XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

dikloracetat

Vad är Sodium dikloracetat?

Natrium dikloracetat, vanligen endast kallad dikloracetat eller DCA är en buffrad form av dichloracetic syra. Denna syntetiska kemisk förening har fått uppmärksamhet eftersom det visar en viss potential som en cancerbehandling. Den buffrade form av dichloracetic syra är inte en syra och kan tas genom munnen utan att orsaka brännskador. Natrium dikloracetat är inte en FDA-godkända läkemedel och så är inte lätt tillgänglig som en farmaceutisk kvalitet produkt. Rådgör med din läkare om du är intresserad av denna potentiell behandling, som fortfarande är i ett tidigt skede forsknings.

användningar

Den enda bekräftade medicinskt bruk för natrium dikloracetat är för att ta bort vårtor och andra hud utväxter, enligt American Cancer Society. Forskare har testat det på människor för att minska mjölksyra uppbyggd, eller laktacidos, i sällsynta sjukdomar som involverar metabolism eller på grund av svåra skallskador och malaria. Biverkningar har varit ett problem med detta möjligt behandling.

Teorier / Spekulationer

Läkare vid University of Alberta har forskat mitokondrier i cancerceller, enligt ACS. Mitokondrier är små funktionella strukturer inom alla celler. I laboratoriet, verkade onormalt mitokondrier att hålla cancercellerna vid liv. Eftersom natrium dikloracetat kan påverka ett viktigt enzym i mitokondrier, forskarna teoretiserade det kan normalisera mitokondrierna fungerar i cancercellen, vilket kan göra det noncancerous.

effekter

En studie från University of Alberta forskare publicerade i januari 2007 frågan om "Cancer Cell" visade att dikloracetat bromsat tillväxten av cancerceller i ett labb maträtt och att råttor dricksvatten behandlas med detta ämne upplevt mycket långsammare tumörtillväxt än råttor dricker inte denna typ av vatten. University of Alberta hemsida förklarar att dikloracetat inte påverkar noncancerous vävnad, till skillnad från de flesta typer av kemoterapi.

specifics

Den "Cancer Cell" Studien fann att dikloracetat dödar hjärn, bröst- och lungcancerceller. Ytterligare laboratorium och djurförsök noterats av ACS indikerar natrium dikloracetat effekter på vissa typer av cancer. Strålning verkar mer effektiva mot prostatacancerceller om de redan hade utsatts för dikloracetat. Bröstcancerceller hos råttor inte sprids lika mycket om råttorna fick detta ämne, och milt till måttligt invasiva endometrial cancerceller var mer benägna att dö ut när de utsätts för dikloracetat.

Säkerhet

I USA kan endast läkare som är involverade i forskning med natrium dikloracetat få det lagligt, eftersom det inte är en godkänd medicinering eller tillägg. Människor kan ha möjlighet att delta i kliniska prövningar med behandlingen, och en del har fått det på nätet, enligt ACS. ACS varnar för att vissa leverantörer säljer endast industriell eller teknisk kvalitet natrium dikloracetat, som inte tillverkas med samma kvalitetskrav som läkemedelskvalitet form. Natrium dikloracetat också är förknippad med många biverkningar, inklusive nervskador som leder till svaghet och domningar, leverskador och lågt blodsocker. Dessutom har vissa djurstudier indikerade att dikloracetat orsakar levercancer.

Vad är Vitamin B15?

Pågående kontroverser har omgivit vitamin B15, eller pangamic syra, för att bestämma föreningens struktur och dess klassificering som ett vitamin. Även om det inte lätt tillgängliga i USA, är vitamin B15 marknadsförs som en antioxidant som stimulerar cellandningen. Emellertid har få bevis bestämts om någon gynnsam biokemisk eller fysiologisk funktion av vitamin B15 som ett vitamin eller ett läkemedel.

Historia

Pangamic syra isolerades från aprikoser frön 1938 av Ernst Krebs och handel som heter B15 1943. Det beskrevs som att ha många avgiftande medicinska funktioner, inklusive fördelar för huden, luftvägarna, nerver och leder. Vitamin B15 användes som ett komplement i USA fram till 1970-talet, då det förbjöds från distribution. Medan många terapeutiska användningar av vitamin B15 är obevisade, andra länder fortsätter att använda vitamin B15, inklusive Ryssland och vissa europeiska länder, i kalcium pangamate formen, visas som dimetylglycin eller DMG. I Ryssland är pangamic syra används för att öka prestationsförmågan, minska alkoholbegär och bidra till att minska hjärtsjukdomar, senilitet och autism. I Europa är pangamic syra som används som en anti-aging agent och för att skydda mot luftföroreningar.

federal Godkännande

Kommersiellt tillgängliga pangamic syraprodukter inte är standardiserade och kan innehålla godtyckliga mängder av glukonsyra, glycin, diisopropylamonium dikloracetat och andra material. Eftersom den kemiska sammansättningen varierar från produkt till produkt och otillräckliga bevis finns för att visa att vitamin B15 är effektiv för medicinsk användning, har den amerikanska Food and Drug Administration inte godkänt B15 och upprepade gånger griper pangamic tabletter. Vitamin B15 är också förbjudet för distribution i Kanada.

