontakta din läkare, som kan hänvisa till ett kolon och rektal specialist för divertikulit eller en allmän kirurg för sjukdomar i gallblåsan. Kontakta läkare tidigt, inte vara rädd för att ringa när hjälp behövs och bli utbildade om din sjukdomsprocessen.

disclaimer

Dr. Hoffman stödjer inte några produkter ses på denna webbplats.

Vilken typ av kirurg Har Kirurgi för divertikulit?


När man arbetar med divertikulit, måste du tala med en läkare som specialiserat sig på villkoren i mag-tarmkanalen. Denna läkare kommer att behandla dina divertikulit symtom och utföra divertikulit kirurgi vid behov.

Identifiering

Divertikulit är en sjukdom som uppstår när en liten påse (diverticula) i mag-tarmkanalen blir inflammerad eller infekterad. Divertikulit orsakar svår smärta i buken, tillsammans med feber, illamående och ovanliga tarmvanor.

effekter

Även divertikulit kvarstår vanligen utan allvarliga symtom, bör du kontakta en läkare omedelbart om du har intensiv buksmärtor som varar i flera timmar, särskilt om du har också en feber. Du bör också kontakta läkare omedelbart om du upplever blödning från ändtarmen.

Lösning

Divertikulit behandlas med en gastroenterolog, eller GI läkare. Denna typ av läkare specialiserad på behandlingar av mag-tarmkanalen, inklusive magsäcken, tarmar, lever, kolon och pankreas.

Behandling

Om du har en återkommande fall av divertikulit, kommer din GI läkare sannolikt rekommendera operation för att avlägsna den skadade delen av tjocktarmen. I många fall kommer läkaren att kunna återansluta de friska delarna av tjocktarmen.

överväganden

Beroende på svårighetsgraden av tillståndet och symptom, kan mer än en divertikulit operation bli nödvändig. I detta fall, kommer läkaren att använda den första operation för att sy den övre delen av tarmen till en öppning i buken, där det kommer att tömmas i en stomipåse. Den andra operationen kommer sedan att inriktas på att återansluta tarmen och ta bort kolostomipåsen.

Självhjälpsorganisationer samlar grupper av människor med gemensamma intressen, problem eller funderingar att stödja varandra. De vanligaste organisationer finns för personer med missbruk eller sjukdomar, där deltagarna hjälper varandra hantera kriser.

Identifiering

Många människor gå med i grupper med andra av gemensamma intressen för att utbyta erfarenheter. Bokläsning klubbar och kyrka studiegrupper tillåta människor att dela gemensam förståelse. För dem som kämpar med hälsa eller missbruksfrågor i sina liv, självhjälpsorganisationer tillhandahålla en plats där de som kämpar kan hitta stöd för att hjälpa dem genom svåra tider. Dessa grupper är ideella grupper som inte tar ut avgifter för dem som deltar.

typer

Självhjälpsgrupper samlas som lokala enheter som skapats av lokala grupper eller kyrkor, eller de är en del av de nationella organisationer som Anonyma Alkoholister. Vissa leds av proffs som styr diskussionen, medan andra är själv regi av medlemmarna i organisationen.

fördelar

Medlemmar av självhjälpsorganisationer hjälpa varandra genom utbyte av erfarenheter, berättelser återhämtning och oro med andra som befinner sig i, eller har varit i samma situation. Deltagare upptäcka att andra har gått igenom vad de har att göra med och få stöd i att öppna upp om de problem som de möter.

Vilka är de behandlingar för akut divertikulit?

Diverticula är små påsar som bildas i tarmen. Diverticula är vanliga hos patienter över 40 års ålder Enbart förekomst av diverticula kallas tarmfickor. Diverticula kan bli infekterade eller inflammerade. Detta tillstånd kallas divertikulit. Divertikulit kan orsaka svåra buksmärtor, feber och illamående samt förändringar i tarmvanor. Behandling av akut divertikulit kan förhindra långvariga skador, som kräver kirurgi.

Altered Diet

För att minska inflammation i samband med divertikulit, kan en läkare rekommendera en flytande diet. Dricker vätskor ökar nivån av fukt i tarmen, vilket gör att patienten att passera avföring snabbt. Flytande kost brukar rekommenderas för cirka tre dagar. Efter flytande kost, patienter uppmanas att sakta införliva fullkorn, frukt och grönsaker för att lägga till några friska lösvikt till pallen.

