XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

d vitaminbrist ryckningar

Zink vitaminbrist Symtom: ryckningar

Zink, en viktig del som måste komma från din kost eller kosttillskott, spelar en viktig roll i normal tillväxt och utveckling, inklusive neurologisk utveckling. Strikta vegetarianer, alkoholister och personer med malabsorption sjukdomar kan utveckla zinkbrist. Ryckningar anses inte vara ett tecken på zinkbrist, även om alkoholister med levercirros patienter som upplever muskelspasmer kan dra nytta av zinktillskott. Men tar för mycket zink kan också orsaka muskelkramper. Homeopati använder zink för ryckningar, men ingen forskning visar det fungerar i de flesta. Ta inte zinktillskott utan läkares godkännande.

positiv Forskning

I en University of Kentucky studie rapporterade i februari 2000 frågan om "Journal of American College of Nutrition," 12 försökspersoner med cirros fick 220 mg zinktillskott två gånger om dagen i 12 veckor. Alla hade låga zinknivåer i serum och en historia av muskelkramper åtminstone tre gånger i veckan i sina kalvar, händer eller fötter. I slutet av 12-veckorsperiod, 7 av de 12 hade fullständig upplösning av kramper och 10 av 12 hade en viss förbättring.

negativ Research

En turkisk studie utförd av forskare från Erciyes University School of Medicine och publiceras i julinumret 2004 av "Journal of Clinical Gastroenterology" jämfört förekomsten av kramp i benen i cirrospatienter med normala kontroller. Studien fann ingen signifikant skillnad i serumnivåer av zink eller andra mineraler, såsom kalcium, magnesium, natrium eller kalium. Forskarna drog slutsatsen att effekterna av skrumplever på muskelfibrer, snarare än mineralbrist, orsakade det ökade antalet muskelspasmer hos personer med skrumplever.

överdoser

Även zinkbrist inte är relaterad till muskelryckningar i den allmänna befolkningen, kan zink överdos orsaka muskelkramper, samt en mängd andra symtom, bland annat järn, kalcium, selen, nickel, fosfor och koppar obalanser. Om du tar zinktillskott, ta bara den rekommenderade dosen, eller så kan du utveckla muskelspasmer från höga zinknivåer.

överväganden

Zink kan hjälpa behandla muskelspasmer i en specifik population - personer med levercirros. Även i detta fall, kan zinkbrist inte vara orsaken till muskelspasmer. Inte behandla muskelspasmer eller ryckningar på egen hand med zink eller andra tillägg, som att öka detta mineral kan leda till obalans i andra. Se din läkare för att testa för att se om du är zink-brist innan du tar kosttillskott.

Vill du vaknar upp mitt i natten med hjärtklappning eller har ryckningar symtom medan du sover? Du är inte ensam --- många människor upplever dessa problem. Detta kan bero på en rad olika frågor som du kan behöva ta itu med så snart som möjligt. Varje gång du känner oegentligheter i hjärtfrekvensen, bör du söka professionell rådgivning om vad som kan gå fel. Informationen är inte en diagnos av dina särskilda symptom och bör inte ersätta ett läkarbesök. Alltid rådfråga din husläkare om dessa problem kvarstår.

Hjärtklappning

Många gånger, kan hjärtklappning orsakas av en vitaminbrist. Om du inte får tillräckligt med kalcium, magnesium eller andra viktiga vitaminer i din kost, kan det orsaka ditt hjärta att påskynda från tid till annan. Dessutom, när du är uttorkad från att utöva och inte dricker tillräckligt med vatten, kan du ha problem med hjärtklappning. Överdriven kaffe och alkoholdrickande kan leda till uttorkning. Många människor som använder alkohol för mycket har detta problem, eftersom alkohol utarmar kroppen av vatten.

Ångest och hjärtklappning

Hjärtklappning kan också orsakas av ångest. Är du rädd eller orolig ofta när du går till sängs? Tycker du betona och tänka på alla dina problem i livet precis innan du somnar? Om så är fallet, kan det vara en anledning till varför du upplever detta problem. I ett extremt fall kan du ha drabbats av en panikattack.

ryckningar

Liksom hjärtklappning, kan stress och ångest orsaka muskelryckningar i sömnen. Om du känner dessa ofrivilliga ryckningar förnimmelser i ansiktet, benen, magen och andra konstiga ställen, kan det bero på att du är oroande och tänka för mycket när du sover. Bedtime bör vara en tid av vila för dig, och din kropp reagerar därefter.

