XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

det limbiska systemet hos hundar

Livsstil tips för en sund limbiska systemet

Det limbiska systemet representerar den del av hjärnan som ägnas åt de mest grundläggande överlevnadsstrukturer som skyddar och reglerar känslor och reaktiva tillstånd. Anslutande vägar länka limbiska systemet, som ligger djupt inne hjärnan, till hypotalamus, som styr tänkande, beteende och hormonella funktioner. De viktigaste limbiska strukturer består av hippocampus, eller minnes center; amygdala, eller ilska, ångest och stress center; och det limbiska cortex som sammanbinder med prefrontala cortex, som är ansvarig för resonemang och dom. Din emotionella välbefinnande är knuten till en sund limbiska systemet och försämring inom detta område av hjärnan kan leda till out-of-control känslor som våld eller ilska, depression och neurologiska nedgång.

Steg 1

Ät en näringsrik kost rik på frukt, grönsaker och fullkorn. Producera och korn är dina viktigaste källorna till naturliga vitaminer, mineraler och antioxidanter som skyddar dina hjärnceller från skadliga molekyler. Flera dagliga portioner av färsk frukt, grönsaker och fullkornsprodukter kan hjälpa dig att behålla de kemikalier som produceras i hjärnan som kallas neurotransmittorer, som behövs för att föranleda en sund limbiska systemet.

Steg 2

Gräns ​​mättade fetter och ersätta med omega-3 fettsyror. Livsmedel som innehåller mycket mättat fett är rött kött, stekt mat och hela mejeri. Överskott mättade fetter i kosten ökar risken för kronisk neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers. Omega-3-fettsyror från livsmedel som fisk eller nötter kan skydda din hjärna och hjälpa till att hålla humöret stabiliseras.

steg 3

Hålla kontakten med dem du bryr dig om och umgås regelbundet. Emotionella hälsa får näring av de obligationer som skapats från relationer. Utfodra dina känslor genom att besöka med familjen regelbundet, fånga en film med vänner eller genom att ibland bilda nya sociala relationer.

steg 4

Hantera stress effektivt och vid behov få hjälp. De dagliga livets prövningar kan öka din stress nivå. Delta i avkoppling genom att ta tid för dig själv varje dag att dra i ett bad, läsa en bok eller ta en promenad. Försök meditation eller en meditativ-yoga. Söka rådgivning för att hjälpa dig hantera förmildrande stress. Inte lida ensam. Rådgör med din läkare för rådgivning hänvisningar.

steg 5

Motionera regelbundet för att stimulera din kropp och själ. Motion hjälper till att höja humöret och öka produktionen av signalsubstanser som hjälper dig att sova, tänker och känner. En regim av motion under 20 till 30 minuter, tre till fem gånger i veckan, kan bidra till att upprätthålla limbiska systemet hälsa.

steg 6

Lägg aromaterapi dofter till ditt kontor eller hus. Det limbiska systemet är naturligtvis utlöses av dofter, och lugnande eller energigivande aromer kan bidra till att stimulera denna del av hjärnan samtidigt reglera dina känslor. Använd lavendel eller kamomill för att lugna och citrus eller mint dofter för energi.

varningar

  • Rådgör med din läkare innan du ändrar din kost för att garantera säkerheten för din specifika hälsa.

Vad är orsakerna till Trembling hos hundar?


Orsakerna till skälvande hos hundar är anmärkningsvärt lik orsakerna till människans skakningar. Det är svårare att veta vad som ligger bakom orsakerna. Till exempel, om vi är rädda, varför exakt orsakar det darrande? Det finns ett antal rimliga svar. Vad är förstås bättre är förutsättningarna närvarande när hundar darra. Dessa villkor är konsekvent nog att det är klart att de orsakar skakningar.

Kall

Liksom människor, hundar darrar när de är kalla. Detta är ett fysiologiskt svar från många däggdjur. Shivering ökar cirkulationen och håller kroppstemperaturen. Bokstavligen hjälper darr hålla hundar från att frysa eller bli hypotermi. Darr vid kyla inte är viljemässiga; Det är en parasympatiska svar eller en hund gör utan avsikt att.

