XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

choklad allergi

Tecken på en choklad allergi

Sann allergi mot kakao är sällsynt. Troligtvis en allergi eller intolerans mot andra ingredienser i choklad eller choklad desserter, såsom soja eller mjölkprodukter, som orsakar symptom. Du kan också vara känsliga för naturliga kemikalier i choklad. Choklad allergiska symptom kan visa inom några minuter eller inom några timmar efter att du äter choklad, och kan variera från utslag till andningssvårigheter. Svåra symtom kräver akutvård.

misstänkta Ingredienser

Tecken på en choklad allergi

Även choklad som inte innehåller nötter kan göras på maskiner som används för att tillverka produkter som innehåller nötter. Märkningen bör göra dig uppmärksam på detta. Choklad godis och desserter innehåller ofta soja, mejeriprodukter, gluten, majs eller majssirap, livsmedelsfärger och aromer, som alla kan orsaka problem hos personer som lider av allergi eller intolerans mot dessa ingredienser. Choklad kan även innehålla nickel och ofta innehåller spårdelar kackerlackor, som umgås runt kakaobönor. Naturliga kemikalier i choklad, däribland koffein, kan också orsaka problem.

Klåda och utslag

Tecken på en choklad allergi

Födoämnesallergier, inklusive choklad allergi, orsakar vanligen nässelutslag, en ojämn röda, kliande utslag, och ezcema, en platt, torr, kliande utslag. Öronen, munnen eller ändtarmen kan klia. Huden kan visas rött.

luftvägssymtom

Tecken på en choklad allergi

En torr hosta, nysningar och rinnande eller fyllda upp näsa är vanliga symptom på födoämnesallergi. Ring 911 om luftvägssymtom vända allvarliga, såsom svårt att andas.

gastrointestinala upprör

Tecken på en choklad allergi

Choklad allergi, liksom alla födoämnesallergier, kan störa matsmältningssystemet, vilket resulterar i halsbränna, magont, illamående, kräkningar eller diarré. Du kan också uppleva en udda smak i munnen.

huvudvärk

Tecken på en choklad allergi

En känslighet för ett av de naturliga kemikalier i choklad, såsom koffein, teobromin, fenyletylamin och tyramin kan orsaka huvudvärk. Choklad är en av de livsmedel som människor som upplever migrän uppmanas att undvika.

svåra symtom

Tecken på en choklad allergi

En allvarlig choklad allergi kan utlösa anafylaxi, ett tillstånd som kan bli livshotande. Tecken på anafylaxi kan innefatta väsande andning eller andnöd, bröstsmärtor, panik, förvirring, en svag puls, yrsel, och svullnad i mun, tunga eller svalg till den grad att det stör svälja eller andas. Om du eller någon annan av allvarliga symptom, få akut hjälp.

För många är choklad inte bara en behandling, det är en nödvändighet. Choklad är en känd humör lifter och har även hyllats för sina hjärtat friskt fördelar. Men om du är bland den grupp som är allergiska mot choklad, måste du veta vad som kan hända om du äter det.

En sann choklad allergi?

De goda nyheterna för många är att en sann allergi mot kakao (choklad) är faktiskt ganska sällsynt. Många reaktioner på choklad, i själva verket resultatet av ingredienserna eller tillsatser i choklad, inklusive majssirap, mjölk, lecitin, nötter, smakämnen, gluten och färgämnen.

symptom

En allergi mot choklad och / eller kakao kan presentera följande symtom: huvudvärk, halsbränna, klåda, utslag, andningssvårigheter, nässelutslag och förvirring.

astmaattacker

Människor som lider av astma kan vara känsliga för kakao eller andra ingredienser i choklad, och uppleva ett astmaanfall.

Kemikalier

Koffein, teobromin och phenlethylamine är vet att orsaka huvudvärk och humörsvängningar hos vissa individer. Dessa ingredienser förekommer naturligt i choklad och är inte faktiskt en allergi men en reaktion på de kemikalier.