fibrillering

Om du känner en ryckningar runt hjärtat, kan det vara vad som kallas "flimmer", vilket är när hjärtmuskeln rycka. Det kan också bara vara musklerna ovanför hjärtat som flyttar intermittent. Vissa medicinska experter säger också att ryckningar kan potentiellt relaterade till reumatoid artrit.

hypertyreoidism

Ryckningar och hjärtklappning är båda symptomen av ett tillstånd som kallas hypertyreos. Med detta tillstånd, är sköldkörteln producerar för mycket av tyroxin hormon, som påskyndar ditt hjärta och gör din ämnesomsättning arbeta snabbare. Om du upplever dessa två symtom (hjärtklappning och ryckningar) i kombination med en plötslig viktminskning, förstorad sköldkörtel i halsen och sömnproblem, skulle det kunna vara ditt problem. Du måste ha detta diagnostiseras av en läkare för att vara säker.

mediciner

Slutligen har vissa mediciner varit kända för att orsaka hjärtklappning och ryckningar, såsom levaquin och Advair (se mer droger som anges nedan under "Referenser"). Fråga din läkare om din medicin som orsakar dessa symptom.

Hur Spot vitaminbrist

Vitaminbrist kan orsaka milda hälsoproblem eller leda till allvarliga sjukdomar. En individ kan utföra flera åtgärder för att förhindra vitaminbrist, som att äta en mängd olika livsmedel och konsumera frukt, grönsaker, fullkorn och baljväxter i friska delar. Du kan också övervaka dina matvanor för att se till att du får tillräckligt med vitaminer. Om du inte gör det redan, tycker om att ta ett vitamintillskott. Också notera när du visar ovanliga fysiska symptom. Medan många vitaminbrist är sällsynta, kan fysiska symptom peka på en brist på en viss vitamin. Se en läkare om du märker några symtom på en vitaminbrist.

Steg 1

Håll en matdagbok. Online program kan berätta nutritionfaktan, inklusive vitaminhalten, i varje mat du äter. Räkna ut hur mycket av varje vitamin du konsumerar varje dag och se till att varje uppfyller det rekommenderade Dietary Allowance.

Steg 2

Observera om dina ögon har problem att anpassa sig till mörker. Detta är ett tidigt tecken på A-vitaminbrist, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Du kan också uppleva nattblindhet eller nedsatt förmåga att bekämpa infektioner. Men A-vitaminbrist är sällsynt i USA.

steg 3

Bedöma varje trötthet, svaghet, irritabilitet, viktminskning och vaga myalgi och ledvärk - alla tidiga tecken på C-vitaminbrist, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Mylagias är muskelvärk och ledvärk är ledvärk. Så småningom, C-vitaminbrist resulterar i skörbjugg, ett sällsynt tillstånd som kännetecknas av trötthet, sjukdomskänsla, tandköttsinflammation, ledsmärta och dålig sårläkning.

steg 4

Håll utkik efter någon ofrivillig sammandragning av muskler, domningar i fingertopparna och runt munnen området, ryckningar i musklerna i ögat och näsan och runt munnen eller spasmer i händer eller fötter. Dessa är alla symptom på hypokalcemi, ett tillstånd som orsakas av D-vitaminbrist, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. D-vitaminbrist kan också leda till rakitis eller osteomalaci. Rakitis är en ovanlig sjukdom som resulterar i mjuka ben och skelettmissbildningar. Osteomalaci resulterar i svaga muskler och skelett.

steg 5

Leta efter tecken på muskelsvaghet att bestämma om en E-vitaminbrist föreligger. Vanliga tecken på denna brist är perifer neuropati, ataxi, skelettmyopati, retinopati eller försämring av immunsvaret. E-vitaminbrist är sällsynt men ofta ett problem för människor som har fett malabsorption störningar. Perifer neuropati orsakar domningar och smärta i händer och fötter. Ataxi beskriver en bristande muskelkoordination. Myopatier bidra till försvagningen och atrofi av skelettmuskulatur. Retinopati är skador på blodkärlen i näthinnan som kan leda till blindhet.

steg 6

Ta del av försämrad blodkoagulering och blåmärken eller blödning, eftersom du kan ha K-vitaminbrist. Ett tidigt tecken sipprar blod från tandköttet eller näsa, enligt University of Maryland Medical Center. Brist är sällsynt men kan förekomma hos personer som tar vitamin K-antagonist antikoagulantia, som ges till dem som har leverskada eller som har fettupptag störningar, enligt Linus Pauling Institute vid Oregon State University.

