XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

brutet nyckelben rehabilitering

I medicinska termer, är en nyckelbenet en nyckelbenet och skulderbladet är en skulderbladet. Brutna skulderbladen bara står för en procent av benfrakturer, enligt American Academy of ortopediska kirurger. Övningar för ett brutet nyckelben och skulderblad alla börjar med mjuka rörelseövningar som ökar rörligheten för axeln, och så småningom vidare till att stärka manövrar som förbereder axeln för att fungera på en god nivå. Kontrollera med din läkare först, eftersom inte alla övningar kan vara lämpliga för din skada.

klämma

Övningar för ett brutet nyckelben och skulderblad kan inkludera kramar. Antingen sitta upprätt i en fast stol eller stå med fötterna axelbrett isär för denna övning. Rör försiktigt armbågarna mot ryggen, handflatorna mot kroppen. Håll armbågarna böjda och på sidorna. Pressa så hårt som möjligt. Håll squeeze för 10 sekunder. Släpp squeeze och återgå till den ursprungliga positionen. Koppla 10 sekunder. Upprepa denna övning 10 gånger. En variant innebär att man går och klämma en skulderbladet i taget och hålla den under 10 sekunder.

drog Tubing

Övningar för ett brutet nyckelben och skulderblad kan göras med hjälp av träningsband eller elastisk slang. Stärka och sträcka på axelpartiet genom att vrida externt. Vira en övning band eller elastisk slang runt ett dörrhandtag som är i midjehöjd. Stå med opåverkad sida mot dörröppningen. Flytta kirurgisk hand så armen vilar över magen. Armbågen kommer att vara en 90-graders vinkel, med underarmen parallellt med golvet. Ta tag i den elastiska slangen med handen. Långsamt och försiktigt dra i bandet under rotation armen från kroppen. Håll din underarm parallellt med golvet. Håll denna position i 10 sekunder. Sakta återgå till den ursprungliga positionen. Koppla 10 sekunder. Upprepa denna övning 10 gånger.

statiska Moves

Övningar för ett brutet nyckelben och skulderblad kan stärka din axel område med statiska sammandragningar. Känd som ISOMETRISK, statiska sammandragningar stärka muskler utan rörliga leder. Stå vänd mot en dörrkarm eller vägg hörn. Lyft skadade armen och böj armbågen till en 90-graders vinkel. Öppna handflatan och placera insidan av armen mot hörnet på väggen eller dörrkarmen. Tryck försiktigt armen i väggen eller dörrkarmen. Håll denna spänning åtta sekunder. Släpp spänningen. Koppla 10 sekunder. Upprepa denna övning 10 gånger.

overhead Stretch

Stavar eller pinnar kan användas som stretching övningar för att öka böjning för ett brutet nyckelben och skulderblad. Håll på en pinne med båda händerna när du står upprätt. Placera handflatorna nedåt. Håll armbågarna raka och sakta lyfta armarna över huvudet. Håll denna sträcka i 10 sekunder. Sakta återgå till den ursprungliga positionen. Koppla 10 sekunder. Upprepa denna övning 10 gånger.

En nyckelben paus eller fraktur är en vanlig skada. Benet är också känd som nyckelbenet och är benet som ansluter armen för att din kropp. Mest brutna nyckelben behandlas icke-kirurgiskt genom att immobilisera armen i en mitella för flera veckor. Om din nyckelben förskjuts, eller ut eller normal justering, är operation krävs. Rehab efter operationen hjälper dig att återfå normal rörelse armen och axeln.

tidig återhämtning

Efter nyckelbenet kirurgi för att korrigera ett förskjutet fraktur, är din enda rehab oro för att hålla armen relativt stilla i en arm sele eller en siffra på åtta wrap. Omslaget är som en sele, men sveper runt din kropp och ger din arm, axel och nyckelben mer stöd. Din läkare kommer att följa din helande för de första sex till åtta veckor efter operationen innan förskrivning sjukgymnastik övningar. Du kan använda den drabbade armen för enkla vardagliga prestationer som bad, äta och klä på sig, men begränsa dina rörelser så mycket som möjligt. Lyft inte, nå, skjuta, dra eller sträcka med den drabbade armen.