The Good och dyra choklad

Högre kvalitet choklad orsakar i allmänhet färre allergiska reaktioner. Ju renare choklad, mätt genom mängden av kakaomassa och kakaosmör, desto mindre chans av äkta choklad allergi.

Roliga fakta

Konsumenterna spenderar mer än $ 7.000.000 dollar årligen på choklad och chokladrelaterade produkter.

Kan Choklad orsaka svullnad i leder?

Det är en udda händelse om efter att ha ätit choklad du plötsligt inser att lederna är svullna, men det kan finnas ett samband. Om du är allergisk mot choklad, kan du utveckla ledsvullnad och smärta i olika delar av kroppen. Om du märker att ledsvullnad är ett gemensamt resultat från att äta choklad, sluta konsumera alla produkter som innehåller choklad tills du kan utvärderas av en läkare och en allergolog. De flesta choklad allergier orsaka milda till svåra symtom, som varierar från person till person.

choklad Allergi

En äkta choklad allergi är en immunreaktion, eller överkänslighet, kakao. Kakao är den viktigaste ingrediensen som gör chokladprodukter och är gjord av fröna från kakaoträdet. Fröna fermenterade, rostat och målet för användning i matlagning. Kakao har sitt ursprung i Centralamerika, men nu odlas i de flesta tropiska klimat globalt. För att din tillstånd att betraktas som en allergisk reaktion, måste din kropp producerar immunoglobulin E-antikroppar, eller IgE. Antikroppar är sjukdomsbekämpande medel som vanligtvis kämpa mot smittsamma organismer. Immunglobulin E antikroppar endast skapas under en allergisk reaktion.

ledsvullnad

Ledsvullnad från en choklad allergi kan visa upp timmar efter att du har ätit chokladprodukten. Under en allergisk reaktion, de IgE-antikroppar utlöser mastceller för att producera histamin i mjuka vävnader. Histamin är en normal kemikalie som finns i kroppen, men under en allergisk reaktion, stora mängder orsaka problem. Histamin som frigörs i de mjuka vävnaderna mellan lederna kommer att orsaka inflammation och svullnad. Det övertryck som bygger mellan de två ben ert gemensamma orsakar smärta i det området.

Hänsyn

Även om det är möjligt att ha en allergi mot kakao, de flesta fall av choklad allergier relaterade till andra ingredienser i de flesta chokladprodukter, såsom mjölk, ägg, soja, jordnötter och nötter. Dessa typiska ingredienser anses vara några av de vanligaste livsmedel som orsakar allergiska reaktioner. Om du har en känd allergi mat, måste du läsa etiketten för varje chokladprodukten innan konsumerar det.

Behandling

Behandla svullnad i lederna från en choklad allergi börjar med att genomgå allergitester. Allergitester innebär injicera huden med olika misstänkta allergener, såsom kakao, mjölk och mutter proteiner. Om din hud blir inflammerad och röd, är du allergisk mot detta ämne. Om diagnosen en choklad allergi, måste du eliminera choklad och någon mat som innehåller kakao.

Hudutslag Från choklad

En hudutslag som resulterar från att äta eller röra choklad är en reaktion i immunförsvaret kakao eller andra ingredienser i chokladprodukten. En av de vanligaste biverkningarna efter att ha ätit choklad är hudutslag. Människor med en överkänslighet på huden kan utveckla inflammation efter att ha kommit i direkt kontakt med choklad. Om du har en allergi mot kakao eller någon av de andra ingredienser som finns i chokladprodukten, kan du uppleva nässelfeber eller eksem. Rådgör med din läkare om du får utslag efter att ha förtärt choklad.

choklad Allergi

Även om det är ovanligt, är det möjligt att bilda en allergisk reaktion mot choklad, enligt Health Care Information. Vissa choklad innehåller mjölk, soja, nötter eller jordnötter, som har en stor mängd allergener som kan utlösa en allergisk reaktion. Under en allergisk reaktion, att immunsystemet inte fungerar och inte inser att en av ingredienserna är säker. Kroppen reagerar som om det är under attack och börjar producera antikroppar och andra kemikalier för att avvärja ämnet, enligt MayoClinic.com.

