XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

dhea biverkningar

DHEA är ett hormon som kroppen producerar naturligt och är också konstruerad syntetiskt från vilda jams eller soja. Trots dess användning i naturlig medicin för behandling av schizofreni, tecken på åldrande, impotens och lupus, syntetiska DHEA tillskott utgör en risk för biverkningar hos män.

Olika typer av biverkningar för Män

De vanligaste biverkningarna av DHEA för män inkluderar en kvinnlig svullnad av bröstvävnad, ömma bröst eller smärta, minskad testikelstorlek och aggressivitet.

Olika typer av biverkningar för Män och kvinnor

Både män och kvinnor upplever andra biverkningar av DHEA, inklusive akne, håravfall, nervositet, sömnlöshet, irritabilitet, ont i magen och förhöjt blodtryck.

Tidsram

Risken för att utveckla biverkningar från DHEA ökar om du använder läkemedlet under en period av flera månader eller om du tar mer än 100 mg av tillägget per dag.

risker

Eventuella risker som är förknippade med DHEA hos både män och kvinnor är vanföreställningar, mani och psykos.

Varning

Om du eller din familj har en historia av cancer, ska du inte ta DHEA eftersom det ökar risken för att utveckla prostatacancer.

Dehydroepiandrosteron är ett hormon som förekommer naturligt i människor. Kompletterande former av DHEA används ibland som en behandling för tillstånd där osteoporos, lupus, schizofreni, åldersrelaterade hudförändringar och erektil dysfunktion. DHEA kosttillskott kommer i olika former, men kompletterar märkta som "naturliga DHEA" inte innehåller hormonet. Rådgör med din läkare innan du tar en DHEA eller "naturliga DHEA" tillägg.

Bakgrund

Både män och kvinnor producerar DHEA i deras lever och binjurar, män också producera hormonet i sina testiklar. När DHEA bildas, blir det kemiskt omvandlas till ett annat hormon som kallas androstendion. I sin tur använder din kropp androstendion att skapa både kvinnliga och manliga könshormoner. Dina nivåer av naturliga DHEA släppa som du ålder. Du kan också utveckla låga DHEA nivåer om du lider av depression eller ett antal andra villkor eller krämpor. De flesta kan säkert använda DHEA kosttillskott så länge som flera månader, enligt US National Library of Medicine MedlinePlus. Längre användning ökar dina risker för DHEA-relaterade biverkningar.

DHEA-Innehållande Kosttillskott

I de flesta fall kommer kompletterande DHEA från en växt som kallas den mexikanska wild yam eller Discorea villosa, University of Maryland Medical Center rapporter. Denna växt innehåller ett ämne som kallas diosgenin, som kan omvandlas till DHEA i en laboratoriemiljö, fortsätter UMMC. Tillägg tillverkare kan också få diosgenin från andra wild yam arter, eller från sojabönor. Förutom DHEA eller dehydroepiandrosteron, DHEA-innehållande kosttillskott gå genom namn som inkluderar DHEA-S, prasteron, DS, DHA, DHEA-FA, dehydroepiandrosteron-sulfat, C19 steroid, DHEAS, GL701, 7-oxo-DHEA och 7-KETO DHA .

Wild Yam och Soy

Vissa tillägg tillverkare marknadsföra produkter som innehåller soja eller wild yam som former av "naturliga DHEA." Men båda MedlinePlus och UMMC konstaterar att den mänskliga kroppen kan uppenbarligen inte utföra de kemiska steg som krävs för att omvandla diosgenin till DHEA. Eftersom både soja och vild jams innehåller diosgenin, inte DHEA, innebär detta att kosttillskott baserade på dessa växtprodukter inte kan förse kroppen med DHEA. Om din läkare råder dig att ta DHEA, undvika wild yam och soja och plocka en produkt känd för att innehålla hormonet.

överväganden

Du kan köpa DHEA tillskott i former som innehåller under-tungan droppar, tabletter, kapslar, krämer och tuggummi. Det finns en viss variation i kvaliteten på tillgängliga kosttillskott, förklarar MedlinePlus. Vissa produkter innehåller mer av hormonet än deras etiketter hävdar, medan andra produkter som är märkta som DHEA inte innehåller några betydande mängder av hormonet alls. Rådgör med din läkare för att få råd om hur du väljer ett tillägg som ger en känd och konsekvent tillförsel av hormonet. konsultera också din läkare för information om DHEA säkerhet och potentiella DHEA biverkningar.

