XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

choklad center allergireaktion

Choklad, rapningar och avkopplande matstrupen

Om hänge i choklad ger dig smärta i bröstet tillsammans med en släng av rapningar, kan du ha gastroesofageal reflux, även känd som GER, den medicinska termen för halsbränna. Gastroesophagel refluxsjukdom, eller GERD, är en mer allvarlig form av GER. Halsbränna uppstår när muskeln mellan magen och matstrupen - röret som leder från munnen till magsäcken - inte stanna väl tillsluten, så att magsyra att komma in i matstrupen. För att befria er från syran, svälja dig oftare, vilket ökar rapningar, förklarar MayoClinic.com. Choklad kan slappna av i muskeln ventil, kallad den nedre matstrupen sphincter eller LES, vilket refluxsymtom.

orsaker

Forskare från University of Michigan Health System funnit att choklad tycks öka produktionen av seratonin, en signalsubstans som finns i cellerna i tarmen och i hjärnan. Frisättning av seratonin kan orsaka uppmjukning av LES, vilket leder till GER. Fynden presenterades vid 2001 Digestive Diseases Week möte i Atlanta.

symptom

Besvären av GER inte variera beroende på vilken felande mat du åt. Återflöde från choklad skapar samma symptom som återflöde från någon annan orsak. Du kanske känner en brännande smärta i bröstet eller magen, samt ha en bitter eftersmak i munnen eller på baksidan av halsen. I vissa fall orsakar reflux en torr hosta och astmaliknande symptom.

mediciner

2001 University of Michigan studie fann att en anti-illamående medicin, granisetron, kan blockera seratonin produktionen i tarmen, minskar LES avkoppling. Ge granisetron med choklad minskade antalet uppstötningar förekomster i en 30-minutersperiod, och det minskade också den tid det tog för syranivåer i matstrupen minskar. En studie publicerad i "American Journal of Digestive Diseases" 1975 fann att ge betanekol med choklad minskade relaxation av ringmuskeln. Bethanechol både stärker LES och ökar magen rörlighet, flytta mat genom tarmen snabbare, vilket också minskar risken för reflux, rapporterar Beth Israel Deaconess Medical Center.

livsstils~~POS=TRUNC

Om du inte är villig att ge upp choklad men vill minska effekterna av GER utan att ta medicin, kommer vissa livsstilsförändringar hjälpa. National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer föreslår återstående upprätt i tre timmar efter din sista måltid, gå ner i vikt och att höja sängens huvudända 6 till 8 inches. Rökning kan också öka LES avslappning och uppstötningar. Inte äter för mycket, särskilt om du är överviktig eller har ett diafragmabråck. En diafragmabråck är ett tillstånd där den övre delen av magen, där den fäster till matstrupen, rör sig över membranet genom hiatus, en öppning i ett ark av muskel som skiljer bröstkorgen från buken. En fullständig måltid ökar trycket att bukfettet eller ett diafragmabråck platser på LES och ökar GER.

Har varm choklad lindra magbesvär?

Olika varianter av varm choklad kan bidra till att lugna en orolig mage, beroende på orsaken till tillståndet. Vissa naturläkare rekommenderar mörk choklad för vissa typer av stomachaches. Varma drycker gjorda med mjölk kan också vara lugnande. Om du har en orolig mage, rådfråga din läkare innan du försöker några huskurer.

Mörk choklad

All choklad innehåller flavonoider, en rik antioxidant som kan hjälpa till att skydda dig från vissa sjukdomar och sjukdomar. Mörk choklad innehåller ofta mer flavonoider än sin mjölkchoklad motsvarighet, men det beror på hur chokladen bearbetades. Vissa läkare som Dr Mehmet Oz, rekommenderar mörk choklad för att påskynda mage. Du kan också lindra ont i magen orsakad av bakterier, såsom matförgiftning, med mörk choklad.

