XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

citrongräsallergi

Citrongräs och graviditet

Citrongräs, en perenna gräs som används som en infusion i teer samt i oljor, har medicinsk användning samt användning som en arom eller som te. Även citrongräs är allmänt erkänt som säkert i USA, det är inte godkänd för användning av den tyska kommissionen E, reglerorganet för kosttillskott. Citrongräs innehåller ingredienser som kan ha biverkningar som gör den farlig för användning under graviditet, även om studier på människa inte har gjorts.

ingredienser

Flera gräs utgör citrongräs. Cymbopogon citratus och C. flexuosus odlas i olika områden och innehåller olika ingredienser. C. citratus, som växer i Västindien, Central- och Sydamerika, och tropiska regioner, innehåller citral och myrcen, två ämnen som kan orsaka skadliga effekter under graviditeten, enligt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Cymbopogon flexuosus innehåller isointermedeol, geraniol, alfa-bisabolol och limonen.

Potentiella fostereffekter

Studier om reproduktionseffekter av citrongräs har utförts på djur endast testa citral och myrcen. En brasiliansk studie som publicerades i juli 1998 numret av "brasilianska Journal of Medical and Biological Research" visade att endast vid mycket höga doser, 500 mg per kilo ökade myrcen graviditeten bortfallet och ökade andelen fosterskelettmissbildningar i Wistar råttor . Försenad utveckling som fördröjd ögonöppning och framtand utbrottet inträffade i utsatt avkomma. En annan brasiliansk studie, som publicerades i februari 1995 frågan om "toxikologi" fann en ökad frekvens av skelettmissbildningar samt hämmad fostertillväxt i Wistar råttor vid doser på 60 mg / kg. En ökad missfall hastighet inträffade även vid denna dos.

Potentiella maternella effekter

Citrongräsolja kan skada levern och magsäck. Den brasilianska studie som redovisas i "toxikologi" fann att maternell toxicitet framgår av minskad vikt också förekommit, även om en studie i "brasilianska Journal of Medical and Biological Research" 1998 konstaterades endast att lever- och njurvikter ökade hos vuxna råttor.

Andra biverkningar

Andra biverkningar av citrongräs yrsel, dåsighet, muntorrhet och ökad aptit. Allergiska reaktioner kan också förekomma. Citrongräs kan också sänka blodsockret och blodtryck. Eftersom myrcen kan störa cytokrom P450 leverenzymer, kan din kropp inte att kunna bryta ner mediciner väl, vilket kan öka deras effekter.

överväganden

Ämnen som citrongräs genomgå sällan mänsklig testning under graviditeten, eftersom biverkningar kan skada en växande fostret. Resultat från djurstudier inte alltid ger samma resultat som de som ses hos människa. Det säkraste man kan göra när man är gravid är att undvika potentiellt skadligt ämne, inklusive citrongräs.

Fördelarna med citrongräsolja

Citrongräs är en typ av gräs som växer naturligt i Indien, nu odlas i många delar av världen, däribland Kalifornien i USA. Citrongräs används ofta som ett aromämne i thailändska och indiska köket, men den primära användningen av citrongräs är som en eterisk olja utvinns ur torkat gräs, eftersom oljan har medicinska fördelar. Enligt naturresurser Industries, finns det två typer av citrongräs som används för citrongräsolja - Cymbopogon Flexuasus och västindiskt citrongräs. Båda oljekällor har fördelaktiga egenskaper.

antifungal

Citrongräsolja har visat sig vara ett medel mot svamp. Candidiasis är en vanlig svampinfektion som orsakas av Candida albicans svamp, enligt University of Maryland Medical Center. En orsak till jäst infektioner, är candida en stark svamp som lätt sprider sig. Forskare vid Federal University i Porto Alegre, Brasilien, testade styrka citrongräsolja mot flera stammar av Candida albicans. Resultaten av deras studie, som publicerades i februari 2008 frågan om den brasilianska Journal of Infectious Diseases, visar att citrongräsolja, och dess huvudkomponent citral, har starka svampdödande egenskaper som är effektiva mot stammar av Candida.

