XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

citronsaft i ögonen

Effekterna av citronsaft på ögonen

Citroner är en citrusfrukt som härstammar från Sydostasien. Förutom att äta citroner, vissa människor använder citronsaft som ett sätt att behandla hygienkrav. Dessa frukter innehåller många näringsämnen, inklusive vitamin C, en antioxidant som kan ge hälsofördelar, inklusive potentiellt skydd för dina ögon. Tala med din läkare om de eventuella ögon fördelar och risker med att använda citronsaft, och hon kommer att hjälpa dig att avgöra om citroner är lämpliga för dig.

purported användningar

Citronsaft kan ha potentiella fördelar i att förebygga vissa mikroorganismer, såsom svampar och virus. I teorin kan detta hjälpa vissa typer av ögoninfektioner. Vissa människor kan fukta en trasa eller bomullstuss med citron och badda detta på sina ögonlock. Men citroner innehåller citronsyra, och tillämpa citronsaft direkt till dina ögon kan orsaka brännande, stickande, rodnad och allmän irritation. Som sådan, kan direkt applicering på ögonen inte erbjuda det bästa skyddet eller behandling för ögoninfektioner.

Näring

Dricka citronsaft eller äta citroner kan ge dig en mängd olika näringsämnen, men C-vitamin är en av de vanligast förekommande i citroner. C-vitamin är en antioxidant som kan bidra till att förebygga vissa typer av ögonsjukdomar, såsom grå starr och makuladegeneration. Grå starr moln naturliga linsen i ögat, vilket resulterar i dimsyn som förvärras över tid. Makuladegeneration är ett tillstånd som skadar makula, ett område av vävnad på baksidan av ögat. Sjukdomen resulterar i bestående förändringar i din centrala seendet och kan leda till blindhet.

andra källor

Citroner ensam inte kan förhindra ögonsjukdom. Utöver denna frukt, kan din läkare rekommendera att du lägger till andra källor till vitamin C till din diet. Dessa källor kan innefatta andra citrusfrukter, som apelsiner och grapefrukt. Du kan också välja livsmedel som spenat, jordgubbar, tomater och bananer. Om du inte kan nå ditt intag behov genom kosten, kan din läkare rekommendera att du tar ett dagligt tillskott för att säkerställa att du har en tillräckligt intag.

överväganden

Trots de potentiella fördelarna av citroner i att hjälpa ögoninfektioner, bör du undvika att juicen i dina ögon. Om citronsaft har kommit i kontakt med vävnaderna på ytan av ögat och du upplever obehag eller synförändringar, spola ögonen med vatten, koksaltlösning eller artificiella tårar. Du bör kontakta din läkare, och om du fortsätter att ha symtom på en reaktion, kan din läkare har du kommit in i hennes kontor för en undersökning.

Kan du använda citronsaft att stoppa Finnen Rodnad?

Finnar är en smärta, speciellt när de vänder klarröd och dot din gång felfri hy. När du vill att rodnad att avta - och finne också - ser längre än producera avsnitt av affären. Citronsaft kan hjälpa avhjälpa rodnad. Den innehåller antibakteriella egenskaper för att hjälpa till att läka finne, och citronsyran hjälper till att dra porerna och skjul det översta lagret av döda hudceller. Citronsaft bara kan vara en finne värsta mardröm.

Steg 1

Doppa en bomullstuss i citronsaft. Du kan använda saften av en citron eller flaska citronsaft. Badda saften direkt på finnar en gång om dagen tills rodnad är borta.

Steg 2

Blanda tre delar bakpulver med en del citronsaft i en skål. Sandskädda den på Zits dagligen. Låt pastan på i fem minuter och skölj sedan med varmt vatten.

steg 3

Göra en ansiktsmask genom att blanda 2 delar av vanlig yoghurt med en del av färsk citronsaft. Lägg ingredienserna i en liten skål och blanda väl med en sked. Jämna ut pastan på akne-benägen områden i ansiktet. Vänta 20 till 30 minuter för pastan torka och skölj sedan med ljummet vatten. Avsluta med en kallt vatten skölj att stänga porerna.

varningar

 • Undvik att få citronsaft i ögonen. Tvätta händerna noggrant med tvål och varmt vatten efter att ha använt citronsaft.

tips

 • Om du lider av torr hud, återfuktar efter att ha använt citronsaft i ansiktet.
 • Om din hud är extremt känslig, endast använda citronsaft varannan dag tills ZIT läker.
 • För att förhindra en finne från ytbeläggning, sandskädda citronsaft på det när du börjar känna en bula.
 • Om ren citronsaft är för hård på huden, späda ut det med lite vatten innan du använder den i ansiktet.

