XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

cykelpedaler knarrarClipless cykelpedaler tar sitt namn från avsaknad av clips, som är burar som lindas runt tån på vanliga platta pedaler. Clipless pedaler fästa tån på pedalen utan sådana burar, med hjälp av olika innovativa metoder. Clipless pedaler ger dig mer trampa makt --- med din tå "klippt in" du överföra kraft på uppåtslaget samt nedåtgående, och styvheten cykelskor också minimera slöseri med kraft.

ser pedaler

The Look clipless pedalsystem infördes 1984 och var den första kommersiellt framgångsrika clipless pedalsystem. Utseende var ursprungligen en skidbindning tillverkare och utseendet clipless pedal inspirerades av sådana skidbindningar. Med en knap fäst vid en cykel sko, du klippa in via en fjäderbelastad spärr på baksidan av pedalen. För att frigöra, du vrider foten utåt. Medan Look pedaler finns tillgängliga för mountainbikes, är de oftast används för landsvägscyklar. Pedalerna byggs från en rad olika material; som SPD pedaler, kan en billig par göras av en aluminiumlegering, medan de flesta high-end pedalerna är gjorda av grafit.

SPD pedaler

SPD står för Shimano Pedaling Dynamics, och dess pedaler är bland de vanligaste clipless pedaler som används idag. Den första SPD pedal infördes 1993 som en miniatyriserad version av Look design, men med en "två-hål" proprietary monteringssystem. Separata knapar är utformad för montering på en mängd olika cykelskor. När klippt in, vända foten utåt för att lossa. SPD pedaler finns i en mängd olika modeller och prisklasser. En billig par skulle kunna göras av en aluminiumlegering, medan många dyra paren är tillverkade av grafit. SPD pedaler används för både landsvägscyklar och mountainbikes.

magnetiska pedaler

Magnetiska pedaler är en nyare innovation än utseende eller SPD pedaler. Den första magnetiska pedalen infördes 1996, men från och med 2010 inte hade nått popularitet någon av de tävlande. Magnetiska clipless pedaler arbeta med starka magneter i både tån på skon och pedalen. Vissa modeller införliva magneten i egna skor, medan vissa kräver separata knapar för någon cykel sko. Den magnetiska clipless pedalen syftar till att ge större flexibilitet än SPD eller Look pedal, samtidigt som man tillhandahåller den extra kraft från att ha foten fäst vid pedalen. Att klippa in matcha tå magneten på pedalmagneten. Att klippa ut, kan du dra din fot bort i någon riktning, till skillnad från med SPD och Look pedaler.

Ankel Friendly Cardio

Svaga vrister, fotled skador och läkning efter fotled kirurgi är alla skäl till varför skonsamma kardiovaskulära övningar som inte sträcka lederna är ett utmärkt val. Välj bara klokt att optimera din kaloribrännskada och skyddar dina vrister samtidigt. Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram, speciellt om dina vrister är svaga eller skadade.

Låg Impact Cardio

Välj bland ett antal skonsamma hjärt träningspass alternativ om du är intresserad av att undvika stam eller stress på anklarna. En vadderad matta kommer att mildra effekterna på dina leder från aktiviteter såsom kickboxning, power yoga, boxning, och intervallträning. Stoppningen av mattan kommer att absorbera effekten när dina fötter slog i marken, så att du kan flytta snabbt från pose att posera yoga eller hålla balansen medan kickboxning eller boxning.

Simning

På grund av flyt vatten, som anklarna har mindre vikt att bära under en konditionsträning. Eftersom vattnet ger motstånd, kan du lättare att arbeta hela kroppen och ökar din puls genom att simma varv eller göra vattengymnastik med en no-effekt träning för anklarna.

elliptisk Utrustning

Elliptisk utrustning fokuserar på att arbeta dina fyrhjulingar, hamstrings, och sätesmusklerna, några av de största musklerna i kroppen, i en konditionsträning som ökar din puls och kaloriförbränning. Eftersom fötterna lämnar aldrig pedalerna, effekterna till anklarna minskar, oavsett om du väljer en maskin som står elliptisk eller en elliptisk cykel, och därmed små möjligheter att stammen eller skada.