Anticancer

Citrongräsolja har visat sig ha anticanceregenskaper då de testas på djur. Forskare vid Indian Institute of integrativ medicin i Jammu, Indien, studerade effekterna av citrongräsolja på flera olika typer av cancerceller genom att injicera olja i kroppen hos möss som drabbades med cancer. Publicerad i 15 maj 2009 frågan om Kemisk-biologiska interaktioner, resultaten av studien visade att citrongräsolja uppvisade anticanceraktivitet genom att initiera apoptos eller celldöd av cancercellerna. Citrongräsolja var mest effektiv mot tjocktarmscancerceller och neuroblastom cancerceller.

avstötande Fördelar

Citrongräsolja har länge använts som en repellent och bekämpningsmedel. Enligt Environmental Protection Agency, var citrongräsolja först registrerades som ett bekämpningsmedel i 1962, när den användes i en formel för att stöta bort hundar och katter från trädgårdar och möbler. Det är nu ofta som ett insektsmedel, såsom citral komponent i oljan avskräcker myggor och andra insekter. Utgåvan i april 2002 av Phytomedicine rapporterar att när citrongräsolja sattes till kosmetika, uppvisade den insektsbortstötande egenskaper som var lika effektivt som kommersiella insektsmedel, hålla insekter borta i två till tre timmar åt gången.

Lemon Oil Vs. citrongräsolja

Citronolja och lemongrass oljor är eteriska oljor utvinns ur växter för sina helande fördelar. Även om båda typerna innehålla ordet "citron", de kommer från helt olika växter. Icke desto mindre är dessa oljor har ett antal liknande egenskaper och fördelar, såväl som vissa skillnader. Se en certifierad aromatherapist att lära sig att använda eteriska oljor på rätt sätt och kontakta din läkare innan du använder oljor för att behandla någon sjukdom.

växter

Citronolja kommer från Citrus limon träd, från skalet på samma citron frukt som vi äter. Citrus limon träd växa till 15 fot hög och tros ha sitt ursprung i Kina och sprida sig till Medelhavsområdet. Citrongräsolja, å andra sidan, extraheras från bladen av den Cymbopogon citratus växt, ett gräs som registreras spår historia till Indien.

Likheter

Även om de är från olika växter, citron och citrongräs oljor har många liknande egenskaper och användningsområden. De innehåller några av samma ingående ingredienserna: citral och citronellal aldehyder och limonen terpener. Citron och citrongräs båda har antibakteriella och antiseptiska egenskaper, vilket gör dem användbara för rengöring och bekämpa infektioner. Båda typerna tros förbättra immunförsvaret, men forskning behövs för att backa upp detta påstående. Citronolja används ofta i kosmetika för dess påstådda fördelar för huden. Det är tänkt att förbättra alla hudtyper men särskilt fet hud med sina sammandragande egenskaper. Citrongräsolja är också tänkt att förbättra fet hud specifikt. Båda oljor kompletterar lavendel och rosmarin eteriska oljor.

skillnader

Citron och citrongräs oljor skiljer sig på flera sätt också. Citronolja används för bugg bites, medan citrongräs används för att stöta bort insekter. Liksom citronsaft, är citron eterisk olja som ofta används för att övervinna vanliga sjukdomar, men du bör se din läkare innan du använder en eterisk olja. Citron används för halsont, hosta och bronkit, förkylningar och influensa, samt matsmältningsproblem som matsmältningsbesvär och gas. Citrongräs används för ömma muskler. Även båda typerna tros ge dig en mental boost, gör de det på olika sätt. Citron ökar ditt humör och mental klarhet och hjälper dig att känna pigg, medan citrongräs hjälper till att liva din sprit om du har huvudvärk eller är stressad. Citrongräs används också för att lägga glans till håret.

Bieffekter

Alla eteriska oljor kan orsaka biverkningar. Svälj inte dem och späda ut dem i vatten eller en transportör olja såsom druvkärneolja innan du använder dem till din hud. Sätt en liten mängd utspädd olja på huden för att testa för en reaktion innan du tillämpa den på ett stort område. Specifikt kan både citron och citrongräs oljor irritera huden. Citronolja kan göra huden känslig för solen. Du bör undvika citrongräsolja om du är gravid och inte använder den på spädbarn eller små barn.

