XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

copper orm nordamerika

Hur att stöta bort Copper Water Mockasiner


Njuta av naturen under vandring och camping säsongen kan vara en givande upplevelse. Utforska naturen och alla jordens varelser är ett effektivt sätt att bli ett med din omgivning, och även lära känna de andra levande saker som delar din värld. Det är inte att säga att du kommer att vara bekväm att komma i kontakt med allt som går, kryper, och slingrar sig längs din väg. Två mycket vanliga ormar som en natur resande kan komma öga mot öga med är Copperheads och vatten Mockasiner. Medan Copperhead anses vara en giftig orm, är dess gift ingenting i jämförelse med den för vatten Moccasin, en av de mest giftiga ormar i Nordamerika. Utanför äventyr är roligt, men ibland finner sin väg till din egen bakdörr, och om du tycker att ditt hem invaderas av någon av dessa farliga varelser finns det sätt att stöta bort dem.

Instruktioner

1 Försök malkulor! Malkulor är ett populärt avvisande används av campare och husägare som försöker att befria ormar från sina gårdar. De malkulor innehålla naftalen, som är en känd orm avvisande. Släpp några malkulor i din trädgård, eller tillsammans ditt träd linjer och ormarna kommer inte besöka.

2 Behåll din egendom! Håll din gräs klippas och dina buskar trimmas, för att förhindra att ormar från att besöka. Eftersom Copperheads och vatten Mockasiner älskar att gömma sig i högt gräs och buskage, hålla dem snyggt och trimmas, kommer att ge dem mindre av en anledning att hänga.

3 Bli av med vedstacken! Ormar älskar trä pålar, eftersom de vanligen är mörk och fuktig och en fantastisk plats att gömma sig. Ta bort den från din egendom kommer att hålla ormar borta.

4 Ta hjälp av din stadsdel katter! Feeding the neighborhood katter, och ge dem en anledning att hänga kommer bidra till att minska risken för ormar kommer att besöka. Katterna äter gnagare i din trädgård, lämnar ormar med ingenting att festa på. De kommer att behöva göra middag planer på annat håll!

5 Bygg och uggla fågelholk! Ugglor älskar att äta möss, som är en delikatess för Copperheads samt vatten mockasiner. Om möss är inte runt, kommer ormarna inte vara antingen.

Tips

 • Närma dig aldrig en av dessa ormar genom att försöka plocka upp för att ta bort det själv. Ring en professionell!
 • Om du har blivit biten av en Copper eller Water Moccasin, söka läkarvård omedelbart!

Copperheads är giftormar i näsgropsormens familj, och är vanligt förekommande i hela östra USA och i östra Mexiko. I många områden, Copperheads är de vanligaste giftiga arter av orm. Sålunda är det inte ovanligt för människor att komma i kontakt med dem. Även om de är både vanliga och giftig, mänskliga dödsfall från Copper bites är extremt sällsynta. De flesta Copper biter uppstå när ormarna blir trakasserad på något sätt. Men de kan bli en fara runt hem och trädgårdar och borttagning och uteslutning rekommenderas.

Instruktioner

1 Ta bort skräp från runt ditt hem eller trädgård. Detta inkluderar rock högar, borsta pålar och högt gräs, i huvudsak något som kan ge skydd till Copperheads och deras gnagare byte.

2 Store ved och timmer bort från hemmet, och hålla den förhöjda minst 18 inches från marken.

3 Minska gnagare befolkningen runt ditt hem genom att hålla skräp som omfattas och genom att mata husdjur inomhus, eller städa upp utomhus husdjur "mat omedelbart efter utfodring.

4 Kontrollera om några öppningar eller sprickor i ditt hem foundation, väggar, golv eller skorstenar, och använda en tätningspistol till tätt täta dessa potentiella entrépunkter. I fall av större öppningar, täck med ett ark av hårdvara trasa.

5 Trap Copperheads genom att lämna skrynklig, fuktiga säckväv påsar där ormarna har setts. Ormar kommer att lockas till den svala, mörka, fuktiga gömställe. Använd tjocka handskar och tjocka hightop stövlar vid kontroll av ormar i fällan. Om du hittar en copper, använd en kvast att sopa hela fällan i en plasthink och släppa ormen bort från ditt hem eller ta den till djurkontroll.