stretching övningar

Nyckelben kirurgisk reparation rehab fortsätter med stretching övningar. Under din läkares överinseende, kan du kanske att starta denna fas av rehabilitering ungefär åtta veckor efter ingreppet. Rehab kan inkludera rörelseomfång övningar som axel shrugs, pendeln svänger och axel böjning. Axel rycker skall fyllas utan hantlar i detta skede. För att utföra en pendel swing, försörja dig med din friska arm på din handflata på ett bord eller tung möbel. Sakta svinga skadade arm så långt fram som möjligt, och sedan bakåt, stoppa om du upplever betydande smärta. Axelreflexioner görs genom att placera din skadade armen intill en vägg. Din hand skall vara mot kroppen och underarmen ska komma i kontakt med väggen. Sakta glider armen upp väggen tills överarmen berör också väggen. Skjut så högt du kan utan smärta.

styrkeövningar

Stärkande övningar för rehab är lämpliga för de flesta nyckelbenet fraktur patienter att börja omkring tre månader efter operationen. Denna typ av rehab hjälper dig att återfå styrkan du har förlorat under återhämtning från frakturen och efterföljande operation. Arm lockar arbeta dina biceps och Triceps muskler och kan kompletteras med hantlar som sträcker sig från två till fem pounds, beroende på din totala styrka och kondition. Håll armen förlängas fullt, grepp vikt och böj armen så mycket som möjligt utan smärta. Håll positionen i 10 sekunder innan du släpper. Bröst höjningar är oftast en del av en rehab-program efter nyckelbenet inriktning kirurgi. Ligg på mage med armarna rakt på sidorna. Höj bröstet från marken och håll i fem sekunder. Den här övningen är att ske utan att använda händerna och är inte samma sak som en pushup.

överväganden

Med sjukgymnastik, kommer du att se förbättringar i rörelseomfång och en minskning av din obehag, men den totala återhämtningstid från en nyckelbenet inriktning kan sträcka sig över ett antal månader. Om frakturen är svår, kan du fortfarande inte arbetar med full kapacitet så länge som nio månader till ett år som du fortsätter att läka.

Hur man väljer brutet nyckelben Behandling


Upptäcka alla dina alternativ! Brutna nyckelben (nyckelben) är förvånansvärt vanligt; i rätt islagsvinkel, de är djävulskt lätt att knäppa. Lyckligtvis är de en av de snabbaste ben att läka och behöver inte en gjuten så att de blir en enkel match att läka, rätt ?? Egentligen bryta din nyckelben kan ha skadliga långtidseffekter, så läser upp alla dina behandlingsalternativ är ett viktigt första steg mot en komplikation fritt framtid. De flesta läkare bara skicka hem med en sele, så det är upp till dig att göra efterforskningar för att få dina ben läkt rätt.

Instruktioner

1 --x-RAY-- Få tag på en röntgenbild av din nyckelben. Ta en mobiltelefon foto av din röntgen på sjukhus eller ortopedkliniken om du måste.

2 --type AV FRACTURE-- Vilken typ av fraktur har du? En hårfin fraktur har bara en spricka i benet och benet är fortfarande i ett stycke. En enkel fraktur är där benet är i två och endast två stycken. En multipel fraktur har benet i mer än två stycken. En sammansatt fraktur är där en bit av benet bröt igenom huden vid någon tidpunkt. (Observera att benet återinträder ofta kroppen efter piercing huden, så leta efter en punktering eller skära i paus platsen.)

3 --SLING-- Kommer en sele arbete för dig? Sling fungerar mycket bra med hårfina sprickor, måttligt väl för enklare frakturer med liten överlappning av bitarna, dåligt för flera frakturer, och bör inte användas för sammansatta frakturer (eftersom det finns en stor chans benet blev förorenade och behöver kirurgisk rengöring.) Om du har en sammansatt fraktur, vidare till steg 7.