Citrongräs & amp; cancer

National Cancer Institute rapporterar en förväntad 1,5 miljoner människor diagnostiserades med någon form av cancer i 2010 och sjukdomen var ansvarig för mer än 500.000 dödsfall år. Symptomen kan variera, beroende på vilka organ som drabbas, och behandling innebär vanligen kemoterapi, strålbehandling och kirurgi. Vissa naturliga livsmedel såsom citrongräs kan också hjälpa till att hantera sjukdomen. Men inte ta citrongräs eller andra kosttillskott utan att först rådfråga din läkare.

Egenskaper

Citrongräs, eller västindiskt citrongräs, är en lång, perenn aromatisk gräs, hemma i tropiska Asien. De färska och torkade bladen innehåller flyktiga oljor som består av föreningar såsom citral och myrcen som är ansvariga för sin enorma medicinska värde. Infusioner av bladen har använts traditionellt för att behandla en rad olika tillstånd, inklusive inflammation, svampinfektioner, sömnlöshet och högt blodtryck, rapporterar Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Den rekommenderade dosen varierar, baserat på din ålder och allmänna hälsa; din läkare kan avgöra vilken dos som är rätt för dig. Dessutom, som en kraftfull antioxidant, skyddar citrongräs celler mot de skadliga effekterna av instabila fria radikaler, som interagerar med DNA och proteiner av celler och skada dem, vilket leder till sjukdomar såsom cancer.

Anti-Cancer Roll

Lemongrass extrakt hämmar de tidiga faserna av levercancer hos försöksdjur och kan bidra till att minska utvecklingen av sjukdomen, enligt en studie som publiceras i September 2002 tidskriften Cancer Letters. En annan studie i oktober 2009 tidskriften grundläggande och klinisk farmakologi visar att citral finns i eteriska oljor av citrongräs hämmar tillväxten av bröstcancerceller i laboratoriet och inducerar apoptos eller programmerad celldöd, av cancercellerna. En kemisk förening som kallas isointermedeol, isolerad från vissa citrongräs arter, inducerar också apoptos av cancerceller, rapporterar Sloan-Kettering. Men dessa fördelar endast visat i laboratoriestudier, och det behövs mer forskning och kliniska prövningar.

Bieffekter

Citrongräs är i allmänhet säkra att använda, även om biverkningar såsom yrsel, muntorrhet, ökad aptit och ökad urinering har rapporterats i enstaka fall. Citrongräs kan också störa vissa cancermediciner, och höga doser av citrongräs eteriska oljor kan skada magen och levern slemhinnan, varnar Sloan-Kettering. Ta citrongräs under graviditet kan leda till fosterskador.

försiktighetsåtgärder

Den amerikanska Food and Drug Administration inte reglerar produktion och distribution av lemongrass tillskott; se till att produkten du tänker använda har testats för säkerhet och effekt. Ta reda på mer om tillverkaren av tillägget, och leta efter US Pharmacopeial Convention logotyp, som anger att det har passerat tillägg säkerhetstester. Tala med din läkare innan du använder citrongräs för att förebygga eller behandla cancer.

Do Färska citrongräs drycker Orsak Apoptos till cancerceller?

Du kan associera citrongräs med en uppfriskande glas smaksatt te eller en läcker South Asian måltid. Men denna ört har några överraskande egenskaper som kan en dag kunna utnyttjas för terapeutiska syften. Även citrongräs inte används för närvarande som en behandling i människor, tidiga laboratoriestudier tyder på att det kanske kan döda cancerceller genom att aktivera en process som kallas apoptos.

Definition av apoptos

I multicellulära organismer, är antalet och typen av celler i en vävnad eller ett organ hårt reglerad. Bromsa eller stoppa cellreplikation är ett sätt att begränsa antalet celler. Ett annat sätt är genom reglerat "självmord" av existerande celler. Denna process kallas programmerad celldöd eller apoptos. Det skiljer sig från nekros, där celler dör på grund av en akut skada. Istället celler aktiverar specifika molekylära signalerna som resulterar i kollaps av cellstrukturen, fragmentering av nukleärt DNA och cellmembranhaveri. Den döende cellen snabbt uppslukas av makrofager celler i immunsystemet.

