XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

diet för hyperkalcemi

Hyperkalcemi är ett tillstånd som kännetecknas av förhöjda nivåer av kalcium i blodet. Även kalcium är nödvändigt för benhälsa och korrekt hjärtfunktionen, kan för mycket kalcium i blodet orsakar symtom såsom gastrointestinala problem, irritabilitet, skelettsmärta och ökad risk för frakturer. I vissa fall kan hyperkalcemi leda till koma. Även hyperkalcemi orsakas vanligen av en underliggande sjukdom såsom bisköldkörteln sjukdom eller cancer, kan högt kalciumintag också orsaka detta tillstånd. En låg kalcium diet kan hjälpa dig att hantera hyperkalcemi. Prata med din läkare innan minska din kalciumintag för att hantera sjukdomen.

mejeri Replacements

Mejeriprodukter är de viktigaste källorna till kalcium i den typiska amerikanska dieten. Valet av ersättare mejeri i stället för komjölk, ost, yoghurt och keso kan bidra till att minska kalciumnivåer i blodet. En mängd olika sojaprodukter, såsom sojamjölk, yoghurt och ost, är tillgängliga som ersättning för mejeriprodukter. Vissa stormarknader och hälsokostbutiker säljer även mjölkersättningar gjorda av ris och mandelmjölk. Men etiketter check paket noga - vissa tillverkare befästa ersättare mejeri med kalcium.

Livsmedel att begränsa eller undvika

Även kalcium främst i mejeriprodukter, är det också förekommer i en mängd andra livsmedel. Grönsaker som broccoli, grönkål, spenat, maskrosblad, sparris, kål och vattenkrasse innehåller kalcium. Detta mineral finns också i fisk som tonfisk, makrill och sill. Mandlar, sesamfrön, havre, hot peppers, alfalfa och kelp levererar också kalcium i kosten.

risker

Även minska kalcium i kosten kan hjälpa till att sänka hyperkalcemi orsakad av högt intag av mejeriprodukter och andra kalciumrika livsmedel, kan en låg kalcium diet också innebära hälsoproblem. Med tiden kan minskat intag av kalcium bidra till osteoporos, ett tillstånd som kännetecknas av en minskning i bentäthet och ökad risk för frakturer. Kalcium är också nödvändigt för korrekt blodproppar - en långvarig minskning av kalciumintag kan leda till kraftig blödning från sår, enligt certifierade närings konsult Phyllis Balch, författare till "Recept för Nutritional Healing".

överväganden

Minskar din kalciumintag kan inte hjälpa till att hantera hyperkalcemi orsakad av cancer, bisköldkörtlar sjukdomar, njursvikt, dålig binjuren funktion eller överdriven D-vitamin. Dessa villkor orsaka överdriven kalciumnivåer i blodet genom att utlösa din kropp att laka detta mineral från dina ben, där de flesta av kalcium i kroppen lagras. Behandling hyperkalcemi orsakad av en underliggande sjukdom innebär att ta itu med tillstånd som orsakar överskott på kalcium i blodet, snarare än att minska kostkalciumintag. Till exempel, kan avlägsnande av bisköldkörteln bota hyperkalcemi hos patienter med bisköldkörtlar störningar, enligt University of Maryland Medical Center.

Sarkoidos med hög kalciumhalt i blodet

Sarkoidos, utan känd orsak eller bota, producerar granulom som tillverkar aktiverade vitamin D, skapar ökad intestinal absorption av kalcium, höja nivåerna i blodet och urinen kallas hyperkalcemi. Granulom, atypiska ansamlingar av inflammerade celler, organisera sig i många organ, särskilt lungorna. Behandling för sarkoidos är tillgänglig och symptomatiskt riktade, inklusive behandling för hyperkalcemi, minska inflammation, hydrering och diet.