Rädsla

Också som människor, vissa hundar darrar när de är rädda. Det är lite svårare att förstå kopplingen mellan fruktan och bävan. Rädsla åberopar en hundar limbiska systemet - svaret antingen kamp eller flykt. Darrande verkar inte hjälpa en hund gör något. Det kan vara en ångest svar från osäkerhet.

Spänning

Medan rädsla är en typ av spänning, det är en obehaglig typ. Det har dock vissa saker gemensamt med överflödet: överskottsenergi. Det är inte helt klarlagt varför vissa hundar darrar bara för att de är glada. Det kan vara så att vissa hundar använder darrande mekanism för att frigöra överskottsenergi.

Smärta

Hundar är ovilliga att uppvisa smärta. Detta är förmodligen en rest av deras varg arv. I naturen kan visa en skada betyda döden. Eftersom hundar inte vill visa skador och de inte kan tala om för oss att de är i smärta med ord, någon gång de kan skaka. Det kan vara att kommunicera sin smärta till oss. Det kan bero på att deras smärttröskel har överträffats och de kan inte låta bli att skaka.

Sjukdom

Som med smärta, kan en hund skaka på grund av obehag av sjukdom. Även om vissa sjukdomar direkt orsaka skakningar, inte bara obehag som orsakar darrningar. Liksom människor, vissa hundar har sjukdomar som orsakar pares-liknande darrningar. Detta är vanligare hos små hundraser. Vissa hundar lider av epilepsi. Och, till exempel, små vita hundar är mer benägna att drabbas av Shaker syndrom, en medfödd tremor sjukdom.

Örter & amp; det reproduktiva systemet

Det finns ett stort utbud av örter som används för att stödja det reproduktiva systemet av både män och kvinnor. Vissa är allmänna tonika att stödja och bevara friska fortplantningsfunktionen, medan andra läka och behandla specifika reproduktiva problem. De flesta om dessa örter är lätt tillgängliga som hela örter, pulver eller tinkturer. Rådfråga en professionell herbalist för doseringsanvisningar och rådfråga din läkare innan du tar något örter.

Örter för Män

Enligt "The Illustrated Encyclopedia of Healing rättsmedel," vätskedrivande örter - såsom kvickrot och åkerfräken-uppmuntra urinering, vilket bidrar till att öppna en blockerad prostata. För erektil dysfunktion, prova damania och såg Palmetto. Dessa örter stimulera och tonen manliga reproduktiva systemet genom hormonliknande verkan. Örter som slappna nerv system-- inklusive ginseng, pepparmint och valeriana - kan hjälpa till att lindra erektions eller utlösning problem som orsakas av ångest.

Menstruation

Många traditionella örter behandla problem och avvikelser i menstruation. Emmenagogues-såsom vinruta, aloe och rosmarin-kan stimulera en blockerad menstruation. Örter som minskar en överdriven flöde inkluderar timjan, daggkåpa, rölleka och hallon. Crampbark, pepparmynta, kattmynta och kvanne lindra smärtsamma kramper och uppblåsthet i samband med premenstruellt syndrom och menstruation. För reglering av ett oberäkneligt eller oregelbunden menstruationscykeln, använd selleri frön eller jordgubbsblad. Tala med din läkare innan du använder några örter och undvika emmenagogues om du är gravid.

Örter för graviditet och förlossning

För kvinnors infertilitet frågor, ta falska enhörning rot att stärka äggstockarna och livmoderslemhinnan. Röd hallonbladsté toner livmodern i den sista trimestern av graviditeten. Det är dock inte rekommenderas under graviditeten är att först fastställa itsself, så undvika det under den första trimestern. Blå Cohosh rot, ricinolja och bomull bark att stimulera avstannat arbetskraft. Försök kattmynta och Hjärt att lindra efterbörd smärtor. Vallört rot, hala alm och aloe vera hjälpa till att läka en trasig perinium, säger "kloka kvinna Herbal för Chilbearing året." Rådgör med en certifierad läkare innan du använder någon av dessa örter och använd inte arbets stimulantia eller falsk unicorn under graviditeten.