4 --FIGURE-OF-8 BRACE-- Om du funderar på en sele, också överväga siffran-of-åtta stag, show till vänster, i synnerhet om: (1) Din paus är färskt - företrädesvis mindre än en vecka gammal (2) din försörjning är beroende av manuellt arbete eller fysisk användning av axeln på sidan av fraktur (3) kirurgi är inte önskvärt på grund av den ekonomiska bördan. Det är bäst att tvinga din nyckelbenet i en väl inriktat läge, och även om den är mindre bekväm, kan det vara väl värt besväret.

5 --6 VECKA TREATMENT-- Om du väljer antingen selen eller siffra-of-åtta stag, använder det konsekvent i minst sex veckor och undvika rörelser eller lyft som orsakar någon smärta eller innebära att flytta armbågen ut borta från din sida . Slutade behandlingen i förtid kan orsaka ofullständig läkning och kronisk smärta. Njut dela veta blickar och ler med alla främlingar du möter på kryckor / i en sele / avgivna under denna period.

6 --Följ UP-- tillbaka till en läkare för att få uppföljnings röntgen av din nyckelben. Om det läkt i en trevlig, inriktat läge, grattis! Du har tur! Gå vidare till steg 9 för rehab. Om nyckelbenet läkt men de två ändarna av ben överlappar, speciellt om mer än 1/2 ", gå till nästa steg. Även om de två ändarna av benet läkt dåligt eller inte alls (" oenighet "eller "malunion" av benet) gå till nästa steg.

7 --SURGERY-- Det är dags att prata kirurgi Det finns två huvudtyper av kirurgi (omedelbart om det är förening.): En platta skruvas på benet (speciellt för multipla frakturer) eller en tapp införd i längd i benet (särskilt för enkel frakturer.) plattan behandling är vanligare men skapar en mycket längre och mer synliga ärr. Om ditt levebröd beror på ditt utseende (modell / skådespelare / skådespelare / guldgrävare) rekommenderas du använder PIN-metoden.

8 --POST-OP-- Efter operation, hålla armen i en mitella för flera veckor. Även som svullnad och smärta minskning, försök att barnet din nyckelben; en komplett och fullständig återhämtning kommer att bidra till en smärtfri lång sikt. Följ läkarens order; dina ben bör vara helt läkt efter 12 veckor på de flesta men du kommer att kunna sakta öka aktiviteten börjar snart efter operationen.

9 --REHAB-- Efter lång återhämtning, kommer din styrka och rörelseomfång i tillämpliga armen har minskat betydligt. Hitta en gradvis rehabiliteringsprogram som passar dig (antingen via din läkare eller på nätet.) En grundläggande rehab rutin att komma igång visas under resurser.