Cyklar

En stillastående cykel ger samma skydd för anklarna som elliptisk träningsutrustning. Fötterna lämnar aldrig cykelpedaler, vilket innebär att fokus för träningen är sätesmusklerna och låren. Vissa cyklar har möjlighet att få dina armar i rörelse träningen, vilket ökar din kaloribrännskada och hjärt fördelar.

Vad är Winwood clips?


Någon som har tillbringat mycket tid att cykla har förmodligen haft den obehagliga upplevelsen av att ha fötterna glider av pedalerna. Om du trampar ihärdigt, fötterna glider av pedalerna kan även leda till att du kraschar. Det finns en mängd olika enheter som är avsedda att hålla fötterna stadigt på pedalerna under cykling och Winwood clips är bland de enklaste och enklaste att använda dessa anordningar.

Winwood cykeldelar

Winwood producerar en mängd olika cykeldelar, inklusive styren, gafflar och olika anordningar för att hålla fötterna på pedalerna. Winwood tillverkar också sko-band, tå-clips och en pedal-klipp som kallas "Decksters."

Winwood toe-klipp

Winwood toe-klipp är enkla, korgformade fästen för cykelpedaler. Formen på Winwood toe-Clips är ungefär densamma som formen på det främre partiet av en sko. När dessa tå-clips är kopplade till vanliga cykelpedaler, kan du infoga din fot i korgen med i stort sett samma rörelse du använder för att sätta foten på en vanlig cykel pedal. Genom att vagga framsidan av foten, hjälpa de försäkrar att foten förblir fast på pedalen. Foten hindras från att glida framåt bort från pedalerna eller från att lyfta bort från pedalerna om du skjuter foten bakåt ur korgen.

Decksters Clip System

"Decksters" är bilagor avsedda att skruvas fast befintliga cykelpedaler, de används tillsammans med speciellt utrustade dubbar som är kopplade till dina skor eller inbyggda i botten av speciellt utformade cykelskor. Dubbarna klipp på plats bara genom att kliva ner på pedalen, och kan frigöras genom att vrida fötterna.

sko Remmar

Winwood tillverkar också band som du ansluter till cykelpedaler och sedan glida fötterna i banden. Även om dessa band är de enklaste anordningar för att hålla fötterna stadigt på cykelpedaler, kräver de anpassning till fötterna, och det kan vara svårt att dra fötterna ur banden.

När du rider en väg cykel, bör du vara en driver cykeln. Du överför den kraften genom fötterna till cykeln pedalerna. De gamla platt plastpedaler som du använde för att rida runt kvarteret med är inte det enda valet i cykelpedaler längre. Om du ta täta eller långa cykelturer, får du en mycket bättre rida när du shoppa med nya väg cykel pedaler.

Instruktioner

1 Tänk igenom var du vill ta din väg cykel. Om det är en enkel resa från punkt A till B, kanske du vill hålla fast vid samma pedal som kom med din cykel. Om du planerar att ta längre eller svårare åkattraktioner, leta efter en bra pedal / sko system som är mer kraftfull.

2 Fråga dig själv om clips är svaret. När gjord av stål, är de flesta av dagens clips på $ 350 till $ 1000 cyklar av plast. Tån klipp ger en låda eller bur att glida foten i. Du drar sedan bandet över foten för en bra passform. Även clips inte låta dina fötter att falla av pedalerna med hjälp av bandet för att dra åt eller släppa fötterna i rörelse kan vara lite knepigt.

3 Kontrollera det senaste inom väg cykel pedaler, det clipless pedalsystemet. Cykelskor med dubbar snäpper i en behållare på pedalen så att dina fötter snäpper bara på pedalen. Vrida hälen ut att sluta med pedalerna.

4 Inse att clipless pedalsystemet kan vara det bästa, men det är också den mest kostsamma. För en sak, måste du köpa två komponenter, skor och pedalen. Cykling bara skor kommer i lätta, bekväma stilar, men de exponerade dubbar gör promenader svårt. Cykelskor kommer med en infälld knap göra promenader mycket lättare. Ett stort antal tillverkare som Nike och Sidi göra bra cykelskor som börjar på $ 70.

5 Matcha dina cykelskor till din pedal. Cykling bara skor behöver en cykel bara pedal. Leta efter tillverkare som vet vad de gör i pedal design, som Shimano, KEO och Crank Brothers. Infällda dubb pedaler börjar på $ 50 med exponerade dubb mönster startar en lite högre.

