XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

bruna fläckar på huden eteriska oljor

Missfärgning av huden är ett tillstånd som vanligen drabbar miljontals människor över hela världen. Detta tillstånd har många medicinska termer, inklusive leverfläckar, hyperpigmentering, fräknar, åldersfläckar och bruna fläckar. De mest allmänna orsakerna inkluderar konstant solexponering, graviditet, mediciner, sjukdom och åldrande. Dessa fläckar kan dyka upp var som helst på kroppen, särskilt i ansiktet. Genom att använda den efter behandling, kan du effektivt ta bort bruna fläckar på huden.

Instruktioner

1 Tvätta vissa potatis och hacka dem i bitar med en ren kniv. Se till att du inkluderar huden. Du kommer så småningom göra detta till en pasta som du kommer att gälla på de drabbade områdena. Potatis innehåller catecholase, vilket bidrar till att lätta huden.

2 Sätt dina hackade potatis i en mixer till puré. Blanda dem tills de är degig. Överför pastan i en ren skål.

3 Tvätta det drabbade området av huden med antimikrobiell tvål och vatten i en minut. Efter tvätt, applicera pastan med hjälp av handen eller en ren plastsked.

4 Massera potatispasta försiktigt över huden i en cirkelrörelse. Gör detta i ca fem minuter och lämnar på huden i 30 minuter.

5 Skölj potatispasta med ljummet vatten. Försiktigt klappa torrt med en handduk tills området är fritt från potatis pasta.

Tips

 • Du måste rådfråga din läkare innan du försöker något själv behandlingar för din hud.

Retin-A kan användas på lång sikt för att blekna bruna fläckar på huden. Samma försiktighetsåtgärder som ges för korttidsbruk ansöka om långvarig användning: undvika solen om du bär en hög solskyddsfaktor solskyddsmedel och gäller inte mer medicin än instrueras av din läkare.

försiktighetsåtgärder

Bruna fläckar orsakas av överexponering för solen och Retin-A gör huden mer känslig för solen. Personer som använder töm-A för att eliminera solfläckar bör hålla sig borta från solen eller bära skyddskläder och solskydd när du är utomhus.

Ålder

Om du är yngre än 50, Mayo Clinic rekommenderar du använder tretinoin (den generiska formen av töm-A) dagligen innan sängen. Om du är 50 år eller äldre, får doseringsanvisningar från din läkare. När man blir äldre, kan du behöva tillämpa medicinen mindre ofta.

Historia

Mycket få biverkningar har förknippats med lokal användning av tretinoin eftersom det godkändes av US Food and Drug Administration 1971.

Bieffekter

Enligt Mayo Clinic, de flesta biverkningarna är ytliga hudirritationer. Dessa inkluderar mild stickningar, rodnad och fjällning.

försiktighetsåtgärder

Mayo Clinic varnar studier har visat tretinoin kan påverka fostret. Kvinnor som blir gravida när du använder töm-A bör rådgöra med sin läkare.

De bruna fläckar på huden har många namn såsom åldersfläckar, leverfläckar, solfläckar, missfärgningar hud, hyperpigmentering eller fräknar. Även dessa fläckar är ofarliga, många människor tror också att de är fula. Dessa fläckar brukar börja visas efter 50 års ålder och blir större som en person åldrar. Bruna fläckar uppträder oftast på ansikte, hårbotten och i händerna. Den främsta orsaken till de bruna fläckar är alltför mycket exponering för solen. Förebyggande sker med solkräm och solkräm. Men det finns flera sätt att behandla bruna fläckar för att minska deras utseende eller för att ta bort dem.

Instruktioner

1 Använd citronsaft. Detta är det enklaste och billigaste metoden att reducera åldersfläckar. Citronsaft är naturligt blekmedel. Applicera flaska citronsaft eller saft av en citron till fläckarna. Denna metod fungerar bäst på mindre åldersfläckar eftersom citronsyra i juicen är inte så stark.

2 Försök väteperoxid. Detta är en annan blekmedel, men starkare än citronsaft. Det används i hårfärgningsmedel för att lätta håret och även i tandblekningsmedel för att bleka fläckar från tänderna. Väteperoxiden finns i droghandel är en svag lösning med endast 3-3,5 procent av peroxid. Det finns industriell styrka väteperoxid av 30-35 koncentration procent men dessa högre styrkor är inte avsedda för kontakt med huden.