Patienter bör syfta till att konsumera 20 till 35 gram fibrer per dag. Livsmedel såsom äpplen, spenat och bönor är bra källor till fiber. Mayo Clinic anges att frön eller livsmedel som innehåller frön är allmänt vedertagna, men patienter som tror att frön eller nötter orsaka attacker bör undvika dem.

antibiotika

Efter att ha fått en bekräftad diagnos av divertikulit, en läkare kan ordinera antibiotika eliminera bakterier som orsakar symptomen. Symptomen kan förbättras inom några dagar att ta antibiotika, och patienter har en tendens att sluta ta medicinen. Det är viktigt för patienterna att ta hela kursen av medicin för att döda alla bakterier och återställa kroppens förmåga att kämpa mot sjukdomen.

smärtstillande

Svåra fall av divertikulit kan orsaka buksmärtor. Måttlig smärta kan behandlas med en over-the-counter läkemedel, såsom icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. NSAID är vanligen säkra och inte orsaka långvariga skador. Paracetamol och ibuprofen är två allmänt tillgängliga NSAID. Vissa patienter upplever svår smärta i samband med deras divertikulit. I sådana fall kan läkare ordinera receptbelagda styrka smärtstillande för en viss tidsperiod.

Resten

Läkare rekommenderar generellt att patienterna får så mycket vila som möjligt samtidigt upplever akut divertikulit. Symptom av divertikulit kan orsaka stress, vilket kan förvärra symtomen. Resten bidrar till att minska stress och lugna symptom. Resten hjälper också kroppen reparera sig själv och öka sin förmåga att bekämpa bakterier och infektioner.

Kirurgi

Kirurgi är en form av behandling som reserverats för allvarliga fall av divertikulit. I dessa fall kan skadade delar av tjocktarmen behöver tas bort.

Den Divertikulit Diet & amp; Dricker alkohol

Divertikulit inflammation och infektion av små påsar som kallas diverticula som infiltrerar slemhinnan i kolon, är en komplikation av divertikelsjukdom, som i allmänhet börjar som tarmfickor. Dessa små påsar kan utvecklas överallt längs mag-tarmkanalen, men i allmänhet bildas i tjocktarmen. En divertikulit kost inte behandla eller förebygga tillståndet men det hjälper under symptom nödraketer. Alkoholkonsumtion under denna tid kan ytterligare komplicera symptom förekomst och varaktighet.

Divertikulit Risk, symptom och behandling

Den exakta orsaken till divertikelsjukdom är inte helt klarlagd men faktorer som påverkar diverticula formation inkluderar en fiberfattig kost, alkohol, övervikt, rökning och åldrande. Symtom på divertikulit inkluderar nedre delen av buken ömhet, illamående eller kräkningar, gas och uppblåsthet, miktionsfrekvens och tarm oegentligheter. För vissa kan symtomen förvärras och kräva sjukhusvård för behandling. Beroende på svårighetsgraden av symptom din läkare kan ordinera smärtstillande, antibiotika, en tillfällig låg fiber och högt vätske kost och undvikande av mag irriterande ämnen såsom alkohol, kaffe eller te och sura produkter.

kostförändringar

Målet med en divertikulit kost under symtom facklor är att ge din tarmkanalen en paus från irriterande medan du behandlas av din medicinska team. En två-till-tre dagars klar flytande diet för att inkludera buljong, massafria fruktjuicer, vanligt gelatin och vatten kan hjälpa till under en smärtsam attack. Efter några dagar av klar vätska kan återinföra låg fiber livsmedel långsamt inklusive ägg, vitt bröd, mjölk och ost, anbud kyckling eller fisk, väl kokta grönsaker och vitt ris. När dina symptom avta öka fiberintag till normala nivåer. Under vätskan och låg fiber fasen av dieten dricker inte alkohol eftersom det kan orsaka symptom återfall eller försämring.

Gradvis Fiber Ökning

Normala rekommendationer dagliga fiber är mellan 25 till 38 g men inte snabbt hoppa från en låg fiber till fiberrik kost efter att ha upplevt ett symptom episod. Lägg fibrer livsmedel gradvis inklusive brunt ris, färsk frukt, bönor sorter och kli spannmål. Du kan återgå till att äta ångade eller råa grönsaker samt när du inte längre upplever symtom. En fiberrik kost kan bidra till att minimera symptom återfall och varaktighet.

Alkohol och divertikulit

Rådgör med din läkare för exakta rekommendationer för alkoholkonsumtion efter din symptomen avtar. Om du har möjlighet att inkludera alkohol tillbaka i din kost, dricka måttligt för att undvika ytterligare komplikationer. Måttlig konsumtion motsvarar inte mer än två standard drycker en dag. En standard servering av öl är 12 oz. och en standard servering av vin är 5 oz. Sprit, eller sprit, är standard servering 1,5 oz.