6 Kill Copperheads endast som en sista utväg, slående en med en lång pinne, stav eller trädgård hacka. Försök aldrig att döda en copper med alla instrument som placerar dig nära den, och aldrig plocka upp en copper om det fortfarande kan vara knappt vid liv, eftersom det kan fortfarande potentiellt bita.

Tips

 • Om du inte känner dig bekväm att ta bort en copper själv, isolera ormen i ett litet område och kalla djurkontroll.
 • Från och med 2009 fanns det inga lagliga metoder för kemisk bekämpning för Copperheads.
 • Var alltid ytterst försiktig runt Copperheads, som temperament enskilda ormar kan variera.
 • Försök aldrig att hantera eller röra en Copperhead.
 • Om du är biten, inte panik, och se en läkare omedelbart.

Även om det finns flera nordamerikanska spindlar som har giftiga bett, endast sex är farliga för människor. Av dessa är det bara två anses deadl-- den bruna enstöring och den svarta änkan spindel. Att lära sig att identifiera giftiga spindlar kan hjälpa dig att undvika en resa till en akutmottagning.

Instruktioner

1 Kontrollera tillbaka. Är spindeln brun med en mörk fiol-formad märke på sin cephalothorax (kroppssegmentet benen fäster)? Om så är fallet, då är det en dödlig brun enstöring spindel.

2 Kontrollera buken. Har spindeln har distinkta gula eller röda märken på undersidan av buken? Om så är fallet, så är det förmodligen en dödlig svart, brun eller röd änka spindel. Markeringarna kan eller inte kan likna ett timglas - behandla varje märke en indikation på att spindeln är en änka. Vissa änka spindlar har också märken på baksidan av buken. Är spindeln brun med fiskbensformade märken på magen och du bor i nordvästra delen av Nordamerika? Om så är fallet, då är det en giftig luffare spindel. Manliga luffarspindel har mundelar som ser ut som boxningshandskar.

3 Kontrollera om hålor. Är det en stor, fet, svart spindel med huggtänder? Då är det en giftig mus spindel. Hanmus spindlar har röda huvuden. Båda bor i djupare mark hålor. Är det en fläckig grå och brun spindel som finns i eller i närheten av en sidenkantade håla på marken? Det kan vara en giftig wolf spindel.

4 Kontrollera kroppen. Är det en liten svart spindel med en sammetslen täcker på sin kropp? Det kan vara en giftig svart hus spindel, i synnerhet om det konstaterades i eller i närheten av en rörig webben.

5 Kontrollera färgen. Är spindeln gul? Det kan vara en giftig art av gula sac spindel.

Tips

 • Även spindlar äter andra insekter, de oftast äter dem som är bra snarare än skadedjur.
 • Många spindlar kan bita, särskilt om hotade. Det är möjligt att en spindel bett kan orsaka en allvarlig allergisk reaktion hos vissa människor även om spindeln normalt inte anses farliga. Husdjur, små barn och äldre är särskilt utsatta för spider bites. Därför, kontakta läkare för någon smärtsam spindel bett eller om du blir sjuk efter att ha tillbringat tid i spindellivsmiljöer, såsom vedupplag, bodar och källare.

Hur man identifierar en stor svart orm i South Carolina


Ormar lider en oförtjänt rykte som farliga, smygande varelser när det i verkligheten de flesta är ofarliga och vill bara vara ifred. I South Carolina, flera typer av svart orm eller ormar som har mörka markeringar kommer sannolikt att uppstå: den svarta racer, svart råtta orm, östra kingsnake, östra hognose orm och östra coachwhip ormen. Ingen av dessa ormar är giftiga.

Instruktioner

1 Ta en ordentlig titt på bredden och längden på kroppen. Svarta åkare är smala, snygga ormar från tre till sex fot lång. Svart råtta ormar är längre och smal som sträcker sig från 3 till 8 fot. Den östra hognose orm har en tjock, tjock kropp och sällan blir över 4 fot i längd. Den smala östra kingsnake kan växa till längder av 7 fot. Den östra coachwhip orm liknar en lång, smal piska genomsnitt fyra till fem fot.