Saker du behöver

 • Bomullsboll
 • Citron juice
 • Bakpulver
 • skål
 • Sked
 • Vanlig yoghurt
Hur man rensar akne med citronsaft

Acne vulgaris, eller akne, förekommer i 40 till 50 miljoner människor i USA och är den vanligaste hudsjukdom, enligt American Academy of Dermatology. Acne sker från överskjutande olja uppbyggd, tilltäppta porer, inflammation och bakterier. Over-the-counter produkter finns tillgängliga för att behandla acne, men de kan vara dyr. Citronsaft är ett hem botemedel mot akne behandling och är billigt jämfört med akne produkter i butiker. Citroner innehåller en naturlig sammandragande och antibakteriella medel som verkar som en exfoliant för att ta bort döda hudceller snabbare och förhindra tilltäppta porer. Citronsaft är inte en ersättning för medicinsk behandling; rådgöra med din vårdgivare för att diskutera eventuella risker eller om ditt tillstånd försämras.

Citronsaft Wash

Steg 1

Rengöra huden med mild tvål och vatten. Applicera en liten mängd tvål till en tvättlapp och försiktigt skrubba huden för att avlägsna all olja eller smuts, skölj med varmt vatten och torka med en ren handduk. Enligt American Academy of Dermatology föreslår dermatologer tvätta ansiktet en gång eller två gånger dagligen med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel.

Steg 2

Skär en citron på mitten och pressa saften i en skål. Efter användning, kan du täcka skålen med ett lock eller plastfolie och spara för en annan behandling.

steg 3

Doppa en bomullstuss i citronsaft och pressa ut överflödig vätska. Applicera citronsaft direkt till det drabbade området av huden. Upprepa doppa bomullstuss i citronsaft och tillämpa den på din hud tills du täcker alla drabbade områdena.

steg 4

Vänta 10 minuter. Låt citronsaft torka på huden. Men om citronsaft orsakar svår sveda eller obehag, sedan ta bort den omedelbart genom att skölja det med kallt vatten.

steg 5

Skölj huden med kallt vatten för att avlägsna citronsaft återstoden och sedan torka med en handduk.

steg 6

Upprepa citronsaft tvätt två gånger dagligen för att minska eller eliminera akne.

Citronsaft och rosenvatten

Steg 1

Rengör huden med en mild tvål och vatten medan försiktigt skrubba med en tvättlapp. Skölj och torka huden med en ren handduk.

Steg 2

Kombinera lika delar citronsaft och ökade vatten i en skål. Rosenvatten har naturliga antibakteriella egenskaper, är en hud toner och bidrar till att minska den sura karaktär citronsaft.

steg 3

Doppa en bomullstuss i blandningen och pressa för att avlägsna överflödig vätska. Applicera produkten direkt till dina drabbade hudpartier.

steg 4

Låt produkten stanna på huden i 15 till 30 minuter och skölj med kallt vatten. Torka huden med en handduk.

steg 5

Upprepa citronsaft och rosenvatten behandling två gånger dagligen, eller vid behov.

varningar

 • Undvik att använda citronsaft runt ögonen. Dessutom är citronsaft en exfoliant och avlägsnar döda hudceller som främjar nya hud tillväxt - här fräsch hud kan vara känslig för solljus, så undvika solexponering eller bära solskyddsmedel rekommenderas.

tips

 • Utför en liten hudtest innan de ansöker citron juice åtgärder för att stora delar av huden. Om du använder raka citronsaft, du många uppleva en mild stickande känsla efter ansökan; men om svidande är obekvämt eller orsakar rodnad eller inflammation, kan du späda citronsaft med vatten med hjälp av en-till-en blandning.