steg 7

Mäta mönster av trötthet, irritabilitet, dåligt minne, sömnstörningar eller smärta i området över hjärtat eller magen, eftersom det kan signalera en tiaminbrist, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Senare, orsakar brist sjukdomen beriberi. Resultat av tiaminbrist kan inkludera perifer neuropati, snabb hjärtfrekvens, utvidgning av hjärtat, kraftig svullnad, andningssvårigheter, hjärtsvikt, onormala ögonrörelser, hållning och gångrubbningar eller missbildningar i mental funktion. Alkoholism är den främsta orsaken till tiaminbrist i utvecklade länder, enligt Linus Pauling Institute vid Oregon State University.

steg 8

Var uppmärksam om du har ont i halsen, sprickor eller sår på läpparna och i hörnen i munnen, rodnad av tungan och hudinflammation, som alla är möjliga tecken på riboflavin brist. Även kallad ariboflavinosi, riboflavin brist uppstår oftast när andra vattenlösliga vitaminer saknas. Risken är högre i alkoholister, personer som är laktosintoleranta och de som är mycket fysiskt aktiva, enligt Linus Pauling Institute vid Oregon State University.

steg 9

Akta hudskador, sveda i svalg och matstrupe, magbesvär och förstoppning, eftersom dessa kan vara symtom på niacin brist, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Senare kan brist på niacin resultera i pellagra. Pellagra symtom dermatit, diarré och demens.

steg 10

Notera eventuella domningar och smärtsam brännande och stickningar i fötterna, liksom trötthet. Detta kan eventuellt vara ett tecken på pantotensyra brist, även om det är mycket sällsynt.

steg 11

Akta kroppsliga förändringar såsom dermatit, en öm tunga, depression, förvirring och kramper, eftersom dessa kan tyda på en brist på vitamin B6. Många äldre amerikaner inte får tillräckligt med vitamin B6, även om de inte uppfyller kvalifikationerna för brist, enligt National Institutes of Health. Alkoholister löper en ökad risk. Ändå är brist på vitamin B6 sällsynt i USA.

steg 12

Var uppmärksam på mönster av håravfall, utslag runt ögon, näsa, mun och könsorgan och neurologiska problem, alla symptom på biotinbrist. Denna brist är sällsynt; personer med ärftligt tillstånd biotinidase brist, med antiepileptika, gravida kvinnor och med leversjukdom är bland dem som är i riskzonen.

steg 13

Utvärdera varje förstoppning, förlust av aptit och viktnedgång avgöra om en B12-brist föreligger. Personer med risk för vitamin B12-brist äldre vuxna, personer med perniciös anemi, de som har haft gastrointestinal kirurgi, vegetarianer och gravida och ammande kvinnor.

tips

  • Försök inte att åtgärda situationer om vitaminbrist utan vägledning av en professionell. Om du har en vitaminbrist, kan du behöver injektioner eller tillägg, snarare än bara kostförändringar.
Kan D-vitaminbrist orsaka muskelkramper fascikulation?

Musculosketetal Symptom

Låga nivåer av D-vitamin kan orsaka muskelsvaghet och skelettsmärta. Den vitamin lagras i levern, där den metaboliseras sedan. Eftersom D-vitamin behövs för benbildning och tillväxt, brist minskar kalciumabsorptionen i kroppen och leder ofta till muskuloskeletal smärta. Individer som har mild till måttlig brist kan uppleva muskelsvaghet, smärta, domningar eller stickningar, och muskelkramper och ryckningar, även känd som fascikulation. En studie utförd vid University of Michigan Medical School fann att sjukhuspatienter med oförklarlig muskel och skelettsmärta var mer benägna att ha D-vitaminbrist, oavsett ålder. Detta ledde forskarna till slutsatsen att personer med oförklarlig smärta bör testas för vitamin D.

osteomalaci

Bensmärta är ett vanligt symptom på D-vitaminbrist. Osteomalaci är ett tillstånd, som hänvisar till benhårdhet. Även om det kan finnas några symtom på första tiden försämras osteomalaci, orsakar symtom såsom smärta i benen och nedre delen av ryggraden, muskelsvaghet i armar och ben, och minskad muskeltonus. Orsaker till osteomalaci inkluderar otillräcklig intaget av vitamin D och inte tillräckligt exponering för solljus. Kroppen behöver D-vitamin för starka ben, precis som det behöver för att absorbera tillräckligt solljus för att producera D-vitamin i huden. De utsatta är personer som tillbringar mycket tid ute i solen eller lever i smoggy områden eller geografiska områden där dagsljus är kort under vissa årstider. Äldre personer som är bosatta i långsiktiga omsorg är särskilt utsatta.