Tips

 • För icke sammansatta frakturer, är det oftast värt att försöka med en sele eller räkna-of-åtta stag först eftersom det är extremt billigt ~ ($ 20) jämfört med kirurgi ~ ($ 2.000 $ 20.000) och kirurgi kan genomföras med gott resultat med år ner för vägen. För bästa resultat, dock söka behandling omedelbart.
 • På grund av de farliga risken för infektion, sammansatta frakturer behöver nästan alltid kirurgi.
 • För färska enkel och multipla frakturer där ändarna av benet överlappning något i stället för att i linje, är det mycket uppmuntrande att du använder "figur-of-8" stag som visas i steg 4. Siffran-of-åtta stag är mycket mindre bekväm än en sele, men för en god anledning: selar uppmuntra krökt kroppshållning och brott läker med benen överlappande i stället för linje. På kort sikt är detta mer bekväm men på lång sikt kan orsaka allvarliga kroniska smärta som den resulterande förkortad nyckelben skapar många andra skelett obalanser. Med snabba åtgärder, kan en siffra-of-åtta stag ger dig kirurgi kvalitet inriktning i benet genom att tvinga dig själv att sitta med axlarna bakåt och nyckelben i full längd.
 • Kom ihåg: om du inte har råd med operation, är det starkt rekommenderat att du använder en siffra-of-åtta band i stället för en lyftsele för de bästa livslångt resultat.
 • Om du förlorat en del känsla i huden i området för avbrottet på grund av operation eller annan mild nervskador, bygga mjukvävnad i området av nyckelbenet genom rimliga styrketräning rutiner när din ben har läkt. Detta kommer att medföra extra blodflödet till regionen och hjälpa rekonstruera områdets sensoriska nerver, som i de flesta fall är helt repareras på 12-18 månader.
 • Din läkare kan inte ens nämna kirurgi som ett alternativ om det finns en sammansatt fraktur, men kirurgi blir en allt accepterad alternativ som de långsiktiga fördelarna är betydande (se resurser för intressant studie). Du kan behöva resa ut ur din region för att hitta en ortoped kompetent i denna operation.
 • Om du väljer stift operationen kommer din kirurg troligtvis rekommendera att lämna stiftet i evighet eftersom det är svårt att hämta och mycket diskret.
 • Om du väljer plattan och skruvar kirurgi, kan du lämna din tallrik i eller har en annan operation (billigare) att den tas bort. Om du har en ljus ram, kan plattan orsaka området att bli anbud och det är rekommenderat att ha plattan bort ungefär ett år senare. Tänk på att ta bort plattan kräver lossnings flera skruvar och det finns en liten chans att nyckelbenet åter bryta vid ett skruvhål innan det åter-läker. Jag vet detta av egen erfarenhet och var tvungen att upprepa operationen processen som följd. Ändå ångrar jag inte mitt val att bedriva ett kirurgiskt ingrepp.
 • Eftersom de flesta människor inte har en medscape.com inloggning, kommer jag att ge viktiga utdrag från studien visas under resurser. "Det har gjorts studier som rapporterar en hög missnöje takt med resultaten av ej verksam behandling av nyckelbenet frakturer. [1,2] Dessutom har det förekommit framsteg som gjorts i fixering av nyckelbenet frakturer, inklusive anatomiska precontoured plattor, låsplattor, och märg stavar. som ett resultat, det har varit ett förnyat intresse för fixeringsnyckelbenet frakturer i syfte att möjliggöra snabb återgång till verksamheten och att erhålla högre patienttillfredsställelse .... studie~~POS=TRUNC jämfört patientorienterade utfall poäng efter ej verksam mot operativ behandling av förskjutna midshaft nyckelbenet frakturer. patienterna randomiserades genom ett förseglat kuvert. ej verksam behandling var med en sele. selen fortsatte tills patientens symtom försvann. de operativa patienter behandlades med öppen minskning och intern fixation med små fragment plattor och skruvar. ... Komplikationer i ej verksam grupp ingår en patient med reflex sympatisk dystrofi, två med symtomatiska malunions och 6 patienter med nonunions kräver öppen minskning intern fixering. I den operativa gruppen, 2 patienter klagade över plattan irritation och en patient hade en sen sprickbildning i såret. Enligt forskarna drog slutsatsen att operativ behandling ges statistiskt signifikant klinisk och funktionell förbättring jämfört med ej verksam behandling av fördrivna midshaft nyckelbenet frakturer. "
 • Jag är ingen läkare och mitt råd bör inte behandlas som om jag var en. Använd detta råd på egen risk. Genom att använda någon av mina rekommendationer, förstår du att mina kvalifikationer helt begränsade till följande: Jag har brutit nyckelbenet två gånger, försökte att läka min nyckelben med hjälp av en sele gång hade två operationer var för att sätta in en platta i min nyckelben, hade en operation för att avlägsna en platta från min nyckelben, och har haft otaliga röntgenbilder tas och diskuteras grundligt vid min mängd läkarbesök.
 • En nyckelbenet som inte läker bra eller helt på egen hand lämnas ofta "befintligt skick" men på lång sikt kommer det troligen orsaka rygg och axelproblem eftersom det kommer att göra din kropp asymmetrisk.
 • Göra en Google Bildsökning för "nyckelbenet fraktur" och andra relaterade termer kan ta upp några grova bilder ... se upp! :)

nyckelben kirurgi


Medan de flesta nyckelben skador läker på egen hand, kan operation behövas i vissa fall för att återställa anpassningen av ett brutet ben.

symptom

Tecknen på en brutet nyckelben svullnad, blåmärken och stelhet. Om du hör en knakande ljud när du flyttar din axel eller känna en utbuktning nära skulderområdet, kan det tyda på ett brutet nyckelben. Personer under 20 år löper större risk för nyckelben skada, eftersom nyckelbenet är ännu inte helt härdad. Äldre personer med nedsatt benstyrka är också i riskzonen.