2 Kontrollera storleken och formen på huvudet. Svarta åkare har små, smala huvuden som gör östra coachwhip ormar. Svart råtta ormar och kungssnokar har medelstor huvuden med någon antydan till den triangulära formen är gemensam för giftormar. Hognose ormar har en mycket distinkt, trubbiga nosen som tips något uppåt och ett brett hals.

3 Lägg märke till markeringar på kroppen, om sådan finns. Svarta åkare är typiskt svart, men kan vara blå, brun eller grönaktig på den övre delen av sin kropp med vit, gul eller mörkgrå på deras undersidor. Svart råtta ormar har en svart och vit rutig mage och en svart undersida till sin svans. Hognose ormar kan vara gul, brun, brun, grå eller rödaktig samt svart. Deras magar är fläckiga och undersidan av deras svansar är påfallande lättare än sina magar. Östra kungssnokar är blanka svarta med små ljuspunkter av vitt bildar en svag tvärbindning mönster på ryggen. Östra coachwhip ormar är unika eftersom deras färgsättningar övergång från kol svart under första hälften av sina kroppar för att sola nära svansen.

4 Observera ormen beteende. Svarta åkare är snabba, smidiga ormar och försvinner ur sikte på några sekunder när de störs. Svart råtta ormar är mindre benägna att skynda bort och är skickliga klättrare. Östra kungssnokar är mest aktiva i den tidiga morgonen eller i närheten av skymning och är blyg när närmade sig. Hognose ormar, som ofta kallas puff eller spridningsadderare, kommer huva eller sprida sina halsar, väsande ljud, blåsa upp sina kroppar och ibland utfall mot en upplevd fiende. Om denna handling inte avskräcka en blivande angripare kommer ormen rulla över och spela död, mun agape och tungan hängande ut. Östra coachwhip ormar är blyg som svarta åkare och snabbt retirera när störd, men kommer spolen och ibland slå på ansiktet av en fiende.

Tips

 • närma sig alltid någon orm med försiktighet och respekt, oavsett hur säker på att du är i din identifikation. Ormar är värdefulla medlemmar i någon ekologi och är bäst ensam.

Hur man knyter en röd Copper John


Copper John använder tråd och påfågel att skapa en allmän attraktor nymf. Färgen på flugan är lätt ändras genom att justera färgen på den tråd. Rött är effektiv som en trigger färg för många fiskarter. Den röda Copper John används främst för öring, men det är också effektivt för bas och panfish. Även flugan är en attraktor, kan den röda färgen för att imitera den röda Chironomid. Insekten har en liknande profil och pärlan huvudet imiterar luftbubblan av en naturlig kläckare.

Instruktioner

1 Skjut en guld pärla på kroken och tryck mot ögat av kroken. Starta tråden på en halv punkt på skaftet och linda tråden framåt till böjen i kroken. Ta bort två röda biots från ett band och placera dem med tips böjda utåt. Placera biots på kurvan av kroken för att skapa svansen. Gör flera varv av tråd för att säkra biots till kroken.

2 Linda tråden ner till pärlan. Skära en sektion av röda kabeln från spolen och placera en ände av tråden vid pärlan. Fäst kabeln med tråden och linda den tillbaka upp kroken tills du når kröken. Stanna vid kröken och linda tråden tillbaka ner kroken. Sluta lämna en fjärdedel av kroken mellan tråden och pärlan.

3 Linda tråden ner krokskaftet tills du når tråden. Gör flera varv av tråd för att fästa kabeln och skära bort överskottet. Skära en tunn remsa av tunn hud bort från en remsa. Lägg den tunna huden över magen och göra flera gäng wraps för att fästa den på kroken.

4 Ta bort fyra eller fem påfågel herls från en sträng. Använd tråd för att säkra HERL tips på kroken och linda tråden ner till pärlan. Linda herls till pärlan och göra flera gäng wraps för att fästa dem på kroken. Skär bort överskottet.

