XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

chanca piedra biverkningar

Hur man använder Chanca Piedra för Lever Hälsa

Levern är en den största inre organ och funktioner för att filtrera blodet, rensning det av miljögifter, avfall, kemikalier och patogener. Den spelar också en viktig roll i glukos lagring, kolesterol balans, matsmältningsenzymproduktion och energiomsättning. Chanca Piedra, som också är känd som Phyllanthus niruri, är en ört växt som har sitt ursprung i Amazonas regnskog. Denna ört tros ha flera medicinska fördelar inklusive avgifta levern, ta bort skadliga partiklar och minskar inflammation i kroppen. Detta hälsa tillägg används för att främja lever hälsa. Dess fördelar har inte slutgiltigt testats så inte ta Chanca piedra utan överinseende av din läkare.

Steg 1

Diskutera dina lever hälsoproblem med din läkare och dietist. Din läkare kan avgöra om några symptom du upplever beror på en underliggande leversjukdom. Diskutera också ändringar i din kost och ta växtbaserade kosttillskott såsom Chanca piedra som kan bidra till att upprätthålla lever hälsa.

Steg 2

Köp Chanca piedra från en hälsokostaffär. Noggrant läsa ingredienser för att se till att detta supplement inte innehåller något du kan vara allergisk eller känslig för. Läs också anvisningarna för doseringsinformation.

steg 3

Dricka Chanca piedra te. Brygga herbal genom att bringa 3 till 4 koppar av filtrerat vatten till en koka. Sedan tillsätt 1 msk. torkad Chanca Piedra. Låt dra i 15 minuter, avlopp och dricka under hela dagen. Upprepa så ofta som rekommenderas på produktetiketten.

varningar

  • De aktiva kemiska beståndsdelar av Chanca piedra är ännu inte fastställt och ytterligare forskning behövs. Därför, biverkningar och interaktioner av denna örtmedicin är ännu inte helt känd. Om du upplever några biverkningar, sluta använda Chanca piedra och informera din läkare. Dessutom, inte använda denna eller andra växtbaserade kosttillskott utan rekommendation av din läkare om du har leverproblem eller andra hälsoproblem.

tips

  • Andra användningsområden för Chanca piedra ört inkluderar att bistå i att ta bort skadliga partiklar och gifter ur kroppen, hjälper till att avgifta njurarna och levern, smärtlindring, minska inflammation, medhjälp digere och främja en sund menstruation hos kvinnor.

Saker du behöver

  • Chans piedra te tillägg
Chanca Piedra & amp; Dess effekt på njurarna

Naturligt i Amazonas regnskog, Chanca Piedra, som betyder "sten breaker" på spanska, har använts av många kulturer som ett botemedel för njursten. Forskning på fabriken i Tyskland, Brasilien och Indien har funnit det en effektiv behandling för njur hälsa och andra stora hälsoproblem, inklusive högt blodtryck, gallsten och diabetes.

Njursten behandling

Njursten är fyndigheter av mineraler och sura salter som bildas inuti njuren när urinen blir koncentrerad och mineraler kristallisera. En medlem av Phyllanthus släktet har Chanca Piedra använts i Brasilien, Peru och andra länder som en behandling för att bryta upp njursten och som ett botemedel mot urinvägsinfektion. Växtens blad, stjälkar och rötter har biologiskt aktiva ämnen som arbetar för att upplösa njursten, Phyllis A. Balch, en certifierad närings konsult, skriver i "Recept för Herbal Healing."

Forskning

Efter att ha gett Chanca piedra till mer än 100 personer med njursten, tysk läkare, Wolfram Wiemann fann att 94 procent av dem tas bort sina stenar inom två veckor. Annat än kramper under passagen av stenarna, orsakade Chanca piedra inga biverkningar, enligt forskningen. Baserat på dessa resultat, Weimann slutsatsen att anläggningen erbjuder ett botemedel för njursten. Ytterligare studier i Brasilien funnit att kemikalier i Chanca piedra hålla kalcium kristaller och kristaller av kalciumoxalat kommer in njurceller, skriver Balch.

