XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

buksmärtor av linfrön

Svåra buksmärtor efter att ha ätit

Buksmärtor efter att ha ätit är inte normalt, och kan härröra från någon av en mycket lång lista med möjliga orsaker. För att förstå din smärta bättre, och att komma fram till en diagnos, bör du se en läkare, som kommer att ställa en rad specifika frågor som syftar till att bättre definiera smärta. Några vanliga orsaker till buksmärtor efter att ha ätit inkluderar magsår, gallsten och mesenterialkärlsocklusion.

Frågor om svåra buksmärtor efter att ha ätit

Läkare tenderar att använda svaren på flera specifika frågor om buksmärtor att bestämma dess källa. Till exempel, där smärtan ligger? Övre högra kvadranten buksmärtor är sannolikt skiljer sig från övre vänstra kvadranten buksmärta, och båda är sannolikt skiljer sig från generaliserad buksmärtor. Vad gör smärtan känns som? Är det en skarp, tråkig smärta, eller är det en crampy, klämma smärta? Har smärtan stanna på en plats, eller betyder stråla ut till olika delar av kroppen? Vilka symptom förknippas med smärtan? Symtomen kan omfatta illamående, kräkningar, diarré eller uppblåsthet, och var och en kan peka på en annan orsak.

Magsår

Magsår, eller PUD, uppstår när magen skyddande foder är inte tillräcklig för att skydda den från syran magen använder för att smälta maten. PUD brukar presenteras som övre vänstra kvadranten eller övre centrala buksmärtor som börjar inom cirka två timmar efter att ha ätit en måltid, och beskrivs som skarpa eller tråkig smärta, ibland strålar igenom till baksidan. Det blir oftast bättre med over-the-counter antacida, och kommer att svara på receptbelagda syra-blockerare också. PUD kan vara ganska smärtsamt, särskilt om såret fördjupar tillräckligt långt för att perforera genom slemhinnan i magen.

gallsten

Gallsten typiskt närvarande som crampy smärta i övre högra kvadranten i magen, vanligtvis inom några timmar efter en måltid. Fet mat tenderar att göra smärtan av gallsten värre. Samt, feta människor och kvinnor är mer benägna att få gallsten. Gallsten smärta åtföljs ofta av illamående och kräkningar, och kan utstråla runt höger sida av kroppen till ryggen. Viktigt, medan vissa typer av buksmärtor kan bli bättre med omplacering, gallsten smärta fortsatt hård oavsett vilken position du placerar dig i.

mesenterialkärlsocklusion

Mesenterialkärlsocklusion resultat när kolesterol plack i artärerna som levererar dina tarmar bygga upp till den grad att blodflödet försämras. Mer blodflödet till tarmen krävs när du äter en måltid, så om dina artärer är igensatta av plack, kan äta en måltid fälla smärta om blodtillförsel är inte tillräckligt för att möta efterfrågan. Smärtan av mesenterialkärlsocklusion är typiskt diffus, och brukar åtföljas av mat rädsla - det vill säga patienter är rädda för att äta på grund av smärtan det orsakar - och viktminskning.

andra orsaker

Det finns många orsaker till svåra buksmärtor efter att ha ätit. Andra inkluderar celiaki, som presenterar med uppblåsthet och obehag efter att ha ätit mat som innehåller gluten protein, som finns i vete, råg och korn; laktosintolerans, som vanligtvis uppvisar obehag och diarré efter att ha ätit en måltid med laktos; och bakteriell matförgiftning, som klassiskt uppvisar crampy buksmärtor flera timmar efter att ha ätit värmas majonnäs produkter som innehåller.

Vad ska man göra

Om du är konsekvent upplever svåra buksmärtor efter att ha ätit, är det bästa man kan göra föra dessa symtom att uppmärksamma din läkare. En läkare kan ordinera läkemedel, göra tester eller rekommendera kostförändringar du kan göra i ett försök att göra smärtan att försvinna. Han kan också hänvisa dig till gastrointestinala specialister för ytterligare tester.

Buksmärta kan vara en signal av gemensamma matsmältningsproblem som förstoppning eller colon irritabile eller kan vara ett tecken på något värre, såsom cancer. Män som märker buksmärtor ofta eller som har konstant smärta i buken bör kontakta en läkare för att få en korrekt diagnos och behandlingsplan.