Matallergi Utslag

En allergisk reaktion mot choklad kan producera olika typer av utslag. Den vanligaste inkluderar nässelfeber, eksem och allmän inflammation. Enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, vart och ett av dessa utslag orsakar inflammation och svår klåda. En födoämnesallergi utslag kan behandlas med ett oralt antihistamin eller utvärtes steroid krämer. Rådgör med din läkare innan du försöker självmedicinera.

Contact Dermatitis

Kontaktdermatit är inflammation i huden som inträffar efter att röra ett visst ämne. EczemaNet säger din hud kan vara känslig för ingredienserna i choklad och när du rör den, fungerar den som hudirriterande som leder till en lokal allergisk reaktion. Kontaktdermatit är också vanligen orsakas av tomater, citrusfrukter och vissa parfymer.

symptom

Lindriga symptom på kontakteksem inkluderar fläckar av röda, kliande och fjällande hud som kan bränna eller sting vid beröring, enligt EczemaNet. Om kontakt med choklad fortsätter kan huden sekret, spricka, skala och erfarenhet extrem torrhet. Fläckar av hårt, läderartad hud kan utvecklas där huden som påverkats. Om du har en allvarlig reaktion, kan din hud blåsor och svälla omedelbart med en intensiv brännande känsla.

Hänsyn

MayoClinic.com varnar för att en hudutslag som nässelfeber kan vara en av de första tecknen på en allvarlig allergisk reaktion. En allvarlig allergisk reaktion bildar snabbt efter att ha ätit choklad och bildar andra symtom såsom andningssvårigheter, pipande andning och yrsel. Om dessa symtom utvecklas, ring 911.

Kan mörk choklad orsaka allergiska reaktioner?

Choklad ger ett bra exempel på varför det är ibland svårt för läkare att korrekt diagnostisera en allergi. Ett stort antal amerikaner kommer att säga, med varierande grad av ånger, att de är allergiska mot choklad. Men sant allergier mot kakao själv, choklad huvudkomponent, är kliniskt sällsynta. Förklaringen ligger i de olika ingredienser som finns i de flesta chokladprodukter, inklusive mörk choklad.

Allergier och känsligheter

Hos vissa personer, särskilda livsmedel orsaka en rad biverkningar. Med en sann matallergi, din kropp misstag ett protein i den felande mat som ett hot. Ditt immunförsvar reagerar genom attackera den upplevda infektion med svar inklusive antikroppar och histaminer, som orsakar en rad obehagliga effekter. Livsmedel kan också utlösa obehagliga reaktioner som inte inbegriper immunsystemet, som kallas känslighet eller intolerans. Intolerans är i allmänhet mindre allvarlig än allergier, även om de fortfarande kan vara anmärkningsvärt smärtsamt eller obekvämt.

ren choklad

Ren choklad kommer från kakaobönor, frön av en liten tropiskt träd. De fermenterade, torkas och sedan rostas för att göra choklad. Choklad två primära komponenter, kakao och kakaosmör, vanligen separeras som en del av tillverkningsprocessen. Kakao innehåller choklad aktiva ingredienser, inklusive stimulantia koffein och teobromin, och dess smakföreningar. Kakaosmör är det fett som ger ren choklad dess rikedom och konsistens. Allergier mot ena eller det andra är sällsynta, men kända. Du kan också vara intolerant av koffein eller teobromin, vilket skulle ge en negativ reaktion.

Mörk choklad Produkter

Kommersiell mörk choklad innehåller en mängd tillsatser för att förbättra dess konsistens, smak, hållbarhet, hanteringsegenskaper och lönsamhet. Många av dessa är kända för att vara antingen allergener eller vanlig intolerans triggers. De bästa märkena bara lägga socker, sojalecitin och vanilj, men lägre kvalitet mörk choklad kan innehålla mjölkprodukter, soja eller ägg härrörande lecitin, gelatin och majssirap eller andra sötningsmedel. Korskontaminering på fabriken kan också resultera i spårmängder av ägg, nötter, jordnötter, gluten eller andra allergener. Lägre kvalitet mörk choklad innehåller också en mängd olika emulgeringsmedel, konserveringsmedel och antioxidanter som kan orsaka reaktioner hos känsliga individer.