Galactoglogues

Galactoglogue örter stimulera amning. De flesta av dem också hjälpa matsmältningen och även förmedla till barnet i modersmjölken för att behandla spädbarn "matsmältningsproblem. Traditionella galactoglogues inkluderar fänkål, humle och bockhornsklöver. Ta dem i ett växtbaserat infusion för att hjälpa din mjölkflöde och lindra magen problem för både mor och barn. Om du är gravid, var försiktig med galactoglogues, eftersom många av dem också främja menstruation.

ayurvediska Aphrodisiacs

Ayurvediska afrodisiaka näring, stärka och bygga fortplantningsorganen att öka fertiliteten samt att regenerera hela kroppen. Enligt "The Yoga örter," den kreativa energin hos friska reproduktiva vävnader kan stödja förnyelse och förnyelse av hela kropp och själ. Ayurvediska afrodisiaka inkluderar Angelica, ginseng, lakrits, vitlök och saffran. Shatavari är den viktigaste ört för kvinnliga reproduktionssystemet, medan Ashwaganda är det viktigaste för den manliga systemet.

Det endokrina systemet reglerar hormoner i kroppen. Bestående av hypofysen, binjurarna, sköldkörteln, bisköldkörtlarna, tallkottkörteln, äggstockar, testiklar, och bukspottkörtel. Dessa endokrina körtlar arbeta tillsammans för att utsöndra speciella hormoner som ger olika resultat. Till exempel, äggstockar utsöndrar östrogen och hypofysen utsöndrar tillväxthormon. Utan det endokrina systemet, skulle kroppen inte kunna fungera. Eftersom det endokrina systemet är avgörande för människors liv, att hålla det friska är viktigt. Det finns vissa saker du kan göra för att hålla din endokrina systemet i toppskick.

Instruktioner

1 Undvik steriods. Steroider störa naturliga hormonproduktionen, såsom män producerar testosteron. Steroid användning kan orsaka kvinnor att växa ansiktshår, män att ha krympta testiklar och beteendeproblem såsom aggression och omotiverad ilska.

2 Vila mycket. Sömn är ett av de bästa sakerna du kan göra för att hålla sig frisk. Våra kroppar behöver minst åtta timmars sömn varje natt för att fungera korrekt. Medan kroppen vilar, utsöndrar det endokrina systemet hormoner och reparationer olika delar av kroppen.

3 Ät en hälsosam kost. Livsmedel rika på vitaminer, jod och kalcium hjälper till att hålla hormoner på rätt nivå. Överätande och konsumera livsmedel som innehåller mycket fett hämmar funktionen hos de endokrina körtlarna.

4 Delta i ett regelbundet träningsprogram. Människor som leder en stillasittande liv är benägna att fetma som inaktivitet och överätande brukar gå hand i hand. Fetma hämmar inverkan av insulin och leder till Adult Onset Diabetes.

5 Koppla av och sakta ner. Stress orsakar ohälsa och sjukdom. Ofta en sjukdom är ett resultat av ett långsiktigt stress. Vid den tidpunkt då patienten söker behandling, har kroppen redan äventyrats. Ta hand om dig själv genom att få massor av vila, dricka åtta glas vatten om dagen, motionera och äta en hälsosam kost.

Kan Bandmask hos hundar kunna överföras till människor?


En sjukdom eller parasit som kan överföras från djur till människor kallas zoonotisk. Det finns massor av arter av bandmask över hela världen, och människor är naturliga värdar för fem av dem. Den typ av bandmask som hundar får kallas Dipylidium caninum, och medan det är ovanligt att det kan överföras till människor, är det möjligt.

Tapeworm Egenskaper

De mellanvärdar för Dipylidium caninum är loppor; hundar få bandmask genom att svälja infekterade loppor medan grooming. Binnikemask microfilaria frigörs i magen. När de passerar genom tarmen, de fäster hundens tarm foder, växa och föröka sig. Den genomsnittliga längden på en hund bandmask är ca 6 inches, men de kan växa upp till 20 inches. De är mogna nog att reproducera cirka tre veckor efter intag. Äggen släpps i små segment som kallas proglottids.