6 Praxis att komma in och ut ur din clipless pedaler innan du tar din väg cykel på en längre resa. Vissa cyklister känner att det försänkta knap designen är mycket svårare att få foten ur än den exponerade knap sko.

Hur man fäster Knee Savers


KneeSavers är en produkt avsedd för att öka bredden mellan cykelpedaler. Detta är särskilt användbart för ryttare vars knän tenderar att böjas inåt när man cyklar, ofta orsakar knäsmärta under en utsträckt tidsperiod. Produkterna är förlängningar som passar in mellan pedalen och veven, vilket gör att pedalerna sitta bredare från ramen. Pedalerna kan användas för landsvägscyklar samt stationära cyklar, även om gängstorlek är olika för varje.

Instruktioner

1 Lossa skiftnyckel och trä den över muttern mellan pedalen och veven. Dra åt skiftnyckel tills det är tätt mot muttern. Stabilisera veven med en hand eller stötta den mot ett fast föremål.

2 Vrid skiftnyckel mot baksidan av cykeln för att lossa muttern. Fortsätt att lossa och ta bort pedalen och muttern.

3 Skruva pedalen i KneeSavers adaptern, vilket gör att det är rätt adapter för höger eller vänster pedal. Placera en skiftnyckel på adaptern och en på pedalen. Håll pedalen skiftnyckel stadigt medan du skruva adaptern skiftnyckel för att dra åt helt.

4 Skruva den andra änden av KneeSavers adaptern i veven med hjälp av skiftnyckel för att dra åt den helt. Veva nyckeln mot framsidan av cykeln för att dra åt.

5 Upprepa hela processen för den andra pedalen, notera att nyckeln ska vevas mot baksidan av cykeln på båda sidor för att lossa pedalerna och framåt för att dra åt.

Hur man gör en bakåtvolt på en cykel


Det finns en massa häftiga trick du kan göra på en cykel, och en av de coolaste är en backflip. Denna typ av trick tar en hel del tålamod och skicklighet för att lära sig. Det är också oerhört viktigt att se till att du har en erfaren ryttare som vet hur man gör trick med dig för att lära dig hur man gör en bakåtvolt.

Instruktioner

1 Sätt på säkerhetsutrustning. Detta trick kan vara extremt farlig och, om det inte görs på rätt sätt eller med redskap, kan det vara farligt för hälsan. Kontrollera att du har en bra hjälm, armbågsskydd och knäskydd. Du kanske vill överväga någon typ av handledsskydd också.

2 Få så mycket fart som du kan. Den viktigaste faktorn i huruvida du kommer att kunna dra detta trick bort är att ha rätt mängd hastighet. Se till att du har en trevlig väg att färdas innan du trycker på rampen så att du kan bygga hastighet. Som du komma närmare kanten av rampen, stå upp och trampa din cykel för att få så mycket fart som möjligt innan du trycker på rampen själv.

3 Böj kroppen över cykeln och se till att huvudet stannar fram när du närmar dig rampen. Se också till att dina armar är böjda vid armbågen och att du håller knäna böjda liksom. Detta bidrar till att bygga hastighet och balans.

4 Sluta trampa din cykel så fort du når rampen. Börja med att komma in i korrekt hållning för manövern så snart du träffar rampen.

5 Använd din muskelstyrka för att dra dig upp och bort från cykeln. När du gör detta, se till att flytta alla dina vikt på baksidan däcket av cykeln samtidigt som du drar upp på styret.

6 Sparka din cykel ut underifrån själv. Tryck ner och sparka mot cykelpedaler att börja rotationen. Det ska kännas som cykeln är att komma bort från dig, men dina armar kommer att hålla den på plats under själva tricket.

7 Gör en 360-graders rotation och vara säker på att landa på båda däcken. Även i mitten av rotation, se till att hålla huvudet bakåt. Det är också oerhört viktigt för säkerhets skull att landa på båda däcken. Landning på ett däck kan leda till att du förstöra och bli allvarligt skadade.

Hur man byter Cykel pedaler


Det finns flera anledningar till varför du kan behöva ersätta cykelpedaler. Kanske du uppgraderar från plattforms pedaler till clipless sort. Du kan byta märken eller stilar. Ofta pedaler helt enkelt bära ut och ett nytt par är nödvändigt. Demontering och montering av nya pedaler kan rasande även rutinerade cyklister från tid till annan. Men vad du än gör, inte använda en hammare eller såg för att ta bort dina pedaler.