Gallsten Behandling

Förutom dess användning vid behandling av njursten, har läkare i Sydamerika används Chanca Piedra, som också odlas i Bahamas, södra Indien och Kina, som en behandling för att upplösa gallsten - härdade avlagringar av mag vätska som kan bildas i din gallblåsan. Forskning i Indien har funnit att anläggningen främjar optimal gallblåsan och leverfunktion. Sydamerikanska läkare har använt Chanca piedra för att behandla diabetes och forskare vid Toyama University i Japan har isolerat en förening i Chanca piedra som kan användas för att behandla högt blodtryck. Dessutom har anläggningen använts som ett diuretikum, smärtstillande medel, aptit stimulator och matsmältningen.

Administreringssätt

Medan den traditionella metoden för att inkorporera Chanca piedra i terapi för att rensa njursten eller som ett allmänt stärkande innefattar förbereder det som ett te, Chanca piedra, även känd under sitt ayurvediska namn Phyllanthus, används i tablett- och tinktur form. Företag som tillverkar tinkturer av anläggningen sälja produkten som Chanca piedra eller Quebra Pedra sitt namn på portugisiska. Vissa apotek i Brasilien har extrakt av växten.

kontraindikationer

Trots dess användning i sydamerikanska medicin, bör du kontakta din läkare innan du tar extrakt av växten eftersom det kan ge kontraindikationer med läkemedel som förskrivs för hjärtsjukdomar och diabetes. På grund av sin förmåga att hjälpa till att befria kroppen av överflödigt vatten kan långvarig användning av Chanca Piedra störa medicinska tillstånd där tar vätskedrivande ämnen som inte rekommenderas. Trots dessa problem har det inte funnits några rapporter om toxicitet eller biverkningar hos studiedeltagare som har riktats att använda Chanca piedra för upp till tre månader.

Chanca Piedra Fördelar

Chanca Piedra, även kallad stenbrytare, är en liten årlig ört hemma i Amazonas regnskogar och andra tropiska områden över hela världen. Ursprungsbefolkningen i Amazonas har en lång historia av att använda hela Chanca piedra anläggning för en rad olika hälsofrämjande syfte.

näringsmässiga fördelar

Chanca Piedra är en rik källa till många fytokemikalier, inklusive limonen, flavonoider, glykosider, alkaloider, lupeol, quercetin, rutin och saponiner. Fytokemikalier är potenta antioxidanter föreningar som finns i växter, som bidrar till att bekämpa och förebygga sjukdomar hos människor. På grund av den antioxiderande aktiviteten av fytokemikalier, hjälper Chanca piedra också för att förhindra fri radikal-inducerad skada på dina celler och DNA. Chanca Piedra har antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper och fungerar både som en mage, lever och njure tonic samt en Digestive stöd och smärtstillande medel, vilket betyder att den bidrar till att minska smärta, enligt Phyllis Balch, i sin bok "Recept för Nutritional Healing . "

populära användningsområden

Chanca Piedra används främst för lever, njurar och urin villkor och utan tvekan mest känd som en växtbaserade behandling för njur- och gallblåsan stenar, säger Rain-tree.com. Lever villkor att det har traditionellt används för att behandla anemi, hepatit, gulsot och levercancer. Urin förhållanden påstods att behandla inkludera cystit och urinvägsinfektioner. Dessutom forskare vid Central Drug Research Institute of Lucknow i Indien såg förbättringar i lipid- och kolesterolnivåer i försöksdjur som gavs Chanca Piedra. Örten kan också bidra till att behandla diabetes och flera studier har rapporterat blodsockernivåer reducerades signifikant i mänskliga försökspersoner som fått Chanca Piedra extrakt.