Apoptos och cancer

Apoptos är en nyckelprocess som upprätthåller friska vävnadsfunktion. Under vår livstid, normala metaboliska processer eller miljömässiga exponeringar orsaka vissa celler skadas eller muterade. Dessa hänger vanligen avlägsnas genom programmerad celldöd eller apoptos, en process som orsakar ingen lokal inflammation och lämnar angränsande celler opåverkade. När denna regleringssystemet ändras, såsom genom en mutation, celler ansamlas på ett olämpligt sätt i vävnaden. Defekt apoptos är därför en orsak till tumörtillväxt och progression.

Citrongräs

Cymbopogon citratus är det vetenskapliga namnet för citrongräs anläggningen. Denna aromatiska tropiska gräs används som en ört för smaksättning av livsmedel och drycker i det asiatiska köket. Krossat, både gräs och doftande gula blommor producerar en lemony doft. Andra vanliga namn för anläggningen feber gräs, sereh, citroengras, te limon och Zacate limon. Anläggningen har också använts i traditionell medicin som en antiseptisk och används nu i den kosmetiska industrin.

Anticancer aktivitet av Lemon Grass

Under 2009, forskare vid Indian Institute of integrativ medicin rapporterade att en eterisk olja från citrongräs sorten Cymbopogon flexuosus kunde inducera apoptos i cancerceller. Lemon grass oljan var effektiva i att döda koloncancerceller, neuroblastomceller och promyelocytiska leukemiceller. Dessutom orsakade olje apoptos i två typer av solida tumörer i djurstudier. Tidigare studier vid Ben Gurion University of Negev i Israel uppgav att citral, en ingrediens i citrondoftande eteriska oljor, inklusive de från citrongräs västindiskt citrongräs, orsakar apoptos i tumörceller som odlas i laboratoriet.

Vilka är fördelarna med citrongräs och ingefära te?

Ingefära och citrongräs är två örter som du kan använda för att brygga te med flera möjliga hälsofördelar. Forskning på djur och i petriskålar har visat ingefära och citrongräs kan ha potential att minska risken för kroniska sjukdomar, inklusive cancer, men dessa effekter har inte verifierats i människa. Båda örter har antiinflammatoriska egenskaper, och ingefära har visat sig minska aptiten. Rådgör med din läkare innan du dricker ingefära och citrongräs te om du är gravid, ammar, tar mediciner eller vidta andra örter.

reducerande Inflammation

Både ingefära och citrongräs är anti-inflammatoriska örter. En artikel publicerad i "Journal of Medicinal Food" i 2005 noterar att ingefära delar samma egenskaper som icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, men har visat sig vara mer effektiva och har färre biverkningar. En studie som publicerades i "Mikrocirkulation" under 2010 visade att en förening som kallas citral finns i citrongräs hämmar bildningen av syra som orsakar inflammation. I studien, forskarna administrerade citrongräs till möss med inflammatorisk tarmsjukdom och fann att det minskade deras inflammation både på kort sikt, efter två veckor, och på lång sikt, efter sex månader.

Skydd med antioxidanter

En studie som publicerades i "Journal of Agricultural and Food Chemistry" 2005 fann att citrongräs innehåller antioxidanter. Antioxidanter fungerar genom att eliminera fria radikaler i kroppen, och konsumera antioxidantrika livsmedel och örter regelbundet kan sänka risken att utveckla flera kroniska sjukdomar. En studie publicerad i 2002 fann att ingefära har en mycket hög antioxidant innehåll jämfört med andra växter. I en studie från 2008 som publicerades i "fitoterapia" ingefära befanns skydda mot alkoholrelaterade levertoxicitet hos råttor på grund av dess antioxidanta egenskaper.

Ansträngningar viktminskning

I en studie publicerad i "Journal of Ethnopharmacology" 2007 råttorna administrerades en dos av citrongräs extrakt varje dag. Efter sex veckor hade de sänkt glukosnivåer, totalkolesterol, triglycerider, den dåliga LDL och VLDL kolesterolnivåer och ökade nivåer av goda HDL-kolesterolet. Effekterna av citrongräs te på lipidprofilen av människor är fortfarande okänd. Ingefära har visat sig minska aptiten, som skulle kunna spela en roll i att hjälpa dig att uppnå mål viktminskning. I en 2012 studie publicerad i "Metabolism," ginger sänkte födointag och känslor av hunger och samtidigt öka känslor av fullkomlighet hos män som konsumerade den, i jämförelse med kontrollgruppen som inte gjorde det.