Identifiering

Även om buksmärtor kan användas för att beskriva någon smärta i region av kroppen mellan den nedre delen av revbenen och ljumsken, är det vanligtvis används för att beskriva smärta i organ i bukhålan. Bukorganen inkluderar magen, tunntarmen, lever, kolon, gallblåsan och pankreas.

orsaker

Buksmärtor är vanligen orsakas av inflammation, distention av ett organ eller förlust av blod till ett organ. Dessutom kan colon irritabile (IBS), mat eller blyförgiftning, laktosintolerans, förstoppning och myofasciellt smärtsyndrom orsaka buksmärtor.

typer

Blindtarmsinflammation, divertikulit, pankreatit och kolit är vanliga inflammationsrelaterade sjukdomar som leder till buksmärtor. Dessutom, män som lider av en intestinal obstruktion, gallsten som blockerar en gallgången, kan en urinvägsinfektion, sår, hepatit, cancer eller ischemisk kolit känner smärta i buken.

överväganden

I vissa fall kan smärta kännas i buken, även om dess orsak inte kan vara inne i bukhålan. Hos män, är det möjligt för problem i den nedre delen av lungorna och njurarna för att resultera i buksmärtor.

Diagnos

Beroende på frekvensen, vart och varaktighet smärtan, kan sjukvårdspersonal börjar begränsa orsaken. Efter bestämning vilken del av buken påverkas och om det finns triggers som intensifierar smärtan, kan en grundlig fysisk undersökning utföras, eventuellt följt av laboratorium, för radiologiska eller endoskopisk testning slutföra en korrekt diagnos.

Orsaker till buksmärtor och trötthet

Buksmärtor är ett vanligt symptom som vanligtvis inträffar som ett resultat av ansamling av överflödig gas i buken. Mest buksmärtor är akut, vilket betyder att den kommer plötsligt och varar inte under en längre tid. När buksmärtor sker i samband med trötthet, kan det tyda på en underliggande infektion eller sjukdom som påverkar hela kroppen.

Matförgiftning

Matförgiftning eller livsmedelsburna sjukdomar, är ett tillstånd som uppstår som en följd av att äta mat som är förorenad med smittsam organism eller gifter som produceras av dessa smittsamma organismer. Ett antal bakterier, virus eller parasiter kan orsaka matförgiftning, men några av de vanligaste innefattar E. coli och salmonella. Varje fall av matförgiftning varierar beroende på vilken typ av organism som orsakar sjukdomen; Men allmänna symtom är illamående, kräkningar, diarré, trötthet, magsmärtor, magkramper, aptitlöshet och feber. MayoClinic.com konstaterar att symtomen kan börja inom några timmar efter att äta förorenad mat och kan pågå från en till 10 dagar. De flesta fall av matförgiftning inte kräva läkarvård. Det är viktigt att stanna hydrerade medan symptomen kvarstår för att undvika uttorkning. De som är allvarligt uttorkad på grund av symptomen på matförgiftning kan kräva intravenös administrering av vätska och elektrolyter för att normalisera vätske- och saltbalansen i kroppen.

Urinvägsinfektion

En urinvägsinfektion är en infektion som kan påverka någon struktur som gör upp i urinvägarna, vilket inkluderar njurar, urinledare, urinblåsa och urinrör. En urinvägsinfektion utvecklas när bakterier kommer in i kroppen genom urinröret, vilket är röret som transporterar urin till utsidan av kroppen, och att resa in i urinblåsan och andra delar av urinvägarna. National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer säger att de flesta urinvägsinfektioner orsakade av Escherichia coli, som normalt återfinns i tjocktarmen. De vanligaste symtomen på en urinvägsinfektion smärta vid urinering, ofta behov av att urinera och endast passerar små mängder urin. Andra symtom är tryck och smärta i buken, trötthet, skakningar och grumlig urin. De flesta fall kan framgångsrikt behandlas med en serie av antibiotika, även om nfections som har rest till njurarna kan kräva sjukhusvård.