Ytterligare purported Fördelar

Chanca Piedra används också för att bekämpa bakterie- och virusinfektioner och påstods att förebygga och behandla förkylningar, influensa, herpes och HIV. Ytterligare traditionella användningsområden för Chanca piedra inkludera behandling av astma, bronkit, kolik, diabetes, diarré, dysenteri, feber, hypertoni, gulsot, malaria, muskelspasmer, prostitis, sexuellt överförbara sjukdomar och vaginit, och stimulering av menstruation. Men dessa användningsområden bygger främst på anekdotiska rapporter och inte solid vetenskaplig bevis.

försiktighetsåtgärder

Chanca Piedra säljs i koncentrerad flytande extrakt, kapslar och tabletter, och du kan göra hela anläggningen till en te. Inga tecken på toxicitet har rapporterats från Chanca piedra; emellertid kan örten interagera med vissa läkemedel såsom diuretikum, diabetisk och blodtryckssänkande läkemedel. Det kan också ha livmoderstimulerande egenskaper och är därför kontraindicerat hos gravida kvinnor. Som med alla växtbaserade produkter, bör du prata med din läkare innan du tar Chanca Piedra.

Blodtrycket är den mängd blod hjärtat pumpar och den kraft som cirkulerande blodet sätter mot kärlväggarna. Om blodtrycket är för högt, ett tillstånd som kallas hypertoni, kan det leda till åderförkalkning, hjärtinfarkt, njursjukdomar och stroke. Det finns två typer av hypertoni. Primär hypertoni som står för upp till 95 procent av fallen har ingen känd orsak. Sekundär hypertoni drabbar 5-10 procent av befolkningen och orsakas av en underliggande condition.There många naturliga behandlingar som sänker blodtryck och även behandla andra frågor som kan härrör från detta tillstånd.

Herbal Behandlingar

Amerikansk ginseng hjälper till att upprätthålla sunda kaliumnivåerna. Kalium är ett viktigt mineral som spelar en viktig roll i att hålla blodtrycket lågt genom att motverka tryckhöjande effekten av natrium. Ta tinktur enligt anvisningar på etiketten. Blåbär tabletter hålla artärerna flexibel. Ta 360 milligram dagligen. Pomerans te och Coleus sänker blodtrycket samtidigt hjärtslag stark. Drick en kopp pomerans te två gånger om dagen och ta Coleus extrakt enligt anvisningar på etiketten. Chanca Piedra skyddar njurarna i saltkänsliga individer. Ta tinktur enligt anvisningar på etiketten. Dong quai sänker blodtrycket och förlänger viloperiod mellan hjärtslagen. Asiatisk ginseng sänker blodtrycket och skyddar hjärtmuskeln. Scutellaria vidgar blodkärlen och stimulerar urinering för att spola ut överflödigt salt och vätskor. Ta 2.000 milligram tre gånger om dagen. Använd inte scutellaria om du har diarré. Hawthorn tabletter och Reishi eller shiitakesvamp sänka både blodtryck och högt kolesterol. Ta 250 milligram av hagtorn dagligen och äta hela svamp eller användning i teer som önskas.

Örter, som farmaceutiska medel, tilldelas doser baserade på en farmakologisk egenskap som kallas terapeutiska intervallet. Dessa ämnen testas för att se den minsta dos som ger någon fördel till den största som är säkert för konsumtion. Örter är i allmänhet säkra och giftfritt även i större mängder men tänk på att hålla sig till rekommenderade doser för att undvika eventuella negativa interaktioner.

andra förslag

Aromaterapi med avslappnande oljor som citronmeliss eller lavendel är utmärkt för att lindra spänningar och stress, som kan bidra till högt blodtryck. Öka intag av kalium naturligt genom kost. Bra källor inkluderar aprikoser, avokado, bananer, dadlar, dulse, fikon, torkad frukt, vitlök, potatis, russin, grönsaker hav, vinter squash, sötpotatis, svarta bandet melass, öljäst, brunt ris, nötter och vetekli. Omega 3 fettsyror som finns i kallt vatten fisk och linfrö är också till hjälp. Regelbunden motion kan bidra till att upprätthålla normala trycknivåer. Undvik stimulantia som kaffe och tobak. En studie som utförts av ett tyskt universitet publiceras i juninumret 2007 av Circulation fann att patienter som fick 22 sessioner av akupunktur under sex veckor hade lägre blodtryck. Det bör noteras att de studerade hade mild till måttlig hypertoni och effekterna minskade efter att behandlingen avslutats, vilket leder forskarna att dra slutsatsen att pågående behandlingar är förmodligen nödvändig för att behålla förmånen.