Möjlig förebyggande av cancer

I en studie publicerad i "Cancer Letters" 2002 råttorna administrerades en cancerframkallande kemikalie som kallas diethylnitrosamine att ge upphov till cancer. De fick sedan citrongräs dagligen under 10 veckor, och det visade sig att minska antalet av tidig fas cancer orsakade lesioner och minskar DNA-skada. Men inte har verifierats effekterna av citrongräs på cancer hos människa och dess förmåga att förebygga cancer. In vitro, var en komponent i ingefära befunnits undertrycka tillväxten av sekundära tumörer orsakade av pankreas, njure, hud och lungcancer.

Citrongräs Oil för Acne

Huvud smörjmedel av citrongräs kommer från en process av ångdestillation från färsk och delvis torkade ut citrongräs. Den bärnstensfärgade och gulfärgad, citrus doftande olja som är utkrävs lagras sedan i behållare av rostfritt stål. Lemongrass ursprungligen odlas i Indien ensam, men nu utvecklas i andra länder av varierande klimat.

Där citrongräsolja kan hittas

Citrongräs Oil för Acne

Hundratals kosmetisk företag merchandise inkluderar citrongräs som en av dess komponenter. Denna olja kan hittas i allt från djur pest mördare till anti-svett produkter. Anledningen deodorant bär denna ingrediens är att citrongräsolja hjälper lindra överskott svettas. Detta är anledningen till ansiktsigenkänning rengöringsmedel som består av citrongräsolja är effektiva i kampen mot akne.

Citrongräsolja som ett rengöringsmedel

Citrongräs Oil för Acne

Acne orsakas av infektion som sätter in efter en finne brister som bildades av smuts, fett och olja på huden. Citrongräs olja kan läggas till ditt vatten när du bad att ta bort överflödig olja från huden. Blanda några droppar citrongräs olja med en halvfylld behållare med varmt vatten och applicera direkt på huden och akne bryta outs efter rengöring är ett mycket effektivt sätt att klara upp akne.

Citrongräsolja som en sammandragning

Citrongräsolja har en unik svampdödande, antimikrobiella och antiseptiska kemiska make-up som gör det möjligt att vara en fantastisk sammandragning. Med citrongräsolja i en toner eller rengöringsmedel det hjälper med åtdragning och åtstramande huden. När citrongräsolja fungerar som en sammandragning är det också är mycket aktiv i avtals porer under bildande av en barriär av hård vävnad under huden för att skydda mot skadliga ämnen som finns i atmosfären.

Stress är en viktig del av Acne

Citrongräs Oil för Acne

Genom att tillsätta några droppar i badet eller en diffusor kan citrongräsolja fungera som ett kraftfullt instrument i kampen mot stress. Även placera flaskan under näsan medan du långsamt andas in och andas djupt kan bidra till att lugna kroppen, lindra stress och spänningar. Denna andning metod är också användbar vid energizing en trött kropp. Ju mer uppmärksamma din kropp är, desto bättre kan klara ut akne.

Saker att undvika

Citrongräs Oil för Acne

När vitala oljor används, behövs bara en liten, eftersom de kan vara skadliga om alltför kraftfull ett program används. Citrongräsolja är inte annorlunda, och några droppar bör betalas ut för att undvika att skada din hud. Citrongräsolja ska aldrig intas såvida av din primärvårdsläkare, och bör användas med stor försiktighet om du är gravid eller ammar.

Namnen på växtbaserade mjällschampon

Många naturläkemedel för mjäll är ett bra alternativ till hårda, kemiskt baserade behandlingar som är tillgängliga kommersiellt. Växtbaserade anti mjäll schampo bör innehålla anti-svamp och antimikrobiella ingredienser, eftersom mjäll är många gånger orsakas av Malassezia svampen, enligt Mayo Clinic. Närande och fuktgivande medel är också nödvändigt att hjälpa till vid torrhet av hårbotten upplevs med mjäll. Alltid rådfråga din primära läkare eller hudläkare innan du använder lösningar som kan irritera huden och orsaka ytterligare skador.