Diagnos

Sarkoidos, diagnostiseras genom uteslutning av andra sjukdomar, ofta upptäcks vid årliga testar. Lungröntgen kan avslöja granulom och hud knutor är synliga för ögonen. Symtomen är relaterade till de organ som deltar och många är asymtomatiska. En diagnos är beroende av sjukdomshistoria, rutinlabbtester, en fysisk undersökning och eventuellt vävnadsbiopsi.

hyperkalcemi

Hyperkalcemi, detekteras med labbtester, sker som ett resultat av frisättningen av vitamin D, vilket ökar absorptionen av kalcium i blodomloppet. Två vanligaste orsakerna till hyperkalcemi måste uteslutas först: hyperparatyroidism från godartade tumörer och cancer med skelettmetastaser. Bisköldkörtlar, fyra små körtlar som ligger bakom sköldkörteln i halsen, balansera kalcium och fosfor i kroppen. Hyperkalcemi symtom minskad aptit, ökad urin, överskott törst och njursten.

Behandling

Terapi, symptom riktad, är inte alltid nödvändigt. Symtomen omfattar hosta, andnöd och hyperkalcemi, som kan kräva sjukhusvård för behandling. Intravenösa vätskor för hydrering, diuretika för att avlägsna kalcium, mediciner för att stoppa bennedbrytning, steroider kontrar vitamin D-effekter och dialys för att avlägsna kalcium är alla metoder för att behandla sarkoidos. Hydroxychloroquine framgångsrikt behandlar hud knutor, hjärneffekter och hyperkalcemi och metotrexat, och kan användas om steroider inte fungerar.

Diet

Under hyperkalcemi behandling kan diet och förändringar livsstils tillämpas tills kalciumnivåer återgår till det normala. Födorestriktioner kan inkludera mejeriprodukter, kalciumrika livsmedel såsom konserverad lax med ben, och apelsiner. Undvik kosttillskott såsom kalcium och vitamin D och begränsa solexponering.

grupper som berörs

Sarkoidos drabbar fler kvinnor än män mellan 20 år och 50 år, och fler amerikanska svarta och nordeuropeiska vita. Vårdgivare, betygs-lärare, flygplans militärer och brandmän är grupper som återspeglar en högre incidens av upptäckten i samband med täta testar. En potentiell genetisk koppling existerar med en familjehistoria av sarkoidos, enligt National Heart Lung and Blood Institute.

överväganden

En särskild syndrom symptom är associerad med sarkoidos kallas Löfgrens syndrom, som inkluderar feber, artrit symptom på anklarna och svullna lymfkörtlar. Dessutom ingår i syndromet är erythema nodosum, ett rött utslag eller rödlila nodulära knölar främst på anklarna och smalbenen. Erythema nodosum kan orsaka klåda och kännas varm och smärtsamma.

Vilken mat att undvika i en låg kalcium diet

Låg-kalcium dieter kan användas för att behandla hyperkalcemi, som är förekomsten av för mycket kalcium i blodet. Din läkare kan ordinera en låg kalcium diet som ett komplement till annan medicinsk behandling för hyperkalcemi. Eftersom kalcium är så viktig i benstyrka och osteoporosprofylax, aldrig göra en låg-kalciumkost utan en läkares rekommendation och övervakning.

hyperkalcemi

Hyperkalcemi är typiskt sekundärt till någon annan typ av sjukdom som onormal bisköldkörtelfunktionen, hypertyreos, njursvikt, binjuresvikt, inflammatoriska sjukdomar, överskott D-vitamin och överskott mejeriintag. Hyperkalcemi kan leda till muskelatrofi och ryckningar, mentala och psykologiska problem, njursten och skelettsmärta. Om du misstänker att du är hyperkalcemiska, prata med din läkare. Din läkare kan ordinera en låg kalcium diet i kombination med andra behandlingar för att behandla hyperkalcemi.

Låg Kalcium dieter för njursten

Ett vanligt uppfattningen är att låg-kalcium kost kommer att behandla njursten, som i huvudsak är tillverkade av kalciumoxalat; Men senare studier har visat att sänka kalciumintag inte kommer att förhindra eller lösa njursten. Njursten är ett allvarligt medicinskt tillstånd som kräver ingripande av en läkare eller sjuksköterska. Aldrig själv behandla med en låg-kalciumkost om det inte har rekommenderats eller övervakas av din läkare.