Melatonin Biverkningar


När du kämpar med sömnlöshet eller andra sömn problem, kan du leta efter produkter som kan hjälpa dig att få några välbehövlig vila. Det finns många produkter som marknadsförs som sömnhjälpmedel. Vissa är naturliga och vissa är tillverkade av en mängd olika kemikalier. Melatonin är ett av de naturliga alternativ tillgängliga för dem med sömnsvårigheter.

Identifiering

Melatonin är ett hormon som finns naturligt i kroppen. Det produceras av tallkottkörteln, som ligger i din hjärna. På natten, börjar denna körtel att melatonin och släpp den i blodet. Enligt Sleep Foundation, börjar denna process runt 9:00 på natten. Som melatonin nivåerna ökar i blodet, börjar du känna dig sömnig. Nivåerna uppe hela natten och återgå till lägre dagtid nivåer om 12 timmar senare. Som människor ålder, deras nivåer av melatonin minskar, ett faktum som är inblandad i sömnsvårigheter. Av denna anledning, vissa människor tar melatonin som en sömn stöd.

effekter

Enligt Mayo Clinic, finns det några biverkningar förknippade med melatonin. Trots att hormonet är naturligt, kan ta det som ett komplement leda till sömnighet under dagtid, huvudvärk och obehag i buken. Vissa människor också uppleva yrsel och förvirring. Mardrömmar kan också förekomma som en bieffekt av detta tillägg, och vissa människor kan även sömnen.

Teorier / Spekulationer

Enligt Neurology Recensioner, har det funnits några studier som tyder på att melatonin spelar en roll i anfallsaktivitet. Vissa experter tror att melatonin tillskott faktiskt ökar en persons risk för krampanfall. Enligt Mayo Clinic, är dock juryn fortfarande ute på huruvida eller inte det är sant, och vissa experter håller inte med denna bedömning.

Varning

Det är bäst att tala med din läkare innan du tar melatonin för att säkerställa att det inte kommer att påverka dig negativt. Detta gäller särskilt om du tar andra läkemedel, eftersom det kan interagera med vissa läkemedel. Dessutom vet ingen vad de långsiktiga effekterna av melatonin tillskott kan vara. Som sådan, kan du sätta din hälsa på spel om du väljer att använda den utan din läkares godkännande.

överväganden

Enligt Mayo Clinic, är det bäst att ta melatonin tillskott som görs i labbet istället för produceras från animaliska källor. Melatonin är tillgängliga utan recept. Enligt Sleep Foundation, men detta ämne är inte godkända av FDA. Eftersom det anses ett kosttillskott, inte dess tillverkare behöver inte skaffa godkännande av FDA för att sälja den.

Radioaktivt jod används för terapeutisk behandling som syftar till att kontrollera produktionen av sköldkörtelhormoner. Radioaktivt jod liknar vanlig jod, som finns i vissa livsmedelsgrupper som fisk och absorberas lätt in i sköldkörteln. Den finns i antingen kapsel eller det kan tas genom att lösa det i vatten. Radioaktivt jod har vissa biverkningar.

Fungera

När den förtärs, kan radioaktivt jod absorberas snabbt genom magen in i blodströmmen, och sedan plockas upp i sköldkörteln. Den agerar för att störa funktionen hos sköldkörteln att stoppa produktionen av en överdriven mängd av sköldkörtelhormon. När detta syfte uppnås, resulterar det i försvinnandet av symptom på hypertyreos.

Bieffekter

Radioaktiv jod har flera biverkningar. Dessa biverkningar tenderar att inträffa sällan. Efter att ha tagit denna produkt, kan patienten uppleva en halsont efter några dagar av intag av drogen. Denna biverkan är i allmänhet kontrolleras och behandlas med en paracetamol produkt.