Mjölk

Om magont är ett symptom på matsmältningsbesvär eller halsbränna, kan mjölk lindra symtomen. Mjölk eller yoghurt kan bidra till att minska syror som orsakar halsbränna och magbesvär. Varm mjölk är också ett hem botemedel för att hjälpa till med halsbränna och matsmältningsbesvär. Om du inte är laktosintoleranta, överväga att göra din varm choklad med mjölk i stället för vatten för magbesvär. Men i vissa människor, kan mjölk orsaka uppsvälldhet, illamående och andra gastrointestinala problem.

rekommendationer

Använd mörk varm choklad mix för att få mest nytta. Inte bara mörk choklad hjälper till att lugna en orolig mage, men det har också en rad andra potentiella hälsofördelar. Mörk choklad kan skydda dig från hjärtsjukdomar på grund av flavonoider bekämpa fria radikaler skador på cellerna. Mörk choklad bidrar också till att sänka blodtrycket och det onda kolesterolet. Försök att använda en varm choklad som innehåller mest kakaohalt.

andra behandlingar

Även varm choklad kan hjälpa till att lindra din magbesvär, det finns andra mer vanliga, naturläkemedel för en stomachaches. Enligt University of Maryland Medical Center, många hälso- och sjukvårdsexperter rekommenderar ingefära för illamående och forskning stöder användning. Drick ginger ale att lugna en orolig mage. Peppermint kan också hjälpa till att lindra vissa former av illamående. Ät pepparmynta eller dricka pepparmintste. Salta snacks, såsom kex eller pretzels, kan också bidra till att lösa din mage.

Choklad och vitaminer

Sedan dess upptäckt över 2000 år sedan av gamla Meso-American kulturer, har choklad varit vårdas som en läcker och högt uppskattad delikatess. Medan choklad typiskt hyllas som en ohälsosam dessert, vissa typer av choklad är förvånansvärt näringsrik. Choklad framställs från små frön kallade cacao frön, som ger choklad med ett brett spektrum av vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra närings föreningar.

vitaminhalten

Trots sitt rykte som en ohälsosam överseende, choklad faktiskt har en överraskande rikt näringsinnehåll. Den innehåller spår av flera grundläggande vitaminer, inklusive vitamin C, A, E och D. Choklad innehåller också mineraler järn, fosfor och koppar. Choklad med mjölk innehåller högkvalitativt protein, kalium, magnesium och kalcium.

antioxidant innehåll

Förutom vitaminer och mineraler, kan choklad också fungera som en utmärkt källa till antioxidanter. Enligt Hershey Center for Health and Nutrition, jämfört med andra växter, kakaobönor har några av de högsta koncentrationerna av en antioxidant grupp som kallas flavonoler. Hershey Center for Health och Nutrition visar att en bar av mörk choklad innehåller ännu mer antioxidanter än andra flavonol rika livsmedel, bland annat blåbär, grönt te och rödvin.

typer

De tre huvudsakliga typer av choklad är mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Enligt Hershey Center for Nutrition and Health, medan mjölkchoklad är den mest populära typen i USA, har mörk choklad den högsta näringsvärde. Enligt MayoClinic.com, anledningen vilar med mörk choklad är hög kakaohalt. Den genomsnittliga kakaohalt av mörk choklad är 45 till 80 procent. Mjölkchoklad innehåller typiskt 5-7 procent medan vit choklad innehåller ingen. Vit choklad är därför inte betraktas som en betydande källa till antioxidanter.

fördelar

Enligt MayoClinic.com kan flavonoler finns i choklad hjälper till att förhindra cellskador från fria radikaler, som tros vara en riskfaktor i hjärtsjukdom. Enligt Hershey Center for Health and Nutrition, studier visar att äta mörk choklad kan bidra till att minska högt kolesterol och blodtryck, och öka blodflödet till hjärtat och blodkärlen. Att äta choklad kan också bidra till att förbättra din kognitiv funktion. Enligt Hershey Center for Health and Nutrition, kan innehållet kakao i choklad bidra till att förbättra ditt humör och vässa din mentala fokus genom att öka din hjärna försörjning av serotonin och endorfiner, och genom att öka mängden syre och blodflödet till hjärnan.