Mejeriprodukter

Mjölkprodukter innehåller mycket kalcium. Berikade mejeriprodukter innehåller också höga halter av D-vitamin, som förbättrar kalciumabsorptionen. Om din läkare har placerat dig på en låg kalcium diet, undvika alla mejeriprodukter som yoghurt, ost, mjölk, glass och kefir. Också undvika bearbetade livsmedel som innehåller stora mängder av mejeriprodukter såsom grädde baserade såser och soppor.

berikade produkter

Många produkter har berikats med kalcium och vitamin D. Undvik kalcium-berikade livsmedel som apelsinjuice, instant havregryn, frukostflingor, kalcium-berikade bröd och sojamjölk. Många frukostprodukter har befäst, som spannmål, frysta våfflor och saft. Läs etiketter noga för att avgöra om ett livsmedel har kalcium berikade.

Andra hög kalcium livsmedel

Du kanske vill undvika eller minimera många andra high-kalcium livsmedel. Livsmedel som är rik på kalcium inkluderar lax, tofu, sardiner, spenat, broccoli, brysselkål, bönor flottan, bok choy, mandel, rabarber, rovor, sesamfrön, vita bönor, grönkål, majs tortillas, senap greener och ostron. Läs etiketter för att bestämma kalciumnivåer i bearbetade livsmedel om du behöver minimera kalcium i kosten. Om du tar ett multivitaminpreparat, kontrollera att det inte innehåller kalcium som en av dess beståndsdelar.

Låg kalcium & amp; Lågt kalium dieter

En låg kalcium och lågt kalium diet är förknippad med högt blodtryck, dock individer som diagnostiserats med medicinska tillstånd som hyperkalciuri eller kronisk njursjukdom behöver begränsa kalcium och kalium i sin kost. Individer på en låg kalium diet bör syfta mellan 2000 till 3000 mg, eller 2 till 3 g dagligen, och personer på en låg kalcium kost bör erhålla 400 mg kalcium per dag, enligt Greenwich sjukhuset och Dr James R. Bollinger.

Lågt kalium livsmedel

Kalium hjälper till med muskel och hjärtfunktion och för att upprätthålla vätskebalansen. Det är främst i frukt och grönsaker, men finns även i nötter, mejeriprodukter, frön, baljväxter och vissa spannmålsprodukter. Exempel på låg kalium livsmedel mindre än 250 mg i en portion är äpplen, blåbär, raffinerat spannmål som vitt pasta, aubergine, kokt kål, tonfisk, kalkon, ägg, mandel, cheddarost och te.

Lågt kalium diet av mat

För att minska kalium, dränera vatten från konserverade grönsaker och koka i sötvatten. Förbered färska grönsaker genom att skölja och skär i tunna skivor och matlagning i en stor mängd vatten - 5 delar vatten till 1 del grönsaker. Undvik mat med det högsta beloppet av kalium - aprikoser, bönor, avokado och fullkornsprodukter, och inte använda kaliumklorid saltsubstitut.

Prov lågt Kalium Meny

Detta prov endags meny från Greenwich Hospital har 2.380 mg kalium. Till frukost äter 1/2 engelsk muffin, 1 tsk. smör, 2 tsk. druva gelé, ett ägg, 1/2 kopp Farina, 4 oz. av lättmjölk och 4 oz. tranbärsjuice. Till lunch konsumera 3 oz. grillad kycklingbröst, halv kopp äggnudlar, halv kopp gröna bönor, 1 tsk. smör, ett litet äpple och 6 oz. te. Och för middag äter 1-1 / 2 koppar sallad sallad med 1 msk. olje-och-vinäger dressing, 3 oz. hamburgare med en liten bulle, 1/3 kopp vitt ris, halv kopp vaxbönor, 1 tsk. smör, 1/2 dl konserverade päron och 6 oz. te.

Låga kalcium Foods

En låg kalcium diet kan förskrivas för personer med överdriven kalcium i blodet, eller hyperkalcemi, eller överdriven urinutsöndringen av kalcium, eller hyperkalciuri, enligt Dr. James R. Bollinger. Kalcium behövs för tillväxt, blodproppar och muskelsammandragning. Äta vit potatis, makaroner, raffinerad ris, buljong-baserade soppor, honung, hårda karameller och grönsaker som inte är bra källor till kalcium.