hypopituitarism

Hypofysen är en liten körtel bifogas hypotalamus som ligger direkt under hjärnan. Hypofysen släpper ett antal hormoner som verkar på olika delar av kroppen och är viktiga vid utförandet av många av kroppens funktioner. Hypopituitarism är ett tillstånd i vilket hypofysen inte producerar tillräckliga mängder av några eller alla av dess hormoner. Tillståndet kan orsakas av en hjärntumör innan hjärnkirurgi, hjärn infektioner, stroke, strålbehandling eller fysiskt trauma mot huvudet, enligt MedlinePlus, en tjänst av National Institutes of Health. Eftersom hormoner som frigörs av hypofysen styra ett antal kroppsfunktioner, orsakar hypopituitarism ett antal symtom, bland annat buksmärtor, trötthet, minskad aptit, minskad libido, förlust av armhålan eller könshår, lågt blodtryck, ökad känslighet för kyla , synproblem, viktminskning och svaghet. Hormonbehandling är det enda sättet att behandla hypopituitarism. Om tillståndet orsakas av en hjärntumör, kommer tumören behöver tas bort liksom.

Längst upp till höger buksmärtor efter att ha ätit stek

Smärta som utvecklas i det övre högra sidan av buken kan vara en om symptom som kommer att behöva utvärderas av din läkare. Magen är uppdelad i fyra kvadranter, var och en ger din läkare med en allmän uppfattning om vad som orsakar dina symtom. En orsak till övre högra sida buksmärtor efter att ha ätit stek kan vara en gallblåsa attack. De flesta gallblåsan attacker inträffar efter att ha ätit livsmedel som innehåller mycket fett, till exempel en biff. Smärtan kan ha samband med andra villkor, men som inte är så allvarliga.

gallsten

Gallsten är vanliga i USA, enligt MayoClinic.com. Gallsten är stenliknande hårda avlagringar som utvecklas i gallblåsan över tiden. Gallsten utvecklas i olika former och storlekar - så små som sand eller så stor som en golfboll. Du kan utveckla en eller flera gallsten åt gången. Läkare tror gallsten utvecklas när din galla innehåller för mycket kolesterol eller bilirubin eller när gallblåsan inte töms ordentligt. Om gallblåsan inte töms helt, blir galla koncentrerad, vilket kan bidra till gallsten.

Gallblåsa attack Symtom

Många människor med gallsten inte upplever några symptom, men om en stor gallsten blockerar antingen gallgången eller cystisk kanal, kan du känna kramp smärta i övre högra delen av buken. Andra symtom är smärta från att äta, feber, gulsot, känslan av att vara full, lera-färgad avföring, illamående och kräkningar. Personer som har symtom antingen behöver operation omedelbart eller efter en kort tid, enligt PubMed Health. Gallsten som inte orsakar några symptom normalt inte kräver behandling.

pankreatit

Pankreatit är ett vanligt förvirrade tillstånd med sjukdomar i gallblåsan eftersom det kan orsaka liknande symptom. Bukspottkörteln är en körtel bakom magen som utsöndrar enzymer för att hjälpa smälta proteiner, socker och andra komponenter i livsmedel. Om bukspottkörteln blir infekterad och inflammerad, kan du får svåra magsmärtor i höger sida efter att ha ätit, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Smärtan från pankreatit kommer inte komma och gå, men kommer att vara konsekvent och bli värre. Detta tillstånd är allvarligt och behöver akut medicinsk vård.

andra möjligheter

Efter att ha ätit en biff, kan du utveckla matsmältningsbesvär eller halsbränna från att äta för mycket eller från smaksättning används på köttet. Matsmältningsbesvär inträffar när magen vätskor anger matstrupen, orsakar en fullständig känsla och obehag i bröstet. Matsmältningsbesvär kan orsaka halsbränna, som är en brännande smärta kände i övre delen av bröstet och i magen. Det orsakas av irritation i mjukdelar i matstrupen.

Orsaker till Slem i avföringen och amp; Buksmärtor

Små mängder av slem i avföringen är ofta normala. MayoClinic.com beskriver slemhinnan i tarmen och kolon som beläggs i en geléliknande substans som verkar som ett smörjmedel. När tarmarna bli irriterad av en rad olika saker kan resultatet bli en del buksmärta med slem i avföringen. Frekventa tarmrörelser, särskilt de som är förknippade med en infektion, har en större sannolikhet att innehålla slem.