Varning

Även om choklad har några närings meriter, bör du ändå konsumera choklad med måtta. Enligt MayoClinic.com, många kommersiella chokladprodukter innehåller stora mängder socker, fett och tillsatta kalorier som kan vara ett problem om du tittar på din vikt. Choklad innehåller också höga halter av koffein. Enligt Hershey Center for Health and Nutrition, kan choklad innehålla någonstans mellan 25 mg och 40 mg koffein. För att få mest nytta av choklad, rekommenderar MayoClinic.com äta högst tre uns av choklad per dag.

Mörk choklad & amp; Diabetes

Mörk choklad är annorlunda än mjölkchoklad. Det är inte bara färgen eller smaken. Mörk choklad är kemiskt annorlunda än mjölkchoklad, eftersom det inte innehåller mjölkfastämnen och vanligtvis inte har en hög andel av socker. På grund av låg sockerhalt, inte mörk choklad inte spika blodsocker hur andra sötsaker och godis gör, vilket gör det en acceptabel som en tillfällig söt för diabetiker.

Diabetes

Diabetes är en kronisk sjukdom som kännetecknas av höga nivåer av socker i blodet, enligt National Center for Biotechnology Information. Insulin, ett hormon som utsöndras av bukspottkörteln, används för att inleda glukos från blodet in i cellerna som ska brännas för energi. När du har diabetes kroppen producerar för lite insulin eller ingen alls eller inte använder den på rätt sätt. Detta ökar mängden av socker eller glukos i blodet, vilket kan leda till högt blodtryck, stroke, hjärtinfarkt, förlust av syn, njurskada och perifer kärlsjukdom.

insulin~~POS=TRUNC

De goda nyheterna för choklad fans är att mörk choklad har kopplats till förbättrad insulinkänslighet och minskat motstånd. En studie publicerad i 2005 i "American Journal of Clinical Nutrition" fann att mörk choklad förbättrad insulinkänslighet hos friska studiedeltagare. Författarna rekommenderade större studier för att bekräfta detta fynd. Förbättringen i insulinkänslighet kan bidra till att förhindra uppkomsten av diabetes, men du måste också äta mörk choklad som inte har genomgått behandling som tar bort flavonoider eller överäta mörk choklad, som kan öka ditt kaloriintag och leda till viktökning.

Förebyggande

Forskarna presenterade en genomgång av 21 studier på konferensen av American Heart Association i 2011. De länkade förbättrad hälsa av blodkärl och nivåer av det goda kolesterolet, samt minskade nivåer av dåligt kolesterol, till konsumtion av mörk choklad kakao De teoretiserade att dessa fördelar kan hjälpa till att förhindra uppkomsten av diabetes. Den varnade dock att studierna var begränsade.

Flavonoider och diabetes

Forskare publicerad information i "Hypertension," Journal of American Heart Association, under 2010, vilket tyder på att mörk choklad kan bidra till att minska högt blodtryck, som drabbar cirka 67 procent av amerikanska vuxna med diabetes. Studierna tyder på att flavonoider i mörk choklad kan vara användbar både i förebyggande och hantering av hypertoni när de används med måtta.

söt Snack

Mörk choklad inte spika blodglukosnivåer så dramatiskt som andra söta snacks. Enligt GlycemicIndex.com databasen har Dove mörk choklad ett glykemiskt index på 23. Livsmedel med lägre nummer har en reducerad effekt på blodsockret. I jämförelse, har en rå äpple ett glykemiskt index på 40 och en banan har 45.

Gör Choklad Orsak en gallblåsa attack?

Gallblåsan är en liten säck under levern som lagrar galla. Vanliga sjukdomar i gallblåsan inkluderar gallsten och kolecystit, en inflammation i gallblåsan. Kost och födoämnesallergier kan påverka din gallblåsan, särskilt om du redan har en gallblåsan tillstånd. Även om ingen specifik forskning har kopplat choklad till gallblåsan attacker, kan fet mat som choklad vara en potentiell trigger. Rådgör med din läkare innan du gör några kostförändringar.

gallblåsan sjukdom

När du har en gallblåsan sjukdom är en akut episod av inflammation som kallas en gallblåsa attack. Under en gallblåsa attack, du känner smärta eller ömhet när den övre högra sidan av buken vidrörs. Ibland utvecklar smärta efter vissa livsmedel äts normalt fet mat. En gulfärgning av hud eller gulsot, kan också förekomma under en gallblåsa attack. Illamående, kräkningar och aptitlöshet är andra tecken på en gallblåsa attack eller sjukdom.