Hundar har oftast inga symtom från bandmask, så de är ofta diagnostiseras när ägaren ser små risgrynsliknande segment i hundens avföring, runt hans anus eller på sängkläder.

Hur människor Få Dog bandmaskar

För bandmask som ska överföras från en hund till en människa, har människan att inta antingen en infekterad loppor eller ägg fyllda proglottids. Barn är den mest sannolika att få bandmaskar från hundar under uppspelning och nära samverkan. Eftersom barn sätta ofta händerna i munnen, kan de äter antingen ägg eller loppor.

symptom

Som hos hundar, människor har ofta få eller inga symtom från Dipylidium caninum bandmaskar. Symtomen kan vara kroniska och omfattar mild diarré, magbesvär och klåda runt ändtarmen. Bandmask är inte ses i fecal flotationstesterna, så diagnos vanligtvis bekräftades genom närvaron av proglottids i avföring eller underkläder.

Behandling

En enda dos av praziquantel (Biltricide för humant bruk, Droncit för djur) är den vanligaste behandlingen antingen genom injektion eller ett piller. Detta dödar bandmaskar inom 24 timmar. Niklosamid (niclocide) är en mindre vanlig recept för bandmask, och, som praziquantel, kräver en enda oral dos.

Förebyggande / Lösning

Loppor är det bästa sättet att förhindra bandmaskar i både husdjur och människor. Om loppor är ett problem där du bor, använder veterinär-föreskriven aktuell loppa förebyggande var fyra till sex veckor under loppsäsongen.

Det är fortfarande möjligt, även efter det att förebyggande åtgärder, för en hund att få bandmaskar från att äta vilda byten som kaniner eller möss eller oavsiktligt slicka upp ägg från gräs eller jord. Aktuella loppor och parasit preventatives och muntliga maskmedel inte förhindra eller döda bandmaskar.

Var uppmärksam på din hundens avföring när plocka upp. Om du märker tillplattade vita segment om storleken på spannmål eller ris eller gurka utsäde (oroväckande nog, de kan fortfarande vara vid liv och rörelse), ta provet med din veterinär för att bekräfta och medicinering. Kolla runt anus eller svansroten om du märker han biter, repor eller scooting att lindra klåda. Om din hund har bandmaskar och det finns barn i hemmet, vara uppmärksam på tecken på bandmask hos barnet.

Canine malignt lymfom, även kallad lymfosarkom, är den vanligaste cancerformen som förekommer hos hundar. Den exakta orsaken till sjukdomen är okänd, men båda genetik och miljö tros vara faktorer i den sjukdom som påverkar lymfocyter, viktiga delar av immunsystemet.

Grunderna

Även lymfom kan påverka någon hundras, det finns raser där denna cancer är vanligare, inklusive Golden retrievers, rottweilers, pit bulls, tyska herdar, pudlar, boxare, skotsk terrier, beagles och basset hounds.

Lymphosarcoma är en progressiv, dödlig sjukdom som många gånger uppstår från cancerbildning i lymfoidceller i lymfkörtlarna, benmärgen, tymus och mjälte, enligt Merck Veterinary Manual.

Det finns inget botemedel mot sjukdomen, men veterinärer har nått viss framgång i förlänga livet med kemoterapi, strålning och / eller kirurgi, beroende på typ och svårighetsgrad av lymfom.

typer

Symptom i samband med hund malignt lymfom beror delvis på vilket system eller organ hunden påverkas. Det finns fyra typer av denna sjukdom, uppkallad efter den anatomiska delar av ursprungs: multicentric, närande, mediastinum och extranodala. Av de fyra är multicentric den mest förekommande, diagnostiseras i cirka 80 procent av hundar med sjukdomen, enligt Merck Manual.

Multicenter Symptom

Ett tidigt tecken är den snabba och icke-smärtsamma tillväxt eller generaliserad svallning av djurets lymfkörtlar. En hunds lymfkörtlar kan hittas under hakan, på framsidan av bröstet, på toppen av frambenen, vid den inre kurvan för bakbenen, och på toppen av bakbenen där de möts höften.