5 Dra den tunna huden över påfågel thorax och göra flera gäng wraps för att fästa den på kroken. Bind in sju eller åtta Partridge fibrer på vardera sidan av kroken. Placera fjädrarna omedelbart ovanför vulsten. Använd en piska behandlare att knyta upp tråden och skär bort tråden.

6 Blanda en liten sats av fem-minuters epoxy. Använd en tandpetare för att badda epoxi på den tunna huden vingen fallet. Låt flugan att torka i fem minuter.

Tips

 • Knyt en dussin flugor, blanda epoxi och omfatta samtliga ving fall ett skott. Detta kommer att maximera effektiviteten och förhindra epoxy midja.
 • Använd 8/0 tråd för storlek 16 och 18 flugor. Den 6/0 är tjock och gör det svårt att slutföra farten utan trängs på huvudet och skapa överskott bulk.

Förgiftning från Copper husgeråd


Till stor del återfinns i hjärnan och levern, är koppar ett naturligt förekommande ämne i våra kroppar. I själva verket, människor behöver spårmängder av koppar för att överleva. Vissa tror koppar vara de bästa rätter för matlagning, och fodrad samt ofodrade kopparkärl tjänar många kulinariska ändamål. Dessa fartyg emellertid inte passar alla kulinariska nödvändighet eftersom koppar reagerar med vissa livsmedel och detta kan leda till obehagliga hälsofrågor.

Fodrade och Unlined Koppar

Du kommer att finna att en annan substans linjer flesta koppar redskap. Det finns några fartyg såsom de som används specifikt för caramelizing socker eller slå äggvita som inte har ett foder. Eftersom koppar är något sura till sin natur, men det har en tendens att reagera med vissa livsmedel om fartyget inte är fodrad.

Livsmedel som reagerar till Copper

Du bör inte använda kopparkärl för lagring av inlagda livsmedel eller för betning livsmedel. Dessutom bör dricksvatten inte förvaras i kopparkärl. Förvara inte mjölk och mjölkprodukter som grädde, smör, etc. i kopparkärl som det skulle kunna reagera med metallen och orsaka sjukdom. Det samma gäller för honung, citrusjuice och yoghurt, eftersom de har sura egenskaper som skulle kunna reagera med metallen. Koppar redskap inte heller bör användas för att äta, dricka och servera dessa livsmedel. Om en koppar redskap får stå i mejeri eller sura livsmedel, bör maten kasseras för att undvika hälsoproblem.

Biverkningar av koppar Förtäring

En av de vanligaste biverkningarna av överskott koppar är en gastrointestinal infektion. Detta kan låta känslor av illamående, kräkningar, diarré och ont i magen. Det kan också vara ett metallsmak i munnen och en allmän känsla av letargi och svaghet. Dessa symtom är tillfälliga och kommer successivt att blekna bort.

Långsiktig Intag av koppar

Den mänskliga kroppen är i stånd att bearbeta stora mängder koppar. Detta innebär att om du har en överdriven mängd i kroppen, kommer du lätt kunna utsöndra det. Faktiska kopparförgiftning kan inträffa om du har intas under en lång period, en mat som var inlagd i koppar. Symptomen är huvudvärk, metallisk känsla på tungan, yrsel och konstant törst. Däremot kan en läkare behandla dig för dessa förhållanden.

Koppar i livsmedel från Culinary Ware är inte dödlig

Om du skulle lägga grädde av vinsten, vilket är surt i naturen, äggvitor slagna i en ofodrad kopparkärl, kommer ni att sluta med en gastrointestinal tillstånd. Även om detta inte livshotande, kan det vara besvärande. "Ja, människor kan få gastrointestinala störningar. Men i motsats till vad många tror, ​​är det inte livshotande", säger Dr I. Herbert Scheinberg, en av USA: s få experter på kopparförgiftning.

Fiske i Copper River, Alaska


Beläget i Alaska, är Copper River en av landets bästa fiskeplatser. Miljontals lax reser tusentals miles för att leka på Copper River under senvåren tills början av hösten. Sportfiskare flockas till floden för unika fiskemöjligheter, i hopp om att lyckas koppla en av de prisade lax sorter, såsom coho.