elektriska impulser

Brister i vitamin D eller mineralerna kalcium och magnesium kan orsaka muskelryckningar. Många gånger ryckningar inträffar i händer, ben och fötter och åtföljs av domningar och stickningar. Dessa ofrivilliga muskelryckningar är små sammandragningar som oftast drabbar enskilda muskler. Ibland elektriska impulser längs nervbanor börjar misstända oförutsägbart orsakar muskler på olika platser i kroppen att dra ihop sig och slappna av. Medan en person är oförmögen att kontrollera ryckningar, de flesta gånger det är mindre. Diet brister är ofta ansvariga för dessa motornervfibrer skjuter slump impulser från hjärnan eller ryggmärgen. Vitamin D spelar en roll i regleringen av cellulära processer i nervsystemet och muskelvävnad. Tetani, ett annat tillstånd som orsakas av en brist på kalcium eller låga nivåer av magnesium, kännetecknas av ofrivilliga muskelsammandragningar.

Vitaminbrist Med Muskelryckningar

Muskelryckningar också kallas spasmer och inträffar när musklerna ofrivilligt dra ihop sig. Ryckningar är vanligtvis kortlivade, men de kan vara smärtsamt. De vanligaste områden som utvecklar spasmer är händer, fötter, tår och tummar, enligt Medline Plus. Muskelryckningar uppstå av olika anledningar, som sträcker sig från en underliggande sjukdom som Parkinsons sjukdom till överdriven motion, uttorkning eller vitaminbrist. För varje ihållande muskelryckningar, bör du kontakta din läkare för en definitiv diagnos.

Vitamin D

Förutom den ryckningar, kan du uppleva kramper och en känsla av stickningar i armar och ben när du har en D-vitaminbrist. Din kropp kan inte absorbera tillräckliga mängder av kalcium och fosfor i blodet utan ordentlig D-vitaminnivåer. I åldrarna 1 och 70, behöver du ca 600 IE vitamin D per dag för att främja friskt ben utveckling och muskelrörelser. Den vanligaste källan till D-vitamin är solljus. Mycket få livsmedel innehåller naturligt vitamin D, men det tillsätts till ett antal kostkällor för den anledningen. Enligt Office of Kosttillskott, innehåller alla amerikanska mjölk åtminstone 400 IU per liter. Förutom muskelspasmer, kan D-vitaminbrist leda till skelettcancer, multipel skleros, diabetes och högt blodtryck.

vitamin B6

Medan vitamin B6-brist är sällsynt i USA, förekommer det. Vitamin B6 brist är en av de främsta orsakerna till muskelryckningar i alkoholister som inte äter en balanserad kost, enligt Linus Pauling Institute. Strikta vegetarianer och äldre löper också en ökad risk för brist på vitamin B6. Vitaminet är viktigt för ett antal kemiska enzymreaktioner och spelar en viktig roll i lanseringen av glukos i musklerna. B6 är ett vattenlösligt vitamin som du måste förvärva genom din kost eller kosttillskott. Vuxna behöver 1,3 till 1,7 mg vitamin B6 per dag, ett belopp som kan läggas genom att konsumera berikade spannmål, lax, bananer, russetpotatis med huden intakt eller kokt spenat.

vitamin B12

Skakiga rörelser, muskelsvaghet, lågt blodtryck och humörstörningar finns tecken på en brist på vitamin B12. Anemi är en av de vanligaste biverkningarna av otillräcklig B12 behövs för att främja hälsosamma röda blodcellutveckling. Du behöver ca 2,4 mikrogram vitamin B12 per dag efter att de fyllt 14. Förutom att bygga friska röda blodkroppar, B12 spelar också en viktig roll i nervledning. Kött, fisk och mejeriprodukter ger vanligtvis tillräcklig B12 i din kost för att förhindra muskelspasmer och andra biverkningar. Vitamin B12 är ett vattenlösligt näringsämne som kroppen lagrar för att täcka eventuella tillfälliga kostbrist.

Mineral

Även om inte en vitamin utan ett mineral, varje cell i din kropp behöver kalcium. Medan kalciumbrist vanligtvis förknippas med minskad bentäthet, är kalcium behövs för korrekt muskelfunktion också. Det är viktigt för nervledning och muskelkontraktion kontroll. Hanar och honor i åldrarna 9 och 18 behöver ca 1300 mg kalcium per dag för att förhindra muskelryckningar, enligt Office of Kosttillskott. Mellan 19 och 50, behöver du cirka 1000 mg. Kvinnor över 50 bör öka kalciumintag till 1200 mg per dag för att förhindra benförlust. Du kan få kalcium från kostkällor såsom mejeriprodukter och berikade apelsinjuice eller så kan du ta ett vitamintillskott som ofta innehåller tillsatt vitamin D också. Tala med din läkare innan du tar vitamintillskott för att se till att de inte stör andra pågående behandlingar.