Saker du behöver

 • Mild tvål
 • tvättlapp
 • Handduk
 • Bomullsboll
 • skål
 • Kniv
 • Citron, färsk eller juice
 • Rosvatten
Kan du Dra Facial Skin med kallt vatten?

När du tvättar ansiktet med varmt vatten och tvål, en skvätt kallt vatten fungerar som en uppfriskande väckarklocka. Kylan gör huden känns stram, så många människor tror att en isig skölj krymper porer. Iskalla vattnet kommer inte att skada dig, men det är inte garanterat att förbättra din hud.

Kallt vatten och din hud

Kallt vatten tillfälligt stramar huden genom tvingande blodflödet, men det är inte krymper porer, enligt hudläkare David E. Bank. Porstorleken bestäms av genetik, så det kan inte ändras. Den Redbook hemsida säger att kallt vatten inte har någon åtstramande effekt på porerna. Varmt vatten är inte bättre eftersom det kan torka huden, så det är bäst att tvätta ansiktet med ljummet vatten. Ett stänk av kallt vatten kan lindra ansiktsrodnad, dock. När de kombineras med kallt vatten, kan citronsaft ha en toning effekt. Blanda lika delar citronsaft och kallt vatten och sedan använda lösningen på ditt ansikte efter tvätt.

varningar

 • Do not get vinäger eller citronsaft i ögonen.
 • Använd inte vinäger eller citronsaft varje dag, eftersom alltför mycket sammandragande användning kan faktiskt göra fet hud värre genom en reboundeffekt.

tips

 • Dina Falconi, författare till "jordiska kroppar och Heavenly Hair", skriver att du ibland kan lägga 1/2 tsk. vinäger eller 1 tsk. citronsaft om du har fet hud; Dessa kommer att göra det kalla vattnet mer sammandragande.
Hur krympa stora porer med ägg, honung och citronsaft

En klar, slät hy är en av de mest eftertraktade skönhet väsentligheter, och stora eller uppenbara porer är vägspärrar i jakten på tydliga hud. Ägg, honung och citronsaft är alla härliga hud behandlingar som du kan hitta i ditt hem. Dessa tre ingredienser arbeta tillsammans för att återfukta huden och skapa en glödande hy, vilket kommer att bidra till att minska uppkomsten av porer. De tre ingredienser kan användas i några olika kombinationer för att skapa den perfekta balansen för din unika hudtyp, oavsett om du har torr, kombination eller fet hud.

Torr och blandhy behandling

Steg 1

Kombinera en matsked en mild, oparfymerad fuktkräm med en äggvita. Var noga med att separera ägget innan kombinera ingredienserna.

Steg 2

Lägga en tesked helt naturliga honung till den ursprungliga blandningen och rör om kraftigt tills alla ingredienserna är kombinerade.

steg 3

Applicera lugnande blandningen till hela ansiktet, undvika läppar, näsborrar och ögonen.

steg 4

Låt blandningen sitta på ansiktet i ca 10 minuter. Skölj med varmt vatten i diskhon. Torka bort överflödigt mask med en ren handduk. Klappa huden torr.

Blandhy Behandling

Steg 1

Blanda en matsked honung med en tesked citronsaft tills den är helt kombineras. Tillsätt 1 msk farinsocker.

Steg 2

Skrubba in din hud i ansiktet för en till tre minuter, undvika näsa, mun och ögon områden.

steg 3

Skölj hela blandningen från din hud med varmt vatten och klappa ansiktet torrt med en ren handduk.

Fet hud behandling

Steg 1

Blanda en äggvita med en tesked citronsaft. Lägga en tesked trollhassel till blandningen för att säkerställa alla ingredienserna har blandats ihop på rätt sätt.

Steg 2

Tillämpas på huden med en bomullstuss, undvika näsa, mun och ögon. Låt sitta på plats till dess att blandningen har torkat på huden, ca 5 minuter.

steg 3

Skölj bort masken med varmt vatten och klappa huden torr omedelbart efter tvätt.

tips

 • Använd alltid dessa behandlingar för att rengöra, makeup-fri hud.
 • Testa ett litet område av huden innan de ansöker till hela ansiktet om du har känslig hud.
 • Aldrig sova i dessa masker som vissa ingredienser kan irritera huden om de lämnas på plats för länge.
 • Återfukta med en mild ansiktsfuktkräm efter att du har sköljas bort någon av dessa masker.