Choklad

Choklad tros vara en potentiell gärningsman utlösa en gallblåsa attack, även om ingen forskning länkar specifikt choklad till gallblåsan attacker. Choklad och andra livsmedel med hög fetthalt kan orsaka inflammation i gallblåsan hos vissa personer, enligt hemsidan Netdoctor.co.uk. Forskning som publiceras i 1990 i "Archives of Internal Medicine" fann att kvinnor med sjukdomar i gallblåsan var mer benägna att äta ohälsosam mat, som spannmål, potatis, kött, fetter och oljor. Mer forskning sedan dess har bekräftat att kosten spelar en roll i sjukdomar i gallblåsan.

Gallblåsan och näringslära

Vissa förändringar i din kost kan bidra till att minska symtomen på en gallblåsa attack, enligt University of Maryland Medical Center. Din läkare kan testa dig för födoämnesallergier, som ibland kan utlösa gallblåsan attacker. Ät mat högre i B-vitaminer och järn, såsom fullkorn och mörka, bladgrönsaker. Livsmedel högre i antioxidanter som frukt och grönsaker kan också bidra till att minska gallblåsan symptom. Lägga till mer fiber till din kost rekommenderas också. Undvik rött kött, raffinerad mat och alkohol. Transfettsyror som finns i ett antal livsmedel, inklusive choklad, bör också undvikas.

Forskning

Forskning har specifikt knuten en kost rik på fett till en ökning av sjukdomar i gallblåsan. En longitudinell studie storskalig publiceras i "Annals of Surgery" år 2008 undersökte 44,524 amerikanska män från 1996-2002 och regelbundet bedömt deras intag av mättat fett. Under forskning, var 2350 gallsten fall rapporterats. Den största risken för gallstenssjukdom sågs i de män som åt långkedjiga mättade fetter de vanligaste. Choklad är ofta hög i mättat fett och det kan man dra slutsatsen att choklad bör undvikas baserat på denna studie.

Mörk choklad och serotonin

Serotonin är en signalsubstans som påverkar humör. En sådan sinnesstämning störning är depression, som är en medicinsk störning som påverkar sinnet och kroppen. Denna sjukdom är inte ett tecken på svaghet, men är en kronisk sjukdom som ibland kräver långtidsbehandling med medicinering och rådgivning. En annan störning i hjärnan som påverkas av serotonin är tvångssyndrom, eller OCD. Det finns flera sätt att påverka nivåerna av serotonin i hjärnan. Mörk choklad är en som många finner njutbart.

Roll Serotonin

Serotonin är en signalsubstans som syntetiseras från en aminosyra proteinmolekyl kallad L-tryptofan. Neurotransmittorn kan hittas i tarmväggen, stora blodkärl och det centrala nervsystemet. I hjärnan det fungerar att reglera upphetsning, temperaturreglering, humör, aptit, sömn och smärta. I avsaknad av serotonin, blir ditt beteende aggressiv. Läkemedel som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare används för att behandla depression genom att öka mängden serotonin i det extracellulära utrymmet, vilket positivt påverkar humör.

Mörk choklad och mjölkchoklad

Skillnaden mellan mjölk och mörk choklad är baserad på bearbetning av kakao och ingredienserna tillsätts. Att kallas mörk eller bittersöt choklad, måste den innehålla minst 35 procent eller mer kakaomassa, essensen av kakaobönor. Ju högre mängden sprit, desto lägre procentandel av socker. Mörk choklad kan variera så mycket som 84 procent kakaomassa. Den amerikanska Food and Drug Administration kräver att mjölkchoklad har 10 procent eller mer kakaomassa. Mjölk eller grädde tillsätts för att mjuka upp eller maskera smaken av vätskan.