DHEA Skadliga effekter


Även DHEA är ett naturligt hormon som produceras i kroppen, är det också tillgänglig i ett tillägg form. Dessa tillägg är tänkt att hjälpa till med problem från depression till adrenal problem att hjälpa förmå labor. Men som med alla tillägg, kan det finnas negativa effekter, och du bör bara ta DHEA under överinseende av en läkare.

Dosering

Enligt Mayo Clinic webbplats, kan den korrekta DHEA dosintervallet från 25 till 500 milligram per dag.

Bieffekter

DHEA biverkningar som normalt inte förekommer med DHEA i tablettform, men kan inkludera trötthetskänsla, huvudvärk, oregelbunden hjärtrytm, och nasala problem. Kvinnor kan ha förändringar med sina perioder och känslor.

hormonella effekter

Andra negativa effekter av DHEA kan omfatta hormonella problem, eftersom DHEA är ett hormon. Kvinnor kan utveckla manliga egenskaper, inklusive ansiktshår, röst fördjupning, och viktökning. På samma sätt kan män växa mer aggressivt, har en ökning av bröst, eller en ökning blodtryck.

allergier

Det är möjligt att ha en allergisk reaktion mot DHEA också. Om du har en allergi mot DHEA, ska du inte ta det alls.

cancer

Det är möjligt, men inte bevisat hur som helst, att en annan negativ effekt av DHEA är dess potential att orsaka liggande, äggstocks- och bröstcancer.

DHEA Överproduktion och sömnlöshet

Dehydroepiandrosteron eller DHEA, är ett hormon som kroppen producerar och utsöndrar via binjuren. Dina DHEA nivåer börjar minska när du når en ålder av 30, MayoClinic.com anteckningar. Hygienkrav som slutstadiet njursjukdom och typ 2-diabetes ibland orsaka att DHEA nivåer som låg. Höga DHEA nivåer påstås inducera sömnlöshet, men höga doser faktiskt kanske inte påverkar din sömn, enligt en studie i en 2000 frågan om "Physiology & Behavior."

Testning DHEA nivåer

DHEA nivåer är mätbara via ett blodprov. Normala DHEA nivåer varierar beroende på kön och ålder, och lägre som du ålder. Till exempel, enligt MedlinePlus, en tjänst av National Institutes of Health, normala DHEA nivåer för 18- till 19-åriga kvinnor är mellan 145 ug / dl och 395 ug / dL, medan kvinnor mellan 20 och 29 har nivåer 65 ug / dl till 380 ug / dl. Vid tiden kvinnor över 69, sträcker sig normal DHEA mellan 17 ug / dl och 90 ug / dl. Det normala området för män mellan 18 och 19 är 108 ug / dl till 441 ug / dl, och för män 20 till 29, normala nivåer är mellan 280 ug / dl och 640 ug / dl. Män över 69 har DHEA nivåer mellan 28 ug / dl och 175 ug / dl.

DHEA Biverkningar

DHEA tillägg användning i samband med biverkningar som arytmi, akne trötthet, nästäppa och huvudvärk, MayoClinic.com anteckningar. DHEA hormonrelaterade biverkningar inkluderar ökar blodsocker och insulinresistens, liksom förändrade kolesterol och sköldkörtelhormoner. DHEA också påstås höjer risken för att utveckla cancer som prostata-, bröst- eller äggstockscancer. Höga DHEA nivåer som förhöjda de som induceras av överdriven tillskott har förknippats med Cushings syndrom.

Hög DHEA och sömnlöshet

Trots påstådda fordringar, höga nivåer av DHEA verkar inte orsaka sömnlöshet, enligt en studie publicerad i en 2000 frågan om "Physiology & Behavior." Studien undersökte effekten av DHEA på sömn-vakna beteende i laboratorieråttor. Studien visade att DHEA ändrar sömn EEG i råtta försökspersoner. Förändringar i EEG motsvarar ofta till förändringar i hjärnans aktivitet. Teoretiskt kan förändringar i EEG under sömn störa en individs sömncykel, men DHEA påverkade inte sömntiden eller störa sömnmönster i råttförsökspersoner. Om DHEA har också denna effekt på människor, då studiens resultat tyder på att förhöjda DHEA inte kan förmå sömnlöshet eller orsaka svårigheter att få oavbruten sömn.