Kirurgi

Om nyckelbenet har flera avbrott eller om det är extremt förskjuten, kan operation vara det enda behandlingsalternativ. Om benet har genomborrade genom huden, då behöver omedelbar uppmärksamhet. Operation för ett brutet nyckelben kan innefatta användning av skruvar, stavar och plattor för att placera benet i rätt läge så att den kan läka ordentligt.

komplikationer

Även komplikationer är osannolikt, bär all kirurgi viss risk, och det finns en chans att efter nyckelben kirurgi, kan en infektion som i eller benet kan inte läka.

Brutna nyckelben i småbarn

Benet, eller nyckelbenet, är benet barn bryter oftast. Även om en brutet nyckelben kan signalera barnmisshandel eller vanvård, är det mer vanligt ett resultat av en normal, rambunctious barns aktiviteter. Eftersom mycket små barn inte kan ha möjlighet att artikulera sin smärta, i vetskap om symtom på en brutet nyckelben kan hjälpa dig att känna igen en skada i ditt barn.

Definition

Nyckelbenet är ett långt ben i axeln som förbinder bröstkorgen till skulderbladen, eller skulderbladet. Benet längd gör den sårbar för avbrott nära mitten, men vissa avbrott förekomma när benet fäster vid bröstkorgen eller skulderbladet.

orsaker

Småbarn oftast fraktur eller bryta sina collarbones när de faller ner med händerna utsträckta mot marken. En nedgång direkt på toppen av axeln kan också bryta en nyckelben. Nerver och blodkärl finns under nyckelbenet, men de är inte ofta skadas om nyckelbenet lider trauma. Ibland benet kommer att göra ett knäppande ljud när den går sönder, men ofta kommer du inte vet att det är bruten tills barn visar några andra symptom.

symptom

Ett litet barn som inte vill flytta sin arm eller som håller armen nära sidan av kroppen kan ha brutit hans nyckelben. Om du väljer ett barn upp under hennes armar och hon ropar, eller om du ser en bula, blåmärke eller svullnad på nyckelben, misstänker en paus. Andra symptom inkluderar barns oförmåga att lyfta armen eller en känsla "slipning" när han försöker att höja sin arm. Några dagar till en vecka efter en paus, bildar nyckelbenet en klump, även kallad en valk, där pausen är healing. Om barn inte har visat några symtom på en brutet nyckelben, ibland callus är den enda indikation på en paus.

Diagnos

En läkare måste diagnostisera ett brutet nyckelben. Han kan ställa frågor om hur skadan hände, tryck lätt till platsen för den misstänkta paus och beställa en X-ray. Läkaren vill säkerställa att ingen av fartyg eller nerver blod lidit någon skada, och han måste bestämma den exakta platsen för avbrottet och om ändarna av ben förskjuts eller inte.

Behandling

En brutet nyckelben med ändarna på benen fortfarande uppradade oftast läker utan barns behöver kirurgi. Läkaren kommer att tillämpa en sele eller linda att stabilisera armen, och hon kommer att ordinera smärtstillande om det behövs. Om ändarna på benet är förskjutna, kan en kirurg för in skruvar och plattor att rada benet upp så att den kommer att läka på rätt sätt. När skadan har läkt, kan läkaren ordinera sjukgymnastik för att stärka en ansats som försvagats eller stelnade på grund av barns bär en sele under en längre period.

Din nyckelben ligger i området mellan axeln och nacken. Om du misstänker att du har ett brutet ben, bör du omedelbart uppsöka läkare. Vissa typer av kragen benbrott kan kräva operation. Läs vidare för att lära hur man behandlar en brutet nyckelben.