Andra yttre symptom kan inte noteras förrän senare i sjukdomen, när skador på inre organ av lymfom har inträffat. Vid denna tidpunkt kan hunden vara slö, febrig, deprimerad, svag och / eller erfarenhet aptitlöshet.

alimentära Symptom

Denna typ av lymfom diagnostiseras mindre än 10 procent av tiden. I denna form är det hundens matsmältningssystem som är fokalområdet av sjukdomen. Symtom såsom kräkningar, buksmärta, diarré och aptitlöshet kan förekomma. Hunden kommer att förlora en stor mängd av vikt på grund av sin oförmåga att ordentligt smälta och absorbera mat på grund av sjukdomen.

mediastinum Symptom

Ofta finns det inga tidiga tecken på denna typ av lymfom, en av de mer sällan förekommande typerna av denna sjukdom varning. Vad kan först märkas är hunden har svårt att andas, vilket också kan resultera i letargi och svaghet. Andra tecken som kan förekomma är hunden dricka stora mängder vatten och urinera ofta.

extranodala Symptom

I denna typ av lymfosarkom, kan sjukdomen vara närvarande i ett antal områden, inklusive huden, där en enda upphöjd knöl av såriga hud eller flera fjällande lesioner utspridda på djurets kropp kan förekomma. Det kan finnas svårigheter att andas om lungorna är inblandade, njursvikt om njurarna är inblandade, blindhet om ögonen är drabbade och / eller kramper om sjukdomen har påverkat det centrala nervsystemet.

Konstruktion i det periodiska systemet


Innan byggandet av det periodiska systemet någonsin skulle komma att förverkligas, de enskilda elementen som den görs måste upptäckas. För att vara säker, element såsom koppar, guld, kvicksilver och silver har varit allmänt känd sedan urminnes tider. Men enligt Western Oregon University (wou), tysk kemist Henning Brand var först med att vetenskapligt rikta ett element. Han upptäckte fosfor. Två hundra år och 62 andra elementära unearthings senare rysk kemist Dimitri Mendelejev revolutionerade atom tanken genom att ansluta denna växande lista av kemiska beståndsdelar i det periodiska systemet av elementen.

Betydelse

Dimitri Mendeleevs bord dök upp i år 1869. En student av Robert Wilhelm Bunsen arrangerade berömda S: t Petersburg Universitetslektor elementen i hans bord enligt likheter i deras egenskaper och i stigande ordning efter atomvikt. Det fina med Mendeleevs system var att han lämnade hål i tabellen, förutse element som skulle finnas i många år framöver.

Funktioner

Så snart 1880-talet, var luckorna i Mendeleev bord börjar få fyllas i, som används för att styrka sin inställning och få honom berömmelse inte bara i Ryssland utan i hela världen. Det måste dock sägas, att det verkar franska geologen AE Beguyer de Chancourtois tekniskt slå Mendeleev till punsch. 1862 publicerade han en tabell som visar vikter och periodicitet - av kemiska och fysikaliska egenskaper - på det sätt som Mendeleev gjorde. Emellertid muddied han sin diagram med föreningar och joner.

Sedan fanns Lothar Meyer. Till skillnad från de Chancourtois, Meyer uppnått otro liknande resultat till Mendelejev. En förkortad version av en periodisk diagram - med hälften av de kända element tillsammans med atomvikter och valens avgifter - dök upp i Meyers 1864 lärobok. Meyer konstruerade en längre bord 1868. Mendeleev slå helt enkelt Meyers publiceringsdatum av 1870, enligt wou.

Ädelgaser

Lord Rayleigh (född John Strutt) upptäckte argon, en ny gasformigt element i 1895. Det var en grupp i sig och kom att bli en av de sex ädelgaser. De andra gaser är helium, krypton, neon, radon och xenon. Dessa färg- och luktlös elementära gaser ansågs inert (reagerar långsamt) eftersom deras oxidation antal 0 hindrade dem från lätt bildar föreningar. Men forskarna i början av 1960-talet började framgångsrikt skapa gasformiga föreningar med dem. Upptäckten av och experiment med ädelgaser i hög grad bidragit till en förståelse av atomära struktur.