Låg DHEA och sömnlöshet

Låga DHEA nivåer orsaka sömnlöshet, enligt en studie publicerad i en 1998 numret av "The American Journal of Geriatric psykiater." Studien undersökte effekten av låga DHEA nivåer och deras korrelation till psykiatriska symtom som påverkar de äldre. Resultaten av studien visade att låga nivåer av DHEA orsaka sömnlöshet och smärta.

Irreversibla biverkningar av DHEA

Binjuren utsöndrar DHEA, dehydroepiandrosteron, i kroppen. DHEA är en steroid prekursor till könshormoner, androgen och östrogen. DHEA tillskott ökar sexuell lust och energi, ökar muskeltillväxt och inducerar viktminskning, enligt MedlinePlus. Dock kan långvarig eller överdriven DHEA användning producerar en mängd irreversibla biverkningar. Viktigt är ingen långsiktig humanstudier på potentiella negativa effekter av DHEA tillskott existerar. Konsultera en läkare innan du påbörjar en DHEA regim.

Fertilitet

Irreversibla biverkningar av DHEA

DHEA tillskott påverkar endogen hormonproduktion. Män upplever minskad hypofysen funktion som skapar lägre spermieantal. En rapport i "Society of Reproductive Medicine" 2007 visade att vissa män aldrig kan få full hypofysen funktion efter att ha tagit DHEA tillskott medan andra återhämtning efter tre till sex månader. En 2011 rapport i "Cell Biology International" tyder på att kvinnor kan utveckla polycystiskt ovariesyndrom, PCOS, efter bara 15 dagar av DHEA tillskott. PCOS minskar frekvensen av menstruation och ägglossning, vilket skapar en hormonell miljö som liknar postmenopausala kvinnor.

Alzheimers Symtom

Irreversibla biverkningar av DHEA

DHEA är en kraftfull hormon som har potential att interagera med många spelare i kroppen. Dessutom "Journal of Alzheimers sjukdom" rapporterade i april 2011 att både män och kvinnor upplever milda till måttliga former av Alzheimers faktiskt har förhöjda nivåer av DHEA i hjärnan, även om DHEA i blodet är låga. Höga nivåer av DHEA i hjärnan korrelerar direkt med kognitiv svikt. Effekterna av DHEA tillskott på kognitiv förmåga kräver ytterligare långtidsstudie, men någon form eller grad av Alzheimers symtom som upplevs är oåterkallelig.

cancer

Irreversibla biverkningar av DHEA

Bröst-, äggstocks- och prostatacancer är bara några av de anmärkningsvärda hormonberoende cancerformer som kan bli följden av stora DHEA doser eller kronisk användning, enligt MedlinePlus. Kontrollerade studier på människa är omöjligt att slutföra. Men i maj 1998 "Journal of the National Cancer Institute" publicerade en femårig klinisk studie om effekterna av postmenopausala kvinnor som tar hormontillskott som ingår DHEA. Kvinnor som tar hormonersättningsterapi var betydligt mer benägna att utveckla bröstcancer än de som tog placebo. Risk att utveckla cancer verkar öka med åldern och kvinnor är mer benägna än män att utveckla hormonberoende cancer.

Cushings syndrom

Irreversibla biverkningar av DHEA

Höga nivåer av kortisol, en stressinducerad hormon, orsakar Cushings syndrom. En artikel 2003 i "Endocrine Journal" förklarar effekten av DHEA på Cushings syndrom. Kronisk kortisol exponering ger fetma, benskörhet, högt blodtryck, diabetes och njursten. Din hypofysen och binjurarna producera kortisol på en liknande nivå som DHEA; Men höga kortisolnivåer sänka din totala DHEA nivå. Tyvärr kommer kroppen att anpassa sig till de förhöjda kortisolnivåer genom att producera mer DHEA och skapa en återkopplingscykel som producerar mer kortisol. Således uppmuntrar DHEA tillskott denna feedback genom att inducera kroppen att producera mer kortisol. Du måste fastställa ursprunget för höga kortisolnivåer för att stoppa denna återkopplingskrets. Kronisk stress och hypofysen eller adrenal tumörer är möjliga orsaker. Tala med din läkare innan du börjar DHEA tillägg.