Prov lågt kalcium Meny

Undvika livsmedel som innehåller mycket kalcium, såsom mejeriprodukter, fisk med mjuka ben som lax och gröna bladgrönsaker som collards och broccoli. Till frukost konsumera halv kopp frukt eller juice, halv kopp av spannmål, ett ägg, två kärnor, 2 tsk. av margarin, 1 msk. av gelé och halv kopp mjölk. Till lunch äter halv kopp till en kopp buljong soppa eller sallad, 3 oz. kött, halv kopp stärkelse, en dessert eller frukt, två kärnor och 2 tsk. margarin. Ät en liknande måltider för middag som lunch, men till halv kopp grönsaker. Kaffe eller te med 2 tsk. av socker och kan tillsättas till vilken som helst av måltiderna.

Hyperkalcemi är en förutsättning för att ha en högre än normal nivå av kalcium i blodet. Hyperkalcemi kan vara ett resultat av parat, adrenal körtel störningar eller njursjukdom. Krävande extremt höga mängder kalcium i kosten kan också bidra till hyperkalcemi. Hantera underliggande hygienkrav kan behandla hyperkalcemi, enligt National Institutes of Health. Begränsa kost för att undvika matkällor av kalcium och D-vitamin kan också krävas.

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter, inklusive mjölk, ost och yoghurt, är alla mycket kalcium, och kan leda till hyperkalcemi om de konsumeras i mycket stora mängder. Utvecklingen av hyperkalcemi från att dricka för mycket mjölk kallas mjölk alkali syndrom. Begränsa mängden av mejeriprodukter i kosten kan hjälpa till att reglera blodkalciumnivåer.

Skaldjur

Vitamin D är ett ämne som, tillsammans med paratyroidhormoner reglerar en persons kalciumnivåer. Flera typer av fisk och skaldjur är rika på vitamin D och bör undvikas om hyperkalcemi är ett bekymmer. Världens hälsosamma livsmedel, en online-resurs för näring, rapporterar att lax, räkor och torsk ger en stor del av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin D, och kan behöva begränsas för att ta kalcium i blodet ner.

grönt

Kokta gröna är kalciumrik och kan behöva undvikas tills hyperkalcemi är löst. Rovor, kokt spenat, grönkål och grönkål är alla mycket kalcium. En kopp spenat väger in på 244 mg per portion, enligt världens friskaste Foods.

ägg

Människor som har högt blodtryck kalcium kan behöva begränsa sitt intag av ägg. En kokt ägg ger nära 23 internationella enheter (IE) av vitamin D. Bakade varor som innehåller ägg kan också begränsas. Rådgör med en läkare innan du justerar din diet för att behandla hyperkalcemi.

Low-carb låg sockerhalt Vitamin D diet plan

Det finns så många dieter där ute, och det är svårt att vara säker på om de är säkra eller om de leder till långsiktig viktminskning. Det är tillrådligt att noggrant undersöka dieterna du är intresserad av och konsultera din läkare innan du börjar en. Gör det till en punkt att inte avvika alltför långt från "Dietary Guidelines för amerikaner, 2010," en publikation från US Department of Agriculture och US Department of Health and Human Services.

låg kolhydrat

Kolhydrater finns i spannmål, grönsaker, frukt, bönor, mejeriprodukter, godis och socker. De flesta kolhydratfattig kost fokuserar på att äta animaliska produkter och vissa icke-stärkelserika grönsaker. Andra kolhydratfattig kost tillåter frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Den dagliga gränsen varierar från 50 till 150 g kolhydrater. Enligt Mayo Clinic, skulle du troligen gå ner i vikt, åtminstone till en början, efter en kolhydratfattig diet, på grund av följande faktorer: förlust av vatten vikt; minskad konsumtion av kalorier, och mättnadskänsla snabbare på grund av den höga fett och protein.

låg socker

Låg-socker kost sträcker sig från att bara begränsa tillsatt socker och raffinerat spannmål till att begränsa någonting som bryts ned i kroppen till socker, som alla kärnor, stärkelserika grönsaker och frukt. USDA säger att amerikaner i genomsnitt konsumerar 32 tsk. tillsatt socker per dag, vilket är över 500 kalorier. Reducerande socker och raffinerade kolhydrater kan avsevärt minskat mängden kalorier du förbrukar, vilket i sin tur kan leda till viktminskning.