Effekter av mörk choklad

Mörk choklad har många hälsofördelar, bland annat sänka blodtrycket, sänka kolesterolnivåer och förbättra blodflödet till hjärnan och hjärtat. Dessa fördelar kan härledas från flavanol antioxidanter som finns i den mörka chokladen. Mörk choklad ökar också mängden av serotonin i hjärnan, enligt Diana Walcutt, Ph.D., vid PsychCentral. Eftersom mörk choklad ökar serotonin i hjärnan, forskare undersöker möjligheterna att det kan öka mängden serotonin i tarmen, vilket skulle stärka immunförsvaret. Walcutt varnar att innan du tar tag i ett uns av mörk choklad, bör du lägga ner glas mjölk ni skulle dricka med det. På grund av den kemiska reaktionen mellan de två, dricka mjölk med mörk choklad kommer att minska några fördelar din kropp kommer att få från choklad.

För mycket av det goda

Även om det finns fördelar med att öka din serotonin nivåer, kan du också få för mycket choklad eller för mycket serotonin. Walcutt varnar att alltför mycket mörk choklad kan orsaka komplikationer för migrän, öka viktökning och leda till njursten och halsbränna. Du kan också få för mycket serotonin i kroppen, vilket leder till biverkningar såsom gastrointestinala störningar, ångest och sömnlöshet, enligt Stephen M. Stahl, MD, Ph.D., av Clinical Neuroscience Research Center i San Diego och Institutionen för psykiatri vid University of California i San Diego.

5 saker du behöver veta om choklad och Cancer

Choklad innehåller antioxidanter som kan avvärja cancer
Är choklad faktiskt bra för oss? Juryn är fortfarande ute, men det kan vara. Choklad härrör från kakaobönor, som också är rikt på flavonoider - en familj av substanser som verkar som antioxidanter. Dessa kan skydda våra celler från oxidativ skada. Det är en utbredd uppfattning att fria radikaler, som bildas från oxidationen, har förmågan att förändra cellernas DNA, förvandla dem till cancerceller. Antioxidanter hjälpa till genom att sopa upp fria radikaler, förhindra denna typ av skadan.

Den forskningsstudie som gör choklad verkar ännu mer tilltalande
Forskare från Lombardi Comprehensive Cancer Center vid Georgetown University finslipat in på ett ämne i kakao kallas pentamer procyanidin (pentamer) som kan andas lovande antiodidantegenskaper. I labbet, Robert B. Dickson, PhD och hans team isolerade pentamer och testade den på bröstcancerceller se hur de skulle reagera. De fann att pentamer föreningar kunde inaktivera vissa proteiner i cancercellerna och hindrar dem från att dela sig ytterligare. Även om denna studie är verkligen lovande, är det okänt om detta fenomen kan replikeras i humanstudier. Denna preliminära studie-en av flera att följa finansierades av Mars Incorporated, ett företag som tillverkar choklad godis.

Inte bara någon choklad passar räkningen
Chokladen vi äter inte görs helt enkelt från kakaobönor; det finns andra ämnen i det, av vilka de flesta inte anses ha antiodidantegenskaper. I själva verket kan vissa komponenter, såsom mjölken i mjölkchoklad sorter, faktiskt minska mängden tillgängliga antioxidanter som tillhandahålls av kakao. Mörk choklad som innehåller minst 70 procent kakao är ett utmärkt val, eftersom mer kakao sötsaken innehåller, desto mer antioxidanter det kommer att ha.

Helt enkelt lägga till choklad till din diet är inte tillräckligt
Om du lägger till någon mat till din vanliga kost utan att ta bort något, är slutresultatet att du kommer att gå upp i vikt. Även om vi inte är säker på att det finns en koppling mellan choklad och bröstcancer, vi är medvetna om en sannolik samband mellan bröstcancer och viktökning. Sedan 1 ½ uns av choklad (en normalstor bar) innehåller ungefär 210 kalorier och 13 gram fett, måste du finjustera din kost för att se om du kan passa alla kalorier utan att orsaka din vikt att stiga.