De biverkningar av DHEA i Relacore

Trots en ständigt växande viktminskning tillägg på marknaden, andelen överviktiga och feta amerikaner fortsätter att öka. Även koffein är typiskt en av de viktigaste ingredienserna i kosttillskott, är vissa tillverkare försöker en annan strategi. Relacore är en viktminskning tillägg som innehåller vitaminer, örter och hormonet DHEA. DHEA har biverkningar som du bör vara medveten om. Du bör konsultera din läkare innan du tar Relacore.

Relacore

Tillverkad av Carter-Reed Company, är Relacore marknadsförs som en helt naturlig kost piller som ökar humör och minskar aptiten och stress. Skaparna av Relacore hävdar att stresshormonet kortisol ökar fett lagring, särskilt i magen område, och att Relacore innehåller ingredienser som bidrar till att minska kortisolnivåerna samt förbättra humöret. Vid tidpunkten för offentliggörandet, finns inga definitiva kliniska bevis som stöder dessa påståenden.

DHEA

Dina binjurar, som sitter ovanpå njurarna, producerar en mängd olika hormoner, inklusive DHEA. behövs DHEA att könshormoner ansvarig för menstruationscykeln hos kvinnor och manliga egenskaper hos män. DHEA nivåer topp vid cirka 25 års ålder och minska stadigt därefter. Vid tiden du når 70 års ålder, har du 80 procent mindre DHEA än när du var i mitten av tjugoårsåldern.

Dos i Relacore

Typiskt DHEA används för att korrigera de kliniska brister. Enligt University of Maryland Medical Center, är det inte rekommenderas för personer under 40 års ålder, om inte en brist föreligger. Den rekommenderade dosen av DHEA är 25 mg dagligen för kvinnor och 50 mg dagligen för män. Eftersom DHEA i Relacore är en del av en egen blandning, är inte lätt tillgänglig information om mängden DHEA det innehåller.

Bieffekter

Vid rekommenderade doser kan DHEA orsaka biverkningar. Dessa inkluderar trötthet, huvudvärk, akne och oregelbundna hjärtslag. DHEA i Relacore har kapacitet att öka ditt kön hormonproduktion. Detta kan leda till en mängd olika biverkningar, inklusive ansiktshår och andra maskulina egenskaper hos kvinnor och bröstutveckling hos män. Det kan också orsaka aggressivt beteende och förhöjt blodtryck. Andra biverkningar hormonrelaterade inkluderar förhöjt blodsocker och förändringar i adrenal funktion. Du bör ta Relacore endast efter att ha diskuterat det med din läkare.

DHEA Tillägg biverkningar


Binjurarna producerar naturligt steroidhormon 5-Dehydroepiandrosteron, även känd som DHEA. Hos människor verkar DHEA som en "master hormon" som kroppen kan omvandla till andra steroidhormoner när det behövs, såsom testosteron och östrogen. Naturliga produktion av DHEA börjar sjunka efter 20 års ålder, och personer som tar DHEA söka reparativ fördelarna med detta tillägg, såsom ökad muskelmassa och bentäthet och en förbättrad allmänna läget för psykisk hälsa och energi.

Vanliga biverkningar

Mayo Clinic rapporterar att individer med DHEA har klagat över biverkningar som sträcker sig från huvudvärk och trötthet nästäppa, sömnlöshet och förändrade känslomässiga tillstånd.

sexuella Ändringar

DHEA kan konvertera till testosteron, som producerar både anabola (vävnadsuppbyggande) liksom androgen (masculinizing) effekter. Enligt "Förebyggande" hemsida, har patienter som tar DHEA i kliniska prövningar fick maskulina förändringar, såsom ökad akne, fet hud, överdriven svettning och skäggväxt. Ökad testosteron kan också orsaka kvinnor att drabbas ändringar i menstruationscykeln, inklusive stopp i sina perioder. Som överskott testosteron naturligtvis kan konvertera till östrogen, med DHEA kan också orsaka bröstvävnad ömhet och gynekomasti, vilket är utvecklingen av manliga bröst.

cancerrisken

Den "Förebyggande" hemsida rapporterar att DHEA som omvandlar testosteron kan sätta användaren i riskzonen för prostatacancer. "Förebyggande" indikerar också att studier av kvinnor som tar DHEA har visat att DHEA kan innebära risk för äggstockscancer. När tas, DHEA genomgår omvandling till DHEA-sulfat, som blodet transporterar sedan i hela kroppen. "Förebyggande" rapporterar att vissa studier har visat att högre nivåer av DHEA blod korrelerar till högre risker för bröstcancer.