Saker du behöver

 • liten skål
 • Mätskedar
 • Äggvita
 • Honung
 • Citron juice
 • brunt socker
 • Facial fuktkräm
 • tvättlapp
 • trollhassel
 • Bommulsbollar

Tips om att ta bort mörka ringar under ögonen


Många av oss ta itu med mörka ringar under ögonen. Bortsett från att täcka upp dem med smink, det finns enkla saker du kan göra för att lätta cirklarna. Med några ingredienser från köket, kan du bli av med dessa irriterande cirklar.

Få tillräckligt med sömn

För många, mörka ringar är ofta ett resultat av brist på sömn. Få tillräckligt med sömn hjälper till att minska utseendet på mörka ringar under ögonen. Det är viktigt att få åtta timmars sömn varje natt. Försök att slappna av innan du går till sängs. Lyssna på lugn musik eller läsa en bok. Detta kommer inte att fungera för alla, men ge det ett försök. Om du inte märker dina cirklar blekning, sedan prova ett hem botemedel.

Mandelolja och honung

Blanda 2 msk. mandelolja och 2 msk. av honung tillsammans i en liten skål. Försiktigt gnugga detta under ögonen varje kväll innan sängen. Tvätta ansiktet på morgonen. Denna blandning kommer att bidra till att undanröja mörka ringar samt rynkor.

Tillsammans med ögat blandning, äta 10 mandlar dagligen. Du kommer att märka resultat efter ca 20 dagar.

Tomat och citron

Blanda 1 tsk. färsk tomatjuice, 1/2 tsk. citronsaft och 1 tsk. av gram mjöl till en pasta. Försiktigt gnugga pastan under ögonen och låt verka i ca 10 minuter. Efter 10 minuter, gnugga blandningen av med fingrarna. Tvätta ansiktet med ett milt rengöringsmedel och klappa torrt.

Gör detta minst en gång om dagen. Du kommer att märka en förändring i ett par dagar. Tomatjuice är rik på vitamin A, C och järn som är mycket bra för din hud.

Mörka ringar under ögonen påverkar män och kvinnor. Det finns många blodkärl under ögonen - där huden är tunnaste - som blir synliga när utvidgade. Mörka ringar definieras som enhetliga rundade områden av pigmentering under varje öga. Muskel-anslutna dynor av fett omger våra ögon. Dessa muskler tenderar att bågna som huden förlorar sin elasticitet. Ärftlighet är också en gemensam faktor som påverkar utvecklingen av mörka ögonen.

tips

Försök att placera kalla kompresser under ögonen för att minska utvidgning och missfärgning. Få tillräckliga mängder av sömn varje kväll. Brist på sömn kan orsaka ögon att se sjunkna och betonar mörka ringar. Sov med extra kuddar så att huvudet är förhöjd. Detta kommer att förhindra en sammanslagning av vätska runt ögonen, vilket orsakar svullnader. Öka ditt intag av vätska, i synnerhet vatten. Vatten hjälper till att återfukta huden inifrån och främja blixtar av mörka ringar. Ät livsmedel rika på vitamin E för att hålla ögon och omgivande hudområden friska. Använd mörka glasögon och solskyddsmedel för att förhindra överdriven solexponering. Solexponering försvagar huden, vilket gör det mer mottagliga för mörka områden.

Rättsmedel medel~~POS=HEADCOMP

Blanda en tesked citronsaft, en tesked gurka saft och lanolin grädde tillsammans. Applicera under ögonen och låt verka i 15 minuter innan du torkar bort.

Blanda en tesked tomatjuice, en halv tesked citronsaft, en nypa gurkmeja och en nypa gram mjöl för att bilda en pasta. Applicera under ögonen och låt verka i 10 minuter innan sköljning av

Massage mandelolja under ögonen vid sänggåendet under tre veckor. Detta bidrar till att minska uppkomsten av mörka ringar under ögonen.

Brant en tepåse och låt svalna. Applicera den kylda tepåse under ögonen för att hjälpa till att lätta mörka pigmentering.