Andra livsmedel är mycket mer lovande för förebyggande av cancer
En sak du absolut inte vill göra är att avstå från näringsrika livsmedel som frukt och grönsaker för att ha en chokladkaka varje dag. Hittills vet vi att djupt färgade vegetabilier som björnbär, spenat och apelsiner är rika på antioxidanter, har mycket färre kalorier och inget mättat fett i jämförelse med choklad.

Koffein i choklad Vs. Kaffe


Koffein finns i både choklad och kaffe. Det är den mest använda antidepressiva läkemedel i världen, säger Johns Hopkins Bayview Medical Center.

Kaffe

Amerikanska vuxna får de flesta av deras koffein från kaffe - en källa med stora mängder, rapporterar Johns Hopkins Bayview Medical Center. Sex uns av bryggt kaffe har cirka 60 fler milligram koffein än samma mängd bryggt te och 12 uns av soda och 90 milligram mer än 1,5 uns av mjölkchoklad.

Choklad

Choklad innehåller minimala mängder av koffein jämfört med 100 milligram som finns i endast sex uns av bryggt kaffe. En 6-ounce glas chokladmjölk, 1,5 uns av mjölkchoklad och en 6-ounce kopp choklad alla innehåller koffein, men ofta mindre än 10 milligram. Mörk choklad innehåller 30 milligram per 1,5 uns.

jämföra Varumärken

Kaffe innehåller mycket mindre koffein om det är omedelbar eller koffeinfritt, säger Johns Hopkins Bayview Medical Center. Sex uns av snabbkaffe innehåller cirka 70 mg koffein. Samma mängd koffeinfritt innehåller bara 4 milligram. Nio choklad kyssar ta 9 milligram koffein, enligt Hersheys, medan sju Rolos ger bara 3 milligram.

Användande

Kakaobönor - bearbetas till choklad - och kaffebönor - mark för kaffe - är naturligt odlade källor av koffein. Medan koffein påverkar alla på olika sätt, kan det leda till en liten ökning av blodtrycket och vakenhet, säger Johns Hopkins Bayview Medical Center.

effekter

Som med alla läkemedel, en del blir beroende av koffein, säger Johns Hopkins Bayview Medical Center. Återkalla symptom är trötthet, huvudvärk och irritation. Hög konsumtion kan orsaka nervositet, magbesvär och ångest.

Varför Choklad Orsak hjärtat att hoppa över ett beat?

Hjärtklappning, inklusive en känsla av att hjärtat har hoppat över ett beat, men inte nödvändigtvis allvarlig, kan skrämma dig. De har en mängd olika orsaker, inklusive choklad, eller mer specifikt, en del av föreningarna i choklad. Mörk choklad ger antioxidanter som inte finns i mjölkchoklad eller vit choklad. Det ökar också arteriella blodflödet, minskar risken för blodproppar, och ökar kemikalier i hjärnan som kan förbättra ditt humör. Oljesyra, en mättad fett som finns i mörk choklad, minskar LDL, det dåliga kolesterolet, enligt University of Michigan Health System.

om choklad

Choklad kommer från den torkade, jästa bönor av ett träd som kallas Theobroma cacao. Bland andra ämnen, innehåller choklad stimulantia koffein, teobromin och fenyletylamin samt magnesium och tryptofan. Koffein ger stimulerande effekt på kaffe som hjälper till att hålla dig alert. Teobromin utlöser onormal hjärtrytm, enligt NYU Langone Medical Center. Fenyletylamin delar en kemisk relation med amfetamin, olagligt som en stimulantia. Men spelar koffein huvudrollen i att framkalla hjärtklappning.

Choklad och koffein

Kemikalier som produceras av kroppen skickar signaler längs nerverna till dina celler och kroppsvävnader. Denna process hjälper utlösa fördelningen av kemikalier - även kallade näringsämnen - transporteras i hela kroppen under matsmältningen. Koffein blockerar kemikalie som signalerar dess fördelning. Som ett resultat, fortsätter koffein är full effekt i hela kroppen. Eftersom koffein fungerar som ett stimulerande, när den når ditt hjärta, utlöser koffein frisläppandet av andra kemikalier som ökar hjärtmuskelsammandragningar och din puls, enligt en artikel av biologen Neal J. Smatresk, dekan för College of Science vid universitetet of Texas at Arlington, publicerades i februari 1999 frågan om "Scientific American" tidskrift.