3 Applicera kärnmjölk. Denna vätska innehåller mjölksyra och är ett naturligt hem botemedel rekommenderas för årtionden som ett sätt att behandla bruna fläckar.

4 Använd over-the-counter blekna krämer. Leta efter en fade skrik gjord med hydrokinon, en effektiv hudtonande agent. FDA tillåter bara en två procent koncentration i over-the-counter blekna krämer och lotion, men det finns också receptbelagda styrka hydrokinon. Fråga din hudläkare om hydrokinon är rätt för dig.

5 Ha en kemisk peeling. Med en skal en kemikalier som glykolsyra appliceras på huden. Kemisk peeling endast påverkar ytan av huden genom att tona missfärgningar. Detta är ett något dyrt förfarande med eventuella risker och biverkningar som rodnad och sipprar hud. Detta förfarande bör utföras av utbildad personal som kosmetologer eller läkare.

6 Ha en microdermabrasion session. Detta är en dyr medicinsk åtgärd som är bäst utförs av utbildad personal som en plastikkirurg eller hudläkare. Med microdermabrasion, små kristaller skrubba huden, ta bort det översta skiktet. Detta är effektivt med att minska uppkomsten av bruna fläckar.

7 Överväg laser. Med denna teknik, är ljus eller ljusstrålar riktas mot varje individuell brun fläck. Lasern bort det översta lagret av huden och värmen accelererar tillväxten av nya och klarare hud. Laser bör göras av en läkare.

Tips

 • Ingen av de behandlingar som är garanterat att det fungerar för alla.

Vilka är de bruna fläckar på huden som du kan skrapa bort?


Brown kan utskjutande tillväxt fläckar på huden vara antingen mol eller hud-taggar. Du kan skrapa bort hud taggar, även om det kan orsaka smärta och blödning. Moles är större, och du kan inte skrapa dem.

Utseende

Cultaneous hudflikar är oftast små utskjutande utväxter som är antingen hud-tonad eller brun.

Orsak

Hud gnugga mot sig själv orsakar ofta hud taggar. Därför är de oftast återfinns på halsen, bröstet, rygg, armhålor, under brösten eller i ljumskarna.

Betydelse

Cultaneous hudflikar utgör ingen riktig medicinsk hot, men de kan orsaka psykologiska trauman för människor som är självmedveten om utseendet av taggarna.

Behandling

För människor som vill ta bort sina cultaneous hudflikar, kan de få dem avskurna med en skalpell eller genom kryoterapi (frysning) eller elektro (bränna dem).

missuppfattningar

Många människor förväxlar hud taggar för mullvadar, men de är faktiskt helt annorlunda. Mol utvecklas när melanocytstimulerande celler växer i ett kluster i stället för jämnt distribueras över huden.

Bruna fläckar eller leverfläckar som de också kallas vanligen uppträder på huden som en del av åldringsprocessen. Oftast bruna fläckar uppträder på händer och ansikte när det har förlängts exponering för solljus genom åren. Åtgärder för att tona dessa kontrollampa fläckar som kommer med åldern är oftast effektiva om de utförs mer än en gång. Inte att förväxla med hudcancer, som ser ut som oregelbundet formade mol olika färger, leverfläckar är platt och brun till gul färg och ser ut som stora fräknar.

Citron juice

Blöt en bomullstuss i färskpressad citronsaft och badda bruna fläckar. Låt citronsaft på huden för att lätta på plats. Citronsaft kommer att blekna de bruna fläckar över tiden. Upprepa denna process tre gånger dagligen.

vitamin E

Skär öppna en vitamin E Softgel och pressa innehållet på dina bruna fläckar. Gnid oljan i bruna fläckar. Vitamin E reparerar vävnadsskador och bromsar åldrandet. Upprepa denna process tre gånger per vecka.

Äppelcidervinäger

Blanda en matsked äppelcidervinäger med en tesked citronsaft. Blöt en bomullstuss i den resulterande blandningen och pressa ut överskottsvätska. Tejpa bomullstuss till brun fläck för maximal effekt.