Atomic Structure

Varför gjorde egenskaperna hos elementen åter regelbundet? Mendeleevs diagram visade den periodiska naturen av elementen, men det var upp till de vetenskapliga sinnen av 20-talet för att förklara skälen till denna oregelbundenhet.

Med upptäckten av isotoper - atomer av samma grundämne med olika antal neutroner - det blev uppenbart att atomvikt inte nödvändigtvis var knappa in periodiska lag, som Mendeleev och Meyers hade föreslagit. Istället egenskaperna hos elementen varierade regelbundet med atomnummer.

nITTONHUNDRA~~POS=TRUNC

Med Niels Bohr undersökningar i organisationen av elektroner i skal 1913, var frågan om varför periodiska lag existerar besvaras så elektronstruktur av elementen kom i fokus.

Glenn Seaborg studier i mitten av 1900-talet representerade de sista stora förändringar det periodiska systemet. Han grundade alla transuraner - dessa element tyngre än uran - 94-102, börjar med hans upptäckt av plutonium 1940. Seaborg ordnas det periodiska systemet genom att placera aktinidserien under lantanidserien. Seaborg fick Nobelpriset i kemi 1951. Element 106 heter seaborgium (SG) som ett erkännande av hans prestationer.

Är koffein Bad för det lymfatiska systemet?

Lymfsystemet går genom den mänskliga kroppen som ett nätverk och har en mängd olika funktioner. Det primära funktion är att tjäna kroppens immunförsvar, skapar lymfocyter, eller sjukdomsbekämpande celler för att stödja immunitet. I andra hand hjälper det att ta bort vätska från kroppsvävnader och absorberar fett, flytta den till cirkulationssystemet. Det lymfatiska systemet är liknande till cirkulationssystemet, utom i stället för att flytta blod den rör sig lymfvätska genom kroppen. Dricka koffeinhaltiga drycker såsom kaffe, te och läsk kan ha en negativ inverkan på det lymfatiska systemet, orsakar trafikstockningar och blockeringar som påverkar din hälsa.

Koffein

Konsumera koffein har en stimulerande effekt på kroppens system och kan orsaka en mängd olika symptom inklusive sömnlöshet, nervositet, vakenhet, yrsel, förhöjd hjärtfrekvens, ökad törst, irritabilitet, kramper i musklerna, dimsyn och sammandragning av blodkärlen och lymfkärl.

lymfsystemet

Lymfvätska är fylld med vita blodkroppar, som fungerar som kroppens främsta försvar under ett immunsvar. Lymfkärlen dränera gifter från vävnaderna som ska spolas ur systemet, och lymfocyter slåss invaderar sjukdoms celler och främmande föremål. Lymfocyter har sitt ursprung i lymfkörtlarna, och när kroppen kämpar sjukdom eller sjukdom, de vita blodkroppar ökar och samlas i lymfkörtlarna. Detta är anledningen till att dina lymfkörtlar förstoras när du är sjuk. Lymfa inte rinna med samma hastighet som gör blod genom cirkulationssystemet; snarare, rör den sig långsamt genom kroppen. Som en följd av denna långsamma rörelse, kan lymfflödet lätt bli överbelastade, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas lymfödem. Olika förhållanden och yttre påverkan kan påverka lymfflöde såsom lymfom, en typ av cancer som påverkar det lymfatiska systemet, trauma till lymfkörtlarna, strålningsterapi, kirurgi och koffein.

Dålig lymfcirkulationen

Felaktig cirkulation av lymfa i hela kroppen kan ha andra effekter förutom att bidra till ödem. När lymfcirkulationen äventyras, kan en ackumulering av metaboliska avfall bildas i systemet orsakar olika förhållanden som är en följd av giftighet, t.ex. huvudvärk, förstoppning, matsmältningsproblem och bäcken irritation hos kvinnor. Även blockerade lymfan kan vara resultatet av muskelsammandragning runt lymfkärl eller nervkompression, kan koffein spela en roll i att orsaka dessa muskler att dra ihop sig. Koffein fungerar som en vasokonstriktor, eller en kemikalie som orsakar kapillärerna kramp och dra åt, vilket förhindrar tillräckligt blodflöde till området. När detta inträffar, påverkar det omgivande muskler och vävnader. Insnörning sker i vävnaderna som omger lymfkörtlar och fartyg, begränsar dränering av lymfvätska.