Diagnos

Det kan vara svårt för din läkare eller allergolog att skilja mellan en sann choklad allergi och en känslighet för choklad ingredienser. Det kräver vanligtvis ett flertal tester för att få en känsla för vilka ingredienser kan vara att skylla, och att kontrollera dem. En sann choklad allergi ger en reaktion med rent icke-alkaliserade kakao, men tål olika ingredienserna kan ta lång tid att spika ner exakt. Om du är verkligen choklad allergiska, kanske du kan äta låg kvalitet kommersiell choklad godis. Om du reagerar på tillsatserna, kanske du kan äta bättre kvaliteter av ren choklad.

Varför är choklad orsakar sår på min tunga?

Sår som utvecklas på tungan efter att ha ätit choklad är mest sannolikt relaterade till en allergisk reaktion. Cankerskav är den vanligaste typen av sår som kan bilda från en choklad allergi. Andra vanliga allergiska utslag inkluderar nässelfeber och atopisk dermatit. Choklad kan innehålla en eller flera mycket allergisk livsmedel, såsom mjölk, soja, nötter, jordnötter eller vete som kan utlösa en allergisk reaktion, enligt University of Maryland Medical Center. Du kan också ha en allergi mot kakaobönor, den viktigaste ingrediensen i alla chokladprodukter.

Cankerskav

Cankerskav kan vara resultatet av en födoämnesallergi, inklusive en allergi mot choklad. Cankerskav är små, grunda sår som utvecklas på mjuk vävnad, till exempel på tungan, inre läppen och tandköttet. Dessa sår kan bli mycket smärtsamma, vilket gör att du undvika att äta och prata. De är vanligtvis rundade eller ovala och identifieras av en gul center och en röd kant. De kan orsaka stickningar och klåda. Cankerskav brukar gå bort inom en till två veckor. Om sår fortsätter längre än två veckor, gör en tid hos din läkare eller tandläkare.

Nässelfeber

Hives är en vanlig hudreaktion från en födoämnesallergi. American Academy of Allergy, Asthma and Immunology konstaterar att bikupor kan utvecklas var som helst på kroppen och höjs, röda welts. Hives inte utgör någon risk för ytterligare komplikationer, om de bildas i halsen. Hives i halsen kan orsaka din luftvägarna blockeras, vilket begränsar din förmåga att andas. Om du misstänker att bikuporna är utslag som bildas på tungan, kontakta din läkare. Hives kan vara ett tecken på en allvarlig allergisk reaktion.

Kontakta atopisk dermatit

Kontakta atopisk dermatit är en allergisk reaktion som sker på huden där huden kommer i direkt kontakt med en viss substans. Denna allergi tillstånd kommer att orsaka sår att utvecklas överallt där choklad berör din hud. Allergisk kontaktdermatit kan orsaka finne-liknande blåsor bildas på tungan och i munnen som är extremt kliande och kan orsaka skrämma om den inte behandlas.

andra symptom

Om du är allergisk mot choklad eller en eller flera av ingredienserna i chokladprodukten, kan du utveckla andra symptom såsom pipande andning, illamående, diarré, kräkningar, hudutslag, nästäppa och en snabb puls, enligt University of Maryland Medical Center.

Kan Choklad göra min astma värre?