Hand Kramper associeras med vitaminbrist

Den MedlinePlus hemsida listar 14 olika möjliga orsaker till handen kramper. Ingen faktor verkar definitivt utlösa kramper, så isolera orsaken är svårt. Emellertid kan två särskilda vitaminbrist spelar en roll. Den huvudsakliga vitaminbrist i samband med kramp i handen och på andra håll är en brist på vitamin D. Vitamin B6 brist kan också ha en effekt. Andra orsaker är en brist på mineraler eller allmän uttorkning.

kramper

Alla muskler i kroppen kan uppleva kramper. Men kramper tenderar att inträffa mer i ben, armar, och ibland fötter och händer. Överanvändning och uttorkning orsakar ofta kramp i idrottare. Spendera en lång tid vid datorn med hjälp av en mus eller tangentbord kan också utlösa handen kramper. Kramper själva är en mycket snabb ryckningar kramp i muskeln. Detta skickar smärtimpulser till hjärnan tills ryckningar stopp.

Vitamin D

Utan vitamin D, skulle din kropp inte att kunna använda kalcium. Som alla barn vet, kalcium som du hittar i mjölk och andra mejeriprodukter hjälper till att bygga friska tänder och ben. Din kropp gör endast D-vitamin genom huden, som omfattar en reaktion med solljus. Kostkällor är fisk och mejeriprodukter, men tillskott kan krävas för en allvarlig brist. Enligt Robert W. Neel, MD, kan en D-vitaminbrist leda till armen eller handen kramper.

vitamin B6

Vitamin B6, eller pyridoxin, kan bidra till att dämpa muskelkramp. En B6 brist kan indirekt leda till fler handen kramper. En studie 1998 publicerades i "neuromuskulära Disorder" visade att patienter som lider av McArdle sjukdom som slutat ta B6 tillskott i 10 veckor upplevde en ökning av muskelkramp. Du kan få B6 från livsmedel såsom fisk, ägg, vetegroddar produkter, spannmål och valnötter.

mineraler

Även skiljer sig från vitaminer i en närings mening, är det värt att notera att en brist på vissa mineraler tycks utlösa kramper. En kost mycket låg i kalium, kalcium, magnesium och eventuellt kalcium kan göra dina händer kramp, enligt Health Services vid Columbia University. Om du får regelbunden motion, förlorar du mineraler genom svett. Om du inte ersätta dem, kan du stöter på problem. Dina muskler behöver dessa mineraler, så kallade elektrolyter, att ordentligt kontrakt och funktion. Utan dem, de tenderar mot kramper.

Kan D-vitaminbrist Orsak neuropati?

D-vitamin, som ibland kallas "sunshine vitamin" eftersom kroppen syntetiserar den från solljus, påverkar ett brett utbud av kroppsfunktioner, såsom att kontrollera kalcium- och fosfatnivåer, stöder bentillväxt och minska inflammation. Neuropati, ett tillstånd där människor upplever stickningar, brännande och andra typer av smärta utan att ha skadats, är en komplikation av diabetes. Det finns ett samband mellan de två, som forskare börjar förstå.

Om D-vitamin

Vitamin D kan hittas i vissa livsmedel, såsom fet fisk och äggulor, och kan också framställas genom den mänskliga kroppen genom exponering för ultraviolett strålning i solljus. National Institutes of Health noterar att brister är sällsynta i USA på grund av lämpliga matkällor och solexponering, finns det vissa områden, särskilt på vintern i norra städer, där solen kan vara begränsad. Människor som sällan går utomhus kanske inte uppfyller sina kroppars vitamin D krav, medan de över 70 års ålder tenderar att ha högre krav vitamin D och kan behöva tillskott. D-vitaminbrist kan orsaka rakit, ett ben sjukdom hos barn som leder till uppmjukning av ben och missbildningar. Rakitis är lätt förhindras eller korrigeras genom att säkerställa tillräckligt intag av kalcium, fosfor och vitamin D, även om behandlingen inte påbörjas förrän barnets ben är väl utvecklade missbildningar kan finnas kvar. Hos vuxna kan brist på vitamin D orsaka osteomalaci, eller uppmjukning av skelettet, med åtföljande risk för fraktur.