Applicera gurka eller potatis saft under ögonen med en bomullstuss för att minska svullnader

Doppa en bomullstuss i rosenvatten, och tillämpa nedanför ögonen i 10 minuter dagligen. Detta bidrar till att lätta upp mörka områden.

Hur man använder citronsaft


juice hälsofördelar citron är många, så det är en bra idé att göra citronsaft del av din dagliga regim. Läs vidare för att lära mer om citronsaft hälsofördelar och olika sätt att använda citronsaft.

Instruktioner

1 Du kan pressa citronsaft i ett glas vatten, inte bara för att göra ditt vatten smakar bättre, men också att dra många citronsaft hälsofördelar, såsom den höga C-vitamin, som ökar immunitet. Citronsaft i vatten verkar också hjälpa till med matsmältningen och avgiftning av hela systemet. juice hälsofördelar citron inkluderar det faktum att citronsaft verkar ha några antibakteriella effekter.

2 Du kan gnida citronsaft i ansiktet som en sammandragning och / eller akne behandling. Du kommer att vilja att skölja bort det efteråt, och vara noga med att undvika att få det i ögonen, för om du gör det kommer definitivt att sticka.

3 Om du är intresserad av att lära "gröna" städning tips för att du vill minska antalet kemikalier som du använder i ditt hushåll rengöring rutin, kanske du vill överväga rengöring med citronsaft. Om du späda citronsaft med vatten och placera den i en sprayflaska, kan du använda detta citronsaft blandningen för att rengöra räknare och golv i ditt kök och badrum. Vissa människor också kombinera citronsaft med vinäger som ett annat sätt att rengöra sina hem i en "grön" sätt. (Dessa gröna rengöring tips ingår i denna artikel om citronsaft hälsofördelar eftersom allt du kan göra för att minska antalet kemikalier du använder i ditt hushåll är naturligtvis bra för din hälsa.)

Tips

 • juice hälsofördelar citron inkluderar förbättrad ögonhälsa. Liksom morötter innehåller citronsaft generösa mängder av vitamin A, som hjälper till att förhindra torra ögon och som också kan hjälpa dig att behålla bra mörkerseende.
Kan ayurvediska behandlingar hjälper mörka ringar under ögonen?

Mörka ringar under ögonen kan bero på brist på sömn, allergier, solexponering, vätskeretention och åldrande, som tunnar huden under ögonen. Ärftlighet kan också spela en roll. Ayurveda, som översätts till "vetenskapen om livet", är en gammal helande system som har sitt ursprung i Indien. Du kan använda ayurveda metoder för att försöka minska uppkomsten av mörka ringar under ögonen. Innan du försöker behandlingarna, applicera en liten mängd på insidan av armen 24 timmar före användning för att se till att du inte är allergisk

Krossad Vatadha Paste

Du kan använda mandlar - ayurvediskt kallas vatadha-- att minska uppkomsten av under ögonen. Enligt ayurvedisk växtbaserade avhjälpa, kan du blanda 1 msk. krossade mandlar med tillräckligt helhet, färsk mjölk att göra en pasta. Ansök till under ögonen och låt verka i 10 minuter och skölj sedan med kallt vatten. Den Himilaya Health Care webbplats beskriver mandel som innehåller tokoferoler, eller vitamin E, samt vara välgörande för huden och har lenande medel, eller lugnande, egenskaper.

gurka juice

Gurka juice, ayurvediskt kallas kheera, tros vara tridoshic, vilket betyder att den balanserar alla tre doshas, ​​eller delar av kroppen och sinnet. Ayurvedisk botemedel rekommenderar doppa bomullsrondeller i kylt gurka saft, och placera dem över ögonen i 15 minuter. Enligt örter 2000, är ​​gurka saft en naturlig diuretikum, och är till nytta och kylning för huden.