Om du är allergisk mot choklad, eller vanliga ingredienser som finns i choklad, äta det kan göra din astma värre. Astma är ett resultat av inflammation och svullnad i lungorna som begränsar dina luftvägar, vilket leder till andnöd, väsande andning, hosta och bröstsmärtor. Eftersom de flesta allergiska symptom är resultatet av inflammation i mjuka vävnader i hela kroppen, kan äta choklad göra din astma värre. Om du märker att äta choklad orsakar dina astmasymtom öka, sluta äta alla livsmedel som innehåller choklad tills din läkare kan bedöma dig.

choklad Allergi

En choklad allergi uppstår när du äter choklad som innehåller vanliga allergiframkallande ingredienser. Du kan vara allergisk mot kakao, mjölk, soja, ägg, jordnötter eller nötter som är vanligt förekommande i de flesta chokladvaror, enligt MayoClinic.com. Vad händer under en allergisk reaktion är att immunförsvaret gör misstaget att reagera till proteinerna i vanliga chokladingredienser som om de var farliga. Denna reaktion gör att kroppen att attackera proteiner med antikroppar och histamin, som orsakar inflammation i mjukvävnad.

astmatisk reaktion

Histamin som produceras i den mjuka vävnaden i lungorna orsakar inflammation och svullnad att ske. När dina lungor blir svullna, är din förmåga att andas normalt begränsad. Detta orsakar en högfrekvent ljud som bildas när du andas in och andas ut och kan utlösa kronisk hosta. Om din astma är värre efter att ha ätit choklad, bör du delta i allergitester för att identifiera vilka ingredienser som orsakar inflammation i lungorna.

Identifiering

En av de mest effektiva sätten att identifiera allergener är med allergitestning. American Academy of Allergy, Asthma and Immunology konstaterar att blodprover och hud-pricktest är de vanligaste typerna av allergitestning. Din allergolog kommer att ta de proteiner som är mest sannolikt utlöser symtomen och injicera en liten mängd under huden. Om förekomst av proteinerna orsakar inflammation och rodnad i huden, du är allergisk mot detta ämne. Ett blodprov används för att identifiera om ditt blod producerar immunglobulin E-antikroppar när proteiner införs i blodet.

Förebyggande

När väl diagnosen med en specifik födoämnesallergi, måste du ta bort dessa livsmedel från din diet. Ta bort dessa ingredienser från din kost kan förhindra ytterligare astmaanfall. Om diagnosen en kakao allergi, kan du inte äta något som innehåller kakao, såsom varm choklad, chokladkakor och chokladkaka.

Kan choklad påverka din puls?

De goda nyheterna: choklad kan vara till nytta för ditt hjärta och hjälper till att hålla ditt hjärta att pumpa i god takt. Denna fördel är dock beroende på mängden och typen av choklad du konsumerar och din totala kroppsvikt. Med måtta, låg sockerhalt, kan mörk choklad vara en frisk del av din vecka - inte dagligen - balanserad kost.

Generellt Heart-hälsoeffekter

En starkt hjärta kräver friska artärer och vener, de fartyg som cirkulerar blod till hjärtats kammare och hela kroppen. En studie publicerad i 2007 i "Circulation" Journal of American Heart Association, konstaterar att choklad är rik på antioxidanter som kallas flavonoider, som kan bidra till att sänka blodtrycket. Dessutom är dessa antioxidantföreningar hjälper till att vidga blodkärlen och minska risken för blodplack och hårdnande i artärer. Balanserad blodtryck i kombination med elastiska blodkärl bidrar till att minska belastningen på hjärtat och hålla pulsen frisk.

Koffein och hjärtfrekvens

Som te och kaffe, kakaobönor innehåller naturligt koffein. University Health Service på University of Michigan noterar att koffein, en naturlig stimulant läkemedel, kan utöva en effekt på det centrala nervsystemet i upp till sex timmar. I måttliga doser, upp till 250 mg eller två 6-uns portioner av kaffe, kan det få dig att känna mer alert. Koffein orsakar en ökad hjärtfrekvens, kroppstemperatur, blodtryck, blodsocker och blodflödet. För mycket koffein kan leda till yrsel, lågt blodsocker, muskelryckningar, illamående, diarré, törst, irritabilitet och sömnlöshet. En 1,5-ounce servering av mörk choklad ger dig 20 mg koffein, medan en 1,6-ounce servering av mjölkchoklad innehåller 9 mg. Därför skulle du behöva äta en hel del choklad för att få stimulerande effekterna av koffein.