Spottkörteln Svullnader

Det kan också finnas svullnader som är förknippade med dess användning. Svullnad kan påverka salivkörtlarna. Denna sällsynta händelse orsakas av jod själva produkten och har ingenting att göra med radioaktivitet. En rekommenderad sätt av många läkare att förhindra spottkörtlarna från svullnad är för patienten att suga vissa godis för några dagar efter att ha tagit denna produkt.

Illamående

Vissa patienter kan uppleva vissa former av illamående efter att ha tagit radioaktivt jod. Illamående kan utvecklas under en kort period, vanligtvis varar under några timmar. Läkare råd patienten att undvika att äta någon mat två timmar innan operationen. De bör också undvika att äta två timmar efter att ha svalt radioaktivt jod.

varningar

Vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas på grund av radioaktivt jod befriar en liten mängd strålning runt halsen efter att läkemedlet tas. Strålningen förväntas, men läkarna varnar för att den som tar radioaktivt jod läkemedel bör undvika långvarig kontakt med ett barn eller en gravid kvinna för att inte utsätta dessa personer för strålning. En armlängds avstånd bör bibehållas mellan patienten och andra.

Oktyl-metoxicinnamat är en vanlig aktiv ingrediens i aktuella solskyddsprodukter. Även kallad etylhexyl metoxicinnamat, ämnet orsakar sällan uppenbara biverkningar men forskning har visat några potentiella problem.

Troligtvis Effekter

De vanligaste biverkningarna i samband med oktyl-metoxicinnamat är mindre hudirritation och torkning eller åtdragning av huden.

Allvarliga Hudeffekter

I sällsynta fall kan man utveckla mer allvarliga hud biverkningar. Bränning, sveda, svullnad eller utslag, med eller utan blåsor, kräver läkarvård.

Absorption

Topisk oktyl-metoxicinnamat absorberas av kroppen, enligt vad som anges i en studie utförd av Bispebjerg Hospital i Köpenhamn och publiceras i julinumret 2004 av Journal of Investigative Dermatology. När används lokalt i två veckor, oktyl-metoxicinnamat kunde detekteras i urin.

cancer

Octyl-metoxicinnamat ökad spridning av bröstcancerceller
Under en studie utförd av universitetet i Zürich i Schweiz och publicerades i mars 2001 frågan om Environmental Health Perspectives.

hormonell aktivitet

Zürich Studien fann också bevis för östrogenaktivitet i samband med oktyl-metoxicinnamat, tillsammans med ökningar i livmodervikt hos råttor. Den Bispebjerg Hospital studien noterade små skillnader i testosteronnivåer i samband med oktyl-metoxicinnamat användning.

National Parkinson Foundation beskriver Parkinsons sjukdom som en neurologisk sjukdom som orsakas av skador på dopaminproducerande celler som möjliggör samordnade muskelrörelser. Den vanligaste behandlingen är en kombination av karbidopa och levadopa, som säljs under varumärket Sinemet, som omvandlas till dopamin i hjärnan, enligt Mayo Clinic.

Vanliga biverkningar

Vanliga biverkningar av denna läkemedelskombination muntorrhet, illamående, aptitlöshet, diarré eller förstoppning, sömnstörningar, huvudvärk, sömnighet, yrsel, en stickande känsla, muskelvärk och klåda.

Allvarliga biverkningar

Eventuella sällsynta allvarliga biverkningar inkluderar en försämring av skakningar, smärtsam urinering, kramper, hallucinationer, förvirring, depression och självmordstankar, ovanligt beteende, extremt högt eller lågt blodtryck och gastrointestinal blödning.

läkemedels~~POS=TRUNC

Tricykliska antidepressiva kan öka risken för högt blodtryck när det tas med Sinemet. Kosttillskott som innehåller järnsalter kan minska effekten av medicinen och antacida kan öka effekten och risken för biverkningar.

Varning

Sinemet kan orsaka patienter att somna plötsligt. Tills du vet hur medicinen kommer att påverka dig, undvika bilkörning eller andra aktiviteter som kräver att du vara uppmärksam.

överväganden

Fördelarna med denna medicin kan bli instabila som Parkinsons sjukdom fortskrider. När detta händer, kan dosen behöva justeras eller patienten bytte till ett annat läkemedel.