Instruktioner

1 Säkra din cykel till en cykel monteringsstativet (om du har tillgång till en) eller luta den mot en stabil vägg eller räknare. Som cykel experter på Park Tool föreslår, flytta kedjan till det största drevet att undvika att skära handen eller armen på kedjehjulet tänderna.

2 Placera den högra pedalen, så att vevarmen är ungefär parallellt med marken. Med hjälp av en pedal nyckel, positionera dig för borttagning. Vissa pedaler är alltför snäv, så hävstångseffekt är viktig. Bli inte frustrerad och ta en hammare eller såg till dina pedaler. De kommer att lossna så småningom. Var noga med att använda en pedal nyckel, eftersom de är särskilt utformade för att avlägsna pedalerna och ge ordentlig hävstång för maximal och effektiv vridmoment.

3 Försök att ta det motsatta vevarmen att hålla vevar från spinning som du använder våld för att ta bort den högra pedalen. Vrid pedalnyckeln moturs för att ta bort den högra pedalen. När löst, fortsätter moturs tills pedalen lossnar.

4 Få inflytande över den vänstra pedalen. Vrid pedalen skiftnyckel medurs för att ta bort den vänstra pedalen. Ta pedalen från vevarmen.

5 Applicera en generös mängd fett cykel på gängorna på dina nya pedaler.

6 Leta efter en "L" på pedalen anger att det är den vänstra pedalen. Börja gäng den på din vänstra vevarmen med fingret i en moturs riktning. Använd pedalen skiftnyckel för att helt dra pedalen.

7 Börjar installera höger ( "R") pedal med fingret, trä det medurs. Slutföra jobbet med hjälp av en pedal nyckel för att dra åt helt.

Tips

  • Vissa pedaler inte har "L" och "R" indikatorn. I dessa fall, ta notis om trådriktningen. Som Park Tool påpekar trådar lutning uppåt till vänster på vänstra pedalen. Trådar lutning uppåt till höger på rätt pedaler.
  • Några pedaler, såsom många Crank Brothers pedaler, inte kräver en pedal nyckel för demontering och montering. För de flesta av dessa pedaler, behöver du en 8 mm insexnyckel. Ta bort och installera dessa pedaler med hjälp av insexnyckel på baksidan av vevarmen där pedalspindeln kommer igenom.

Specifikationer för Wide Cykel pedaler


Cykelpedaler är en fråga om val. Det finns många typer av pedaler, dock inte standard pedalerna har begränsningar på pedal bredd, som extremt breda pedaler erbjuder ingen fördel. Men även de minsta mängd pedal har en bredare motsvarighet, på grund av ryttare som vill mångsidighet och kapacitet utöver det vanliga gamla skolan sort.

Plattform

Cykelpedaler fungerar genom att överföra förarens energi genom pedalen till veven. Bredden är viktigt att dessa typer av pedaler som inte är specifika för en viss speciell sko som bärs av cyklister. Dessa är de gammaldags eller "plattform" -stil pedaler. Dessa gammaldags typ pedaler är fortfarande i stil och är ofta på kryssare och billigare cyklar. Specifikationerna på bredden för gamla skolan plattform pedaler sträcker sig från 2 1/2 till 3 inches i bredd med en 4 1/2-tums axellängd och 15 mm axelmuttern.

Stålbur

Den stålbur plattform pedal är en annan pedal som förlitar sig på några särskilda sko bilagor. Det är i grunden en stål käke som omger en axel. Dessa pedaler är utformade så att leran att falla igenom och kan användas med tennisskor, eller skor av något slag, utom cykelspecifika skor. Dessa pedaler sträcker sig från 3 till omkring 4 inches i bredd för den bredaste stålbur pedal med en 4 1/2-tums axellängd. De har också en 15mm axelmuttern att ta bort eller installera pedalen.

road clipless

Bredden på "clipless" eller "step-in" pedaler kan också variera på grund av en speciell cleat som är fäst till botten av åkarens sko som ansluter till en mottagningsklämma fäst vid pedalen. Väg specifika pedaler är ibland bredare för mer komfort på grund av längre tid i sadeln. Några av vägen skor är utformade med detta i åtanke och det faktum att större trampytan kan innebära mer kraftöverföring till veven. Väg specifika pedaler kan sträcka sig upp till 4 1/2 inches i bredd, men kan ha extremt korta axlar endast omkring en halv tum. Väg specifika pedalerna har en 15mm axelmuttern.