Himalaya Gentle Clean

Himalaya Gentle Clean anti mjällschampo är en mild formel utformad för normalt hår som kan användas dagligen. Den innehåller tea tree eterisk olja, även känd botaniskt som Melaleuca leucodendron, som har anti-svamp och antibakteriella egenskaper och är känd för att vara effektiv för att behandla mjäll, enligt boken "Family Herbal - En guide till Living Life med energi, hälsa och vitalitet, "av herbalist Rosmarin Gladstar. Himalaya Gentle Clean schampo innehåller också centella och druvkärnor som främjar schampo antimikrobiella åtgärder. Dessutom innehåller det rosmarin, botaniskt känd som Rosmarinus officinalis, som fungerar som ett fuktande medel som också stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, säger Gladstar.

Jovees Timjan och Tea Tree

Jovees Timjan och Tea Tree anti-mjällschampo ger styrka och vitalitet till håret med dess terapeutiska örter för att bekämpa mjäll. Den innehåller en blandning av tea tree-olja, timjan, botaniskt känd som Thymus vulgaris, citron eller citrus Limonum och rosmarin, som alla kommer att stärka din hårbotten för att främja absorptionen av näringsämnen och kommer kämpa mot torr hårbotten och infektion. Blandningen av dessa örtextrakt ger också Jovees Timjan och Tea Tree anti-mjällschampo en citrus doft som är lugnande och söt.

Herbal Essences Ingen Flakin 'Way

Herbal Essences Ingen Flakin 'Way anti-mjällschampo innehåller gurka frukt och citrongräs extrakt tillsammans med phyrithione zink som bidrar till att bekämpa symptomen på mjäll, som inkluderar torrhet, flingor och klåda. Det är en Volumizing formel som kommer att undvika att skada håret.

Himalaya lugnande och fuktgivande

Himalaya Lugnande och återfuktande anti Mjällschampo är formulerad för skadat och torrt hår, vilket gör det mer hälsosamma och hanterbar. Den innehåller tea tree olja, druvkärnor, indisk SARSAPARILL och aloe vera.

Himalaya Volym och Bounce

Himalaya volym och Bounce är speciellt framtagen för platt och fett hår för att ge den studsa och volym. Den innehåller helig basilika och dess oljeinnehåll tea tree bidrar till att bekämpa mjäll. Den innehåller också Soapberry, känd botaniskt som shepherdia canadensis, som är ansvarig för att hjälpa lägga volym till håret.

Behöver du extra energi för ett parti eller annan kvällsarrangemang? Här är hur man tar en energigivande bad.

Instruktioner

1 Du har tillbringat en lång, tröttsam dag arbetar på kontoret eller ta hand om barnen och allt du vill göra är att glida mellan ark av din bekväm säng och blunda. Tyvärr har du en viktig kväll händelse att närvara och du vill se och känna ditt bästa. Vad är ett snabbt sätt att ZAP att trötthet och återuppliva dig för uppgiften framåt? En energigivande bad, naturligtvis!

2 Om du inte har tid att ta en tupplur innan den stora händelsen, är en energigivande bad ett snabbt sätt att vitalisera din kropp och själ. Det viktiga är att bada själv i ett hav av energigivande doft du har skapat genom att lägga till eteriska oljor till badkaret. Du kan sedan luta dig tillbaka och andas in kärnan i energigivande eteriska oljor. Du kommer att bli förvånad över hur rätt dofter kan ge dig förnyad energi.

3 För att förbereda för energigivande bad, besöka din lokala hälsokostaffär eller hälsokost marknaden för att köpa de nödvändiga eteriska oljor. Fyra eteriska oljor som är kända för att vara särskilt energigivande är pepparmint, citrongräs, rosmarin, och grapefrukt. Köpa någon eller alla av dessa att hålla i handen hemma när du behöver en explosion av energi. Ibland bara öppna flaskan och andas in doften kan hjälpa dig att vakna upp när du känner dig trött.