Alkohol användning Varningar

Du kan behöva ta en kurs av smärtstillande medel och antibiotika som en del av divertikulit behandling. Alkoholkonsumtionen när de tar dessa typer av läkemedel kan orsaka interaktioner. Yrsel, magbesvär, trötthet, kräkningar och diarré är några av de symtom du kan uppleva om man blandar alkohol med dina mediciner. Diskutera din önskan att konsumera alkohol med din läkare om du tar mediciner.

Hur fungerar koffein påverkar tarmar av en person som har akut kronisk gastrit & amp; Divertikulit?

Koffein är en allmänt konsumeras ämne som finns i kaffe, kola nötter, teblad, kakao och choklad. Koffein är också produceras syntetiskt och läggs till kolsyrade drycker, energidrycker och over-the-counter läkemedel såsom kalla mediciner och smärtstillande. Om du har kronisk gastrit och divertikulit, kan koffein ha en negativ effekt på tarmarna.

koffein Effekter

Kronisk gastrit är den långvariga inflammation i slemhinnan i magen. Divertikulit är svullnad och inflammation i diverticula, som är små onormala påsar som finns på den inre slemhinnan i tjocktarmen. Koffein är ett stimulerande som ökar produktionen av magsyra, vilket kan förvärra symtomen vid kronisk gastrit. Koffein stimulerar också sammandragning av tarmarna. Stimulering av de stora tarmarna kan förvärra divertikulit symtom som diarré och smärta i nedre buken. Rådgör med din läkare innan du tar koffeinhaltiga drycker.

Kronisk gastrit Symtom

Många människor med kronisk gastrit har inga symptom, enligt University of Maryland Medical Center. När symtom uppträder, kan du uppleva buksmärtor, halsbränna, sura uppstötningar, känsla av fullkomlighet efter att ha ätit, illamående, kräkningar och aptitlöshet. Omedelbart söka läkarvård om du har mörk eller blodig avföring och kräkas som ser ut som kaffesump.

divertikulit Symtom

När diverticula blir inflammerad, kan du upplever symtom såsom lägre buksmärta, ömhet, förändringar i tarmvanor, diarré, förstoppning, uppblåsthet, ökad intestinal gas, illamående, kräkningar, blödning, feber och frossa, enligt PubMed Health. Omedelbart söka medicinsk hjälp om du upplever blödning från ändtarmen eller blodig avföring.

Diet

Kronisk gastrit kost bör innehålla livsmedel som är milt smaksatt och lättsmält för att förhindra smärta och ytterligare irritation i bukväggen, enligt Drugs.com. Undvika eller begränsa magen irriterande livsmedel såsom tomatbaserade produkter, citrusfrukter och juice, kryddstark mat, såser, kryddat kött, stekt mat, pepparmint och alkohol. Om du utvecklar divertikulit, kan din läkare råda dig att bara konsumera klara flytande livsmedel tills tarm läker. Exempel på otvetydiga flytande livsmedel innehålla fruktjuice utan fruktkött, gelatin och buljong.

Divertikulit Diet & amp; Miralax

Divertikulit är ett tillstånd som uppstår när en out-pouching i magtarmkanalen, som kallas tarmfickor, blir inflammerad eller infekterad. En kost förändring krävs ofta, tillsammans med antibiotikabehandling för akut divertikulit. När ut pouching inte längre inflammerad, kan en annan diet rekommenderas. Miralax, ett laxermedel, har inte visat sig vara skadlig i antingen tillstånd, men de råd av en läkare bör eftersträvas innan du byter diet eller ta någon typ av laxermedel, som divertikulit attack kan bli allvarliga.

Diet för Akut diverticulitis

Akut divertikulit kan förekomma regelbundet hos patienter med tarmfickor. Det orsakar symptom som buksmärta, som kan vara svår och kan leda till illamående, feber och frossa. Det kräver oftast behandling med antibiotika såsom metronidazol och ciprofloxacin, men om de lämnas obehandlade, kan brista och kräva operation. Mayo Clinic rekommenderar att kostrekommendationer som ges under attacken inkluderar initialt klar flytande diet med buljong, gelatin och massafria fruktsaft eller is pop. När du börjar bli bättre, kan du börja äta mjuk, låg-fiber livsmedel inklusive konserverad eller tillagad frukt och grönsaker utan frön, ägg, fisk, fågel och raffinerade bröd och pastaprodukter, tillsammans med mycket vätska.