Rengöring av Lymph

Enligt Dr John Douillard, chef för Lifespa, en ayurvedisk föryngring center i Boulder, Colorado, kan mörka ringar under ögonen vara ett resultat av en överbelastad lymfsystemet. Dr. Douillard rekommenderar smuttar varmt vatten var 15 minuter under hela dagen för att stimulera lymfdränage, och genomgår en 70 procent alkalisk till 30 procent syra diet för att spola systemet. Dr. Douillard råder också ta 500 till 2000 mg av Triphala - ett supplement består av tre typer av indiska frukt - för att undvika förstoppning och ytterligare rengöra din kropp.

Tappning

Hjälp för ringar under ögonen kan vara till hands. Enligt Dr Savitha Suri, en ayurvedisk läkare sedan 1989, kan du trycka lätt under ögonen med kuddar av fingrarna för att stimulera cirkulationen i området.

Masoor Dal Paste

Sätt en blandning av naturliga örter och juicer att arbeta med mörka ringar under ögonen. Ayushveda råder blandning 1/2 tsk. citronsaft, 1 tsk. tomatjuice, 1 tsk. orange linsmjöl - ayurvediskt kallas Masoor dal-- och en nypa haldi, eller gurkmeja pulver, sedan gäller för under ögonen. Lämna det på 15 minuter och tvätta bort med kallt vatten.

ayurvediska Motion

Enligt ayushveda.com kan en enkel ansikts motion bidra till att minska mörka ringar under ögonen. Placera pekfingret och långfingret på båda händerna strax ovanför ögonbrynen, och försiktigt lyfta upp dem, sedan återgå till normalläge. Upprepa 10 till 15 gånger en gång per dag.

Trycket på Palm

En intressant åtgärd som rekommenderas av ayushveda.com är att trycka försiktigt på plattan av kött under pekfingret under 10 minuter för att minska mörka ringar under ögonen.

Hem botemedel för svarta cirklar under ögonen


Om du vill undvika uppkomsten av alltid ser trött, eller har "tvättbjörn ögon" kan du göra något åt ​​de mörka ringar under ögonen. Injektioner, plastikkirurgi och laser behandlingar finns tillgängliga för att behandla dessa områden, men det finns också många huskurer kan göras med grundmaterial och som inte kommer att bryta banken.

Minska under ögonen

Att göra några enkla livsstilsförändringar kan gå en lång väg mot att minska mörka ringar under ögonen. Utövar dagligen, dricka mycket vatten, inte konsumerar alltför många salt mat och få minst åtta timmars sömn varje natt kan bidra till att förhindra påsar under ögonen och bibehålla hudens elasticitet.

Tillämpa frysta tepåsar, gurka skivor eller baksidan av en kall sked för att dina ögon kommer tillfälligt att minska svarta cirklar och svullnader. Grönt te påsar fungerar särskilt bra eftersom de innehåller EGCG, en naturlig anti-inflammatorisk kemikalie som minskar vätska uppbyggd.

Med hjälp av en hemorrojder behandling, såsom beredning H, kan tillfälligt hjälpa till att förbättra färg och tömma under ögonen påsar, men vara noga med att inte få någon i ögonen.

Du kan också använda citronsaft, krossad mynta, mandelolja eller en pasta bestående av gurkmeja pulver med ananasjuice till mörka ringar under några minuter två gånger om dagen. Eller skapa en blandning av citronsaft, gurka juice och lanolin grädde och tillämpa den på ögonen i 10 till 15 minuter varje dag.

Om du tror att din under ögonen mörker kan orsakas av en pigmenteemissions ett vanligt problem i både asiater och afroamerikaner, du kanske överväga att använda en over-the-counter huden ljusare grädde på området.

Täcker ringar under ögonen

Använd en under ögonen primer innan du sminka för att hålla foundation och concealer på plats. Applicera alltid foundation före concealer. Om mörka ringar under ögonen har en rödaktig eller blåaktig, använd en peach- eller lax-färgade concealer i stället för en vit eller grädde färg.

Om ringar under ögonen blir mörkare eller puffier efter makeup eller hudvårdsprodukter, kan det vara så att din kosmetika orsakar mörka ringar. Om du misstänker att detta är fallet, leta efter oparfymerade produkter, som dofter orsakar ofta allergiska reaktioner. Undvik också kosmetika som innehåller glykolsyra eller salicylsyra, två kemikalier som kan irritera den känsliga huden runt ögonen och orsaka svullnad eller rodnad.