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome är svårt att diagnostisera, enligt American Family Physician. Det kan ha många orsaker som är svåra att identifiera inklusive mat allergi eller intolerans. Symptom på IBS inbegriper ofta uppblåsthet, buksmärtor som endast slutar med eliminering och slem i avföringen. Patienter med IBS kan känna en stark längtan att eliminera, men efter avföring, känns som om det finns mer avföring att passera.

Inflammatoriska tarmsjukdomar

Crohns sjukdom och ulcerös kolit är två vanliga inflammatoriska tarmsjukdomar som kan orsaka slem i avföringen och buksmärtor. Ulcerös kolit påverkar tjocktarmen och ändtarmen, förklarar National Institutes of Health. Det inträffar när dessa vävnader blir inflammerad och utveckla öppna sår, som kallas sår. Crohns sjukdom liknar ulcerös kolit i den typ av matsmältnings svar den producerar. Det kan påverka hela matsmältningskanalen, från munnen till rektum. Crohns drabbade har ofta ett överaktivt immunsystem som behandlar normala partiklar i mag-tarmkanalen som främmande ämnen som ska attackeras som ett smittämne. Detta orsakar ihållande inflammation. Vanliga symptom på inflammatoriska tarmsjukdomar inkluderar slem i avföringen, rektal blödning, blod i avföringen, buksmärta, väderspänning, illamående och frekventa anfall av diarré.

Infektion

Bakterie och virus kan orsaka buksmärtor och slem i avföringen. Dessa smittämnen kan också orsaka feber, illamående, kräkningar, diarré, värk i kroppen och allmän sjukdomskänsla. National Institutes of Health påpekar flera vanliga virala medel för att inkludera astro, norovirus och rotavirus. Vanliga bakteriella infektioner i magen och tarmkanalen inkluderar Helicobacter pylori, E. coli och salmonella. Dessa infektioner kan kontrakteras genom att konsumera förorenade föremål, såsom rått kött eller misskött producerar.

Buksmärtor Orsaker


Buksmärta kan vara en livsförändrande problem. Svår buksmärta gör normala verksamhet en utmaning och är en orsak till oro. Mild och ihållande buksmärta kan lämna en person frustrerad och kan påverka deras humör.

Irritable Bowel Syndrome

Buksmärta orsakad av colon irritabile (IBS) är ett resultat av den diarré eller förstoppning som åtföljer denna sjukdom. Denna typ av buksmärta känns som en uppsvälldhet buksmärta, en kärning och orolig smärta eller en skarp skärande smärta kändes lågt i buken.

Blåsa eller njursten

Urinblåsan och njursten är ofta resultatet av dramatiska kostförändringar. Den mest svår smärta kommer att inträffa när stenarna färdas från njuren till urinblåsan.

Appendicit

Blindtarmsinflammation är oftast kändes som skarp, stickande smärta precis till höger om naveln. Men vissa människor upplever mattare smärta som känns i hela buken.

Ulcus

Ett sår uppstår när syror som används för att smälta mat äter ett hål i magen eller lägre i tarmen. Denna smärta beskrivs typiskt som en brännande känsla och förknippas ofta med kräkningar eller diarré.

Påfrestning

En gång hänvisas till som en "nervös mage," stress kan ofta vara en viktig orsak till buksmärtor vilket resulterar i smärtsamma gas, halsbränna, kräkningar eller diarré.

Vad är orsakerna till buksmärtor & amp; Ömhet?

Buksmärta och ömhet kan orsakas av många förhållanden. Det är ofta svårt att fastställa den exakta platsen och orsaken till buksmärtor. Buksmärta kan härröra från organ i bukhålan, eller det kan orsakas av strukturer utanför buken. MayoClinic.com nämna några orsaker till buksmärta som kan hänföras till bara ett område av buken.