4 När du är redo att ta din energigivande bad, samla några mjuka fluffiga handdukar och huvud till badkaret med energigivande eteriska oljor i handen. Rita badvattnet till en höjd som är bekvämt för dig. Använd en pipett för att lägga till sju droppar av din valda eterisk olja i badvattnet. Använda en enda energigivande eterisk olja eller någon kombination av de fyra som behagar dig. Tillsätt alltid de eteriska oljorna till vattnet efter att du har fyllt badkaret eftersom oljorna kan avdunsta snabbt. Innan glider ut i havet av energigivande vatten, slå på vissa livlig musik för att ytterligare stärka dig. Som du koppla av i din doftande, energigivande bad, andas in den friska doft och feell själv komma till liv.

5 När du klättrar ut ur badkaret och torka dig med dina mjuka badlakan, chef till köket. Ät en hög proteinhalt mellanmål såsom ett ägg, jordnötssmör på fullkorn kex, eller en kopp yoghurt utan tillsatt socker för att ytterligare öka din energinivå. Undvik enkla kolhydrater eller socker som kan orsaka blodsockersvängningar som gör din känsla ännu mer trött.

6 Nu när du har haft din energigivande bad och en proteinhalt mellanmål, bör du känna utvilad och redo att gå. Njut av kvällen!

Mitt ansikte är Hot & amp; Flusher Efter att ha ätit

Varm mat och varma drycker fylla magen med värme, men kan också spola ansiktet. Ansiktsrodnad händer när blodkärlen nära ytan av huden vidgas. Ibland är spolningen åtföljdes av en känsla av värme i ansiktet, följt av svettning. Mediciner och social ångest kan orsaka rodnad, men ofta initiativtagare är vad du äter.

Mat Triggers

Gemensamma kök baserade skulden för ansiktsrodnad efter att ha ätit inkluderar kryddig livsmedel som framställts med varm paprika, ingefära, curry, och ibland stora mängder vitlök och lök. Hög kalori, kan hög Carb livsmedel också vara att skylla eftersom de tar mycket energi att bränna och spika blodsockernivåer, vilket resulterar i vidgade blodkärl och ett rött ansikte. Dessa livsmedel innehåller söta godsaker, pasta och bröd som innehåller raffinerat vitt mjöl.

Dryck Triggers

Kända kärl dialators inkluderar koffeinhaltiga varma drycker, såsom kaffe, te och kakao. Kontrollera om din örtte eller energidryck innehåller kava, som kan orsaka rodnad. Alltför söta, koffeinhaltiga läskedrycker kan också framkalla en ansikts flamma upp. Undvik spolning av varma drycker genom att låta dem svalna lite innan suga. De histaminer och tyramines i jästa alkoholdrycker, såsom öl, vin och sherry, även är ökända anstiftare av varma, röda ansikten, speciellt på kinderna och näsan. Däremot kan alla alkoholhaltiga drycker vidga ansikts blodkärl.

Mat allergier

Om ditt ansikte blir röd efter att ha druckit läsk eller äta livsmedel som innehåller aspartam, kan du vara känslig för detta socker substitut. Andra livsmedelstillsatser som kan utlösa den allergiska reaktionen av rodnad innefattar smakförstärkare natriumglutamat - MSG - och konserveringsmedel natriumnitrat och sulfiter. Sulfiter förekommer naturligt i vissa livsmedel och är en biprodukt av öl och vin jäsningsprocess, men kan tillsättas för att hindra mögeltillväxt och öka skärpa. Granska förpackningar etiketter för att se om sulfiter och chilesalpeter listas i rökt eller köttkonserver, frysta räkor, desserter, stekt mat och flaska salladsdressingar och såser.

Kylning Foods och Libations

Alternativa koffein drycker med koffeinfria sorter eller örtteer. Så kallade "vita" alkohol, såsom vodka och gin, kan minska ansikte rodnad, särskilt om de konsumeras med vatten eller en låg socker eller sockerfria blandare. Kom ihåg att all alkohol kan framkalla rodnad. Kylning mat inkluderar sallad och spenat, meloner, björnbär, blåbär och körsbär. Mint, citrongräs, dragon, rosmarin och timjan anses kyla örter.