diabetesneuropati

Diabetisk neuropati är en av de komplikationer som tenderar att utvecklas över tiden, i synnerhet om den diabetiker blodsocker inte kan hållas under kontroll. Skador på nervvävnad kan vara tillfällig eller permanent och påverkar perifera nerver, liksom de som reglerar viktiga funktioner såsom hjärtmuskeln eller matsmältningen. Enligt PubMed Health, en National Center for Biotechnology Information webbplats, ungefär hälften av diabetespatienter kommer att utveckla neuropati och symptom börjar vanligen mellan 10 och 20 år efter diagnos. Beskrivs som stickningar, brännande eller klåda smärta, är diabetesneuropati svårt att hantera eftersom de mediciner som finns tenderar att vara narkotika med risk för missbruk eller andra typer av mediciner som har olyckliga biverkningar. De läkemedel ger inte ett botemedel, men används för att hantera symptomen.

Forskningen

Begränsad forskning har bedrivits på diabetespatienter med neuropati. En relativt stor andel av diabetiker har visat sig ha låga D-vitaminnivåer, men det hade varit någon utredning om effekterna av vitamin D och dess koppling till neuropati, Paul Lee och Roger Chen rapporterade i 2008 års emission av "Archives of Internal Medicine . " Eftersom det finns en betydande debatt om exakt vad som utgör D-vitaminbrist, har forskarna inte försöka identifiera en faktisk brist utan endast mätte D-vitaminnivåerna hos studiedeltagarna. Serum D-vitaminnivåer under 12 ng / ml --- nanogram per milliliter --- är kända för att orsaka osteomalaci och resulterande nervsmärta. Detta tillstånd svarar på D-vitamin. Deltagare som har klassats som vitamin D otillräcklig --- serum 25D koncentration under 24 ng / ml --- behandlades med kolekalciferol, även kallat vitamin D3. Patienterna rapporterade signifikant minskning av smärtpoäng --- i vissa fall så mycket som 48 procent --- efter tre månaders behandling med kolekalciferol. Forskargruppen rekommenderade en studie av vitamin D hos diabetespatienter med neuropati och noterade att höja serum D-vitaminnivåer till mer än 24 ng / ml skulle förbättra smärtsymtom utan biverkningar och förbättra funktion. Medan Chen och Lee inte hitta specifika belägg för att D-vitaminbrist orsakar neuropati, säger forskarna att en brist kan vara en bidragande faktor, möjligen genom att diabetic nervskada värre. Otillräcklig D-vitamin kan också försämra receptorerna i kroppen som svarar på smärtsignaler.

Överväganden och varningar

Diabetisk neuropati är en komplex sjukdom som inte borde vara självstyrande. Medan Lee och Chen fick inga negativa effekter från D-vitamin i rättegången, om du har neuropati och överväger tillskott, diskutera din situation med en hälso-och sjukvårdspersonal.

Har D-vitaminbrist orsaka minnesförlust?

Mer än en miljard människor kan vara i riskzonen för D-vitaminbrist och tillhörande sjukdomar, enligt en rapport i 2007 års "New England Journal of Medicine." Människor som inte äter fisk, dricka mjölk eller har liten exponering för solljus kan ha farligt låga nivåer. Forskare fortsätter att hitta fler sjukdomar förknippade med D-vitaminbrist. Eftersom vitamin spelar en nyckelroll i hjärncell hälsa, forskare undrar om brist orsakar minnesförlust.

Fördelarna med D-vitamin

Vitamin D är ofta förknippat med benhälsa, eftersom det hjälper till att reglera kalcium i blodet. Utan vitamin D, kan ben inte regenerera ordentligt. En brist leder ofta till rakitis hos barn och osteopeni och osteoporos hos vuxna. Vitamin D styr även kalciumnivåer i hjärnceller och reglerar celltillväxt och död, som är av särskilt intresse i att ansluta brister till minnesförlust. Det skyddar också nervceller från fria radikaler.