Vitamin D

D-vitamin finns i fisk, ägg och fiskleverolja. Solen hjälper kroppen att producera en betydande mängd D-vitamin, liksom. En studie genomfördes på vitamin D och viktminskning vid University of Minnesota Medical School av Shalamar Sibley. Sibley fann att högre utgångs D-vitaminnivåer förutspådde fettförbränning, särskilt i bukhålan. Hon säger att det är rimligt för dig att ta 1000 till 2000 IE vitamin D för att upprätthålla tillräckliga D-vitaminnivåer.

varningar

En låg-kolhydratfattig diet kan bidra till förstoppning, kan öka risken för hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer. Det kan också orsaka ketos, som är den ofullständiga nedbrytningen av fett, som har symptomen av yrsel, uttorkning, illamående och irritabilitet.

En överdos av D-vitamin kan leda till hyperkalcemi, vilket resulterar i en rad komplikationer från benförlust till förlust av liv.

holistiskt Diet

En helhets kost är en personlig färdplan för att äta som går utöver maten på din tallrik, räkna kalorier och utöva ett par gånger per vecka. Det tar hänsyn till hela din person och omfattar en hälsosam livsstil. Det ger näring din kropp eliminerar kroniska hälsoproblem och ökar din energi, allt i ett försök att skapa en känsla av välbefinnande.

Mål av ett holistiskt diet

Målet med ett holistiskt diet är att uppnå och ta itu med god matsmältning, lämplighet, balans och måtta. Det är en naturlig metod som används för att utveckla en sund och balanserad kost i ett försök att bygga en solid grund för en livstid av god fysisk och känslomässig hälsa. Den traditionella USDA Food Guide Plate fokuserar på livsmedels förslag som jämnt fungerar för alla, men det misslyckas med att erkänna att individer är olika. Därför är förespråkare för ett holistiskt diet tror Food Guide Plate sig vara ineffektiva.

Den amerikanska Holistic Health Association skiljer föreslår att en individ uppnår ett tillstånd av välbefinnande genom den pågående balansering och integrering av en persons fysiska, känslomässiga, mentala och andliga jag. En väsentlig del av denna process är holistiskt diet, som behandlar en individs välbefinnande genom rätt kost och tar hänsyn till alla aspekter av hans liv.

nutrional Behov

En av de grundläggande principerna för ett holistiskt diet är ditt behov av en viss balans mellan makro såsom kolhydrater, protein och fett; mikronäringsämnen, inklusive vitaminer och mineraler; och fiber för att hjälpa kroppen att optimera energi för att nå maximal fysisk och känslomässig hälsa. Individer har olika näringsbehov, så holistiska dieter utformas för att möta en individs hälsa och näringsbehov. Det är också viktigt att komma ihåg att du måste äta en mängd olika livsmedel för att uppnå balans.

naturlig mat

I ett holistiskt diet du äter naturlig mat, undvika högförädlade livsmedel, äta med måtta livsmedel som innehåller mycket fett och socker. Naturliga livsmedel som ingår i en helhets diet inkluderar grönsaker, fullkornsprodukter, fisk, fågel, kött, färska juicer, örtteer och kaffesurrogat. Nylagade livsmedel ger mer energi och är bättre för ditt välbefinnande än tidigare beredda livsmedel. Dessutom kan göra rätt val av livsmedel att förhindra framtida hälsoproblem såsom diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, fetma och cancer.

Uppslutning och hälsa

Det är viktigt att livsmedel är lättsmält för att gynna din hälsa. Kall mat och dryck långsam matsmältning och är svårare att smälta än livsmedel som är varm, och därför rekommenderas inte. I ett försök att underlätta matsmältningen, föreslås även att livsmedel tuggas väl innan de sväljer. Dessutom livsmedel som innehåller probiotika, eller vänliga bakterier, rekommenderas att bidra till tarmhälsa och god matsmältning.