Geografi

Copper River ligger i centrala Alaska och anses vara en av de största floderna i USA. Härrör från Copper glaciären och Wrangell bergskedjan Alaska sträcker floden 300 miles, så småningom kanalisera genom Alaskas viken. Över ett dussin bifloder flöde från floden, lekande hundratals unika ekosystem. Copper River är också platsen för en av världens mest unika sanddyn formationer.

Historia

Copper River är uppkallad efter sin stora mängder kopparfyndigheter som extraherats med hjälp av Alaskans och ryska nybyggare. Varje år, med början i mitten av maj, kommer mer än 2 miljoner lax ta sig till Copper River vattendelare för lek. Det finns flera lax sorter, såsom Chinook, Sockeye och Coho, kollektivt kallade "Wild Koppar Salmon."

typer

Fiskare dras till Copper River att fiska lax under topp leksäsongerna. Under denna period, orörda och iskalla vatten ger fiskare goda möjligheter laxfiske.

Myntade "lax rush frenesi," dessa tre sorter av lax mate under olika tider på början av våren till början av oktober. Under senvåren, Chinook lax finns i överflöd; under maj till augusti, Sockeye lax spawn; och från maj till oktober, kan silverlax hittas i Copper River i stora mängder.

Identifiering

Chinook lax är en infödd Pacific Coast fisk, och vuxna har svarta fläckar längs deras ryggar. Djupblå färg, kan varje hona lägger upp till 14.000 ägg under sin livstid. Chinook är mest värdefullt Alaskan sportfisk, och sportfiskare eftertrakta möjlighet att fånga dem i den kalla saltvatten i Copper River. Eftersom de är så mycket uppskattad, det finns kvoter för de flesta delar av Copper River för att förhindra överfiske.

Sockeye lax är även känd som "röd" lax. De har inte de stora fläckar som Chinook har, men de är också blåaktig färg. De är kända för att simma tusentals miles inåt landet för att föda upp på samma plats de föddes, dör inom några dagar från avel. Hyllad för sin smidighet och uthållighet, de är också mycket uppskattad av sportfiskare.

Kommersiellt fiske betala översta dollar för dessa lax på grund av sin köttig smak, tilltalande färg och eftersom de klarar sig bra i frysta och konserverade former. I Japan, deras ägg, eller "rom" är mycket eftertrakkulinariska läckerheter.

fördelar

Fiskare har varit kända för att fånga mer än 700 laxar under en resa. Copper River lax säljs kommersiellt är unikt behandlas av dessa sportfiskare, "blöder" dem och klä dem med is omedelbart för sjöfarten. Lax finsmakare och lokala Alaskans har hänvisat till dem som "lax-30-lax," ivrigt förutse den första fångsten av säsongen. Laxen är sedan flugit runt om i världen till kommersiella marknader.

Alla Copper River lax sorter netto översta dollar på restauranger och marknader. Under 2008 var Copper River lax sälja till mer än $ 40 per pund i Pacific Coast stater som Washington. Myntade "Wild Copper Salmon" av sportfiskare och Alaska Natives, lax fångas från floden är full av Omega 3-fettsyror.

Förordningar och licenser

För att få tillstånd för Copper River laxfiske, är nödvändig för både fiske och dipnetting en årlig hushåll tillstånd. Två tillstånd finns för Copper River: 1) Chitina Subdistrict personligt bruk laxfisket tillstånd; och 2) Glenn Subdistrict Levebröd Salmon Fiskeri tillåter.

Från och med 2009, inte Alaskan Fish and Wildlife Department inte ta ut en avgift för någon av dessa tillstånd. Helt enkelt ansöka om tillstånd genom Alaskas Wildlife avdelning eller genom en deltagande lokal bete butik. Observera dock att djurlivavdelningen kräver sökande att registrera varje sort av lax fiskas före transport av fisk från floden.

Nordamerika välsignad med några stora dykplatser, från varma och klara vattnet i Florida till kyligare men inte mindre spännande marina miljön i nordvästra USA. Med så många dykplatser att välja mellan, är det konstigt amerikanska och kanadensiska dykare någonsin gå någon annanstans.