Orsaker till minnesförlust

Som hjärnceller dör varje år, kan minnesförlust förekomma hos människor så tidigt som 20-årsåldern. Din korttidsminne gradvis avtar, vilket gör att du glömmer information om den senaste tidens händelser. Villkoret förvärras när man upplever huvudtrauma, depression, uttorkning, eller alkohol- och drogmissbruk. Men bland dessa orsaker, kan forskarna inte överens om D-vitaminbrist bör ingå. University of Wisconsin forskare fick nyligen att människor med D-vitamin brister utvecklades svagt på kognitiva tester. I studien konstateras att det finns ett samband mellan låg D-vitaminstatus och kognitiv nedsättning, men bristen inte orsaka kognitiv försämring.

möjligt Korrelation

När du är vitamin D brist, kan du också uppleva hjärninflammation, vilket är en förutsättning ses i sjukdomar patienter och andra som upplever minnesförlust Alzheimers. Forskare vid University of Cambridge och University of Michigan funnit att personer med låga nivåer av vitamin D utvecklades svagt på kognitiva tester jämfört med dem med hälsosamma nivåer. I en annan studie, patienter med Alzheimers sjukdom med tillräckliga nivåer av vitamin D utförs högre på mini-Mental State undersökningar jämfört med dem med otillräcklig vitamin D, enligt D-vitamin rådet. Resultaten visade det finns ett samband mellan D-vitaminstatus och kognition hos patienter.

Bästa Vitamin D Källor

Våra kroppar kan syntetisera D-vitamin från solljus, vilket innebär att näringsämnen inte alltid måste komma från vår kost. För vissa, regelbundna sessioner sola är allt som behövs. Cirka 30 minuter från direkt solljus under sommaren kan resultera i produktion på över 10.000 internationella enheter av vitamin D, enligt D-vitamin rådet. Andra som arbetar på kontor eller bor i nordliga klimat kan få mindre solljus och kommer att behöva konsumera naturliga källor eller kosttillskott. Fisk, som lax och torsk, fiskoljeprodukter och mjölk innehåller mycket vitamin D. För friska vuxna och ungdomar, är tillräckligt intag som fastställts av US Institute of Medicine i National Academy of Sciences mellan 200 och 600 internationella enheter per dag.

oro

Vi konsumerar alltför mycket D-vitamin genom överkonsumtion av kosttillskott, enligt Janice Thompson och Melinda Manore, författare av "Nutrition. En Applied Approach" En person som har tagit alltför många D-vitamin kan uppleva svaghet, aptitlöshet, förstoppning, mental förvirring, kräkningar, överdriven urinproduktion och extrem törst, vilka alla är symtom på hyperkalcemi. Känna din D-vitaminstatus, se din läkare om att få testas.

Aldosteronism & amp; D-vitaminbrist

Aldosteronism är tillstånd där binjurarna producerar för mycket av hormonet aldosteron. Aldosteron riktar uppsamlingskanalerna i njurarna och ökar natrium och vatten reabsorption och utsöndringen av kalium. Renin, ett enzym som utsöndras av njurarna, är den primära regulatorn av aldosteron produktion och frisättning. En studie som publicerades i juli 15, 2002, "Journal of Clinical Investigation" rapporterade att D-vitamin hämmar renin produktion i djur. En studie som publicerades i juni 2010 frågan om "International Journal of Clinical Chemistry" beskrevs för första gången i människor att låga nivåer av vitamin D uppreglerad renin-angiotensin-aldosteron-systemet. Dessa resultat tyder på att D-vitamin fungerar också i regleringen av system som är kända för att direkt påverka det kardiovaskulära systemet.

Renin-angiotensin-aldosteron-systemet

Renin-angiotensin-aldosteron-systemet reglerar blodtryck, elektrolytbalansen och blodvolym. Celler i njuren svara på en minskning av blodtryck och släpp renin, ett enzym som bearbetar angiotensinogen till angiotensin 1. Angiotensin 1 omvandlas till den potent vasokonstriktor, angiotensin 2 av ett annat enzym i lungorna. Detta orsakar en ökning av blodtrycket. Renin verkar också på binjurarna, vilket orsakar frisättning av aldosteron, vilket ytterligare ökar blodvolym och blodtryck. Faktum är att många läkemedel som sänker blodtrycket rikta renin-angiotensin-aldosteron-systemet.