Lök

Skär en bit av lök och doppa den i äppelcidervinäger. Gnugga bruna fläckar två gånger per dag tills fläckarna börjar blekna och försvinna.

Aloe Vera Gel

Gnid färsk aloe vera gel i bruna fläckar varje dag tills fläckarna bleknar och försvinner. Aloe gel kan köpas från de flesta stormarknader och hälsokostbutiker. Du kan odla aloe lätt som en krukväxt. Använd aloe pressas från knubbig lämnar på samma sätt som du gör från ett rör.

Åldersfläckar börjar uppträda på huden i åldrarna 45 till 55. Bruna fläckar på huden börjar dyka upp i ansiktet och händerna. Ibland åldersfläckar visas på armar, bröst och rygg. År av överexponering för solen är orsaken till de flesta åldersfläckar allmänt känd som åldersleverfläckar. Fotoåldring sker vid en cellulär nivå. Melanin är ansvarig för hudpigmentering och normal frisk hud vävnad bör producera homogena hudtoner någonstans exponeras för solen.

Flera metoder för att ta bort åldersfläckar används, inklusive microdermabrasion, kemisk peeling och operation för att få fläckarna fysiskt bort. De flesta kvinnor föredrar mildare metod för borttagning av åldersfläckar med hjälp av en aktuell grädde, enligt decembernumret 2007 av Harvard kvinnors hälsa Watch.

Instruktioner

Ansökan

1 Applicera kräm till drabbade området eller områden.

2 Gnid krämen försiktigt i plåstret tills topisk applicering absorberar noggrant in i huden.

3 Upprepa ansökan två gånger dagligen.

Tips

 • Undvika långvarig exponering för solljus utan att bära skyddskläder för att undvika framtida hudskador. Vissa krämer som lovar snabba resultat aggressiva blekmedel. tillämpas alltid små områden av huden och vänta minst en dag för att leta efter hudirritationer såsom hudrodnad eller utslag. Fading bruna åldersfläckar brukar ta upp till tre månader. Åldrande fläckar har en tendens att återvända när behandlingen avbryts. Resultaten varierar med varje individ. De flesta blekning krämer fungerar på alla hudfärger. Fading krämer brukar inte påverka det omgivande hudområde i tillämpad regionen.
 • Produkter som innehåller töm-A kan orsaka röda, torra fläckar på huden. En minskning och försvinnandet av dessa symtom bör ske efter en period av två veckor. Om hudirritation ska fortsätta eller förvärras efter den tiden, omedelbart sluta använda. Food and Drug Administration (FDA) motsätter sig användningen av over-the-counter applikationer som innehåller hydrokinon. Studier visar detta ämne kan orsaka cancer i arbetskraftmöss. Det finns inte några bevis vid denna tid som stöder att hydrokinon orsakar cancer hos människor.

Glykolsyra är en alfa-hydroxisyra och används för att stimulera ny kollagen tillväxt. Den fungerar också för att exfoliera och kasta döda hudceller genom skrubbning det översta lagret av huden. Glykolsyra kan också bidra till att minska olja på ytan av huden. Missfärgade eller bruna fläckar på huden, som kan uppstå på grund av åldrande eller solexponering, kan ibland vara täckt med kosmetika. Det är emellertid möjligt att behandla dessa fläckar med hjälp av exfolierande och förnyande egenskaper som finns i glykolsyraprodukter.

Steg 1

Använd en daglig ansiktstvätt som innehåller glykolsyra. Over-the-counter produkter som innehåller glykolsyra kommer att ha 3 till 10 procent av ingrediensen. Börja med en lägre koncentration tills du är säker på att din hud kommer inte att vara alltför känslig för glykolsyra.