Instruktioner

1 När läkaren diagnostiserar dig med ett brutet nyckelben måste du hålla området mobiliseras. Brutna kragstickor ligger i ett område som är omöjligt att sätta en gjuten på, så den vanliga immobilisering teknik som används är tillämpningen av en trasa krage ben stag eller ett ess bandage som sveper under båda armarna i en åtta för att hålla dig från att gå området. En sele kan också användas för att hålla dig från att röra armen på den drabbade sidan. Håll stag eller bandage på hela tiden tills ben har läkt. Ett brutet nyckelben kan ta allt från fyra till åtta veckor att läka helt.

2 Applicera is förpackningar till området för 15 till 20 minuter åt gången. Detta kommer att hålla svullnaden ner och hjälpa till med smärta.

3 Ta över disk smärtstillande såsom paracetamol eller Alvedon. Dessa bidrar till att minska svullnad och smärta. Om din smärta är alltför intensiv, be din läkare om ett recept smärtstillande medel.

4 inte idrotta eller delta i någon verksamhet som kan störa läkningen av benet. Ytterligare trauma kan förvärra paus eller åter bryta den bräckliga ben efter att det har börjat läka.

Chi Blockering tryckpunkter


Chi är den inre marknaden för energi som cirkulerar genom kroppen, enligt många östra kampsporter och medicinska traditioner. En skicklig kampsportare kan begränsa eller oskadliggöra sin motståndare genom att beröva honom av den energi han behöver i viktiga delar av sin kropp genom att angripa en tryckpunkt som blockerar motståndarens chi. Strejker, innehar och låser alla har förmågan att blockera chi när de appliceras på rätt punkt.

Tiger mun

Tigern mun hänvisar till en plats på sidan som är en mycket effektiv tryckpunkt. Som med de flesta tryckpunkter, har trycket på denna plats både läkemedel och bekämpa använder tack vare sitt läge på primära chi meridianer. Denna punkt ligger på handen mellan tummen och pekfingret. Om du följer linjen i båda benen tillbaka mot armen, den lilla, köttiga delen av handen i korsningen mellan tummen och pekfingret är tigern mun.

krage Bone

En avgörande tryckpunkt finns på nyckelbenet. En strejk eller spärr till denna punkt kan orsaka allvarliga chi störningar. Fysiskt ett slag mot den här platsen löper också risken för en separerad axel eller brutet nyckelben, och så tekniker angriper detta område är extremt farlig och bör endast användas i situationer där ditt liv är i fara. Tryckpunkten ligger längs nyckelbenet ungefär i en vertikal linje med örat.

smalbenen

Tryckpunkter i kampsport binda till vägar eller meridianer som chi resor tillsammans i kroppen. Strejker längs dessa meridianer kan störa flödet av chi och orsaka intensiv smärta. Ett exempel på en mycket känslig punkt i denna typ är längs den främre kanten av skenbenet. En lätt spark som färdas ner på framsidan av skenbenet är tillräckligt för att orsaka din motståndare intensiv smärta ofta.

Elbow

Poängen med armbågen i sig är inte tryckpunkten. Snarare är den mjukare område på överarmen strax ovanför armbågen en plats där en skicklig kampsportare kan gripa och störa motståndarens energi. Denna punkt är ett exempel på en punkt som kan träffas, men oftare som inträffar när den nedre armen är låst och används för att manipulera motståndarens rörelse.

Att flyga med en bruten Nyckelbenet

I egenskap av fjäderben ansluter bröstbenet till skulderbladet, nyckelbenet ben, eller nyckelben, är en av de vanligaste ben är föremål för fraktur. John Hopkins Sports Medicine konstaterar att nyckelbenet avbrott inträffar vanligtvis när kraft överförs till benet till följd av en nedgång på en förlängd arm eller ett hårt slag mot axeln. Fem till tio procent av alla frakturer inträffar till nyckelbenet. Män under 25 år är i de mest mottagliga gruppen, i synnerhet när man spelar kontaktsporter som fotboll och hockey, och tävlar i extrema sporter som cykling och motor-cross.

symptom

Att flyga med en bruten Nyckelbenet

För att vara säker på om du har ett brutet nyckelben innebär att se en läkare omedelbart, som kommer att få en röntgen för att utvärdera. Dr. Jason Wilcox, en ortoped vid ortopediska Läkare Associates i Seattle, har specialiserat sig på idrottsmedicin och artroskopi. Hans beskrivningar av en trasig nyckelbenet omfattar de första symtomen av smärta och skulder immobilisering. "Smärta och missbildningar vid platsen för frakturen är den vanligaste, med blåmärken att följa", säger han. "Ibland kan det finnas en tält där ett av fragmenten ställer trycket på huden, eller ännu värre, en verklig sår där ett fragment har punkterade huden."