Molokini Crater (Maui, Hawaii)

Molokini är en halvmåne-formad ö som är allt som återstår av kanten av en gammal vulkankrater. Kratern är bra för rekreation eller tekniska dyk, och rockor är regelbundna besökare.

USS Oriskany (Pensacola, Florida)

Den Oriskany är en gammal hangarfartyg som medvetet sänktes för att fungera som ett artificiellt rev och dyka vänliga vrak. Cockpit sitter på 135 fot, gränsen för erfarna sportdykare.

U-352 (Crystal Coast, North Carolina)

Denna tyska U båt skadades i strid med en kustbevakningen fräs i 1942. I stället för att riskera sin fångst, hennes besättning sank och sjönk henne, lämnar en relativt intakt ubåt vrak i ungefär 110 fot vatten.

Cage Dykning (San Francisco)

En annan typ av dykning är att få in en anti-haj bur och få upp nära och personligt med en vithaj. Den heter "bur dykning," och San Francisco är en av de bästa platserna i världen för det.

Blue Grotto (Williston, Florida)

Blå Grottan är den största klart vatten grotta i Florida, med djup på upp till 100 fot. Det är en stor grotta och tillräckligt stor för att vara säkra för lekmän.

Whytecliffe Marine Park (Vancouver, British Columbia)

Vancouvers bästa dykplats är rik med en mängd av marint liv, inklusive den gigantiska Stilla bläckfisk.

Nordamerika fotbollhistoria


Lag från Rutgers och Princeton universitet spelade den första offentliga omgång nordamerikanska fotboll på 6 november, 1869. Spelet anpassades från både rugby och anslutningfotboll (aka fotboll). Den första professionella ligan bildades inte förrän 1903, och NFL (National Football League) inte existerade förrän 1920. År 1960 hade fotbollen blivit ett nationellt fenomen, och till denna dag, fyller en viktig nisch i det kollektiva "mind "av den amerikanska kulturen.

Födelsen av en sport

Nordamerika fotbollhistoria

Tidningar och tidskrifter bidrog till att sprida ordet om fotboll i dess tidiga år.

Efter den första inspelade offentliga fotbollsmatch i Nordamerika, började många högskolor att anta det som ett officiellt sanktionerad idrottsverksamhet. Sport författaren Walter Camp hade ett stort inflytande i att popularisera sporten genom sitt arbete på Colliers och Harpers Weekly. Camp kallas ofta "fadern av amerikansk fotboll," hjälper till att omvandla spelet i det vi vet i dag.

Rise i popularitet

Nordamerika fotbollhistoria

Den första professionella ligan bildades i Cincinnati, Ohio.

Organisationen för professionell fotboll kan spåras tillbaka till 1892, när förre Yale spelare William "Pudge" Heffelfinger in en $ 500 kontrakt med Pittsburgh områdets Allegheny Athletic Association, blev USA: s första professionella fotbollsspelare. Den första professionella ligan bildades 1903 i Ohio, men den första professionella mästerskapet fotbollsmatch var 1913 mellan Buffalo Prospects och Canton Bulldogs. När NFL bildades 1920 (som då hette den amerikanska Professional Football Association, byter namn till National Football League två år senare), fotboll som sport ökat kraftigt i popularitet.

Utvecklingen av NFL

Genom 1925, NFL hade 23 franchiseföretag som inkluderade både New York Giants och Detroit Panthers. Sent på säsongen, en av de största kupper skedde i att få nationell uppmärksamhet när University of Illinois spelare Harold "Rött" Grange undertecknade med Chicago Bears Björnarna drog publik av 36.000, och så småningom 75.000 för sin sista match den säsongen -. Den största publiken storlekar i professionell fotboll historia på den tiden.

Rollen av Television

Nordamerika fotbollhistoria

Broadcasting fotbollsmatcher via TV ökade kraftigt sportens synlighet och popularitet.