D-vitaminbrist

Livsmedel som lax, tonfisk och ägg, berikade mejeriprodukter och vitamin D3 produktion i huden är källor till vitamin D3 hos människor. Vitamin D3 omvandlas till sin aktiva form av enzymer i levern, njurarna och celler i immunsystemet. Den aktiva formen kallas kalcitriol, som är ett hormon som reglerar benremodellering, kalcium och fosfat, celltillväxt och skyddar även mot patogener. En studie i december 2008 och ldquo; Journal of American College of Cardiology & rdquo; rapporterade att D-vitaminbrist är förhärskande i ungefär 30 till 50 procent av den allmänna befolkningen och eftersom det är förenat med förhöjning av renin, angiotensin 2 och aldosteronnivåer det är en riskfaktor för hypertension och andra kardiovaskulära dysfunktioner.

aldosteronism

Det finns två typer av aldosteronism, primär aldosteronism och sekundär aldosteronism. De skiljer sig i orsaken till den ökade produktionen och sekretion av aldosteron. En godartad tumör i binjurarna är den vanliga orsaken till primär aldosteronism. I sekundär aldosteronism orsaken är relaterad till en ökning av produktionen av renin. En tumör i de celler som producerar renin kan leda till en ökning av aldosteronnivåer. Också, eftersom blodflödet reglerar renin utsöndring, kan tillstånd såsom njurartärstenos öka renin och därmed aldosteron.

Bevis om orsakssamband

Det finns få bevis som stöder D-vitaminbrist direkt orsakar aldosteronism. Men en fallrapport som offentliggjordes i 1 dec 2006, "Southern Medical Journal", konstaterade att de två villkoren har inträffat i en individ samtidigt. Dessutom har djurstudier visat att vitamin D ökar nivåerna av renin.

symptom

Personer med aldosteronism kan vara symptomfria eller uppvisar hypertoni, ökad törst och urinering och muskelsvaghet och trötthet, orsakas av låga nivåer av kalium. Dessutom kan höga aldosteronhalter orsakar alkalos, ett tillstånd där blodet pH ökas.

hypertoni

En studie som redovisas i April 1989 & ldquo; American Journal of Hypertension & rdquo; gjorde rapporterar att D-vitamin minskade hypertoni hos patienter. En maj 2010 översiktsartikel i & ldquo; Cleveland Clinic Journal of Medicine & rdquo; noteras att fysiologi vitamin D antyder att det skulle gynnsamt handling hos patienter med hjärtsvikt, har dock kliniska prövningar inte gjorts för att bedöma huruvida vitamin D minskar dödligheten hos patienter med hjärtsvikt eller att det minskar risken för hjärt-kärlsjukdom.

Hur Spot D-vitaminbrist symptom


D-vitaminbrist symptom bero på brist på kalcium och fosfor absorberas av kroppen. D-vitamin är nödvändigt för absorption av dessa näringsämnen in i kroppen för att bygga muskler och benstyrka. Håll utkik efter dessa tecken, särskilt hos yngre barn, för att förhindra osteoporos eller årstidsbunden depression.

Instruktioner

1 Ta del av oförklarlig muskel eller skelettsmärta.

Ofta förväxlas med tidig reumatoid artrit eller andra villkor eftersom vag smärta av det här slaget kan betyda många saker. Gå igenom resten av symptomen för att se om D-vitaminbrist är mer sannolikt än andra saker.

2 Var uppmärksam på minskad energi och svårigheter som motiverade.

Dessa klassiska tecken på depression kan orsakas av en D-vitaminbrist. 15 minuter av oskärmad exponering för solljus en dag kan dramatiskt öka kroppens vitamin D leveranser och höja stämningen avsevärt.

3 Titta barn för tecken på rakitis.

D-vitaminbrist kan orsaka rakitis hos barn. Denna kännetecknas av fördröjd tand utseende, böjda ben, svårigheter att stå eller dra upp, och andra missbildade ben strukturer såsom skallen eller bröstbenet. Alla dessa villkor bör rapporteras till en läkare för behandlingsalternativ snabbt.

4 Ta del av möjliga orsaker till D-vitaminbrist.

Om du misstänker att D-vitaminbrist symptom lägger upp, anser de möjliga orsakerna för att se om det finns ett samband. Mejeri allergier kan kopplas, som bor i en mycket mulet klimat, kan brist på solexponering, brist på frukt och grönsaker i kosten, över ålder femtio med mörkare hud, celiaki, eller cystisk fibros alla vara relaterade till D-vitaminbrist. Se en läkare för blodprover och officiell diagnos.

Visa fler tips på D-vitaminbrist och behandlingsalternativ nedan.

Tips

  • Få 15 minuter av solexponering utan solkräm en dag för att förbättra D-vitaminnivåer naturligt.
  • Din läkare kan prenumerera vitamintillskott eller ljusterapi.
  • Du kan också få A och D hydroxy 25 test som ska returnera D-vitaminnivåer mellan 40 och 80. Vissa labs kommer märka 25-20 som vanligt på grund av äldre studier så se till att be din läkare för det faktiska antalet.
  • Se artiklar ovan för mer information om hälsa och diagnos hjälp.