God hälsa

Sammanfattningsvis kan göra rätt val av livsmedel bidra till att förhindra framtida hälsoproblem. Modern medicin är inriktad på behandling av symptom på sjukdomar och kroniska tillstånd snarare än orsaken faktorer. Världshälsoorganisationen uppger att "Hälsa är mer än frånvaro av sjukdom. Hälsa är ett tillstånd av optimal välbefinnande." Genom att äta sunda, naturliga, näringsrika livsmedel, kommer du att underlätta en god hälsa.

Om det är något bra att säga om tillståndet i den amerikanska dieten, är det att med förekomsten av fetma och högt kolesterol, det finns en ökad medvetenhet om problemet och ett ökande antal lösningar. Den lågt kolesterol diet inte längre att vara smaklös och tråkig, eftersom det finns en mängd produkter som finns som inte bara låg i kolesterol själva, men också en del att även arbeta för att sänka kolesterolhalten. Det är också möjligt att göra byten för höga kolesterol objekt utan att offra bra smak och näringsvärde.

Instruktioner

1 Ersätt smör eller vanlig margarin med en spridning med ett margarin som görs med växtsteroler. Växtsteroler har visat sig blockera upptaget av kolesterol genom tarmen in i blodströmmen.

2 Använd olivolja att laga mat i när oljan är påkallad. Det är möjligt att faktiskt ersätta olivolja i muffin, majsbröd eller tårta recept. Olivolja kommer att hålla längre och fräschare än andra typer av matoljor och olivolja innehåller inget kolesterol och är hög i hälsosamma enkelomättade fetter.

3 Cook med markturkeyen istället för köttfärs. Turkiet är smakrik kött som ersätter fint för köttfärs. Skapa en all-American hamburgare framgångsrikt med marken kalkon, kanske lägga till en nötkött smakförstärkare finns i krydda delen av livsmedelsbutiker.

4 Ersätt ägg med ägg ersättningsprodukter, varav de flesta innehåller inget kolesterol och är gjorda av äggvitor. Dessa produkter kan inte bara användas i omeletter och äggröra med ingen antydan om att de inte är riktiga ägg, men kan också användas i nästan alla recept som kräver ägg. Om receptet kräver äggulor, ägg substitut kommer inte att fungera.

5 Försök att använda några av de många kött ersättningsprodukter tillgängliga från hälsokostbutiker. Leta reda på några mycket tillfredsställande korv, bacon och korv substitut ute. Titta även för vissa av dessa produkter som är tillverkade genom att ersätta kyckling eller kalkon för nöt- och griskött.

6 Undvik fett kött. En tillfällig måltid av nötkött är acceptabel; se till att trimma nötkött av så mycket fett som möjligt, Välj grillning som tillagningsmetod.

Tips

  • Ett bra substitut för glass är en låg eller ingen kolesterol frusen yoghurt.
  • Försök inte att laga mat med ett margarin gjort med växtsteroler. Vid upphettning, sterolerna bryta ner och bli ineffektivt.

Livsmedelsval vi gör har en enorm inverkan på vår fysiska och psykiska hälsa. Näringsämnena som tillhandahålls av vår kost hålla vår kropp och själ i harmoni. Detta avser ångest frågor. Det är viktigt att veta vilken mat kan lindra ångest och vilka som förvärrar det.

hydra~~POS=TRUNC

Vattenförbrukningen har ett brett utbud av förmåner och ångest minskning är en av dem. Våra hjärnor innehåller 85 procent vatten, så uttorkning kan framkalla ångest. Tillräcklig hydrering måste upprätthållas på annat sätt våra kroppar är mottagliga för problem som ångest och panikattacker. Drick sex till åtta glas vatten per dag för optimal nytta.

Vad man ska undvika

Mycket sura livsmedel kan främja ångest. Dessa livsmedel innehåller mejeriprodukter, protein, bearbetade livsmedel och livsmedel med hög sockerhalt. Det är svårt att spola gifter ur ditt system om det är förenligt intaget av dessa typer av livsmedel. De kan försvaga immunsystemet, orsaka stress, och orsaka en person att vara mer sårbara för ångestattacker. Undvik för mycket koffein som i läsk, kaffe och energidrycker. Dessa är stimulantia och kan orsaka nervositet och sömnlöshet.