Överväganden när de flyger

Ibland kan en sport skada uppstår när idrottare är på väg, och en läkare avgör det är bäst för patienten att flyga hem med laget. När du flyger, ser Dr. Wilcox komfort som den största variabeln med ett brutet nyckelben. "I detta tidiga skede, skulle även subtila rörelser vara smärtsamt, mycket mindre som stötte av en medpassagerare", säger han. Din läkare kan ha du bär en vanlig arm sele eller åtta wrap för armposition och komfort direkt efter paus och när de flyger. Ett recept för NSAID, som är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, kan också administreras av din sjukvårdspersonal för att ytterligare lindra smärta och minska svullnad innan ditt flyg. Anländer så tidigt som möjligt på flygplatsen och kontrollera ditt bagage så att du inte kommer att behöva tote runt. Tala porten skötare i förväg för att påkalla förtida ombordstigning. Seat uppdrag är viktigt. Till exempel, för en rätt nyckelbenet fraktur, sitter i flygplanets högra fönstret säte skulle bäst skydda skadan från att stötte av en annan passagerare. Om du har tillgång till en kudde, använda den för att hitta din bästa komfortläge.

Behandling

Brutna nyckelbenet ben knappast presentera en enkel fall för inställning. Om inte allvarligt krossade eller med öppna sår, är brutna nyckelben fiffla och läka utan operation. Dr. Wilcox säger att vissa behandlingar kan vara kontroversiellt, men med mer allvarliga nyckelbenet frakturer, är ben som behandlas med någon typ av fixering - antingen med plattor och skruvar, eller med andra stödjande enheter. Han påminner om att "historiskt, kirurgi medfört komplikationer, men senare uppgifter tyder på att sår komplikationer är sällsynta nu."

Återhämtning

Rörelseomfång övningar som föreslagits av din läkare kan ha börjat en vecka eller två efter skadan, följt av läkarens godkännande att ta bort sling efter fullständig läkning. Specifika övningar eller sjukgymnastik kan följa för att återställa flexibilitet och muskelatrofi. Brutna ben hos vuxna läka i sex till tolv veckor, och Dr. Wilcox hävdar att det kan finnas variabler längs vägen. "Recovery är baserad på patientens smärta och tecken på läkning som kan ses på serie röntgen", säger han. "En gång fragment har börjat läka, de är mer stabila, och flygande skulle säkert vara mer bekväm."

Collarbone klumpar


Klumpar på eller i närheten av nyckelbenet kan orsakas av många saker. Oftare än inte, är det något mindre och tillfälliga. Om däremot varar en klump längre än några veckor, växer, är smärtsamt eller inte har några tydliga gränser, är läkarvård behövs.

Svullen Lymph Node

Ett nätverk av noder i hela kroppen innefattar det lymfatiska systemet, en del av immunsystemet. När de utsätts för virus eller bakterier, kommer dessa noder ibland sväller. Frekventa platser av svullna lymfkörtlar på grund av infektion är i halsen och bröstet, längs nyckelbenet.

cancer

Förutom enkel infektion, en typ av vita-blod-cellscancer, som kallas lymfom, också kan orsaka noderna nära nyckelbenet att svälla. Andra typer av cancer, såsom bröst- eller bencancer, kan resultera i klumpar på eller i närheten av nyckelbenet.

lipom

En lipom är en fet klump, som vanligtvis finns mellan hud och muskler, som rör sig något under fingertryck. Lipom kan odlas var som helst på kroppen, inklusive nyckelbenet området. De är ofarliga och sällan kräver behandling.

brutet nyckelben

Om nyckelben klump visas plötsligt och åtföljs av svår smärta efter ett fall eller stötar av något slag, kan det vara ett resultat av en brutet nyckelben. Behandlingen inkluderar typiskt att placera armen i ett sling i upp till en vecka för vuxna och tre till fyra veckor för barn.