Biverkningar av Hud Eldnings


Fräknar, hud fläckar och pigmentfläckar av missfärgning kan göra dig självmedveten. Hudtonande produkter kan blekna fläckar, skapa en jämnare hy. Hud blondering säljs i både over-the-counter och receptbelagda formler. Vid användning av dessa produkter, vara medvetna om vilka biverkningar är normala och vilka som bör leda dig att omedelbart kontakta din läkare.

Normala biverkningar

Vid användning av hud blondering, mild förnimmelser av brännande, torrhet eller stickande är ganska vanligt. Om dessa biverkningar kvarstår eller förvärras, kontakta din läkare.

hudsjukdomar

Du bör sluta använda hud blondering och kontakta din läkare direkt om din hud uppvisar tecken på blåsbildning, sprickbildning eller ovanlig mörkfärgning där produkten har applicerats.

Allergisk reaktion

Om du är allergisk mot någon av ingredienserna i huden blekning, kan du få en allergisk reaktion. Rådgör med din läkare om du upplever klåda eller svullnad (särskilt svullnad i halsen, ansikte eller tunga), utslag, andningssvårigheter eller svår yrsel.

cancer Oro

En viktig ingrediens i många blondering är en kemikalie som kallas hydrokinon. Denna tillsats är närvarande i både over-the-counter och receptbelagda blondering. Även om många dermatologer tror denna ingrediens är säker att använda, har hydrokinon varit på cancer watch-lista federal Food and Drug Administration på grund av djurstudier och hälsoundersökningar som tyder på ett samband mellan överskjutande exponering för hydrokinon och en ökad risk för cancer.

Noritate kräm är en metronidazol utvärtes läkemedel som används vid behandling av inflammatoriska legioner på huden och rodnad av rosacea (finne-liknande fläckar). Detta läkemedel verkar genom att minska inflammation i infekterade områden och lindrar smärta symptom i samband med de legioner. Som med någon annan typ av topisk kräm, det finns ett antal biverkningar som kan komma som ett resultat av att använda denna drog.

Vanliga biverkningar

Som nämnts, finns vissa biverkningar förknippade med att använda denna medicin. Några av dessa biverkningar är mild brännande och stickande känsla när de appliceras först, domningar i händer och fötter, hosta, halsont, nästäppa, vaginal klåda och flytningar, torr hud, huvudvärk, illamående och en metallisk smak i munnen.

Allvarliga biverkningar

Tyvärr, det finns också några allvarliga biverkningar som har rapporterats av vissa användare. Några av dessa biverkningar är nässelutslag, andningssvårigheter, svår stickande eller brännande under ansökningsprocessen, och svullnad i ansikte, läppar, tunga eller svalg. Dessa biverkningar är extremt sällsynta och endast påverkar ett litet antal användare.

Viktig säkerhetsinformation

Använd aldrig metronidazol topikal gel av någon anledning om du någonsin har haft en tidigare allergisk reaktion mot läkemedlet. Innan du använder denna medicinering, berätta för din läkare om du någonsin har haft en allergisk reaktion mot någon typ av läkemedel i det förflutna. Om du har en blodkroppar sjukdom eller låga nivåer av vita blodkroppar, kontakta din läkare för att diskutera andra behandlingsmetoder. Detta läkemedel är FDA graviditet kategori B och kommer inte att skada fostret.

Användande

Använd alltid detta läkemedel i direkt överensstämmelse med de instruktioner som ges till dig av din läkare och aldrig överstiga den rekommenderade dosen. Noritate kräm appliceras lokalt på det smittade området och bör alltid tillämpas efter noggrant tvätta händerna. Var noga med att använda denna medicin för hela cykeln rekommenderas av din läkare för att få full nytta av läkemedlet.

Varning

Om du upplever någon av ovanstående biverkningar, kontakta din lokala läkare omedelbart för en justerad behandlingsmetod.

Om du misstänker att du kan ha överdoserat på Noritate kräm, kontakta en lokal gift center och gå direkt till akuten.

Noritate grädde är tänkt som bara en aktuell grädde och bör aldrig ges till någon av dina kroppsöppningar.