choklad Allergi

Vissa individer kan ha en negativ reaktion på choklad på grund av kemikalier såsom teobromin, som finns naturligt i kakao. World Allergy Foundation konstaterar att födoämnesallergier kan leda till anafylaxi, ett tillstånd där kroppen reagerar genom att gå in i chock, vanligtvis orsakar låg hjärtfrekvens, lågt blodtryck och oregelbunden hjärtrytm. Du kan också uppleva astma, svullnad och hudutslag. En allergisk reaktion mot choklad eller andra livsmedel kan vara livshotande; omedelbart söka läkarvård.

Typer och mängd choklad

Hjärtfrekvensen påverkas av kroppsvikten. Överskott pounds kan sätta press på dina kärlväggarna och öka blodtrycket och hjärtfrekvensen, som du hjärtat arbetar hårdare för att pumpa blod till kroppen. Därför kan äta för mycket kalori tät choklad leda till viktökning och påverka din hjärthälsa negativt. Mjölkchoklad tenderar att vara högre i fett och socker och lägre antioxidanter än mörk choklad. En nio-årig studie bland svenska kvinnor som publicerades i 2010 i American Heart Association Journal "Circulation: Hjärtsvikt" fann att medelålders och äldre kvinnor som hade i genomsnitt en till två portioner per vecka av antioxidant-rik choklad hade en 32 procent lägre risk att utveckla hjärtsjukdom. Men de som åt en portion per dag eller mer inte längre hade hjärtskyddande fördelarna med choklad.

Carob är en arom som liknar choklad i smak och konsistens. Den har något fler kalorier än choklad, men det har också mindre fett och inget koffein. Johannesbrödskidor växer på tropiska träd i Medelhavet. Kapseln innehåller massa och oätliga frön. Liknande kakao, som behövs för att tillverka choklad, är johannesbrödskidor torkas, rostas och mals till ett fint pulver som används för att göra chips.

näringsämnen

Ett uns av osötad johannesbröd har 151 kalorier, 9 gram fett, inget kolesterol, 30 mg natrium, 16 gram kolhydrater, 1 gram fiber och 10 gram socker. Osötad choklad som johannesbröd ofta ersätter, har 140 kalorier, 15 gram fett, inget kolesterol, 7 mg natrium, 8 gram kolhydrater och inget socker per uns. Carob används som ett substitut för choklad av personer med en choklad allergi, eller av dem som vill ha en låg fetthalt alternativ till choklad.

Kolesterol

Det är viktigt att hålla din konsumtion av mättade fetter, transfetter och kolesterol så låga som möjligt, enligt Food and Drug Administration. Livsmedel med höga halter av kolesterol kan orsaka fetthaltiga avlagringar visas i dina artärer, vilket kan leda till hjärtsjukdomar. Mayo Clinic rapporterar att kroppen gör alla kolesterol den behöver. Medan osötad och sötade johannesbrödchips innehåller inget kolesterol, kan recept med johannesbröd har lagt kolesterol. En varm johannesbröd dryck liknar varm choklad, mjölk, johannesbröd, honung och vaniljextrakt, har 20 mg kolesterol.

fetter

De flesta vuxna bör konsumera 44 till 78 gram av det totala fettet dagligen. Vid 9 gram totalt fett per ounce, har carob 14 procent av det rekommenderade kost intag (RDI) av fett och mer än 40 procent av din RDA av mättat fett. Carob kan vara lägre fetthalt jämfört med choklad, men det är fortfarande relativt hög i fett. Fett är en koncentrerad energikälla som innehåller mycket kalorier per gram. För mycket mättat fett och transfetter kan leda till höga blodkolesterolnivåer och en ökad risk att utveckla kranskärlssjukdom.