Forskning

Art Pollard, grundare och chef Choklad Maker av Amano Choklad Företag, rapporterar att medan alla choklad innehåller koffein, har mörk choklad mest. Ju högre mängden kakao i choklad, desto större är dess koffeinhalt. Enligt Amano, ett pund av 90 procent mörk choklad innehåller ungefär 816 milligram koffein. Medan de flesta människor kan inte äta så mycket i ett sammanträde, innehåller även ett uns cirka 102 milligram koffein, eller ungefär lika mycket som att dricka en 8 uns kopp bryggkaffe. En studie som publicerades i augusti 2004 frågan om "BioMed Central Kardiovaskulära sjukdomar" noterade att äta choklad utlöste hjärtklappning hos patienter med kända episoder av sjukdomen.

Överväganden och varningar

För människor är särskilt känsliga för effekterna av koffein, även en liten dos, som den mängd som finns i choklad, kan skapa ett problem, enligt Amano och Cleveland Clinic. Om du har hjärtklappning i samband med choklad, anser avstod. The Cleveland Clinic rekommenderar att personer med dålig hälsa, eller de som har hjärtproblem, begränsa deras koffeinintag. Om du har frågor eller frågor, kontakta sjukvårdspersonal.

Varför är choklad orsakar sår på min tunga?

Sår som utvecklas på tungan efter att ha ätit choklad är mest sannolikt relaterade till en allergisk reaktion. Cankerskav är den vanligaste typen av sår som kan bilda från en choklad allergi. Andra vanliga allergiska utslag inkluderar nässelfeber och atopisk dermatit. Choklad kan innehålla en eller flera mycket allergisk livsmedel, såsom mjölk, soja, nötter, jordnötter eller vete som kan utlösa en allergisk reaktion, enligt University of Maryland Medical Center. Du kan också ha en allergi mot kakaobönor, den viktigaste ingrediensen i alla chokladprodukter.

Cankerskav

Cankerskav kan vara resultatet av en födoämnesallergi, inklusive en allergi mot choklad. Cankerskav är små, grunda sår som utvecklas på mjuk vävnad, till exempel på tungan, inre läppen och tandköttet. Dessa sår kan bli mycket smärtsamma, vilket gör att du undvika att äta och prata. De är vanligtvis rundade eller ovala och identifieras av en gul center och en röd kant. De kan orsaka stickningar och klåda. Cankerskav brukar gå bort inom en till två veckor. Om sår fortsätter längre än två veckor, gör en tid hos din läkare eller tandläkare.

Nässelfeber

Hives är en vanlig hudreaktion från en födoämnesallergi. American Academy of Allergy, Asthma and Immunology konstaterar att bikupor kan utvecklas var som helst på kroppen och höjs, röda welts. Hives inte utgör någon risk för ytterligare komplikationer, om de bildas i halsen. Hives i halsen kan orsaka din luftvägarna blockeras, vilket begränsar din förmåga att andas. Om du misstänker att bikuporna är utslag som bildas på tungan, kontakta din läkare. Hives kan vara ett tecken på en allvarlig allergisk reaktion.

Kontakta atopisk dermatit

Kontakta atopisk dermatit är en allergisk reaktion som sker på huden där huden kommer i direkt kontakt med en viss substans. Denna allergi tillstånd kommer att orsaka sår att utvecklas överallt där choklad berör din hud. Allergisk kontaktdermatit kan orsaka finne-liknande blåsor bildas på tungan och i munnen som är extremt kliande och kan orsaka skrämma om den inte behandlas.

andra symptom

Om du är allergisk mot choklad eller en eller flera av ingredienserna i chokladprodukten, kan du utveckla andra symptom såsom pipande andning, illamående, diarré, kräkningar, hudutslag, nästäppa och en snabb puls, enligt University of Maryland Medical Center.