Den första TV-sända NFL spel uppstod på 22 Oktober, 1939, sänder till över 1000 TV-apparater. Genom 1950, Los Angeles rammar (som de kallades på den tiden) blev den första NFL-laget att televise alla sina hemma- och bortamatcher. Washington Redskins följde strax efter, tills det blev allmän praxis bland alla professionella fotbollslag. I december 1951 var den NFL Championship Game TV nationellt för första gången, med DuMont nätverket betala $ 75.000 för rättigheterna till spelet. NBC ersättas så småningom DuMont som nätverket för NFL titel spel 1954, betala $ 100.000 för rättigheter. Följande år, började CBS att sända NFL ordinarie säsong spel till utvalda TV-marknaderna nationellt. Även om det kan sägas att den tidiga delen av 20-talet dominerades av fotboll framför alla andra sporter (med kanske undantag för baseball), sin höjdpunkt under det 1960 perioden kan ha sagts att uppstå när, på en 1958 Championship leken, fotboll döpt till "största spelet någonsin spelat."

Utveckling av Super Bowl

År 1960, en rivaliserande fotbollsligan kallas den amerikanska fotbollsligan började spela i samband med NFL. Detta konkurrenstryck på NFL försmådde en fusion mellan de två ligorna. Detta ledde sedan till skapandet av mästerskapsmatchen pitting vinnarna i båda ligorna, Super Bowl, som har sedan dess varit den enskilt mest sedda tv-händelse i Nordamerika på årsbasis. På 1970-talet började NFL att planera stora spel för måndag kvällar under fotbollssäsongen, som på en mycket mindre utsträckning än Super Bowl, är också en viktig kulturell händelse i livet för de flesta amerikaner. Under 2006 NFL tillade torsdag och lördag natt spel, som sedan har lidit och möjligen tjänat till att öka fotboll synlighet och popularitet bland folket i Nordamerika.

Ungdom och High School fotboll

Nordamerika fotbollhistoria

Fotboll är en vanlig sport som spelas av nordamerikanska ungdomar.

Fotboll är också en populär sport bland höga, mellersta och även elementära skolbarn i Nordamerika. Lag vanligen sanktioneras av skolorna själva. Många barn deltar även i junior ligor som Pop Warner, en av de mest framstående ligorna i både Nord- och Sydamerika. Ungdomsfotboll verkligen börjat Burgeon nationellt runt 1960; av decenniets slut, ca 3000 Pop Warner lag var igång. Idag, cirka 5000 Pop Warner lag spela fotboll.

Hur man knyter en Copper John Fly


Copper John fluga är en flugfiske nymf mönster som skapats av John Barr 1996. Copper John vunnit popularitet bland flyga sportfiskare på grund av dess höga exploateringsgraden. Denna kompakta design mönster kännetecknas av sin guld pärla, blixt och hackel. Flugan sjunker snabbt till fisken och kan sjunka till botten i en naturlig sätt som lockar fisk riktigt bra. Bind din egen Copper John flyga och testa sin förmåga i dina egna lokala flugfiske grunder.

Instruktioner

1 Skjut guld pärla över kroken ögon. Placera kroken i städet och göra 10 varv av blyfri tyngd bakom pärlan. Skjut wraps i utrymmet bakom pärlan.

2 Gå med i tråden krokskaftet och trä den över ledningen vikt. Knyta ett par svarta gås biots på baksidan av flugan, strax ovanför kroken hulling.

3 Skär en 4-tums delen av koppartråd och knyta den till kroppen av flugan. Täcka detta med tråd tills det är över hulling. Gör varv av koppartråd på krokskaftet fram till blyfria vikt.

4 Knyt tre delar av flashabou över koppar kroppen och sedan knyta tre delar av påfågel Herl. Gör inte mer än tre varv vardera för att undvika trängsel ögat. Vrid påfågel Herl innan inslagning upp, sedan skär den överskjutande strängarna med saxen.

5 Tie fem strängar av påfågel Herl på vardera sidan av flugan. Vik flashabou framåt över flugans påfågel kroppen, klipp överskott tråd och cement det.

6 Applicera epoxi över baksidan av flugan, på flashabou strängarna upp till pärlan. Detta kommer att låsa alla delar på plats. Låt flugan att torka ordentligt före användning.