Källor koffein

Koffein finns i många livsmedel och mediciner. De mest uppenbara livsmedel som innehåller koffein är kaffe och koffeinhaltiga te, som svart och grönt te. Dessutom har många läsk innehåller koffein som gör de flesta energidrycker. Mindre känd platser du hittar koffein är i varma chokladdrycker, kakao, choklad godis, receptbelagda och receptfria läkemedel, sömnhjälpmedel och viktkontrollhjälpmedel. Om du är på en koffeinfattig kost, kolla etiketter för dolda källor av koffein innan du köper förpackade livsmedel och be apotekspersonalen om någon av dina mediciner innehåller koffein.

Vitaminer är nödvändiga i varje fas av det reproduktiva systemet: utveckling, mognad och skapandet och främjandet av nytt liv. Att veta vilka vitaminer och mineraler är nyckeln och konsumerar den rekommenderade dagliga dosen är viktiga för att upprätthålla sunda könsorganen.

Funktion av reproduktiva systemet

Den huvudsakliga funktionen för det reproduktiva systemet i någon organism är reproduktion. Det reproduktiva systemet har också fyra sekundära funktioner inom ramen för fortplantningen: producerar ägg och spermier, som transporterar ägg och spermier, vårda utvecklings avkomma, och produktionen av hormoner. Genom att konsumera det rekommenderade dagliga intaget av vitaminer och mineraler, kan en individ upprätthålla god reproduktiv organfunktion.

Fördelarna med vitaminer

Att få rätt mängd vitaminer och mineraler i kosten är viktig för att upprätthålla god hälsa. Det reproduktiva systemet behöver vitaminer såsom zink, folsyra och vitamin B för att underlätta varje steg i utvecklingen och reproduktion. Det reproduktiva systemet behöver dessa vitaminer, eftersom de stöd i korrekt funktion av de manliga och kvinnliga fortplantningsorganen, vilket säkerställer korrekt utveckling och fortplantning.

Friska könsorganen

Näring spelar en viktig roll i tillväxten och utvecklingen av en individs reproduktiva systemet genom barndomen och puberteten. Jod är nödvändigt att reglera funktionen hos sköldkörteln, vilket är den endokrin körtel i kroppen som reglerar tillväxt och kroppsvikt. Puberteten börjar inte förrän en person når rätt kroppsvikt och fett. Otillräcklig konsumtion vitamin kan också påverka fertiliteten och fosterutveckling under graviditeten.

Typer av vitaminer

Zink är ett vitamin som krävs i en sund utveckling av könsorganen. Zink reglerar också en manliga hormoner, produktion och prostata spermier. Produktionen av könshormoner kan upprätthållas genom konsumtion av mangan. Folsyra behövs för att förebygga allvarliga fosterskador. B-vitaminer bidra till att skapa röda blodkroppar, som levererar näring till fostret under en kvinnas graviditet.

vITAMIN~~POS=TRUNC bRIST~~POS=HEADCOMP

Det kan vara mycket svårt att få det begärda beloppet av varje vitamin som stöder det reproduktiva systemet. Inte gör det kan bli kostsamt för din reproduktiv hälsa. Medicinska forskare har funnit att underlåta att äta en hälsosam, näringsrik kost med alla nödvändiga vitaminer och mineraler kan leda till kraftigt förändrade hormonnivåer. Dessa brister kan leda till premenstruellt syndrom (PMS). Dessutom kan en otillräcklig mängd av zink i en tonåring kost leda till fördröjd sexuell mognad.