Dessutom Mayo Clinic varnar för att kvinnor som tar bröstcancer läkemedlet tamoxifen som en del av behandlingen kanske vill undvika att ta DHEA, som tillägg kan öka cancervävnad resistens mot Tamoxifen.

kontraindikationer

Medan DHEA säljs som ett komplement och inte regleras av Federal Food and Drug Administration, webbplatsen "RxList" tyder på att personer som lider av eller benägna att ett antal villkor bör inte ta DHEA. "RxList" råder kvinnor att inte ta DHEA under graviditet eller amning. Människor predisponerade för prostatacancer bör också undvika att ta DHEA, eftersom överskott testosteron kan förstora prostatan och förvärra befintliga prostatacancer. Kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) bör inte ta DHEA. "RxList" rekommenderar också att alla med diabetes, leversjukdom, depression eller andra affektiva störningar bör avstå från att ta DHEA.

Mayo Clinic rekommenderar att individer inte bör ta DHEA om en läkare har diagnostiserats dem med koagulation eller hjärtarytmier.

Vilka är biverkningar av att ta DHEA?


DHEA är det korta namnet för Dehydroepiandrosteron, ett naturligt hormon som produceras av binjurarna. DHEA är också en av de få hormoner som har syntetiserats och som säljs över disk, marknadsförs främst kroppsbyggare och idrottare på grund av dess förmodade egenskaper som ett fett brännare och muskelmassa promotor. Trots sina många fördelar, har DHEA också en rad biverkningar som bör beaktas.

Betydelse

De biverkningar av DHEA blir mer framträdande i dessa tar doser om 100 mg eller mer per dag. Detta är den nivå där risken för cancer ökar och den punkt när levern blir överarbetad. I själva verket kan DHEA orsaka oxidativ skada på levern som är oåterkallelig. För att minska risken för skador, experter rekommenderar att prata med en läkare om riskerna och att ta C-vitamin och selen tillskott.

Funktioner

De vanligaste biverkningarna av DHEA är vid första anblicken, kosmetika. Hos kvinnor kan DHEA orsaka uppkomsten av ansiktshår, medan män kan det orsaka förstorade bröst. Både män och kvinnor kan uppleva håravfall, ökad svettning och acne. Det kan också orsaka fet hud och menstruations oegentligheter, även om detta sista symptom kan försvinna när kroppen vänjer sig den ökade mängden av DHEA i blodet.

effekter

På den allvarliga sidan, kan DHEA leda till hjärtklappning, humörsvängningar, irritabilitet och hjärtarytmi. Mania attacker har också rapporterats vid höga doser (över 200 mg). Migrän, ömma bröst och förhöjt blodtryck är också troligt, även om de flesta experter är överens om att dessa symtom är tillfälliga och endast visas i de höga doser av hormonet.

expert Insight

Långsiktiga säkerhetsdata angående användningen av DHEA är inte tillgänglig, främst eftersom det inte har funnits tillräckligt med studier, men också för att DHEA inte blivit så stor utsträckning tills bara ett par decennier sedan. Långvarig användning av DHEA ökar risken för prostatacancer och bröstcancer, som bör vara en fråga för dem med en familjehistoria av sjukdomen. Annat än att de flesta biverkningarna är tillfälliga och kommer att avklinga efter avslutad tillägget.

Varning

DHEA har allvarliga interaktioner med vissa läkemedel, notably Diltiazem, en kalciumblockerare och kärlvidgande medel som används vid behandling av hypertoni. Andra blodtryckssänkande mediciner, såsom amlodipin, kan också påverkas av intag av DHEA, såsom metformin och flera andra diabetesläkemedel. För dem som tar dessa mediciner, har blir ett samtal med en läkare eller sjuksköterska viktigt.

Positiva och negativa biverkningar av DHEA Kosttillskott


DHEA, eller dehydroepiandrosteron, är ett hormon som utsöndras av kroppen, men nivåerna minskar med åldern. Det har föreslagits att DHEA kosttillskott kan bekämpa depression, öka viktminskning, bromsa åldrandeprocessen och öka sexlusten. Är det hype?

Här är fakta om DHEA, som kan hjälpa dig att avgöra om DHEA tillskott är rätt för dig.