Under de senaste två decennierna har snowboard varit en av de snabbast växande och mest populära utomhussporter. Medan sporten är spännande för alla förmågor och åldrar, är det naturligt farligt med många risker nära knutna till den. Oavsett om det är ett brutet nyckelben, lavin eller hypotermi finns många verkliga risker för snowboardåkare. Här tar vi en titt på några av de mest överhängande faran.

missuppfattningar

Även om lavinfara kan vara låg, och det kan verka som snön är stabil, kan en lavin slå när som helst och är den största faran för snowboard. Även skidorter utföra noggranna lavin kontrollåtgärder, snowboard i backcountry ställer ständigt närvarande möjligheten att lavin. Du bör alltid vara beredd i backcountry med lavinsäkerhetsutbildning, rätt utrustning och andra ryttare med dig, oavsett hur osannolik lavin kan verka för dig. Och oavsett hur förberedd du är, kan en lavin fortfarande ta ditt liv.

överväganden

Benbrott är en verklig fara i snowboard. För att förbättra din snowboard färdigheter, måste du skjuta dig själv i viss mån, försöker nyare, mer svår terräng och stunts. Räkna med att falla under inlärningsprocessen. Ett fel flytta och du kan snabbt hitta dig nedåt i snön med ett brutet ben. Fall för hårt fram och du kan bryta handleden eller armen som du försöker att förvänta dig själv. Fall för hårt bakåt och du kan bryta din svanskotan. Fötterna är planterade stadigt i snowboard är bindningar, så att vrida benet på fel sätt kan bryta en fotled. I huvudsak, de flesta av dina ben är i riskzonen och du bör alltid vara uppmärksamma och medvetna om möjligheten.

effekter

Brutna ben är inte den enda faran av en hård fall. En hjärnskakning är en annan mycket verklig risk. Varierande förhållanden såsom isiga backar, träd ridning och klippor öka risken för hjärnskakning. Bära en hjälm för att förhindra skallskador och får checkat ut om du tar en hårt i huvudet. Symtom på en hjärnskakning inkluderar yrsel, illamående, dimsyn, yrsel och förlorar medvetandet.

potential

Utöver de allvarliga skador som redan nämnts, det finns gott om andra, mindre skador som kan bli följden av snowboard. Listan är oändlig och omfattar stukningar, skärsår och blåmärken. Ju brantare terräng, desto större luften, galnare trick, ju mer du är i riskzonen för sådana skador.

Identifiering

Alla förlängd aktivitet ute i de kallaste temperaturerna vinter löper en viss risk för hypotermi och andra kallt väder lidanden som köldskador. Även om riskerna är mycket högre om du är djupt i backcountry, långt från någon värmekälla, kan hypotermi ställa in överallt. Det är upp till dig att få ut av kylan innan kroppen börjar reagera. Var noga med att bära massor av kläder baserat på väderförhållanden, inklusive täcker upp ditt ansikte och hals i extrema temperaturer nära eller under 0 för att förhindra köldskador. Hypotermi är ett mycket allvarligt tillstånd och kan leda till döden. Om du fryser, gå in och värma upp. Symtom på hypotermi inkluderar okontrollerbar frossa, domnade händer och fingrar och trötthet.

Varning

Du har en viss nivå av kontroll över de tidigare faror; du kan minska dina chanser att fastna i en lavin och du kan snowboard långsammare för att undvika smärtsamma kraschar. Du har mycket mindre kontroll över andra ryttare. Oavsett om det är någon som går alldeles för fort och att förlora kontrollen eller någon vridande mycket långsamt fram och tillbaka tvärs över din linje, andra snowboardåkare och skidåkare utgör en fara för dig. Återstående varning till din omgivning är nyckeln till att undvika krascher med andra ryttare.