Mountain Bike clipless

Mountainbike clipless pedaler har standardiserats mer än andra pedaler. En normal mountainbike clipless pedal är nästan kvadratisk, kommer in på ca 2 1/2 inches i bredd med en 2 1/2-tums axel. Bredden är inte ett problem eftersom kraftöverföringen går genom en liten knap på ryttarens skon precis som en väg clipless men mindre, mäter endast ca 3/4 inches kvadrat. Pedalen själv är inte mer än en liten fjäder med två små käftar som krok på cyklistens sko.

Kombination

Kombinations pedaler har utformats för både väg- och mountainbikes. Dessa särskilda pedaler har en stålbur plattform, med en knap i centrum och kan användas med någon typ av sko som är knap kompatibel eller någon typ av gatan sko. Dessa typer av pedaler är några av de bredaste pedalerna på grund av det faktum att de hus fjädrar och käkar, omgiven av en stålbur. Dessa pedaler kan sträcka sig upp till 4 1/2 inches i bredd med en 4 1/2-tums axellängd. De har också en 15mm axelmuttern.

Ett viktigt faktum

Det bör noteras att, med valfri bredd pedal, är tråd riktning olika för vänster- och högersidiga pedaler. När man står framför cykeln kommer pedalen på höger sida har normala trådar som drar åt medurs. Dock kommer pedalen på vänster sida har omvända trådar som drar åt moturs. Cykel mekanik har en enkel regel vid åtdragning pedaler av valfri bredd. "Rätt är rätt. Vänster är fel."

Cykel Pedal Reparationsanvisningar


Cykel pedaler kan börja utveckla knarrar, gnissel och / eller stön efter flera års användning. Som invändigt lager slitage och smuts och sot arbeta sig in i kroppen av pedalen, kan det inte längre vända smidigt. Översyn dina pedaler - rengöring, avfettning och installera nya lager och nytt fett - kan returnera dem till ursprungligt skick.

Instruktioner

Pedal borttagning och demontering

1 Bifoga en cykelpedal skiftnyckel till den plana delen av pedalspindeln, mellan pedalen plattformen och vevarmen. Cykel pedal specifika nycklar är utformade för att passa dessa spindlar och förhindrar potentiellt avrundning av spindeln.

2 Håll vevarmen motsatt pedalen du tar bort och rotera pedalspärrhandtaget. För att ta bort höger, kör sidan pedaler, vrid nyckeln moturs. För att ta bort vänster, sido pedaler icke-enhet, vrid nyckeln medurs.

3 Använd en skruvmejsel för att bända bort dammskyddet från slutet av pedalspindeln motsatt den gängade änden. Ställa in dammlocket åt sidan.

4 Fäst en 15 mm nyckel till pedalspindeln. Använda skiftnyckel för att hålla spindeln fortfarande använder en andra, skiftnyckel för att lossa låsmuttern i pedalkroppen.

5 Ta bort låsmuttern och brickan. Trä av kon, som sitter under låsmuttern och brickan.

6 Använda en pincett för att plocka ut var och en av lagren inne i pedalen. Registrera antalet. Samma antal lager måste installeras senare.

7 Vända på pedalen över och drar spindeln fri från pedalkroppen.

8 Använd pincett för att ta bort den andra uppsättningen av lager, som ligger på denna sida av pedalkroppen. Återigen, räkna antalet av lager.

Översyn och montering

9 Rengör alla metalldelar pedalen med lösningsmedel, och ställ dem åt sidan för att torka. Använd en trasa för att torka bort gammalt fett och någon smuts, särskilt längs spindeln.

10 Applicera en sträng av medeltunga fett inne i lager tävlingarna. Lagerbanor fungera som "hyllor" för de faktiska lagren. Varje uppsättning av lager har en lagerbana.

11 Tryck på en ny uppsättning av lager i fettet runt varje lagerbanan. Var noga lagren ordentligt så att de inte faller ut.