Hur man rengör det lymfatiska systemet


Det lymfatiska systemet är en viktig del av immunförsvaret. Lymfkärlen absorberar vätskor från din vävnader som din hud, muskler och membran - och sedan process som vätska genom lymfkörtlar där gifter förstörs, sedan tillbaka det renade vätskan till hjärt-kärlsystemet. Vita blodkroppar i lymfvävnad erkänner bakterier, svampar, virus och parasiter och sedan förstöra dem. De skapar också antikroppar som skyddar dig om du åter utsätts för dessa gifter. Lymfcirkulation är avgörande för god hälsa. Du kan göra en hel del för att stimulera lymfcirkulationen och förbättra din hälsa.

Instruktioner

1 Lär dig att andas ordentligt. När du andas in i lungorna komprimera bröstgången, som är den största lymfkärl i kroppen. När du andas ut, trycket på bröstgången slappnar vilket skapar ett partiellt vakuum inuti kärlet. Detta drar i mer lymfvätska från andra lymfkärl. Det stimulerar förflyttning av lymfa i hela kroppen. Placera händerna på bröstet ovanför brösten. När du andas in märker om din övre bröstkorgen expanderar. Andas ut och sedan placera händerna på revben under dina bröst. När du andas in, märker om revbenen expandera. Andas ut, och sedan placera händerna på magen. När du andas in, märker om magen expanderar och trycker händerna utåt. Att andas korrekt luft måste fylla de övre och nedre lungorna, och detta kommer att driva bukorganen ner göra buken expandera.

2 motion varje dag. När musklerna, de pressa lymfkärlen i musklerna, tömma dem. När musklerna slappna av, tryck på lymfkärlen slappnar också, och de absorberar mer vätska från musklerna. Du behöver repetitiva motion som promenader som gör musklerna växelvis kontrakt och koppla av, om och om igen, att skrubba dina muskler ren.

3 Fortsätt. Mjuka rörelser som gäspar, blinkande, stretching, promenader och skruvade alla gör din hud drag. Majoriteten av dina lymfkärlen ligger precis under huden, inte i dina muskler. De minsta lymfkärlen är konstruerade med överlappande celler som är fästa till närliggande vävnader med fibrer. När du flyttar din hud, drar det på dessa fibrer och öppnar de överlappande celler så att vätska kan röra sig ut ur vävnaderna i lymfkärlen. Det kräver bara mjuka vanliga rörelser hela dagen lång.

4 Drick vatten. Det lymfatiska systemet är ett fluidbaserat system - och det kräver vatten. Uttorkning kan påverka lymfa cirkulationen och bidra till infektion. Dricka minst åtta 8 oz. glas vatten varje dag och mer än så om du har varit mycket aktiv eller om du är törstig.

5 Använd gravitation. Vävnadsvätska svarar på tyngdkraften. Det är därför du kan få svullna vrister om du står en hel del under dagen. Svullnad ökar trycket inuti din vävnader och faktiskt hämmar lymfcirkulationen. Om du är på fötterna en hel del under dagen, ligga ner under några minuter i mitten av dagen med anklarna högre än knäna och knäna högre än höfterna.

6 Få en massage. Leta efter en erfaren massageterapeut med minst 500 timmars utbildning i massage, inklusive 40 timmars utbildning i lymfdränage massage. Du kan också lära lymfdränage massage tekniker själv - teknikerna är enkla och de principer som är lätt att förstå.

Tips

  • Eftersom du inte flyttar mycket medan du sover, saktar lymfcirkulationen ner under natten. Skjuts din lymfcirkulation på morgonen genom att gäspningar och stretching innan du komma ur sängen. Då gör några stretchövningar bara att värma upp vävnader och lossa dina muskler. Allt detta stimulerar lymfcirkulationen.
  • Kronisk ödem, svullnad i hud och muskler, är ett tecken på att lymfcirkulationen hindras. Störd lymfdränage ökar sannolikheten för infektioner. Se din läkare för en undersökning om svullnad inte går bort under natten, medan du ligger ner. Se även din läkare om du har några svullna lymfkörtlar och vet inte varför. Lymfkörtlar svälla som svar på infektion samt mer allvarliga tillstånd som cancer.