Kolera

Kolera kan orsaka buksmärtor och ömhet. Enligt Världshälsoorganisationen eller WHO, är kolera en akut tarminfektion som orsakas av bakterien V. cholerae. V. cholerae kommer in i kroppen när en person konsumerar förorenad mat eller dryck. MedlinePlus säger att kolera förekommer i områden med dåliga sanitära förhållanden, trängsel, krig och svält. Kolera är en av de viktigaste indikatorerna på ett lands sociala utveckling. Vanliga tecken och symtom förknippade med kolera inkluderar magkramper eller ömhet, torr hud, törst, letargi, illamående, uttorkning, förhöjd puls, kräkningar, trötthet och diarré. Enligt WHO många människor smittade med V. cholerae inte utveckla symptom, men när sjukdom inträffar, cirka 80 till 90 procent av människor upplever symptom som är mild till måttlig svårighetsgrad. Färre än 20 procent av personer med kolera kommer att uppleva måttlig eller svår uttorkning.

duodenalsår

Duodenalsår kan orsaka buksmärtor och ömhet. Det nationella institutet av sockersjuka och Digestive och Kidneysjukdomar anger att en magsår som förekommer i tolvfingertarmen - början av tunntarmen - kallas duodenalsår. Duodenalsår är sår som kantar tolvfingertarmen. Principen orsaken till duodenalsår är infektion av bakterien Helicobacter pylori, eller H. pylori. En annan möjlig orsak till duodenalsår är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller NSAID. I sällsynta fall kan en duodenal tumör eller tillväxt orsaka duodenalsår. Vanliga tecken och symtom förknippade med duodenalsår inkluderar matt eller brännande buksmärtor och ömhet, viktminskning, anorexi eller aptitlöshet, uppblåsthet, illamående och kräkningar och överdriven rapningar. Även om många människor upplever duodenalsårspatienter relaterade symtom, vissa människor upplever inga symptom alls.

Urinvägsinfektion

Urinvägsinfektioner kan orsaka buksmärtor och ömhet. Urinvägsinfektioner eller inflammation, även känd som cystit, kan vara smärtsamt och irriterande. Om de lämnas därhän, kan urinvägsinfektioner orsaka allvarliga komplikationer, särskilt om infektionen sprider sig till njurarna. MayoClinic.com konstaterar att cystit också kan orsakas av läkemedelsbiverkningar, strålbehandling och andra kemiska irriterande, eller en underliggande sjukdom.

Vanliga tecken och symtom förknippade med urinvägsinfektion inkluderar nedre delen av buken smärta eller obehag, en ihållande behov av att urinera, en brännande känsla när man kissar, blod i urinen, starkt doftande urin och en låg feber. MayoClinic.com säger att vissa individer kan ha en ökad risk för urinvägsinfektioner, inklusive kvinnor som är sexuellt aktiva kvinnor som använder membran för födelsekontroll och kvinnor som är gravida.

Buksmärtor på vänster sida under graviditeten

Graviditet är en tid fylld med förväntan och spänning som du väntar på nya ankomst. Men om du utvecklar vänstersidig buksmärta, kan det vara oroande och störa din känsla av välbefinnande. Även om det kanske inte signalera ett allvarligt problem och kan härröra från ett tillstånd som är normalt med graviditet, kan smärtan också indikera ett allvarligt problem som borde få en omedelbar besök hos din läkare.

normala Orsaker

I många fall är buksmärtor på vardera sidan under graviditeten helt enkelt på grund av sträckningen av livmodern och ligamenten som stöder det. Livmodern expanderar som fostret växer, sätter stress på de runda ligament som fäster den till din kropp vägg. Detta kan leda till korta smärtor på antingen höger eller vänster sida, vanligtvis under andra trimestern. Om smärtan är till vänster, är det troligt att din livmoder tippas lite åt höger, avkopplande ligament på den sidan medan stretching vänster ligament. Ligament smärta är oftast intermittent och skarp, ofta orsakas av en plötslig rörelse eller genom att skratta eller hosta. Ibland smärtan sträcker sig in i ljumskarna. Ändra positioner långsamt eller helt enkelt vila kan lindra smärtan. Att göra bäckentipp övningar kan också hjälpa, men se din läkare för att se till att du gör dem på rätt sätt.

cystor på äggstockarna

När du blir gravid, kvarlevan av äggstocksfollikeln som producerade ägg blir en struktur som kallas corpus luteum. Ibland varar längre än vanligt och blir vätskefyllda och bildar en cysta. Andra typer av cystor på äggstockarna kan också förekomma under graviditeten. Vilken som helst av dessa cystor kan orsaka en tråkig eller skarpa värk på vänster sida av buken. En studie som publicerades år 2000 i "gynekologisk och Obstetric Investigation" rapporterade att avlägsnandet av vätska från en enkel cysta genom en nål, ett förfarande som kallas aspiration, är en icke-kirurgisk behandling som ibland kan lindra detta problem. I sällsynta fall kan äggstocken vrida eller cysta kan brista och orsaka svår smärta och möjliga komplikationer; Detta kan kräva akut behandling och eventuellt kirurgi.