Effekter av DHEA

Vissa användare av DHEA förkunna det som "ungdom tillägget" eftersom det kan innebära ökad libido, slätare hud och minskade klimakteriet symtom. Det är också allmänt vidtas för att öka mental klarhet, hjälpa till med erektil dysfunktion och bygga immunförsvaret.

Dessa påståenden är inte alltid stöds av vetenskapliga bevis.

Dos

DHEA bör aldrig användas på barn under 18 år.

dosering vuxna är vanligen mellan 20-50 mg per dag. Det finns i tablettform eller kapselform. Tar för stor dos av DHEA kan orsaka tillväxt av ansiktshår, ökar svett och akne.

Minskade DHEA nivåer

DHEA börjar minska efter 30 års ålder hos både män och kvinnor. DHEA nivåer kan också vara uttömda i kroppen genom användning av opiater, insulin, danazol och kortikosteroider.

Källor av DHEA

DHEA produceras i kroppen i binjuren, testiklar och hjärnan.

DHEA som syntetiskt tillverkad av wild yam extrakt kan inte omvandlas till DHEA i kroppen, så företag som marknadsför wild yam DHEA som naturliga DHEA är felaktiga.

varningar

Du bör alltid rådgöra med din läkare innan tillskott med DHEA. Eftersom det kan öka hormonnivåerna av östrogen och testosteron, kan långvarig användning stimulera bröst- och äggstockscancer och testikelcancer.

Biverkningar av kvinnlig Libido Booster

Faktorer som stress, kronisk sjukdom och hormonförändringar kan orsaka libido avta bland kvinnor. Naturliga metoder för att öka libido finns i olika former. Herbal tillsatser, som tros vara effektiva afrodisiaka, innehåller ingredienser som ofta används i århundraden i kinesisk medicin. Även om dessa produkter skryta säkra och effektiva resultat, deras växtbaserade ingredienser som ofta förknippas med mindre biverkningar såsom huvudvärk, hudutslag och andra komplikationer. Tala med din läkare om du tar mediciner som kan störa någon naturläkemedel.

Prove

Provestra är en populär kvinnlig libido booster. Det sägs vara en naturlig afrodisiakum, innehållande allmänt använda växtbaserade ingredienser som ginseng och L-arginin. Formeln tas i kompletterande form och sägs öka upphetsning, smörjning och förnimmelser bland kvinnor inom 30 dagar efter regelbunden användning. Medan produkten påstår sig ha några biverkningar, kan växtbaserade ingrediensen L-arginin sänka blodtrycket och orsaka illamående, magkramper och diarré i höga doser, enligt Mayo Clinic. Även reaktioner på ginseng är ovanligt, kan det orsaka mani när det tas med vissa antidepressiva medel.

Vigorelle

Vigorelle, en kvinnlig stimulerande grädde, sägs öka libido genom att öka upphetsning och smörjning. När de appliceras lokalt till slidan område, grädden hävdar att stimulera vävnad, dilate blodkärlen och öka blodflödet till området. De naturliga ingredienser inkluderar en mängd olika örter som gingko biloba och vild jams. Även skaparna av produkten hävdar krämen är fri från biverkningar, är ginkgo biloba i samband med biverkningar som huvudvärk, illamående, gastrointestinala besvär, diarré och allergiska hudreaktioner, enligt National Center for Gratis och alternativ medicin. Dessutom, wild yam, som fungerar som en föregångare till de mänskliga könshormoner, har har rapporterats orsaka utslag i vissa användare, enligt National Library of Medicine.

hennes Lösning

En annan populär kvinnlig libido booster är ett tillägg som heter Hennes lösning. Sägs förbättra libido, expandera blodflödet, stärka orgasm och förbättra sexuell njutning, piller innehåller naturliga ingredienser som Tribulus terrestris och DHEA. Tribulus terrestris, en allmänt använd naturläkemedel för sexuell dysfunktion och används ofta för att förbättra prestandan hos idrottare, kan också öka testosteronnivåer, vilket kan leda till testosteron relaterade effekter som en ökad ansiktshår och humörsvängningar, men dessa effekter inte rapporteras. Dessutom kan DHEA orsaka högre än normala nivåer av androgener och östrogen i kroppen, vilket kan öka risken för vissa typer av cancer, enligt Mayo Clinic.