Alkaline Diet

Den Alkaline dieten fokuserar mycket på frukt och grönsaker. De som lutar mot att vara vegetarian skulle ha en lätt tid att anpassa sig till denna typ av kost. Mycket lite protein och mejeriprodukter är tillåtna, men de flesta någon frukt eller grönsak ingår. Livsmedel som äpplen, apelsiner, broccoli, spenat, blomkål, ananas, gurkor och muttrar skall omfatta 80 procent av de livsmedel intas på Alkaline diet. De är låga i syra och bidra till att minska känslor av ångest.

Diet Begränsningar med njursvikt

Njuren är ett organ som avlägsnar överskjutande avfall och vätska från kroppen. När njurar börjar misslyckas, blir processen för att upprätthålla vätskor och näringsämnen avbryts. Njursvikt kan behandlas med hemodialys, peritonealdialys eller en njurtransplantation. Näring spelar en avgörande roll i njursjukdom, och detta kan ibland vara komplicerat. Protein, vätska, natrium, kalium och fosfor måste kontrolleras, beroende på vilket stadium i njursvikt en patient befinner sig i.

Protein

Diet Begränsningar med njursvikt

Kronisk njursjukdom är förlusten av njurfunktionen över tiden. Kronisk njursjukdom är scenen njuren är i innan en patient behöver dialys. En frisk njure kan filtrera avfallsprodukter som produceras av dietary protein. Med CKD är proteinbehov ofta begränsad, för att styra protein avfall uppbyggd. Den allmänna rekommendationen är 0,6 till 0,75 gram protein per kilo kroppsvikt per dag för patienter med kronisk njursjukdom. När en patient går på dialys eller har en njurtransplantation, proteinkraven ökar i allmänhet till 1,2 till 2 gram protein per kilo kroppsvikt per dag, beroende på patientspecifika behov.

Vätska och natrium

Diet Begränsningar med njursvikt

Friska njurar reglera vätske- och sodiumnivåer. Om det finns för mycket natrium och vätska i kroppen, leder detta till högt blodtryck, vilket potentiellt skulle kunna orsaka en stroke. När njurar misslyckas, måste natrium- och vätskeintag styras. Den allmänna rekommendationen för natrium för patienter med njursjukdom är 1000 till 3000 milligram per dag, vilket beror på individuella behov. Rekommendationen för vätskekontroll varierar för varje individ. Faktorer som avgör hur mycket vätska bör begränsas innefattar mängden senaste viktökning, urin och något svullnad.

Kalium

Diet Begränsningar med njursvikt

Kalium är ett mineral som regleras av njurarna. Nedsatt njurfunktion kan orsaka för mycket kalium i blodet, vilket kan leda till allvarliga medicinska problem som påverkar hjärtat. En vanlig rekommendation för kost kalium är 2000 till 3000 milligram per dag för patienter med förhöjda kaliumnivåerna. Livsmedel som innehåller mycket kalium inkluderar bananer, apelsiner, potatis, tomater, torkad frukt, nötter och baljväxter. Du bör konsumera dessa livsmedel i begränsade mängder.

Fosfor

Diet Begränsningar med njursvikt

Med njursvikt, kan fosfor inte utsöndras ordentligt, vilket leder till uppbyggnad i blodet. Denna uppbyggnad utlöser kalcium att frigöras från benen och lämnar dem svaga och bräckliga. Höga halter av fosfor och kalcium i blodet kan leda till farliga avlagringar som förekommer i vitala organ. Den allmänna rekommendationen för fosfor för patienter med kronisk njursjukdom är 10 milligram per kilo kroppsvikt. För hemodialys och peritonealdialys, är rekommendationen mindre än 900 milligram per dag. Livsmedel och drycker som innehåller mycket fosfor inkluderar mejeriprodukter, nötter, bönor, choklad, mörk cola, öl och kli spannmål. Du bör begränsa dessa i din kost. Du bör också kontakta en läkare eller en dietist innan en diet regim för njursjukdom.