gastrointestinala Orsaker

Normala hormonella förändringar under graviditeten kan också störa matsmältningssystemet, enligt en granskning som publicerades i juni 2010 i "Clinics i tjocktarms- och ändtarmskirurgi", som rapporterar att halsbränna, överflödig gas och förstoppning är vanliga besvär under graviditeten. Om gas ackumuleras i magen, kan det orsaka vänstersidig smärta, som kunde hård avföring i tjocktarmen. Andra tarmproblem saknar samband med graviditet, såsom pankreatit, kan också producera vänstersidig smärta. Bukspottkörteln ligger bakom magen och kan bli inflammerad om du har gallsten eller något annat tillstånd som orsakar pankreas irritation. Bukspottskörteln smärta flammar vanligtvis bara efter att ha ätit fettrik mat eller när du ligger på rygg, och det kan stråla ut till ryggen eller din vänstra skulderbladet.

allvarliga problem

I sällsynta fall kan en allvarligare problem under graviditeten orsaka vänstersidig buksmärta. Till exempel, om fostret implantaten onormalt i den vänstra äggledaren, som kallas ett utomkvedshavandeskap, detta kan orsaka vänstersidig smärta, även om vissa kvinnor kan uppleva några symtom i ett tidigt skede. En ektopisk graviditet kan vara en livshotande nödsituation om äggledaren brister, men det är oftast diagnostiseras tidigt med en ultraljudsundersökning och behandlas kirurgiskt. Andra potentiellt allvarliga tillstånd kan inkludera tidigt eller för tidigt värkarbete, missfall, njursten och vissa infektioner.

Vad ska man göra

Om du upplever gas eller förstoppning med vänstersidig smärta, kan du försöka behandla problemet genom att öka ditt intag av kostfiber, ta probiotiska kosttillskott som innehåller hälsosamma tarmbakterier eller använda over-the-counter mediciner som diskuteras med din läkare. Om buksmärtor inte förbättras i en dag eller två, eller om smärtan är svår eller åtföljs av feber, blödning eller andra betydande symtom, kontakta din husläkare eller barnmorska genast att fastställa orsaken.

Orsaker till buksmärtor & amp; Ljus blödning under graviditeten

Buksmärtor och lätt blödning förekommer ofta i samband med graviditet. Så många som 20 till 30 procent av kvinnorna blöder i början av graviditeten, American Association Graviditet tillstånd. Betydelsen av dessa symptom kan variera från normal och ofarliga för livshotande, beroende på den tid under graviditeten när symptom, svårighetsgrad, varaktighet och orsak. Någon episod av buksmärtor eller kramper tillsammans med blödning eller stänk kräver medicinsk utvärdering under graviditeten.

Tidsram

Tidpunkt för buksmärtor och lätt blödning under graviditeten kan hjälpa fastställa orsaken. Dessa symtom kan uppstå under normal graviditet under de första 6 veckorna, när blödning och mild kramper kan indikera implantation av embryot. Men blödning och kramper kan också förekomma som de första tecknen på missfall eller utomkvedshavandeskap under de första 12 veckorna av graviditeten.

Magkramper och blödning är aldrig normalt under tredje genom åttonde månaden av graviditeten, även om vissa kvinnor upplever milda kramper och eventuellt lätt blödning om de har cervical irritation efter att ha sex. Blödning och smärta kan uppstå med tidig förlossning eller allvarliga komplikationer såsom placenta previa, där placenta implantat onormalt låga på livmoderväggen eller moderkaksavlossning, där moderkakan lossnar i förtid. I den sista månaden av graviditeten, kan buksmärtor och lätt blödning förebåda början av arbetskraft.