Steg 2

Applicera en glykolsyra plats behandling med en bomullspinne. Applicera plats behandling varje kväll innan sängen, direkt på missfärgade eller bruna fläckar.

steg 3

Fukta med en glykolsyrabaserad kräm eller lotion. Glykolsyra kan irritera och torka ut huden, och använda den i kombination med fuktgivande ingredienser kan bidra till att minska irritation samtidigt behandla missfärgning.

steg 4

Prata med din hudläkare om att få en glykolsyra peel för bruna fläckar eller missfärgningar. Dessa medicinska styrka peeling är 20 till 30 procent glykolsyra och är mer effektiva för att ta bort missfärgning av huden.

varningar

 • Glykolsyra kan störa andra utvärtes läkemedel, så diskutera din situation med din läkare före användning.
 • Använd inte någon annan typ av skur eller exfolierande produkt tillsammans med glykolsyra produkter. Glykolsyra är redan en peeling agent.

tips

 • Använd solskyddskräm dagligen om du använder glykolsyra produkter. Glykolsyra ökar hudens känslighet för solljus. Detta kommer också att bidra till att förhindra nya missfärgning och bruna fläckar från att visas.
 • Om du upplever milda klåda, utslag eller rinnande, röda ögon efter att ha använt glykolsyra, kan du vara allergisk mot produkten.

Saker du behöver

 • Ansiktsrengöring som innehåller glykolsyra
 • Glykolsyra plats behandling
Hur man kan bli av bruna fläckar från solen på en Kid & # 039; s ansikte

Bruna fläckar på huden kan orsakas av vilket antal faktorer, inklusive solexponering, hyperpigmentering och olika hudåkommor. Om du vill hjälpa ditt barn blekna dessa fläckar i ansiktet, kan du prova några naturliga eller over-the-counter rättsmedel. Även om dessa kan ta veckor eller månader för att visa märkbara resultat, kan ditt barn tack för din uthållighet och ansträngningar.

Steg 1

Använd en over-the-counter hud blekna kräm på ditt barns ansikte. Dessa kan innehålla hydrokinon eller andra hudtonande ingredienser. Dock kan hydrokinon orsaka hudirritation. Dessa produkter kan ta flera veckor eller månader av användning för att se resultat. Om du är osäker på vilken du ska välja, be din vårdgivare för en rekommendation.

Steg 2

Pressa lite färsk citronsaft på en bomullstuss. Gnugga saft på barnets fläckar vid sänggåendet och lämna den på natten. Påminn ditt barn att tvätta ansiktet på morgonen. Citronsaft har en naturlig blekande effekt och kan sakta ljusare fläckar på huden.

steg 3

Dra ut en del äppelcidervinäger. SkinCareGuide.com föreslår att blanda en halv tesked äppelcidervinäger med några matskedar apelsinjuice i en keramikskål eller kopp. Använd en bomullstuss för att sprida en del av vätskan på ditt barns fläckar. Det kan ta flera veckor att blekna området. Om du märker någon hudirritation, tvätta vätskan bort från huden omedelbart och sluta använda.

steg 4

Applicera lite ricinolja till ditt barns fläckar två gånger om dagen. Se till att hålla oljan från ditt barns ögon. Denna tjock olja tränger djupt in i huden och kan ljusare bruna fläckar över tiden.

varningar

 • Sluta tillämpa någon av dessa produkter om ditt barns hud har en negativ reaktion på det.
 • Vänta citronsaft torka innan du går utomhus.

tips

 • Kontakta en kvalificerad hudläkare om du har några ytterligare frågor.
 • En av de bästa saker du kan göra är att arbeta med förebyggande åtgärder. Vissa bruna fläckar orsakas av solexponering, så slather på solskyddsmedel och skydda ditt barns ansikte med en hatt.
 • Om dessa fläckar är fräknar, tänk på att vissa fräknar blekna naturligt under vintermånaderna och behöver ingen ytterligare intervention.

Saker du behöver

 • Over-the-counter hud blekna grädde
 • Citron juice
 • Bommulsbollar
 • äppelcidervinäger
 • apelsinjuice
 • keramikskål
 • ricinolja

Ålder för med sig alla typer av överraskningar, några av vilka vi skulle föredra att inte uppleva. Om brunaktiga fläckar som visas på dina händer eller någon annanstans på kroppen, dessa fläckar är åldersfläckar, även känd som leverfläckar.

Lentigos

När vi blir äldre, och särskilt om vår hud har haft överdriven exponering för solljus under årens lopp, lentigos eller seborroisk keratos kan utvecklas på vår hud.

melanin

Kroppen över-producerar melanin, som är pigmentet i vår hud, då vår hud är över utsätts för solen eller till en artificiell form av solljus, till exempel ett solarium eller monter.