Fungera

Pangamic syra kan tjäna som en metyldonator att hjälpa bilda vissa aminosyror. Vitamin B15 kan spela en roll i glukos oxidation och cellandningen, säger Elson M. Haas, VD och grundare och chef för förebyggande Medical Center of Marin. Påståendet är det kan hjälpa hypoxi genom att öka syre till hjärtat och andra muskler. Med vitamin C och E, kan vitamin B15 fungera som en antioxidant, hjälper till att skydda celler från oxidation. Pangamic syra är också tänkt att stimulera nervsystemet och främja leverfunktionen, vilket kan bidra till avgiftning.

källor

Mat källor av pangamic syra innehåller nötkött blod, fullkorn såsom brunt ris, öljäst, pumpa och solrosfrön och aprikoskärnor. Dimetylglycin används ibland som en ersättning för vitamin B15 eftersom det är tänkt att kombinera med glukonsyra för att bilda pangamic syra i kroppen. Som med alla tillägg, innan pangamic syra kontakta din läkare om medicinska tillstånd eller läkemedel du tar.

Vilka är de behandlingar för laktatacidos?

Laktacidos är ett tillstånd som kännetecknas av ökad surhetsgrad i blodet till följd av överskott av mjölksyra. Tillståndet kan orsaka allvarliga symptom och kan vara livshotande om de lämnas obehandlade. Kroppen producerar mjölksyra som en biprodukt av generering av energi inuti celler. Cellerna göra mer mjölksyra i två fall: när mitokondrierna, de kraftcentrumen cellerna inte fungerar; och när syrenivåerna i blodet är låga, vilket händer under tider av intensiv träning eller som ett resultat av andra medicinska tillstånd. De behandlingar för laktatacidos beror på dess orsak.

omedelbara Behandlingar

Patienter med svår laktatacidos kan kräva sjukhusvård för att stabilisera deras tillstånd, rapporterar US Department of Health and Human Services. Svår laktatacidos kan orsaka ihållande kräkningar och illamående, andningssvårigheter och onormal hjärtrytm. Läkare kan administrera intravenös vätsketillförsel i ett försök att förändra blodkemin. I extrema fall av svårighet att andas, kan en patient kräver en maskin för att hjälpa andas ordentligt.

vitaminer

Vissa sjukvårdspersonal rekommenderar att ge en patient med laktatacidos vitaminer, såsom riboflavin, även kallad vitamin B2; tiamin, även kallad vitamin B1; och vitaminerna C, E och K. Andra näringsämnen, inklusive coenzym Q och L-karnitin, är ibland också administreras. Även om vissa läkare rapporterar förbättringar i sina patienter efter att ha fått dessa vitaminer och kosttillskott, har inga kontrollerade kliniska prövningar ännu visat sig vara effektiva, förklarar Johns Hopkins HIV Guide.

dikloracetat

Dikloracetat, förkortat DCA är en medicin som ibland används för att behandla laktacidos. DCA verkar genom att ändra det sätt celler producerar energi och resulterar i en minskad produktion av mjölksyra. Emellertid har kliniska prövningar visat blandade resultat vid behandling av laktacidos med DCA. En studie som publicerades i januari 1988 frågan om Annals of Internal Medicine fann att DCA behandling var effektivt för att minska mjölksyrenivåer i patienter med laktatacidos. Men hittade en studie av barn med medfödd laktacidos som offentliggjordes i maj 2006 frågan om Pediatrics att medan mjölksyranivåerna sänktes, symptom på laktacidos inte förbättrats avsevärt.

upphör mediciner

Vissa läkemedel, särskilt nukleosid omvänt transkriptas, förkortat NRTI orsakar mjölksyranivåer för att bygga upp i blodet. NRTI används ofta för att behandla hiv / aids. Om en person utvecklar laktacidos efter att ha tagit NRTI kan han behöva byta till en annan AIDS-medicin, enligt Johns Hopkins HIV guide.

Behandla den underliggande skick

Laktacidos orsakas ofta av en annan medicinska tillstånd, såsom leversvikt, njursvikt, cancer eller AIDS. I många fall är det enda sättet att permanent behandla laktacidos att behandla den bakomliggande orsaken, enligt Medline Plus.