Funktioner

Blödning och kramp från missfall start milt och framsteg, medan implantation blödning vanligtvis varar bara en dag eller så. Ektopisk graviditet orsakar svår buksmärta, medan blödningar kan bli svårt, eftersom blod samlas i bukhålan. Blödning med placenta previa är smärtfri men blödningar kan bli tung, medan moderkaksavlossning, vilket påverkar en av 100 graviditeter, främst under tredje trimestern, enligt March of Dimes, orsakar svår buksmärta och rörlig blödning, eftersom en stor del av blodet kan ackumuleras i livmodern. Tidig förlossning kan orsaka mild eller svår buksmärta och knappa blödning. Blödning och buksmärtor under förlossningen börjar mild men framsteg som arbete intensifieras, även om blödning aldrig skulle bli tung.

Betydelse

Även mild blödning eller buksmärtor kan betyda allvarliga komplikationer under graviditeten. Graden av blödning eller smärta anger inte allvarligt problemet, vilket är anledningen bör kontrolleras blödning och smärta av en läkare.

Fördelar med tidig diagnos

De flesta missfall kan inte förebyggas och tidig diagnos minskar inte risken för missfall, eftersom de flesta missfall orsakas av fetala kromosomavvikelser. Ektopisk graviditet har rätt till tidig behandling, eftersom äggledarna brott kan orsaka livshotande blödning. Om diagnosen tidigt, kan ektopisk graviditet behandlas med läkemedel i stället för kirurgi. Placental problem och tidig förlossning dra alltid från tidig diagnos; medan i de flesta fall dessa komplikationer inte kan undvikas, kan de behandlas medicinskt att minimera moder och foster komplikationer.

risker

Tidig förlossning, moderkaksavlossning och placenta previa kan alla leda till tidig leverans och eventuell moderns eller fosterdöd eller problem långsiktiga hälsoeffekter. Medan ektopisk graviditet slutar alltid med missfall, kan äggledaren inte behöver kirurgiskt avlägsnande om medicineringen ges tillräckligt tidigt. Maternell blödning kan också undvikas. Missfall kan sällan förebyggas, men komplikationer såsom infektion eller blödning kan undvikas.

Förstoppning är ett vanligt medicinskt problem, är den vanligaste orsaken till som otillräcklig kostfiber intag, ofta i kombination med för lite motion. Kronisk förstoppning orsakar ofta buksmärtor. Medan smärtan av förstoppning kan inträffa var som helst i buken, är den vanligaste platsen den nedre vänstra kvadranten. Allvarligare orsaker till smärta i vänstra delen av buken kan leda till förstoppning, men dessa orsaker kommer nästan alltid åtföljas av ytterligare symtom.

Kostfiber

Enligt American Dietetic Association, varierar den rekommenderade fiberkonsumtionen för vuxna 25-36 g per dag, och den genomsnittliga amerikanska blir ca 14 g per dag. Det är knappast förvånande, då är det otillräcklig fiber konsumtion den vanligaste orsaken till kronisk förstoppning. Fiber finns främst i hela vegetabilier, såsom frukt, grönsaker, bönor och fullkornsprodukter. Fiber berikade livsmedel är också tillgängliga för dem som har svårt att få tillräckligt med fiber från livsmedel. Regelbunden motion är också en viktig faktor för att förhindra förstoppning, eftersom det ökar aktiviteten av tjocktarmen.

mediciner

Läkemedel är också en vanlig orsak till förstoppning. Opiater, såsom Vicodin, Percocet och Oxycontin, vissa järntillskott, vissa antipsykotiska läkemedel, antihistaminer, och vissa hjärt- och blodtrycks läkemedel, såsom Norvasc och Procardia, kan orsaka kronisk förstoppning. En patient som tar en av dessa mediciner och har problem med förstoppning bör tala med en läkare om det, eftersom det kan vara möjligt att ersätta en drog som är mindre sannolikt att orsaka detta problem.

andra orsaker

Mindre vanligt, kan mer allvarliga tillstånd orsakar vänstra buksmärta tillsammans med förstoppning. Dessa tillstånd innefattar tumörer, divertikulit, tarmvred och nervskador. Dessa villkor kommer nästan alltid åtföljas av ytterligare symtom såsom oförklarlig viktnedgång, feber, domningar i de inre lår eller könsorganen, blod i avföringen eller extremt intensiv buksmärtor. Patienter som upplever dessa symtom i kombination med förstoppning och buksmärtor bör söka omedelbar läkarvård.