Överproduktion

När överproduktion eller överkompensation av melanin sker, definierade platta fläckar eller runda fläckar dyka upp på huden, enligt American Society for dermatologiska Kirurgi. Fläckarna blir brun eller svart färg.

kluster Form

Melanin går in över enhet när vi är i solen eftersom det försöker skydda de djupare skikten av huden från skador, enligt Mayoclinic.com. Melanin bildar sedan ett kluster av mörk hud. Dessa bruna fläckar har högre koncentrationer av melanin än de andra delar av kroppen.

Fläckar kommer att växa

Med tiden, åldersfläckar växer i storlek och tenderar att gruppera ihop. Resultatet är att huden ser fläckig. Händerna är särskilt utsatta eftersom de alltför utsatta för solen.

Ålder och genetik

Ålder och genetik spelar också en roll i om du kommer att utveckla bruna fläckar på huden.

Bruna fläckar och fräknar

Ställen betyda olika saker för olika människor: Bruna märken på vuxnas hud kan vara en ovälkommen tecken på åldrande, men ett barns fräknig näsa är både vacker och dyrbar. Bruna fläckar kan visas på huden hos valfri färg, medan fräknar är mest sannolikt finns på ljus hy. Men trots deras skillnader, är båda bruna fläckar och fräknar som orsakas av koncentrationen av färgpigmentering i huden.

Varför hudförändringar färg

Melanin är det pigment som ger huden och håret dess färg; celler producerar melanin pigment och leverera den till det yttre spärr av huden. När ultravioletta solstrålarna aktivera melanin försöker pigment för att skydda huden från överexponering, vilket resulterar i garvning och ytterligare mörkare fläckar. Hyperpigmentering uppstår när överdriven pigmentering bildar avlagringar, skapa fläckar av olika storlekar som är mörkare än omgivande hud. Både fräknar och bruna fläckar är former av hyperpigmentering.

små fräknar

Fräknar är små mörka fläckar som kan uppstå var som helst på huden. Om tillräckligt sön exponerings skadar hudens melaninproducerande celler, skapar huden små fläckar av melaninpigment. Fräknar kan visas även i små barn och är särskilt vanligt på ljushyade och rödhåriga människor. Tendensen att utveckla fräknar kan gå i arv. Fräknar blivit allmänt mörkare när huden utsätts för solljus.

stora fläckar

Ofta kallas åldersfläckar eller leverfläckar, dessa märken är i allmänhet större än fräknar. Till skillnad från fräknar, som ses hos barn och vuxna i alla åldrar, kan dessa plana eller lätt upphöjda bruna fläckar uppstå på ansikte och händer på grund av åldrande. De kan också vara resultatet av flera års exponering för UV-strålar från solljus och kommer sannolikt att visas på hudområden som har mest utsatta för solen.

fade dem

För människor som ogillar uppkomsten av bruna fläckar på huden, kan en hudläkare rekommendera produkter att blekna dem. Produkter som innehåller tretinoin eller töm A eller en kemisk peeling med triklorättiksyra kan blekna fläckar, medan frysning med flytande kväve och laserbehandlingar är mer avancerade, dyra metoder för att minska bruna märken. Over-the-counter blekna krämer är billigare men inte lika effektivt som peeling och receptbelagda produkter. Eftersom fräknar är mer utbredd än bruna fläckar, lokala fade produkter och förfaranden är i allmänhet inte lämpligt. För år, men har människor använt huskurer såsom citronsaft, frukt- eller grönsaks masker, honung eller vitamin E för att blekna fräknar. Skydd mot solen med solkräm, långärmad kläder och breda brätten hattar är det bästa sättet att förhindra fläckar från att bilda och hålla fräknar och bruna märken från att få mörkare.

Flesta Ställen är ofarliga

Bruna fläckar och fräknar är i allmänhet godartade, men någon förändring av utseendet av dessa fläckar bör undersökas av en hudläkare. En förändring i storlek eller färg på en brun fläck kan vara ett symtom på hudcancer, men en mängd andra orsaker kan producera hud missfärgningar. För att diagnostisera ett allvarligt tillstånd, kan en läkare utföra en biopsi, tar bort ett litet urval av det drabbade området som ska testas i ett laboratorium.