12 Sätt i pedalspindeln genom pedalkroppen. Var noga med att inte rubba någon uppsättning lager.

13 Trär kon tillbaka på spetsen på spindeln ett par varv. Att strama åt, hålla konen samtidigt rotera spindeln medurs.

14 Placera brickan på kon. Trä låsmuttern på brickan och kon.

15 Håll spindeln på plats med 15 mm nyckel medan du drar åt låsmuttern helt med skiftnyckeln. Ersätta dammlocket över låsmuttern genom att trycka den på plats.

16 Smörj spindeltrådar, och försiktigt trä pedalen tillbaka på vevarmen. Kom ihåg, den vänstra, icke-drivsidan pedalen omvänd gängad. Vrid pedalspindeln moturs för att dra åt.

Tips

  • Se alltid till att när du byter lager, du använder samma storlek. Om du är osäker, ta dina gamla lager till din lokala cykelaffär person. Han kan förse dig med rätt storlek.

Överkroppen består av bröst, axlar, rygg, triceps och biceps. Även övervikt är ofta på underkroppen och magen, kan överkroppen plågas med det också. När det gäller eliminering av detta fett, det finns flera tips som kan vara värdefull.

Låt dig inte luras

Du kan inte gå ner i vikt i en viss region av kroppen genom att tillägna timmar av övningar till det. Denna missuppfattning först teoretiserade med magmusklerna när folk började göra hundratals sit-ups varje dag för att gå ner i vikt i magen. Slutprodukten är verkligen definierade magmusklerna som är gömda under ett lager av fett. Styrketräning gör bygga muskler, men det brinner inte en betydande mängd fett.

aerob aktivitet

Aerob motion behövs för viktminskning på någon del av kroppen, inklusive överkroppen. Med detta i åtanke bör aerob aktivitet utföras för att förlora över kroppsvikt på samma sätt som det skulle vara att gå ner i vikt på underkroppen eller mage. Vissa övningar som kan göras är löpning, cykling, trappa stepping och snabba promenader.

Det finns också olika typer av hjärt som kan införliva mer av överkroppen, inklusive rodd, elliptisk träning, simning och en överkroppen ergometer. Detta är en enhet med spin handtag som skapar samma rörelse som cykelpedaler. För att förbättra din löpning och promenader övningar, bära handleden vikter.

kretsar

Cirkelträning utförs genom att gå från en övning till en annan med liten eller ingen vila. Dessa övningar fokusera på att göra en muskel i taget och de kan göras med maskiner, kablar eller fria vikter. För att öka arbetet, fria vikter ta mer stabilitet att använda, vilket kan öka kalori utgifter och muskelfiberrekrytering. Cirkelträning kan vara till nytta för överkroppen genom att göra en övning för bröstet, axlar, rygg, triceps och biceps i följd. Sedan efter en kort viloperiod, kan kretsen upprepas 3 eller 4 gånger. Specifika övningar som kan användas är hantel bröst pressar, upprätt rader, en arm tillbaka rader, tricep kickbacks och hantlar biceps.

Ämnesomsättning

Att bygga muskler genom styrketräning kan inte orsaka en enorm kalori utgifter, men det kan leda till en ökad metabolism eftersom muskler är en metaboliskt aktiv vävnad. Detta kan leda till fler totala kalorier bränns medan din kropp vilar.

Diet

Ingen viktminskningsprogram skulle vara komplett utan en diet plan. Viktminskning uppnås när det finns kalori underskott är mer brända kalorier än som förbrukas. För att göra det lättare för dig själv, bör vissa livsmedel bör undvikas eller elimineras såsom friterad mat, bearbetade livsmedel, raffinerade livsmedel och livsmedel som innehåller mycket mättat fett. De bör ersättas med livsmedel som är näringsrik, hög i fiber, och hög halt av vitaminer och mineraler. Några exempel är fisk, magert kött, magra mejeriprodukter, fullkornsprodukter, frukt, grönsaker, frön, nötter och bönor. Ett annat sätt att öka ämnesomsättningen är genom att äta små, balanserade måltider under dagen.

Vatten bör också konsumeras i stället för någon hög kalori eller sockrade drycker såsom läsk, sötade teer, kaffedrycker och alkohol. Vatten hjälper spola föroreningar från systemet och håller du inte blir uttorkad.