Socker

Det finns inga socker läggs till Carob när den bearbetas. Men mängden av naturligt förekommande socker per portion av johannesbröd - 2 ½ tsk. - Är fortfarande en betydande mängd. De flesta amerikanska kvinnor bör förbruka högst 6 tsk. socker per dag. Män bör begränsa sin sockerintag till 9 tsk. en dag, enligt American Heart Association.

fördelar

Johannesbröd, vilket är en källa för olösliga fibrer, kan hjälpa lindra matsmältningskanalen och minska diarré. Carob innehåller magnesium, kalcium, järn, fosfor och vitaminerna A, B och D. En 2001 studie av forskare vid University of Potsdam i Tyskland visade att efter att ha ätit 15 gram johannesbröd dagligen under åtta veckor, studiedeltagare med måttligt högt kolesterol såg deras kolesterolnivåer minskar med 7 procent.

Choklad intolerans hos barn

Choklad är en favorit för många barn, ofta i samband med semester, födelsedagar och andra festligheter. Chokladprodukter innehåller ofta många ingredienser, av vilka några kan vara till nytta, men som många kan utlösa en negativ reaktion eller intolerans. Mat intolerans och allergier är vanligare hos barn och kan feldiagnosticeras andra tillstånd och sjukdomar. Om du märker symptom hos ditt barn efter att hon äter choklad eller andra livsmedel, kontakta din läkare, dietist eller allergi specialist om möjliga orsaker och lösningar.

matIntolerance

Intolerans mot vissa livsmedel är mycket vanligt bland barn och förblir relativt vanliga i vuxen ålder. Livsmedelsintolerans liknar födoämnesallergier, med den skillnaden ofta att vara i graden av symtom. Intolerans ger ofta mindre allvarliga symptom än allergiska reaktioner. Följaktligen är matintolerance svårare att diagnostisera eftersom det kan härma andra villkor, såsom lindriga infektioner, trötthet och matsmältningsbesvär. Diagnostisera matintolerans kompliceras ytterligare av det faktum att barn har svårt med att beskriva symtom och kommunicera sina besvär.

Problem med choklad

Intolerans mot choklad är särskilt vanligt bland barn eftersom chokladprodukter innehåller ofta en mängd olika ingredienser som utlöser gastrointestinala problem och låg kvalitet allergiska reaktioner. Vanliga ingredienser i chokladprodukter innefattar kakao, socker, mjölk, gluten, koffein, nötter, karamellfärg och andra tillsatser. Följaktligen kan det inte vara kakao i choklad som orsakar ditt barn frågor; snarare kan det vara svampar eller toxiner i samband med nötter, eller en intolerans mot mejeriprodukter, enligt boken "Modern Nutrition. Funktionell Approach" Dessutom är det möjligt att ditt barn är intoleranta mot mer än en ingrediens. Koffein och hög majssirap också vanligt ge symtom hos barn.

Symtom på matIntolerance

Symtom på choklad intolerans variera från mild till svår, beroende på de ingredienser som är inblandade. Lindriga symptom inkluderar hudutslag, gastrointestinala besvär, illamående, flatulens, trötthet, huvudvärk, hosta och rinnande näsa, enligt boken "Public Health Nutrition." Allvarligare symtom är nässelutslag, andnöd, yrsel, brännande känsla i halsen, svullnad i munnen och runt ansiktet, ångest, beteendeproblem, kräkningar och diarré. Om du barn verkar förvirrad eller desorienterad eller har svårt att andas, kontakta läkare omedelbart.

rekommendationer

Förståelse vilken komponent av choklad orsakar ditt barn ångest är viktigt och kan åstadkommas med allergitestning. Om nötter är problemet, till exempel köpa choklad som är nöt-fri och inte gjort tillsammans med produkter som innehåller nötter. Om mejeriprodukter är problemet, köpa mörk choklad med en hög andel av kakao. Om kakao är problemet, sedan överväga andra sötsaker med honung, Stevia eller andra naturliga sötningsmedel. I allmänhet, desto mörkare choklad, desto mer kakaopulver som den innehåller.