Diet för Tarmfickor

Tarmfickor uppstår när påsar har utvecklats längs tarmkanalen, oftast i den nedre tarmen. Det är oftast inga symtom och är vanligt bland dem som är äldre än 50 år, i synnerhet män. Kostrekommendationer för diverticulosis inkluderar en fiberrik kost med grönsaker, frukt, fullkornsprodukter och kött. Frön och nötter bör undvikas genom några eftersom de kan fastna i påsen och orsaka inflammation som leder till divertikulit. köttkonsumtionen röd kan också vara begränsad eftersom det är svårt för vissa människor att smälta.

om Miralax

Miralax är ett laxermedel innehåller Polyetylenglykol 3350, som arbetar för att lindra förstoppning genom att hålla vätska i tarmarna, vilket möjliggör en mjukare avföring som är lättare att passera. Även Miralax inte är kontraindicerat i antingen diverticulosis eller divertikulit, har det också inte testats för dessa villkor. Om du har förstoppning med divertikulit eller tarmfickor, kontakta din läkare innan du använder den.

andra Laxermedel

Det finns flera andra laxermedel som används för att behandla förstoppning, men ingen har testats i divertikulit eller tarmfickor. Andra laxermedel inkluderar avföring mjukgörare såsom natriumdokusat, saltlösning laxermedel såsom mjölk av magnesiumoxid, stimulerande laxermedel såsom bisacodyl eller Senna och fiber laxermedel såsom psyllium. Information från Johns Hopkins Medicine säger att om du har förstoppning och vet att du har tarmfickor eller divertikulit, bör du be din läkare innan du använder någon laxermedel.

Buken Strain & amp; divertikulit

Divertikulit är en abdominal infektion som uppstår när påsar utanför tjocktarmen är inflammerad. Dessa påsar kallas diverticula och kan uppstå på någon del av mag-tarmkanalen, inklusive matstrupen, tunntarmen eller tjocktarmen. Diverticula i tjocktarmen är vanligt förekommande hos personer över 40 år sekundärt till buken stam. En fiberfattig kost och förstoppning kan leda till buken stam. Divertikulit kan behandlas med antibiotika eller kirurgi.

Definition

Enligt Mayo Clinic, är divertikulit inflammation i en diverticula av tarmen. Diverticula form efter frekvent förstoppning och spännare under tarmrörelser. Detta kan leda till "utbuktning" av tarmen, eller ett tillstånd som kallas tarmfickor. Dessa påsar kan bli smittad och leda till divertikulit.

abdominal Stam

Spännare under tarmrörelser är oftast på grund av hård, torr avföring. Förstoppning kan förebyggas genom att dricka minst åtta glas vatten om dagen och öka fiber i kosten. Om symtomen inte förbättras, kan en over-the-counter fiber tillägg eller pall mjukmedel hjälpa lindra tarmrörelserna.

andra symptom

Inflammerad tarm kan orsaka feber hos många patienter. Patienter kan också klaga av illamående och kräkningar sekundärt till buken ömhet. Patienter med inflammerad tarm har ofta förändringar i sina tarmvanor leder till antingen förstoppning eller diarré.

komplikationer

Mayo Clinic rapporterar att det finns flera komplikationer som kan uppstå från divertikulit inklusive peritonit, en fistel eller abscess. Inflammerad diverticula kan spricka och leda till infektion i bukhinnan, som är slemhinnan i bukhålan. Infektion i bukhinnan, eller peritonit, är en medicinsk nödsituation och kräver omedelbar utvärdering. Denna infektion kan också utvecklas och bildar en fistel som det läker. En fistel är en onormal förbindelse mellan två organ, till exempel, tarmen till rektum, eller tarm till vagina. Slutligen en böld eller pus ficka, kan förekomma i tarmen. Alla dessa komplikationer kan kräva kirurgiskt ingrepp.

Behandling

För mild divertikulit, kan en flytande diet och antibiotika behandla infektionen. För mer allvarliga infektioner, skall det behandlas på sjukhus med IV antibiotika och hydrering. Mayo Clinic säger att för vissa fall kan operation bli nödvändig för att hjälpa till att bota infektionen. En fistel eller återkommande divertikulit kan kräva tarm resektion eller en stomi. Tarm resektion avlägsnar den sjuka tarm och återansluter den friska kolon till rektum. Under en kolostomi, är ett hål i tarmen ansluter till en öppning som är till den yttre bukväggen. Avfallsprodukter utsöndras genom påsen och tillåter kolon att vila och läka. En kolostomi kan vara tillfällig eller permanent.